Offtopic

Started by Lt. Simoan Blarke, 2006-10-23, 21:38:47

Previous topic - Next topic

Xzone

Quote from: motifator on 2009-01-27, 11:21:46
Szerintem ahhoz, hogy igazán nagyot fejlődjön a beszédkészséget nincs jobb megoldás, mint hogy kiköltözöl angol nyelvterületre pár hónapra. Vagy legalább találsz valakit, akivel naponta sokat tudsz beszélni angolul.
Mondjuk egy külföldi barátnőt, vagy nem tudom. De hiába az amerikai munkahely, az amerikai kollégák és főnökök, ahhoz képest, amit angol nyelvterületen fejlődhetnék 1 hónap alatt, a töredékét se javult az angol beszédkészségem az elmúlt 1 évben.

Én még mindig azt mondom: WoW US szerver, naponta raid/heroic Ventriloval megtámogatva. Hatékony :szemuveges:

(Persze azután fejleszt igazán, miután már "pushover" szintre lement a nehézség, és mindenki arról beszél, amiről épp akar.)

Flaser

Quote from: Ramiz on 2009-01-26, 14:23:44
Quote from: Nakedape on 2009-01-26, 14:22:48
Quote from: Zsiga on 2009-01-26, 14:21:28
Quote from: Dreamcleaver on 2009-01-26, 14:17:25
Szeretnék Én lenni. Fél életét ellógja, a másik meg szünet.  :D
Szeretnék majd 27 évesen is egyetemista lenni... ::)

not so bad  :Kiraly:

:whoah: :D

Welcome to the Club.
"Logically sound? How laughable. The only thing that people use logic for is to see what they want to see and disregard what they do not."

Dreamcleaver

Hát angolul nem az amcsiktól kéne tanulni.  :haha: GW-ben is alap, hogy UK guildbe megyek.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

motifator

Ugyan miért is nem? Az ok, hogy nem az irodalmi brit angolt beszélik, de szerintem ha kimész Angliába, ott is hallasz cifra dolgokat, amiknek már semmi közük nincs az irodalmi angolhoz.
Használható, jó nyelvtudás kell, jó beszédkészség, hogy megértesd magad gond nélkül, és megérts másokat. Hogy tudj akármiről beszélni, ne csak szakmai szöveg, hanem a könnyed csevegés is folyékonyan menjen, nekem legalábbis ez lenne a célom. Hogy tudjak normálisan reagálni, ha megdícsérnek, vagy megköszönik a munkámat, vagy éppen én is meg tudjam köszönni az ő munkájukat, vagy tudtukra adhassam, hogy remek munkát végeznek. Ezekkel a szituációkkal például nagyon nem tudtam mit kezdeni egy fél évvel ezelőtt, azóta sokkal természetesebben megy.
És azt látom, hogy az amerikaiaktól igenis lehet tanulni a ma élő nyelvet. És nem, nem nyelvésznek vagy angol irodalomtanárnak készülök, így tökéletesen megelégszem azzal az angollal, amit az amerikaiaktól tanulhatok. Mert van még mit tanulni, bőven.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Xzone

Quote from: Dreamcleaver on 2009-01-27, 12:34:53
Hát angolul nem az amcsiktól kéne tanulni.  :haha: GW-ben is alap, hogy UK guildbe megyek.

A nyelvtant mindenképp tankönyvekből érdemes megtanulni, emberektől a kiejtést és a fogalmazást ajánlatos csak. Így szerintem jobban megéri amerikaiakkal beszélni, hiszen az a legelterjedtebb kiejtés. De mondjuk a Snatch így nekem igazi rémálom volt angolul... többször vissza kellett tekernem benne, hogy megértsem.

Nakedape

Quote from: Xzone on 2009-01-27, 13:01:34
Quote from: Dreamcleaver on 2009-01-27, 12:34:53

A nyelvtant mindenképp tankönyvekből érdemes megtanulni, emberektől a kiejtést és a fogalmazást ajánlatos csak. Így szerintem jobban megéri amerikaiakkal beszélni, hiszen az a legelterjedtebb kiejtés. De mondjuk a Snatch így nekem igazi rémálom volt angolul... többször vissza kellett tekernem benne, hogy megértsem.
Brad pittet?

és sikerült ?  :angyali:
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

motifator

A nyelvtan az más kérdés. Én azt hittem, hogy használható nyelvtudásról beszélünk, aminek előfeltétele a közepes/jó nyelvtan. Én úgy beszélek, hogy középfokú nyelvvizsgám van, szerintem nincs bajom a nyelvtannal, bár már az extrémebb dolgokra nem nagyon emlékszem. De a beszéd még mindig nehezen megy, és ebben sokat lehet fejlődni azáltal, hogy amcsikkal beszélgetsz.
Ha angolokkal tudsz beszélni, az talán még jobb is, de azt nem fogadom el, hogy nem az amcsiktól kéne tanulni. Igenis lehet tőlük is, és ha amerikai kollégáid vannak, mint nekem, akkor még sokkal jobban is jársz, ha inkább az amerikanizmusokat ismered, mint az anglicizmusokat.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.

Nakedape

én 1999ben középfokúztam le, azóta nem tanultam nyelvtant se, se semmi mást, kiejtésem meg  el tud csapni a legszebb k-eus vizekre.Fazék tanúsíthatja. filmek,  egyebek nézése angolul, meg angol könyvek. ezekkel próbáltam magam szinten tartani. de szóval nyelvtan már alig van, mégis szinte problémamnetesen komunikálltam angolul, itthon , és angliában is.
szóval pl egy része bátorság kérdése :)

ja és ők is megértettek engem, nem csak én őket.
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Darkstar

Quote from: Xzone on 2009-01-27, 12:04:27

Én még mindig azt mondom: WoW US szerver, naponta raid/heroic Ventriloval megtámogatva. Hatékony :szemuveges:

Az még mindíg elég spéci nyelvezet. :D
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Dreamcleaver

Elkommunikálni a kínai vegyesboltos is eltud, ha nagyon akar.  :D

Amerikai angolt meg csak USA-ban beszélnek. De persze folyékonyság szempontjából tök mindegy kivel, csak beszélni kell, rendszeresen.

over every mistake
You just keep on trying
- GLaDOS

Zsiga

Quote from: Dreamcleaver on 2009-01-27, 14:32:36
Amerikai angolt meg csak USA-ban beszélnek.
Meg minden olyan helyen ahol nem az angol az első nyelv. ::) Arról nem is beszélve hogy az angol anyanyelvűek 70%-a amerikai.

Dreamcleaver

Quote from: Zsiga on 2009-01-27, 14:46:44
Quote from: Dreamcleaver on 2009-01-27, 14:32:36
Amerikai angolt meg csak USA-ban beszélnek.
Meg minden olyan helyen ahol nem az angol az első nyelv. ::) Arról nem is beszélve hogy az angol anyanyelvűek 70%-a amerikai.

Fact? Az összes olyan országban, ami anno a brit gyarmatbirodalom része volt, ma is többnyire a brit rendszer szerint folyik a nyelvoktatás. Európai országokban is inkább az a jellemző. Hogy az amerikai kontinens déli részén, meg Japánban mi a helyzet, arról fogalmam sincs. Ausztráliában meg ugye az ausztrál verzió megy.

Az meg, hogy mit BESZÉLNEK, az más tészta.  :smile:

Also I just place this smiley here cuz it makes my post more insightful:
::)

over every mistake
You just keep on trying
- GLaDOS

Zsiga

Quote from: Dreamcleaver on 2009-01-27, 14:51:59
Miért is lenne más tészta? Erről szól az egész vita, senkit nem érdekel hogy ki használ brit angol nyelvtant és ki amerikait, csak a beszédről volt szó.

Dreamcleaver

Quote from: Zsiga on 2009-01-27, 15:49:42
Quote from: Dreamcleaver on 2009-01-27, 14:51:59
Miért is lenne más tészta? Erről szól az egész vita, senkit nem érdekel hogy ki használ brit angol nyelvtant és ki amerikait, csak a beszédről volt szó.

Mert az angolul tanulók túlnyomó része sohasem tanul meg rendesen egy adott dialektust, hanem keveri őket, vagy sajátos akcentussal beszél. Legtöbben a brit kiejtést tanulják, viszont a médiából mellette meg kapják az amcsit + nem anyanyelvű nyelvtanár.

You've forgot your smiley, here: ::)

Edit: Még nálam is, aki ELTE angol szakra járok, és imho elég jó brit kiejtéssel beszélek, olykor-olykor becsúszik az amcsi.

De mindennek semmi köze ahhoz, hogy ki mennyire beszél folyékonyan és tud kommunikálni.  :D

over every mistake
You just keep on trying
- GLaDOS

motifator

Na ez a Touhou Project dolog már foglalkoztat egy ideje.
Azt vágom, hogy ezek ilyen 2D lövöldözős játékok, amiknek valamilyen oknál fogva hatalmas rajongótábora van, de ha tovább is érdekel a dolog, akkor hogy kezdjek bele?
Úgy értem ezek windows-os játékok? Valaki próbálta már? Melyikkel érdemes kezdeni? Letölteni honnan lehet? Egyáltalán érdemes japán tudás nélkül kipróbálni? Szal hogy, mi, miért, ilyesmi.

Member

Úgy látom, dfc a valóságban alig létezik. Az 5.-esek is egész fejlettek voltak ilyen téren, mondjuk a tanárnő sem volt kutya. Ezért megéri kérdőíveztetni. :D
(Amúgy előbb jár a kezük, mint az eszük, két tag bejelölte, hogy cigó, aztán kihúzta :D)

Draconire

Quote from: motifator on 2009-01-27, 17:43:58
Azt vágom, hogy ezek ilyen 2D lövöldözős játékok, amiknek valamilyen oknál fogva hatalmas rajongótábora van, de ha tovább is érdekel a dolog, akkor hogy kezdjek bele?
Úgy értem ezek windows-os játékok? Valaki próbálta már? Melyikkel érdemes kezdeni? Letölteni honnan lehet? Egyáltalán érdemes japán tudás nélkül kipróbálni? Szal hogy, mi, miért, ilyesmi.
http://www.torrentz.com/27aa1c7d2730f69191ef753f27cd916efd60257f

Az előbbi touhouwiki-n meg lehet nézni hogy mihez van valamilyen fordítás, azokkal kezdheted* . Egyébként vannak kicsit egyedibb darabjai is a sorozatnak, pl: http://touhou.wikia.com/wiki/Immaterial_and_Missing_Power

A karaktereknek meg igazából a rajongók adtak "életet" azzal, hogy rengeteg doujinshit csináltak róluk. Egyébként meg nézd meg a Touhou animét, az jó képet ad, hogy milyen egy játék története. :D

*Csak most be van halva egy kicsit, nem lehet keresni. A legtöbbhöz ha patch nincs is, de ezen a wikin lehet találni fordításokat a párbeszédekről.

Flaser

Quote from: motifator on 2009-01-27, 17:43:58

Csupa-csupa doujin game. Igen, lövöldözős, de történettel. Az ún. "bullet-hell" műfajt képviselik, azaz a cél elsősorban a túlélés adott ideig, az ellen meg szó szerint teleszórja a képernyőt lövedékkel, igaz, hogy a szokásos shoot-em-up-nál kicsit lassabban mozognak.
http://www.youtube.com/watch?v=J9BK0Z5AwMY
"Logically sound? How laughable. The only thing that people use logic for is to see what they want to see and disregard what they do not."

Darkstar

Quote from: Draconire on 2009-01-27, 18:22:34
Az előbbi touhouwiki-n meg lehet nézni hogy mihez van valamilyen fordítás, azokkal kezdheted* . Egyébként vannak kicsit egyedibb darabjai is a sorozatnak, pl: http://touhou.wikia.com/wiki/Immaterial_and_Missing_Power
Amihez van kis videós guide is, mert nem annyira egyszerű. (Habár a Dia párszor simán elkalapált benne úgy, hogy csak csapkodta a gomdokat :D)
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Bicskei

nah pusztitom a vizsgáimat....ma 3mal végeztem mardt még 2 vagy 3 csütörtökre..
komolyan ez a vizsgaidőszak hihetetlen.szinte csak kedden és csütörtökön volt vizsgám...
nah akinek maradt még hátra annak egy kalappal vagy mivel...
többieknek meg jó pihit/melót/sielést/nyaralást/piálást :hopp:
Ultras liberi

Én

Lassan megint billentyűzetet kéne cseréljek. A numerikus része kb azóta haználhattlan mióta egyszer, amikor már jókedvem volt, leöntöttem hubival. Most meg a betűket zuttyantottam telibe málnaszörppel :facepalm:

Bicskei

Quote from: Én on 2009-01-27, 20:31:32
Lassan megint billentyűzetet kéne cseréljek. A numerikus része kb azóta haználhattlan mióta egyszer, amikor már jókedvem volt, leöntöttem hubival. Most meg a betűket zuttyantottam telibe málnaszörppel :facepalm:

nekem is megesett ez csak teával meg forraltborral..
a siker titka szedd ki a gombokat és pucold ki... ;)
Ultras liberi

Én

Azt kéne, de vagy használom, vagy lusta vagyok... :P

chilip

Quote from: Én on 2009-01-27, 21:03:24
Azt kéne, de vagy használom, vagy lusta vagyok... :P

vegyé új billentyűt

Én

Ahoz meg zsidó... Inkább használom amíg beragad mind, aztán meg képernyőbillentyűzet :D Jézusom, azt hogy utálom, egyszer régen 2 hétig azzal írtam, mert apám szétbaszta a billentyűzetet, hogy ne gépezzek. Nem jött be. :D
A vége úgyis az lesz hogy kunyerálok egy használtat szomszédtól 500-ért :D

Xzone

Touhou-val kapcsolatban nekem ez a legintenzívebb emlékem.

Én

Beszarás ez a Hajime no Ippo :rotfl: Először biztos voltam benne, hogy egészen kisgyerekeknek van szánva, de annyiszor előkerül a főhős brokimérete, hogy kezdek kételkedni benne. :D Most mondjuk egy kedves niggeren röhögök, aki amerikai akcentussal beszéli a japánt...
Néhány arckifejezés meg priceless :lul:

NLZ

Ippo tüzijáték. :D
Bár mondjuk az kicsit vicces, hogy box közben mindig kiesik a fogvédő, de nem vernek ki egy fogat se soha és az esetek felében nem is látjuk visszakerülni, sőt, idő és helyzet se lenne rá. :)
[reserved]