Offtopic

Started by Lt. Simoan Blarke, 2006-10-23, 21:38:47

Previous topic - Next topic

Member

Rosszul fogalmaztam, volt egy kis standjuk, és a csajszi föl-alá járkált és nyögte az igét. Persze csak pár 8 általános alatti ment oda hozzájuk, ők azt sem tudják, mi a különbség a jehovák és a hitgyüli között.

Xzone

Quote from: Member on 2011-07-30, 23:13:32
Rosszul fogalmaztam, volt egy kis standjuk, és a csajszi föl-alá járkált és nyögte az igét. Persze csak pár 8 általános alatti ment oda hozzájuk, ők azt sem tudják, mi a különbség a jehovák és a hitgyüli között.

PRAISE JESUS!

NLZ

Nézd a második képet, ott a fekete öv.
[reserved]

kikuchiyo

Francba ezzel az időjárással. Bármihez kezdenék, amihez összpontosítani vagy gondolkodni kell, azonnal megfájdul a fejem és elfelejtem, mit akartam.

Ez a hozzászólás az Ezen a Hétvégén Sem Csináltam Semmit világbajnokság kerületi selejtezőjében második helyezést ért el.
Failure is the default option

Member

Quote from: kikuchiyo on 2011-07-31, 17:03:09
Ez a hozzászólás az Ezen a Hétvégén Sem Csináltam Semmit világbajnokság kerületi selejtezőjében második helyezést ért el.
Nem is tudtam, hogy Fazékkal egy kerületben laktok. :haha:

Fazék

Quote from: Member on 2011-07-31, 17:06:56
Quote from: kikuchiyo on 2011-07-31, 17:03:09
Nem is tudtam, hogy Fazékkal egy kerületben laktok. :haha:
már nem  :lazza:

(bár a kajámat, még mindig abból a kerületből szerzem főleg :D)

Member

Öcséd gépe megy már? :__devil:

Fazék

Quote from: Member on 2011-07-31, 17:24:57
Öcséd gépe megy már? :__devil:
unokabátyám (kb 9 évvel idősebb nálam), és eddig is ment a gépe, a gond vele, hogy egy 4GB-os SSD-n kéne lecsupaszítanom az XP-t ezen leírás alapján, hogy legalább 1-1,5 GB hely legyen a gépen, de iszonyat hosszú ez a folyamat, és marhára lusta vagyok belevágni.

ráadásul, ha siettemben elszúrok valamit, és rossz file-okat is törlök, (természetesen reflexből shift+del kombinációval), akkor kb kezdhetem előlről az egészet egy lemezkép helyreállítása után (ilyen csak 1x volt eddig, de így is elszállt fél-3/4 óra munka)

nlite XP fölrakása meg az istennek se jön össze, mert usb-ről nem akar beboot-olni, külső rack-be rakott dvd-meghajtóról se akar bootolni, innentől meg ötletem sincs, hogy hogyan telepítsek rá új rendszert.

csak erre a célre nem sok értelmét látom venni egy külső usb-s dvd-írót, ennyi erővel lehetne bele új vinyót venni.

de ebbe az ezer éves netbook-ba új vinyót venni kb olyan, mint a trabantot megtankolni...

szóval persze meg lehetne oldani a problémát pénzzel, de ingyen kéne, az meg tetüsok pöcsölős melóval jár...

Member

Alapjáraton hogyan teszik fel ezekre a rendszert? Egyetlen példányra felteszik, a többin meg csak rámásolják a vinyóra és dobozolják? Mert azt látom, hogy ezekben hely híján nem sok külső meghajtó van.

Zsiga

Quote from: Fazék on 2011-07-31, 17:34:08
szóval persze meg lehetne oldani a problémát pénzzel, de ingyen kéne, az meg tetüsok pöcsölős melóval jár...
Ezért nem vagyok hajlandó rokon-haver-ismerős gépét javítani. Pénzt elvből nem kérek érte, legalábbis annyit biztos nem amennyit ér az erre elkúrt időm, ingyen meg senkinek nem fogok hosszadalmas de legalább unalmas szar melót csinálni.
Egy ember van akinek ingyen intézem a hw-sw ügyeit, anyám. Cserébe van ingyen könyvelőm és adószakértőm...

NLZ

USB bootot mivel próbáltad? Novicorp WinToFlash-t érdemes kirpróbálni, ha még nem volt. Csak első körben angolra kell állítani, aztán Advanced módra menni és FAT16 LBA-t választani formázáshoz.
[reserved]

Kuroi Tenshi

4GB-os SSD
ezer éves netbook

hmm csak nem egy eee 701 / 901? Mert abba még winyót sem tudsz rakni.
XP pendrive-os telepítésével én is pöcsöltem anno, asszem unetbootin volt,
amivel a legtovább jutottam.
A W7 embedded alapú Windows for Thin PCs / TPC? Idén jött ki, hátha evvel
kevesebb gond lesz telepítésnél.
http://www.anandtech.com/show/4281/windows-thin-pc-windows-slimmed-down/1

Member

http://index.hu/kulfold/2011/07/31/breivik_a_kiralyt_is_lemondatna/
Quotea két norvég orvos által végzett szakértői vizsgálat eredménye novemberre készül el

Talán azt is a felszínre hozzák, ahogyan álmában szitál?

Fazék

Quote from: Zsiga on 2011-07-31, 17:54:49
Ezért nem vagyok hajlandó rokon-haver-ismerős gépét javítani. Pénzt elvből nem kérek érte, legalábbis annyit biztos nem amennyit ér az erre elkúrt időm, ingyen meg senkinek nem fogok hosszadalmas de legalább unalmas szar melót csinálni.
Egy ember van akinek ingyen intézem a hw-sw ügyeit, anyám. Cserébe van ingyen könyvelőm és adószakértőm...
no igen, addig már eljutottam, hogy én is csak családnak vállalom be (sajnos nincsen sok közvetlen rokonom), de unokabátyám mostanában különösen sok ilyennel talált meg... mondjuk az is igaz, hogy ő meg fél évig tárolta a raktárában a lakásfelújítás alatt a bútoraimat, (de mondjuk az ő idejéből kicsit kevesebbet vett el, hogy ott rohadtak a bútorok)...

Quote from: NLZ on 2011-07-31, 17:57:16
USB bootot mivel próbáltad? Novicorp WinToFlash-t érdemes kirpróbálni, ha még nem volt. Csak első körben angolra kell állítani, aztán Advanced módra menni és FAT16 LBA-t választani formázáshoz.
Novicorp WinToFlash, multiboot,  winsetupfromusb meg még vmit próbáltam, ami már nem ugrik be. mindegyik leakadt telepítéskor egy tipikus hibánál, amit említettek is a FAQ-ok többségében, de a rájuk odaírt megoldás vagy nem működött, vagy nem volt megvalósítható.

Quote from: Kuroi Tenshi on 2011-07-31, 18:06:06
4GB-os SSD
ezer éves netbook

hmm csak nem egy eee 701 / 901?
bingo. 701.
Quote from: Kuroi Tenshi on 2011-07-31, 18:06:06Mert abba még winyót sem tudsz rakni.
XP pendrive-os telepítésével én is pöcsöltem anno, asszem unetbootin volt,
amivel a legtovább jutottam.
A W7 embedded alapú Windows for Thin PCs / TPC? Idén jött ki, hátha evvel
kevesebb gond lesz telepítésnél.
http://www.anandtech.com/show/4281/windows-thin-pc-windows-slimmed-down/1
a tippeket köszönöm, teszek velük egy próbát, hátha beválnak...

kikuchiyo

Az egyik kollégámnak is hasonló eee vacka van, úgy emlékszem, ő kicserélte a beépített hdd-helyettesítőt egy cf-kártyára. Szerinte gyorsabb is lett tőle, de ami neked fontosabb lenne, hogy abból talán van 8 gigás, amire kényelmesen, katt-katt-finish módon felmenne az XP. Igaz, azt mondtad, nem akarsz rákölteni. De gondold meg, hogy mennyit ér az időd.

[spoiler=unrelated]Tudtad, hogy mint **. kerületi lakos, jogosult vagy a kerület egy kiválasztott szektorában ingyenes parkolásra? Ez akkor érvényes, hogy a kerületbe van bejelentve az állandó lakhelyed.[/spoiler]

Fazék

Quote from: kikuchiyo on 2011-07-31, 22:12:51
[spoiler=unrelated]Tudtad, hogy mint **. kerületi lakos, jogosult vagy a kerület egy kiválasztott szektorában ingyenes parkolásra? Ez akkor érvényes, hogy a kerületbe van bejelentve az állandó lakhelyed.[/spoiler]
yup. de nincs saját néven kocsim, és nem is nagyon lesz egyhamar.
pont mostanában próbáltam legalább a céges citroen c15 kisfurgonra egy ingyenes parkolást elintézni, hogy "kizárólagos használója" vagyok, (legalábbis néha hazahozom hétközben) de közölték velem, hogy TGK-ra csak akkor adnak parkolási engedélyt, ha az én tulajdonomban van. céges kocsira max személygépkocsira lehet kérni ingyen parkolást a szektorba...
tök logikus, nem?

szóval továbbra is megmarad az izgalom a reggelekre, amikor én hozom haza a kocsit, hogy vajon nem kelek-e túl későn egy 5000 Ft-os büntetéssel a kocsiszélvédőn :)

.Attila

Quote from: Zsiga on 2011-07-31, 17:54:49

Én nagymamám gépét csináltam meg, de ő türelmes volt és ha kell, akkor 20ezer Ft-ig mondta, hogy lehet alkatrészt cserélni (alaplapot kellett is).
A gond ott van, hogy nem engem keresett meg először, hanem a nagyszájú nagybátyámat, aki úgy tesz, mintha értene hozzá, pedig nem. Vett egy használt gépet ismerőstől mondván, hogy az jó lesz nagymamámnak. Én ingyen sem fogadtam volna el a gépet, de már mindegy, ebből a hozott anyagból kellett dolgozni.
Meg is csináltam, egy gond volt: a videokártyához már nem található driver (google minősíthetetlen találatokat dob ki). Ez mondtam is nagybátyámnak, mire ő: hogy de így is működik, nem? Mondom de igen és ha gond van, ott az alaplapi videokártya, az is jó. Akkor ok.
Erre tegnap felhívott, hogy nagymamámnál van, nincs a videokártyának driver-e és ez így nem jó... :fuk-u: (A gép mellesleg működött, amit kellett, azt tudta grafikailag (pl. flash játékok, youtube videók), de nem, kell a driver (ami nincs).)

NLZ

Mi az, hogy nincs driver? Mondj egy oprendszert meg egy hardverazonosítót. Eszközkezelő-tulajdonságok-részletek-hardverazonosító, azt pl vmi ilyesmi kell onnan: PCI\VEN_1002&DEV_6899.
[reserved]

.Attila

Mivel a gép nem nálam van, ennyit tudok mondani: Asus EN7300SE.

NLZ

Elvileg még ez is mehet rá:
http://www.nvidia.com/object/winxp-275.33-whql-driver.html

Ám jah, fura, hogy nincs fenn az asus honlapján pont ez a modell.
[reserved]

Zsiga

Quote from: NLZ on 2011-08-01, 01:11:25
Elvileg még ez is mehet rá:
http://www.nvidia.com/object/winxp-275.33-whql-driver.html

Ám jah, fura, hogy nincs fenn az asus honlapján pont ez a modell.
Nem csak elvileg, gyakorlatilag is. VGA drivert csak és kizárólag a gpu gyártójától. A legfrissebb driver jó az összes 2004 óta megjelent nvidia kártyához.

Darkstar

És igen, az 5,5-ös KKI elég volt, átsoroltak költségesről államira  :hopp: :hopp:
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

.Attila

Quote from: Darkstar on 2011-08-02, 10:38:13
És igen, az 5,5-ös KKI elég volt, átsoroltak költségesről államira  :hopp: :hopp:

:tezsvir:

Member

http://index.hu/belfold/2011/08/02/kisebbsegpolitikai_szakerto_a_magyar_kulugyi_intezet_uj_vezetoje/

QuoteA 41 éves, történész végzettségű, nemzet- és szomszédságpolitikával foglalkozó kutató az MKI igazgatói székében Magyarics Tamás amerikanisztika-professzort váltja, aki ősztől Magyarország írországi nagykövete lesz.
Allmighty blueberry shitload of fuck. Engem nem akar valaki pszichológusnak alkalmazni?

Kuroi Tenshi

Quote from: Member on 2011-08-02, 17:15:02

He?
Ezen meg vagy lepődve?
Ez olyan egy kilométerről hunyorítva még a területébe is vág;
ehhez képest az akármilyen tárca-pozíciókat olyanok szokták
betölteni, akiknek közük sincs a témához, rossz esetben még
több év után sem tudnak róla semmit...

De ha jól emlékszem már egy párszor meg lettél kérve, hogy
ne politizálj...

Kvikveg

Interjuh done, ehes vagyok mint allat, negy ora van es meg nem ebedeltem.  :morci:
Hat nem volt tul lelkesito, de talan 8 het ingyer munkara mar csak talan bevesznek. Aztan remelem felvesznek, mert okos meg ugyes leszek, mint a legkisebb ugrifules, aztan FIZETNEK hohoho.

Sosem gondoltam volna, hogy ezt mondom, de inkabb legyen -10 mint ez a paras doglet gatyarohaszto ido.
Persze a 20 fokkal is ki tudnek bekelni, de az tippem szerint ugyis csak ket hetig lesz.

edit: hetfon kezdek hoho.  :appl:
Es most keresek egy c#-ul 5.25 nap alatt oldalt.  :lul:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

motifator

Quote from: Kvikveg on 2011-08-02, 23:07:40
Sosem gondoltam volna, hogy ezt mondom, de inkabb legyen -10 mint ez a paras doglet gatyarohaszto ido.
Haha, nem tudom nálad milyen meleg van, de az enyém hosszabb:

Azért jó látni, hogy lehülés következik :lol: :angyali:
Szép az élet a sivatagban :) Azt mondtam már, hogy Austin, Texas kb. ugyanazon a szélességi körön van, mint Kairó, Egyiptom?
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

.Attila

Mi meg napot nem nagyon láttunk júliusban.
Tegnap este meg ma már volt derült égbolt.

kikuchiyo

edit: hetfon kezdek hoho.  :appl:

:appl:
Ez az a fordítóteljesítmény-benchmark állás?

Xzone

Szólj, ha találtál, én is tudnám hasznosítani :)

Austini időjárás: nem semmi. Itthon már vagy két hete nem sütött ki a nap.