Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Messages - blackronin

#31
Manga / Re: OnePiece
2022-12-29, 17:52:47
1071
Valamiért most ultrahamar megkaptuk a 2023-as év első fejezetét, szóval lehet örülni.
Sajnos ez azzal is jár, hogy most több mint két hetet kell várni, hogy egyáltalán valami spoiler dolgot olvashassunk a 1072-es kapcsán.  ^^"

Jó átvezető fejezet volt egyébként, Garp feltűnése a végén elég durva volt, valamint ha valaki olvasta Oda Jump Festa-s üzenetét 2023-ra, akkor elkezdhet egy kicsit aggódni...

edit:
1072
Elég jó fejezettel nyitott a 2023. év (ha nem vesszük figyelembe a nem hivatalos scant a 1071 esetében), Stussy-val kapcsolatos dolog elég okos húzás volt Oda részéről, egyáltalán nem számítottam rá.
Valamint úgy látszik, hogy a Zoan full Awakening esetében lényegében garantálható az, hogy a használóján megjelenik a "felhő köpeny", vagyis Lucci és Kaku után elmondható, hogy Awakening-je van Yamato-nak is, valamint Luffy Gear 4 formája kvázi egy "fél-Awakening" volt már, ami a Gear 5-ben teljesedett ki végül.

edit2:
1073
Klassz fejezet volt, Stussy gyorsan lerendezte Lucci-t, valamint Zoro is örömmel ment neki Mihawk klónjának.  :P
Weevil szerepe is tisztázódott, szerencsére kiderült, hogy "csak" egy sima félresikerült WB klón, amit Stussy lényegében arra használ, hogy megszerezze WB kincseit... bár eddig nem sok sikerrel járt. :D
Green Bull lerendezte a szegény idiótát, de legalább Weevil megvédte a falut amíg Marco távol volt.
A vége pedig önmagáért beszél, elvégre nem mindennapi, hogy egy Gorosei tag kénytelen közvetlenül beavatkozni a dolgokba.

Jövő héten break, de az a szokásos.

edit3:
1074
Le is ment a break hete.  :smile:
A fejezet nem volt rossz, érdekes volt látni a módosított Pacifistát és Kuma múltjának egy részét, valamint biztosan van egy áruló is a SH oldalán is, aki folyamatosan szabotálja a menekülést.
Hogy ez egy új karakter lesz vagy az egyik Vegapunk szatellit, az jó kérdés.
Nekem York tűnik a leggyanúsabbnak, túlzottan "nemtörődöm" stílusban vesz részt csak az eseményekben (annak ellenére, hogy elvileg csak az alvásért, az evésért és az ürítésért felelős, ugye   :P  ).
#32
Manga / Re: OnePiece
2022-12-23, 09:18:45
Quote from: Squazee2005 on 2022-12-09, 18:29:09Akkor bővült a gyűjtemény. ^^
Ha már voltam olyan szerencsés, hogy kijussak Japánba megint, akkor számomra az OP cuccok beszerzése valahogy az utazás élményéhez tartozik szintén.  :smile:

Quote from: Squazee2005 on 2022-12-09, 18:29:09Jó kis fejezetek voltak így összességében, bár én nem értem, hogy tud innen elmenni Vegapunk. A Gear 5 még mindig nem győzött meg, és csak így random elő lehet már hívni? Minden hátulütő nélkül? Vagy ez hogy van?
A mostani 1070-esben láthattuk megint a drawback hatást (ami a Kaido elleni harcban is megjelent), de sajnos még így is túl OP szerintem.

Quote from: Squazee2005 on 2022-12-09, 18:29:09Én mondjuk értem, hogy miért nem Awakaned formában voltak Kaidoék. Lássuk be, Shankséken (?) kívül más nagy ellenfél, aki térdre kényszeríthette volna őket nem létezett ezidáig. Kaido mindig is erős volt, néha elkapták vagy elfogatta magát, de mindig ő volt az erősebb. Kingben én nem láttam olyan erős ambíciót, mint pl. Zorroban és hát Queen... ő meg volt elégedve a kis kiborg toldásaival, ami így is kemény ellenféllé tette. Már olyan régóta a csúcson voltak, hogy talán nem érezték a szükségességét.
King és Queen biztosan nem Awakened, de Kaido kapcsán Arthur (aki a legnagyobb OP fan a világon Greg mellett) egy videóban kifejtette, hogy Kaido is valószínűleg Awakened User lehet.
Ezt az állítását azzal bizonyította, hogy a tudatánál maradó Zoan Awakening esetében megjelenik az "isteni létet" felhős cucc, amit láthattunk Yamato, Luffy és most Lucci esetében is.
Kaido-nál ez a cucc a sárkány alakjában mutatkozott meg, nem pedig a hibrid formában (Arthur kiemelte, hogy Kaido "flame clouds" képessége hivatalosan lila színű, míg Oda a sárkányformás felhőket vörösnek mutatta).

1070
Szerintem egy elég király fejezetet kaptunk az év végére, Kizaru megérkezése Egghead-re elég vészjóslónak tűmik így elsőre.

Sajnos most legalább 1,5-2 hetet kell várni, hogy bármiféle spoiler is akár feltűnjön, köszönhetően a szokásos ünnepi menetrendnek.

Magam részéről nagyon erős volt az év OP szempontjából, így nagy reményekkel indulok neki a 2023-nak is.  :smile:

Mindenkinek kellemes ünnepeket kívánok, aki még néha a fórumra látogat és olvassa az OP topicot!
#33
Manga / Re: Berserk manga
2022-12-08, 10:11:48
371
Elf Island arc-nak hivatalosan is vége ezzel a fejezettel, Griffith győzelme teljes, Guts romokban.
Guts társai is teljesen tehetetlenek, reméljük, hogy Skull Knight fog majd tud valamit csinálni (elvileg az ő szerepe most fog felértékelődni Miura korábbi interjúi alapján), mert ezzel a fejezettel elég lehangolóan ért véget a 2022. év a sorozat tekintetében.
Bár mondjuk a Berserk-et azért szeretjük, mert Guts útja tele van szenvedéssel és küzdelemmel, amiből remélhetőleg győztesen kerül ki valahogyan a végén...
Ha már lehet ilyet mondani a Berserk kapcsán.  ^^"

Én mindenesetre nagyon bizakodó vagyok a jövőt illetően, Studió Gaga és Mori remekül átvette a stafétabotot, méltó módon viszik tovább Miura örökségét.   :smile:
#34
Anime / Re: One Piece
2022-12-01, 11:03:53
One Piece 1029-1043. részek
Összességében jó a Wano arc, de sajnos azért voltak olyan részek, amikor érződött hogy nagyon húzzák az időt a sok recappal és Tama-s jelenetekkel.
De legalább haladunk a végcél felé, vagyis lassan belépünk a végső fázisba.

One Piece Film Red
Végre tudtam időt szakítani arra, hogy a Blu-ray-es változatot megnézzem, így már tudok nyilatkozni én is a filmről:
- animáció és a zene remek (Ado számai hangulatosak), a harcok közül is vannak egész látványosak és élvezetesek
- a film központjában egyértelműen Shanks-Uta-Luffy tengely áll, a kapcsolatuk képezi a film összetartó erejét.
- Shanks és a bandája számomra favorit, így a film tekintetében egy kicsit elfogult vagyok, jó volt látni őket harcolni és kicsit jobban megismerni a legénység stílusát
- rengeteg lore van a filmben (ezekről már írtam), még erősebb ez a film, mint anno a Stampede volt
- Uta érdekes ellenfél volt, míg Tot Musica jó főgonosz (a világgal összefüggő szerepe miatt pedig különleges), aki tényleg veszélyt jelentett a WG-re és a világ népére
- hibák is vannak azért: a film első fele tényleg egy sima koncertnek érződik, a SH banda és a többi karakter tényleg kicsit "biodíszletnek" érződik a számok mellett, valamint a pacing is fura volt a film alatt párszor.
Több fanservice karakter is van a filmben (pl. Coby, Katakuri, Blueno, Bepo, stb.), nem mindenkinél éreztem azt, hogy valóban szükséges volt a jelenléte.
Végül Uta-nál azt éreztem, hogy Oda maga sokkal jobban szereti a karakterét, de az átlag OP fan számára nem lesz annyira maradandó a személye, mint mondjuk a SH tagoknál, hiába kapott több special-t.

Nálam egy erős 8,5-ös összességében, főleg Shanks és a kapcsolódó lore miatt, de a film első fele tényleg egy kicsit megosztó számomra is.
#35
Manga / Re: OnePiece
2022-12-01, 10:54:22
Újra itthon, visszatérve Japánból már több napja...
Hát nehéz volt visszaszokni most is.

Osaka és Kyoto kilőve OP szempontból, mindkettő Mugiwara shop meglátogatva, pár ajándékkal gazdagabban (kulcstartó, Zoro plüss, 104-es mangakötet és 2 db Color Walk).
Ja meg persze annál nincs jobb, amikor az ember nem olvas spoilert kint és megveszi frissen a Lawson-ban vagy a 7eleven-ben az új Shonen Jump-ot.  :D

1067-68
Kellemes átvezető fejezetek voltak, az Egghead arc továbbra is nagyon bejön, remek a pacing és nagyon érzés, ahogy bejönnek az évek alatt előkészített dolgok.  :smile:
Nincs break egyelőre, így várós a jövő hét.

edit:
1069
Király fejezet volt, Lucci vs Luffy élvezetes, bár Luffy Gear 5-ös formája eléggé overpowered továbbra is.
Lucci awakened formája ütős, azon gondolkodom, hogy a felhős cucc (ami Yamato, valamint Luffy-nál is megjelent) gyakrabban fog-e feltűnni innentől kezdve, mondjuk a többi awakened Zoan használónál is.
Azt mondjuk egyébként jogos kritikának tartom, hogy a Beast Pirates banda főbb tagjai közül miért nem volt egyik Zoan használó sem awakened, köztük Kaido sem.
Sentomaru és a többi Seraphim megjelenése kellemes meglepetés, bár az utóbbiaknál kérdéses, hogy valóban szövetségesek lesznek-e az arc-ban, vagy a CPO átveszi felettük az irányítást. Valamint Kizaru látogatása is alaposan megkavarhatja a helyzetet.
A DF-ekről szóló lore pedig nagyon érdekes, kíváncsi vagyok, hogy még mi derül ki később.

Sajnos jövő héten break, valamint a karácsonyi-év végi időszak miatt (több Jump break is be van tervezve) lényegében már csak a 1070-est kapjuk meg az idén (Karácsony körül, és max pár spoiler morzsát Szilveszter napján).
#36
Manga / Re: OnePiece
2022-11-04, 08:37:32
1065
Oda, egyszerűen képtelen hibázni eddig ezzel az Egghead arc-cal!  :smile:
Egy újabb élvezetes fejezetet kaptunk, végre megismertük az összes Vegapunk formát, leszámítva a fő testet, ami gondolom el van zárva valahol, hogy ne érhesse kár.
Egyébként valahogy sejtettem, hogy Vegapunk valójában azért zseni, mert megfelelően tudja felhasználni az ősi, Ancient Kingdom-ból származó információkat, technológiákat.
Ezért tűnhet mindenki számára futurisztikusnak a sziget.

edit:
1066
Nagyon informatív fejezetet kaptunk, bár Vegapunk régi énjének kinézete elég érdekesre sikerült.
A jelenben lévő teste egy az egyben Einstein.
Dragont mindig jó látni, elvégre most már róla kellene minél többet megtudni, hiszen a végső saga-ban vagyunk.
Saul "feltámadása" érdekes húzás volt Oda részéről, de részemről nincs vele gondom, mert az Ohara flashback-ben eljátszotta a neki szánt szerepet.

Egy kicsit más:
Végre 3 év kihagyás után újra Japánba mehetek, már alig várom, hogy vasárnap elutazzunk. :)
2 hétre megyek, így biztosan belefér majd közben az egyik közeli OP bolt meglátogatása is...
Persze a szokásos Jump vétel sem maradhat ki, elvégre mégis más a tényleges újságból olvasni majd az új fejezetet. :P
#37
Manga / Re: Berserk manga
2022-10-16, 20:09:22
Quote from: kada on 2022-10-16, 18:08:49
Quote from: blackronin on 2022-10-13, 22:59:06Mori-n viszont látszódott ebben a 6 fejezetben, hogy nem nagyon mert komolyabb párbeszédet még írni, reméljük hogy a köv. arcban ez változni fog.
Hova tettél volna párbeszédet?
A borongós "vesztettünk" hangulat miatt nem tűnt fel sehol a hiánya.
Talán Guts pár jeleneténél (amikor Griffith-el küzdött) lehetett volna egy-két plusz belső monológ még, de összességében így is elérték a kívánt hatást.
#38
Manga / Re: OnePiece
2022-10-14, 08:42:47
1063
Ez is élvezetes fejezet volt, bár azon eléggé meglepődtem, hogy kaptunk egy újabb fejleményt BB oldaláról is.
Úgy látszik, hogy Oda esetleg innentől kezdve többször rak majd be ilyen "megszakításokat", amik mutatják, hogy mi történik a nagyvilágban is, míg Luffy-ék teszik a dolgukat.
Nem rossz ötlet, kicsit feszesebbé teszi a tempót.

edit:
1064
Örülök, hogy folytatta Oda a Law vs Teach küzdelmet, de azért haladtunk valamennyit a Vegapunk szállal is.
Vegapunk Shaka testének elszólása érdekes volt a végén, meg hogy ilyen bizalmas viszonyban van Dragonnal is.

Jövő héten break, de érthető, hiszen lement a szokásos 3 fejezet.
#39
Manga / Re: Berserk manga
2022-10-13, 22:59:06
370
Kijött az új fejezet, amivel elvileg lezárult az Elf Island arc.
Guts teljesen össze van törve, de a decemberi folytatásban (most egy hónap kimarad) egy új arc kezdődik, aminek a célja az, hogy szeretett Sötét Kardforgatónk újra megtalálja majd önmagát...
Meglátjuk, hogy ez miként fog majd lezajlani.

Én továbbra is azt tartom, hogy az art csak minimálisan gyengébb mint Miuráért volt, az asszisztensek lényegében felnőttek a feladathoz.
Mori-n viszont látszódott ebben a 6 fejezetben, hogy nem nagyon mert komolyabb párbeszédet még írni, reméljük hogy a köv. arcban ez változni fog.
Egy dolog, hogy megmaradt az art style, de a szöveg mélysége is fontos volt a Berserk mangában.
Összességében ennyi a kritikám Miura halála óta.
#40
Manga / Re: OnePiece
2022-10-07, 08:38:02
1062
Az Egghead arc teljes erővel beindult, végre több dolog is kiderült Vegapunk-ról, valamint hogy miért ilyen fontos a WG-nek.
Alig várom a folytatást, kész felüdülés ez az arc a fárasztó Wano vég után.
#41
Manga / Re: OnePiece
2022-09-16, 08:41:19
Quote from: chilip on 2022-09-15, 23:41:31nagy a csend, pedig jó volt ez a fejezet is :D
Még csak nemrégen jött ki (a rendes, tisztított fejezet), így nem tudtam beírni a szokásos heti szövegemet.  :P

1060
A SH részek nagyon élvezetesek voltak, nagyon hiányoztak az ilyen helyzetek az elmúlt időből!
Luffy álmát nem mutatta be Oda megint, csak a reakciókat.
Viszont engem nem zavar, mert Arthur a youtube-ról (a Library of Ohara oldal üzemeltetője, az egyik legnagyobb OP fan a világon Greg mellett) remekül levezette, hogy mit akarhat Luffy.

A fejezet többi része önmagáért beszél:
Imu megtette a lépését, szegény Sabo pedig rossz helyen volt, rossz időben.
Bonney újra előkerült, örülök, hogy az új arcban megint lesz egy Supernova, aki valamilyen módon kapcsolódni fog az eseményekhez.

Szerencsére nincs break még, így alig várom a folytatást!  :whoah:

edit:
1061
A fejezet kicsivel hamarabb jött ki a vártnál, aminek csak örülni lehet.
Végre kiderült, hogy a mostani arc Vegapunkról fog szólni, ami már jóideje esedékes volt.
Emellett Bonney is feltűnt a színen, szóval unatkozni biztosan nem fogunk!

A break sajnos várható volt.
#42
Anime / Re: Jojo's Bizarre Adventure
2022-09-01, 22:14:55
A mai napon kijött a Stone Ocean újabb 12 része, így lehet újra Jojo-t nézni!  :whoah:
Ez valószínűleg nem a vége még...

edit:
Kijött az utolsó 14 rész is, így végre teljes a Part 6.
Csak jusson el oda az ember, hogy behozza a lemaradást...  ^^"

edit2:
Sikerült bepótolni a középső adagot (mindig közbejött valami), vagyis a 13-24. részeket.
Megvoltak a klasszikus Jojo pillanatok, de több olyan harc is volt most, ami szerintem túl lett bonyolítva vagy nem volt annyira érdekes.
Remek példa erre a Mew Mew elleni "memóriajáték", aminél a legzavaróbb az volt, hogy Araki néha betartotta a maga által alkotott szabályokat, néha meg nem... így pedig eléggé asspull jellegűek voltak az egyes akciók.
F.F-től is elbúcsúztunk, de az már megszokott, hogy legalább egy szövetséges meghal a főboss elleni küzdelmekben.

Majd meglátjuk, hogy milyen lesz a vége, de összességében eddig ez a leggyengébb Part nálam.
Az egyik korábbi post-omban lévő pontszámot korrigálom is a 8-ra (ami az első 12 részre vonatkozik és nagyjából reális), de a mostani 12 rész már csak egy gyenge 7-es a szememben.
#43
Manga / Re: OnePiece
2022-08-26, 08:36:34
1058
Hihetetlen ez a fejezet, főleg a múlt heti után.
Megkaptuk a vérdíjakat végre a SH bandának, valamint megismertük a Cross Guild hátterét.
Lényegében nem történtek nagy dolgok, de ennek ellenére olyan jól összeállt a fejezet, a humor (főleg a Buggy-val kapcsolatos részek) is telitalálat volt, az a klasszikus szint amit megszokhattunk már Oda-tól.

Nagyon örülök, hogy elhagytuk Wano-t, az ilyen részek mutatják jól, hogy Oda-ban benne van a lélek még bőven, csak a Wano arc volt az, ami teljesen kifulladt igazából.

Jövő héten break, de ez várható volt.

edit:
1059
Király fejezet volt, kár hogy a remek összképet elrontotta Oda azzal, hogy a Yamato témát nem engedi el és mindenfajta töltelékkel próbálja igazolni a fura döntését a Wano arc végéről...
Arról nem is beszélve, hogy ezek a részek nem adtak hozzá semmit a történtekhez és csak a helyet vették el az érdekesebb eseményektől.

Sok klassz dolog történt a héten, BB és Hancock harca, valamint az új Pacifista modelek megjelenése mind tettek érte, hogy ne unatkozzunk.  :smile:
Nekem egyelőre nagyon bejön ez a Lunarian-Chibi Warlord clone hibrid, eléggé ijesztőek és érdekesek ahhoz, hogy komoly veszélyt jelentsenek a későbbiekben.
Kíváncsi vagyok, hogy a többi Seraphim milyen lesz, pl. gyerek Doflamingo és Crocodile féle PX-ek.
Koby elrablása túlzottan nem izgat, inkább a következményekre vagyok kíváncsi, hogy ez mit jelent a későbbiekben.

Jövő héten cover és color page, így alig várom a folytatást!  :whoah:
#44
Manga / Re: OnePiece
2022-08-21, 11:38:15
Quote from: chilip on 2022-08-21, 10:08:25Hát sokat jelent az hogy ez alatt az arc alatt csúszott le a figyelmem a mangáról. néha eszembe jutott hogy létezik (meg látom hogy posztolsz róla) azt átpörgettem a kimaradt fejezeteket :(
Hát a Wano esetében az utólagos pótlás talán jobb lehetett, mint hétről hétre figyelni.
Oda nagyon sokat akart ezzel az arccal, de végül az eredmény nagyon felemás lett.
Túl sok karakter, egyesek nagyon háttérbe szorítva (Denjiro), míg néhány feleslegesen túltolva (Otoko, Tama).

Mindig Yamato kapcsán jutott eszembe, hogy az Oden-es poént mégis melyik szerkesztője javasolta neki (arra bele sem merek gondolni, hogy esetleg magától találhatta ki ezt a blődséget)?
Ki mondhatta neki, hogy "Figyelj, Oda, itt van egy közel 3 méteres, Oni csaj, aki egy legendás szamurájnak hiszi/tetteti magát, ezért ha valaki megemlíti a nevét, akkor azt hiszi, hogy róla beszélnek! Meglátod, hogy az emberek fetrengeni fognak a nevetéstől!
Ja és játszd el legalább 15-ször, mert biztosan nem fognak tudni betelni a dologgal!"
Borzasztó cringe volt ezen jelenetek többsége...  :ejj:

De a Gear 5 Looney Tunes féle "poénok" is fárasztóak voltak, borzasztóan irritáltak ezek a részek.
#45
Manga / Re: OnePiece
2022-08-19, 08:54:18
1057
Hatalmas reményeket tápláltam a fejezet iránt, de elég durván nekimentem a falnak Oda-nak hála...  ^^"
Valóban bírom Yamato-t, valamint tényleg biztosra vettem a csatlakozását, de Oda végül máshogy gondolta.
Igaz, hogy kb. 1-1,5 éve nem hallottunk mást a narratívában (a marketing dolgokról nem is beszélve, lásd. merchandise), hogy a barátságos, de kicsit fura Oni lány lesz az új tag.
Oda ezzel szemben előállt a fejezetben lévő blődséggel, lényegében egyben pontot téve a köv. nakama dologra is.
A félreértések elkerülése végett rögtön leszögezném:
Felőlem Carrot vagy más is csatlakozhatott volna, itt igazából az egész kezelése volt nagyon problémás.

Ugyanis alig 4-5 év van hátra a mangából, most lett volna az utolsó alkalom, hogy valódi nakama-t kapjunk.
Ez most elmaradt, így ténylegesen tekinthetjük úgy, hogy most már csak szövetségeseket kap Luffy, olyan tagokat, mint Jinbei vagy Brook már nem.
De ha csak ennyi gond lett volna a fejezettel.
A rengeteg felesleges ismétlés megint (Momo flashback), valamint az idióta és totálisan félreérthető "előadás" ("A Kurozumi-k arra születtek, hogy égjenek!" féle mondat, ami egy nagyon kényes dolog, mert itt Oda megint játszott a nevekkel, értsd a Kurozumi azt jelenti, hogy szén) sokat rontottak az élményen.
A rossz élményre mégsem ezek tették fel a "koronát", hanem a teljesen középszerű, sőt kifejezetten unalmas búcsújelenet Momo-val.
Luffy-n kívül a SH banda reakciója röhejesen minimális volt, mintha egy idegentől búcsúztak volna el, nem pedig egy baráttól.
Vivi búcsúja emlékezetes volt, Momo-é pedig szánalmas és felejthető.

Az egyetlen pozitívum az Uta special volt, ahol láttunk egy ismeretlen nőt, kezében egy babával, aki talán Luffy lehetett? Létezik az, hogy Luffy anyját így látjuk először?

Reméljük a jövő heti fejezet jobb lesz, mert Wano-ból nagyon elegem van már.

A Wano arc-al kapcsolatos pontszámomat is így korrigálnom kell:
Az arc nem ér többet egy sima 6/10-nál.
Az arc utolsó 10-15 fejezete teljesen zavaros volt, volt csomó mindent amit vártunk (Ryouma sírjának meglátogatása, SH csapat érdemben reagál a dolgokra, Kiku búcsúja a testvérétől, stb.), de nem kaptunk meg, ellenben sok olyat is berakott Oda, amire senki sem volt kíváncsi (lásd. pl. fentebb írt történeti "előadás", a lámpás fesztivál túlzott erőltetése, Tama állandó szerepeltetése, stb.)...
Oda rengeteget vállalt be és sajnos ezeket nem is tudta megfelelően meglépni.
Túl sok karakter, túl sok plotszál, rengeteg off-screen jelenet, voltak gondok dögivel az arc-ban.
Ennek ellenére sok nagyon emlékezetes jelenet is volt, de azokat csak egy ideig lehet emlegetni, nem válthatjuk ki velük az arc gyengeségeit.

Most volt talán először, mióta az OP-t ismerem, hogy simán kijelenthetem:
Sokkalta jobb munkát tudtam volna végezni én, mint amit Oda lerakott az asztalra.
Ez pedig szerintem egy elég szomorú dolog.  :frown:
#46
Manga / Re: Berserk manga
2022-08-11, 18:56:47
368
https://readberserk.com/chapter/berserk-chapter-368/
Nekem tetszett a fejezet, logikusan következtek az események Griffith lépése után és az art is rendben van az én szememben.
Guts teljes kétségbeesése átjön, elvégre hiába küzdött idáig, ha Griffith komolyabb gond nélkül képes volt elvinni azt a nőt, akit szeretett.
Nem számít, hogy nála van a Dragonslayer és a Berserker Armor, ha nem tudja azokat 100%-ban kihasználni.

Elvileg még 2 fejezet és ennyi volt az Elf Island.

Folytatás szeptember 9-én!  :whoah:

369
Kijött az új fejezet, szerintem az egyik legjobb volt Miura halála óta.
Az art remek volt, Guts kétségbeesése, az Elf sziget pusztulása és a lakók búcsúja tényleg drámai volt.
Szép munka, Studió Gaga, csak így tovább!  :whoah:

Folytatás október 14-én!
#47
Anime / Re: One Piece
2022-08-07, 10:16:48
One Piece 1016-1028
Az anime a szokásos színvonalon hozza az élményt, igazából nem nagyon tudok belekötni.

Az fontos viszont jeleznem, hogy a 1029-1030-as részek Uta backstory-járól szólnak majd, így a Wano arc majd a 1031-es résszel folytatódik tovább.

One Piece Film Red
Az első nézői reakciók alapján ez mondható el:
- A film indokolatlanul hosszú, ráadásul a fele lényegében az ADO nevű énekesnő (aki Uta énekhangja) marketing videójának tekinthető, mert annyi dal van benne, érdemi tartalom nélkül...
Ez sokaknál kiverte a biztosítékot, nem egy esetben fordult elő, hogy a nézők egy része simán felállt a moziból és hazament.
- az első dolgot leszámítva a film többi része élvezetes, Shanks tényleg rendesen szerepel benne és harcol is
- a zene és az animáció minőségi, mint a többi film esetében
- a filmhez járó databook az igazán fontos, valamint egy-két elszólás a filmben, ami canon-nak tekinthető és Shanks karakterét ismerhetjük meg jobban ezeknek hála (ezekről spoileresen a manga topicban beszélek majd)
- ha kijön a DVD, Blu-ray változat, akkor majd a saját véleményemet is leírom, mint a többi film esetében.
#48
Manga / Re: OnePiece
2022-08-05, 08:56:33
1056
A heti fejezet megérkezett, élvezetes átvezetőt kaptunk, infókkal megtűzdelve.
Carrot mint Zou vezető elég fura húzás, de ezzel szegény nyuszilány kiesett végre a nakama versenyből.
Buggy Cross Guild-je remek húzás, kíváncsi vagyok, hogy a Crocodile és Mihawk pároson kívül ki a tagja még a szervezetnek...
Yamato csatlakozását pedig eléggé elhúzta Oda, de már senkinek sem kérdéses, hogy mi lesz a következő alkalommal.
Csak egy dolgot kérek Oda:
Ezt a "azt csinálom mint Oden!", "Oden férfi volt, ezért én is úgy viselkedek" stb. féle baromságokat hamarosan zárjuk ki Yamato kapcsán.
Nem viccesek, sőt nagyon is fárasztóak, a fanok többsége utálja és még semmi gyakorlati haszna sincs a történet során.
Yamato érdekes önmagában, nem kell neki ez a röhejes gag, ami már így is túl lett tolva...  :ejj:

A Wano arc véget ér már szintén biztosan, de két dologról azért jó lenne említést tenni:
Zoro meglátogatta-e Ryouma sírját és mi lett Nidai Kotetsu sorsa...
A Sandai jó kard, de én nagyon bízok benne, hogy azt inkább itt hagyja Wanoban Zoro és helyette a jobb minőségű kardot viszi tovább.
Ha így lenne, akkor három Great Grade pengéje lenne, mind potenciállal ahhoz, hogy Supreme Grade-é váljon.

Jövő héten Jump break, ami most jókor jött, mert Oda alapból break-re ment volna 3 fejezet után, így most ezt letudtuk a kötelező Jump nyári szünettel.

A héten jött ki egyébként a 103-as kötet, pár apróbb érdekesség volt csak benne, de jön majd az új OP magazine és a Red Film szintén, ezekre lesz szerintem érdemesebb koncentrálni!

edit:
One Piece Film Red-ből jövő (+ databook), canon dolgok (van egy-két meglepő köztük az biztos):
- Shanks vérdíja az első fejezet idején (amikor 27 éves volt) 1 000 400 000 Berri volt.
- Shanks minden bizonnyal egy Mennyei Sárkány (Sakazuki elszólása a filmben, amikor megemlíti hogy melyik család tagja Shanks)
- Shanks-ot 1 évesen Roger találta meg a God Valley incidens idején a szigeten.
- megismertük jobban Shanks csapatát, vagyis kinek mi a szerepe, miként harcolnak, stb.
- Shanks egyik legveszélyesebb képessége az "Observation Haki Killer", vagyis az Uralkodói Hakijának hála képes hatástalanítani az Observation Hakit. Nem hat rá a jövőbelátás, valamint a jelentlétét se lehet érzékelni, ha nem akarja.
Ez megmagyarázza, hogy miként volt képes beszélni az öregekkel Marijouában.
- Shanks Armament Haki-ja speciális szintén, a magasabb szintű használatával képes meggyújtania a kardját, aminek hála hihetetlenül erősek lesznek a támad
sai.
- Shanks elképzelése az "Új Éráról" eltér attól, mint amit Luffy akar. Ez nem jelenti azt valószínűleg, hogy ő az OP manga Aizen-je, de ebből még lehet konfliktus közte és Luffy között
#49
Manga / Re: OnePiece
2022-07-21, 22:14:56
1054
Lement a hosszú break, szerencsére Oda-nak nem lett baja míg kint volt az USA-ban.  :smile:

Maga fejezet érdekes volt, tetszett a kitekintés, de Shanks egyre furábban viselkedik...
Az egyik kedvenc karakterem, de nagyon remélem, hogy nem nyom egy Aizen szerű lépést a manga utolsó saga-jában.
Maradjon titokzatos meg minden, de összességében azért ne ártson Luffy-nak és a többieknek.

Augusztus elején jön a Red Film, a 103-as kötet, valamint a OP magazine is, szóval lesz tartalom bőven a nyár végéig.

1055
Kijött a fejezet, ami egészen jó volt, volt benne info, különösen Wano múltjáról szóló rész volt érdekes (ami szintén a korábbi OP teóriákat erősíti meg).
Aramaki pedig egy kicsit fura Admirális eddig (ennek ellenére bírom), de azért őt se kell félteni ha harcról van szó...
Persze azért Shanks-nak ő se akar nekimenni egymagában.
Yamato csatlakozása, ha eddig nem lett volna eléggé egyértelmű, még nagyobb megerősítést nyert, maga Momo akarja, hogy 20 év rabság után menjen el és fedezze fel a világot.
Aki ezek után is azt hiszi, hogy nem lesz a SH banda tagja, az eléggé csalódni fog.
Shanks-ot egyébként mindig jó látni, de reméljük, hogy ez volt neki az utolsó "nézői" szerepe, vagyis a manga hátralévő részében azért nem csak távolról, meg szavakkal fogja csak osztani az áldást.

Ja és Uta, Shanks lánya és az új film főszereplője, canon.
Tehát a jövő heti anime részben lévő dolgok (Luffy-val való közös múltja) nagy valószínűséggel szintén annak számítanak majd.

Remélhetőleg most már tényleg lezárul a Wano arc pár fejezeten belül, valamint bevallom hogy egy kicsit összevisszaság lett ez a post-Wano rész.
Megtörténtek a legfontosabb dolgok, de azért Luffy-ék eléggé háttérbe szorultak (több reakciót vártam volna tőlük) és mindenki más többet szerepelt, mint ők.
#50
Manga / Re: Berserk manga
2022-07-07, 20:59:10
367
https://readberserk.com/chapter/berserk-chapter-367/

Már itt is van az új fejezet, ami alapján már látható, hogy a fejezetek innentől kezdve kb. 16 oldalasak lesznek.
Nem volt sok szöveg megint, de a képek önmagukért beszéltek.
Griffith nem akarja békében élni Guts-t és Casca-t, egész egyszerűen minden kell neki.
A mohósága határtalan, ami még jobban ellenszenvessé teszi őt a szememben.

Folytatás augusztus 12-én!  :whoah:

A 367-esen kívül még 3 fejezet van és ennyi volt az Elf Island.
#51
Manga / Re: Berserk manga
2022-06-23, 22:45:53
365-366
https://readberserk.com/chapter/berserk-chapter-365/
Én azt mondom, hogy az asszisztensek egész korrekt munkát végeztek, nem egészen értem, hogy egyesek miért fikázzák már rögtön az egészet... gondolom hogy nincs jobb dolguk.
Én csak örülök, hogy megy tovább a történet végre. :)
#52
Manga / Re: OnePiece
2022-06-17, 20:07:39
1053
A fejezet maga rendben volt, de most ennél bővebbet nem írnák.

A hosszabb írásomban, amely lényegében tekinthetjük a végső saga előtti "nagy helyzetjelentésnek is", mindere kitérek.

Akit érdekel az elolvassa, akit pedig nem, annak most sajnos várnia kell 1 hónapot mindenféle OP tartalom nélkül.  :P

edit:
Az összefoglaló előtt fontos hír, kiigazítás:
Az 1 hónapos szünet után, a 1054-es fejezet még a Wano arc-hoz tartozik biztosan.
A Jump újságban lévő, korábbi szöveget ezzel kapcsolatban félrefordították, de szerintem többeknek leeshetett hogy valami nem oké, mert hivatalosan nem lett lezárva még az Act 3.
Érdemes ezt észben tartani az 1 hónapos break vége után...

edit2:
Wano arc
Rögtön kezdjük a lényeggel, vagyis magának a Wano arc-nak a pontozásával.
Tudom, hogy pont pár sorral feljebb írtam arról, hogy még nem ért véget hivatalosan, de én ennek ellenére a 1054-et már Post-Wano arc-nak tekintem.
Szóval... a véleményem szerint az arc végül egy erős 6,5 lett nálam.
Azt már most rögtön tisztázni akarom, hogy a szint nagyon ingadozott végig:
- az arc elejétől kb. az Oden flashback-ig 7-7,5 körül mozgott,
- az Oden flashback nálam 9,5-10 pontos,
- az Onigashima rajtaütés megkezdése körülig, kb. 980-as fejezet, az arc tartotta a 8-as szintet,
- utána felment 8,5-ig a 1043-asig,
- a 1043-astól pedig fokozatosan esett 6,5-ig, bár néhol beesett egy-két királyabb fejezet.

Erősségek
- Wano mint maga környezet király volt, Onigashima szintén
- sok érdekes karakterrel ismerkedtünk meg, legtöbbjük design-ja is rendben volt (sőt voltak kiemelkedők is több alkalommal, pl. Yamato, King, Queen, Denjiro, Orochi, Ashura, Ryokogyu)
- a történet nagyjából abba az irányba haladt, amit reméltem, valamint az OP világa is érdemileg bővült, rengeteg info-t tudtunk meg (pl. Oden flashback, Leverly betoldások)
- a harcok többsége élvezetes volt és látványos, tényleg voltak eléggé epikus pillanatok
- az Act rendszer jópofa volt, bár voltak azért egyenetlenségek a levezetésében
- ez a harc tényleg a Yonkou-k elleni háborúnak volt tekinthető, ráadásul nem is egy, hanem kettő ellen!

Gyengeségek
- az Act rendszerben az Act 3 súlya nagyon durva volt, szinte elnyomta a másik kettőt.
Jobb lett volna az Act 3-at jobban felbontani, mondjuk egy 5 részes rendszerben:
Act 3: 958-as fejezettől a 1000-ig fejezetig (Luffy nagy pillanata Kaido és Big Mom ellen).
Act 4: 1001-től egészen Luffy harmadik vereségéig (1042)
Act 5: 1043-as fejezettől (Gear 5 kezdetétől) a 1053-ig
Nálam a felsoroltak így jelentettek egy 0,5 pontos levonást.
- Otama karaktere messze túl volt tolva, borzasztóan idegesítő volt, hogy Oda ilyen hihetetlenül sok figyelmet ad neki.
A SMILE fordulathoz fontos elem volt a személye, de minden más csak tölteték volt.
Nálam a felsoroltak így jelentettek egy 0,5 pontos levonást.
- bizonyos jelenetek/események nagyon el lettek nyújtva vagy felesleges nagy fókuszt kaptak:
-> Ice Oni rész
-> Otoko és a fesztivál
-> jelentéktelen SMILE használók tevékenységei. jelenetei
-> Raizo vs Fukuroju "harc", ami szerintem az OP egyik legszánalmasabb küzdelme volt (majdnem egy szinten volt a sokat kritizált Senior Pink vs Franky harchoz)
-> Oden flashback részek felesleges betoldása az Onigashima részek alatt, főleg úgy, hogy nem igazán adtak semmit hozzá az eddig ismert dolgokhoz
Nálam a felsoroltak így jelentettek egy 0,5 pontos levonást.
- Yamato "vicces" quirkje, vagyis hóbortos viselkedése, "Oden vagyok, blablabla..."
Oda egyik legbénább és messze túlzásba vitt dolga, gyűlölöm az egészet, arról nem is beszélve, hogy ezzel az egész jelenséggel Oda a LMBQT hisztériát "sikeresen" bevitte a sorozatba.
Nem volt bajom anno Bon Clay-el, a Newkama-kkal, sőt Kiku-val sem, mindegyiküket szeretem a magam módján.
Yamato dolgát rendezze le Oda a következő fejezetben, mert ha meghagyja ebben a formában, akkor komolyan csalódni fogok benne.
Nálam a felsoroltak így jelentettek egy 0,5 pontos levonást.
- Luffy, mint Nika, vagyis az egész Joyboy dolog
A Gear 5 design-ját már megszoktam, most már egészen bejön, de az összes többi nagyon gáz:
- egész behozott háttér, vagyis a zavaros és erőltetett Nika, Joyboy belemagyarázás Luffy eddigi dolgaiba.
FONTOS: természetesen nekem is világos volt, mint a nap, hogy Oda az egész történet alatt Luffy-t, mint Roger valódi örökösét és mellesleg mint új Joy Boy-t akarja bemutatni. A finom utalások és közvetett bizonyítékokkal nincs bajom, valamint azzal sem, hogy egyes karakterek Luffy-ra, mint megváltóra tekintenek.
Ezzel szemben Oda itt a Wano-ban olyan agresszívan tolta az arcunkba, hogy "Luffy Joyboy, ő Nika is, meg ő a megváltó, stb." féle narratívát, hogy az már az élvezhetőség rovására ment.
Lényegében hülyének nézte az olvasókat Oda azzal, hogy ilyen szájbarágós magyarázatot nyomott le mindenkinek a torkán.

- Luffy követhetetlen személyiségtorzulása a Gear 5 alatt, lásd a borzalmas 1044-es és 1045-ös fejezetek
- Gear 5 kapcsán a "Looney Tunes" effekt:
Nem fejtem ki, az egész egy rakás f*s, vállalhatatlan.
Az hogy még a mostani 1053-as fejezetben is jelent volt, az maga a szégyen.  :Eztneked:
Nálam a felsoroltak így simán jelentettek egy 1 pontos levonást.
- Kaido elleni harc vége
Luffy Gear 5-je kapcsán továbbra is nehezemre esik elhinni, hogy ez kellett valójában Kaido legyőzéséhez.
Szerintem Luffy haki-ja volt a döntő tényező, nem pedig a röhejes Gear 5 technikák, amiket Kaido egészen könnyen tudott hárítani.
Emellett a harc utolsó részét, vagyis a Gear 5-től kezdődőt, nem élveztem egyáltalán, egy Yonkou elleni küzdelem lezárásának sokkalta epikusabbnak kellett volna lennie.
Whitebeard és Big Mom veszte hozta az elvárásokat, de Kaido-jé nem.
Elfogadható volt maximum, de biztosan nem úgy emlékszek rá mint egy epikus végkifejletre (Doflamingo veresége remek ellenpélda szintén).
Nálam a felsoroltak így jelentettek egy 0,5 pontos levonást.

Yonkou saga vége, a sorozat jövője
Egy 2015 óta tartó időszak zárult le végre az OP-ben, ami nem kevés, több mint 7 év.
Az eltelt évekkel összességében elégedett vagyok, a sorozat jó irányba halad a végkifejlet felé.
Mondjuk a Wano arc, főleg az Act 3 utolsó hányada, csak korlátozottan váltotta be a hozzá fűzött reményeket, de ennek ellenére megtörténtek benne azok az események, fordulatok, amelyek kellettek ahhoz, hogy a manga nyugodt szívvel forduljon rá az utolsó nagy saga-ra.
Oda-nak azonban ügyelnie kell az alábbiakra, ha szeretné hogy kevesebb kritika érje őt:
- a rajongók többsége felnőtt, tehát nem tini vagy gyerek.
Ez egy olyan tény, amit mintha Oda nem tudna rendesen elfogadni, és olyan következményeket eredményez, mint pl. Otama karakterének erőltetése, amely a fan-ok többsége számára egy fárasztó nyűg volt.
Az OP-nak remekül áll a komoly történet és a mélyebb role, Oda ezt a vonalat helyezze az előtérbe.
- nem kell már több "megmentendő herceg/hercegnő" történet.
Volt már elég ilyen arc, saga, ne ez a tényező legyen az adott arc fő mozgatórugója.
- Jó, ha jönnek új karakterek, de nem kell azért túlzásba sem esni.
A Wano arc rengeteg karaktert hozott be, ami sok esetben káoszt és egyenetlen pacing-et eredményezett, valamint hogy az érdekesebb szereplők kisebb fókuszt kaptak a töltelékek miatt.
A fókusz most már a meglévő karaktereken (pl. Shanks, Blackbeard, Vegapunk, Dragon, stb.) maradjon, valamint a SH banda egymás közötti kapcsolatai, interakciói kerüljenek jobban előtérbe.

Magam részéről ennyi, de más is nyugodtan ossza meg a meglátásait, elvégre most időnk van bőven.  :P

edit3:
Az AP forum sorsáról tud valaki valamit?
Már elég régóta leállt, s egyelőre egyik alaptag (redon, blueap) se közöl híreket, hogy visszajön-e.
Legalábbis én nem találtam ilyesmire utaló jelet...  :frown:
#53
Manga / Re: Berserk manga
2022-06-10, 09:05:01
Quote from: NLZ on 2022-06-09, 21:49:32Jó hogy Kouji Mori írja, nem lesz kreatív, mert lennének fenntartásaim a kreatív ötleteivel kapcsolatban, lásd Sousei no Taiga legutóbbi fejezetét: https://mangadex.org/chapter/f3bfbcaa-ff34-4027-a283-bb4058121a5d/20
Az érintett mangát nem ismerem, nekem csak az számít, hogy a gyerekkori barátja tiszteletben tartja Miura vágyát, vagyis hogy átadjon egy emlékezetes történetet az olvasóknak.
Ez csak akkor valósulhat meg normálisan, ha a manga rendesen be lesz fejezve.

Egyébként a következő Young Animal-ban, ami június végén jön, nem egy, hanem rögtön kettő fejezetet kapunk.  :whoah:
Ezután már csak 4 fejezet lesz az Elf Island-en és jön a következő arc.
#54
Manga / Re: One-Punch Man
2022-06-09, 09:50:28
203-209
Murata tolja tovább a manga szekerét, lassan jön a Garou vs Saitama harc tetőpontja is.
Számomra a manga feldolgozás továbbra is bejövős, persze voltak furcsaságok, eltérések a webcomic-tól, amit elsőre nem tudtam hova tenni.
Az art elsőosztályú mint mindig.  :smile:

Az viszont mondjuk kérdéses, hogy a Monster Ass. saga után meddig hajlandó Murata foglalkozni az OPM-el.
Mert elvileg most le lehetne zárni, ha nagyon akarná.

edit:
210-212
A Garou elleni harc megy ezerszer, nem semmi küzdelmet kaptunk az biztos!  :jee:

Sajnos rossz hír is társul a mangához:
Egyre valószínűbb, hogy a manga hamarosan véget ér, vagyis Garou vs Saitama harc lesz az utolsó küzdelem.
Még kapni fogunk valamilyen lezárást/epilógust, de az biztos hogy a webcomic-os folytatás esélye elég kicsi.
Így is eléggé elkanyarodott a manga ONE eredeti történetvezetésétől, így mondjuk érthető a döntés Murata részéről.

edit2:
A manga végével kapcsolatban elvileg korrigált Murata, vagyis a Garou elleni arc fog véget érni hamarosan.
De mondjuk ennek ellenére simán elképzelhető, hogy a manga pár évig tart már csak...

edit3:
213-214
Véget ér a Garou vs Saitama harc, szerintem remek befejezést kapott.  :jee:
Kicsit érdekes húzás volt ez az időutazós dolog, de beleillik az OPM manga stílusában a maga módján.

A Monster arc nálam egy erős 8.5, leginkább azért, mert egy kicsit túl lett nyútjva, valamint a sok újrarajzolás nem minden esetben volt indokolt.
A manga a vége felé már eléggé eltért a webcomictól, de összességében nekem ez a változat jobban bejött, a Garou vs Saitama harc epikus volt. :)


Innen lesz igazán nagy kérdés, hogy miként folytatódik a manga, milyen irányt vesz fel...
#55
Manga / Re: Berserk manga
2022-06-07, 09:09:54
Fura időket élünk...
Pont a születésnapomon jelentik be, hogy a Berserk folytatódik...
https://twitter.com/berserk_project/status/1534023434174627840

Tényleg nem hittem a dologban, de úgy tűnik, hogy vannak még csodák.
Mindegy, hogy mennyi fejezet lesz még, egész egyszerűen örülök, hogy életem egyik legmeghatározóbb sorozata valamilyen szinten folytatást kap.  :smile:
#56
Manga / Re: OnePiece
2022-06-07, 09:04:30
Hú, nem semmi spoiler dolgok lesznek a héten!  :eek:

Három dolgot már most mondhatok:
- az egyik legfurább fejezet lesz, ami kapunk az biztos.
Lesz benne minden, én is csak lestem az első infók elolvasása után...
- jövő héten lesz fejezet, a szokásos menetrenddel ellentétben
- a Jump bejelentette, hogy a köv. fejezet után (jún. 20-tól) a manga 1 hónapos break-re megy, mert Oda az USA-ba utazik, valamint a Red Film és a Netflix sorozat megköveteli a figyelmét.
A történet július 25-én folytatódik majd.

edit:
Azóta kijött a hivatalos Jump bejelentés, hogy a Wano arc, valamint a Yonkou saga egésze hivatalosan véget ér a 1053-as fejezettel (vagyis a jövő hetivel).
A hosszú break után már a "Road to Laugh Tale" saga jön, ami elvileg az utolsó saga a manga történetében.
Vagyis abba kellene beleerőszakolni a következőket:
- Revolutionary/Vegapunk arc
- Elbaf arc
- Shanks vs Blackbeard arc
- Laugh Tale arc
- Final war arc

Oda ezekről már beszélt a korábbi interjúk során, persze előfordulhat hogy egy-kettőt összevon majd.
Összességében biztosan elmondható, hogy legrosszabb esetben is az OP manga nem lesz rövidebb kb. 1200 fejezetnél.
Egész egyszerűen képtelenség ennél kevesebbe belezsúfolni a dolgokat, a break-ek miatt ráadásul ez való időben 4-5 évet jelent minimum.

edit2:
1052
Kijött a fejezet, de eléggé vegyes érzelmekkel fogadtam.
Szinte minden benne volt, amit szerettem volna látni az 1051-es után, ennek ellenére az egész olyan furán állt össze...
Oda nagyon nagy léptékkel ment előre, teljesen más volt a pacing mint az előző fejezetekben.
Különösen a 1047-1049-es részek tekintetében feltűnő a különbség, ahol szinte alig mozdult előre a történet.

Volt itt minden:
- helyzetjelentés kintről
- Wano visszatér a régi kerékvágásba
- Zoro és Luffy felébred
- Közös SH pillanatok és fürdőzés
- utalás az új vérdíjakra, meg a Yonkou tagokra
- az utolsó, eddig nem ismert Admirális megjelenése

Meg persze voltak olyan dolgok is, amelyek előtt pedig teljesen zavarodottan álltam:
- rengeteg olyan interakció, amelyet elvártam volna (Beast Pirates banda sorsa, Nidai Kitetsu sorsa, Yamato csatlakozásának utóhatása, stb.)
Itt talán kettőt érdemes külön kiemelni még:
Luffy Gear 5 képességére való igazi reagálás teljes hiánya és Zoro esete a Kaszással.
Ezekkel mi a fene van!?
- a fura igazolt halálok (Hawkins, Izou, Ashura)
- közvetetten igazolt halálok (Orochi, Kaido és Big Mom)
Egyelőre nagyon nehezen tudom elhinni az utóbbi kettő megtörténtét. Kaido-éban mondjuk reménykedtem, ahogy korábban is írtam, de Big Mom kiírása számomra nagyon merész lépés volt Oda részéről!  :zomg:  :zomg:  :zomg:  :zomg:

Komolyabb elemzést a Wano-ról majd a következő fejezet után írok, de az biztos, hogy nem lesz rövid olvasmány!  :P
Gondoltam, hogy a break alatt mindenki össze tudja szedni a gondolatait az OP manga leghosszabb arc-járól és egyben a Yonkou saga-ról.
Én kíváncsi vagyok a többiek írásaira is. :smile:
#57
Manga / Re: OnePiece
2022-06-03, 10:27:38
Quote from: chilip on 2022-06-03, 09:59:16ki tudja, lehet Oda is akart egy LGBTQ CIA FBI karaktert. Férfi aki nőként jelenik meg. Most ez a "divat" amerikában (legalábbis a média ezt próbálja elhitetni). Amíg pár gag szintjén megmarad a dolog addig nem zavar.
Az a vicces, hogy egyébként ez már teljesült, mert Kiku pont ilyen.
Ő valóban kimondja a mangában, hogy ő "nőként tekint magára".
Emellett a Vivre card is megemlíti, hogy "woman in heart", valamint "she" (vagyis női) jelzőt használnak nála.
Tehát engem nem zavar, ha van ilyen karakter, ráadásul ennek még komoly kultúrális háttere is létezik Japánban.

A nagyon szép arcú, mondhatni nőies szamurájokról, akikbe még a társaik is bele voltak zúgva.
Ez a történelem, ilyen tényleg volt, hasonlókat még a Drifters mangában is láthattunk (Nasu Suketaka Yoichi személyében).
Őt nagyon bírom, nincs vele semmi gondom.

Tehát a "woke" képviselői nem mondhatják, hogy Oda nem hozott be ilyen szereplőt (Bon Kurei-ről és a Okama-ról nem is beszélve).
A gond az, hogy Yamato nem ez, és nem is lesz ez.
Félreértettek a woke emberek egy gyenge gag-et, majd rá akarják erőltetni a többi fan-ra ezt a nevetséges látásmódot.
#58
Manga / Re: OnePiece
2022-06-03, 09:48:46
1051
Jó fejezet volt, nagyjából az történt benne, amit vártam.
Még több reakció Wano egyes részeiből, valamint Momonosuke színre lépése.
A felnőtt design jó lett, egyszerre hasonlít Oden-re, valamint Momo személyisége is kiérződik belőle.
Az viszont fura, hogy Ashura meghalt, nem volt ott a többiekkel együtt, elintézte egy sima robbanás...
Ami kicsit érdekes OP léptékekkel nézve (főleg hogy Kinemon és Kiku ezerszer rosszabb állapotban volt).

Tama képességének határát is megismertük, ami fontos volt.

Yamato pedig lényegében csatlakozott a SH bandához, aminek én személy szerint örülök.  :smile:
Van viszont egy érdemi dolog, ami fontos Yamato kapcsán:
- ez a "Kaido fia vagyok", meg "Kozuki Oden vagyok, de hívhattok Yamato-nak" féle kényszeredett mondatok alapból nem voltak valami hű de "nagy viccek", de megtűrtem őket eddig.
Viszont most már bőven lejárt a szavatosságuk, nem adnak semmit hozzá Yamato karakteréhez a hosszabb távon.
Nagyon nem szeretném, ha Oda ezeket megtartaná, mint gag, mert közelében sem érnek a többi SH tag poénos és megszokott szokásaihoz (pl. Sanji szívecskés arca, Chopper "ne dicsérjetek már, de azért mégis" elszólása, Brook "megnézhetem a bugyidat", stb.).

Még egy kiegészítés, ami kicsit ehhez kapcsolódik:
Már most olvastam olyan vad dolgokat a közösségi médiában (régebben is voltak ilyenek, de most meglódult a szekér), hogy Oda Yamato csatlakozásával felszállt a woke vonatra, muszáj volt ilyen szereplőt is beemelnie a fő bandába, mert Yamato egy transz karakter, vagy micsoda (a modern trendek mondhatni alapból megkövetelték).
Oda-t alapból nem érdeklik az ilyen "elvárások", valamint aki rendesen olvassa a mangát és nem csak a kényszeredett belemagyarázásokat/teóriákat hajtogatja, az tudja, hogy Yamato-nak semmi köze sincs az egészhez.
Nem hiszi, hogy ő egy "női testben élő, de férfi lélekkel rendelkező" személy meg egyéb ostobaságok.
Oda kitalált egy gag-et, ami szerintem nem lett valami erős, és azt erőltette többször a Wano arc-ban, összességében nem sok sikerrel.
Arról nem is beszélve (ha már a sok okostojás bizonyítékokat akar), hogy Yamato minden OP merch-ben (ajándéktárgy, figura, Vivre card, leírás, stb.) nőként szerepel, princess-ek között tartják számon, stb.

Jövő héten lesz fejezet, ami remek, kíváncsi vagyok, hogy miként megyünk tovább.  :hopp:
#59
Manga / Re: OnePiece
2022-05-27, 09:17:23
1050
2 hét után láthatjuk végre a folytatást, ami nagyjából az amire számítottam:
Reakciók az egyes oldalakról, valamint Momo Shogun-i belépőjével fog biztosan indulni a köv. fejezet.

Ami viszont megnyugtató:
Kaido és Big Mom egyelőre biztosan nem tér vissza, sőt fura módon a lávában főnek, amit kérdéses hogy meddig bírnak majd...
Ahogy írtam hónapokkal korábban, szerintem legalább Kaido-nak meg kellene halnia a Wano arc-ban.
Egyszerűen túl nagy veszély életben hagyni, míg Big Mom visszatérhet még Whole Cake-re, mint fennmaradó, de komolyan legyengült Yonkou. A bandája Wano-ban van, így ez a leglogikusabb lépés.
Reméljük Oda nem talál ki valami furát, csak azért hogy ne kelljen megölnie Kaido-t...

Összességében egy kötelező átvezető fejezet volt, vagyis ellátta a feladatát, de a következő hetek egyértelműen érdekesebbek lesznek ennél.
#60
Manga / Re: OnePiece
2022-05-13, 08:52:14
Quote from: chilip on 2022-05-11, 23:19:31úgynézki a godform nem volt elég, még prófécia is van arra hogy ő fogja elpics@zni Kaido-t....
Hát igen, de ezt már hagyjuk...  :P

1049
Hát nehéz szülés volt, de Oda hajlandó volt végre lezárni a Kaido vs Luffy harcot.
Sajnos Oda az ígéretével ellentétben nem tudott újat mutatni, Luffy egy nagyon nagyon erős ütéssel nyert most is...  ^^"
Hiába volt a Gear 5, igazából nem láttam benne azt a valódi erőt, ami indokolta volna a mostani előhozását.
Az összes "kreatív" támadás, pl. ugrókötél, óriás forma, villámhajigálás, csúfosan beégett, nem tudtak valódi problémát okozni Kaido-nak.
Ezzel szemben a Haki-s "flow" ütések elérték a céljukat, de ezeket már az átváltozás előtt is ismerte, elég jó eredményeket is ért el ezekkel.
Talán a Gear 5 egyetlen előnye az volt, hogy Luffy képes volt magát "újraindítani", de kb. ennyi.

Most break, ami várható volt, de a köv. fejezet nagyon izgalmasnak ígérkezik.