Filmek (minden, ami nem japán)

Started by Flaser, 2004-09-15, 11:18:12

Previous topic - Next topic

Manu

Quote from: KvikvegOhhm, nem noi olvasoknak? (Nem ismerem a tartalmat.)

Pat Bateman, wallstreeti yuppie, milliárdos, fiatal, tanult, semmi gondja az életben, de ezért nincsenek vágyai, s teljesen üres. Ezt az ürességet snobizmussal, ill. a nõkkel szeretné kitölteni, de mivel jóképû is és pénze miatt minden nõt megkaphat, a szokványostól eltérõ, nem éppen a megfelelõ módon próbálkozik ezzel. :D

ON: Az oldboy remakején gondolkodva, azon túl, hogy a kört meg a Ju-On-t már újraforgatták,  végignéztem mit játszanak-játszottak mostanában a mozik, találok-e valami eredeti amerikai álkotást.

SW3 - hatodik bõr
Batman Begins - képregényfeldolgozás, ill. negyedik bõr
Fantastic Four - képregényfeldolgozás
Sin City - képregényfeldolgozás
Dark Water - szintén japán horror újraforgatás
Világok harca - könyvfeldolgozás, filmremake
Madagascar - szokásos állatos cg mese

A többi mennyire nem egyértelmû, de valahogy az az érzésem, hogy a Túszdrámában Bruce Willis nem fogja meglepni a nézõt valami újjal, és eltérni a szokásos Die Hardos szerepétõl. Ong-Bak: Hurrá! Három év alatt ideért. Egy újabb micimackó stb. stb. stb.

Egy kicsit kitörtem, meg tudom, hogy ez már lerágott csont, de egyszerûen felbõszít egyrészt a pofátlanság, hogy ezzel merik etetni a népet, másrészt az, hogy ezek szerint megérik nekik, mert van a termékeikre vevõ.

Lythis

Quote from: m46u5Véletlenül nem erre gondolsz?:
http://www.imdb.com/title/tt0364569/

Nemtudom. Csak vágom h egy pestiest borítón is ott virított valami faszi, kezében kalapáccsal, ugyanezzel a címmel. Meg h annak a képnek a mûvészien felfirkantott változata ott virít valami mozi elején.

Djinn

Quote from: ManuEz kész röhej... Oldboy (2006)
The Departed (2006) Egy másik hasommás :(
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

Lythis

esetleg vanitt valaki aki látta az Adásunkat Megszakítjuk (Breaking News)c filmet? Az alapján, amit olvastam róla (vmi random újságban tárgyaltak róla a 2046-tal, és a House of the Flying Daggers-el, meg még egy-két keleti filmmel együtt), annyira nem tûnt rosszank.

Ramiz

Quote from: Manutalálok-e valami eredeti amerikai álkotást.
Szerintem ezt a reményt te sem gondoltad komolyan... ehhez nagyon sok naivitás kellett volna... :)

Quote from: ManuSW3 - hatodik bõr
Szerintem csak a harmadik. Végül is az elsõ három végig minõségi alkotás.

Quote from: ManuOng-Bak: Hurrá! Három év alatt ideért.
Törj ki pesszimizmusodból, és kiáltsd velem: legalább ideért! :cool:

Quote from: Lythisesetleg vanitt valaki aki látta az Adásunkat Megszakítjuk (Breaking News)c filmet? Az alapján, amit olvastam róla (vmi random újságban tárgyaltak róla a 2046-tal, és a House of the Flying Daggers-el, meg még egy-két keleti filmmel együtt), annyira nem tûnt rosszank.
Szerintem meg egyenesen marha jól hangzik! Ha valaki megszerzi, adja oda lécci! (Hátha nem lesz a tékában dvd-n.)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Fazék

Lehet hogy megfeledkeztem beszámolni errõl a filmrõl, szóval következzék:
Az ötlet nagyon jó, poénok nagyon jók, kivitelezés nagyon gyenge. Hogy-hogy nem úgy esett, hogy egy rendõrtiszttel néztem meg, és még csak nem is kellett mondania, már az 5. perc után látszott, hogy teljesen komolytalanok az akciórészek... de égbekiáltóan. Aki megnézi, véletlenül se számítson hiteles rendõrségi akciókra a filmben. De ettõl eltekintve nekem tetszett, mert a remek ötlet és a poénok viszik a filmet. :)
10/7 mert a hangulat nagyon rendben volt :D

edit:
láttam 2 részletet most ment az HBO-n a Big Fish és újból felidézõdött bennem mennyire hihetetlenül jó film. csak ajánlani tudom mindenkinek!

Ramiz

Clerks alternatív befejezés: háát... elsõre eléggé meglepõdtem... aztán belegondoltam, és arra jutottam, hogy ezzel is, azzal is van értelme. Az eretedi befejezés inkább arra utal, hogy minden marad a régiben, elképzelhetõ, hogy otthagyják a munkájukat, amit már nagyon utálnak, de nem valószínû. Egy napot láttunk, és vége. A második pedig megmutatja, hogy egy "real fuckin' day"-nek milyen lehet az igazi odaillõ befejezése, ami ugyanolyan morbid, váratlan és értelmetlen, mint nagyon sok jelenet a filmbõl. Egyszóval nekem mindkettõ tetszett.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Ramiz

Twin Peaks - elkeztem nézni, idáig nagyon tetszik. Lynch rendezte, nem õ írta (vagy lehet, hogy besegített), de olyan tipikus Lynch-es: ártalmatlan felszín alatt sötét erõk/érzelmek/gondolatok feszítik szét a nyugalmat. Para, de nem nagyon, furcsa humor, király arc szereplõk (az FBI-os arcot nagyon bírom! :D ).

.Attila

Vki megnézte az Ong Bak-ot a moziban? Thai box-os, és a bevágott jelenetek szerint elég jónak ígérkezik, de elõbb érdeklõdöm.

m46u5

Quote from: BonciVki megnézte az Ong Bak-ot a moziban? Thai box-os, és a bevágott jelenetek szerint elég jónak ígérkezik, de elõbb érdeklõdöm.
Hát, ha nem is moziban, de már régebben láttam. A kerettörténet annyira nem fogott meg, kicsit sablonosnak éreztem (ellopnak egy értékes tárgyat, elküldenek érte egy okos, ügyes, harcos emberkét, hogy szerezze vissza, stb...), de maga a harci jelenetek nagyon jól ki vannak dolgozva (hiába, dícsérték is rendesen a kritikusok), ha másért nem, hát azért mindenképp érdemes megnézni :).
A srác következõ filmje mondjuk jobban érdekel:
Tom yum goong - http://www.imdb.com/title/tt0427954/
Trailer: http://www.tomyumgoongmovie.com/html/trailer/index_e.asp
Ennek az elõzetesében még jobb harcok vannak :jee:
"A Bittorrent nagyszerûen pótolja a mozit az életemben, az eMulenél jobb videotéka pedig nincs."

Lythis

Quote from: BonciVki megnézte az Ong Bak-ot a moziban? Thai box-os, és a bevágott jelenetek szerint elég jónak ígérkezik, de elõbb érdeklõdöm.
Ez az, aminek Born to Fight volt az ánglus címe?

Quote from: RamizSzerintem meg egyenesen marha jól hangzik! Ha valaki megszerzi, adja oda lécci! (Hátha nem lesz a tékában dvd-n.)
Nekemisnekemisnekemis!!! (Sajna nem jött össze h megnézzem moziban...)

m46u5

Quote from: LythisEz az, aminek Born to Fight volt az ánglus címe?
Nem. A Born to Fight arról szólt, hogy egy csipet-csapat gonosz manó elfoglalt egy védtelen falut, és követelték, hogy a fõmuftijukat engedjék szabadon (erre egy atom-töltettel felszerelt ballisztikus rakéta volt az ösztönzõ-eszközük). Ebben a filmben is tai harcot láthat az ember, ráadásul nem is olyan rosszat, azonban a filmet, én nem tartottam olyan jónak mint egy, a filmbõl kivágott, csak a harci jeleneteket tartalmazó klippet (a film történetét, és egyéb cselekményét baromian vontatottnak tartottam, de mivel már régen láttam nem emlékszem pontosan a részletekre). A film vége meg pláne gagyira sikerült (szerintem).
A klipp amúgy innen leszedhetõ:
ftp://tricks:tricks@67.18.198.27/borntofight-action(edited_by_wookiss).avi
OFF: Az ftp-n amúgy (enyhén szólva) elég sok videó van, ami leginkább amatõr lopp-kick, s egyéb jópofi dolgokat tartalmaz (többnyire a kung-fu egyik spec ágazatához tartozó Wu-Shu harcmûvészet akrobatikus elemeit tartalmazó videók ezek)
Bõvebben: //www.bilang.com, //www.trickstutorials.com, //www.sportmartialarts.com /OFF
"A Bittorrent nagyszerûen pótolja a mozit az életemben, az eMulenél jobb videotéka pedig nincs."

Ramiz

Miért pont moziban? Én avi-ban néztem meg, és tetszett. A harci koreográfia hibátlan, a történet... hát, az úgyse számít. A színészi játék 0-hoz tart. De nekem tetszett. Zoli (Fazék) pl kiakadt azon a filmen. Olvass vissza, írtunk róla.

.Attila

Quote from: RamizMiért pont moziban? Én avi-ban néztem meg, és tetszett. A harci koreográfia hibátlan, a történet... hát, az úgyse számít. A színészi játék 0-hoz tart. De nekem tetszett. Zoli (Fazék) pl kiakadt azon a filmen. Olvass vissza, írtunk róla.
Látványos filmeket érdemes moziban nézni, mert teljesen más élmény, mint monitoron.
Nem szoktam a topicot olvasni, úgyhogy eltartana a keresgélés, megkérdezni egyszerûbbnek láttam.

Lythis

Végülis szerintem mindkét változatban élvezhetõ a dolog. Mellékesen lesz mostanában valami premierre kerülõ "látványosan kenjük el a fél stáblista száját" film?

Ramiz

Quote from: BonciLátványos filmeket érdemes moziban nézni, mert teljesen más élmény, mint monitoron.
Nem szoktam a topicot olvasni, úgyhogy eltartana a keresgélés, megkérdezni egyszerûbbnek láttam.
Egyetértek, a Kung Fu Hustle-t (:cool:) én is moziban néztem meg.
Ok, nem támadásnak szántam, csak hogy ha még mindig érdekel, mit írtunk, visszakeresheted.

Manu

Quote from: BonciLátványos filmeket érdemes moziban nézni, mert teljesen más élmény, mint monitoron.

Egyszerûen beírod a keresõbe: Ong-bak és hopp :) Nehogy nekem kelljen már elmagyarázni :)
Egyébként Ramiz három mondata nagyjából fedi a filmet.

Il mare

Nagyon határeset ez a film, de végül is jó volt. Tetszett, mert jó az alapötlet, szeretem a fõszereplõ színésznõt (Ji-hyun Jun - My Sassy Girl), meg alapban jó a kivitelezés, de nekem egy hajszálon függött végig. A mozi a magányról szól, s annak egyik mellékhatása, az unalom, majdnem átjött. Szerencsére csak majdnem, úgyhogy jót szórakoztam, mindenképpen érdemes megnézni. A vége sem volt az igazi, két lehetõség közül inkább a másikat választottam volna. Az alapötletet nem lövöm le, mert annak ismeretében sokat romlanának az élvezeti ráták.

Darkstar

Megnéztem másodszor a SW3-at és felmerült bennenm egy újabb kérdés. Hogy lehet, hogy a jedik, akik össze-vissza érzik az erõt, nem érezték meg a gonoszságot, a sötét erõt a szenátorban már az elején? Vagy enyire profin tudta rejtegetni?
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

.Attila

Quote from: ManuEgyszerûen beírod a keresõbe: Ong-bak és hopp :) Nehogy nekem kelljen már elmagyarázni :)
Egyébként Ramiz három mondata nagyjából fedi a filmet.
Fussunk neki mégegyszer:
nem akartam sem keresgélni, sem visszaolvasni. Egy rövid választ szerettem volna, hogy jó-e vagy sem. A választ megkaptam :merci:

Ramiz

Quote from: DarkstarMegnéztem másodszor a SW3-at és felmerült bennenm egy újabb kérdés. Hogy lehet, hogy a jedik, akik össze-vissza érzik az erõt, nem érezték meg a gonoszságot, a sötét erõt a szenátorban már az elején? Vagy enyire profin tudta rejtegetni?
Egyrészt már az elsõ epizódtól érzik a sötét oldal erejét (fõleg Yoda), de túl sok mindennel foglalkoznak (Yoda mondja), nem eléggé elmélyültek, nem érzik pontosan. Másrészt a 3. epizódban is már sejtik, de nem tudnak még mit tenni, nem rohanhatnak oda csak úgy, hogy "hopp! megvagy!".

Lythis

Quote from: DarkstarMegnéztem másodszor a SW3-at és felmerült bennenm egy újabb kérdés. Hogy lehet, hogy a jedik, akik össze-vissza érzik az erõt, nem érezték meg a gonoszságot, a sötét erõt a szenátorban már az elején? Vagy enyire profin tudta rejtegetni?
Simán... Yoda csak annyit bökött be, hogy a sötét oldal mindent ködbe burkol....pff.. mondhatná azt is, h "szartsetok vazz, mer el kell húzni a drámát még pár részen át"

ami nekem betett (fõleg h a clone wars-t is végignéztem): a Jedik, akik vezették a klónseregeket, és kíméletlenül vágták át magukat az ellenen, úgy hogy lazán érzésbõl kerülték ki a mindenféle lézereket, simán hátba lettek lõve!! Ez milyen TRÉ RATYI VACAK már????? :hogyaza:

Ramiz

Imádom a FSZEK-et: megvan nekik a Kiss Kiss (Bang Bang) dvd-n, kivettem!!! :hopp: :hail: :cool:

Raggie

"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

roderick

No rég írtam ide, de gondoltam azért írok pár dolgot, miket láttam manapság.
egyrészt valamelyik topic kapcsán jutott eszembe a Bukás, ami egy elég megrázó film, pedig kis szkepszissel ültem le megnézni de eléggé megviselt. Nagyon nem akarom ragozni, biztos mindenki sejti miröl szól, akit kicsit is érdekel a dolog, vagy szimplán az az örület amit XX. századnak hívtunk annak csak ajánlani tudom.

Másik, ami azértjutott eszembe, mert tegnap újra megnéztem szigeten, az Egy makulátlan elme örök ragyogása. Ez utóbbi idök talán egyik legjobb filmje szvsz. az a faszi követte el, aki a John Malkovich menetet (ami szintén zseniális, csak nagyon beteeeeeg), meg az Adaptációt (ami zseniális lenne, ha nem lenne olyan uuuuncsi). Még annó bemutató alapján nem is igazán akartam megnézni, de mint kiderült ez is olyan film ahol átver a trailer, mert nem akarják lelöni a poénokat. Ezt énse akarom most, így csak annyit jegyeznék meg, hogy mind az alapötlet és a megvalósítása kiemelkedö, egyáltalán nem "amerikai" a rossz értelmében a szónak, inkább kicsit már Lynch-esen magára hagyja a nézöt, jöjjön rá mit is lát. Ráadásul olyan cseles módon vanmegírva, hogy rengetegféle dolgot bele lehet magyarázni, így minden világnézetü egyénnek tetszhet.

Harmadik a könnyed szórakozás ketegóriába kerül, címe Garden State. Olyan tipikus jajjdenincsértelmeazéletnek film, kicsit túlamerikaiasodva, de szerintem aranyos. Röviden a története az, hogy egy srác visszamegy az anyja temetése miatt arra a környékre ahol felnött és ott persze találkozik régi haverokkal, meg Natalie Portmannel. De maga a történet annyira nem is nagy szám, de pár felejthetetlen poén, kedves párbeszédek és tipikusan amerikain elborult elmék azért vannak benne, meg az egésznek olyan kellemes hangulata van, mégha pont a föszereplö belítiumozott, érzéstelen arcát kell néznünk valahánypercen át.
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Raggie

Nemtom, nekem tetszett, csak az a baj, hogy mostanában kicsit túl sok a másodikVH-s zsidós film. Ez mindegyiket ellaposítja, szinte nem is tud rájuk  komolyan odafigyelni az ember, mert tudja, hogy most kötelezõ szemétnémetek lesznek, most kötelezõ tömegbegéppuskázás, mostt kötelezõ csakazértisellenállunk, meg a többi. Ezt eddig általánosságban írtam.
   Namost ez a film is tele van ilyenekkel, de megpróbálok elvonatkoztatni a többi film negatív hatásaitól és csak errõl a filmrõl írni. Egy varsói zsidó zongorista családjának a betörõ németekkel kezdõdnek a gondjai. Gettó, majd láger, a lényeg, hogy mindenkit elvisznek és a fõszereplõ is csak szerencséjének köszönheti, hogy megmenekül. Innentõl kezdve bujdosik. Nna ez az a rész, ami a legjobban tetszett a filmben: a legálisan élõ, nem zsidó, barátai keresnek neki mindenféle olyan lakást, ahol egy német lakott, de már nem. Ilyenekbe csempészik be mindenkinek a tudta nélkül, ezért semmi zajt nem csaphat, így kell élnie. És a legjobb rész, amikor egy olyanba kerül ahol van egy zongora(és ügye már régóta nem zongorázott), és elkezd a billentyûk felett egy centivel zongorázni!*
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Manu

A zongorista tényleg jól elkapott kis film volt, én is szerettem, de sajna az egyik jelenetben elkövettek egy nagy hibát, amit ugyan az átlag nézõ biztos nem vesz észre, egy zenész viszont igen. Ez persze nem rontana annyit a filmen, csak hát erre a filmre, már a címébõl fakadólag is, jobban bemennek a zenészek, mint másra. Akikkel eddig beszéltem a környezetembõl mindenki ezen röhögött.

A jelenet: A fõhõs már szakállas és a végét járja a film vége felé, a romok között pedig talál egy zongorát és elkezd rajta játszani. Na azt a darabot ennyi év kihagyás és gyakorláshiány után nem tudta volna úgy eljátszani. Sõt, sehogysem. A zene mindennapi gyakorlást kíván még a legnagyobb tehetségektõl is.

Raggie

Most, hogy mondod tényleg! Plussz még elõtte szinte már ökölbe gémberedtek az ujjai, egy uborkáskonzervet is alig tudott megfogni! Hát ja...
De az a német faszi jó arc volt, mert már látta, hogy úgyis elvesztették a háborút, nem lenne már semmi értelme lepuffantani még egy zsidót, így hát nem nyírta ki a zongoristát! De az is jó volt, hogy utána megpróbálta felhasználni, hogy kijusson a gulágról, csak nem értek oda idõben. Az egy vérbeli amerikai befejezés lett volna ha õ is megmenekül.

Well, do ya, punk?"

Ramiz

Quote from: Raggie GordonNemtom, nekem tetszett, csak az a baj, hogy mostanában kicsit túl sok a másodikVH-s zsidós film.
Akik pénzelik ezeket a filmeket, azoknak telik akármennyire. (Ld Schindler listája, Sorstalanság stb) Nem számít, hogy uncsi, a zsidók iránti részvét sosem árt. Egyébként meg a németek csinálnak még a legérdekesebb háborús filmeket, csak sajnos ritkán.
Azon az eltúlzottan meghatóra vett zongorás jeleneten a bátyám is nagyon röhögött (szintén zongorista), meg is sértõdtek anno páran a moziban. :D

------

Ewoks: The Battle for Endor
The Ewok Adventure

Ezek iszonyú szánalmas TV filmek Star Wars díszletekkel és az Endoron játszódnak... nem tudtam, hogy sírjak-e vagy nevessek... aztán hányingerem lett... de végleg kiábrándultam Lucasból és az SW-ból mint olyanból (kiv. 4.-6., a többi nem érdekel!!!). DVD-n kaptam kölcsön ezt a két szemetet... lemásolnám, mert ilyet ritkán lát az ember (szerencsére...), de sajnálom rá a dvd-t. Mindkettõbe csak belepörgettem, de így is sok volt...

Raggie

Quote from: RamizAkik pénzelik ezeket a filmeket, azoknak telik akármennyire. (Ld Schindler listája, Sorstalanság stb) Nem számít, hogy uncsi, a zsidók iránti részvét sosem árt. Egyébként meg a németek csinálnak még a legérdekesebb háborús filmeket, csak sajnos ritkán.
Összeesküvéselmélet(tanárodé)? :D
A német háborús filmek még télleg jók, pl a legutóbbi a Bukás volt, ami nekem tetszett.
Quote from: RamizEwoks: The Battle for Endor
The Ewok Adventure
NO KOMMENT! :linsux:  :b+:  :hogyaza:  :nagyere:  :uzi:  :kabbea:  :morci:  :fuk-u:

Well, do ya, punk?"

Kvikveg

Quote from: RamizEwoks: The Battle for Endor
The Ewok Adventure
Heeeeeeheheeeeeehe he... /lefordultam a szekrol/
Sirnivaloak.
De allitolag volt egy olyen, amit meg Lucas is szivesen letagadna, ahol a rohamosztagos es csaladja ul a tv elott - amerikai csaladmodell - meg talan karacsonyozik... Szerintem ha azt meglatom, beallna nalam az agyhalal.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.