Offtopic - Archive #1 - 2003-09 - 2006-03

Started by Shock12, 2003-09-25, 01:10:44

Previous topic - Next topic

Lazzaret

Nálunk is most lett elküldve egy ember. Mondjuk nem sajnálom mert sajna hasznavehetetlen és baromi nagy arcú emberke volt. De ha egy jó kollégát küldenének el az engem is elszomorítana.

www.arkangyalok.uw.hu

sirtomi

Nem elküldik, hanem õ megy máshova.

Mára elég volt a munkából, baromira fáj a fejem. Haza kellene már menni, vagy sörözni :)

Lt. Simoan Blarke

Quote from: White SeeDBruce: Látom nálatok is arat a villamosságtan. Nálam is ez a helyzet...
Igaz nálunk most az van, hogy akárhányszor felvehetsz egy tárgyat, de 2 félév után 30 4 félév után 60 kreditet kéne öszeszedni. Nekem most van 4 2 félév után...
A szivás ott van, hogy nem tudok annyi tárgyat fölvenni, hogy összejöjjön a 60 negyedik félév után. Úgyhogy szerintem most fogok repülni:(
az egy dolog, de ha 4 kredited van 2 félév után, akkor már mindenképpen repülsz...
Quote from: White SeeDMondjuk ha szüleim támogatnak akkor jelentkezek újjra, de most ez a sokszintû érettsáégi miatt kétlem hogy felvennének.
+Az érettségim meg az iskolai átlagomazokban az idõkban 3,2 körüli a rizikós tárgyakból, vagyis szar:(
nem olyan nehéz az pedig. ha van 1-2 nyelvvizsgád, az +7-20 pontot jelent, és az érettségi is simán összehozható kb. 116 pontosra (85% mindkét fõ tárgyból...). meg azért az emelt szintû matek sem reménytelen dolog, bár nem tudom, hogy állsz vele... :rolleyes: és az újabb +7 pont.

l: kétszintû érettségi topic ;)
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

"It's easy to kill someone. Just forget the taste of sugar." - Monster

Xaga

Quote from: White SeeDXaga: Kecskemét? jól hangzik. Utánanézek.

Szaktárs mesélte hogy wan ott ismerõse és elég jól megy neki (könyû az anyag vagy nagyon tud azt nem tudom) többet nem tudok néz utána hátha.
Tavalyi szomszéd mérnõk asszisztens volt 3.x sikerült megcsinálni analizist ehez képest nagyon vágja linuxot ha abból kéne vizsgáznia kevés olyan kérést tudnának neki föladni amire nem tudja a választ o_O

Ramiz

Quote from: sirtomiHaza kellene már menni, vagy sörözni :)
Jó ötlet! :) Nekem meg el kéne menni itthonról sörözni. :D
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Xaga

Quote from: White SeeDHmm, de ez egyetemi képzés, vagy csak sima felsõfokú mérnökaszisztensi szakképesítés?
Nem tudom.

sirtomi

Quote from: RamizJó ötlet! :) Nekem meg el kéne menni itthonról sörözni. :D
Én elmegyek itthonról. Még egy óra. Csak nem sörözni, de eszek palacsintát :)

Lazzaret

Én meg addig helyettek is nézek valami animet :D

www.arkangyalok.uw.hu

kisvirag

most komolyan

ennyire nehéz tényleg ez a mûszakis mérnökis cucc, vagy csak ti vagytok kicsit linkebbek?

ismerõsök is összevissza küszködnek vele... 1. félév 0 kredit, 2. félév is csak azért termelt kreditet, mert áltmüvekkel potolgatták ki a dolgot...

nekem meg legtöbbször arra kellett figyelnem, hogy nehogy sok kreditem legyen... 3. félévbe annyi kreditem volt, mint amennyinek 4. felevben min lennie kellett volna... namindegy... tudom, bölcsész vagyok...
Az emberek azért magányosak mert falakat építenek hidak helyett.

Lazzaret

Quote from: White SeeDÉs nem értem hogy MIÉRT?!

Tudod ez is a nyelv hosszúságával van egyenes arányban :D Én is átéltem valami hasonlót a szakmunkásban. Amig a vizsgákra készültünk végig 4-5 átlaggal ment minden. De kikaptam valami balf*** vizsgabiztost és örültem hogy átmentem. Biztos a méreteimmel voltak gondjai :)

www.arkangyalok.uw.hu

Xaga

Quote from: White SeeDÉs nem értem hogy MIÉRT?!

400 embernek azért mégsem adhatnak diplomát....o_O

kisvirag

akkor meg miafaxert vesznek fel annyit?

Nem, nem kell válaszolni, tudom: pénz....

Xaga

Quote from: kisviragakkor meg miafaxert vesznek fel annyit?

Nem, nem kell válaszolni, tudom: pénz....
Nem vettek fel anyit, a szám 1 tantárgyat felvettek száma ha jol tom ~300 fõt vettek fel idén is és tavaly is.

Bruce

Quote from: kisviragmost komolyan

ennyire nehéz tényleg ez a mûszakis mérnökis cucc, vagy csak ti vagytok kicsit linkebbek?

ismerõsök is összevissza küszködnek vele... 1. félév 0 kredit, 2. félév is csak azért termelt kreditet, mert áltmüvekkel potolgatták ki a dolgot...

nekem meg legtöbbször arra kellett figyelnem, hogy nehogy sok kreditem legyen... 3. félévbe annyi kreditem volt, mint amennyinek 4. felevben min lennie kellett volna... namindegy... tudom, bölcsész vagyok...
Nekem nem volt gondom semmivel, csak a fizikával... Mert hiába tud nagyon az elõadónk, tanítani nagyonnagyonnagyon nem tud... a jegyzet is amit kiadott egy nagy rakat képlethalmaz, mindenféle magyarázat nélkül... azt se tudtam mi micsoda, de tudjam hogy miért is az, ami :confused:

And my soul from out that shadow that lies floating on the floor
Shall be lifted - nevermore!

kisvirag

de ha már übersokaddjára nem sikerült, miért nem kerestél magántanárt, aki elmagyarázza? (nem piszkálódásként, öszinte kiváncsiságbol)

kisvirag

én Bruce-tol kerdeztem, de azért koszi a választ :)

Ramiz

Az egyetemen tényleg ez az elterjedt... mindenki sz.rik bele, hogy mi van a diákkal.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

kisvirag

azé nem mindenki :D
nekem igenis és volt néhány nagyon rendes tanárom, aki pl bukta után nem irta be indexbe, hanem visszahivott legkozelebb, meg majnem helyettem mondta el az anyagot, meg táblatörlésért 5öst adott... meg ilyenek :haha:

Ramiz

Quote from: kisviragnekem igenis és volt néhány nagyon rendes tanárom, aki pl bukta után nem irta be indexbe, hanem visszahivott legkozelebb, meg majnem helyettem mondta el az anyagot, meg táblatörlésért 5öst adott... meg ilyenek :haha:
Az nem tanárfüggõ, hanem tanítványfüggõ. A nõkkel eleve kivételeznek, behehehe. :hehe: (Kivéve néhány kivénhedt hímsoviniszta BME-s prof, hehehehe! :hopp: )

Lt. Simoan Blarke

SeeD:tandíj? :p na én ezért tanulok :p nehogymár én fizessek az egyetemnek, ha õ is fizethet nekem :D de a tandíj az pl. BME VIK-en úgy jön ki, hogy avval az erõvel jóformán költségtérítéses is lehettél volna (mármint ha valaki költségtérítéses, de viszi az elegendõ kreditet, akkor kb. annyit fizet, mint aki a 30 kreditbõl csak 14et teljesít... kis túlzással).

Bruce: akkor mégis miért mennek át egyesek? ez most pontosan olya, hogy nekem orrba-szájba magyarázták, hogy a számításelmélet ilyen meg olyan szemétség, mégis miután megtanultam a dolgot (bár lehet, hogy én *tudok tanulni*, míg mások csak *elolvassák a jegyzetet sokszor*...), átmentem. digitális technikánk nekünk is ilyen: egy rohadt feladatot nem csináltunk egész félévben, holott ZHn, vizsgán csak azt kérik számon. jegyzetbõl nem lehet megérteni, hogy hogy kell megoldani - mert nincsen (ill. ami van, az nem aszerint a tematika szerint megy, mint ahogy mi tanulunk). mégis átment eddig az emberek 60%-a. miért?

kisvirag: :hogyaza: miazhogy túl sok kredited? :p bölcsészeknek nincsen valami alaptantervük, amit követhetnél? :D de pl. BME-n mindenki tojik rá, mennyit veszel fel (csak ha diplomázás után X-szel több teljesített kredited van, mint félév*30, akkor fizetni kell a fölöslegesekért. slussz.)... így van, aki 60 krediteket tol egy félévben, mert kell neki az ösztöndíjátlag.
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

kisvirag

blarke: max 45 kreditet vehetsz fel pénzbünti nélkül
volt félévem, amikor 7-9 szakos tárgyam volt 2x, átlag két kredittel... ez ugy fogjuk rá, 30 kredit, két szigorlat 5-5 kreditert, az 10 kredit, meg nem ártana valami áltmüv+tanárképzõ.

mondjuk legmagasabb kreditszámom az 43 volt, de az átlag 30at meg még többet mindig hoztam. most hogy egyik szakom pihen, igy is 21 (vagy 24?) kreditem lesz. +9 kredit Cszakbol, de az nemszámit átlagba, mert egyetemi finanszirozott képzés

Bruce

Nem egyesek, gyakorlatilag majdnem mindenki... és ez a legbosszantóbb... Akárkit kérdeztem, és nem kevesen vannak, senki nem tudott segíteni azok közül akik átmentek. A gyakorlatvezetõ úgy rugdalja át az embereket a félévközi zhkon, és a vizsgakérdéseket is gyakran meg tudta adni. Aki nem félt a puskázástól, az simán megcsinálhatta... eddig. Tavaly elbaxtam, mert nem mentem én is oda puncsolni, hogy ugyanmá' kérem én is a feladatok megoldását, meg hogy plíz adjon több pontot, mint érdemlek... mert nála így mûxik. És idén az elõadó bekeményített, és mire odáig süllyedtem a szememben, hogy mindezt megtegyem, már az így kapott infó használhatatlanná vált. És naná, hogy az uccsó pillanatban derült ki, mikor már késõ volt.

And my soul from out that shadow that lies floating on the floor
Shall be lifted - nevermore!

kisvirag

alapvetõen pont ez amit nem értek az infos/müszakis vonalon...

csomó tanár csomó érthetetlenséget blabláz össze, majd vizsgán tök mást kér számon...

nálunk azért megvan, hogy lead egy anyagot, és azt kérdezi vissza, általában teljesithetõ módon...
nemmondom h nincsenek kivételek, meg értelmetlennek tûnõ tantárgyak... jópersze, kevesebb logika, és több biflázás elegendõ a vizsgákhoz, de nem mindhez... most pl faszán szivok amiatt, hogy nincsenek logikai alapismereteim, mert ha lennének, 3x könnyebb lenne megtanulnom a szintaxot...

kisvirag

biztos feltik a zsiros kis allasukat a konkurencijatol...

Lt. Simoan Blarke

Quote from: White SeeDHmm, csak én tartom természetellenesnek, hogy valahányszor anyám takarít (amit nem kéne, mert én össztakarítanák) ez a látvány fogad mikor bemegyek a szobámba:

http://norad2.uw.hu/romok1.jpg
http://norad2.uw.hu/romok2.jpg
hm. lehet, hogy szépen sorrendbe akarta helyezni a cdket, csak nem ismeri a statikai alapfogalmakat, vagy pedig ez egy jelzés, hogy rakj rendet.

Lt. Simoan Blarke

Quote from: White SeeDA lemezek sorrendben vannak. Azok a fehér cetlik egy-egy anime kezdetét és végét jelzik.
Az álvány statikájával sincsen sok baj, ha nem megyünk neki egy porzsívóval/nincsen földrengés...
Amúgy is rendet raknék, de én pénteken tartom a heti takarítást...
de eredetileg lehet, hogy ez állva volt. csak most már nem látszik.

Feldin

Quote from: kisviragmost komolyan

ott a lényeg :)
magának tanulni kell, nekünk megérteni és tanulni...
már párdon :) nincs bajom a bölcsészekkel csak néhány szakuk nem értem meg :)
http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Feldin

Quote from: RamizAz egyetemen tényleg ez az elterjedt... mindenki sz.rik bele, hogy mi van a diákkal.
hja... :(
jövõ7en két iv-m lenne.
persze mindkettõ szerdán 8tól.
Anyátokat!!!!!!!!!!!!!!!

úgyhogy automatika pápá. muszály lesek villanyból menni, arra épülnek dolgok...

topok:
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane

Feldin

Quote from: kisviragazé nem mindenki :D
nekem igenis és volt néhány nagyon rendes tanárom, aki pl bukta után nem irta be indexbe, hanem visszahivott legkozelebb, meg majnem helyettem mondta el az anyagot, meg táblatörlésért 5öst adott... meg ilyenek :haha:
ilyet nekem is...
nekem már mondta hogy index?? index??.....

topok:

Raggie

Végre, egy kis nosztalgia :D ... [SIZE="1"](Feldin flood)[/SIZE]
(no offense :) )
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"