Offtopic

Started by Lt. Simoan Blarke, 2006-10-23, 21:38:47

Previous topic - Next topic

Moha

Ez mondjuk igaz. Bizonyos stílusokat, bizonyos előadókat, hiába jók, szinte soha nem hallani rádióban.

Zsiga

Tehetséges magyar zenész? Persze, van pár. Világszínvonalú magyar könnyűzene? Na, az viszont nincs. (Vagy én nem tudok róla, semmiféle műfajban, világosítsatok fel.) És mért hallgassak kicsit szarabb zenét csak azért mert magyar? Magyar árut is csak akkor veszek ha jobb mint a külföldi, nem fordítva... Különösen igaz ez a mai zenékre.

Kvikveg

Quote from: Zsiga on 2009-10-29, 19:46:33
Tehetséges magyar zenész? Persze, van pár. Világszínvonalú magyar könnyűzene? Na, az viszont nincs. (Vagy én nem tudok róla, semmiféle műfajban, világosítsatok fel.) És mért hallgassak kicsit szarabb zenét csak azért mert magyar? Magyar árut is csak akkor veszek ha jobb mint a külföldi, nem fordítva... Különösen igaz ez a mai zenékre.
+1 eddigi tapasztalataim alapjan.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

.Attila

Egy pillanat, én nem azt mondtam, hogy rakat sok világszínvonalú magyar zene van.
De ami magyar zenét játszanak a rádiókban, annál vannak sokkal jobbak is. Direkt nem hoztam ide most a külföldi zenét (99%-ban én is külföldit hallgatok).

Zen

Tehetséges magyar zenész? Persze, van pár. Világszínvonalú magyar zene?
Liszt.
Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

Member

Magyar árut is csak akkor veszek ha olcsóbb mint a külföldi, nem fordítva... Különösen igaz ez a mai zenékre.
fix'd :D
Kicsit uncsi, hogy mint mindenben, a zenében is csak 50+ éve tudtunk valamit. Most amerikanizált sz*r mind a film, mind a rajzfilm, mind a könnyűzene-ipar, tisztelet a kivételnek.

Zen

Quote from: Member on 2009-10-29, 20:00:44
Kicsit uncsi, hogy mint mindenben, a zenében is csak 50+ éve tudtunk valamit. Most amerikanizált sz*r mind a film, mind a rajzfilm, mind a könnyűzene-ipar, tisztelet a kivételnek.
Előtte viszont oroszizálva volt, nem? :D
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

Zsiga

Quote from: Zen on 2009-10-29, 19:58:52
Liszt.
0/10 gtfo

Zen

Quote from: Zsiga on 2009-10-29, 20:04:59
Liszt.
0/10 gtfo
Sore loser.
&fmt=1

Kvikveg

Liszt.
Palacsinta.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Darkstar

Liszt.
Nigga plz
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Moha

Quote from: Member on 2009-10-29, 20:00:44
Magyar árut is csak akkor veszek ha olcsóbb mint a külföldi, nem fordítva... Különösen igaz ez a mai zenékre.
fix'd :D
Speciel még ez sem mindig igaz. Én pl. inkább a külföldit veszem, ha az jobb minőségű, még akkor is, ha drágább. Különösen élelmiszerben.
Siralmas, de sajnos ez van.  :frown:

Nakedape

http://index.hu/velemeny/jegyzet/2009/10/29/kabbe/ rádió kérdésben

amúgy meg  van jó magyar zene is hálistennek
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

chilip

Quote from: Darkstar on 2009-10-29, 20:19:33
Liszt.
Nigga plz

[spoiler][/spoiler]

Member

Quote from: Zen on 2009-10-29, 20:04:31
Előtte viszont oroszizálva volt, nem? :D
[/quote]
Mégis akkor születtek olyan mesterművek, mint a Tizedes meg a többiek, a Tanú vagy az Isten hozta, Őrnagy Úr, az oldscool Vukk, és a többi.
Vagy Szécsi Páltól a Gedeon Bácsi. :D

Moha

Quote from: Member on 2009-10-29, 20:53:30
az oldscool Vukk, és a többi.
Ülj le fiam, elégtelen! :P

Quote from: Nakedape on 2009-10-29, 20:48:12
http://index.hu/velemeny/jegyzet/2009/10/29/kabbe/ rádió kérdésben
No igen, van benne valami...
Tényleg a tematikus rádiók volnának jók (ahogy előttem szóltak, GTA-style), de abból elég kevés van. Mindenhol ugyanazokat adják. Itt Debrecenben pl. volt egy rock rádió. Örültem, mert kimondottan jó rock/metal zene ment rajta. Működött pár hónapig, aztán átvette a helyét egy általános mai vackokat játszó adó... :(
Budapesten viszont van pl. jazz rádió, csoda, hogy az fentmaradt...

Fazék

Quote from: Moha on 2009-10-29, 21:21:43
ahhoz azért elég komoly pofa kell, hogy jazz rádiónak nevezze bárki is a jazzy-t.
én szeretem a jazz-t, de többnyire hánynom kell attól, ami ott megy. egy ideig be volt programozva a kocsiban az egyik gombra, de miután fél év alatt is csak elvétve sikerült normális zenét hallanom arról az adóról, inkább más csatornát raktam a helyére

Moha

Hát nem tudom, tartósan nem hallgattam, lévén ritkán járok Pestre és neten millió rádió van, amit hallgathatok, de általában egész jó zenék mentek rajta. Legalább is nekem ez a smooth jazz / fusion jazz stílus bejön. Oké, hallottam rajta "altató" stílusú zenét meg unalmas beszélgetést is.
Nyilván te jobban hozzá tudsz szólni, többet van lehetőséged hallgatni.

Apropó jazz: azért az érdekes volt, hogy a Spyro Gyra koncert támogatói közt nem voltak ott. Bár gondolom, nincs pénzük. A koncert egyébként jó volt, megérte. Még egy CD-t is sikerült vennem, amit ötből négyen "össze is firkáltak". Beckenstein meg rámnéz, aztán nekem szegezi a kérdést: "Are you a musician?". :haha: Ennyire zenésznek nézek ki a hosszú haj miatt? :)

Zsiga

Quote from: Ramiz on 2009-10-29, 21:46:11
http://m.blog.hu/hu/hujekonyvek/image/teh%C3%A9n.jpg
Ez mitől wtf?

És ha rádió, akkor 88.1 (pont.fm, nem a rise.fm), azon nincs kommersz pop meg disco fos.

kikuchiyo

Quote from: Zsiga on 2009-10-29, 22:09:26
Quote from: Ramiz on 2009-10-29, 21:46:11
http://m.blog.hu/hu/hujekonyvek/image/teh%C3%A9n.jpg
Ez mitől wtf?

Nem látod, milyen ufófeje van?

Más: tegnap nemdolgozás közben véletlenül belenéztem a Die Hard 3-ba eredeti nyelven. Eddig csak (az egyébként kitűnő) szinkronnal láttam, így meglepetésként ért: milyen nyávogós, buzeráns magas hangja van már Bruce Willisnek?

Failure is the default option

Zsiga

Egyáltalán nincs ufófeje, úgy néz ki ahogy egy bikának ki kell néznie. (Persze beleszámítva a szokásos tehetségtelen könyv-illusztrátorok bénaságát.) Esetleg annyi wtf-et látok benne hogy tehén van aláírva, pedig nyilván nem az.

Zen

Az orra úgy néz ki mintha egy vigyorgó száj lenne.
&fmt=1

Én

Quote from: Zen on 2009-10-29, 22:19:01
Az orra úgy néz ki mintha egy vigyorgó száj lenne.
Én egész eddig azt is hittem, hogy az... Így elviselhetőbb, bár megerőltetés nélkül még mindig brutális az a vigyor a messze ülő fekete szemekkel... Ja és nyelvkarikával :zomg:

Xzone

Quote from: kikuchiyo on 2009-10-29, 22:12:03
Más: tegnap nemdolgozás közben véletlenül belenéztem a Die Hard 3-ba eredeti nyelven. Eddig csak (az egyébként kitűnő) szinkronnal láttam, így meglepetésként ért: milyen nyávogós, buzeráns magas hangja van már Bruce Willisnek?

Tényleg furcsa először a hangja, de egy idő után már az tűnik természetesnek. A Die Hard 3-nak egyébként két szinkronja is létezik, az egyikben nem káromkodnak annyira (jó szar is). A Die Hard 4 pedig már angolul is csak a DVD-s változatban élvezhető, ugyanis a moziba szánt verzióban sokkal kevesebb a vér, és PG-13 a csúnyabeszéd is. Még a "Yippie-kai-yay motherfucker"-t is félbevágták. :ejj:

Bicskei

Quote from: Fazék on 2009-10-29, 21:42:37
Quote from: Moha on 2009-10-29, 21:21:43
ahhoz azért elég komoly pofa kell, hogy jazz rádiónak nevezze bárki is a jazzy-t.
én szeretem a jazz-t, de többnyire hánynom kell attól, ami ott megy. egy ideig be volt programozva a kocsiban az egyik gombra, de miután fél év alatt is csak elvétve sikerült normális zenét hallanom arról az adóról, inkább más csatornát raktam a helyére

A véleményed érdekelne jobban estleg...ha kifejtenéd priviben
ismerem ugyanis az egyik uj tulajt ill. az egyik uj musorvezetot..is.
esetleg hallgass bele hátha jobb lett ha nem tudom közvetlenül felelösökhöz juttatni a véleményedet.
Ultras liberi

Fazék

Quote from: Bicskei on 2009-10-29, 22:44:33
esetleg hallgass bele hátha jobb lett ha nem tudom közvetlenül felelösökhöz juttatni a véleményedet.
oké, a következő napokban újból hallgatni fogom időnként, aztán megpróbálom összefoglalni a problémáimat.

Bicskei

Quote from: Fazék on 2009-10-29, 23:02:13
oké, a következő napokban újból hallgatni fogom időnként, aztán megpróbálom összefoglalni a problémáimat.

ismerősöm müsorai
hétfő 9
kedd 10
péntek 8
természetesen este...
Ultras liberi

Fazék

Quote from: Bicskei on 2009-10-29, 23:16:53

ismerősöm müsorai
hétfő 9
kedd 10
péntek 8
természetesen este...
ja ok, én szinte csak napközben munkaidőben hallgatok rádiót, mert sokat kell vezetnem a városban, szóval 8-17 óra közötti időszakról szól a véleményem :)

Kvikveg

Quote from: kikuchiyo on 2009-10-29, 22:12:03
...
Ennel sokkal durvabb a Miami vice Don Johnson-vs-magyar hang kontraszt. A magyar hang egy jo, kellemes ferfihang, az eredeti meg egy rekedt fahangu nyekerges. A masik foszereplo meg forditva, ott a magyar hang idegesito neha.

Bicskei

Quote from: Fazék on 2009-10-29, 23:19:38
Quote from: Bicskei on 2009-10-29, 23:16:53

ismerősöm müsorai
hétfő 9
kedd 10
péntek 8
természetesen este...
ja ok, én szinte csak napközben munkaidőben hallgatok rádiót, mert sokat kell vezetnem a városban, szóval 8-17 óra közötti időszakról szól a véleményem :)

ok az is megfelel.
Ultras liberi