Offtopic

Started by Lt. Simoan Blarke, 2006-10-23, 21:38:47

Previous topic - Next topic

Moha

Quote from: Darkstar on 2011-10-21, 20:09:40
Egyeltalán ilyen létezik? Hacsak nem valami nagyon specifikus dologról/munkakörről van szó, ahol ipari titkok, stb mehetnek át, akkor is lehet ezt korlátozni?
Létezik. Nekem is benne van a szerződésemben, hogy ha elmegyek, egy évig nem helyezkedhetek el konkurrens cégnél. Mondjuk az esetemben ez nem olyan nagy téma.

Darkstar

Nem kellett volna a "nagyon". Szóval ahol olyan van, hogy know-how-t vagy bármit érdemben át tudsz vinni a konkurenciához, ott érthető. De egy eladónál? Bitch please

De egyébként meg a fentit fedezi a titoktartási kötelezettség, arról nekem is kelett aláírnom.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Kraivan

A titoktartási kötelezettség sok esetben érthető.

Vendéglátásban mondjuk nem látom értelmét. Sztem ha részletesen leírnám, hogy működtek azok a helyek, ahol valaha dolgoztam, akkor se tudnák sokan megcsinálni. Egy jó üzlethez több kell mint információ. Az infókat felhasználni is tudni kell ugyebár.

Kicsit más:

Ez sztetek valós, vagy fake túlzás?
QuoteKÖSZÖNJÜK KORMÁNYUNK.... NEM ÍGY GONDOLTUK A SEGÍTSÉGET!!!!!!!!! ,,Egy ismerősöm visszafizette a devizahitel a hátralékát a a törvénynek megfelelően az új árfolyamon (svájci frank) Másnap az APEH (illetve már nem annak hívják...) megjelent nála, és vizsgálatot folytatnak, honnan volt rá pénze? A családja dobta össze – közölte velük, mire a rokonoknál is megindul a vizsgálat... Ezt a tényt adja közre egy pórul járt ember, aki bajba sodorta a rajta segítőket is. Aki gondolja, terjessze okulásul... A milliárdosok és a milliomosok nagyon jól járnak, a kisemberek alázását tökélyre viszi a ,,nemzeti" kormány!

Nem lepne meg ha igaz lenne...

.Attila

Úgy tudom, igaz. Bizonyítani kell tudni, hogy valaki tényleg ki tudja fizetni a hitelt.

Kraivan

De most saját esetemből kiindulva:
Jelenleg 6.2 milla lenne kifizetni a hitelt a mostani árfolyamon.
A rögzített 180-as árfolyamon "csak" 4.5M.

Anyósjelöltem már próbált intézkedni, hátha tudnak rajtunk segíteni.

Ennek fényében viszont anomália lép fel:
- feladják a lehetőséget h kifizesd a hiteledet, ellenben az országot fizetőképtelennek tartják, így azonal vagyonvizsgálatot rendelnek ellened és hozzátartozóid iránt, mert akármilyen hihetetlen, az idősebb generáció akik anno megvették a saját lakásukat tudnak egy kicsit tartalékolni, ezáltal segíteni is

- ám azzal h mindezt ily drasztikusan felülvizsgálják, közvetetten megerősítik, h az ország lakossága nyomorban él, mégis megszorításokkal jönnek, hisz van miből élni... o_O

Pár hónapja akartam vmely start kártyát kikérni, ami kisebb segélyösszeggel is járt volna. Inkább a munkalehetőséget segítő papír kellett volna. Elutasították, hisz az 1 főre eső jövedelem túllépi a 26-27 eft-ot. Közöltem h be kell lássák ez egy igen életképtelen háztartásnak minősül...
De ezzal h havi 70-80 ezer a rezsi, van egy hitel, meg egy személyi kölcsön, egy ember havi étkezése 25-40ezer ft-ba kerül, és ruházkodni/közlekedni is kéne, miközben a minimálbér 60ezer ft, a valós átlagkereset meg 90 eFt...

...

..

.
:3x3:

Darkstar

小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

kikuchiyo

Bassza meg, hazahoztam melót a hétvégére, de természetesen egy sort sem voltam képes leírni.

(már régen volt, nem?)
Failure is the default option

Fazék

Quote from: kikuchiyo on 2011-10-22, 22:31:56
Bassza meg, hazahoztam melót a hétvégére, de természetesen egy sort sem voltam képes leírni.

(már régen volt, nem?)
még előtted van egy teljes vasárnap :D

Member

Délelőtt mise, délben nagy családi ebéd, délután október 23.-ai ünnepség. Kiku teljesen be van táblázva.

kikuchiyo

Ezek közül legfeljebb az ebéd érvényes rám, de még azzal együtt is valószínű, hogy holnap sem leszek képes érdemi munkára.

Xzone

Quote from: kikuchiyo on 2011-10-22, 23:12:42
Ezek közül legfeljebb az ebéd érvényes rám, de még azzal együtt is valószínű, hogy holnap sem leszek képes érdemi munkára.

Én csinálok valami értelmeset holnap, ha te is. Deal?

kikuchiyo

Jól hangzik, de hogyan ellenőrizzük egymást? A fórumra feljárogatni, hogy "ugye most értelmeset csinálsz?", éppen a kitűzött cél ellen dolgozik.

szerk: a gond az, hogy holnapra már ígértem valakinek, hogy elküldöm a cuccot prezentálható állapotban.
Ma viszont már nem érdemes erőltetni.
Quote from: git diff --shortstat1 files changed, 1 insertions(+), 1 deletions(-)
:(

Xzone

Quote from: kikuchiyo on 2011-10-22, 23:26:51
Jól hangzik, de hogyan ellenőrizzük egymást? A fórumra feljárogatni, hogy "ugye most értelmeset csinálsz?", éppen a kitűzött cél ellen dolgozik.

2 óránként status update? :)

kikuchiyo

There has been a challenge!

...

Meglátjuk.

Kvikveg

Ma 10 orat takaritottuk... nemis, 12-t... a kamrat, mert sok volt a moly. Most kevesebb van, es tobb lett a hely, mivel rakat elelmiszer es fuszer lejart.
Ma 4 moly volt a csapdaban. Kivancsi vagyok holnap hany lesz, miutan zarasnak ma meg lecsaptam kb 5 molyt mindenfele dugihelyekrol, es kinyirtam kb 5 kukacot, szinten dugihelyekrol. Ezek meg a csutortoki elso csapas utan maszhattak szet arra a helyre, ahol ma nem takaritottam.
A legjobb az volt, amelyik a fakanal nyelen levo lyukba babozodott be.  :gyagya:
De megszivtak, mert a fo elelmiszerforrasukat - aka harom lisztesdoboz es egy egykilos liszteszacsi - kidobtuk. Nyehehe.
Hullafaradt vagyok.
Joejt.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Kraivan

Quote from: Kvikveg on 2011-10-23, 01:46:03
Ma 10 orat takaritottuk... nemis, 12-t... a kamrat, mert sok volt a moly. Most kevesebb van, es tobb lett a hely, mivel rakat elelmiszer es fuszer lejart.
Ma 4 moly volt a csapdaban. Kivancsi vagyok holnap hany lesz, miutan zarasnak ma meg lecsaptam kb 5 molyt mindenfele dugihelyekrol, es kinyirtam kb 5 kukacot, szinten dugihelyekrol. Ezek meg a csutortoki elso csapas utan maszhattak szet arra a helyre, ahol ma nem takaritottam.
A legjobb az volt, amelyik a fakanal nyelen levo lyukba babozodott be.  :gyagya:
De megszivtak, mert a fo elelmiszerforrasukat - aka harom lisztesdoboz es egy egykilos liszteszacsi - kidobtuk. Nyehehe.
Hullafaradt vagyok.
Joejt.
:zomg:
Na én tuti otthagytam volna a helyet.
Tudniillik erős insectofóbiám van.

Én

Quote from: Kraivan on 2011-10-23, 10:20:45
Ez nálam csak akkor van, ha egyedül vagyok. Ha a szobámba bejön akár egy légy vagy molylepke, már ugrálni kezdek mint egy kislány (a darazsakról nem is beszélve). Ha viszont társaságba vagyok, nagyban leszarom, még meg is sétáltatom a kezemen, vagy megfogom és kidobom az ablakon. Az agyam az öntudatomat megkerülve meggátolja, hogy puncinak tartsanak. :D
Kvikveg helyzetéből inkább a mármár kóros takarításfóbiám menekített volna el. :F

Member

Bazz, incestofóbiának olvastam. :zomg:

Kvikveg

Quote from: Member on 2011-10-23, 10:41:23
:lul:
A nagyobbaktol en is irtozom, es azert ezeket sem csokolgatom. Broaf.

Amugy nem tud valaki valami elgazositasos irtasos modszert, ami lehetoleg az elelmiszert sem teszi tonkre? Egy ablak es egy ajto van, szoval megoldhato lenne a bedobom a fustbombat-ravagom az ajtot jellegu megoldas.
A takaritasos-csapdas-mindent csatosuvegbe modszer ui nem mukodik, mert valami mindig kint marad, stb. Ezeknek a dogoknek tizensok het a teljes kifejlodesi ideje, es ennyire azert mi nem vagyunk katonasak...
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Xzone

Quote from: kikuchiyo on 2011-10-23, 00:15:19

...

Meglátjuk.

Apa, kezdődik!

Egy órája keltem, és még semmi értelmeset nem csináltam. Update 2 óra múlva.

Update1:
Egyelőre nem tűnik reménytelennek a nap. Az előző két órában ugyan leginkább csak ettem, vásároltam és megnéztem az új Ben-To-t, de már tanulás is volt.

chilip

Quote from: Xzone on 2011-10-23, 14:03:03
Quote from: kikuchiyo on 2011-10-23, 00:15:19

...

Meglátjuk.

Apa, kezdődik!

Egy órája keltem, és még semmi értelmeset nem csináltam. Update 2 óra múlva.

3 órája keltem, fizikázni kéne... sztem update csak akkor lesz ha sikerült is  :Kiraly:

Member

7 órája keltem, de nem sokat haladtam a parlamenti napló lementésével. Helyette kávézgatok és Nostalgia Critic-et nézek.

Kraivan

Quote from: Kvikveg on 2011-10-23, 13:55:55
Quote from: Member on 2011-10-23, 10:41:23
:lul:
A nagyobbaktol en is irtozom, es azert ezeket sem csokolgatom. Broaf.

Amugy nem tud valaki valami elgazositasos irtasos modszert, ami lehetoleg az elelmiszert sem teszi tonkre? Egy ablak es egy ajto van, szoval megoldhato lenne a bedobom a fustbombat-ravagom az ajtot jellegu megoldas.
A takaritasos-csapdas-mindent csatosuvegbe modszer ui nem mukodik, mert valami mindig kint marad, stb. Ezeknek a dogoknek tizensok het a teljes kifejlodesi ideje, es ennyire azert mi nem vagyunk katonasak...
Hívni kell egy írtót. megvan az ára, de valszeg használni fog. Utána meg rendet kell tartani.

Én

Hétkor keltem, és ma már tanultam is. Ha!
(Na jó, nem sokat. Nagyrészt zenét hallgattam és régi HIMYM-t néztem :redface: )

kikuchiyo

sitrep: elkezdtem zolgozni!  :whoah:

Viszont cseles módon akadályoz a gépezet: a szaros texmaker kitalálta, hogy nem vesz be minden billentyűleütést, és arra akar késztetni, hogy kezdjem el ezt debuggolni.

Kvikveg

sitrep: tobb eves kihagyas utan visszakerult a vitrazs es a fuggony az egyik ablakunkra. Nagyon jol nez ki. Szinte emberien, foleg, hogy nyar ota van rajta fabol ablakparkany belul. Vegulis csak 15 evet kestunk vele.
Ma is kukapozitivva nyilvanitottunk par fuszert es teat. Es az osszes sutoport es porelesztot.  :falba:

Egy bazinagy doboz fahejat meg csak azert nem, mert bazinagy doboz. Valami olyan sutireceptet kene talalnom amibe tobb nagykanal fahej elmegy.

kikuchiyo

sitrep: feltartottak, de én mégis dolgoztam! Persze Kvikveggel nem versenyezhetek.

Xzone

(Így külön postokban tényleg hatékonyabb lesz.)

Update2:

Épp yakisobával tömöm a fejem. Feladatokat kellene csinálnom, mert csak képletekkel nem fogok átmenni a fontosabbik holnapi ZH-n. (A másikra elég átfutnom egy diasort.)

Persze sokkal jobban haladnék, ha nem lenne Cracked, Facebook és hasonlók...

kikuchiyo

Nálam a robots és a DiceWars a fő mumusok, még a legproduktívabb időszakaim közben is képes vagyok "oké, most pihenjünk egyet" felkiáltással átváltani valamelyikre.

Én

Quote from: Xzone on 2011-10-23, 18:34:57
...
I feel you bro. Engem az ilyenkor kórosan megszaporuló cigiszünetek hátráltatnak.