Offtopic

Started by Lt. Simoan Blarke, 2006-10-23, 21:38:47

Previous topic - Next topic

Xipe

Ez amugy valos beszelgetes volt. XD
Ismerosom a Best Buyban dolgozik es bevitt egyszer a Geek Squad tech support reszlegre es tobbsegeben ilyenek voltak a hivasok.
Fenykepezogep nem mukodik? Biztos jol rakta be az elemet? Akkor forditsa meg oket.
Ket oran keresztul rohogtem ezeken.
A kedvencem az volt amikor a kedves hivo nem tudta mi a kulnbseg a RAM es a HDD kozott, merthat szerinte a memoria az memoria, de akkor miert nem mukodik a szamitogepe...
in principio creavit Deus caelum et metal
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

Member

Quote from: szpeter on 2010-07-02, 22:38:47
Ezt most nem teljesen értem. A Kárpátia átalakult szúnyogirtó céggé?
Gondolom azért irtotta a falu a szúnyoghadat tegnap, hogy ma ne egyék meg a Kárpátiát. Elég jobbos falu, és egész délután zenéltek, gondolom úgy voltak vele, hogy ez a minimum, de amúgy eszükbe nem jutott volna eddig.

És élőben még hamisabb az ének, hejhóhóhóh, az én apám...! :whoah:

Xipe

Quote from: Member on 2010-07-02, 23:03:13
Gondolom azért irtotta a falu a szúnyoghadat tegnap, hogy ma ne egyék meg a Kárpátiát. Elég jobbos falu, és egész délután zenéltek, gondolom úgy voltak vele, hogy ez a minimum, de amúgy eszükbe nem jutott volna eddig.

Ilyeneket hagynak jatszani?
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

szpeter

Quote from: Xipe on 2010-07-02, 23:24:36
Quote from: Member on 2010-07-02, 23:03:13

Ilyeneket hagynak jatszani?
Örülj neki akkor,hogy jöttek :D Itt meg nem járnak, azért esznek meg a szúnyogok.Egy lábfejemen 26 csípést számoltam meg! Talán van köze a délutáni csónakázáshoz..mezítláb..nem is tudom ::)
Kárpátyika meg leírható úgy,hogy  egyszerű szöveg,egyszerű zene. Minőségi national rock (bár magukat nem annak definiálják, nem is lehet sem rockba sem nationalba igazán beskatulyázni ,ahogy a frontember mondta.És tényleg.) Ismerős Arcok, szerintem. Legutóbb voltam egy koncerten... 2000 forint volt, olcsóbb,mint egy Kárpátia és NAGYON profi ! Egyszerűen jó,iszonyat nehéz számokat adnak le tökéletesen.. négyszer tapsolták vissza őket. Két és fél órás konci lehetett kb. Erősen megtetszett.Na meg a családias légkör... a rajongók léptek fel előttük, 10 éves dobossal nyomtak le pár elfeledett számot a zegyüttestől.A dobos kis srác :  :borul: Elszégyelltem magam,hogy nem tudok rendesen egy hangszeren se játszani...
Élőben ilyen jónak magyar közül eddig Kispál/Quimbyt találtam,akik azt adják amit lemezen.Bár lehet azért,mert több alteres koncerten voltam ,mint rockon.

szerk: Jeeee. Pont amire számítottam :D No reaksön. XD Éljen. De tényleg :P

Kuroi Tenshi

Quote from: SaiyaGin on 2010-07-02, 09:49:17
Igen, újat kaptam, jobbat, mint a régi. :)

:jee:

Quote from: Fazék on 2010-07-02, 10:32:14
ezekkel a túlórákkal sztem akkor van szívás, ha
1. nem lehet elszámolni velük
2. olyan változó munkaigényű, de emellett szigorú, idióta munkahely, hogy azon túl, hogy nem kapsz a túlóráért pénzt, még csak a másik irányba sincs elmozdulás, vagyis ha végeztél a munkáddal, még utána is bent kell maradnod a faszodat verni.

na ja, ez a kérdés.
faja kis beléptetőrendszer van, tehát nekik biztos tized-
másodperce meg is lehetne, hogy ki mennyit van bent.
Viszont már elején mondták (pontosabban utaltak rá),
hogy túlóráért nem jár bér, csak a negyedéves bónuszba
számít be, amit próbaidő alatt úgyse kapok, legkorábban
csak 6 hónap múlva, akkor is csak 100k nettó, ami havi
33k, ez köszönőviszonyban sincs a túlóra értékével...

Most mint junior-pm, meg olyan, aki már valamelyest
ismeri az ő rendszerüket (is), tűzoltás jelleggel megkaptam
a support egy részét is (yay ::) ), ami itt kifejezetten
kiszámíthatatlan. Ma pl, mivel már tegnap megvolt a
heti 40 órám, csak f11-re mentem be; na de még így is
meglett a napi 8.5 óra, mert kedves egyik Nestlé(?)
hűtőház tegnap azt mondta, hogy 14 és 15h között
ott lesznek a kamionok, onnantól távbuzerálhatjuk a
pda-jaikat, erre csak 17h körül értek be, 19h-kor is
úgy álltam fel, hogy még csak a fele sincs kész, és
az első felének lefutását se vártam ki, hogy sikeres
volt-e vagy kezdhetjük elölről...

Quote from: Member on 2010-07-02, 11:45:01
Nem is tudom, melyik a jobb, a ti helyzetetek, vagy várni, hogy mikor lesz már 1 álláshely,

Azt hiszed? Kerek egy évig kerestem munkát, mire
egyáltalán ide felvettek, aztán most meg kereshetek
tovább, ha itt nem normalizálódik a helyzet...

Xipe

Nekem emlekszem volt itthon olyan melom ami csak azert volt erdekes mert ugyan felvettek, de probaido alatt fizetest nem adtak. Vegul kiderult hogy mar tobb honapja igy szednek fel embereket hogy nem fizetnek nekik.
_(๏̯͡๏)_

Moha

Quote from: Xipe on 2010-07-02, 22:59:52
a kedves hivo nem tudta mi a kulnbseg a RAM es a HDD kozott
Ezen csodálkozol? Elég általános dolog a n00bok között. Úgy vannak vele, hogy memória az memória és mikor megjegyzed, hogy kevés a memória és azért lassú a gép, akkor rögtön arra gondolnak, hogy biztos törölni kell majd pár képet/filmet/stb-t.

Xipe

Quote from: Moha on 2010-07-03, 00:38:35
Quote from: Xipe on 2010-07-02, 22:59:52
a kedves hivo nem tudta mi a kulnbseg a RAM es a HDD kozott
Ezen csodálkozol? Elég általános dolog a n00bok között. Úgy vannak vele, hogy memória az memória és mikor megjegyzed, hogy kevés a memória és azért lassú a gép, akkor rögtön arra gondolnak, hogy biztos törölni kell majd pár képet/filmet/stb-t.

Hat igen.
Igazabol nem ertem a ket dolgot hogyan lehet osszekeverni.
Nomeg amikor bejonnek az olyan dolgok mint a virtualis memoria... XD

En ugy gondolom akinek mar van szamitogepe, toltson el egy orat es nezze mar meg mi micsoda.
En sem vallom magam profinak mindenben ami egy gepben mukodik, de legalabb tudim mi mit csinal.
_(๏̯͡๏)_

kikuchiyo

It's alive!!!!!
Failure is the default option

chilip

él a fórum  :haha:

Lythis

Member

Nagymutterom elmehetne stand up comedy-be. Ahogyan tudja perceken át osztani nagyfatert, az kész. :lul:

Xipe

Quote from: Member on 2010-07-03, 18:48:17
Nagymutterom elmehetne stand up comedy-be. Ahogyan tudja perceken át osztani nagyfatert, az kész. :lul:

Vedd fel oszt youtube.
_(๏̯͡๏)_

Moha

Quote from: Xipe on 2010-07-03, 00:46:35
En ugy gondolom akinek mar van szamitogepe, toltson el egy orat es nezze mar meg mi micsoda.
Ááááh, dehát a számítógép az túúúl bonyolult. Sokan a kocsi alapvető működésével sincsenek tisztában (pl gőzük sincs, hogy kell ablakmosót utántölteni) pedig azt elvileg meg kell tanulni a jogsihoz. Számítógéphez még jogsi sem kell, sokan meg csak használják és ingerét sem érzik, hogy legalább az alapokat megtanulják.
Meg "én csak azért használom mert a munka miatt muszáj", meg "én nem értek ehhez, nem is akarok érteni hozzá", meg "miért nem lehet ezt egyszerűbben elmagyarázni?"

Xipe

Quote from: Moha on 2010-07-03, 19:08:40
Ááááh, dehát a számítógép az túúúl bonyolult. Sokan a kocsi alapvető működésével sincsenek tisztában (pl gőzük sincs, hogy kell ablakmosót utántölteni) pedig azt elvileg meg kell tanulni a jogsihoz. Számítógéphez még jogsi sem kell, sokan meg csak használják és ingerét sem érzik, hogy legalább az alapokat megtanulják.
Meg "én csak azért használom mert a munka miatt muszáj", meg "én nem értek ehhez, nem is akarok érteni hozzá", meg "miért nem lehet ezt egyszerűbben elmagyarázni?"

Annyira bonyolult hogy csak na!
Mondjuk ha valaki tenyleg csak a munkaja miatt hasznal gepet es otthon nem tart igenyt ra, megertemhogyha nem ert hozza. Viszont azok az emberek akik otthon is hasznalnak valamifele szamitogepet, miert ne fektetne bele 30 percet egy kis google hasznalattal torteno kereses a szamitogepekrol.
Ignorance=/=Bliss
_(๏̯͡๏)_

.Attila

És ki határozza meg, hogy mennyi kéne tudni?
Tudnom kéne-e, hogy a mobiltelefonomban milyen főbb elemek vannak és azok hogyan kapcsolódnak?
A számítógép is csak egy eszköz. Elsősorban a használatát kell tudni, amihez elvileg nem szükséges, hogy ismerjék a belsejét.
A valóság persze kicsit más, mert többször driver hibák jönnek elő, egyes komponensek hibásodnak meg stb., de ez alapvetően nem a felhasználó hibája, hanem a gyártóké. Az az igazság, hogy a PC alkatrész gyártók még nem igazán felhasználóbarát módon terveznek. Leszámítva az Apple-t, amely kész és stabilabb megoldást kínál (aminek persze ára van: kevésbé lehet belepiszkálni), részben ezért is népszerű.

Lythis

Quote from: Xipe on 2010-07-03, 19:24:30

Annyira bonyolult hogy csak na!
Mondjuk ha valaki tenyleg csak a munkaja miatt hasznal gepet es otthon nem tart igenyt ra, megertemhogyha nem ert hozza. Viszont azok az emberek akik otthon is hasznalnak valamifele szamitogepet, miert ne fektetne bele 30 percet egy kis google hasznalattal torteno kereses a szamitogepekrol.
Ignorance=/=Bliss
mert ugye ahhoz böngészőt kell nyitni. És mi van, ha otthon nem az van, ami benn? És hol vannak a bookmarkjai meg az előzményei? És akkor még nem is tértünk ki rá, hogy a google is egy vérbonyolult dolog ám...

Xipe

"Kesz es stabilabb"
Belatom, az Apple tenyleg azoknak keszul akik nem akarnak sokat kihozni egy gepbol.

Bizonyos ertelemben .attilanak is igaza van, merthat tenyleg mennyit kene tudni, de szerintem mondjuk az mindenkit elvarhato lehetne, hogy legalabb tudja hogy azert memoria es memoria kozott kulonbseg van, vagy legalabb karan tudna tartani azt a gepet.

Egy mobiltelefon sem annyira ordongos dolog, meg a mai ujabbak sem. Kis odafigyelessel barki szet tud szedni es mukodokepesen ossze is tudja rakni oket.

Szerintem a PC fejlesztok nagyon is felhasznalo baratok, de felhasznalo es felhasznalo kozott van kulonbseg.
Az Apple meg olyan gepet ad el ami jo 2 evig, aztan vehetsz oriasi penzert ujat, mert nem tudsz rajta magadtol boviteni.
_(๏̯͡๏)_

Lythis

Quote from: .Attila on 2010-07-03, 19:28:35

És ki határozza meg, hogy mennyi kéne tudni?
Tudnom kéne-e, hogy a mobiltelefonomban milyen főbb elemek vannak és azok hogyan kapcsolódnak?
A számítógép is csak egy eszköz. Elsősorban a használatát kell tudni, amihez elvileg nem szükséges, hogy ismerjék a belsejét.
A valóság persze kicsit más, mert többször driver hibák jönnek elő, egyes komponensek hibásodnak meg stb., de ez alapvetően nem a felhasználó hibája, hanem a gyártóké. Az az igazság, hogy a PC alkatrész gyártók még nem igazán felhasználóbarát módon terveznek. Leszámítva az Apple-t, amely kész és stabilabb megoldást kínál (aminek persze ára van: kevésbé lehet belepiszkálni), részben ezért is népszerű.
azért az alapvető összetevők (alkatrészek) közti különbséggel szerintem nem ártana tisztában lenni. Nem mondom, hogy tudjon róluk mindent, de azért egy RAM és a HDD között szerintem illik tudni különbséget tenni. Vagy ugye ott a kiskapu: legyen valaki aki el tudja mondani, hogy mi a különbség a kettő között.

P.s.: apple: nem hiszem, hogy felhasználóbarátabb lenne valami csak azért, mert nem barmolhatsz bele :)

Ramiz

Quote from: Moha on 2010-07-02, 22:58:19
1st level support meló szar. Pláne ha vezetői nyomás miatt még hajtani is kell. Nem hiszem, hogy bírható pár évnél tovább. Nekem az a 3 és fél év elég volt, ilyen melót soha többet. Néha a falba vertem volna a fejem a sok hülyeségen. Jórészt 1.0-s felhasználókkal beszéltem, ha valamelyik tudta, hogy mi az az IP cím, vagy hogy kell pingelni, már örültem. :)

Én még nem csinálom 1 éve sem, de kezdem megunni. Viszont cserébe legalább iszonyú igénytelen az egész, fentről is beleszarnak, így hát nem is parázom túl a pontos beérést (minden nap 15 percet kések), hosszabb ebédszünetet tartok, nem fogom összetörni magam ennyiért (br 85e, heti 20 órára). Ráadásul vagy 7-től, vagy este 10-ig tartó beosztásokat kell vállalni (nekem ez utóbbi összehasonlíthatatlanul jobb, csak a barátnőm lázong).
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Xipe

Quote from: Ramiz on 2010-07-03, 19:46:33
Quote from: Moha on 2010-07-02, 22:58:19
1st level support meló szar. Pláne ha vezetői nyomás miatt még hajtani is kell. Nem hiszem, hogy bírható pár évnél tovább. Nekem az a 3 és fél év elég volt, ilyen melót soha többet. Néha a falba vertem volna a fejem a sok hülyeségen. Jórészt 1.0-s felhasználókkal beszéltem, ha valamelyik tudta, hogy mi az az IP cím, vagy hogy kell pingelni, már örültem. :)

Én még nem csinálom 1 éve sem, de kezdem megunni. Viszont cserébe legalább iszonyú igénytelen az egész, fentről is beleszarnak, így hát nem is parázom túl a pontos beérést (minden nap 15 percet kések), hosszabb ebédszünetet tartok, nem fogom összetörni magam ennyiért (br 85e, heti 20 órára). Ráadásul vagy 7-től, vagy este 10-ig tartó beosztásokat kell vállalni (nekem ez utóbbi összehasonlíthatatlanul jobb, csak a barátnőm lázong).

Ramiz, en atveszem a melodat szivesen.
A baratnod fontosabb.
>.>
_(๏̯͡๏)_

Member

Quote from: Xipe on 2010-07-03, 19:02:08
Vedd fel oszt youtube.
Az a baj, hogy ha kamerát látnak, bekussolnak. Nagyfatert ne tudd meg, hányszor próbáltam már eddig, amikor a disznókkal üvöltözik. :/

NLZ

Trükközz, ne add fel! :D
[reserved]

Rounin

Quote from: Lythis on 2010-07-03, 19:28:48
mert ugye ahhoz böngészőt kell nyitni. És mi van, ha otthon nem az van, ami benn? És hol vannak a bookmarkjai meg az előzményei? És akkor még nem is tértünk ki rá, hogy a google is egy vérbonyolult dolog ám...

Maradj már, kollégám hosszú évek óta számítógépeken dolgozik és csak bután néz rád, amikor azt mondod, hogy "lépj ki ebből a könyvtárból... kattints már kettőt a két pöttyre vazz vagy entert ott legfelül hogy a ragya verne ki..."  :3x3:

Xipe

Quote from: Member on 2010-07-03, 20:56:58
Quote from: Xipe on 2010-07-03, 19:02:08
Vedd fel oszt youtube.
Az a baj, hogy ha kamerát látnak, bekussolnak. Nagyfatert ne tudd meg, hányszor próbáltam már eddig, amikor a disznókkal üvöltözik. :/

Szerintem tanulj meg turbant kotni es kezdd el otthon hordani.
_(๏̯͡๏)_

Member

Pont annál a családi ágnál, akik minden külföldit megvetnek? :D

Xipe

Quote from: Member on 2010-07-03, 22:17:11
Pont annál a családi ágnál, akik minden külföldit megvetnek? :D

Mondd azt hogy csak a legujabb stilus szerint oltozkodsz otthon.
VAGY
Vegyel egy plussmacit, tomj bele egy kamerat es dugd el valahol, vagy hordd mindig magadnal.
_(๏̯͡๏)_

SaiyaGin

Holnap lelépek egy hétre Tatára, legyetek jók/rosszak/ami jól esik.

Xipe

Quote from: SaiyaGin on 2010-07-03, 22:41:40

Neked meg jo vakaciot.
_(๏̯͡๏)_

SaiyaGin

Quote from: Xipe on 2010-07-03, 22:45:04
Quote from: SaiyaGin on 2010-07-03, 22:41:40

Neked meg jo vakaciot.

:merci: