Offtopic

Started by Lt. Simoan Blarke, 2006-10-23, 21:38:47

Previous topic - Next topic

Cobra

T-s callcenternél minimálbért adnak? Annyi pénzért mi értelme odamenni elveszteni több ezer agysejtet?
Hide and fear, Cobra Commander is here !

TurboK

Quote from: Cobra on 2011-11-11, 01:17:06
Quote from: Fazék on 2011-11-10, 23:11:28

karácsonyig még 330 is lesz sztem

Szerintem is. De ahogy elnézem meglesz már november végén is a 330. (ma 313-mal zárt a reggeli 310-ről).

Nemtom hol olvastam (lehet hogy itt), de: a tervezett 2017-es euró bevezetés nem évszám hanem árfolyam.

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Kraivan

Quote from: Cobra on 2011-11-14, 20:25:39
T-s callcenternél minimálbért adnak? Annyi pénzért mi értelme odamenni elveszteni több ezer agysejtet?
Ez elvileg egy közvetítő cég. Páran akiknek volt már dolga ebben, azt mondják jó teljesítmény esetén talán átvesz maga a T, de erre nem sok esélyt látok, mert inkább diákokat foglalkoztatnak. Van aki 4 éve nyomja a cégnél, de nem veszik át állandóra.
Hátha fél év után átvesz a Dégáz pl.

Így most vagy ez, vagy visszakéreckedek egy tejivóba, ahol a főnök okoz idegösszeroppanást és havi 230 órát garantáltan végig kell robotolni 450-es fizuért.

a heti újságban csupa olyan hely van, ami elég különös.
Minden héten látom a hirdetésüket, már közel 1 éve. Statisztikailag nincs olyan h ennyi alkalmatlan ember éljen a városban. De az elküldött önéletrajzomra bezzeg válaszolnak h kideríthessem a valós okot, de van sejtésem.

Időközben az utolsó munkahelyem főnöke kiküldte a papírjaimat.
Én okt 12-én elküldtem a Rendkívüli felmondásomat azzal az indokkal h nem teljesítik fizetési kötelezettségüket. Felhív h a könyvelője szerint ilyen felmondás nem létezik, írjak másikat.
Én is meg a jogászok is röhögtek ezen a kijelentésen.

Pár hét csend után nov 7-i postázási dátummal kiküldi a papírjaimat:
"Én mondtam fel rendes felmondással, okt 7-re visszadátumozva."
technikailag kipostázott egy jogtalan elbocsátási perhez egy bizonyítékot.

Moha

Quote from: Kraivan on 2011-11-14, 18:16:02
T-Home hibabejelentés.

Asszony már dolgozott ott. Nem leányálom.
Főleg mert minimálbér, túlóralehetőség nincs, mert arra ott vannak a diákok, jutalék nincs.
Hát, aki az ilyen melót egy évnél tovább tolja, az vagy beleőrül vagy robot. Tudom, mert 3 és fél évet húztam le UPC helpdesken. :haha:

Sok sikert hozzá, és mindig legyen nálad egy adag nyugtató/cigi/leszarom tabletta, mert az ilyen meló iszonyatosan idegtépő. Nem az ügyfelek miatt, azokat meg lehet szokni, hanem a feszített tempó miatt, amit a vezetőség diktál.

TurboK

Ha nem bírod idegekkel, az uj Beavis & Buttheadben pont volt egy helpdeskes rész, azt nézd meg pihentetőként.

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Kraivan

Tudom vétkezni fogok, remélem megbocsátatik:
http://www.elelmiszer.hu/friss_hirek/cikk/egy_ujabb_bor_a_kutyatartokrol

QuoteA jövőben az önkormányzatok kutyaadót vethetnek ki, melynek mértéke nem haladhatja meg a hatezer forintot
Tudom feltételes mód. Mivel a cikk változást említ, eddig mi volt a helyzet. Én a macskásbácsi vagyok, ami a net szerint nem létezik. :P

QuoteAz ivartalanított állatok, valamint az őshonos magyar kutyafajták után nem szedhető adó
Quote...őshonos magyar kutyafajták...
http://www.youtube.com/watch?v=rxAaK0iJ2vQ

Moha

Quote from: motifator on 2011-11-15, 18:36:02
Én arra próbáltam utalni, hogy se betiltani, se leszabályozni nem kéne semmit. Szar az infrastruktúra? Dolgozzunk rajta, hogy legyen jobb, újítsuk fel az utakat, építsünk autópályákat, ahol meg szar az út és nem lehet most felújítani, oda kerüljön ki a 30-as meg 60-as tábla.
Itthon ez úgy szokott működni, hogy a rossz útszakaszra kiteszik a 60-as táblát és 2 évig hozzá se nyúlnak az úthoz. Aztán, mikor már teljesen tönkrement, felújítják, de a korlátozó táblákat kint hagyják, aztán milyen jó: lehet büntetni. ::)
QuoteDe tetteket kell betiltani, nem dolgokat. Ne lopj, ne ölj, ne hajts gyorsan, ne dohányozz a buszmegállóban, ezek mind érthető szabályozások. De hogy illegális legyen a cigaretta vagy más drogok, meg erős autók birtoklása, az semmi jóra nem vezet.
Ebben igazad van. Ha valaki lelövi a szomszédját, arról nem a pisztoly tehet. Viszont kíváncsi volnék, a morál javítását te milyen eszközökkel érnéd el?

teraflare

Quote from: Moha on 2011-11-15, 20:53:45
Viszont kíváncsi volnék, a morál javítását te milyen eszközökkel érnéd el?
Az IT Crowd-ban látott shokkoló alsónadrág pl egy jó kezdet lenne :D

Xzone

Most főztem egy nagy adag chilit, és tettem bele jó sok Naga Jolokiát. Jó lesz ez. :D

.Attila

Repedt talppal érdemes bakancsot cipészhez vinni?

Darkstar

Ha annyira nem fáj, hogy el tudsz menni addig, miért is ne?

:D

Amúgy passz.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

.Attila

Majd megtanulok kézen járni.

NLZ

Quote from: Kuroi Tenshi on 2011-11-20, 22:52:06
Quote from: NLZ on 2011-11-20, 22:16:02
erősen be vagoyk határolva a balkezességemmel.

Egeret jobb kézzel használom, ahogy ollót is.
Kanalat ballal, ha kés-villa, akkor villa ballal (úgyis ezt használja az
ember többet), kés jobbal; ha csak egyik, akkor bal (vagy ha a helyzet
úgy kívánja, jobb, még így is jobb vagyok vele, mint a jobbkezesek
döntő többsége ballal). Épp ma beszéltünk is erről unokatesókkal,
minden családban van egy balkezes, és a fentieket mind máshogy
csináljuk :)

/off
És labát melyik lábbal rúgod, egylyukú távcsőbe melyik szemmel nézel, az ajtóhoz melyik füledet teszed hallgatózni? :)
Én full balos vagyok, de tok jól elvagyok, ha az egérbeállítás jobb kezesen van.
Különszám, ha az egér még rögzített helyen is van, aztán a bal kezem a jobb oldalt, a jobb kezem meg a billentyűn, keresztbe. :D
[reserved]

Kuroi Tenshi

Labda jobb lábbal, bal kézzel dobás, elkapásnál vagy bal vagy
mindkettő.
Fegyver alapból ballal, de mindkét kézzel hasonlóan teljesítek,
fedezék függvényében könnyen tudok váltani. Shoti erősebben
bal, azt jobbal nem szoktam. Ütés általánosságban ballal
erősebb, de míg egyenesnél bal, addig horognál inkább jobb
áll kézre.
Hallgatózni, nem szoktam és nem is figyelem, talán inkább a jobb.
Kulcs helyzetnek megfelelően változik, hogy melyik kéz; bár
tudatosan inkább a jobbot használom, hogy az ügyesebbik kezem
szabadon maradjon.

.Attila

Ez nem klasszikus balkezes szerintem.
Én elvileg balkezes vagyok, bizonyos dolgok ezt is támasztják alá: bal kézzel írok, dobok labdát, bal lábbal rúgok.
De pl. az evőeszközöket én is keverve használom a klasszikus jobbkezeshez képest, viszont pont fordítva, mint te: kanál és villa jobb kéz, kés bal kéz.
Ping-pong ütő jobb kéz. Ugrás jobb láb. Olló jobb kéz. Stb.

Ramiz

Kémia 4chan módra:
http://29.media.tumblr.com/tumblr_lsfzhp5SOE1r0abdxo1_500.jpg

Fura, de nekem az ehhez hasonló hülyeségek néha segítettek megjegyezni dolgokat.

(Ne mondjátok el senkinek, de az anód és katód közti különbséget így sikerült megjegyeznem: "A Kurva Katódból Kilépnek A Kurva elektronok." ==> alliterációval és trágársággal... Story of my life. :lazza: )
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Én

Quote from: Ramiz on 2011-11-21, 12:14:47
(Ne mondjátok el senkinek, de az anód és katód közti különbséget így sikerült megjegyeznem: "A Kurva Katódból Kilépnek A Kurva elektronok." ==> alliterációval és trágársággal... Story of my life. :lazza: )
Nekem úgy, hogy a katód és a redukció mássalhangzóval kezdődik, az anód és az oxidáció pedig magánhangzóval. :D
[spoiler]A kép pedig megcsalós jelenettel jobb lenne, csak ott a fluorid szopna :D[/spoiler]

Nakedape

Quote from: Én on 2011-11-21, 13:20:50
Nekem úgy, hogy a katód és a redukció mássalhangzóval kezdődik, az anód és az oxidáció pedig magánhangzóval. :D
[spoiler]A kép pedig megcsalós jelenettel jobb lenne, csak ott a fluorid szopna :D[/spoiler]

https://dalok.hu/lemez/id/100
innen alul a 13. Mert dalaimnak
refrénjében énekeltem, hogy kis katód kis katód, reduk reduk redukció
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Ramiz

Szóval akkor... Mindenkinek megvan a módszere?... Nem szégyen?... :lazza:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Kvikveg

Nekem az egyetlen amit sikerult bemagolnom az a FEvasCUrezAGezust volt. Maig nem tudom hogy sikerult.
A tobbit alliteracios es egyeb tok ertelmetlen kapcsolattal.
De ami megmaradt az gyakorlassal - matek. :)
Vagy szep volt - par versreszlet, muveszet.
Nekem a kemia pl kb teljesen torlodott. Bar az elso ev gyk szazalekszamitas volt, szoval nem csoda.

Quote from: Nakedape on 2011-11-21, 13:56:12
Quote from: Én on 2011-11-21, 13:20:50

https://dalok.hu/lemez/id/100
innen alul a 13. Mert dalaimnak
refrénjében énekeltem, hogy kis katód kis katód, reduk reduk redukció
Ez LOL. :D
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Próféta

PROTIP: A "katód" szó hosszabb, mint az "anód", és ezt csak negatív töltésű elektronok kompenzálhatják. :) Hány és hány ilyen kellett :)

A Norvégok főleg délnyugatra, a Dánok főleg délre, a Svédek főleg délkeletre támadtak, meg úgy is helyezkednek el. Balról jobbra tehát NDS, vagyis Novell Directory Services (az volt akkoriban a giminkben). Norvégia zeg-zugos, fjordos partszakasza szemlátomást Oszlóban van, míg Svédország és Stockholm egyaránt S betűs, végül Koppenhága kizárásos alapon Dániában lesz.

A csillagfedélzet az a jobb oldal, a kikötőfedélzet a bal oldal, mert "the ship has left port". :D

Bekent ember, Miss fércel! (német nemelváló igekötők ⊆ BeGeEntEmpErMißVerZer)
stb.

Én

Nálunk volt még a "kúrógép" egyenlet P = q*ró*g*H, de ez csak egy első féléves vizsgára kellett. Kár. :D

Kvikveg

Quote from: Próféta on 2011-11-21, 22:47:46
PROTIP: A "katód" szó hosszabb, mint az "anód", és ezt csak negatív töltésű elektronok kompenzálhatják. :) Hány és hány ilyen kellett :)

A Norvégok főleg délnyugatra, a Dánok főleg délre, a Svédek főleg délkeletre támadtak, meg úgy is helyezkednek el. Balról jobbra tehát NDS, vagyis Novell Directory Services (az volt akkoriban a giminkben). Norvégia zeg-zugos, fjordos partszakasza szemlátomást Oszlóban van, míg Svédország és Stockholm egyaránt S betűs, végül Koppenhága kizárásos alapon Dániában lesz.

A csillagfedélzet az a jobb oldal, a kikötőfedélzet a bal oldal, mert "the ship has left port". :D

Bekent ember, Miss fércel! (német nemelváló igekötők ⊆ BeGeEntEmpErMißVerZer)
stb.
:lol:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

kikuchiyo

Nálunk a színképtípusokra (OBAFGKM) volt az, hogy "Oh Be A Fine Girl And Kiss Me", bár ez nem igazán illik a többi közé, mert ez klasszikus, nem saját termés, mint a tieitek.
Failure is the default option

Próféta

Quote from: kikuchiyo on 2011-11-21, 23:53:15
nem saját termés
Utóbbi kettő mondjuk nálam se.

Nakedape

nemsaját a picike borfaló ( citrát ciklus tán, piroszölősav citromsav ketoglutánsav borostyánkősav? oxálecetsav? őő meg a többi, nnna rég volt)
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Ramiz

Nekem még a telefonszámokra és pin kódokra is szabályaim vannak, pl felrajzol egy mintát, sakklépések szerint ugrál a telefon billentyűzetén, esetleg hatványmintázat van benne (pl 1248) stb stb stb... Néha már úgy érzem, könnyebb lenne megjegyeznem 4 számjegyet (vagy 7-et), mint a szabályokat meg mindhez a kezdő számot... :muhahah:

Na jó, durvább kérdés: neveket, arcokat, embereket is megjegyeztek ilyen módon? :D Nekem nyelvtanfolyamok elején nehéz gyorsan memorizálni a neveket. Meg csapatépítő tréningeken meg hasonlókon...

Kvikveg

Na ha nevek megjegyzesere lenne ilyen, az nekem nagyon jol jonne.
Fortelmesen rossz a nevmemoriam.

Darkstar

Nálam az jött be, hogy valami olyan, az illetőre jellemző jelzőt akasztasz a neve mellé, ami alliterál a nevével.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Kvikveg

En altalaban a nevvel magaval szivok, az arcra emlekszem, de ha probalok valami jellemzot megragadni, azzal azert szivok, mert az idovel gyorsan valtozhat, illetve relativ. Es a bemutatkozasok altalaban 3 masodpercet vesznek igenybe, utana duma, es kesz, ennyi, elszallt, 3 masodperccel a bemutatkozasa utan nem emlekszem a nevere. Gyakorlatilag a neve utani harom mondat amit valtunk, torli a rovidtavu memoriambol, es kesz.  :zomg: