Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

L.Mole

Quote from: RamizFurcsa, én több hét alatt is csak a 8. rész környékéig jutottam el, ahol is feladtam. Hihetetlenül unalmas lett az anime. Lehet, hogy késõbb beindul, de nem számít, 25-bõl 8 az már sok. Manga jópofa, csak nagyon hullámzó stílusú és minõségû.

Én már a második résztõl nem bírtam leállni vele, úgyhogy a nyolcadiknál már biztosan veszett fejsze nyele. Érdekes mert a sorozat egyik legnagyobb erényének tartottam, hogy izgalmas, és fordulatos, ezért kicsit hidegzuhany, hogy van (esetleg vannak?) aki unalmasnak találta.

Great teacher Onizuka

Az ilyen problémamegoldós vígjátékokat nyilván azoknak találták ki akik egy jót röhögnének, de semmi kedvük a romantikus izékhez, vagy az elvont dolgokhoz. A GTO ebben a kategóriában egy egészen jól sikerült darab, néhány eredeti poénnal. Fogyasztható, ha elnézzük neki, hogy mindennapi tanulságait igyekszik nagyon alaposan a szánkba rágni

RE@L

Én úgy emléxem hogy GTO-ban elég sûrûn volt olyan probléma ami nem mindennapi.

"The past is the past... and the future is the future. A man is a man, and a woman is a woman. I am who I am, and you are who you are. Like it really matters anyway....
" - Faye Valentine (Cowboy Bebop)
Van ami kell van ami nem / újra itt, újra ott  remélem nem elkapkodott.

L.Mole

Quote from: RE@LÉn úgy emléxem hogy GTO-ban elég sûrûn volt olyan probléma ami nem mindennapi.

A helyzetek nem mindennapiak, de szvsz a lényeg éppen az, hogy a mindennapi problémákra próbál választ adni (bár még nem láttam végig).

Fazék

Quote from: L.MoleFogyasztható, ha elnézzük neki, hogy mindennapi tanulságait igyekszik nagyon alaposan a szánkba rágni
Én ennek ellenére raktam fel a saját TOP3 listámra, mert Onizuka egy olyan idióta karakter, akit nem lehet nem imádni és valahogy az egész sorozat tökéletesnek tûnik számomra, még az általad említett ténylegesen létezõ problémával együtt is :)

L.Mole

Quote from: FazékÉn ennek ellenére raktam fel a saját TOP3 listámra, mert Onizuka egy olyan idióta karakter, akit nem lehet nem imádni...

Onizuka csúcs! :whoah:

Quote from: Fazék...és valahogy az egész sorozat tökéletesnek tûnik számomra, még az általad említett ténylegesen létezõ problémával együtt is :)

Mert hála égnek azért a konklúziói elég merészek, és rendhagyóak (nem az amerikai "szeressük egymást gyerekek", vagy a "hiszek a tündérekben" szisztémát követi).

Amúgy érdekelne kinek mi a TOPx animéje, nincs erre egy létezõ thread?

Ramiz

Quote from: via_malaHááát, nem tudom te mit néztél, de hogy unalmas lenne az anime és hullámzó stílusú vagy minõségû lenne a manga ezt hatalmas tévedésnek tartom.
Nagy önbizalmad van, hogy mások szubjektív véleményérõl be tudod látni, hogy tévedés. :) De legyen neked. Engem meglep, hogy szerintetek ennyire izgalmas, de nem hiszem, hogy tévednétek. :)

Quote from: via_malaJelenleg a Monster animét gyûröm, maximálisan elégedett vagyok a hátborzongató hangulattal. 27 részt tudtam le, de még csak nemrég került képernyõre Johann!
A hangulat jeles, csak a tempó csigalassú. Ezért váltottam a mangára végül én is.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

lynx655

Quote from: katzSzutyok. Amennyire teccet az elõzõ sorozat, ez annyira nem jött be.
A hangsuly szinte teljesen a mechákra és drámai/romatika részre terelõdött át. Olyan mintha a szereplõkkel együtt a sorozat is nõlni akart volna, csak nem jött össze. A poén részt szinte teljesen elhagyták, alig 1-2 értelmesebb poén van részenként, és mivel az elõzõ részeknek ez volt a nagy erõssége ezért ez most nagy érvágás.
Ez igy egy 3. rangú Gundam klón
[SIZE="1"](Kicsit le kell, nyugodnom elõbb, és szépen tudatosítani a szólás- és véleményszabadság szépségeit magamban, és hogy ez mennyire jó dolog, és így tovább. Nézzétek el nekem, ha valakit ezzel most bántanék, csak szeretném ellensúlyozni a véleményeket.)[/SIZE]

Sajnálom, hogy nem vagyok hajlandó megszabadulni az elfogultságomtól, de...
[SIZE="5"]BOCS, SZVSZ EZ VOLT AZ EDDIGI LEGJOBB FMP. PONT.[/SIZE]
A legsértõbb kijelentés a Gundam klón. Persze Gundam paródia persze kihagyhatatlan egy ilyen comedybõl (gondolok itt a Fumoffura... 8. rész), de hogy azért, mert kisebb hangsúlyt fektettek a poénkodásra, már lesüllyeszteni egy ilyen szintre, nekem túlzásnak tûnik.

Mint köztudott, a FMPok regénybõl készülnek, nem mangából (valahogy ez mindig ad egy kis pluszt a történeteknek, lásd pl. 12 kingdoms). A FMP eredetileg az elsõ 3 regénybõl lett, a Fumoffu válogatott novellákból, a TSR pedig az Owaru Day By Day-bõl. Igen, tény, hogy ez a legsötétebb hangulatú regény az összes közt. Nekem ez történetesen megvan, bár nemrég szereztem meg, és elõbb a folytatást olvastam el, úgyhogy ez még várat magára. (Odoru Very Merry Christmas, ez az utolsó regény, ezeken kívül csak novelláskötetek vannak.)

FMP:
(1998-09-25) Tatakau Boy Meets Girl
(1999-03-25) Hashiru One Night Stand
(2000-02-25) Yureru Into The Blue

TSR:
(2000-11-15) Owaru Day By Day volume 1
(2001-04-25) Owaru Day By Day volume 2

A történet jellegébõl adódóan nekem természetes volt, hogy Souske többet volt harctéren, mint Chidori mellett suliban, egész életében ezt csinálta eddig elvégre. Nem tudom, ki lenne vicces kedvében a sorozatban történtek után.
Amin mégis fenn lehet akadni, hogy részletesen kezdik tárgyalni a kapcsolatát az Arbalesttel. Sajnálatos módon, elég hülyén jött ki, és max a végére derül némi fény arra, hogy a gépnek van valami kis MIja is, pedig az elkövetkezendõ részekre (gondolok itt a tuti 3. sorozatra) kihagyhatatlan szereplõ lesz. (De nehéz spoilerezés nélkül elemezni... -_-")
(Érdekes módon a GITSbõl senki se utálta ki a Tachikomákat. Az Arbalestnek jobb humorérzéke van, mint a pilótájának, és a beszólásai nagyon is megadták volna azt a plusz poént, amit hiányoltak a TSRbõl.)
Quote from: RamizMár örülök, hogy még nem néztem meg. Nekem is az 1. sorozatban nem tetszett a mecha rész (túl leegyszerûsített és valótlan), se a dráma (kiszámítható). A Fumoffu volt a jó, a humor miatt.
Tegye fel a kezét, aki az FMPt a mechák miatt nézi. Köszönöm. Remélem egyértelmû, hogy ez csak egy olyan keret, mint pl. Suzukának a sport.

Ja és igen. Az ikrek szép kis fanservice volt. Ne igazán keress ilyet a regényben.

Élveztem. Végig. Tetszett. Jó volt. És mindenképpen érdemes megnézni.

Próféta

A szerencse (és  egy kis rásegítés) úgy hozta, hogy a mai szent napon fejeztem be egyszerre 3 anime sorozatot. Szumma hosszúságuk kereken 100 epizód, szóval lesz mirõl beszélni; elnézést, hogy ilyen hosszú lesz.

Elfen Lied - 13 epizód
Minthogy egy idõben jóformán az egész fórum errõl a sorozatról beszélt, kötelességemnek éreztem, hogy legalább megismerkedjek vele. Tartottam tõle, hogy nézhetetlen lesz (azok alapján, amit hallottam Tõletek ;-), de nem volt az, így végignéztem.
Nem igazán vagyok oda érte. Nem értem a nagy hypeot, mert az egyébként tényleg jó befejezõ epizódot leszámítva a beharangozott érzelmi áradatot sehol sem leltem. Inkább csak teljesen lehetetlen véletlen egybeesésekkel terelgetjük a szereplõinket minél fájdalmasabb helyzetekbe, ahol minél jobban lehet õket sajnálni. Lehetõleg még néhány széttépett test is bukkanjon elõ, akikbõl literszám ömölhet a kecsap (nem a brutalitás jelenlétével van igazán a bajom, hanem hogy ennyire penetráns, sokszor teljesen fölösleges). Az az alapkoncepció, hogy gyönyörû, ártatlan arcú, kawaii kislányok mészárolnak hadsereget, nem teljesen halott, de valahogy itt nem jött be nekem. Másnak lehet, hogy pont itt jól jön ki a lépés, és tetszik, ezen nem vesznék össze, csak hát nálam nem szerepelt ezzel jól a sorozat. Vér, erõszak, meztelen tömegpusztító fegyverek és képtelen összefüggések a történetben - túlontúl sok volt belõlük.
Amit viszont még kevésbé értek, mire a nagy antihype. Kit bántott ez a sorozat, könyörgök? Kicsit arra is számítottam, hogy amint belekukkantok, az IQ-m leesik nullára, számolatlanul fogom a hentai és akció animéket a fejembe dönteni, és agyatlan zombivá változom, de ez nem történt meg (vagy csak nem veszem észre, mert agyatlan zombi vagyok, Algernon rulz ;-). Ez egy teljesen korrekt sorozat, a vége felé izgalmas; az utsó epizód, megkockáztatom, még jó is; és bár sokakkal együtt nekem sem tetszik, azért még nem az Antikrisztus.
Arra kérnék mindenkit, hogy mivel ez a mû hajlamos heves indulatokat felkorbácsolni, minden, erre a blokkra vonatkozó reakciótokat az Elfen Lied saját topikjába irányítsátok, ne ide flémeljünk megint.
Ja igen, az opening nagyon szép.

Kino no Tabi - 13 epizód
Az Utazó sebesen hasítja át a tájat, a szeme új országokat keres. Egyetlen társa a motorkerékpár, amelynek hátán a világot járja. Karcsú alakja elrejti szívósságát, álmosnak tûnõ szemei valójában mindig analizálnak. Nem fél semmitõl, nem állítja meg semmi. Nem is érdekli semmi, csak a minden. Három-három napra különös országokat keres fel, hogy kitapasztalja az ottani életet; emberekkel ismerkedik meg, hogy feltárja a sorsukat. Habár állandóan figyel, ítéletet nem szívesen mond; inkább tudomásul veszi, hogy ilyen a világ, és indul következõ célja felé...
Elõször is szeretném megköszönni Feldin és via_mala kartársaknak, hogy itt, ebben a fórumban ajánlották ezt a nem túl ismert animét; nélkülük valószínûleg sosem látom, amiért nagy kár lett volna. A középsõ duplarészt leszámítva ugyanis gyakorlatilag hibátlan a sorozat, minden perce tetszett és értékes szórakozást nyújtott.
Az epizódok elsõ közelítésben fabuláknak, tanmeséknek tûnnek, csak tanulság nincs a végükön. Mindig megismerünk egy olyan országot vagy embert, akinek/aminek valami furcsasága van. Sok mindenen elgondolkozhatunk közben, és vagy találunk egy megnyugtató választ, vagy nem. Néha csak tudomásul vesszük, hogy ez van, és megyünk tovább; a világ nagy és szép, még sok minden látnivaló akad. Ez a fajta szerkezet sok helyrõl ismerõs lehet, és maguk a kis történetek se teljesen újak; az alaphelyzetükrõl esetleg eszembe jut valami (nini, ilyet Bradbury írt, hoppá, ez olyan Kiberiádás, eztmeg holafrancban láttam is...), de azért egyik se teljes másolat; minden kis történet másképp folytatódik, mint (az általam ismert) hasonló kiindulású források. És valahogy az egész sorozat, együtt, annyi szépséget és jó érzést közvetít, mint amennyit régóta semmiben sem leltem. Még érlelem pár napig, emésztem a gondolatot, de jó eséllyel helyet kap a kedvenceim közt.
Jöhet a movie.

.. és ha az elsõ két sorozat 13-13 epizódos, de a három együtt 100, akkor az utolsónak jó hosszúnak kell lennie. Az idõk hajnalának ködébe veszõ, és egyébként is foghíjasan fogyasztott Dragon Ball-t nem számítva a leghoszabb anime sorozat lett, amit valaha végignéztem:
Monster - 74 epizód
ÚÚÚÚÚÚÚ de jó a vége! Maga az egész sorozat sajnos nem csillagos ötös: a bonyolult szövevényekbõl 1-2 nincs megindokolva és véletlen egybeeséssel magyarázható csak; 5-6 filler rész azért van a 74-ben (no jó, ezek azért kellenek, hogy megismerjük, milyenek valójában a jellemek, és megszeressük a szereplõket), és bizonyos toposzokat sûrûn használ (a legfeltûnõbb: akinek régi emlékei térnek vissza, mindig rosszul lesz tõle, illetve Tenma mindig meggyógyít egy rossz bácsit, és jó bácsi lesz belõle), és sok ember idõnként érzelmesebben viselkedik, mint ahogy azt attól a szereplõtõl elvárnám. Viszont a hibák ellenére az egész történet izgalmas, hangulatos és érdekes; van 2-3 tetõpont menet közben, amely köré jó részek csoportosulnak, és 3-4 ettõl független kedvenc epizód, de az utolsó 15 rész egytõl egyik elképesztõen jó. A sorozat majdnem mindig izgalmas, fordulatos; kellemes (nem túl gyors, nem túl lassú) tempóban hömpölyög a grandiózus és remek történet; a képek, tájak, épületek, rajzok és a hangok, zenék nagyon erõs hangulatot teremtenek; a közismert és a kitalált európai helyszínek, a sokkoló opening, a megnyugtató vagy épp feszültségfokozó endingek mind nagyon jól el vannak találva és kiváló körítést adnak; a szinkronszínészek munkája nagyon tetszett; a mûvészeti részek is jól ki vannak munkálva. Ez utóbbi szempontokat különösen azoknak ajánlom, akik inkább a mangában nyomulnak; szerintem ez az sztori sokkal többet ér így, tessék rászánni a plusz idõt. Úgyis olyan hosszú, hogy nem lehet egy kortyra végignézni; szépen be kell építeni a napirendbe minden napra egy epizódot (többet nem érdemes, jó ha ülepszik egy kicsit), és nézegetni a naptárat, én is december óta Monsterezek...
Na, egy rövid ismertetõ, ha valaki semmit nem tud arról, hogy mit zagyválok itt (de nem lesz olyan hosszú és alapos, mint RE@L-é): a központi szereplõ egy dr. Tenma nevû sikeres fiatal japán orvos, aki 1986-ban Kelet-Németországban praktizál, és karrierje szépen ível felfelé. Egyszer azonban, egy gyermek életének megmentéséért a hajtás és pozícióra törekvés helyett morális döntést hoz, ezzel elvágva magát a sikertõl. Ugyanakkor a megmentett kisfiú sokkal több, mint aminek látszik, és Tenma hátborzongató események forgatagába keveredik. Hamarosan törvényenkívüli lesz, bújkálni kényszerül, és egyúttal az egymással ütközõ érdekcsoportok közt lavírozva keresi a Szörnyeteget, aki minden rémség mögött áll. 74 epizód hosszú realista pszichológiai thriller/krimi, akinek a mûfaj bejön, az semmiképp se hagyja ki a Monstert.

L.Mole

Quote from: "Profeta"Amit viszont még kevésbé értek, mire a nagy antihype. Kit bántott ez a sorozat, könyörgök?

Minden reakcióra akad ellenreakció, így a szélsõséges reakcióra ami esetünkben a bõdületes hype, a bõdületes antihype lesz az ellenreakció. Sajnos ebbe a hibába jómagam is gyakran beleesek, hiszen amint az megtekinthetõ közepesre értékeltem a sorozatot, de amint valaki meg akar gyõzni, hogy a mûfaj legjobbja, kapásból azzal fogok visszavágni, hogy egy nagy nulla. Tûz ellen tûzzel, sokan így vagyunk ezzel a dologgal.

Ramiz

Quote from: lynx655Tegye fel a kezét, aki az FMPt a mechák miatt nézi. Köszönöm. Remélem egyértelmû, hogy ez csak egy olyan keret, mint pl. Suzukának a sport.
Jó, de akkor mi a francnak bele? Pont errõl beszélünk én meg katz is nem érted?
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Raggie

Planetes - Hosszú ideje az elsõ anime ami le tudott kötni és meg is voltam vele elégedve. Van benne komolyság, mondanvialó, humor és egy kevés akció is(ráadásul a legjobb arányban). Biztosan írt már róla valaki, ezért nem fejtem ki bõvebben (alapsztori dióhéjban: a 22.században az emberek kitelepültek a Holdra, és lakható ûrbázisok is vannak a Föld körül. A fokozódó ûrhasználat következtében az ûrszemét eltávolítása szükségessé vált. Ezzel foglalkozó kis csoprtunk mindennapjait kísérhetjük figyelemmel...). Klisémentes és tartalmas sorozat az emberek lelki összetartozásáról és természetesen álmaikról, amiket minden áron meg akarnak valósítani bármilyen is legyen társadalmi vagy alkalmazotti rangjuk. Bárkinek ajánlható, mivel egyszerû, befogadható világgal dolgozik, és nincsenek benne illogikus tények, valamint a sorozat megrajzoltsága is tökkéletes szvsz.

Most, hogy befelyeztem olyan jóó hangulatom let... :D
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Ramiz

Quote from: Raggie GordonPlanetes
:hail: témázzuk ki a saját topikjában! :) Pl. a végén te is azt csináltad volna, amit Hachimaki? És [COLOR="LemonChiffon"]a ravaszt pl meghúztad volna[/COLOR]? Különben azt bírtam, hogy az ûr felfedezésének érdekes kérdésein meg az alapvetõen magányos-e az ember? filozófikus felvetésen kívül egészen konkrét dolgokat is feszeget az anime, például a terrorizmusról.

Quote from: Raggie GordonMost, hogy befelyeztem olyan jóó hangulatom let... :D
Mondd, hogy ebbe a rövid mondatba direkt raktál bele 4 helyesírási hibát! :3x3: :__devil:

Raggie

Figyelj, ha nem hagysz ezekkel a rohadt helyesírási hibákkal, akkor direkt telerakom minden postomat velük!!! :grrr: :_piszka: El lehet így is olvasni nem?

Visszatérve a Planetes-re: a topicban! ;)
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Yakumo

Quote from: ProfetaElfen Lied - 13 epizód
Minthogy egy idõben jóformán az egész fórum errõl a sorozatról beszélt, kötelességemnek éreztem, hogy legalább megismerkedjek vele. Tartottam tõle, hogy nézhetetlen lesz (azok alapján, amit hallottam Tõletek ;-), de nem volt az, így végignéztem.
Nem igazán vagyok oda érte. Nem értem a nagy hypeot, mert az egyébként tényleg jó befejezõ epizódot leszámítva a beharangozott érzelmi áradatot sehol sem leltem. Inkább csak teljesen lehetetlen véletlen egybeesésekkel terelgetjük a szereplõinket minél fájdalmasabb helyzetekbe, ahol minél jobban lehet õket sajnálni. Lehetõleg még néhány széttépett test is bukkanjon elõ, akikbõl literszám ömölhet a kecsap (nem a brutalitás jelenlétével van igazán a bajom, hanem hogy ennyire penetráns, sokszor teljesen fölösleges). Az az alapkoncepció, hogy gyönyörû, ártatlan arcú, kawaii kislányok mészárolnak hadsereget, nem teljesen halott, de valahogy itt nem jött be nekem. Másnak lehet, hogy pont itt jól jön ki a lépés, és tetszik, ezen nem vesznék össze, csak hát nálam nem szerepelt ezzel jól a sorozat. Vér, erõszak, meztelen tömegpusztító fegyverek és képtelen összefüggések a történetben - túlontúl sok volt belõlük.
Amit viszont még kevésbé értek, mire a nagy antihype. Kit bántott ez a sorozat, könyörgök? Kicsit arra is számítottam, hogy amint belekukkantok, az IQ-m leesik nullára, számolatlanul fogom a hentai és akció animéket a fejembe dönteni, és agyatlan zombivá változom, de ez nem történt meg (vagy csak nem veszem észre, mert agyatlan zombi vagyok, Algernon rulz ;-). Ez egy teljesen korrekt sorozat, a vége felé izgalmas; az utsó epizód, megkockáztatom, még jó is; és bár sokakkal együtt nekem sem tetszik, azért még nem az Antikrisztus.
Arra kérnék mindenkit, hogy mivel ez a mû hajlamos heves indulatokat felkorbácsolni, minden, erre a blokkra vonatkozó reakciótokat az Elfen Lied saját topikjába irányítsátok, ne ide flémeljünk megint.
Ja igen, az opening nagyon szép.
Bocs a "mégis reakcióért" ,de: Azért van sok "antihype meg hype" (vagymi:D) Mert az ellenvélemények nagyon sokszor erõsek és bántóak és nem tárgyilagosak. És még mielõtt bárki széttépne ezért: És igen bizony akinek tetszik, az is sokszor TÚL elfogult!
Ez az amit én magam sem értek egyik oldalról sem:o
De most a lényeg amiért itt koptatok:D az az, hogy megjegyezzem:
Nekem tetszett a sorozat, szerintem jó. Szerinted nem.
És emellett tetszik a véleményezésed, ha mindenki így írná meg, hogy nem tetszett neki nem lennének "háborúk" (vagymik:rolleyes: ) Tárgyilagos voltál és ennek nem lehet ellentmondani, kapásból el tudom fogadni így a TE véleményedet. Amelyik EL-fan erre begerjed az inkább gondoljon bele saját fanatizmusába és annak mértékébe;)
Egyszóval: :tezsvir:

Ramiz

Quote from: Raggie GordonFigyelj, ha nem hagysz ezekkel a rohadt helyesírási hibákkal, akkor direkt telerakom minden postomat velük!!! :grrr: :_piszka: El lehet így is olvasni nem?
Igen, csak nem fogom... Figyelj, azért jársz iskolába, hogy magadra szedj egy kis mûveltséget, nem? A mûvelt és a mûveletlen ember között apró különbségek vannak, sok, de apró különbség. Például hogy fordít-e figyelmet arra, hogy helyesen beszéljen és írjon. A vándor gyökértelen népeknek, például a cigányoknak, bõven elég, ha megértetik magukat, akárhogy. Kézzel-lábbal, "bazseválva", torzítva a szavakat.

lynx655

Quote from: RamizJó, de akkor mi a francnak bele? Pont errõl beszélünk én meg katz is nem érted?
A pizzát nem a sajt miatt eszed, gondolom, mégise lenne ugyanaz nélküle.
És ez már ígyis eggyel több post, mint amit a téma megkívánna.

Fazék

ismét eljutottam odáig, hogy nincs semmi helyem a vinyókon, hát meg kell nézni vmit, ami vszleg törölhetõ...

2 Bastard rész megtekintése után úgy vélem fölösleges még 1 óra 40 percet áldoznom erre a sorozatra a maradék 4 résszel. A poénok a szokásosak, bár mivel régi az anime, még viszonylag a jó kategóriába tartoznak, pl: [COLOR="lemonchiffon"]hõsünk(?) megunja hogy a hercegnõ nem hajlandó elõremenni a létrára, és így a bugyiját se bámulhatja közben, tehát inkább a vállára veti. fölfelé mászás közben a válla kellõen izgatja a hölgy érzékeny pontját, szóval a nõ elkezd önkéntelenül is nyögni és szeretne mihamarabb leszállni[/COLOR] szóval ez már akár egy Words Worth-szerû hentai-ba is elmenne, és hát a vér is fröcsög rendesen ahogy kell, hullik a nép rendesen, meztelen nõkkel sem spóroltak különösebben. persze tele van hülyeséggel is, mint pl az általam leginkább útált 4-5 varázslat létezik hõsönként és azokat lövik egymásra, szépen fokozatosan erõsítve, közben rengeteget dumálva és meglepõdve minden egyes mozdulat után, szóval ha nem láttam volna túl sok ilyet, akkor lehet hogy végignézném, de így nincs kedvem hozzá.
közepes.

L.Mole

Quote from: Fazék[COLOR="lemonchiffon"]hõsünk(?) megunja hogy a hercegnõ nem hajlandó elõremenni a létrára, és így a bugyiját se bámulhatja közben, tehát inkább a vállára veti. fölfelé mászás közben a válla kellõen izgatja a hölgy érzékeny pontját, szóval a nõ elkezd önkéntelenül is nyögni és szeretne mihamarabb leszállni[/COLOR]

Hmm... Azért lehet, hogy én teszek vele egy próbát. :ad:

Rage

Megjegyzem, a Bastard!! OVA az csak ugymond "elofutara" az animenek, ami sajnos sosem jelent meg, pedig meg erdekes is lehetett volna.
痛みを感じる方向に、出口がある!

Ramiz

Quote from: lynx655A pizzát nem a sajt miatt eszed, gondolom, mégise lenne ugyanaz nélküle.
Tehát szerinted nem felesleges bele a mecha. Szerintünk igen. Ehhez mit szólsz? :) Én például sajt nélkül is szivesen megeszem a pizzát. :)

Quote from: Fazék[COLOR="lemonchiffon"]hõsünk(?) megunja hogy a hercegnõ nem hajlandó elõremenni a létrára, és így a bugyiját se bámulhatja közben, tehát inkább a vállára veti. fölfelé mászás közben a válla kellõen izgatja a hölgy érzékeny pontját, szóval a nõ elkezd önkéntelenül is nyögni és szeretne mihamarabb leszállni[/COLOR]
Ha ez olyan egyszerû lenne, mint ahogy az animékben/hentaiokban van... :rolleyes:

via_mala

Quote from: ProfetaA szerencse (és  egy kis rásegítés) úgy hozta, hogy a mai szent napon fejeztem be egyszerre 3 anime sorozatot. Szumma hosszúságuk kereken 100 epizód, szóval lesz mirõl beszélni; elnézést, hogy ilyen hosszú lesz.
Semmi gond, én szeretem a részletes, jól megírt beszámolókat.
Quote from: ProfetaKino no Tabi - 13 epizód
Elõször is szeretném megköszönni Feldin és via_mala kartársaknak, hogy itt, ebben a fórumban ajánlották ezt a nem túl ismert animét; nélkülük valószínûleg sosem látom, amiért nagy kár lett volna.
Egészségedre! Végre valaki felfigyelt rá Feldin-en kívül is! Már megérte.
Quote from: ProfetaJöhet a movie.
Az is jó, érdekes adalékinfokat ad Kino jellemfejlõdéséhez!
Quote from: ProfetaMonster - 74 epizód
ÚÚÚÚÚÚÚ de jó a vége! Maga az egész sorozat sajnos nem csillagos ötös: a bonyolult szövevényekbõl 1-2 nincs megindokolva és véletlen egybeeséssel magyarázható csak; 5-6 filler rész azért van a 74-ben (no jó, ezek azért kellenek, hogy megismerjük, milyenek valójában a jellemek, és megszeressük a szereplõket), és bizonyos toposzokat sûrûn használ (a legfeltûnõbb: akinek régi emlékei térnek vissza, mindig rosszul lesz tõle, illetve Tenma mindig meggyógyít egy rossz bácsit, és jó bácsi lesz belõle), és sok ember idõnként érzelmesebben viselkedik, mint ahogy azt attól a szereplõtõl elvárnám.
Még csak a 47. résznél tartok, de még egyetlen epizódot sem éreztem fillernek. Pont azért, mert lényeges háttérinformációkkal szolgálnak a szereplõkrõl. Nekem a hátterek kidolgozottsága nagyon tetszett, gyönyörû, részletes kézzel rajzolt képek, csak sajnos elég statikusak. De más hibát nem tudok mondani.
Quote from: ProfetaViszont a hibák ellenére az egész történet izgalmas, hangulatos és érdekes; van 2-3 tetõpont menet közben, amely köré jó részek csoportosulnak, és 3-4 ettõl független kedvenc epizód, de az utolsó 15 rész egytõl egyik elképesztõen jó.
Már alig várom, hogy befejezzem! Alvást asszem akkor kilõhetem a sorozat végének nézésekor, de már mexoktam.
Quote from: ProfetaA sorozat majdnem mindig izgalmas, fordulatos; kellemes (nem túl gyors, nem túl lassú) tempóban hömpölyög a grandiózus és remek történet; a képek, tájak, épületek, rajzok és a hangok, zenék nagyon erõs hangulatot teremtenek; a közismert és a kitalált európai helyszínek, a sokkoló opening, a megnyugtató vagy épp feszültségfokozó endingek mind nagyon jól el vannak találva és kiváló körítést adnak; a szinkronszínészek munkája nagyon tetszett; a mûvészeti részek is jól ki vannak munkálva. Ez utóbbi szempontokat különösen azoknak ajánlom, akik inkább a mangában nyomulnak; szerintem ez az sztori sokkal többet ér így, tessék rászánni a plusz idõt. Úgyis olyan hosszú, hogy nem lehet egy kortyra végignézni; szépen be kell építeni a napirendbe minden napra egy epizódot (többet nem érdemes, jó ha ülepszik egy kicsit), és nézegetni a naptárat, én is december óta Monsterezek...
Hát ezt az ajánlást elég nehéz betartani. Kb. 2 hete nézem a sorozatot, de már majdnem 50 részt befaltam belõle, mint a névtelen szörny az áldozatait! Az a mese egész egyszerûen zseniális, kíváncsi lennék, hogy valóban létezik-e ez a mesekönyv. Nem nézett valaki esetleg utána?
http://sgtagok.srv.hu/pictures/pix_1143536906.jpg
A mangát kezdtem régebben olvasni, de a harmadánál leálltam vele leginkább idõhiány miatt, de most hogy utolértem magam az animével mégis megnéztem még 5-6 fejezetet belõle, és még mindig nagyon tetszik. Az viszont tény, hogy a manga nem képes azokat a hanghatásokat átadni, amitõl a sorozat nézésekor rendszeresen végigfut a hátamon a hideg.
Quote from: Profeta74 epizód hosszú realista pszichológiai thriller/krimi, akinek a mûfaj bejön, az semmiképp se hagyja ki a Monstert.
A Kenshin és a Hajime no Ippo után már rutinosan nyelem az ilyen szép méretes sorozatokat is. Ráadásul ebben is rengeteg dolog van, ami vonzóvá teszi, mert rengeteg a történelmi utalás, az utcaképek borzasztó realisták, a karakterek is tökéletesen emberiek, mind külsõleg (nincs tányérszem, sem SD, de vannak táskás szemek, löttyedt hasak), mind belsõleg (persze a fõ- és antihõs kivételek), a pszichothriller pedig az egyik legkedveltebb mûfajom, azon belül is a [COLOR="Wheat"]skizofréniát és a paranoiát boncolgató mûvek[/COLOR] érdekelnek legjobban. Szóval mintha nekem készítették volna a sorozatot.

Ja és torrentrõl beszereztem a Monster OST 1-2-õt, most is azt hallgatom, teljesen bezsongok tõle, éppen most zizeg a fülembe a "medium shot" c. darab, brrrr... Eszméletlen hatásos!
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács

roderick

Nagyon valószinü, hogy nem léteznek a Monsterben megemlített mesék, mert eléggé a történethez kapcsolódnak, ami meg (remélem) csak kitaláció :)
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

via_mala

Quote from: roderickNagyon valószinü, hogy nem léteznek a Monsterben megemlített mesék, mert eléggé a történethez kapcsolódnak, ami meg (remélem) csak kitaláció :)
Na akkor ehhez mit szólsz:
QuoteSebe, Emil
Un monstre sans nom [Texte imprimé] / oeuvre d' Emil Sebe ; [trad. et adapté de la version japonaise en français par Thibaud Desbief]. - Bruxelles ; [Paris] : Dargaud Bénélux-Big Kana, 2005 (impr. en Italie). - 8 p. : ill. en coul., couv. ill. en coul. ; 18 cm.
Titre original : Obluda, která nemá své jméno. - Vendu avec : " Scène d'apocalypse". - DLE-20050119-3423. - 741.5 (21) (Rel.).

BN 39906967 m
05-19485
Ebbõl látszik, hogy az animében elírták a címét: nem "kierá", hanem "která"!
Itt egy másik screenshot a 47. epizódból:
http://sgtagok.srv.hu/pictures/pix_1143547537.jpg
Ha tud valaki franciául, és ismeri a rövidítéseket, akkor elárulhatná, hogy mit is írnak itt. De szerintem kb. az lehet, hogy 8 oldalas és 2005-ben adták ki franciául. Ááááá! Bár ez inkább csak füzet. Mindegy. Akkor is ááááá!
Van itt egy olvasói értékelés is, de szintén fransziául.
Van valaki itt Csehországból, hogy megnézné valami helyi antikváriumban, vagy könyvtárban?
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.

RE@L

Lefordíttattam egy oldalfordítóval de nagyon elõrébb így sem jutottunk viszont elég merész hogy létezik és szinte beleborzongok :S azthiszem a 47. résznél még csak 1 mese volt, lesz majd több is mind hátborzongatóak :) ezekután mégjobban aztmondom hogy töménytelen háttérinformáció mégjobban realisztikussá teszi ezt a sorozatot. A 2 héthez gratulálok én nembírtam olyan gyorsan :)
A röhej az szerintem, lehet hogy ezért most 1 kicsit orrolni fognak az Elfen-Lied fanok rám de nagyon igazságtalan volt AniReactor szavazása mert ezt a futó sorozatot az EL el egy idõpontban jelölték legjobb thrillerre amikor Monsterbõl kb csak maximum 30 rész ment le és kitudja abból mennyi volt subbolva. Sajnos Monster is abba esett hogy nem látták annyian mint EL-t és azért kapta csak a legjobb fõgonosz díjat bár sokkalta de sokkalta hátborzongatóbb mint EL.

"The past is the past... and the future is the future. A man is a man, and a woman is a woman. I am who I am, and you are who you are. Like it really matters anyway....

roderick

Nemtok franciául, de nekem az a tippem, hogy azt írják a 2. linkben, hogy ezt az anime alapján csinálták a könyvet.
Spoiler: sztem azért nem létezik, mert szerepelni fog majd a történetben aki írta ezeket uh. ha léteznének, akkor én eléggé félnék elalvás elött és mindig be kéne néznem az ágy alá, hogy nincs-e ott egy gonosz Johann:)

edit: ráadásul a kiadója is egy mangakiadó...
edit2: minden szavazás igazságtalan, nomeg sztem egyáltalán nem mértékadó (Ott van pl. a tipikus eset a léggyel meg a fekáliával).
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Ramiz

Quote from: RE@LA röhej az szerintem, lehet hogy ezért most 1 kicsit orrolni fognak az Elfen-Lied fanok rám de nagyon igazságtalan volt AniReactor szavazása mert ezt a futó sorozatot az EL el egy idõpontban jelölték legjobb thrillerre amikor Monsterbõl kb csak maximum 30 rész ment le és kitudja abból mennyi volt subbolva. Sajnos Monster is abba esett hogy nem látták annyian mint EL-t és azért kapta csak a legjobb fõgonosz díjat bár sokkalta de sokkalta hátborzongatóbb mint EL.
A Monsterben nincs se vér, se meztelen kiscsajok, úgyhogy nem csoda, hogy nem lett annyira felkapott. :)

RE@L

Jam azt írják hogy anime után lett kiadva (Free Website Translator) amúgy viszont van 1 sejtésem hogy az a szerzõ is csak 1 kitalált álnév :) (szóval még mindig lehet félni) ^^ Johann meg nem is gonosz :P tiszta érzõ lény, mûvelt okos, inteligens tökéltes gyermek :)

via_mala

Quote from: RamizA Monsterben nincs se vér, se meztelen kiscsajok, úgyhogy nem csoda, hogy nem lett annyira felkapott. :)
Már hogyne lenne vér benne!
[COLOR="LemonChiffon"]1. Amikor az a szemüveges sorozatgyilkos megöngyilkolja magát egy golyóstollal.
2. Amikor Grimmer-t szarrá verik, ott is van vér bõven. Amikor a korrupt zsaru egy körömcsipesszel letépi mind a 10 körmét, na akkor csak pár csepp vér van, én mégis majdnem rosszul lettem tõle. Azután mikor Grimmer betorzul (Amazing Steiner rulez), és szabályosan péppé veri õket, akkor is van bõven vér mindenütt.[/COLOR]
Mégsem a vér miatt borzongok a sorozat nézése közben.
[COLOR="LemonChiffon"]Pl. amikor elképzelem, hogy hogyan irtották ki a gyerekek a 511. Gyermekotthonban elõször a teljes személyzetet igazgatóstul és végül egymást is, attól végigfut a hátamon a hideg. Vagy elég csak Johan egy halk szava egy halovány mosollyal kísérve, brrr...![/COLOR]

Akkor már csak a meztelen kiscsajok maradtak, ... na abban tényleg gyenge a Monster. :hahaha:

via_mala

Quote from: roderickNemtok franciául, de nekem az a tippem, hogy azt írják a 2. linkben, hogy ezt az anime alapján csinálták a könyvet.
Spoiler: sztem azért nem létezik, mert szerepelni fog majd a történetben aki írta ezeket uh. ha léteznének, akkor én eléggé félnék elalvás elött és mindig be kéne néznem az ágy alá, hogy nincs-e ott egy gonosz Johann:)

edit: ráadásul a kiadója is egy mangakiadó...
Igaz, a francia változatot tényleg a sorozat után adta ki egy mangakiadó.
Ezért érdekelne, hogy az eredeti cseh változat mikori kiadású, hozzáférhetõ-e, stb. Persze én is kétlem, hogy létezik ez a mesefüzet, de mi van ha mégis!

Member

Azt hiszem, új kedvencre leltem! :D :D :D
Néha már-már fû kéne hozzá, olyan vad! :p
Csak a végére ne legyen belõle dráma. :eeek:

EDIT: Bocsi, de muszáj volt megtörnöm a "szörnyû" Monster uralmat. :rolleyes: