Offtopic

Started by Lt. Simoan Blarke, 2006-10-23, 21:38:47

Previous topic - Next topic

Próféta

Quote from: Zsiga on 2009-05-17, 22:24:17
Nem úgy volt hogy az APEH ingyé megírja a köznép helyett?
De úgy volt, csak nem úgy lett.
Én is jelentkeztem szépen a 0853Ny-nyel. A vállalt határidő szerint 04.30-ig kellett volna megkapnom a választ, ehelyett egy jó héttel később kaptam meg. A levélben az volt, hogy nem csinálják meg, mert nem vagyok rá jogosult. Nuku megjegyzés arra vonatkozólag, hogy mégis milyen jövedelmem zárt ki a 0853E-sek köréből (az ösztöndíj NEM kizáró ok, szóval találgathattam, hogy tudtomon kívül őstermelői jövedelmem van-e, vagy tőzsdei nyereségem, vagy ilyesmi). De volt egy cím, ahova el lehet menni személyesen érdeklődni. Elmentem, közölték hogy abban az APEH-irodában nem is foglalkoznak SZJA-val, mindenkinek rosszul volt kipostázva; igazából valahova tök máshova kell menni érdeklődni, de oda már a héten hiába is megyek, mert csak innen az elmúlt órában kb. 100 embert küldtek át oda.

Van egy olyan sanda gyanúm, hogy az APEHnek erre az egyszerűsített bevallásra egész egyszerűen nem volt kapacitása, és ilyen módon sunnyogta el. Pedig az alapötlet nagyon szimpatikus...

Szóval a végén kénytelen voltam leszedni az Abev programot meg a sima 0853 űrlapot, és megcsinálni az adóbevallást. Ami annyiból állt, hogy a munkáltatói adóigazolás rubrikáit be kellett másolni az adóbevallás azonos számmal jelzett rubrikáiba. Utána a program szépen kiírta, hogy 0Ft az eltérés, és az Ügyfélkapun mindjárt be is küldte. Ennyi. Ezt nem voltak képesek megcsinálni  :morci: És ez nekem sokkal több kidobott idő volt, mert az APEHesekkel ellentétben mindezt nem tudtam előre, így gondosan olvashattam végig az adóbevallás többi rubrikájának (magánnyugdíjpénztári befizetés utáni adó, lakáselőtakarékosságot terhelő adó, adómentes jövedelem vs. adóterhet nem viselő járandóság, stb.) részletes kitöltési útmutatóját, hogy kideríthessem: a megtévesztő megnevezés ellenére igazából ez sem vonatkozik rám, meg amoda se kell semmit írnom...  :Eztneked:

Darkstar

És már megint 4 óra van én meg 1kor le akartam feküdni.  :falba:
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Rounin

Én meg a jégkrémet várom. :angyali:

Darkstar

Jó, hogy mondod, lemegyek érte a konyhában. Vanik diós, csokis, epres, tiramisus meg még valamilyen.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Rounin

* Rounin visszajön a sarokban zokogás nem éppen nemes, de annál szükségesebb megcselekvéséből.

Nekem még majd 1,5 óra T_T.

Zen

Mérnem vadászol le egy family frost kocsit?  :angyali:
Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

Lythis

Quote from: Zen on 2009-05-18, 06:35:35
márkahűségből. Jégkrém és jégkrém közt is van különbség ám...  :ejnye:

Rounin

:zomg:
Attól tartok, értettem, mire akarsz kilyukadni... egek!

Quote from: Lythis on 2009-05-18, 06:39:53márkahűségből. Jégkrém és jégkrém közt is van különbség ám...  :ejnye:

Mondjuk úgy, hogy önmagamhoz és az ízlésemhez vagyok hű.
Bár a második mondattal tökéletesen egyet kell értsek. :angyali: (van tapasztalat *snobby face*)

Zen

Quote from: Rounin on 2009-05-18, 06:41:43
:zomg:
Attól tartok, értettem, mire akarsz kilyukadni... egek!
Mért, mire akartam kilyukadni? :confused:
A minőséget meg a fene tudja, utoljára nővérem ballagása előtt (~8 éve) vettem tőlük jégkrémet, akkor jó volt.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

Rounin

Quote from: Zen on 2009-05-18, 06:44:14
Mért, mire akartam kilyukadni? :confused:

Hogy beérjem bármivel.... :3x3:

QuoteA minőséget meg a fene tudja, utoljára nővérem ballagása előtt (~8 éve) vettem tőlük jégkrémet, akkor jó volt.

Minőség ÉS ízek. Összhatás. Állag. Tucatnyi szempont. :3x3:

Zen

Quote from: Rounin on 2009-05-18, 06:47:10
QuoteA minőséget meg a fene tudja, utoljára nővérem ballagása előtt (~8 éve) vettem tőlük jégkrémet, akkor jó volt.
Minőség ÉS ízek. Összhatás. Állag. Tucatnyi szempont. :3x3:
Zöldalma ízű volt.  :D
&fmt=1

Rounin

Quote from: Zen on 2009-05-18, 06:49:46

Márka? (mert ugye nem mindegy, hogy Haägen Dazs, Carte'dor, CBA, TESCO, Gelatiamo, vagy egyéb :D)

Zen

Quote from: Rounin on 2009-05-18, 06:52:11
Quote from: Zen on 2009-05-18, 06:49:46
Márka? (mert ugye nem mindegy, hogy Haägen Dazs, Carte'dor, CBA, TESCO, Gelatiamo, vagy egyéb :D)
Uff, a bánat tudja már.
&fmt=1

Rounin

Sejtettem.
Csak azért kérdeztem, mert ettem AWESOME zöldalmásat és BLARGHI'MDEAD zöldalmásat is. :C

Zen

Fincsi volt.
[spoiler]Fincsi fahéjas.[/spoiler]
&fmt=1

Rounin

Fahéjas-zöldalmás? Hmm...nem teára gondolsz? :C

Zen

Nem, abból a banános-cseresznyés a nyerő.
&fmt=1

Draconire

Rounin

Zen

&fmt=1

Rounin

Jól látom, hogy nagyobb... a fórum? Betűk, emoticonok...? Vagy én csesztem el valamit? o.O

Nakedape

Quote from: Rounin on 2009-05-18, 08:10:50
Jól látom, hogy nagyobb... a fórum? Betűk, emoticonok...? Vagy én csesztem el valamit? o.O

monitorod nagyobbnak látod?
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Rounin

Quote from: Nakedape on 2009-05-18, 08:21:56
Quote from: Rounin on 2009-05-18, 08:10:50

monitorod nagyobbnak látod?

Nope. :p
Csak az usteam fórum ikonjai, betűi növekedtek pöttyet.
Megnézek egy újraindítást is nekije.

Nope, still too large. o.O

Nakedape

Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Rounin

:3x3:
You know... let's forget about it. :haha:

Member

Van-e a böngésző alján egy 100%, és nem azt nyomtad feljebb valami billentyűkombóval? Néha én is meglepődöm.

"betűi növekedtek pöttyet"

Makos

Csak az ikonok nagyobbak, nem? Vagy a betűk is?

Zen

ctrl-t nem nyomtál egérgörgetés közben? Csak mer azzal lehet betűméretet állítani.
&fmt=1

Rounin

Quote from: Zen on 2009-05-18, 09:36:18
ctrl-t nem nyomtál egérgörgetés közben? Csak mer azzal lehet betűméretet állítani.

And a winner!
Kösz :C

Dreamcleaver

Quote from: Zen on 2009-05-18, 07:47:08
http://www.youtube.com/watch?v=Z9HeWOtIDnE
Damn, újra kéne nézni. <3 Garak
Kedvenc ST sorozatom, de magyar szinkronnal jobb.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS