Offtopic

Started by Lt. Simoan Blarke, 2006-10-23, 21:38:47

Previous topic - Next topic

Rounin

Módosítok: nem szeretnék _ennyire_ önveszélyes lenni. :zomg:

Member

[spoiler=lol][/spoiler]
A lomtár is ilyen. :)

Moha

Még mindig a win2000-el szenvedsz, Member?! :ejnye:

Cobra

Quote from: Moha on 2009-01-26, 21:28:12
Már, eddig Miilenium volt fent neki :D
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Member

Azon kívül, hogy a dll-eket orrba-szájba töltöm le, mert a hiányukra panaszkodik. :D

Hmmm, tudtok mondani viszont vmi normális tűzfalat? Online Armor mellett szegény Nod32 állandóan panaszkodik, és OA amúgyis belepofázik mindenbe.

Kuroi Tenshi

Heh? Az már végre előrelépés a Moron Editionhöz képest :hehe:

Sok lógós gimnazista/egyetemista, de sajnállak titeket ::)

Makos

Quote from: Kuroi Tenshi on 2009-01-26, 22:17:36
Heh? Az már végre előrelépés a Moron Editionhöz képest :hehe:

Sok lógós gimnazista/egyetemista, de sajnállak titeket ::)

Jah, lógok. Holnap dimat vizsga és nemtudom mikor lesz és hanyas előadóban mert a neptun meghalt :/

Rounin

Próféta

Quote from: Ramiz on 2009-01-26, 02:28:56
Melyik az a legrövidebb idejű államilag támogatott képzés, ami jól néz ki egy mérnök CV-jén? 3 év közgáznál van jobb?
TIPP: jó tárgyalás-/előadásképes nyelvtudás. Angolul már mindenkinek felsőfokúja van, szóval mondjuk németül is. Vagy olyan nyelven, amilyen céghez menni szeretnél.
(t) tévedés joga fenntartva.

Quote from: Ramiz on 2009-01-26, 02:28:56
Illetve szerintetek a BME-n fel lehet venni és érvényesen teljesíteni MSc-s tárgyakat úgy, hogy később, amikor majd hivatalosan felvesznek MSc-re, azokat nem kell újból megcsinálnom? Ez nagyon fontos kérdés, de nem tudom, hol nézhetnék utána.
HK, TVSZ, levlisták, dékáni hivatal.

Quote from: Dreamcleaver on 2009-01-26, 14:17:25
Szeretnék Én lenni. Fél életét ellógja, a másik meg szünet.  :D
Ja.

Quote from: Makos on 2009-01-26, 22:23:01
Jah, lógok. Holnap dimat vizsga és nemtudom mikor lesz és hanyas előadóban mert a neptun meghalt :/
És biztos a tanárnak se lehet ímélt írni. Valld be, csak kifogást keresel  :ejnye:

.Attila

Quote from: Próféta on 2009-01-26, 22:27:02
Angolul már mindenkinek felsőfokúja van

Azt te csak hiszed.
De jó nyelvtudás tényleg mindenképp kell. Ha tényleg van, akkor tkp. az fog eladni téged és nem a diplomád.

Makos

És biztos a tanárnak se lehet ímélt írni. Valld be, csak kifogást keresel  :ejnye:

Na ez eszembe se jutott :angyali:

Én

Quote from: Dreamcleaver on 2009-01-26, 14:17:25
Szeretnék Én lenni. Fél életét ellógja, a másik meg szünet.  :D
Ja.
Sajnos nem csak seggmeresztés, mifelénk már javában érettségi para van :S (gb2/szerves kémia/)
Vicces mert 3 hét múlva kell leadni az fels.okt. jelentkezést, és még mindig nem vagyok biztos benne, hogy akarok e én egyetemre menni. Bár a jelentkezést csak leadom, azt meglátjuk, ezen meg OKJ-n kívül nem sok más lehetőségem van.

NLZ

Quote from: Member on 2009-01-26, 22:09:02
Azon kívül, hogy a dll-eket orrba-szájba töltöm le, mert a hiányukra panaszkodik. :D

Hmmm, tudtok mondani viszont vmi normális tűzfalat? Online Armor mellett szegény Nod32 állandóan panaszkodik, és OA amúgyis belepofázik mindenbe.
Agnitum Outpost Firewall?
Vagy pl a Kaspersky IS tűzfala se vészes, bár nekem volt vele némi gondom.
[reserved]

Próféta

Quote from: .Attila on 2009-01-26, 22:29:29
Angolul már mindenkinek felsőfokúja van
Azt te csak hiszed.
Dehogy hiszem, nekem sincs :D Pontosabban csak az írásbeli része van meg.
Ez amolyan szófordulat akart lenni, hogy ma már egy angol nyelvtudás nem ultimate mindentvivő skíz-dzsóker.

Quote from: .Attila on 2009-01-26, 22:29:29
De jó nyelvtudás tényleg mindenképp kell. Ha tényleg van, akkor tkp. az fog eladni téged és nem a diplomád.
Azért ez így nem igaz minden esetben. Ismerős csajt vették fel Németországba hidakat tervezni, de ehhez biztos nem volt elegendő, hogy jól beszélt németül.

Zsiga

Quote from: Próféta on 2009-01-26, 22:41:57
Ez amolyan szófordulat akart lenni, hogy ma már egy angol nyelvtudás nem ultimate mindentvivő skíz-dzsóker.
Szerintem az. Nagyon sok embernek köze nincs az angol nyelvhez, hiába van egy középfokú nyelvvizsgája belőle...
A valódi, jó angol nyelvtudás még mindig nagyon sokat ér, pl. ha egy állásinterjún nem jössz zavarba ha a HR-es azt mondja hogy beszéljetek végig angolul. Az átlag középfokosok 95%-a egy ilyen egyszerű teszten elvérezne. Egyébként az nem nyelvtudás amit egy nyelvvizsgán számonkérnek, egy közép szóbelin kényelmesen át lehet menni úgy hogy van egy talán alapfoknyi effektív nyelvtudásod, meg beseggeled mellé a hírhedt 1000 kérdés 1000 választ...
(Legalábbis a gimis osztálytársaim körében ezt tapasztaltam anno, 1-2 ember volt az évfolyamban aki valóban tudott angolul. Mondjuk utáltak is hogy minden felkészülés nélkül másfél óra alatt írtam egy 90%-os Rigó közepet. Előtte meg hülyének néztek hogy angolul olvasom a Gyűrűk Urát. :D)

kikuchiyo

Nem tudom, hogy ez az "ujszulottnek minden vicc uj" vagy az "olcso jate hulyegyerekeknek" kategoriaba tartozik-e, de nem tudom megallni, hogy idonkent ne nezzem meg az elerheto wireless halozatokat.
A 3-as buszrol pl. 14 db latszott, ebbol 4 nyitott. Es egy EMO SSID-ju halozatnal pedig szinte sajnalja az ember, hogy WM alatt nem tud WEP-et torni. :haha:

Failure is the default option

Makos

Quote from: Zsiga on 2009-01-26, 23:00:37
Szerintem az. Nagyon sok embernek köze nincs az angol nyelvhez, hiába van egy középfokú nyelvvizsgája belőle...
A valódi, jó angol nyelvtudás még mindig nagyon sokat ér, pl. ha egy állásinterjún nem jössz zavarba ha a HR-es azt mondja hogy beszéljetek végig angolul. Az átlag középfokosok 95%-a egy ilyen egyszerű teszten elvérezne. Egyébként az nem nyelvtudás amit egy nyelvvizsgán számonkérnek, egy közép szóbelin kényelmesen át lehet menni úgy hogy van egy talán alapfoknyi effektív nyelvtudásod, meg beseggeled mellé a hírhedt 1000 kérdés 1000 választ...
(Legalábbis a gimis osztálytársaim körében ezt tapasztaltam anno, 1-2 ember volt az évfolyamban aki valóban tudott angolul.

+1
Én az angolt sosem tanultam amúgy. Nyelvvizsgám is meglett és érettségim is 5ös lett :D. Most meg kezdek felejteni...el kéne kezdeni megint angolul olvasgatni :smile:

Quote from: kikuchiyo on 2009-01-26, 23:02:44
Nem tudom, hogy ez az "ujszulottnek minden vicc uj" vagy az "olcso jate hulyegyerekeknek" kategoriaba tartozik-e, de nem tudom megallni, hogy idonkent ne nezzem meg az elerheto wireless halozatokat.
A 3-as buszrol pl. 14 db latszott, ebbol 4 nyitott. Es egy EMO SSID-ju halozatnal pedig szinte sajnalja az ember, hogy WM alatt nem tud WEP-et torni. :haha:

Hidd el nem vagy egyedül :) énis ezt csinálom ha magammal viszem anyám laptopját :)
Csak Miskolcon. WM helyett meg legyen nálad egy usbs bt3 :)

NLZ

A sok animézés is segít, nem? :D  Bár az csak a szövegértés skillt növeli, a beszédet nem. :(
[reserved]

Makos

Quote from: NLZ on 2009-01-26, 23:04:25
A sok animézés is segít, nem? :D  Bár az csak a szövegértés skillt növeli, a beszédet nem. :(
Segít de nem eleget :)
Beszélni már nem nagyon tudnék folyékonyan :/

NLZ

Én se. :D  Jelentkeznem kéne angol kurzusra. :(
[reserved]

kikuchiyo

Találkoztam egy érdekes emberrel a buszon.

Eddig azt hittem, hogy a beszédkényszereseknek csak az öregbácsi-öregnéni alfaja létezik, akiknek egyszerűen nincs senkijük, akihez beszélhetnének, így végül oda jutnak, hogy akárkinek elsírják a gondjukat-bajukat, aki csak leül melléjük. Hát ma találkoztam a fiatal gyerek alfajával is.

Leült mellém, és rögtön elkezdett panaszkodni, hogy egy órát kellett várni a buszra. Gondoltam, "who the fuck are you and where the fuck do I know you from?", majd udvariasan megjegyeztem, hogy az semmi, az még jobb, hogy a 3-as busz mindig akkor megy el, amikor épp beáll a 6-os villamos, hogy épp ne lehessen elérni.
Ezután kijelentette, hogy utál a McDonaldsban dolgozni, majd meggyanúsított azzal hogy egyetemista vagyok. Miután ezt tagadtam és mondtam, hogy én már rég végeztem, akkor megjegyezte, hogy hát igen, neki csak érettségije van, de majd ki akar menni külföldre egyetemre. Amerikába, Kanadába, vagy Hollandiába! Mondom neki, hogy ahhoz nyelveket nem árt tudni, erre azt válaszolta, hogy angolt tanul. Na hát akkor, mondom én, menjen inkább Angliába, ott nem olyan szigorúak a beutazási szabályok. Á nem... Anglia az snassz. Túl egyszerű. Na meg úgyis túl sok magyar van ott. Inkább Amerika. Azon belül is: Montana, Kalifornia, Háváj, "meg mi van még ott, ja igen, Florida! Oda kell menni, ahol nincs tél!" Ja, és Connecticut is jó hely. Különben is, ezek a magyar városok legalább 5 évvel megrövidítik az ember életét, kémiailag. Meg fizikailag is (elárultam neki még az elején, hogy fizikusként végeztem). Az lenne a legjobb, mondta, bejárni mind az 50 államot, meg elmenni Texasba, meg a sivatagba, ami Nevada meg Kalifornia között van. Las Vegasban különben is könnyű nősülni. Az apja is mindig mondta neki, hogy Kaliforniában (vagy Kanadában? már nem emlékszem) aranyat lehet találni, Afrikában gyémántot, Ausztráliában pedig opált.

Ezen a ponton szerencsére elértük a megállómat, így sok sikert kívántam a terveihez és leszálltam.  :haha:

Ha esetleg a kolléga olvasná a fórumot és csak én nem ismertem fel: bocs, haver, nem akarlak nevetségessé tenni, de az élet egy kicsit bonyolultabb, mint képzeled...  :jee:

Szerk: még egy kedves figyelmeztetés a telefonhoz vett védőfólia címkéjéről:
"Mosható.
FIGYELEM!
A FÓLIÁT NE MOSSA A KÉSZÜLÉKKEL EGYÜTT!" :)
Failure is the default option

Darkstar

Ma bementem vizsgázni netfilóból. 14:45-re értem be, a vizsga elvileg 15kor kezdődött. 16:50kör eljöttem, mert addig 7-8 ember ment le és még több, mint duplaannyi volt előttem...
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

NLZ

Pedig 9kor már sorra is kerültél volna, nem értem mi a gondod. :D
[reserved]

Kuroi Tenshi

pl. ha egy állásinterjún nem jössz zavarba ha a HR-es azt mondja hogy beszéljetek végig angolul. Az átlag középfokosok 95%-a egy ilyen egyszerű teszten elvérezne. Egyébként az nem nyelvtudás amit egy nyelvvizsgán számonkérnek

+1.

Quote from: kikuchiyo on 2009-01-26, 23:02:44

:haha: annyi még a nyitott vagy sima wep hálózat szerte a városban...
Amúgy buszon hogy bírtad avval a miniatűr virtuális billentyűzettel, ami az
omnián van? Ahhoz már elég nagy kockának kell lenni :haha:

Quote from: Makos on 2009-01-26, 23:03:35
WM helyett meg legyen nálad egy usbs bt3 :)

mindig ott van a kulcstartómon  :__devil: :angyali:

Quote from: Darkstar on 2009-01-27, 00:24:39
Ma bementem vizsgázni netfilóból. 14:45-re értem be, a vizsga elvileg 15kor kezdődött. 16:50kör eljöttem, mert addig 7-8 ember ment le és még több, mint duplaannyi volt előttem...

Nem rossz, velem is volt már hasonló: 10kor kezdődött, és
17kor jöttünk ki... legalább addig megtanultam az anyag
nagyrészét...

Ramiz

(Legalábbis a gimis osztálytársaim körében ezt tapasztaltam anno, 1-2 ember volt az évfolyamban aki valóban tudott angolul. Mondjuk utáltak is hogy minden felkészülés nélkül másfél óra alatt írtam egy 90%-os Rigó közepet. Előtte meg hülyének néztek hogy angolul olvasom a Gyűrűk Urát. :D)

Azt mondtam, hogy a Boschos osztályvezető főnök magán angolján olyan mondatokat vettek, hogy "I drove the car to the lake?"...
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Moha

Ja szerintem is. Mikor itt-ott olvasgatok magyarról fordított angol szöveget, a falra tudok mászni, hogy milyen baromságok születnek. Néha egy vendégtájékoztató, étlap vagy útbaigazító tábla szövege elég vicces tud lenni. :)

Részemről nekem csak egy középfokúm van, viszont használom az angolt, sokat olvasok angol nyelvű oldalakat (wikipedia rulez :D ), meg filmeket eredeti hanggal. A beszédet jó lenne gyakorolnom, de mikor Meskéhez is csak úgy angolul kezdek el beszélni, hülyének néz és magyarul válaszol. :P

Habár előfordul a helpdesken, hogy külföldi előfizető telefonál és én jobban tudok angolul, mint ő magyarul. Olyankor azért érdekes a szitu. Bár hivatalosan nem lennék köteles angolul beszélni vele, de ha meg tudom oldani a problémáját, akkor miért ne?! :)
Quote from: kikuchiyo on 2009-01-27, 00:10:06
Eddig azt hittem, hogy a beszédkényszereseknek csak az öregbácsi-öregnéni alfaja létezik, akiknek egyszerűen nincs senkijük, akihez beszélhetnének, így végül oda jutnak, hogy akárkinek elsírják a gondjukat-bajukat, aki csak leül melléjük. Hát ma találkoztam a fiatal gyerek alfajával is.
Én ismerem a "felhívom a helpdesket és fél órán át panaszkodok / trécselek" alfaját is. :haha:

Draconire

Dreamcleaver

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

frozenstein

Quote from: Makos on 2009-01-26, 23:06:53
Beszélni már nem nagyon tudnék folyékonyan :/
+1
Terry Pratchett-et olvasok most angolul, de asszem a beszéddel gondjaim lennének. (Magyarul se beszélek túl sokat. No life? I don't need one.)

motifator

Nekem a beszédem rengeteget fejlődött az elmúlt 1 évben, de még mindig volna hova fejlődni. Heti legalább 2-3 alkalommal telefonálgatok az amcsikkal fél-egy órákat, és a közvetlen managerem is amerikai, így bármit oda akarok neki nyögni, azt angolul kell. Ennek ellenére még mindig nagyon változó, hogy mennyire tudok beszélni. Néha meglepődök magamon, ha sikerül egy jót dumálgatni valami random témáról a főnökkel, néha meg az idegbaj kerülget, amikor projekt meeting van telefonon, nekem meg nem jut eszembe valami szó, vagy csak szimplán belekavarodok a mondanivalómba.
Ettől függetlenül azt mondják, hogy nem beszélek rosszul, az őszi teljesítményértékelésemen dícsérték a kommunikációs skillemet, bár ez nem csak a beszédet jelenti.
Írni/olvasni gond nélkül tudok, a beszédértés az amcsik 90%-ánál jól meg, csak 1-2 olyan ember van, aki néha zavarba hoz, és vissza kell kérdezni, hogy mit is mondott (pl. a dögös kis szőke BA csajszi, aki előtt már többször is beégtem értetlenkedéssel  :__devil:).

De a saját tapasztalatom szerint a szókincset, de legalább is a passzív szókincset erősen növeli az animézés.
Kár, hogy a beszéden kicsit se segít. Szerintem ahhoz, hogy igazán nagyot fejlődjön a beszédkészséget nincs jobb megoldás, mint hogy kiköltözöl angol nyelvterületre pár hónapra. Vagy legalább találsz valakit, akivel naponta sokat tudsz beszélni angolul.
Mondjuk egy külföldi barátnőt, vagy nem tudom. De hiába az amerikai munkahely, az amerikai kollégák és főnökök, ahhoz képest, amit angol nyelvterületen fejlődhetnék 1 hónap alatt, a töredékét se javult az angol beszédkészségem az elmúlt 1 évben.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.