Neon Genesis Evangelion 2003

Started by Chronos, 2003-07-11, 12:24:19

Previous topic - Next topic

McDouglas

QuoteOriginally posted by Drótmalac
Hát, remélhetõleg nem kódolási hiba, de ha az is, akkor javítható.
Mióta megy az OP rendszer?
Mert a codec-ek és codec packok hajlamosak alapjában felforgatni a registry-t, ez internetezéssel és/vagy játékkal kombinálva kb.: 3 hónap alatt tönkrevág bármilyen win*os rendszert, nincs az a javítóprogi, amivel meg lehet berhelni.
Sõtt egy Linuxot használó ismerõsöm szerint még azt is megviseli az ilyesmi. Szóval lehet hogy az alapcodecekkel, vagy a registryvel van gond.
Én ezért szoktam kb 3 havonta újradobni az OP rendszert, de olyan 6-9 hónap után már elõfordul hogy el se indul.

Hat, ebben sajnos nincs igazad ;) Jol megvalogatott es telepitett codecekkel semmi bajod nem lesz az eg vilagon... (es egy codec pack felinstallalasa nem tartozik a jol megvalogatott modszerek koze;)
Kukorica Rox ^^

Drótmalac

QuoteOriginally posted by zsozso
Hát nemtudom én ezt nemtapasztaltam még ;)
2 éve megy a mostani win***om és semmi hasonló nemtörtént...
A linuxos ismerősöd meg nemigazán ért hozzá ;)
Azt nem tudom megitélni, mennyire ért hozzá, mert biztosan jobban, mint én:hehe:
Azt mondta, hogy hajlamos belassulni, de egy reboot jót tesz neki.
Az én Win'95 öm jól mûködött, még a régi P1 166-on, de egy erõsebb gép erõsebb OP rendszert igényel(meg '95 alá semmihez nincs driver) Szóval szenvedtem egy fél évet '98 SE-vel, A többi W 2K-Pro -val, de mindkettõ hasonlóan járt, bár a '98 már másfélhónap alatt bekrepált. Muszájból mind a kettõ fent van, de a 2K-t használom netre és filmnézésre. Konkrétan nem fagy, csak látványosan lassul is érezhetõ az egyes elemek hibásodása(gyakori hibaüzenetek, spontán kilépés egyes alkalmazásokból)
Te mit használsz?

zsozso

QuoteOriginally posted by Drótmalac
Azt nem tudom megitélni, mennyire ért hozzá, mert biztosan jobban, mint én:hehe:
Azt mondta, hogy hajlamos belassulni, de egy reboot jót tesz neki.
Az én Win'95 öm jól mûködött, még a régi P1 166-on, de egy erõsebb gép erõsebb OP rendszert igényel(meg '95 alá semmihez nincs driver) Szóval szenvedtem egy fél évet '98 SE-vel, A többi W 2K-Pro -val, de mindkettõ hasonlóan járt, bár a '98 már másfélhónap alatt bekrepált. Muszájból mind a kettõ fent van, de a 2K-t használom netre és filmnézésre. Konkrétan nem fagy, csak látványosan lassul is érezhetõ az egyes elemek hibásodása(gyakori hibaüzenetek, spontán kilépés egyes alkalmazásokból)
Te mit használsz?

xp-t és mplayert nomeg fbsdt és mplayert :)
Death is the only redemption

Drótmalac

QuoteOriginally posted by McDouglas
Hat, ebben sajnos nincs igazad ;) Jol megvalogatott es telepitett codecekkel semmi bajod nem lesz az eg vilagon... (es egy codec pack felinstallalasa nem tartozik a jol megvalogatott modszerek koze;)
Jah, ezt megtanultam, amikor feldobtam az Aces Mega CP mitudomén melyik(hibás) verzióját, utána még azt sem tudtam lejáttszani, amit addig de. Azóta megvan a Mindenvivõ kombóm különálló codecekkel, ami mostani újjítás, az a DivX 5.05 csak nég nem vagyok biztos a verzió biztonságosságában (majd kiderül)

emperor

Akkor akinek megy rendesen, az plz árulja el, hogy milyen codecceket használ (és hogy milyen sorrendbe telepítette) és milyen lejátszót! Thx!
És persze egy codec lelõ hely sem jön rosszul, amiket eddig használtam, azokat törölték....:ejj:
Loyalty Never Dies

emperor

QuoteOriginally posted by McDouglas
    Probald ki mplayerrel is, ha azzal is ****, akkor biztos lehecc benne, hogy a file a rossz.

Mplayerrel, XP-vel, DivX Codec. 5.05 Bundle, AC3 Decoder v1.2.0a, AC3 Filterrel is csinálja...
    A fájlt meg az FTP-rõl szedtem, ahonnan valószínüleg a többiek is, szóval nem valószínû, hogy az a rossz...
    Drótmalac: Mi az a kombo? Neked megy rendesen?
    Loyalty Never Dies

Chronos

Valakinek akinek megvannak még az eredeti rawok, legyen szíves nézze meg, hogy ott is elõfordul-e ez a probléma!
      Mert én már arra is gondoltam, hogy a raw ilyen...:eek:
      Thx elõre is,

CHRONOS

emperor

QuoteOriginally posted by Chronos
      Valakinek akinek megvannak még az eredeti rawok, legyen szíves nézze meg, hogy ott is elõfordul-e ez a probléma!
      Mert én már arra is gondoltam, hogy a raw ilyen...:eek:
      Thx elõre is,

CHRONOS

De a többiek nem szóltak, hogy nekik is csinálja...
      De a legjobban egy helyen jön ki:
      Első rész közepe: Misato nézi a távcsővel az angyalt és fölötte ott vannak a vadászgépek, majd a gépek elhúznak. Nekem a gépek eléggé adakozva húznak el, aztán bevetik az N2-t...
      Másnak folyamatos az a jelenet?
      Loyalty Never Dies

Chronos

QuoteOriginally posted by emperor
        De a többiek nem szóltak, hogy nekik is csinálja...
        De lehet hogy õk azt hiszik hogy ez "normális"...:rolleyes:

CHRONOS

emperor

De lehet hogy õk azt hiszik hogy ez "normális"...:rolleyes:

CHRONOS

Szerintem Zsozsonak meg a többi régi animesnak feltűnik:D, ők biztos látták a régebbit, amiben nem voltak ilyenek. És ha még a vadászgépekkel az el is megy, a szájmozgásoknál is előfordul, amikor a kép közelit valahova akkor az is akadozva megy...:ejj:

Igazából Black-t kéne megkérdezni a dologról... Reméljük a mai nap még betéved ide....
        Loyalty Never Dies

Chronos

És ha még a vadászgépekkel az el is megy
          Most néztem meg azt a vadászgépes jelenetet, és nekem is így megy, de ennél durvábbat is láttam...:eek: (felhõk kb. 1 fps-el mennek, stb...)
          De az a vadászgépes tényleg :lol:! Ott vannak a vadászgépek és a következõ képen már nincsenek is ott...áááááá!:rolleyes:
          Igazából Black-t kéne megkérdezni a dologról... Reméljük a mai nap még betéved ide....
          Tényleg beszélni kéne vele errõl a dologról... valami itt nincs rendjén.:confused:

CHRONOS

emperor

Most néztem meg azt a vadászgépes jelenetet, és nekem is így megy, de ennél durvábbat is láttam...:eek: (felhõk kb. 1 fps-el mennek, stb...)
          De az a vadászgépes tényleg :lol:! Ott vannak a vadászgépek és a következõ képen már nincsenek is ott...áááááá!:rolleyes:

Tényleg beszélni kéne vele errõl a dologról... valami itt nincs rendjén.:confused:

CHRONOS

Igen-igen... Valami nagy gebaß van itten...:confused:
          Csak azt lenne jo tudni, hogy vajon ez a probléma, csak minket tisztel meg, vagy másokkal is előfordul???
          És akinek megy rendesen, az legyen szíves mondja el, hogy milyen codeceket, lejátszót egyebeket használ! Előre is thx!
          Nagyon remélem, hogy Black most éppen nem nyaral...:hehe:
          Loyalty Never Dies

Pharaoh

Ahogy elnézem nekrm is kurvára szaggat néha a háttér. :comp: :grrr:   Ezt mindenkinek csinálja?

Chronos

QuoteOriginally posted by Pharaoh
            Ahogy elnézem nekrm is kurvára szaggat néha a háttér. :comp: :grrr:   Ezt mindenkinek csinálja?
            Akkor már hárman vagyunk!;)
            Heh.. most legalább tudom, hogy nem csak nekem csinálja ezt...:mad:

CHRONOS

emperor

Loyalty Never Dies

Ekuseru

QuoteValakinek akinek megvannak még az eredeti rawok, legyen szíves nézze meg, hogy ott is elõfordul-e ez a probléma!
              A hiba a ti készüléketekben van. :D
              direkt megnéztem az eredetit is és csak a szokásos jelenséget láttam ami egy 24 fps-es videónál van ( mert az eredeti az 29 az új meg 24 fps )

QuoteMcDouglas:  Umm, DVD-re olcsobb lenne... sokkal olcsobb

és mi a túróval irom meg a DVD-t ? :D
              日本 - 中國 - 한국

McDouglas

Na, kivagtam a raw-bol a fennt emlitett reszt, nem tokeletes a mozgas itt se, de azer az egyik pillanatban itt, masikban ott effekt, az imho nem jellemzo.

Feltoltom, es hasonlitsatok ossze magatok.

A file
              Kukorica Rox ^^

Ekuseru

meg miért olcsóbb?
              pl:.
              36 CD = kb 6500 Ft
              4 DVD = kb 6000 Ft
              日本 - 中國 - 한국

McDouglas

QuoteOriginally posted by Ekuseru
              és mi a túróval irom meg a DVD-t ? :D

Hat, jobb helyeken dvd iroval szokas ;)
              Kukorica Rox ^^

McDouglas

meg miért olcsóbb?
              pl:.
              36 CD = kb 6500 Ft
              4 DVD = kb 6000 Ft

400 ft egy verbatim dvd...

Es a cd-t is dragan veszed :p (150ft/tdk)
              Kukorica Rox ^^

Drótmalac

Mplayerrel, XP-vel, DivX Codec. 5.05 Bundle, AC3 Decoder v1.2.0a, AC3 Filterrel is csinálja...
              A fájlt meg az FTP-rõl szedtem, ahonnan valószínüleg a többiek is, szóval nem valószínû, hogy az a rossz...
              Drótmalac: Mi az a kombo? Neked megy rendesen?

Win 2K, Mplayer 9+mp codec 7-9(csak ahoz, amit a RealOne nem ismer), + DivX 5.05(nem bundle), +AC3 Filter, +SLD Codec Pack Pro v1.5, VobSub, RealOne Player(DivX re is ezt használom)+ OGM codec
              Nem tudom, hogy az új NGE hogy megy, mert kicsit tele vagyok, de leszedem az 1. részt és megnézem.

Ekuseru

Quote400 ft egy verbatim dvd...
              nekem mondjuk rossz szokásom, hogy elvbõl nem veszek olcsó irható CD-t vagy DVD-t mert ezekkel mindig csak a bajom volt
              mondjuk az igaz, hogy tényleg túloztam mert megnéztem egy árlistát és a TDK DVD-k is 1200 Ft körül mozognak

Na de mégha ez ilyen szép és jó is, akkor is csak filctollal tudom megirni a DVD-t vagy PC-s üzletben ahol dupla annyit fizetek mintha CD-re irnám.:)
              日本 - 中國 - 한국

emperor

direkt megnéztem az eredetit is és csak a szokásos jelenséget láttam ami egy 24 fps-es videónál van ( mert az eredeti az 29 az új meg 24 fps )

És kifejtenéd, hogy mi az a szokásos jelenség?

BAZZEG!
              A raw nekem hibátlan! Ott nem akad!:D
              Akkor valami a codec gebaß van...:confused: :( :confused:
              Chronos, neked ment a raw rendesen?
              Loyalty Never Dies

Chronos

Nem, nem...:ejnye:
                Most már teljesen biztos hogy az újrakódolt változatban van a hiba, mert a McDouglas által feltöltött részletben érdekes módon nincs benne a hiba, sõt, ugyanúgy megy, mint az eredeti NGE-ben!:D
                @Ekuseru: Nézd meg az újrakódolt változatban ezt a részt...
                Egyébként attól még, hogy az eredeti 29 FPS-ben van, és az új meg csak 24 FPS-ben az nem ok arra, hogy ilyen probléma lépjen fel...

CHRONOS

Chronos

Chronos, neked ment a raw rendesen?
                A raw kifogástalanul ment, és nem voltak benne ilyen hibák...;)

CHRONOS

McDouglas

nekem mondjuk rossz szokásom, hogy elvbõl nem veszek olcsó irható CD-t vagy DVD-t mert ezekkel mindig csak a bajom volt
                mondjuk az igaz, hogy tényleg túloztam mert megnéztem egy árlistát és a TDK DVD-k is 1200 Ft körül mozognak

Na de mégha ez ilyen szép és jó is, akkor is csak filctollal tudom megirni a DVD-t vagy PC-s üzletben ahol dupla annyit fizetek mintha CD-re irnám.:)

En se veszek ****t, verbatim nem tartozik a gagyik koze ;)

Nomeg aztan, mivan ha 1200 ft? akkor is csak 4800-nal jarsz...36 tdk cd az meg 5400ft. Es 4 dvd-t cipelni vagy 36 cd-t, nem mind1 ;)

dvd irasra meg a legjobb moccer ha atmesz a hvaerhoz, azt megirod ott ;)
                Kukorica Rox ^^

emperor

A raw kifogástalanul ment, és nem voltak benne ilyen hibák...;)

CHRONOS

Akkor megnyugtató, hogy nem a mi gépünk a ****!:D
                Loyalty Never Dies

Chronos

Akkor megnyugtató, hogy nem a mi gépünk a ****!:D
                  Na ja...;)
                  Várom a hiba kijavítását...

CHRONOS

Ekuseru

Quotedvd irasra meg a legjobb moccer ha atmesz a hvaerhoz, azt megirod ott
                  a probléma, hogy jelenleg szûkén vagyok a DVD irós barátaimból:D
                  QuoteEgyébként attól még, hogy az eredeti 29 FPS-ben van, és az új meg csak 24 FPS-ben az nem ok arra, hogy ilyen probléma lépjen fel...
                  durva hibákra nem ok de tényleg szaggatottab a 24 fps miatt, ez biztos
                  日本 - 中國 - 한국

Chronos

durva hibákra nem ok de tényleg szaggatottab a 24 fps miatt, ez biztos
                  Mivel ezek a rawok Japánban kiadott DVDrõl származnak, ezért az ott is használatos PAL szabványúak...(720X540-es felbontás, 23.976 FPS) egyébként ezt a szabványt használják Európa legtöbb országában, vagyis az összes TV mûsor ezzel megy...;)
                  Szóval ez nem lehet probléma...

CHRONOS