Offtopic

Started by Lt. Simoan Blarke, 2006-10-23, 21:38:47

Previous topic - Next topic

Nakedape

thats why i used the word classics
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Nakedape

also:
QuoteMurray didn't feel the first pangs of real panic until he pulled the emergency cord.

[spoiler][/spoiler]

Próféta

Quote from: Fazék on 2009-06-14, 19:02:14
úgy érted, hogy volt már az elmúlt pár hónapban 1x?
Nem. Úgy értettem, hogy volt már. Egyáltalán :P
De amúgy ja, arra figyeltem fel, hogy most volt nemrég.

Próféta FAIL @ fürdőszoba

Tudni kell rólam, hogy jóanyámnak hála életem első 23 évében sikerült elkerülnöm a gépi mosás nemes foglalatosságát. Nos, pénteken az lett volna a Szent Küldetés, hogy hazaérve teregessem ki a ruhát a HAJDU mosógépből. Mint alant olvasható, hatalmas tévedés volt azt feltételezni, hogy én alkalmas vagyok erre a feladatra.

Az első rossz ómen akkor jelentkezett, amikor a kád fölé lógatott fregolit le akartam ereszteni, ugyanis jött vele a függöny meg a függönyrúd is a nyakamba. FAIL. Némi nyomozás után megállapítottam, hogy nem ufótámadásról van szó, csak a függöny egyik karikája fűződött át az egyik szárítózsinóron. Ne kérdezzétek, hogyan és mitől. WTF. A probléma gyökerét elhárítottam, majd visszaszereltem a helyére a függönyt.

Ezután következett a mosógép kinyitása és a mosott holmi kiteregetése. Ilyet nem először csinálok, úgyhogy sikerült balesetek nélkül megúszni. Makulátlan diadal volt. Nos, innentől viszont lefelé vezetett az út.

A mosógépben még benn állt a mosáshoz használt víz. Na mondom, ez így nem jól van, szóval telefonos segítséget kérek: tele van vízzel a dob, mit tegyek? Hú, az olyankor van, amikor eltömődik a szűrő, és ezért nem tudta leereszteni a vizet. Hűha, mi a teendő? A gépet kimozdítani a helyéről, és az alsó sarokban szabaddá váló leeresztőt kicsavarni, de óvatosan; a kicsöpögő vizet egy tálkában felfogni, aztán ürítgetni, amíg el nem fogy, végül a szűrőt kitisztítani. Mondom WTF, nem fog sokáig tartani így kistálkánként leeresztgetni? Nem, általában öt perc.

Öt perc múlva még mindig nem sikerült kicsavarnom azt a rohadt leeresztőt. FAIL. Telefonos segítség, leegyeztetjük milliméterrel, hogy tényleg jó dolgot csavarok-e. Anyám mondja, hogy ő csavarta be, tehát olyan nincs, hogy én ne tudjam kicsavarni. Fogóval meg ne nyúljak hozzá, mert műanyag, kitörik. Így hát újabb öt perc fészkelődés és erőlködés a fürdőszoba padlóján, de meg se tudom mozdítani a tárcsát, ellenben már fájnak az ujjaim. Végül feladom a kézi próbálkozást, és egy műanyag mosdókefével ki tudom feszíteni.

Jön is a víz belőle. Ha kicsit nyitom meg, először felfelé, majd a gép különböző alkatrészein szétoszolva szanaszét pocsolyába gyűlik a víz. Szóval jó határozottan ki kell nyitni (mint Ramizék vécéöblítőjét), hogy a zöme a kistálba menjen, majd gyorsan vissza is csavarni. Kistál kiürít, kezd elölről. Pár percig csinálom, de nagyon szaporátlan, nem fogy érezhetően a víz a dobból, ellenben jócskán kerül a fürdőszoba padlójára. FAIL. Végül szakítok a szülői tanáccsal, hozok a konyhából egy másfél literes mérőedényt, és a mosógép főbejáratán benyúlva ezzel kezdem kimerni a vizet. Az a terv, hogy addig folytatom így, amíg már csak kevés nem marad, és a végén jön a kistálas-leeresztős móka.

Nagyjából ki is szedtem a legtöbb vizet a mérőedénnyel, amikor is kapom a telefont, hogy sokszorosan eltelt az öt perc, sikerült-e? Helyzetjelentést adok, mire a vonal túloldalán leesik a tantusz. Eeeennyire sok víz van benne? Kipróbáltam én egyáltalán, hogy 11 C állásba tekerem a tárcsákat, majd a második gombot fölemelem, és elfordítom? Huh? Ez a vízkiszivattyúzás! :facepalm: Kipróbálom, és persze simán megy, és nagyjából leüríti a vizet. Honnan kellett volna kitalálnom, hogy 11C, meg második gomb felemelés, meg elforgatás? Sehonnan, de legalább megkérdezhettem volna, miért áll benne a víz, és mi ilyenkor a teendő. Áááá, de hisz pont ezt kérdeztem! :facepalm: A mosáshoz meg annyira síkhülye vagyok, hogy nem tudtam, a centrifugázást érdemes a teregetés előttig késleltetni, és így nem ismertem fel, hogy egyszerűen vízleeresztés nélküli program futott. FAIL. A leeresztő kupakja meg talán a nagy víznyomás miatt nem nyílt könnyen.

Gondoltam, ha már pocsolyát csináltam, akkor rendesen leürítem a kistálkás módszerrel a maradék kevés vizet, majd kitisztítom azt a szűrőt, hogy legyen valamire jó a mai hajcihő. Megteszem, aztán szépen felszívom a fizet a fürdőszoba padlójáról, és csavarnám vissza a leeresztő kupakját. Na, a visszacsavarástól megint egy jó adag vizet kiköpött a gép. WTF. Szóval megint csupa víz lett minden, és lehetett másodszor feltakarítani. FAIL.

Tanulságok:
1. Engem nem szabad házimunka közelébe engedni.
2. RTFM. Soha többet nem működtetek műszaki berendezést a használati útmutató alapos tanulmányozása nélkül. Soha. Soha.
3. Kéne valószínűleg fejlesztenem valamit a kommunikációs képességeimen is.
4. Szükségem van valami szerencsetalizmánra. Milyet ajánlanátok?

Expecting tl;dr.

Kuroi Tenshi

Cool story, bro!

Quote from: Próféta on 2009-06-14, 19:56:12
Expecting tl;dr.

:ejnye:

Szerencsére hagyományos Hajdu mosógépet már nagyon
rég nem láttam, a modernebbekkel meg már kevesebb
szívás van.

Szerencsetalizmánnak meg javaslok valami nagy vasmacskát.
Minél nagyobb, annál jobb. Nyakban hordva. Így, mivel vele
nem fogsz tudni kimozdulni a lakásból, sokkal kisebb
valószínűséggel ér valami baleset vagy szerencsétlenség :haha:

Rounin

Quote from: Zen on 2009-06-14, 12:13:15
Have a good one CalhounRounin!  :D

:confused: John C. Calhoun? :confused:

Én

Nakedape

Rounin

Kvikveg

Profeta: szeeep.  :lul:
De legalabb nem mostad ossze a szineset a feherrel. :)
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Próféta

Quote from: Nakedape on 2009-06-14, 20:17:40
HE IS ALIVE !!
+1

Quote from: Kvikveg on 2009-06-14, 20:19:02
Mert nem mostam. Ez csak a teregetés volt.

Nakedape

Quote from: Rounin on 2009-06-14, 20:18:20
Quote from: Én on 2009-06-14, 20:16:10
Quote from: Próféta on 2009-06-14, 19:56:12
tl;dr
pic

HE IS ALIVE !!

Could be a zombie.

az csak a szalagavatói képe volt.
nem hiszem h Én-ből lehetne zombi, max kísértet, de most komolyan, hogy  halhatna meg, h a teste ne essen teljesen szét tőle?

Rounin

Quote from: Nakedape on 2009-06-14, 20:23:51
nem hiszem h Én-ből lehetne zombi, max kísértet, de most komolyan, hogy  halhatna meg, h a teste ne essen teljesen szét tőle?

Van tehetsége. :P

Kvikveg

Quote from: Próféta on 2009-06-14, 20:23:11
HE IS ALIVE !!
+1
+1  :appl:

Quote from: Próféta on 2009-06-14, 20:23:11
Quote from: Kvikveg on 2009-06-14, 20:19:02
Mert nem mostam. Ez csak a teregetés volt.
Ok, akkor varjuk meg, mig joanyad hazajon, utana mit mond arra, hogy hogyan teregettel ki, es melyik ruha hogyan nyult ki mert rosszul teregetted ki.  :P
Amugy nem tudom miert van a mosas ennyire tulmisztikalva, azert annyira nem borzalmasan nehez.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Rounin

Quote from: Kvikveg on 2009-06-14, 20:28:32
Amugy nem tudom miert van a mosas ennyire tulmisztikalva, azert annyira nem borzalmasan nehez.

A mosás nem is (se a kézi, se a gépi) de egy sosem használt apparátus sosem használt funkciójának telepatikus úton történő eltanulása már sokkal inkább. :P

Én

Bekaphatjátok a [spoiler][/spoiler] :ejnye: :D

Nakedape

Quote from: Én on 2009-06-14, 20:32:21

csak óvatosan
[spoiler][/spoiler]

Próféta

Quote from: Nakedape on 2009-06-14, 20:45:15
kép
Na ájjál le, de gyorsan. Ilyen veszélyes testi fenyegetőzést nem lenne szabad megtűrnünk a fórumon.

Moha

Quote from: Robot9000 on 2009-06-14, 19:56:12
1. Engem nem szabad házimunka közelébe engedni.
Ez nálam is így szokott lenni. :D
2. RTFM. Soha többet nem működtetek műszaki berendezést a használati útmutató alapos tanulmányozása nélkül. Soha. Soha.
Légy szíves ezt az igét terjeszd az előfizetőink körében is. Rájuk férne! :haha:
4. Szükségem van valami szerencsetalizmánra. Milyet ajánlanátok?
Egy türelmes, megértő, dolgos feleséget. :hehe:

Rounin

Quote from: Moha on 2009-06-14, 20:49:38
Egy türelmes, megértő, drogos feleséget. :hehe:

Ahogy először olvastam. :zomg:
Végülis költséges, de legalább panaszkodás és csészealjhajigálás helyett csak csendesen repülne. :haha:

Én

csak óvatosan
[spoiler][/spoiler]
Keménykedünk, mi? Keménykedünk?
[spoiler]Vissza! Hívom a rendőrséget! :zomg: :bruhuhu:[/spoiler]

Nakedape

Quote from: Én on 2009-06-14, 20:55:04
csak óvatosan
[spoiler][/spoiler]

ugyan egy egy medvére? izé. ja... upsz

[spoiler][/spoiler]

Kvikveg

Quote from: Én on 2009-06-14, 20:32:21

csak óvatosan
[spoiler][/spoiler]
[spoiler][/spoiler]

Bicskei

B+ Én mi meg "szinte" aggódtunk érted(olvass csak vissza), te meg itt keménykedsz meg pozőrködsz...nem úgy van az kis táska :ejnye: :ejnye: :D :D
Ultras liberi

Moha

Quote from: Én on 2009-06-14, 20:55:04
csak óvatosan
[spoiler][/spoiler]
[spoiler]SÜN! SÜN! SÜN![/spoiler]

Kvikveg

Quote from: Moha on 2009-06-15, 00:43:01
[spoiler]SÜN! SÜN! SÜN![/spoiler]
[spoiler]Sün![/spoiler]

.Attila

http://www.marryyourpet.com/

Ez azért már elég beteg:

[spoiler][/spoiler]

Zsiga

Tycho

@Nakedape in Napi WTF: old old is old. :hehe: Ez már annyira antik, hogy patinás is! :P

Nakedape

Quote from: Tycho on 2009-06-15, 07:49:45
@Nakedape in Napi WTF: old old is old. :hehe: Ez már annyira antik, hogy patinás is! :P
i dont' see a problem there, maybe me is old  too :D