Offtopic

Started by Lt. Simoan Blarke, 2006-10-23, 21:38:47

Previous topic - Next topic

Kuroi Tenshi

Have a nice brain, anon!

Makos

Ramiz

12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Zsiga

[spoiler=munkahelyi rant]
Hogy ez a nap mekkora tömény szopás volt...
Reggel átnézzük az autót, hát mi más döglene meg mint a hatmillás Lifepak12. Nem nyomtat, vagyis nem tudunk EKG-t csinálni, vagyis nagy átlagban minden második esetet nem tudjuk ellátni. Felrakjuk azért a tartalékot, ami egy ezeréves ócska fos, lassú, pontatlan, szarok az akksijai, stb. Indulás a szervízbe, Batyiról át Pestre, Hungária-Lehel út sarok. Aszongyák majd hétfőn talán lesz rá idejük hogy megnézzék, a javítás meg egy százasba fog fájni.

Indulunk haza, két perc múlva hívnak rádión, Pátyra menjünk, eszméletlen beteg. OK, alig 30km, végülis esélyes időben odaérni... Aztán Budakeszin ránkszólnak hogy reanimációhoz készüljünk, és elindították a budaörsi helit is. Megérkezünk, bácsika alaphangon két napos halott, én voltam olyan okos hogy meg se néztem, de a doki elmondása alapján nem volt szép. Mondjuk a családnak hogy ezen sajnos segíteni már nem tudunk, úgyhogy nekiállunk az ilyenkor szokásos dokumentációnak, meg beszólunk telefonon a 104-nek hogy fordíthatják vissza a helikoptert, mert bár tökös gyerekek a légimentők de egy két napos exittel ők se tudnak mit csinálni. Fél perc múlva megjönnek, fél perc integetés után felfogják hogy felesleges leszállniuk, elmennek haza. Mi is.

Haza is érünk, ami meglepő, dél előtt ritkán jutunk el az állomásig úgy hogy nem sóznak ránk valamit. 15 perc vakarózás után hívnak, Kútvölgyi kórház bejáratánál magasból esett sérült. Mint kiderült, a János pszichon kezelik éppen, csak elment sétálni és úgy gondolta hogy majd ő leugrik a ~4-5 méter magas falról... Ja egyébként épp az egyik máltás ápoló találta meg, meg is lepődött hogy épp mi megyünk. Stifneck, vákuum, besétálunk vele a János traumára, ahol elküldenek minket az összes kurva anyánkba mert a falon is betegek lógnak. Itt a tavasz, a sok hülye össze-vissza töri magát...

Utána egy nyugis szállítás, infarktusos pappert viszünk át a Klinikáktól a Városmajor utcai CVC-re szívkatéterezésre. A SOTE II. belosztály egy szép új kórház, kár hogy olyan eszetlenül van megoldva hogy három különböző lifttel jutunk csak el a célba. A CVC-n meg szimplán mindenki fasz (ott is nyolc lift meg félóra gyalogtúra btw, végülis a katéterezés alapvetően nem olyan beavatkozás ahol adott esetben minden perc számíthat...), de azt legalább leszarjuk.

Irány haza, közben kajaszünet. Utána telefon, Széna tér mellett valami vénasszony, mellkasi fájdalom, szokásos. Kiérünk, felcsengetünk, mondom jónapot mentők. Vénasszony erőteljes kurvaanyázásba kezd hogy már megint ki a fasz hívott rá poénból mentőt... Fasza. Doki meg gépész félúton a sírás és a röhögés közt visszasétál a kocsihoz, mi az ápolóval felmegyünk és aláíratjuk a menetlevelet miszerint köszöni de nem kér ellátást. Megint haza.

Aztán folytatódik a Trauma-day, most a változatosság kedvéért a Szent Gellért Emlékverseny győztesét visszük a János traumára, ahol oly nagy szeretettel fogadnak minket hogy még a büfé is bezár, így kávé nélkül maradunk.

