Offtopic

Started by Lt. Simoan Blarke, 2006-10-23, 21:38:47

Previous topic - Next topic

Fazék

Quote from: Bicskei on 2009-03-05, 15:41:19
jobban ajánlom az ingatlanba való befektetést...lehet itt bármi azt nem nagyon tudják elvinni..
ingatlanba? ööö ez ugye szarkazmus vagy hasonló próbált lenni, ugye? :haha:

ne vicceljünk kérem. most ingatlant a legnagyobb ökörség venni, már bocsánat :) már fél-1 év múlva is annyi hitel be fog dőlni, hogy brutálisan olcsón lehet majd ingatlanhoz jutni. bankok vélhetően megpróbálnak túladni a fizetésképtelen hitelezők ingatlanjain, akár nevetségesen alacsony árakon is, csak hogy pénzükhöz jussanak. majd figyeld csak, hogy külföldiek milyen bagatell árakon vásárolják majd föl az országot :haha:

(szerk: mielőtt valaki félreértené, szóval kínomban nevetek)

.Attila

Euróval szerintem most nagyon kockázatos játszadozni. Akármi lehet belőle.

Quote from: Bicskei on 2009-03-05, 15:41:19
jobban ajánlom az ingatlanba való befektetést...lehet itt bármi azt nem nagyon tudják elvinni..

Az értéke viszont rohadt nagyot eshet. Úgy nem mellékesen pont az amerikai ingatlanárak emelkedése utáni nagyobb esés váltotta ki ezt az egész válságot.

Bicskei

a fél 1 évvel ezelőtti állapotokhoz képest már most is érezhetően(akár30-40%-al) olcsóbb az ingatlan...az igaz, h ez tovább fog esni; de mi lesz kérem szépen ha itt nálunk is beadja a kulcsot egy bank...akkor indul a domino és volt pénz nincs pénz..
Ultras liberi

.Attila

Quote from: Bicskei on 2009-03-05, 15:49:11
de mi lesz kérem szépen ha itt nálunk is beadja a kulcsot egy bank...akkor indul a domino és volt pénz nincs pénz..

Na ez az.
Akkor majd jöhet a bazinagy mentőcsomag, mert bankot nem lehet veszni hagyni.

Bicskei

de mi van akkor ha egy külföldi bank puszul be és vele eggyüt a magyar érdekeltségű leány cége is akkor hiába  magyar ormány mentőcsomagja...
Ultras liberi

Moha

Én ezért nem megyek külföldi bankhoz. :P Jó, gyakorlatilag az OTP az egyetlen "magyar" bank, de hiába esnek annyira a részvényei, szerintem olyannyira nagy piaci szereplő, hogy csődbe nem fog menni. Vagy ha mégis csődközelbe kerül, akkor sem hagyja veszni az állam.

Aztán persze vagy igazam lesz, vagy nem. Mindenesetre ha a jövőben nagyot esnek az ingatlanárak, szerintem ki fogom használni. Egyelőre nekem csak a kocsin van hitelem, azt még bírom. Bár nem örülök a magas részletnek, de max. akkor lennék bajban, ha 300 ft felé menne a svájci frank, odáig meg remélem nem jutunk el. Ha mégis, akkor meg járok bringával...  ^^"

Más: Szerintetek érdeme PayPal számlára kimenteni a pénzt euróban? Csak mert ugye ebben az esetben megúsznám az árfolyam nyereségadót. :haha:

Fazék

Quote from: Moha on 2009-03-05, 16:01:03
Más: Szerintetek érdeme PayPal számlára kimenteni a pénzt euróban? Csak mert ugye ebben az esetben megúsznám az árfolyam nyereségadót. :haha:
ez igencsak érdekelne, hogy hogyan tudnád előadni. tudtommal csak ugyanabban a devizában tudsz tárolni pénzt a paypal számládon, mint amilyenben a folyószámládon tudsz. legalábbis amikor nyár vége felé kurvajó volt a font, akartam volna egy hasonlót végrehajtani, de utánajárva kiderült, hogy ez így nem lehetséges ebben a formában...

Moha

Quote from: Fazék on 2009-03-05, 16:07:11
Quote from: Moha on 2009-03-05, 16:01:03
ez igencsak érdekelne, hogy hogyan tudnád előadni. tudtommal csak ugyanabban a devizában tudsz tárolni pénzt a paypal számládon, mint amilyenben a folyószámládon tudsz. legalábbis amikor nyár vége felé kurvajó volt a font, akartam volna egy hasonlót végrehajtani, de utánajárva kiderült, hogy ez így nem lehetséges ebben a formában...
Van a PayPal-nek magyar bankszámlája. Ráutalod a pénzt forintban, az megjelenik a PayPal számládon, alapból forintban, de ha több devizanem is van a számládon (egyszerűen lehet nyitni újat), akkor át tudod tenni egyikről a másikra. Én legalább is simán átváltottam anno a dollárt euróra. Mikor meg leveszed a pénzt, akkor aktuális árfolyamon váltja forintra és utalja át a számládra... vagy elköltöd jó cuccokra eBay-en. :haha:

Xipe

Na jo, van itten egy erdekes keresem.
Nem talalom sajnos otthon a Djinn eskuvojen keszult fenykepeket.
Ha valakinek esetleg megvannak es el tudna kuldeni nagyon megkoszonnem.
Sot talan meg Rounin-t is kolcsonadnam egy hetre.
in principio creavit Deus caelum et metal
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

Nakedape

nos gondolom senki nem tudott aludni se az aggodalomtol, hogz nem volt meg az elemem ( venni nagzon dràga,  nem ceruza) de meg lehet nyugodni, megvan :) nàlam :) a neszeszeremben volt...
akkor most ha jol olvasom  ne koltsem el az euromat s vigyem haza? hmm eves nem olyan fontos, nem?
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Cobra

Enni tudsz majd itthon Forintból is (vagy akár a Forintot is megeheted, többet már úgyse ér, mint a papír, meg a festék, amiből készült).
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Draconire

Djinn

Udvozlet mindenkinek! :haha:

Melyik kepeket is szeretned Xipe? Gondolom azokat amiken rozsaszin tulszoknyaban koszoruslanykodsz, de azert erosits meg kerlek...  :angyali:

"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

.Attila

Mivel nem kép, ezért a wtf topic helyett ide dobom:

http://www.weebls-stuff.com/toons/aaaaaaaaaaaaahaha/

chilip

teraflare

Quote from: Fazék on 2009-03-05, 15:46:06
ne vicceljünk kérem. most ingatlant a legnagyobb ökörség venni, már bocsánat :) már fél-1 év múlva is annyi hitel be fog dőlni, hogy brutálisan olcsón lehet majd ingatlanhoz jutni. bankok vélhetően megpróbálnak túladni a fizetésképtelen hitelezők ingatlanjain, akár nevetségesen alacsony árakon is, csak hogy pénzükhöz jussanak. majd figyeld csak, hogy külföldiek milyen bagatell árakon vásárolják majd föl az országot :haha:
Hmm lehet érdemes lenne elhalasztanom kicsit a lakásvásárlást és akkor olcsóbban jutnék hozzá? ::)
BTW ránéztem az OTP-re és   :wtf: nembaj egyre könnyebb lesz venni...  :3x3:

Darkstar

小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Cobra

Quote from: Ymir on 2009-03-06, 09:58:50
Szép jó reggelt!

Ma vettem észre, h már van bétaverzió a windows 7ből. Van aki már kipróbálta közületek?

Elég jó, bár én szívok vele az Nforce4 chipset miatt. De újabb gépeken gondolom nincsenek ezek a problémák, mint itt (hálózatvezérlő ugye, meg a 7022-ben valamiért recseg a hang néha, de lehet ez is az alaplap driver hibája). Elvileg a hónap végén jön ki az RC1, azt szerintem már várd meg.

chilip

játékra jobb mint az XP? :D legfontosabb kérdés :D

Makos

Quote from: .Attila on 2009-03-06, 09:43:09
Mivel nem kép, ezért a wtf topic helyett ide dobom:

http://www.weebls-stuff.com/toons/aaaaaaaaaaaaahaha/

Köszönjük hogy megosztottad velünk ::)

Cobra

Quote from: chilip on 2009-03-06, 13:08:55
játékra jobb mint az XP? :D legfontosabb kérdés :D
Kings Bounty jobban megy Win7 alatt (illetve gyorsabban indul el a játék, meg XP alatt néha belassul az animáció 1-2 sec-re, W7 alatt nem).  W3 ugye megy már egy netbookon is, szóval az nem mérvadó, más meg most nincs fent. Illetve MW Mercs volt fent, az is hibátalnul ment, de az megint nem nagyon izzasztotta meg a gépet.
Vista nem volt a gépemen, így ahhoz nem tudok hasonlítani, de a kisebb bugoktól eltekintve szerintem már most jobb, mint az XP. Mondjuk régi gépre lehet nem lesz érdemes felrakni, főleg mivel Nvidia biztos nem fog rendesen működő drivert csinálni W7 alá a régebbi chipsetekhez.

kikuchiyo

Találós kérdés: vajon mit fogok a hétvégén csinálni?

A jövő hétre esedékes munkabeszámoló előadást összeállítani és haxolni az adatgyűjtő scriptet, vagy Watchmen képregényt olvasni?
Failure is the default option

Fazék

Quote from: kikuchiyo on 2009-03-06, 19:10:52
Találós kérdés: vajon mit fogok a hétvégén csinálni?

A jövő hétre esedékes munkabeszámoló előadást összeállítani és haxolni az adatgyűjtő scriptet, vagy Watchmen képregényt olvasni?
mi jár a helyesen tippelőnek?

Darkstar

Quote from: Fazék on 2009-03-06, 19:13:26
mi jár a helyesen tippelőnek?
Megcsinálhatja helyette az előadást és a scriptet
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

chilip

munkabeszámoló előadást összeállítani?

egyébként ha rendesen olvasod sztem nem érsz a végére 2 nap alatt...

Fazék

no igen, arra a 2 napra tényleg ne tervezzél semmi mást :)

chilip

2. chapter végéig jutottam fél nap alatt úgy hogy a chapter végi több oldalas csak angol szöveget (1 karakterre mélyebb betekintés ha jól vettem ki) nem olvastam el egyik chapi végén se...

ed.: van 12 chapter asszem

Én

Hehe. Napiszar.com kapcsán eszembejutott egy régebbi ismerősöm, akire nagyon illik a "raj" kifejezés. Erre megnézem iwiwen, és az van a neve elé írva, hogy raj :lul:
Amúgy don't forget kids: délutáni alvás sux ass

Draconire

chilip

tomorrow can I get Blair-chan for "Have a nice day, Anon"?  :haha: