Offtopic

Started by Lt. Simoan Blarke, 2006-10-23, 21:38:47

Previous topic - Next topic

Member

Valaki mondja el, hova szúrjam a scale=800:600 vagy bármi egyéb sort, hogy ne hagyja ki.
Pl.
"mencoder.exe" "input" -o "output" -oac mp3lame -ovc xvid -xvidencopts scale=800:600 pass=1?
Erre azt mondja, hogy -xvidencopts nem létezik, ha a végére rakom meg nem figyel rá. Nehogy már egy műveletben ne menjen a kettő.

EDIT: Ha a végére teszem, hogy -vf scale=800:600, akkor cannot open output file. Besz*rok.

NLZ

Quote from: Member on 2009-01-21, 00:38:28
ffdshow-val nagyon furcsa dolgokat sikerült néhanapján produkálnom, úgyhogy abban annyira nem bízom. :)
De holnap megnézem.

EDIT: Overlay mellett nincsen képlopás, az kiesik.

Ha kell a teljesítmény, kénytelen leszel váltogatni. :)    Meg kb 5 másodperc átállítani, 5 másodperc újraindítani és 5 másodperc odatekerni, ahol volt, szal ezen ne múljék. De kipróbálhatsz más rendereléseket (EVR, Haali), de az Overlay a leggyorsabb szerintem.

ffdvel meg mit sikerült alkotnod? :)  Nem olyan bonyolult az, hogy durván el lehessen benne barmolni benne bármit is, hisz van benne reset az adott beállításrészlegre mindig. Na mindegy, te dolgod, de sztem a Levels állítás görbe alapján miatt mindenképp megéri, ilyet még sehol máshol nem láttam.
[reserved]

Próféta

Member: A scale nem egy szűrő? Nem a -vf után kéne írni, az xvidencopts helyett? Miért hiszed, hogy okosabbak vagyunk a manual + find kombónál?
Ja most nézem, szerkesztetted. A "cannot open output file" meg leginkább azt jelenti, hogy jól megadtál valamit output filenak, ami nem az akart lenni. Gondolom.

Member

"CoreAVC"; "Skip Deblocking"
Ezeket sehol sem találom sem MPCben, sem ffdshow-ban.

Másrészt meg úgy látom, az itt linkelt konvert csak nem megy xviddel, mpeg lesz.

Próféta: Néha még reménykedem, hogy ez is olyan, mint a természet, utat tör magának, de látom, esze ágában nincs. Olyan, mint a jog, minden szó szerint, jáááj.

NLZ

CoreAVC egy külső decoder AVC/H.264-hez, a legjobb a piacon. Persze, le kell torrentelni, de ez részletkérdés sztem. :D
Jah, és hogy működjön együtt ffdshow-val biztosan, a képeken jelölt beállításokat is meg kell ejteni. Érdemes még beállítani CoreAVC-ben, hogy mutassa a tálcán az ikonját, azzal lehet ellenőrizni, hogy tényleg megy-e. Meg a gyors Deblocking állításhoz is jó, mert annak kikapcsolása elvileg picit rontja a képminőséget. Bár én még nem vettem észre. :)
[spoiler=képek]
[/spoiler]
[reserved]

Draconire

pet

Quote from: Nakedape on 2009-01-20, 23:29:31
ad egy 2- ből 1 feladat 50% hárma.. régi szép idők :D

ad kettő: téglakötés???

ad 3 kviki, igen ha már hideg akkor csendesebb, vagy keress egy nagyobb hűtőt és tedd bele
jóhát a második feladat a könyebbik volt, csak nemjöttem rá :D amúgy műszaki szakközépbe járok, építészet szakra, és itt ilyeneket kell (kéne) tanulni.
amúgy a téglakötés az az, hogy úgy helyezed el a téglákat hogy az első sorra rátéve a következő sor kössön, vagyis fedje a réseket.
[spoiler][/spoiler]

Cloud

Quote from: Draconire on 2009-01-21, 07:50:07
img
Draco

Megvan ez a kép neked felirat nélkül is? Ha igen akkor érdekelne.

Nakedape

[spoiler][/spoiler]
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Member

Látod, látod, felraktad azt a képet és máris behalt az egész képszerver.
Most nézem, még köcsög antichrist is vagy, ez mindent megmagyaráz.

SaiyaGin

Quote from: Member on 2009-01-21, 13:22:30
Látod, látod, felraktad azt a képet és máris behalt az egész képszerver.
Most nézem, még köcsög antichrist is vagy, ez mindent megmagyaráz.

Most gratulálnunk kellene?

Member

Nem semmi, hogy egyedül begyilkolta a képfeltöltést, de már újra is éledt. Gratut érdemel. :)
[spoiler]Ráadásul azt hittem, kivételesen komolyra vette a figurát és felkutatta a buborék nélkülit :D[/spoiler]

Kvikveg

erdektelen infok ON
Tudtam aludni a huto mellett. :)
Viszont furcsa volt, hogy nem annyira hidegek a kajaim, mint amikor a terasztol szedtem be oket. XD
Ja, halali, volt hozza egy lap, a zajokrol, vicces rajzokkal. be fogom scannelni, mert sokmindenre szamitottam manualolvasgatas kozben, de arra nem, hogy vigyorogni fogok.  :D
erdektelen infok OFF

Nakedape img: LOL
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Ramiz

12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

sirtomi

Quote from: Kvikveg on 2009-01-21, 14:03:51

Viszont furcsa volt, hogy nem annyira hidegek a kajaim, mint amikor a terasztol szedtem be oket. XD

Kint fagy van, a hűtőben meg nincs :)

pet

van ilyen halfilé a mélyhűtőben, és nem tudok másra gondolni, csak megsütni nemtudom hogy kéne xDD meg, kéne ennem, egész nap nem ettem semmit, és ha tudnátok hány kg vagyok... xD

Member

Nekem megmutatták, hogy lehet egész korrekt kaját csinálni belőle, de nem emlékszem már. XD
Milyen hal? Mert ha harcsa, szerencséd volt, ha csuka, annyira nem. :D

pet

há, idehozom leírom ami rajta van.
szóóóval:gyorsfagyasztott natúr halfilé 1000g összetevők: halhús, ivóvíz, származási hely vietnám :D
felhasználási javaslat: a halfilé szeleteket felengedés után a friss hallal azonos módon készíthetjük (márha tudnám azt hogyan kell xD)
tipp az elkészítéshez: a halfilé szeleteket felengedés után enyhén besózva 3 percig állni hagyjuk. kevés világos sörrel egy gerezd zúzott fokhagymával tejföl sűrűségű palacsintatésztát készítünk, a halszeletekre öntjük és jól összekeverjük. kb. 30 perc múlva bő forró olajban kisütjük.

azért én nem bonyolítanám úgy túl mint amit ez ír, de mit lehetne csinálni ezzel? panírozni nem akarom, szóval valahogy kikéne sütni. olvasszam fel sózzam meg, süssem ki?:D

Member

Kevés vajat oldassz fel a tepsiben (vagy olaj, zsír, ahogyan szereted, a halat fűszerezd meg jól (rozmaring, kakukkfű, minden mehet rá, ha elqrnád, ezek elveszik az ízét) aztán be a tepsivel és kész. :D

Csinálj inkább hagymásbabot. :D

pet

biztosan elrontanám :\ inkább maradok a specialitásomnál :D a tojás, tojásos kenyér, bundás kenyér, tükörtojás xD azt hiszem bundás kenyér lesz.

chilip

Quote from: pet on 2009-01-21, 14:43:14
biztosan elrontanám :\ inkább maradok a specialitásomnál :D a tojás, tojásos kenyér, bundás kenyér, tükörtojás xD azt hiszem bundás kenyér lesz.
+ rántotta

pet

Quote from: chilip on 2009-01-21, 14:45:58
Quote from: pet on 2009-01-21, 14:43:14
+ rántotta
azt nem annyira szeretem  :frown:
sütök kajálok, indulok a doktorbácsihoz :3 aki feldug egy félméteres világítós rudat a seggembe.... na jó a vége persze csak vicc volt :) nemis világít...

sirtomi

Egyáltalán nem nehéz amit Member írt sütéri javaslatnak. Még én is megtudom csinálni :D

pet

Quote from: sirtomi on 2009-01-21, 15:05:41
Egyáltalán nem nehéz amit Member írt sütéri javaslatnak. Még én is megtudom csinálni :D
azt nem mondtam hogy nehéz :D de én biztos hogy elrontom :D mellesleg túlságosan időigényes, én meg most vagyok éhes nem két óra múlva :D

sirtomi

Miért kell ehhez két óra? De persze megeheted úgy fagyottan is :)

Darkstar

Quote from: Nakedape on 2009-01-21, 12:01:15
[spoiler][/spoiler]

Fix'd
[spoiler][/spoiler]
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

pet

Quote from: sirtomi on 2009-01-21, 15:08:05
nos előszöris, amíg felolvad, meg előkészítem, meg amíg megsül. 1 óránál biztos több

sirtomi

Felolvadás tényleg eltarthat egy darabig, de a többi az gyorsan megy.

Member

Quote from: sirtomi on 2009-01-21, 15:05:41
Mármint a hagymásbabot? :D

Kvikveg

Quote from: pet on 2009-01-21, 15:10:25
Quote from: sirtomi on 2009-01-21, 15:08:05
nos előszöris, amíg felolvad, meg előkészítem, meg amíg megsül. 1 óránál biztos több
A serpenyoben egesz gyorsan fel szoktak olvadni a dolgok. Mikrohullamuval is ra lehet segiteni, az jobb, nekem husszeletnel bevalt.
Halat sutni meg 10 perc kb ha nem 10cm meter vastag...
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.