Offtopic

Started by Lt. Simoan Blarke, 2006-10-23, 21:38:47

Previous topic - Next topic

Kvikveg

Quote from: kikuchiyo on 2011-08-03, 00:15:38
Quote from: Kvikveg on 2011-08-02, 23:07:40
edit: hetfon kezdek hoho.  :appl:
Es most keresek egy c#-ul 5.25 nap alatt oldalt.  :lul:

:appl:
Ez az a fordítóteljesítmény-benchmark állás?
Nem, ez egy masik. Azt beadtam, de a csodaval hataros lenne ha mar jelentkeztek plane dontottek volna. XD Es az Torontoban van, nem itt.

Quote from: Xzone on 2011-08-03, 00:54:17

Szólj, ha találtál, én is tudnám hasznosítani :)

Austini időjárás: nem semmi. Itthon már vagy két hete nem sütött ki a nap.
XD

Idojaras: ja, csak az Austin, TEXAS, en meg Ontario, Kanada, jo a deli resze, de hat ize. Most viszont megneztem, es legalabb nehany esos nap lesz ket heten belul, ennek azert orulok. :)

Tenyleg: Guglimaps szerint toled ENY-ra van egy nemzeti park, voltal mar ott?
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Kuroi Tenshi

Hajrá! :appl:

Puru²

nekem anno ezt ajánlották : Reiter István C# jegyzet
csak kétszázakárhány oldal  szal hajrá .

Member

Quote from: Kuroi Tenshi on 2011-08-02, 23:01:55
De ha jól emlékszem már egy párszor meg lettél kérve, hogy
ne politizálj...
Ez nem politizálás. Miben különbözik ez attól, mint amikor történelemtanár megy éneket oktatni, esetleg vízvezeték szerelő autót szerelni? Már abba is belelátod a politics rage-et, amibe nem kéne. ::)

Kviki: :jee: Én a C# miatt hagytam ott az egyetemet anno. :D

NLZ

Köszi, ez a C# jegyzet igéretesen néz ki. :)
[reserved]

Member

Remélem, hogy K_T ebbe nem lát hazai politizálást:

http://velemenyvezer.blog.hu/2011/08/02/keleti_szel_dolgozz_hogy_wc_ben_kontenerben_lepcsohazban_lakhass?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2011_08_03&utm_campaign=index

Azért durva, itt még talán mi sem tartunk, de mondjuk a faluban már látok elképesztő viszonyokat.

Kvikveg

Quote from: Puru² on 2011-08-03, 08:01:52
nekem anno ezt ajánlották : Reiter István C# jegyzet
csak kétszázakárhány oldal  szal hajrá .
Danke, hosszra jo, remelem tartalomra is az lesz. :)

Member: masban programoztal?
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Member

Basic? :D A SID chip-et mind a mai napig tudom progizni a C64-en. :haha:
Az assembly valamilyen perverziónál fogva tetszett. Talán a primitivitása, baltával faragottsága tetszett, vagy csak különc akartam lenni, passz.

Kvikveg

Quote from: Member on 2011-08-03, 17:36:39
Basic? :D A SID chip-et mind a mai napig tudom progizni a C64-en. :haha:
Az assembly valamilyen perverziónál fogva tetszett. Talán a primitivitása, baltával faragottsága tetszett, vagy csak különc akartam lenni, passz.
Megnyugtat, hogy ellentetek vagyunk, engem az assembly-vel ki lehet kergetni a vilagbol.

motifator

Quote from: kikuchiyo on 2011-07-28, 22:14:30
Quote from: motifator on 2011-07-28, 21:39:44
Majd a zöld kártyával lesz egy csomó ügyintézés, de van egy bevándorlási ügyvéd, aki mindent megcsinál nekem, elküldi a papírokat, én mindent aláírok, visszaküldöm, és aztán ő intéz mindent.

Ezek szerint véglegesen kiköltöztél? Nem úgy volt, hogy csak 2 évre mész ki?
Hú bocsi, efelett a komment felett totál átsiklottam  ^^"
Szal a kezdetektől fogva úgy volt a dolog, hogy legalább 2 évre kell menni. Szal ha igent mondok, akkor elvárás, hogy 2 évig ne is akarjak hazajönni. Felső limitről nem volt szó, és ugyan nem híreszteltem, de ha valaki konkrétan rákérdezett, hogy haza fogok-e még jönni valamikor (nem látogatóba), akkor megmondtam, hogy ha rajtam múlik, valószínűleg megpróbálok kint maradni.
Most úgy néz ki a dolog, hogy jövőre kezdjük a zöldkártyázást, és összesen olyan 5-6 év lesz, mire megkapom. Ebből az első 1-2 év tömény bürokrácia - főleg a cégnek, nem annyira nekem - utána csak várakozás. Ha meglesz a zöldkártya, szerintem állampolgárságot is csinálok, arra azt mondják, hogy a zöldkártyához képest gyerekjáték, max fél év az egész. Itt (pdf warning!) a teljes kérdéssor az állampolgársági vizsgához, ha valakit érdekel. Amúgy pofonegyszerű, szerintem direkt olyanra csinálták, hogy egy értelmi fogyatékos is le tudjon vizsgázni. OK, van pár dolog, amit amúgy nem tudnék, de kétszer átolvasod a kérdéssort, és annyi kb. a felkészülés.

Quote from: Kvikveg on 2011-08-03, 01:17:59
Idojaras: ja, csak az Austin, TEXAS, en meg Ontario, Kanada, jo a deli resze, de hat ize. Most viszont megneztem, es legalabb nehany esos nap lesz ket heten belul, ennek azert orulok. :)

Tenyleg: Guglimaps szerint toled ENY-ra van egy nemzeti park, voltal mar ott?
Konkrétan a nemzeti parkban nem voltam, vagyis nem tudok róla. Austint amúgy nagyon szép vidék veszi körül, mindenfelé hegyek és erdők (kivéve, ahol pusztaság meg bozóttűz :)) Voltam a környéken egy-két nagyon szép helyen, ami lehet, hogy a környező nemzeti parkok része. Voltam a Lake Travis-nél, ami amúgy arrafelé van, amerre a park, amit írtál. Vagy mondjuk a Hamilton Poolnál, ami szintén nagyon szép.
Ezen kívül nem nagyon voltam természetben, az óceánnál voltunk 2 napot nemrég, ha az számít (Port Aransas). Ja, meg lecsorogtunk a Guadalupe folyón, de az nem igazán természetjárás, sokkal inkább lusta amerikai semmittevés kategória :) De ha minden jól megy, akkor augusztus végefelé elmegyünk a Grand Canyonhoz. Nem túrázni, mert nyáron öngyilkosság (de legalábbis kínszenvedés), csak fentről szétnézni, de azért az is jó lesz biztos. A Grand Canyon ráadásul jó messze van, kb. 18 óra kocsival csak oda, szal menet közben meg fogunk állni itt-ott szétnézni. Meg ha már olyan közel vagyunk, akkor megnézzük a Hoover gátat, na meg persze Vegast is :)
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Member

Quote from: motifator on 2011-08-03, 18:45:20
Itt (pdf warning!) a teljes kérdéssor az állampolgársági vizsgához, ha valakit érdekel. Amúgy pofonegyszerű, szerintem direkt olyanra csinálták, hogy egy értelmi fogyatékos is le tudjon vizsgázni. OK, van pár dolog, amit amúgy nem tudnék, de kétszer átolvasod a kérdéssort, és annyi kb. a felkészülés.
Aki nálunk szellemi fogyatékos, az odakint akár automatikusan kaphatna is dr.-t a neve mellé. Ezért is szívják el az észt Európából.

Kvikveg

...
Konkrétan a nemzeti parkban nem voltam, vagyis nem tudok róla. Austint amúgy nagyon szép vidék veszi körül, mindenfelé hegyek és erdők (kivéve, ahol pusztaság meg bozóttűz :)) Voltam a környéken egy-két nagyon szép helyen, ami lehet, hogy a környező nemzeti parkok része. Voltam a Lake Travis-nél, ami amúgy arrafelé van, amerre a park, amit írtál. Vagy mondjuk a Hamilton Poolnál, ami szintén nagyon szép.
Ezen kívül nem nagyon voltam természetben, az óceánnál voltunk 2 napot nemrég, ha az számít (Port Aransas). Ja, meg lecsorogtunk a Guadalupe folyón, de az nem igazán természetjárás, sokkal inkább lusta amerikai semmittevés kategória :) De ha minden jól megy, akkor augusztus végefelé elmegyünk a Grand Canyonhoz. Nem túrázni, mert nyáron öngyilkosság (de legalábbis kínszenvedés), csak fentről szétnézni, de azért az is jó lesz biztos. A Grand Canyon ráadásul jó messze van, kb. 18 óra kocsival csak oda, szal menet közben meg fogunk állni itt-ott szétnézni. Meg ha már olyan közel vagyunk, akkor megnézzük a Hoover gátat, na meg persze Vegast is :)
Wooooaah, szepek. :) A lecsorgas meg jo moka lehet, egy hadseregnyi gumibelsovel.  :lul:

.Attila

Quote from: Member on 2011-08-03, 18:52:15
Itt (pdf warning!) a teljes kérdéssor az állampolgársági vizsgához, ha valakit érdekel. Amúgy pofonegyszerű, szerintem direkt olyanra csinálták, hogy egy értelmi fogyatékos is le tudjon vizsgázni. OK, van pár dolog, amit amúgy nem tudnék, de kétszer átolvasod a kérdéssort, és annyi kb. a felkészülés.
Aki nálunk szellemi fogyatékos, az odakint akár automatikusan kaphatna is dr.-t a neve mellé. Ezért is szívják el az észt Európából.

Real Madrid szurkoló vagy?

Member

Quote from: .Attila on 2011-08-03, 19:19:46
Quote from: Member on 2011-08-03, 18:52:15

Real Madrid szurkoló vagy?
Mint mindenki, aki kicsit is ért a focihoz.
[spoiler]Amúgy nem, véletlenül itt találtam az ikonra[/spoiler]

Próféta

Gratula! És így kell gyorsan felszedni a c#-ot :)

Cloud

http://www.youtube.com/watch?v=A7nJTyB0NbQ&feature=player_detailpage

Biztos volt már, de hogy a fenébe mászott oda be a maccs?

Moha

Quote from: Cloud on 2011-08-04, 00:03:06
Szeretem a prohardvert:

http://prohardver.hu/tema/akikkel_jo_vigyazni_uzleteles_soran/hsz_14465-14465.html
Erről az jutott eszembe, mikor egyszer "jócserkészt" játszottam. Belváros egyik forgalmas főútján láttam, hogy egy parkoló behajtójánál egy öregebb Seat áll vészvillogóval, mellette egy nő, két 6-8 év körüli gyerekkel.
Olyan negyed óra múlva, mikor dolgom végeztével megint azon a szakaszon mentem el, még mindig ott voltak, gondoltam segítsünk alapon megállok. Előadta a nő, hogy kifogyott a benzin és csak haza szeretne jutni. Adott egy kannát, hogy hozzak már neki benzint, nagyon megköszönné. Én voltam olyan rendes hülye, hogy vittem neki. Betöltötte, megköszönte, aztán közölte, hogy sajnos most nincs nála pénz, de adjam meg a számomat és holnap beugrik és megadja az árát. Aztán elhajtott.
Persze nyilván sosem jelentkezett. Még szerencse, hogy csak 1000Ft árú benzint vittem neki. Utólag értettem meg, miért is nem akarta, hogy elvontassam a benzinkútig (mert történetesen még kötél is volt nálam, pont nem sokkal előtte kellett anyám kocsiját hasonló okból vontatnom).
Valahogy az ilyenek miatt nem állnak meg segíteni az autósok egymásnak. Mit ne mondjak, az említett eset után már én sem.

Cloud

:D

Én max akkor állok meg ha jól néz ki a nő aki lerobban. :D

Kvikveg

En ellenkezojevel talalkoztam: kalapos tatus veszvillogozott parkolobol kihajtas kozben, aztan allt, allt, allt, mar kezdtuk volna a francba kivanni, amikor kiderult, hogy tenyleg, eppen ott sikerult lerobbannia. Utana remenykedtem, hogy nem o lesz a doki aki a bevandorlashoz megvizsgal.
Szerintem az elso veszvillogozos volt akit Pesten lattam es az erintetlennek kinezo kocsi tenyleg lerobbant. Altalaban az ilyenek uzletbe mennek be. A Margit koruton meg estenkent rendszeresen leallt veszvillogoval valaki egy sztriptizbar ele, imadtam amikor a ket savbol az egyiket igy elfoglalta. Rendszeresen... :facepalm:

Moha

Quote from: Kvikveg on 2011-08-04, 02:02:39
A Margit koruton meg estenkent rendszeresen leallt veszvillogoval valaki egy sztriptizbar ele, imadtam amikor a ket savbol az egyiket igy elfoglalta. Rendszeresen... :facepalm:
Az olyannak kellene jancsiszöget rakni a kereke alá...

kikuchiyo

A változatosság kedvéért csodás idő volt ma is. Olyan voltam egész nap, mint akit agyoncsaptak.
Már a kávé sem használ: a kolléganőm elkezdett egy informális kísérletet annak felderítése, hogy a kávéban elvileg lévő koffeinnek valóban van-e hatása, vagy csak a placebóhatás miatt érezzük utána magunkat frissebbnek. Úgy csinálja, hogy hol valódi kávéból, hol koffeinmentesből főz, a többiek pedig feljegyzik, hogy előtte-utána mennyire érzik ébernek magukat.
A kísérlet nem várt mellékhatása, hogy elkezdtem gyanakodni minden kávéra, és most már nem érzem úgy, hogy hatna.

[spoiler]Voltam egy állásinterjún. Lúzer-e vagyok, ha egyből elfogadtam a fizetési ajánlatot, amit a főnök mondott? Abszolút nem ismerem a protokollt, hogy mit lehet ill. mit célszerű mondani egy ilyen interjún, és bennem maradt a tüske, hogy talán többet is kicsikarhattam volna, ha nagyobb a pofám - vagy éppen az is lehet, hogy elhajtott volna a fenébe.[/spoiler]
Failure is the default option

Próféta

Quote from: kikuchiyo on 2011-08-04, 23:53:49
[spoiler]talán többet is kicsikarhattam volna, ha nagyobb a pofám[/spoiler]
Fizetésemelést kérhetsz egy év után is :)

Moha

[spoiler]Voltam egy állásinterjún. Lúzer-e vagyok, ha egyből elfogadtam a fizetési ajánlatot, amit a főnök mondott? Abszolút nem ismerem a protokollt, hogy mit lehet ill. mit célszerű mondani egy ilyen interjún, és bennem maradt a tüske, hogy talán többet is kicsikarhattam volna, ha nagyobb a pofám - vagy éppen az is lehet, hogy elhajtott volna a fenébe.[/spoiler]
Nekem anno fordítva volt. Én mondtam egy összeget (kérdezték) és a főnök egyből elfogadta. Mondjuk nekem sikerült nagyjából jól belőnöm.

Quote from: Próféta on 2011-08-05, 00:34:40
Fizetésemelést kérhetsz egy év után is :)
No nekem meg ahhoz nem volna túl sok merszem...

Kvikveg

Eees igen, az elet, a nagybetus elet.
A cegnek nincs valami balesetbiztositasa, ugyhogy nem tudok odamenni. Biztositast nem kotnek, minimalberre nem vesznek fol -> nem jo cegnek hangzik <- ezzel vigasztalom magam.
:(

.Attila

Member

Még jó, hogy nálunk mindenkinek fixen szar. :D

Quote from: Kvikveg on 2011-08-05, 04:40:10
Eees igen, az elet, a nagybetus elet.
A cegnek nincs valami balesetbiztositasa, ugyhogy nem tudok odamenni. Biztositast nem kotnek, minimalberre nem vesznek fol -> nem jo cegnek hangzik <- ezzel vigasztalom magam.

Member

http://nol.hu/archivum/archiv-463944
Nyugi, NEM POLITIKA.

Nem mai hír, de eléggé WTF.

Cobra

Magyarországon ilyenkor automatikusan az erősebb/nagyobb joga lépne életbe (még jobban, mint most).
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Member

Hát igen, egy Audi vs. Trabant meccset nem szívesen néznék végig. :)

.Attila

Quote from: Member on 2011-08-05, 21:44:27
Hát igen, egy Audi vs. Trabant meccset nem szívesen néznék végig. :)

Lehet, hogy az Audi az erősebb, de néhány nagyságrenddel nagyobb kár is keletkezik benne.