Offtopic - Archive #1 - 2003-09 - 2006-03

Started by Shock12, 2003-09-25, 01:10:44

Previous topic - Next topic

katz

Quote from: White SeeDValami levelezõ szakot kéne keresni.
+egyenlõre ez a papírmunka jó lesz egy ideig.
Hmm, úgy kéne, hogy 60-at kapjak kézhez. De ha ebbõl még lemegy az adó még akkor sem olyan rosz.
-18% adó
-7%nyugdijalap
60brutto= 45 netto (max)
+munkába kell járnod
+szólank otthon, h mivel van már jövedelmet, fizethetnél be a rezsibe
.
.
.

Xipe

Quote from: MemberSzerintem a feladatát tökéletesen ellátja és ráadásul folyamatosan online, szal' minden elismerésem az övé. :jee:
Mellesleg mekkora oltást lesz abból, ha hirtelen eltûnik 8000 post?

kit erdekel ha eltunik 8000 post?
nem tudtam hogy annak van itt tekintelye akinek a legtobb postja van.
in principio creavit Deus caelum et metal
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

Member

Quote from: Xipekit erdekel ha eltunik 8000 post?
nem tudtam hogy annak van itt tekintelye akinek a legtobb postja van.
Ez elég komoly félreértelmezés volt... 8000 úgy össze-vissza mindenkitõl. Az elõbb arról ment ez-az, hogy szeretnek visszaolvasni, vagy mi. Engem speco nem zavarna annyira...

EDIT: Habár néhányak szerint az is érthetetlenné tett dolgokat, hogy kisvirag deletelt. Mi lenne, ha csak úgy törölnénk össze-vissza?

katz

Quote from: MemberMi lenne, ha csak úgy törölnénk össze-vissza?
Mondjuk, te blarke meg még egynéhányan...
Semmi, késõbb ugyan ugy folytatnátok.

Member

Quote from: katzMondjuk, te blarke meg még egynéhányan...
Semmi, késõbb ugyan ugy folytatnátok.
Ugyanott biztos nem (nem léphetsz kétszer ugyanabba a folyóba), de elkezdenénk mást... Veletek együtt, ha esetleg csatlakoztok vagy mi csatlakozunk vagy tudom is én... Na, én mentem Esti Showder-t nézni.

Didico

Nem is beszéltem Kairól... De nem baj... Egyébként is, most Elfen Lidel vok elfoglalva, és ha végig néztem megnézem újból. :muhahah: Akár tetszik Araki-neechannak akár nem.

Jól van te Envy Fan! Inkább befogom. Jobban járok ha Envyrõl van szó... De te is ha Kairól... :teccik: Béke? Ja még vmi, úgy is rád erõszakolom majd az Elfen Liedet....:muhahah: (Örülhetnétek, h most legalább nem Kuramázok) És... sztem nem lett olyan gáz az az FMA szinkron... pláne mert Envy hangja tök jó. Edwardé is. És Izumié is, meg Winryé is, és Alphonsé is. Tökéletesek csak Armstrongéknál lett egy kicsit érthetetlen... Meg akkor a :"Tudott a Führer arról..." -ról ne is beszéljünk. Az nagyon szar lett.

Le esett és nagyotkoppant! Hogy mondhatod azt Alphonsra, hogy sablonos?!? (na jó lehet....) Ne fikázd már! Én is befejeztem! Lehet, h Al nem annyira szexi, mint pálmafej de akkor is!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:grrr:

Aki szereti az FMA-t látogassa meg az oldalam.^^

Xaga

Oooo, micsoda monológok! o_O

Moha

Didico! Légyszives használd az edit funkciót!
Ha még hozzá akarsz tenni valamit a pár perccel ezelõtt írt postodhoz, akkor nem kell hozzá új hozzászólást írni.

Ramiz

Végigolvastam az elmúlt pár oldalt (már amelyik része nem lett törölve). Felesleges lenne bármit is mondani. Azért jópár embert kicsit átértékeltem magamban. (És nem mindenkit negatívan.) Mindenesetre azt hiszem, az indulatos hozzászólások mögött sem itt keletkezett, hanem a valós életbõl "hozott" stressz állt (remélem...). Azokat meg nem érdemes behozni ide, hanem le kell húzni a vécén.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Member

Majd megtanítom Didico-t rá, ha egyszer összefutok vele. Ha belegondolok, beajánlom Blarke-nek. :rolleyes:

Moha

Quote from: katz-18% adó
-7%nyugdijalap
60brutto= 45 netto (max)
+munkába kell járnod
+szólank otthon, h mivel van már jövedelmet, fizethetnél be a rezsibe
45-tõl azért többre jön ki az adójóváírás miatt. Ugyanis évi 1,5 milla (bruttó) jövedelem alatt adókedvezmény jár (emiatt adómentes a minimálbér is). Most éppen egy bérszámfejtõ programot írok, szóval bele kellett szagolnom ezekbe a dolgokba (az már más kérdés, hogy alig értem. :haha: )

De akkor te meg a nettó 500-as órabérrel egész jól voltál. Én még most, 2,5 éves munkaviszony után sem kapok ennyit. :(

Ramiz

Quote from: Raggie Gordon:lul: Ezt figyeljétek: Pregrat Bonci a 6300-hoz!!! ::muhahah: :hahaha:
[SIZE="1"](gigapre-grat...)[/SIZE]
Az anti-nem-100%-os-fontosságú-post-divízió ágyútornyai lassan becélozzák Raggie Gordont...
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Mirror

Quote from: RouninPfft... akkor kapcsoljátok ki az avákat és aláírásokat. Ennyire egyszerû :__devil: (tudom, vagy engem kell banolni...)

De szerintem annyira nem extrém ötlet... -_-

Akkó' má' ló, vagy bika...  ...a níp ízes nyelvin se véletlenül bukkan fel oly gyakran...

(...amúgy nem jó poén avák kikapcsolását emlegetni: fél januárban ki kellett nyomnom õket, mert olyan tetû volt a nyetem, hogy csak így jöttek bé az oldalak anélkül, hogy pókháló nõtt volna a szakállamon, ami szintén közben nõtt volna ki...)
Max Raabe funclub
[FONT="Lucida Console"]MirrOrG - da inteGrateD Sir Dave & GuarDian francishe[/FONT]

Minden idõk legjobb mellékszereplõi:
1.: Stanley - Ford Fairline kalandjai
2.: Kirk - Gilmore Girls
3.: Muldoon atya - Horrorra akardva 3
(jé, elolvastam Chronos szabályzatát az aláírásokról... aszem mosmá kompatibilis)

Mirror

Quote from: Moha45-tõl azért többre jön ki az adójóváírás miatt. Ugyanis évi 1,5 milla (bruttó) jövedelem alatt adókedvezmény jár (emiatt adómentes a minimálbér is). Most éppen egy bérszámfejtõ programot írok, szóval bele kellett szagolnom ezekbe a dolgokba (az már más kérdés, hogy alig értem. :haha: )

De akkor te meg a nettó 500-as órabérrel egész jól voltál. Én még most, 2,5 éves munkaviszony után sem kapok ennyit. :(

Bláááááááááá-kopp-kopp!!!!! [500 amperes áramütés effektje]
a vizsaidõszakom hivatalos vége után ilyesmit látni...
de azzért némi kiigazítás (sajnálom, átmosták az agyam adózásból... neee, nem bírom kinyomni, muszály...)
adókulcs: 1 550 000 alatt 18% felett 36%
adójóváírás: 1 500 000-ig majd 18%-kal csökken 2 100 000-ig (50 000-es részig jár)
kiegészítõ adójóváírás: 1 000 000-ig, majd 5%-kal csökken 1 561 600-ig (63 000 - 50 000= 13 000 Ft-os részre jár, me' elõbb kellett lezárni az adótörvényt, mint, hogy kitalálták volna az ezéves minimálbért - ez a vizsgán derült ki, cikkiii - szóval, 2 340 Ft havonta re)

Emellett még ott vannak azok a tételek, melyekkel a befizetett önkéntes magánnyugdíjpénztári tagdíjak 30%-a jóváírásként kérhetõ max 100 000 Ft-ig (nyugdíjelõtakarékossági számláknál adókedvezmény helyett jóváírás kérhetõ ez évtõl)

A borravaló, ha az étlapon feltüntetik, mint "felszolgálási díj
Max Raabe funclub
[FONT="Lucida Console"]MirrOrG - da inteGrateD Sir Dave & GuarDian francishe[/FONT]

Minden idõk legjobb mellékszereplõi:
1.: Stanley - Ford Fairline kalandjai
2.: Kirk - Gilmore Girls
3.: Muldoon atya - Horrorra akardva 3
(jé, elolvastam Chronos szabályzatát az aláírásokról... aszem mosmá kompatibilis)

Pirula

Nincs véletlenül valakinek Dr. Justice képregénye gépen? Elõszedtem a régi Kockásaimat és rámtört a nosztalgiahangulat. Meg volt még három kiló eredeti francia Pif is, de azok már nincsenek meg. :(
Olvasta még ezeket valaki?

Moha

Hát csoda, hogy nem értettem ezeket az ide-oda százalékokat? :haha: Basszus, nem szívesen lennék jogász. Egy ismeretlen program assembly kódjában jobban ki lehet igazodni, mint ezek között. :p

Amúgy részemrõl a benzintámogatás nem sokat jelent: céges kocsival járok melózni (bár most éppen szervízben van), abba meg fizetik a benzint.

Didico

Kössz Member... Egyébként véletlenül volt... ha felhúzom magam mindent másképpen csinálok. :muhahah:

Ramiz

Quote from: PirulaNincs véletlenül valakinek Dr. Justice képregénye gépen? Elõszedtem a régi Kockásaimat és rámtört a nosztalgiahangulat. Meg volt még három kiló eredeti francia Pif is, de azok már nincsenek meg. :(
Rémlik, hogy olvasgattam egykét francia képregényt, de már nem emlékszek a címekre.

Member

Quote from: MohaEgy ismeretlen program assembly kódjában jobban ki lehet igazodni, mint ezek között. :p

Ez azért attól is függ, hogy ki írta. :rolleyes: Az egyém kb. ilyen:
Mindent a Verembe be, Mindent a Verembõl ki.
Gyorsan postoljátok tele az oldalt, mert ettõl Xaga ihletet kap! :D

Ramiz

Quote from: MemberHát már nem is emléxel?! Ugyanabban a leánykollégiumban laktunk! Nameg együtt néztük meg a "Csak nyál, más semmi"-t a moziban!
Sajnálom, a múltamnak ezt a szegmensét egy Desert Eagle-vel eltávolítottam az emlékeim közül. :)

BTW az Offtopik Szabályok mikor jönnek? Mennyit lehet postolni, mirõl, mirõl nem stb :D

Member

Ilyenek is lesznek? :wtf: Jó kis japán erkölcs és önmegtartóztatás közé szorítva... :rolleyes:

Ramiz

Másik megoldás: "Offtopik" azoknak, akiknek naphosszat semmi dolguk, és szívesen postolgatnak ide akármit, és a hülyülés sem zavarja õket (és ezt lehet néha resetelni), és "On-offtopik", ahova ugyan mindenféle "off" dolgot lehet írni, de csak mértékkel és hülyülni nem ér. Ennél demokratikusabb megoldást nem tudok elképzelni. :)
(Viszont ha ez az ötlet elfogadásra kerül, akkor hadd én nyissam meg az új topikot! :lazza: )

Member

Ezt már én és Lythis is felajánlottuk. Rossz érzés feltalálni vmit, ami létezik, nem? :D

kisvirag

Quote from: PirulaNincs véletlenül valakinek Dr. Justice képregénye gépen? Elõszedtem a régi Kockásaimat és rámtört a nosztalgiahangulat. Meg volt még három kiló eredeti francia Pif is, de azok már nincsenek meg. :(
pár hahota és kockás nálunk is fellelhetõ volt, én imádtam Pifet :D

egyébként van neten dr Justice: egy regisztracio ide: kepregeny.net, es maris tied a vilag :D
egyebkent Pif, meg még sok sok jó és régi képregény van itt, de csak regelt felhasználók nézegethetik
Az emberek azért magányosak mert falakat építenek hidak helyett.

Kuroi Tenshi

Ha, jött a postás :D

És hozott nekem pár CD-t:
"Tisztaszoftver Program - tanulási-oktatási célú felhasználásra" Win XP Pro, Office 2003, és bónusznak berakták a Visual Studio.net 7 cdjét, bár azt meg se rendeltem :o
Mindezt elvileg (még nem csekkoltam le a banknál) 2880 Ftért :D :muhahah:

Kösz srácok, ha nem szóltok, tökre kimaradt volna ez a lehetõség nekem :)

Xaga

Quote from: RamizMásik megoldás: "Offtopik" azoknak, akiknek naphosszat semmi dolguk, és szívesen postolgatnak ide akármit, és a hülyülés sem zavarja õket (és ezt lehet néha resetelni), és "On-offtopik", ahova ugyan mindenféle "off" dolgot lehet írni, de csak mértékkel és hülyülni nem ér. Ennél demokratikusabb megoldást nem tudok elképzelni. :)
(Viszont ha ez az ötlet elfogadásra kerül, akkor hadd én nyissam meg az új topikot! :lazza: )
Én olyan +oldást javasolnék hogy clozoljuk ezt a threadet és nyissunk 1 másik offtopicot amiben tilos tenne a Flame&Flood és ha egy postsorozatt egy témáról elérné az 1-2 oldalnyi terjedelmet azok a postok külön threadbe kerülnének.

Member

Quote from: XagaÉn olyan +oldást javasolnék hogy clozoljuk ezt a threadet és nyissunk 1 másik offtopicot amiben tilos tenne a Flame&Flood és ha egy postsorozatt egy témáról elérné az 1-2 oldalnyi terjedelmet azok a postok külön threadbe kerülnének.
Ez a megoldás sehogy sem jó. Egyrészt a fél-Reset már eleve nem egy jó ötlet, másrészt meg ez-az ide-oda dobálás megnehezítené moderátoraink életét. A Ramiz-Lythis-Member (:D) verzió szerintem jobb és megvalósíthatóbb.

Xaga

Quote from: MemberEgyrészt a fél-Reset már eleve nem egy jó ötlet,

Mit értesz fél-Reset alatt?

Member

Quote from: XagaMit értesz fél-Reset alatt?
Lezár (tehát nem töröl) és más néven újraindít. A történet elején pl. elõfordulna, hogy vki az OFF1-re hivatkozna, de ahhoz ctrl+C-vel ki kell másolnia a szöveget és sztem rettentõen fárasztó egy iõd után (fõleg, ha üresjáratba kerül a net egy kritikus pillanatra és újra kell kezdenie. No jó, ez csak egy szélsõséges példa.).

Didico

Segítség....! Araki-neechan... hol vannak erre anime pasik? :beken: :bruhuhu: KÉRLEK SEGÍTS! És köszönöm, h megcsinálta azt a szart amit külön írtam! Pussz érte!