Borzongató Animék

Started by Relunx, 2006-12-11, 19:05:21

Previous topic - Next topic

Relunx

Üdvözlök mindenkit..muhahahaha! :__devil:
Ezt a topicot azért nyitottam mert egyik kedvenc kategoriám a thriller-horrror stílusú animék. De hogy jobban definiáljam hogy pontosan miért is jött létre az a topic és mi a céja azt most írom le ide:
Ide olyan animéket várok (ill kerülnek bemutatásra) amik szó szerint a frászt hozza az emberre, vagy legalábbis az anime 70%, azaz vannak benne "áááááááááá" című jelenetek.
Előre leszögezem, az hogy egy animében sok a vér (most egy-két példát mondok, szal nem megkövezni) pl: Elfen Lied, Hellsing, attól az még nem hozza rám a frászt, szal lécci ne olyan animéket hozzatok fel amiben fröcsög a vér...az attól még nem misztikus-rámhozza a frászt anime, csupán a gyenge idegzetűek gyomra szorúl össze, ill egyes hölgyemények sikoltanak fel...(ezuton elnézést kérek a hölgyektől, kivételek vannak).

Első számú jelölt:
Higurashni no Naku Koro ni - a.k.a.: When Cicadas Cry
A leghíresebb ilyen anime, rövid idő alatt mindenki kedvence lett és a csapból is ez folyt. Akik látták: ÚGYE emlékeztek arra a részre az elején amikor Kei lógott pár napot a suliból, s este meglátogatta Rena és Mion majd Mion/Rena vissza kukucskált az ajtórésen! - NA AZ ILYEN JELENTEK AZ AMI A FRÁSZT HOZZA AZ EMBERRE!
És ez még csak a kezdet volt...rengetek dolog történt még amitől a totál frászt kaptam pl amikor a fótósnak a szöszi "csaja" megkérdezte Keichitől miközben a kocsijában vitte haza (felvette Kei-t aki épp a zuhogó esőben sétált ásóval a kezében) hogy "Gonodosan befedted a hullát?" nah ez totál beütött...
Szal összességében a Higu az totálisan az ELSŐ helyen van! Kétség sem fér hozzá. A legnagyobb ilyen stílusú anime alkotás, a maga nemében egyedülálló, hisz előtte még nem láttam "ehhez" hasonlót. Gyenge utánzatok voltak, de mégcsak megse ijedtem rajtuk pl: Hellgirl

Második jelölt:
Ghost Hunt
Ez egész igéretes darab. File-okra van oszta az anime. 1x #File = 3 rész. Tisztára a Resident Evil hangulatát hozza ez a "File"-os dolog. Még az elején is amikor a régi írógép hangját lehet hallani miközben megjelenik pl: "Friday, Night" az anime elején. Akik nem ismerik az tulképp egy vegyes szellemüző csapat összeverbuválódása, akik szellemeket üznek el. Eddig csak 5 rész jött ki (az 1-3 az a #File 1). Rendesen oszogatja a creepy jelenteket és csomószor a frászt hozta rám. Az első #File-ban egy elhagyatott régi suli épület a középpont. <--Lol még ez is egy kis Resident Evil beütés. Itt nem vmi szuper képességű ultra emberkékre kell gondolni hanem: szerzetesek, és egyéb szent emberekre akik egy csapatba formálódva próbálnak fényt deríteni a misztikus-titokzatos dolgokra.

Előljáróban ennyit. Várom a véleményetek a két jelöltről. Nekem eddig ez a két anime meríti ki a "frászt hozza rám"-ot. Sajnos nagyon kevés van az ilyen típusu animékből, mármint gondolok it a valóban IGÉNYES (zene+grafika+történet+hangulat keltés)  és totális színvonalat nyújtókról. Bár leszögezem eme két jelölt az ÉN véleményem. Meglehet hogy másank a Hellgirl vagy pl a Hundred Stories is totál borzongást vált ki...de nálam egyenlőre a Higu és a Ghost Hunt volt a nyerő.

Relunx

Solid Snake

A legelső anime, amit a számítógépen megtekintettem életem során, pontosan a Higurashi No Naku Koro Ni. Gyakorlatilag ezzel az anime-vel indult el "otaku-pályafutásom". Eszméletlen hangulata van, amit a fejezetek bontottsága méginkább növel. Amíg meg nem néztem a Kimi ga Nozomu Eien-t, addig ez az anime volt a No.1. Most már csak No.2.  :smile:

Kedvenc jelenetek:

[spoiler]- Shion begurulása és mészárlása a Sonozaki-klánon belül
- Rena nézeteltérése édesapja barátnőjével és futtatójával (machete ruleZ)
- Keiichi híres baseball-jelenete az első fejezetben és a következmények (máig a legütősebb anime-jelenet nálam)
- + rengeteg, nem is tudnám sorolni.[/spoiler]

Lényeg a lényeg: a Higurashi No Naku Koro Ni valóban az egyik legrémísztőbb anime a téren.  :jee:

A Death Note-ban is vannak rémísztő részek (gondolok itt például az áldozatok bevillanásaira vagy az első részben Ryuk megjelenésére Light előtt - na attól én is berezeltem, hogy most vajon kinyírja-e vagy mi lesz  :D).

Manitu

Higunak csak a manga verzióját olvastam... már ameddig le van fordítva... persze mindig a jó részek kezdetekor marad félbe a scan, mikor már kezdenek begolyózni a karakterek :grrr: Szóval ami eddig volt benne, az korántsem félelmetes, inkább érdekes. Olyan olvasnám tovább, ha lenne mit...

Viszont a Ghost Hunt nem a frászt hozta rám, hanem a röhögőgörcsöt. Különösen a szőke ausztrál azzal az enyhén népies tájszólásával :D Már bocs. Igaz, csak az első részt néztem meg, annyi elég is volt belőle nekem. Btw, az openingje egész jó azokkal a szállingózó fényfoltokkal meg a sejtelmes zenével. Kár hogy az anime nem hozta ezt a hangulatot.

Relunx

Egy karakter pár beszólásáról nemhiszem hogy meglehet ítélni egy animét hogy borzongató vagy sem...az épp egy vicces jelenet volt belőle, ajánlom hogy nézd tovább, az hogy láttad az első #File 1/3-ád semmit sem jelent...a 2.dik #File ban vannak az igazán kemény dolgok ott tényleg rád jön a frász, vagy legalábbis vmi hasonló...

Relunx

Hiei-sama

Oszinten itt olvasva a dolgokat a higurashin es a ghost hunton imho csak rohogni lehet max.... Vagy csak en nem vagyok ugymond "beszari" hogy fraszt hozzanak ram.Mindenesetre meg olyan animet se tudok mondani ami fraszt hozna az emberre,es az itt felsoroltak szerintem tuti nem hozzak emberre a fraszt :o

Relunx

CSak megjegyzem: Ghosz Hunt nem egyenlő Ghost Stories (A+-on: Búj Búj Szellem)
Ha te csak nevetni tudtál a Higu-n és a Ghost Hunton egészségedre, én próbáltam kiválasztani a sok ehhez hasonló anime közül azokat (jelen esetben 2-őt) amik kb. közelitenek a "frászt hozza rám"-hoz. Én se vok beszari de azért eme két alkotás tényleg egész ügyesre sikeredett. A Higurashi topic-ot meg ajánlom, ott azért mondanak róla pár dolgot és nem vok egyedül akire rájött a frász az egyes jelenetek során...(szal nemtom talán erős a gyomrod vagy mi hogy röhögni tudtál a higu-n, de erősen kétlem hogy röhögtél pl: amikor Kei szétveri két iskola-társnőjét egy baseball-ütővel az anime elején, vagy amikor Rika-chan a késbe veri a fejét...ha igen akkor menj pszihológushoz...)

Relunx

Próféta

A Higu-ról már írtam pár napja, bizony nem élveztem. Nekem is gondjaim voltak a komolyan vételével, Hiei-sama nem feltétlenül szorul pszichológus segítségére.

Ajánlanék viszont egy másik remekművet. Nem vagyok benne biztos, hogy műfajilag befér-e ide, ugyanis a topik címe Borzongató Animék, de a nyitóposztban Relunx inkább sokkoló animékről írt. A különbséget ugye nem kell magyaráznom. Tisztázni kéne, hogy pontosan miről is lenne szó.

Ez az anime nem horror, hanem thriller/krimi; nem alkalmaz misztikus vagy természetfeletti elemet; és bár van benne pár ijesztő jelenet, az impulzusszerű rémisztgetések helyett sokkal inkább egyfajta állandó borzongást közvetít - minthogy ez a topik címe, remélem jó helyen van. Borzongást, méghozzá a mélyebb, komolyabb (a történet második felében megkockáztatható, hogy a tudat alatti) fajtából. 74 epizódos, ebből adódóan kényelmes (egyesek szerint lassú) a tempója, de mégis állandóan újabb és újabb fordulatok vannak benne, a köztes időt pedig nálam folyamatos feszültséggel töltötte ki. Ezt a szintet ráadásul rögtön az opening beállítja az emberben, és a kellemes, levezető ending pedig megnyugtatóan kikapcsolja :)
A mű címe: Monster.
Első benyomásom a sorozat megtekintése után.
Ha valakinek ez monmd valamit, aniDB-n Best Villain díjat kapott. Hogy magamat idézzem:
QuoteAmirõl még szólni kell: a fõgonosz/fõellenség/nemezis/... figura. Személyes megjelenés nélkül, az "árnyékával" is meg tud borzongatni. Nagy örömömre nem sikerült semmilyen skatulyába beszorítani.

Relunx

Tisztázzuk a dolgokat:
Amit ajánlottál: Monster, tökeltesen belefér a topicba. Talán lehet hogy kissé hiányosan definiáltam a topicot, de nem vok jó nyelvtanból. Röviden és tömören: Minden olyan anime belefér ide ami adja azt a különös sejtető, (néha misztikus) dolgot amitől egyes emberekre a frász jön, én esetemben a Higu és a Ghost Hunt volt képes rá, nálad a Monster, de említettem is hogy különbözünk, és NÁLAM a Higu és a Ghost Hunt, de lehet hogy másnál eme alkotások totálisan NO EFFEKT. Tehát minden olyan anime amiben benne van a borzongató feeling. Tartalmazhat némi véres jelenetet is vagy természetfeletti dolgokat is, a lényeg hogy összhatásban az anime kiváltson valamiféle borzongató érzést. Ennél jobban sajnos nem tudom leírni...gomen.

Relunx

Cobra

Jó a topic Rel, csak könyörgök javítsd ki az első postban a nyelvtani/gépelési hibákat, mert én attól lettem libabőrös :)
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Hiei-sama

Quote from: Relunx on 2006-12-11, 21:00:45
CSak megjegyzem: Ghosz Hunt nem egyenlő Ghost Stories (A+-on: Búj Búj Szellem)
Ha te csak nevetni tudtál a Higu-n és a Ghost Hunton egészségedre, én próbáltam kiválasztani a sok ehhez hasonló anime közül azokat (jelen esetben 2-őt) amik ugy közelitenek a "frászt hozza rám"-hoz. Én se vok beszari de azért e két alkotás tényleg egész ügyesre sikeredett. A Higurashi topicott meg ajánlom, ott azért mondanak róla pár dolgot és nem vok egyedül akire reájött a frász egyes jeleneteiben...(szal nemtom talán erős a gyomrod vagy mi hogy röhögni tuttál a higu-n, de erősen kétlem hogy röhögtél pl: amikor Kei szétveri két isklatársnőjét egy bézbólütővel az anime elején, agy amikor Rena a késbe veri a fejét...ha igen akkor menj psszihológushoz...)

Relunx

Hat imho nemtom sirhatok is rajta annyira szanalmas :D Ghost Storiest meg ne emlitsuk az meg akkora hulladek,hogy ihaj :o

Prof. William

Durva volt a bézbólütős gyilkosság. De igazán az volt durva amikor Xrésszel kéőbb kiderült hogy mi is történt akkor. Döbbentem...

Viszont a becsukódó ajtón át macskaszemmel benézés tényleg nagyon jó! :)  + pár amin felszisszen az ember.

- Amikor Keichi tiszta erőből rávágja a ajtót Rena kezére. (kicsit megtapogattam az ujjaimat.)
- A vicces kis sonozaki féle büntetőeszköz. (dettó)

Christian

Hm..sztem a Higurashi inkább pszicho horror mint a borzongatós féle, így jobban belegondolva nem is láttam még borzongatós animet :S

Relunx

Christian, lehet hogy pszicho-horror, de attól még rádjön a frász tőle. :)
Esetleg vmi más anime, ami kicsit is kiváltott borzongást? Vagy egy ahhoz hasonló érzsét váltott ki...
Higurashi no Naku koro ni, Ghost Hunt, Moster eddig ezek amiket felsoroltunk. Szeretném ha többet is felsorolnátok, bár az az igazság hogy nemigen vannak, és elég nehéz rájuk akadni, főleg egy "igényesebb" darabra.

Cobra-nak:
Helyesírási/gépelési hibák javítva.

Fazék

Perfect Blue? Boogiepop Phantom?

Ramiz

Aaaah... elkéstem a Boogiepop Phantommal... :grrr: :angyali:
Bár egyáltalán nem mondanám jó animének, borzongatónak borzongató.
A Perfect Blue szintén. :cool:
A Monster is elég jó, bár én nem voltam oda a "főgonoszért". Viszont az egészet átható paranoia nagyon nyomasztó és jól elkapott hangulat, igaz, a végén, amikor kiderül a valóság, ez a hangulat megszűnik. De a közepe felé halálos részek vannak. Az a jelenet például, ahol [spoiler]Tenma a lánnyal menekül, és örül, hogy találkozik valamiféle rendőr-nyomozókkal, aztán rájön, hogy azok gyanúsan sokat tudnak...[/spoiler] - ott végiglibabőröztem rendesen. Meg a mese-bevágások is ütősek. :D
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Rage

Paranoia Agent, elso 3-4 resz. Egyebet nem tudok mondani.
痛みを感じる方向に、出口がある!

Venom

Monster nagyon kellemes, de számomra a Higurashi a tuti siker ebben a műfajban.

The greatest thing in the world is to know how to be one's own self. - Montaigne

KeLa

Quote from: Relunx on 2006-12-11, 19:05:21
...
Ghost Hunt
...
Az ismertető alapján azt gondoltam h ez elég jó lehet, szal le is szedtem az első részt... és nagyon bejön :whoah:
El is kezdtem szedni a maradékot. :jee:

Prof. William

Anno amikor még mit sem tudtam Higuról akadtam rá a beharangozójára ami tulajdonképpen nem volt más mint openingje. A képkem meg az a zene már akkor megadták az alaphangulatot. Akkor megnéztem vagy ötször aztán meg elkezdtem keresni hogy mi lehet az az anime amilyennek iyle n isten intrója van. :) (Japánúl volt ugyanis a cím.)

Kinek jött be a Higurashi openingje?

Solid Snake

Quote from: Prof. William on 2006-12-12, 12:47:44

Nekem. A zene és az OP alatti jelenetek megadják a hangulatot (véres Rena a legjobb  :hehe:).

Relunx

QuoteOriginally posted by KeLa:
Az ismertető alapján azt gondoltam h ez elég jó lehet, szal le is szedtem az első részt... és nagyon bejön :whoah:
Örülök hogy tetszik! A File #2-es lesz az igzán király!

QuoteOriginally posted by Prof. William:
Nekem. Maga a zene is ami alatta meg. Meg a képhatások meg egyszóval MIDEN! Shion/Mion RULZ!

Perfect Blue és Paranoia Agent is nagyon jóra sikeredtek, bár őket már nagyon régen láttam...régi szép idők. :)
Hmmm..talán újra megnézem őket... :__devil:

Relunx

Rounin

Quote from: Prof. William on 2006-12-12, 12:47:44

Nekem is tetszett, bár lehet, hogy csak ki voltam éhezve valami 'újra'. Ettől függetlenül nem rossz, az outro-tól eltérően ez még kellemes hangzású is :__devil:

Fazék

Tudom hogy a Vampire Princess Miyu nem sok embernek tetszett rajtam kívül, de sztem a TV sorozat belőle kellően borzongató :)
"kicsit" epizódikus, de nekem anno nagyon bejött. tervezem is hogy a közeljövőben vmikor majd újra is nézem :)

Dreamcleaver

Szerintem a Higurashi borzongásából már eleve 50%-ot levont a grafika. Nem rossz, de tök nem illik a stílushoz. Majd pont egy lufifejű killerlolitól jön rám a frász! Meh. Nem mondom érdekes kezdeményezés volt, de túl sok a hype körülötte...meg a fanboi.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Prof. William

Nekem nem volt sok bajom a rajzolással. Pont ez volt jó hogy a Higu egy ártatlan ecchis vigjátéki szituációból torzult torzult mindig vérengzőshorrorra.

Az openinget feldobtam más fórumon is és ott is tetszik. Mindenki a véresrenát említi meg amikor ott megy. az téynleg nagyon jó kis kép. Olyan túlvilági a csaj.

Ez a Ghost Files új anyag? Leszedhető az ftp-ről? Eesetleg ha nem akkor valami torrentet tidok adni? Lehetőleg softubosat?

Hangulatilag miylen? Olvasom hogy vicces meg borzongatós is. De azért mivel szellemügyekkel foglalkoznak azért heppik a végek. :)

Rounin

Quote from: Fazék on 2006-12-13, 12:33:44
Tudom hogy a Vampire Princess Miyu nem sok embernek tetszett rajtam kívül, de sztem a TV sorozat belőle kellően borzongató :)

Én inkább jókat derültem rajta, mint borzongtam. Kellemesen fanyar humora van olykor. A többi része pedig "csak" szórakoztató volt (humorfelhangok nélkül értve).

Kuroi Tenshi

Nem tudom, ki mennyire borzongós (én speciel nem), de talán
a Kakurenbo is ebbe a kategóriába sorolható. Kb fél órás, ha
jól emlékszem, kicsit sötét a hangulata, szép a grafikája. Még
régen meeten is volt.

KeLa

Quote from: Relunx on 2006-12-12, 20:51:22
QuoteOriginally posted by KeLa:
Örülök hogy tetszik! A File #2-es lesz az igazán király!
Megnéztem a File 2-ig (6 rész) és tényleg király! :Kiraly:, sztem csak most indult be igazán a dolog, és később egyre keményebb kihívásokkal kell majd szembenézniük.
És volt benne pár borzongató rész is pl[spoiler]A File 2-ben amikor az árnyék benézett az ablakon, aztán ott volt az ágyon mozgó baba, a kútból előjött szellemekről nem is beszélve...[/spoiler]

Prof. William

Boldog Karácsonyt borzongók!

kép

Solid Snake

Quote from: Prof. William on 2006-12-23, 17:03:36
Boldog Karácsonyt borzongók!

kép

Jááj. Mion és Rena annyira rémísztő ezekkel az Oyashiro-sama-s szemekkel...  :morci:
Első fejezetben van ez benne, ugye?