Itt kezdett el annyira meleg lenni meg a tökünk annyira tele lenni hogy úgy döntöttünk fagyizunk egyet. Megállunk a fagyizó előtt, erre "28-at hívom"... Anyád. Hülye kérdés, vállalunk-e pesti esetet. Persze, mért ne. Jó, akkor induljunk 8. ker Baross utca felé... Anyád2. A lény állítólag fullad. Odaérünk, vizsgálgatjuk, kap gyógypillantást meg egy kis nyugtatót, majd helyszínen tanácsokkal ellátva címszóval elindulunk haza.

Rádió, harmadik kerület, faszomtuggya mocsár tájvédelmi körzet = dzsungel + csövik + cigánygettó. Csávó szintén fullad btw. Fél óra bolyongás és 2-3km sáros földút után kikérjük a telefonos segítséget, kijönnek elénk kocsival és elnavigálnak a célhoz. Ötvenes erős dohányos fickó, van egy sima kis bronchitise, köhög, lázas (volt amíg be nem vett egy Rubophent), hétfőn háziorvos, aviszontlátásra.

A végére a változatosság kedvéért mégegy "fulladós", vele se tudunk igazán mit kezdeni, hétfőn jelentkezzen a kezelőorvosánál.

Baaaaaaaaaaaaaaaw. :falba:[/spoiler]

.Attila

QuoteA lény állítólag fullad.

Freud vagy szándékos?

Zsiga

Quote from: .Attila on 2009-04-03, 22:12:34

Freud vagy szándékos?
Nemértem. :confused:

Nakedape

Quote from: Zsiga on 2009-04-03, 22:16:20
Quote from: .Attila on 2009-04-03, 22:12:34

Freud vagy szándékos?
Nemértem. :confused:

tippre azt hitte h  lányt akartál írni :) esteleg
amúgy elolvastam, én azt hittem ilyen egy átlagos napod nem  egy rantos.
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Zsiga

Quote from: Nakedape on 2009-04-03, 22:22:51
Jaaaaaa :)
Nem, a lény a beteg standard megnevezése mentős szleng szerint. Vannak még ilyen vicces (tahó) dumák, majd írok párat de most dotaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :whoah:

Jobban belegondolva egy átlag nap se sokkal jobb, de ez most ma valahogy nagyon összejött. :)

Cloud

Quote from: Zsiga on 2009-04-03, 21:58:41
[spoiler=Blablabla]
Hogy ez a nap mekkora tömény szopás volt...
Reggel átnézzük az autót, hát mi más döglene meg mint a hatmillás Lifepak12. Nem nyomtat, vagyis nem tudunk EKG-t csinálni, vagyis nagy átlagban minden második esetet nem tudjuk ellátni. Felrakjuk azért a tartalékot, ami egy ezeréves ócska fos, lassú, pontatlan, szarok az akksijai, stb. Indulás a szervízbe, Batyiról át Pestre, Hungária-Lehel út sarok. Aszongyák majd hétfőn talán lesz rá idejük hogy megnézzék, a javítás meg egy százasba fog fájni.

Indulunk haza, két perc múlva hívnak rádión, Pátyra menjünk, eszméletlen beteg. OK, alig 30km, végülis esélyes időben odaérni... Aztán Budakeszin ránkszólnak hogy reanimációhoz készüljünk, és elindították a budaörsi helit is. Megérkezünk, bácsika alaphangon két napos halott, én voltam olyan okos hogy meg se néztem, de a doki elmondása alapján nem volt szép. Mondjuk a családnak hogy ezen sajnos segíteni már nem tudunk, úgyhogy nekiállunk az ilyenkor szokásos dokumentációnak, meg beszólunk telefonon a 104-nek hogy fordíthatják vissza a helikoptert, mert bár tökös gyerekek a légimentők de egy két napos exittel ők se tudnak mit csinálni. Fél perc múlva megjönnek, fél perc integetés után felfogják hogy felesleges leszállniuk, elmennek haza. Mi is.

Haza is érünk, ami meglepő, dél előtt ritkán jutunk el az állomásig úgy hogy nem sóznak ránk valamit. 15 perc vakarózás után hívnak, Kútvölgyi kórház bejáratánál magasból esett sérült. Mint kiderült, a János pszichon kezelik éppen, csak elment sétálni és úgy gondolta hogy majd ő leugrik a ~4-5 méter magas falról... Ja egyébként épp az egyik máltás ápoló találta meg, meg is lepődött hogy épp mi megyünk. Stifneck, vákuum, besétálunk vele a János traumára, ahol elküldenek minket az összes kurva anyánkba mert a falon is betegek lógnak. Itt a tavasz, a sok hülye össze-vissza töri magát...

Utána egy nyugis szállítás, infarktusos pappert viszünk át a Klinikáktól a Városmajor utcai CVC-re szívkatéterezésre. A SOTE II. belosztály egy szép új kórház, kár hogy olyan eszetlenül van megoldva hogy három különböző lifttel jutunk csak el a célba. A CVC-n meg szimplán mindenki fasz (ott is nyolc lift meg félóra gyalogtúra btw, végülis a katéterezés alapvetően nem olyan beavatkozás ahol adott esetben minden perc számíthat...), de azt legalább leszarjuk.

Irány haza, közben kajaszünet. Utána telefon, Széna tér mellett valami vénasszony, mellkasi fájdalom, szokásos. Kiérünk, felcsengetünk, mondom jónapot mentők. Vénasszony erőteljes kurvaanyázásba kezd hogy már megint ki a fasz hívott rá poénból mentőt... Fasza. Doki meg gépész félúton a sírás és a röhögés közt visszasétál a kocsihoz, mi az ápolóval felmegyünk és aláíratjuk a menetlevelet miszerint köszöni de nem kér ellátást. Megint haza.

Aztán folytatódik a Trauma-day, most a változatosság kedvéért a Szent Gellért Emlékverseny győztesét visszük a János traumára, ahol oly nagy szeretettel fogadnak minket hogy még a büfé is bezár, így kávé nélkül maradunk.

Itt kezdett el annyira meleg lenni meg a tökünk annyira tele lenni hogy úgy döntöttünk fagyizunk egyet. Megállunk a fagyizó előtt, erre "28-at hívom"... Anyád. Hülye kérdés, vállalunk-e pesti esetet. Persze, mért ne. Jó, akkor induljunk 8. ker Baross utca felé... Anyád2. A lény állítólag fullad. Odaérünk, vizsgálgatjuk, kap gyógypillantást meg egy kis nyugtatót, majd helyszínen tanácsokkal ellátva címszóval elindulunk haza.

Rádió, harmadik kerület, faszomtuggya mocsár tájvédelmi körzet = dzsungel + csövik + cigánygettó. Csávó szintén fullad btw. Fél óra bolyongás és 2-3km sáros földút után kikérjük a telefonos segítséget, kijönnek elénk kocsival és elnavigálnak a célhoz. Ötvenes erős dohányos fickó, van egy sima kis bronchitise, köhög, lázas (volt amíg be nem vett egy Rubophent), hétfőn háziorvos, aviszontlátásra.

A végére a változatosság kedvéért mégegy "fulladós", vele se tudunk igazán mit kezdeni, hétfőn jelentkezzen a kezelőorvosánál.

Baaaaaaaaaaaaaaaw. :falba:[/spoiler]
Tényleg szar napod lehetett, de míg ezt elolvastam kétszer  lefordultam  székről.  :rotfl:

Moha

Quote from: Zsiga on 2009-04-03, 22:25:20
Nem, a lény a beteg standard megnevezése mentős szleng szerint.
Akkor mi HD-sok még nem is vagyunk durvák az efi = előfizető  megnevezéssel. :)

Btw, riszpekt!  :tezsvir:
Kemény lehet nap mint nap ilyeneket csinálni.

Nakedape

mi meg muglizzuk a többieket a suliban, de most megyek aludni mert fáj a sebhelyem

kikuchiyo

Quote from: Nakedape on 2009-04-03, 23:36:19
mi meg muglizzuk a többieket a suliban

I cannot imagine anything gayer than this.
Failure is the default option

Nakedape

Quote from: kikuchiyo on 2009-04-03, 23:44:06
Quote from: Nakedape on 2009-04-03, 23:36:19
mi meg muglizzuk a többieket a suliban

I cannot imagine anything gayer than this.

csak irigykedsz mert láttad,  hogy kezelem azt a hosszú kemény seprűnyelet

Fazék

Kvikveg

Quote from: Zsiga on 2009-04-03, 22:25:20
Quote from: Nakedape on 2009-04-03, 22:22:51
Jaaaaaa :)
Nem, a lény a beteg standard megnevezése mentős szleng szerint. Vannak még ilyen vicces (tahó) dumák, majd írok párat de most dotaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :whoah:

Jobban belegondolva egy átlag nap se sokkal jobb, de ez most ma valahogy nagyon összejött. :)
"Szent Gellért Emlékverseny győztes" mit takar? Le a hegyen egyenesen?
Nem semmi, itt doltem a rohogestol. Meg sajnaltalak.
A szlenget meg kerjuk.  :jee:
Legalabb tudjam milyen tarsasag visz be ha egyszer kivasal az auto.

Nakedape: mugli LOL

Na hazarepcsiztem, jo ut volt, profi mahjonggos leszek ha igy folytatodik. XD
A taxis meg eloadott nekem egy tokjo pilotajatekot, csak o meg nem jott ra, hogy az. :facepalm:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Moha

Fron nagyon lol:
Quote from: Próféta on 2009-04-03, 23:01:42
Quote from: Member on 2009-04-03, 23:00:20
Ti nem néztek TVt?
Naná. Majd pont tévét fogok nézni. :D
De most komolyan, te tényleg nézel? Mit? Hol?
A TV-n 3 csatorna van: Spektrum, National Geographic és Discovery. :D
Ezeken vannak értelmes műsorok, a többi általában csak a sz@rt ontja. Reklám azért ezeken is van sok. És sajna a TV-re nem lehet adblock-ot rakni.  :hopp:

(na jó, híradót még szoktam nézni)

Zsiga

Quote from: Moha on 2009-04-03, 23:34:25
Akkor mi HD-sok még nem is vagyunk durvák az efi = előfizető  megnevezéssel. :)

Btw, riszpekt!  :tezsvir:
Kemény lehet nap mint nap ilyeneket csinálni.
Ez egy hót laza nap volt, a gond épp az volt hogy nem csináltunk semmi értelmeset és a végére totál hülyét kaptunk meg fossá untuk magunkat. :) Azt szeretjük ha egy darab betegre bevetjük a fél felszerelést, abban van izgalom meg szakmai kihívás, ott nem lehet hibázni, ott jó érzéssel adod le a beteget a kórházban. De ez? Nem mondom hogy én egyedül megoldottam volna mert az azért túlzás, de egy tapasztalt jó szakápoló gond nélkül elintézte volna ezeket az eseteket.
Pedig a három fulladósból akármelyiknek lehetett volna egy jó kis balszívfél-elégtelensége tüdőödémával, kardiogén sokkal, akár keringésmegállással, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Ehhez képest mindhárom háziorvosi szintű ellátást igényelt kb...
A két magasból esett ugyanez, simán lehetett volna durva polytrauma, gerinctörés, pneumothorax, hasüregi vérzés, akármi amivel meg kell dolgozni, ehhez képest a pszichóst csak azért raktuk vákuummatracba mert komolyabbra számítottunk és már előszedtük, a másik meg saját lábán szállt be a mentőbe.
Egész nap használtunk kettő darab ampullás gyógyszert, az egyiket ráadásul egy fél pohár vízbe öntve itattuk meg a nénivel, meg se szúrtuk. Összesen fogyott egy szem infúzió az első traumáshoz, ő kapott még mellé egy Tramadolt (közepesen erős fájdalomcsillapító)...
Máskor meg van hogy három-négy eset után úgy sírjuk magunkat vissza az állomásra hogy a fél autót ellőttük, pedig nem kevés cucc van rajta (a valóságban meg gyakran mégtöbb).

Egyébként azért elszórakoztatjuk magunkat mindenféle ökörködéssel ilyen napokon is, pl. amikor a semmi közepén mentünk be a cigányokhoz ott azon poénkodtunk hogy ha meg találna halni a kedves beteg akkor mire idetalál a rendőri erősítés addigra minket rég elásnak... Meg menet közben láttunk egy igazi idiótát egy AMG merciben, nevadai rendszámmal ("CRUEL"  :appl: :lul:) amint üvölt az LL Junior a pirosnál, a srác meg úgy tolja rá a dance-t hogy jobbra-balra billeg az autó. Hát hadd ne mondjam mennyire billegett a röhögéstől a három tonnás mentőnk. :rotfl:
Vagy ott van a gyakornoki füzetem amibe dokumentálni kell hogy milyen eseteket láttam meg mit csináltam, hát a nap végén közös megegyezéssel beírtuk az első utat is, "diagnózis: nem nyomtat" címmel. :D

Kviki : Valahogy leesett a Gellért térnél a hegyről, de csak pár métert; odafelé visítottunk a röhögéstől miközben ilyen elméleteket gyártottunk hogy biztos a Red Bull Röpnap mintájára rendeztek most Szt Gellért versenyt meg ilyesmi. Szóval geci mód viccet csinálunk mindenből és mindenkiből (jó, a végén a tüdőrákos nénit nem röhögtük ki, a férjét viszont simán), de hát máshogy ezt nem lehet bírni lelkileg.
Szlengből ami hirtelen eszembejut és atlagembernek elég meglepő tud lenni, az a dugás, a.k.a. endotracheális intubáció. Amikor megtárgyaljuk egy szarul lévő nőbeteg hozzátartozói előtt hogy hát most akkor itt lenne az ideje megdugni a nénit (persze miután már jó alaposan levetkőztettük az EKG miatt), na akkor vannak ám az igazán priceless arcok... :D
A másik meg az exit, magyarul halál, ami rémesen tahón és érzéketlenül hangzik, pedig csak a hivatalos latin megnevezés (exitus letalis) rövidítve; és ezt pl. rádión is így használjuk, míg ha azt kérjük az irányítástól hogy szóljon rá XY kórház SBO-jára hogy intubált, lélegeztetett beteget viszünk akkor nem azt mondjuk hogy meg van dugva. :)
Vagy ott a defibrillátor, amit szoktunk bikázógépnek hívni, meg pattogtatógépnek, meg még a fene tudja minek.
Ha az állomáson kapunk riasztást (telefonon), és a telefont felvevő kollégától szeretnénk megtudni hogy mi a diagnózis, akkor a helyes kérdés a "Na mit nyertünk?". És több hirtelen nem jut eszembe. :)

Próféta

Ezek marha jók :) Pattogtatógép  :lul:

Moha

Quote from: Zsiga on 2009-04-04, 00:35:48
Máskor meg van hogy három-négy eset után úgy sírjuk magunkat vissza az állomásra hogy a fél autót ellőttük, pedig nem kevés cucc van rajta (a valóságban meg gyakran mégtöbb).
Csak kíváncsiságból egy kérdés: a nitroglicerin-spray mire használatos? :)

Kuroi Tenshi

Szívbetegekre, ha jól tudom.

Meg AMG mercis idiótákra :haha:

Moha

Quote from: Kuroi Tenshi on 2009-04-04, 00:58:00
Meg AMG mercis idiótákra :haha:
:lol: Csak azokra kicsit nagyobb mennyiségben!  :lul:

Cloud

Quote from: Moha on 2009-04-04, 00:54:11
Quote from: Zsiga on 2009-04-04, 00:35:48
Tipp:  szívrohamnál?

Zsiga

Quote from: Moha on 2009-04-04, 00:54:11
Mellkasi fájdalom (szívinfarktus és társai) enyhítésére-kezelésére, gyors és hatékony értágító gyógyszer.
http://www.hazipatika.com/gyogyszerek/termek/NITROLINGUAL_aerosol/5608

Kvikveg

Zsiga: pattogtatogep meg a tobbi is  :lol:. "Mit nyertunk?"  :lul:
Quote...Amikor megtárgyaljuk egy szarul lévő nőbeteg hozzátartozói előtt hogy hát most akkor itt lenne az ideje megdugni a nénit...
Bazz...  :lul: :lul: :lul: :lol: :muhahah:

Naigen, ehhez meg a nemtul vidam oldala, hogy meg szoktak halni olykor, stb.  :eek:
Minden elismeresem.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Cloud

Éééés visszatért!.  :szemuveges:
Mi volt a  gond?

motifator

Quote from: Dreamcleaver on 2009-04-04, 05:04:54
Mi a francot keresel te hajnali 3-kor a munkahelyeden?  :he: Úgy tudtam programozó vagy.
Minden hónap első szombat hajnalát (kevés kivétellel) bent töltöm, mert ilyenkor van web release (péntek este 8-tól Austini idő szerint), vagyis ilyenkor mennek ki az éles rendszerre az aktuális havi fejlesztéseink. Ha nagyon ragaszkodnék hozzá lehetne itthonról is tolni, volt is ilyen eddig vagy kétszer, de úgy szoktuk meg, hogy bemegyünk az irodába, főleg, ha van valami gebasz, akkor könnyebb segíteni egymásnak. Az az egyetlen előny ebben, hogy ilyenkor mindig kapunk cserenapot, és egy ilyen hajnali release általában nem sok melóval telik, csak ülsz és vársz, hogy az adminok kimozgassák a cuccaidat, aztán ha kint van, akkor leteszteled. Utána megint várakozás jön, amíg a business is tesztel, meg max ők abajgatnak néha egy-két hülye kérdéssel. Ma is kb. fél órát kellett csak munkával töltenem, a többi meg netezés meg masszázsfotel meg kávézgatás, cigizgetés. Persze lehetne közben dolgozni a projektjeiden, de ilyenkor szombat hajnalban olyat nem nagyon szoktunk :)
Ja, és általában van ingyen kaja, a hülye időpont miatt rendszerint McDonalds. Mondjuk ma pont nem volt, bassza meg :D
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Rounin

Ez normális? o.o

Darkstar

Te csináltad, szóval nem. :p
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

kikuchiyo

Quote from: motifator on 2009-04-04, 17:23:30
Mi a francot keresel te hajnali 3-kor a munkahelyeden?  :he: Úgy tudtam programozó vagy.
Minden hónap első szombat hajnalát (kevés kivétellel) bent töltöm, mert ilyenkor van web release (péntek este 8-tól Austini idő szerint)

Meg lehet kérdezni, hogy konkrétan min dolgozol?
(In b4 kérdezni azt lehet, szóval: konkrétan min dolgozol?)
Failure is the default option

Kvikveg

Quote from: kikuchiyo on 2009-04-04, 20:01:07
Quote from: motifator on 2009-04-04, 17:23:30
Minden hónap első szombat hajnalát (kevés kivétellel) bent töltöm, mert ilyenkor van web release (péntek este 8-tól Austini idő szerint)

Meg lehet kérdezni, hogy konkrétan min dolgozol?
(In b4 kérdezni azt lehet, szóval: konkrétan min dolgozol?)
Most mar engem is erdekelne.  :haha: