Filmek (minden, ami nem japán)

Started by Flaser, 2004-09-15, 11:18:12

Previous topic - Next topic

RE@L

Quote from: kikuchiyo(Na ha már postolok, akkor...)
Reservoir Dogs

Tarantino ezzel vált híressé.
6 férfi gyémántrablást követ el, ám az akció vérfürdõbe torkollik, valaki közülük beépített zsaru. A film fõ cselekménye egy helyszínen, az akció után játszódik, ahol a szerencsétlenek próbálják kisakkozni, hogy ki volt a spicli, a szokásos tarantinos kaotikus flashback-ek pedig a rablás elõzményeit mesélik el.
Röviden: nem jött be. Csírájában tartalmazza majdnem mindazt, amitõl a Ponyvaregény az lett, ami, de nyersen, éretlenül, darabosan. Nincs meg a kellõ feszültség, rossz arányú a cselekmény szerkesztése és a túlzásba vitt káromkodást és erõszakot nem lehet mivel megindokolni.

Kutyaszorítóban....
Szerintem kurvanagy film...
Szerinted nem lennél teis magadon kívül, hogyha vmi szép nagy gixer került a gépezetbe és csak közületek lehet valaki, de nemakarsz senkire se ujjal mutogatni... Azért a Ponyvaregény szerintem más ennél, itt komolyra vette a szót azért Tarantino, a káosz a szereplõkben is megnyilvánul mert olyan helyzet elõtt állnak amit sürgõsen meg kell oldani de sehogy se akaródzik nekik megoldást találni. Tul képpen minden bonyodalom forrása a meglõtt ember, mert ha nincs sérülés nemlenne gond a meneküléssel. Nekem mai napig kedvencem az a jelenet amikor Madsen táncol a benzineskannával....
Gondolj bele abba is h ha jól tudom ez volt Tarantino 1 filmje, ahoz képest egész díszes társaság lett a szereplõ gárdája szerintem ez abelé vetett bizalom volt a színészek  részérõl ami be is jött.
(u.i.: Közhely: Kinek a pap kinek a pappné) :lazza:

"The past is the past... and the future is the future. A man is a man, and a woman is a woman. I am who I am, and you are who you are. Like it really matters anyway....
" - Faye Valentine (Cowboy Bebop)
Van ami kell van ami nem / újra itt, újra ott  remélem nem elkapkodott.

Rounin

Quote from: katzIsmerõseim mondták, h nem lesz nagy durranás, ezért mozi helyett én bûnös, aberrált lélek, letöltöttem. Elkezdtem nézni és az elsõ pár perc után (ürcsta a tyü-tyükkel meg a többi szokásos bakival) ez jutott eszembe: De szar! Végignéztem és csak ennyi maradt bennem: Ez a rész, vagy az egész sorozat paródiája, vagy egy szánalmas brazil sorozat zanzásítása egy sci-fibe. Van egy csilli-villi máz ami a rengeteg, látványos CG-ben testesül meg és van egy felemás történet, ami idõnként hatalmas baromság, csapnivaló szinészi munkával.
Nem jött be. Mégegyszer tuti nem nézném meg. Egyszer elment, de az is csak a látvány miatt.

Pár ismerõs agyonsztárolta, ajnározták agyba-fõbe o.O
Nem bírtam kivárni - hamu fejemre - a moziba kerülést :S
Örülök neki. Ezek után nem megyek el megnézni moziban. A már említett ökörségek mellett a sztori közel sem lett olyan ütõs, mint lehetett volna. Anakin megtérése jól elõkészített esemény volt, ami hiteltelenné fajult o.O
Most ezt miért kellett kedves Lucas apó? Teljes mértékben egyetértek a vgcats paródiával :/
(ami igazán idegesített, az a harci robotok burleszkfilmbe illõ 'jelleme'. A fenének kell egy harci droidnak o-ózni? Vagy poénosnak szánt benyögéseket megereszteni o.O)
Eh... röviden ennyi -.-

Ramiz

Quote from: kikuchiyo(És még Kubricktól is mert nyúlni... nem semmi.)

Reservoir Dogs
A Kubrickos jelenet (Ragyogásból) nekem is tetszett, de szerintem nem sokan értették a moziban... :rolleyes: :D

Kutyaszorítóban - Nekem nagyon tetszett, a Ponyvaregény mellett a másik király Tarantino film (ha a Tiszta románcot nem számítjuk). Olyan, mint a Coen filmek. A történet, az alaphangulat röviden: minden elb.szódik. Trágár beszéd, vér: a legtöbb filmben olyan elegáns bankrablások, macsó rablók vannak, ez meg itt az, ahogy kinézhet, ha elb.szták a melót: pánik, káromkodások, vér, gyanúsítgatás. Szintén nagyon tetszik az, ahogy váltogat a múlt és a jelen közt, meg maga az, hogy a rablást nem látjuk. Madsen pedig egy iszonyatosan nagy õrült! :cool: Ja, és még a poénkodás is belefér (vita a neveken... :lol: ). Amúgy ezt is egy másik filmrõl lopta Tarantino (asszem pont japánról). Ha az megvan valakinek, ne átalljon szólni. :)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

kikuchiyo

Ez annyira pocsék volt, hogy írni sincs kedvem róla.
Douglas Adams szóbûvészkedés jellegû poénjai abszolút nem mûködnek filmen, olvasva nagyszerû élményt jelentenek, de így, fõleg ezekkel a szánalmas animációkkal illusztrálva (komolyan, bármelyik flash-huszár jobbat csinál ezeknél)... inkább kínos, mint vicces.
Próbálom felidézni a pozitívumokat, de nem megy. A fénykard-kés, a valószínûtlenségi hajtómû effektjei, meg a bolygógyár kb. tetszettek, de egyébként csak arra emlékszem belõle, hogy küzdök az elalvás ellen.
Summa summárum: 2 elpazarolt óra, illetve 1050 elpazarolt forint. Jobban jártam volna, ha inkább hazajövök és a Ramiz kollégától kapott Shaolin Soccert nézem meg helyette. (I think I'll do that now)
Failure is the default option

Ramiz

Quote from: kikuchiyoJobban jártam volna, ha inkább hazajövök és a Ramiz kollégától kapott Shaolin Soccert nézem meg helyette. (I think I'll do that now)
Good idea. :D Jobb most, mint késõbb. :D
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

kikuchiyo

A Kung Hu Hustle (nálunk "Pofonok földje" néven fut) rendezõjének elõzõ sírvaröhögõs blõdliparádéja, avagy mit kapunk, ha a shaolin kungfut ötvözzük a focival?
Az egész leginkább egy sportanimére emlékeztetett (Pálya ördögei, még a régi szép retekklubos idõkbõl), ezekkel a tûzgolyókká változó kapuralövésekkel meg cgi-fu-trükkökkel. Dícsérendõ a rengeteg friss poén, itt még kevesebb a filmes idézet.
Kikapcsolódásnak kiváló.
Failure is the default option

m46u5

No megnéztem az Idõgép (The Time Machine 1960-as /eredeti változat/) c. filmet, /ebbõl készítették a 2003-ast/. A nevek ugyanazok, mint a felújított változatban (Eloi, Morlock), de a történet egy kicsit eltér tõle, /autóra szerelt légterelõ ketyere:/ mert itt nem szerelmi bánat miatt kezdett el utazgatni az idõben, hanem tudományos kísérleti céllal, ráadásul a kísérletét be is mutatja egy kis modellen, csak éppen nem arat vele sikert. No meg itt a fõszereplõ vissza is tér a saját idejébe. /autóra szerelt légterelõ ketyere vége/
Tetszett a filmben szereplõ karakterek színészi teljesítménye, ugyanis ekkor még jól tudtak játszani a színészek. A díszlet, a technika, és a jövõrõl alkotott kép mai szemmel nagyon megmosolyogható, de szerintem nagyon jó lett. Ráadásul a jövõbeni csajszi, akivel megismerkedik mérföldekkel szebb mint az új változatban látható hölgyemény. Mindenkinek ajánlom, aki nem fél a régi filmek nyújtotta élményektõl!

A másik film ami még hasonló hangulatú, de már a jövõben játszódó film a Logan futása (Logan's Run 1976). A történet annyi, /autóra szerelt légterelõ ketyere:/ hogy a népesség a környezettõl elzártan él, amolyan burok városokban, és mivel a hely szûkös, limitálva van az életkorhatár, ugyanis ha valaki eléri a 30. életévét, annak kötelezõen részt kell vennie egy ceremónián (valami körhinta a neve) ahol a testük megszûnik, de a lelkük megújul. Na ezt a kamu dumát néhányan nem veszik be, és ebbõl vannak gondok, amit a "rendõri" réteg próbál rendben tartani. A fõhõsünk is egy efféle rendfenntartó, aki szintén közeledik életének csúcspontja felé, és bizony elgondolkodik a jövõjének lehetséges alternatívájáról. /autóra szerelt légterelõ ketyere vége/
A történet, és a színészi alakítás itt is nagyon tetszett. A néhány helyen nagyonis szembetûnõ technika megoldásokat pedig nem szabad nagyon kritikus szemmel nézzni, és garantáltan feledhetetlen élményt nyújt a film. Errõl mondjuk ezembe jutott az Orion csillaghajó (vagy valami ilyesmi) c. film, melyben máig nem értem miért van az ûrhajó vezérlõpultján egy vasaló :)
Ja meg még egy jó(rossz) hír, hogy 2006-ban valszeg felújított változatot csodálhatunk meg a moziban, amelyben lehet (remélem nem), hogy Leonardo DiCaprio fogja a fõhõst (Logan 5) alakítani  :rolleyes:
"A Bittorrent nagyszerûen pótolja a mozit az életemben, az eMulenél jobb videotéka pedig nincs."

Kvikveg

Quote from: m46u5Ja meg még egy jó(rossz) hír, hogy 2006-ban valszeg felújított változatot csodálhatunk meg a moziban, amelyben lehet (remélem nem), hogy Leonardo DiCaprio fogja a fõhõst (Logan 5) alakítani  :rolleyes:
NEM! NEM! NEEEEEEEEEEEEEEEEEM!!!!
Az Michael York volt, lesz, el es letezik! Lojuk le Decap-et!
A film egyebkent bajosan regimodi, de jo. :rolleyes:
/autóra szerelt légterelõ ketyere:/<- Ez tetszik! :D Szoval a vegen az a nagyjelenet, ahol Lincoln szobrara racsodalkozik, valami nyalasan amerikai. De ez az egyetlen, ahol elhanytam magam. Enelkul a tobbi jo. Amugy az o ideje meg nem jart le, hanem mestersegesen ideztek elo ezt az allapotot, hogy a rakoncatlankodok koze beepulhessen. Logikai baki: ha mar olyan regen elnek lent, hogy lehet, hogy az oreg meg emlekszik a regi idokre??!/autóra szerelt légterelõ ketyere vege/

Az Idogep regi verzioja. Ahh. Most irigyellek.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Ramiz

Quote from: m46u5Errõl mondjuk ezembe jutott az Orion csillaghajó (vagy valami ilyesmi) c. film, melyben máig nem értem miért van az ûrhajó vezérlõpultján egy vasaló :)
Az Oriont kéretik nem szidni!!! :ejj: :rolleyes:
A Logan futása jól hangzik.

Havernél belenéztem Mátrix 3-ba, Dolby Surround 5.1-teszt. Hát, már a forgalmazó logóját kísérõ effekteken lehidaltam. :) Viszont a bunyós rész (villámlás elõtt pózoló Szabó ügynök, lezuhanás, esõ) szánalmas volt, még ha Dragon Ball-os emlékeket idézett is.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

m46u5

Quote from: RamizAz Oriont kéretik nem szidni!!! :ejj: :rolleyes:
Bocs, félre értettél, nem szidni akartam az Oriont, csupán egy aranyosan blõd technikai megoldást emeltem ki belõle. Maga a sorozat (7 rész) nagyon tetszett, és annak ellenére, hogy nem vígjátéknak készûlt, nagyon jó poénos beszólások vannak benne. Nekem határozottan tetszett. :jee:

A matricával kapcsolatban nekem csak annyi a véleményem, hogy az elsõ rész jó lett, a másodikból csak az autópályás jelenet maradt meg bennem (ügynök ráugrik a kocsi motorháztetejére), a harmadikat pedig komoly erõfeszítések árán tudnám csak felidézni (tömören:sz@r)
"A Bittorrent nagyszerûen pótolja a mozit az életemben, az eMulenél jobb videotéka pedig nincs."

Ramiz

Quote from: m46u5Bocs, félre értettél, nem szidni akartam az Oriont, csupán egy aranyosan blõd technikai megoldást emeltem ki belõle. Maga a sorozat (7 rész) nagyon tetszett, és annak ellenére, hogy nem vígjátéknak készûlt, nagyon jó poénos beszólások vannak benne. Nekem határozottan tetszett. :jee:
Rendben, megnyugtattál. :)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Ramiz

Brazil - Terry Gilliams pszihopata filmvíziója

Ez egy kegyetlen, groteszk, iszonyatosan paranoid film. A 12 majom (azt is Gilliam rendezte, de ezt õ is írta asszem) is elég beteg volt, de ez sokszorosan felülmúlja. Még egy ilyen filmet nem láttam (talán még a Meztelen ebéd volt ilyen... különös, nyomasztó, megragadó). A legfeketébb humor és a meseszerû betétek nem oldják fel az orwelli (1984) világ nyomasztó, embertelen hangulatát, mert az mindig átmarja a cukormáz vékony rétegét, és újra meg újra a vereség, a tehetetlenség és a gyengeség érzetével tölti el a szerencsétlen nézõt.
Nem tudok mit mondani. Aki bírja az ilyesmit, és van hozzá gyomra, az ne hagyja ki.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Kvikveg

Quote from: m46u5A matricával kapcsolatban nekem csak annyi a véleményem, hogy az elsõ rész jó lett, a másodikból csak az autópályás jelenet maradt meg bennem (ügynök ráugrik a kocsi motorháztetejére), a harmadikat pedig komoly erõfeszítések árán tudnám csak felidézni (tömören:sz@r)
Hat nekem is kb. Meg a ket rasztahaju foszer. Meg hogy az o cgi arcuk ugynaz volt, mint Voldemorte. Vagy a kentaure. Szoval bena.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Manu

Uhm Ramiz, szerintem nem annyira rémisztõ az a Brazil. :) Legalábbis pszichopatának nem mondanám, én negyon szeretem. Akinek tetszett az említett 1984, meg Huxley Szép új világa, ill. szereti Terry Gilliamat, annak kötelezõ darab.

A Logan futása tényleg kellemes. Bár én évekkel ezelõtt láttam, de a technika már akkor is cikis volt benne. Én azonban szertem az ilyet. Pont ezért néztem meg pár hete a Fantastic Voyage (1966) c. csodát. Gyerekkoromban (kb. 7-8 évesen) láttam elõször, utána sokáig féltem tõle, most meg csak röhögtem, de jó volt. Most pedig a felújítás hatására itt csücsül a gépemen az '53-as Világok Harca. Retro Rulez :D

kikuchiyo

Ha egyszer lesz idõm, írok ajánlókat pár hasonló "retro" filmrõl.
Failure is the default option

m46u5

#915
Haverom elhozta a Star Wars filmek felújított változatait (IV-V-VI), s bizony padlót fogtam, mikor megmutatta a VI. rész utolsó jelenetét, mikor Luke látja Jodát, Obit, meg az Apját - hááááááát, itt az eredmény:
http://usteam.hu/pictures/b/pics/1119906555718.jpg
"A Bittorrent nagyszerûen pótolja a mozit az életemben, az eMulenél jobb videotéka pedig nincs."

Kvikveg

Quote from: m46u5Haverom elhozta a Star Wars filmek felújított változatait (IV-V-VI), s bizony padlót fogtam, mikor megmutatta a VI. rész utolsó jelenetét, mikor Luke látja Jodát, Obit, meg az Apját - hááááááát, itt az eredmény:
http://usteam.hu/pictures/b/pics/1119906555718.jpg
Azta satani vigyort. Olyan hehehe, ide is befurakodtam!!! Anyaja. Na ezert vadaszom a regi verziot.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

m46u5

Quote from: KvikvegAzta satani vigyort. Olyan hehehe, ide is befurakodtam!!! Anyaja. Na ezert vadaszom a regi verziot.
Nekem hál Istennek megvan, de az sajnos csak egy CD-s változat, ami ugyebár minõségileg nem a legjobb. /hmm lehet, hogy kivágom azt a rövidke részt, és beillesztem ebbe az új verzióba/. Amúgy meg nem értem minek kellett bele eröltetni, mert ha Joda és Obi az idõs változatként szerepel (gondolom azért mert idõs korukban haltak meg, s így "az marad fenn az utókornak"), teljesen logikátlan, hogy a fiatal Anakin látszódik. :ejj:
"A Bittorrent nagyszerûen pótolja a mozit az életemben, az eMulenél jobb videotéka pedig nincs."

Rounin

Quote from: m46u5Nekem hál Istennek megvan, de az sajnos csak egy CD-s változat, ami ugyebár minõségileg nem a legjobb. /hmm lehet, hogy kivágom azt a rövidke részt, és beillesztem ebbe az új verzióba/. Amúgy meg nem értem minek kellett bele eröltetni, mert ha Joda és Obi az idõs változatként szerepel (gondolom azért mert idõs korukban haltak meg, s így "az marad fenn az utókornak"), teljesen logikátlan, hogy a fiatal Anakin látszódik. :ejj:

Egyetértek. Nagyon nem passzol oda^^ (fõleg ezzel az arccal. Nem túl hiteles 'light side' fej :)

Feldin

Quote from: ManuUhm Ramiz, szerintem nem annyira rémisztõ az a Brazil. :) Legalábbis pszichopatának nem mondanám, én negyon szeretem. Akinek tetszett az említett 1984, meg Huxley Szép új világa, ill. szereti Terry Gilliamat, annak kötelezõ darab.

A Logan futása tényleg kellemes. Bár én évekkel ezelõtt láttam, de a technika már akkor is cikis volt benne. Én azonban szertem az ilyet. Pont ezért néztem meg pár hete a Fantastic Voyage (1966) c. csodát. Gyerekkoromban (kb. 7-8 évesen) láttam elõször, utána sokáig féltem tõle, most meg csak röhögtem, de jó volt. Most pedig a felújítás hatására itt csücsül a gépemen az '53-as Világok Harca. Retro Rulez :D
MAnu! megint küldesz nekünk cuccokat :D
szeretjük a retrot!!!!! :D
http://myanimelist.net/animelist/Feldin


topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Ramiz

Quote from: ManuUhm Ramiz, szerintem nem annyira rémisztõ az a Brazil. :) Legalábbis pszichopatának nem mondanám, én negyon szeretem. Akinek tetszett az említett 1984, meg Huxley Szép új világa, ill. szereti Terry Gilliamat, annak kötelezõ darab.
Oké, akkor csak én vagyok túl parás gyerek. :D De így hatott rám, mit csináljak! (Lehet, hogy kellett hozzá a jó kis "utolsó cserkészes"* lelkiállapotom is... :lazza: )

-----------
(* : Az utolsó cserkész. Bruce Willis másik nagy király filmje a Die Hard 1 mellett. Híres monológja a kocsijában, a visszapillantó tükörbe nézve: "Téged senki sem szeret. Minkenki utál. Örök vesztes vagy... Na mosolyogj, te barom!")
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

katz

Megvan :hopp:
m46u5 khmm áthagyományozta rám a DVD-t. Ha vkinek kell, az PM nekem. 1 DVD befogaló méretû az anyag. Német szinkorn only offkorsz, nem mintha kellen más is. Így a legjobb.

Fazék

#922
Fölösleges is tagadnom egyik kedvenc filmem. Úgy ültünk be rá a moziban, mert úgy is reklámozták, hogy vmi részben gyerekeknek készült, de igencsak poénos film. Erre megleptek minket egy nagy adag felnõtteknek szánt bizarr humorral, egy nagyon elborult vizuálisan elképesztõen jól megalkotott álomvilággal, és remek poénok tömkelegével. A film mellesleg nagyon ki van átkozva, amit mi sem jelez jobban, hogy imdb-n is 4.7-es átlaga van 3256 szavazatból...  ezt részben annak tudom be, hogy hihetetlenül eltolták a film ajánlását, tényleg azt lehetett hinni, hogy gyerekfilm, és a moziban is sokan voltak gyerekek szülõkkel és nem túl meglepõ módon, elég sokan távoztak is pár keresetlen szóval a reklámszakemberekhez... Ebben a filmben még Whoopi Goldberg-et is kedveltem!! Ami pedig nagy szó, mert nagyjából tizenegypár éve szerettem õt utoljára filmben még gyerekfejjel...
Mondjuk el kell ismernem, hogy vannak benne gyenge poénok is, fingós, satöbbi, de ha emiatt nem is tetszene a film valakinek, a látványvilág szerintem kárpótolja ezért õket is :)
Amúgy a filmet már vagy 3-4x láttam, most csak azért írtam be, mert tök véletlenül beugrott, és kíváncsi vagyok, hogy látta-e itt bárki is rajtam kívül és kérem nyugodt szívvel írja be a véléményét, mert kíváncsi vagyok rá, hogy mi nem tetszett esetleg benne, vagy 'neadjisten', miért tetszett. :)

edit: ja és mellesleg ugyanaz a Henry Selick rendezte, aki a The Nightmare Before Christmas-t is

edit2: gondolom sokan csalódhatnak bennem, hogy nekem tetszik ez a film, de hát ez van, senki sem tökéletes, én meg pláne nem :)

edit3: most látom csak, hogy ugyanez a rendezõ felel Neil Gaiman egyik gyerekeknek(?)szánt könyvének megfilmesítéséért a Coraline-ért! Könyvrõl infó a honlapján és egy értékelés  róla.

Ramiz

Már kezdtem kedvet kapni ehhez a filmhez, Zoli, amit mondtál, de ránéztem az imdb-n, és Brendan Fraser-t utálom... meg a fingós poénokat. Amúgy az elvont látványvilágokat szeretem (ld.: Brazil, Meztelen ebéd).
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Fazék

Quote from: RamizMár kezdtem kedvet kapni ehhez a filmhez, Zoli, amit mondtál, de ránéztem az imdb-n, és Brendan Fraser-t utálom... meg a fingós poénokat. Amúgy az elvont látványvilágokat szeretem (ld.: Brazil, Meztelen ebéd).
Igen, sajnos tisztában vagyok vele, hogy túl sok az elrettentõ tényezõ a filmmel kapcsolatban. :)

kikuchiyo

#925
The War Game (1965)

A dolog úgy kezdõdött, hogy az akkori, forrósodó hidegháborús helyzetben a BBC rendelt egy pozitív hangvételû, optimista dokumentumfilmet az atomháború hatásairól, a lakosság megnyugtatása céljából. Peter Watkins rendezõ pedig készített egy dramatizált ál-dokumentumfilmet arról, hogy milyenek a brit polgári lakosság igazi esélyei egy elképzelt globális atomháborúban. A híradó-felvételek stílusában felvett jelenetek egyszerûen szétcincálják a hatóságok által terjeszteni próbált optimista képet: rámutatnak az emberek teljes tudatlanságára és felkészületlenségére ("Do you know what Strontium-90 is, and what it does to the human body?"), és hogy egy ilyen szituációban mi történne valójában: harmadfokú égések, sugárbetegség, a társadalom szétesése stb. A megdöbbentõ képek és jelenetek alatt a narrátor száraz hangon sorolja a tényeket, pl. hogy a világ összes országa közül Nagy-Britanniában vannak a legsûrûbben a bombák célpontjai, hogy a szirénák megszólalása után 2,5-3 perc telik csak el a robbanásig, hogy az égõ városok romjain kialakuló tûzvihar közepén 800 fokra is felmehet a hõmérséklet, és így tovább.
A film hatása még így, a hidegháborús veszély elmúltával is letaglózó, csak elképzelni lehet, hogy a valós fenyegetés árnyékában milyen érzéseket kelthetett. Nem meglepõ módon a filmet elkészülte után azonnal betiltották, tévében csak sokkal késõbb vetíthették le. Mozikban azonban bemutatták, és többek között Oscart is nyert.

Hasonló témában meg fogom még szerezni a When the wind blows c. brit animációs (!) filmet (ugye nekünk, anime-rajongóknak nem új, hogy ilyen kaliberû témákat is fel lehet dolgozni az animáció mûvészi eszközeivel, lásd pl. Grave of the Fireflies vagy Hadashi no Gen, de ez azt mutatja, hogy nyugaton sem érvényes az "animáció = gyerekeknek való" tétele).

Ezenkívül meg fogom még nézni a Gyilkos paradicsomok támadása c. trash-filmet, ami csak annyiban illeszthetõ a fenti vonulatba, hogy a címben jelzett mutáns növények megtámadják Amerikát... (:))

Edit: 100. hsz.! Nem hittem volna, hogy megérem... :)
Failure is the default option

Ramiz

Grat a 100-hoz, és gyûjtsd a jó filmeket a kövi találkánkig! :)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

m46u5

Quote from: katzMegvan :hopp:
m46u5 khmm áthagyományozta rám a DVD-t. Ha vkinek kell, az PM nekem. 1 DVD befogaló méretû az anyag. Német szinkorn only offkorsz, nem mintha kellen más is. Így a legjobb.
Van rajta felirat is (német :)), a poén az, hogy tulajdonképpen csak a feliratok körvonala van rajta, ezért normálisan kiszedni nem is lehet, pedig gondoltam rá, hogy nem rossz ha megvan, vagy feltenni a feliratok.hu-ra hátha valaki nekiesik és lefordítja (szerintem nem olyan nehéz) :rolleyes:
"A Bittorrent nagyszerûen pótolja a mozit az életemben, az eMulenél jobb videotéka pedig nincs."

kikuchiyo

Attack of the Killer Tomatoes (1977)

...I know I'm gonna miss her
A tomato ate my sister...

A cím mindent elmond; a világot(=Amerikát) letámadó idegenek/mutáns szörnyek/egyebek garázdálkodásáról és végül legyõzésérõl szóló inváziós filmek elborult, fájdalmas paródiája. Nagyjából 630-szor fárasztóbb, mint egy Leslie Nielsen-film, egyben megnézve a hatása egy fejlövéssel ér fel.
Valahogy úgy vagyok ezzel, mint Manu kolléga a Godzilláival, ez már annyira rossz, hogy jó. :)
Nagyon bátor, kissé mazochista embereknek ajánlott.
Failure is the default option

katz

Quote from: m46u5hátha valaki nekiesik és lefordítja (szerintem nem olyan nehéz) :rolleyes:
LOL, magyar fordítva nem is tom milyen tájszólással lenne az igazi  :rolleyes:  :haha: