Offtopic

Started by Lt. Simoan Blarke, 2006-10-23, 21:38:47

Previous topic - Next topic

Fazék

Quote from: .Attila on 2009-09-22, 22:26:40
Quote from: Moha on 2009-09-22, 22:19:53
Hát, egy műtét után szerintem sem ajánlatos a szemet eröltetni.
Én a helyedben egész nap feküdnék, fejemen a fejhallgató és valami kellemes zene...

Ez könnyűnek hangzik, de napokon keresztül csak feküdni eléggé fárasztó tud lenni igazából.
azt a 3 napot is csak azért bírtam ki, mert éppenséggel akkor tényleg nem nagyon tudtam mást csinálni, úgy fájt a szemem ^^"
azóta meg képtelen vagyok pihenéssel tölteni a napokat. lehet hogy mások jó alvókával vannak megáldva, de nálam max napi 10 óra alvás megy, az is már nagyon erőltetve, délutáni szunya meg ilyesmi alapból nincs.

Nakedape

Quote from: .Attila on 2009-09-22, 22:24:19
übercool pic

source pls, van e több ilyen
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Moha

Jó neked, normális a bioritmusod.
Én gyakorlatilag folyton össze-vissza alszom. Délelőttös műszak esetén nem ritka, hogy meló után bepunnyadok a TV előtt.
Btw, mikor itthon voltam influenzásan, kb. egész nap az ágyban voltam, se erőm se kedvem nem volt kimászni. Igaz, akkor az ölemben volt a laptop és animét néztem... :P

Lythis

Quote from: Moha on 2009-09-22, 22:40:05
Jó neked, normális a bioritmusod.
Én gyakorlatilag folyton össze-vissza alszom. Délelőttös műszak esetén nem ritka, hogy meló után bepunnyadok a TV előtt.
Btw, mikor itthon voltam influenzásan, kb. egész nap az ágyban voltam, se erőm se kedvem nem volt kimászni. Igaz, akkor az ölemben volt a laptop és animét néztem... :P
erről a beosztásod tehet, nem a bioritmusod, nem?
Én pl alapjáraton képtelen vagyok korán elaludni. Az tudom, hogy az elbaltázott bioritmusom miatt van így. De ha a műszakbeosztások miatt kellene állandó jelleggel máskor kelnem, akkor azt nem hiszem, hogy ennek rónám fel. Persze lehet, hogy csak én szűkítem le a jelentését, holott erre is azt kell alkalmazni.

.Attila

Quote from: Nakedape on 2009-09-22, 22:37:57
Quote from: .Attila on 2009-09-22, 22:24:19
übercool pic

source pls, van e több ilyen

Nem tudom, 4chanról szedtem.

Próféta

Note to self: ha valaha szemműtétre adnám a fejem, előtte letölteni 10GB+ hangoskönyvet. Olyat, amit amúgy is kedvem lenne elolvasni. Plusz beszerezni olyan kondigépeket, amiket vakon is biztonságos használni :)

noriko

Quote from: Fazék on 2009-09-22, 22:29:29
Quote from: .Attila on 2009-09-22, 22:26:40
Quote from: Moha on 2009-09-22, 22:19:53
Hát, egy műtét után szerintem sem ajánlatos a szemet eröltetni.
Én a helyedben egész nap feküdnék, fejemen a fejhallgató és valami kellemes zene...

Ez könnyűnek hangzik, de napokon keresztül csak feküdni eléggé fárasztó tud lenni igazából.
azt a 3 napot is csak azért bírtam ki, mert éppenséggel akkor tényleg nem nagyon tudtam mást csinálni, úgy fájt a szemem ^^"
azóta meg képtelen vagyok pihenéssel tölteni a napokat. lehet hogy mások jó alvókával vannak megáldva, de nálam max napi 10 óra alvás megy, az is már nagyon erőltetve, délutáni szunya meg ilyesmi alapból nincs.
nem kell aludni, tölts le valami audio book-ot :D

edit: eh, Próféta megelőzött :)
mondjuk a kondigép nem biztos, hogy a legjobb ötlet szemműtét után...
edit2: mostmeg Darkstar előzőtt meg  :muhahah: na asszem megyek lassan aludni.
"I wish I could, but I don't want to."

Nakedape

Quote from: Próféta on 2009-09-22, 23:37:53
Note to self: ha valaha szemműtétre adnám a fejem, előtte letölteni 10GB+ hangoskönyvet. Olyat, amit amúgy is kedvem lenne elolvasni. Plusz beszerezni olyan kondigépeket, amiket vakon is biztonságos használni :)
priceless pic : napszemüveges próféta hangosan Kaffkát hallgatva gyúr
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Darkstar

Plusz beszerezni olyan kondigépeket, amiket vakon is biztonságos használni :)
Szemműtét utáni lábadozás közben kondigép?  :zomg:
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Moha

Quote from: Nakedape on 2009-09-22, 23:42:29
:lol:

Lythis: Én sem tudok korán aludni menni, pedig sokszor kéne. Pl. most is...

Lythis

Quote from: Darkstar on 2009-09-23, 00:07:45
Plusz beszerezni olyan kondigépeket, amiket vakon is biztonságos használni :)
Szemműtét utáni lábadozás közben kondigép?  :zomg:
Quote from: Nakedape on 2009-09-22, 23:42:29

Cobra

Szemműtét miatti fekvés talán még rosszabb, mint a lábtörés miatti, mert én legalább tudtam tv-t nézni az ágyból. Igaz a 2. (kórházzal együtt 3.) héten már odaültem a gép elé, mert nem bírtam az ágyban fekvést, főleg a hétköznap nappali műsorkínálat mellett :)
Egyébként tényleg nem kéne erőltetni még a szemedet, főleg nem monitor/tv előtt.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

.Attila

Help orvosok, mentősök.
Apámnak fáj jobb oldalon a válla és a háta, valamint hidegrázása van. Tudjátok, mi lehet? Mit lehet tenni ilyenkor este?

Selmo

Ügyelet és azonnal?

A tökéletesség unalmas.

.Attila

Quote from: Selmo on 2009-09-23, 00:43:30
Ügyelet és azonnal?

Rajta vagyunk, de azért igyekszünk kideríteni a dolgot.

Lythis

Quote from: .Attila on 2009-09-23, 00:28:18
Help orvosok, mentősök.
Apámnak fáj jobb oldalon a válla és a háta, valamint hidegrázása van. Tudjátok, mi lehet? Mit lehet tenni ilyenkor este?
Láza van? csinált valamit, amivel megerőltethette esetleg? görcs van benne? nincs bevérezve, etc? Hogy kezdődött a dolog?

.Attila

Quote from: Lythis on 2009-09-23, 01:01:43
Help orvosok, mentősök.
Láza van? csinált valamit, amivel megerőltethette esetleg? görcs van benne? nincs bevérezve, etc? Hogy kezdődött a dolog?

Jobb vállból indult ki késődélután 6-7 óra felé és onnan ment le a hátára. Lázat nem néztünk. Nem néztük meg a hátát, mert fájdalmas a mozgás.
Ügyeletet hívtunk és elvileg jönnek, gyakorlatilag még sehol nincsenek.

Lythis

Quote from: .Attila on 2009-09-23, 01:05:45
Quote from: Lythis on 2009-09-23, 01:01:43
Help orvosok, mentősök.

Jobb vállból indult ki késődélután 6-7 óra felé és onnan ment le a hátára. Lázat nem néztünk. Nem néztük meg a hátát, mert fájdalmas a mozgás.
Ügyeletet hívtunk és elvileg jönnek, gyakorlatilag még sehol nincsenek.
Szerintem érdemes lett volna megnézni, de ha nem lehet mozgatni, azt is értem... bár valszeg meg fogják mindenképp. Milyen jellegű fájdalom? szúr, nyom, tompa, etc.
Történt valami a jobb vállával, ráesett-e, csinált e vele valami megerőltetőt, ilyenek?
Lázat pedig nem ártana... szerintem. A hidegrázás könnyen lehet attól is. Adtatok be neki valami fájdalomcsillapítót esetleg?
Tudja mozgatni, vagy annyira fáj, hogy azt sem?

.Attila

Ennyire nem mozgatnánk inkább.
Görcsszerű fájdalom. Semmi nem történt a jobb vállával.
Láza volt, most lement. Algozone-t vett be, ez most segített.
Tud mozogni, de korlátozottan, azaz járni tud, de a jobb karját nem nagyon mozgatja inkább. Nem a vállával van a gond, mert főleg a hátán jelentkezik a fájdalom. Jelenleg az a feltételezés, hogy vesegond lehet, esetleg vesekő. Ügyeletes is erre kérdezett rá.

Lythis

Quote from: .Attila on 2009-09-23, 01:26:00
Ennyire nem mozgatnánk inkább.
Görcsszerű fájdalom. Semmi nem történt a jobb vállával.
Láza volt, most lement. Algozone-t vett be, ez most segített.
Tud mozogni, de korlátozottan, azaz járni tud, de a jobb karját nem nagyon mozgatja inkább. Nem a vállával van a gond, mert főleg a hátán jelentkezik a fájdalom. Jelenleg az a feltételezés, hogy vesegond lehet, esetleg vesekő. Ügyeletes is erre kérdezett rá.
Vesére nem gondoltam elsőre, mert azt mondtad, hogy a vállból indult. Sokkal valószínűbbenk tartottam, hogy esetleg egy ideg csipődött be, vagy beállt valami görcs. A láz lehet akár attól is. Ha viszont vese, akkor elvben kellettek volna, hogy legyenek vizelési problémái is, esetleg fájt, ilyesmi. Mondanám, hogy nézzétek meg, de nem tudom, hogy mennyire vagytok otthon anatómiában, és valószínüleg ha kiérnek, majd megnézik, ha nem is otthon, benn az ügyeleten mindenképp.
  A gyógyszerről meg feltétlen tájékoztassátok majd az orvosokat.

.Attila

Már itt vannak a mentősök. Gyors kérdés: mit szokás adni nekik?

Rákérdeztek, hogy volt-e vizelési probléma. Nem volt, így elvileg nem vese. A légzése, tüdeje jó, tehát nem tüdőgyulladás. Úh. egyelőre a mentős nem tudja, mi lehet. Anyám rákérdezett, hogy lehet-e stresszalapú. Lehetne, de azzal együtt nem járna láz.
Most csinálnak EKG-t.

Lythis

Quote from: .Attila on 2009-09-23, 01:48:24
Már itt vannak a mentősök. Gyors kérdés: mit szokás adni nekik?

Rákérdeztek, hogy volt-e vizelési probléma. Nem volt, így elvileg nem vese. A légzése, tüdeje jó, tehát nem tüdőgyulladás. Úh. egyelőre a mentős nem tudja, mi lehet. Anyám rákérdezett, hogy lehet-e stresszalapú. Lehetne, de azzal együtt nem járna láz.
Most csinálnak EKG-t.
engem egyszer szállítottak mentővel, de nem nagyon adtunk nekik semmit szerintem....
Azért mondtam, hogy vese esetén lett volna más gebasz is. Tippre szerintem valami ideg gyulladt be, vagy ilyesmi, de így látatlanba a fene sem mondja meg, anynira nem vagyok képzett :)
Szóval ha tudni mást is, akkor majd update-elj légyszi valahogy, mert érdekelne.

.Attila

Kapott Diclofenac injekciót és most határozottan jobban van.
Most viszont kezdődik a nyaggatás, hogy ne várja meg a következő ilyet, hanem irány a körzeti orvos...

NLZ

Szal valami gyulladás?
[reserved]

.Attila

Quote from: NLZ on 2009-09-23, 02:06:56
Szal valami gyulladás?

Lehetséges, de a mentős pontos diagnózist nem tud mondani.
Meg kell nézetni orvossal, ez nem kérdéses. Már csak el kell lökdösni oda apámat.

Lythis

Quote from: .Attila on 2009-09-23, 02:09:03
Szal valami gyulladás?

Meg kell nézetni orvossal, ez nem kérdéses. Már csak el kell lökdösni oda apámat.
hát, mindenképp vegyétek rá valahogy. Legrosszabb esetben kap egy beutalót valami kórházba, hogy kivizsgálják ott is - velem is azt csinálták legutóbb.

.Attila

Quote from: Lythis on 2009-09-23, 02:16:38
Szal valami gyulladás?

hát, mindenképp vegyétek rá valahogy. Legrosszabb esetben kap egy beutalót valami kórházba, hogy kivizsgálják ott is - velem is azt csinálták legutóbb.

Na ez az, amit nem fogok neki elmondani. Ugyanis erre közölné, hogy neki nincs ideje napokat bent tölteni a kórházban, mert munka. Ezért kell a körzetibe zavarni minél hamarabb, lehetőleg ma.

Lythis

Quote from: .Attila on 2009-09-23, 02:19:36
Quote from: Lythis on 2009-09-23, 02:16:38
Szal valami gyulladás?

Na ez az, amit nem fogok neki elmondani. Ugyanis erre közölné, hogy neki nincs ideje napokat bent tölteni a kórházban, mert munka. Ezért kell a körzetibe zavarni minél hamarabb, lehetőleg ma.
jó, nekem egyéb gondom volt, és tartott vagy 10 napja, és azért kellett, mert a körzeti azt mondta, hogy lehet, hogy sebészeti ügy. Szóval ő nem biztos, hogy kap beutalót csak ezért.

.Attila

Lehet, de inkább nem hívom fel a figyelmét arra, hogy kórházba utalhatják kivizsgálásra.
Menjen el szépen a körzetihez elsőként, a többi meg majd kiderül.

Lythis

Quote from: .Attila on 2009-09-23, 02:27:42
Lehet, de inkább nem hívom fel a figyelmét arra, hogy kórházba utalhatják kivizsgálásra.
Menjen el szépen a körzetihez elsőként, a többi meg majd kiderül.
nem is kell. majd ha a körzeti úgy gondolja, úgyis megmondja neki. Ha nekem avval kezdik, hogy úgyis beutalnak, lehet, hogy én is maradtam volna inkább otthon (bár nem tudom, hogy az mennyire tett volna jót...) - bár én rühellek kórházban páciensként tartózkodni, ki nem állhatom a vérvételt, gyűlölöm az infúziót - bár azt nem is érezni, inkább a rohadt vénakatéterrel van bajom, még úgy is, hogy nyugtatom magam, hogy mostmár legalább nem tűvel csinálják,  és annak ellenére, hogy jogom van a tájékoztatáshoz, ki kellett akadnom azon is, hogy csatát kell vívnom az orvossal, hogy elmondja, hogy mit csinál. És a születési dátumom bemondása után is megkérdezik, hogy nagykorú vagyok-e már, és.....
Mindegy, a lényeg, hogy nem szeretek kórházba kerülni. Hálistennek eddig csak kétszer sikerült...