Melyik animet láttad legutóbb? Hogy tetszett? - Archive #1 - 2004-05 - 2006-03

Started by Moloko, 2004-05-15, 22:21:16

Previous topic - Next topic

Lt. Simoan Blarke

Quote from: MemberEz igaz, ott ismertem meg blarke-t, a "Legrosszabb animék rovatban" (hely be szép idõk :)). Én akkor az elsõ rész alapján szóltam le, de tudomásom szerint Ramiz még abba sem kukucskált bele, néhány negatív jellemzés és kép megtette a hatását. ([COLOR="PaleTurquoise"]Annyival megvédeném magam, hogy én láttam a GitS-t és nem a semmit osztom le, amikor a véleményem hangoztatom[/COLOR])
*nosztalgikus pofát vág* :D
Quote from: MemberLegalább az elsõ 3-on fusson végig! (Utána úgysem tudja abbahagyni :haha: )
nem tudtam rájönni, hogy most ez az FMA, vagy az EL, de mindkettõt abba tudtam volna hagyni az elsõ 3 rész után.
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

"It's easy to kill someone. Just forget the taste of sugar." - Monster

Member

Quote from: blarkenem tudtam rájönni, hogy most ez az FMA, vagy az EL, de mindkettõt abba tudtam volna hagyni az elsõ 3 rész után.
HÁ ME HÜLE VAGY! (FMA-t én is majdnem abbahagytam anno :rolleyes: )

Fazék

hát ha nem néztem volna meg azt a 25 perces "elõzetest", akkor talán végig bírtam volna nézni, de így hogy a fele ugyanaz, semmi értelmét nem látom és továbbra se jön be a stílusa, ezt sajnos nem nekem készítették.

szerk: EL
Quote from: MemberÉn akkor az elsõ rész alapján szóltam le, de tudomásom szerint Ramiz még abba sem kukucskált bele, néhány negatív jellemzés és kép megtette a hatását.
megnyugtatlak a pozitív jellemzéseket is elolvasta, és valahogy azok még kevésbé gyõzték meg...

Lt. Simoan Blarke

Quote from: MemberHÁ ME HÜLE VAGY! (FMA-t én is majdnem abbahagytam anno :rolleyes: )
jah, hogy EL. igen, az vagyok, ne diszkriminálj, mert megyek a zombudsmanhoz! :D (közben leesett. az elsõ 3 rész nekem akkor is kevés lett volna helyes kép kialakításához...)
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

Groven

Volt 1-2 anime ami igen jónak indult, sõt sugalta h mély gondolatok vannak benne, de a végén 1 nagy semmi lett belõle.
Ezen animére ezt nem tudom elmondani. Jól indult, jól folytatódott, a végén a feloldódásra használt megoldás szinte tipikusnak lehetne mondani, de nem egészen az.Ha vk nemigen érzékelte és élte át az egészt történetet egyben azt mondhatná csöpögõs lett és elszúrták a végét. Engem nagyon megfogott az egész nemcsak a valóságközelíségével, hanem azzal is, hogy a történet központjában egy régi régi kérdés van...
A megjelenítés és a látványvilág már vegyes érzéseket keltettek bennem. Olyan közelieket tudtak pl Marlenerõl készíteni, h megborzongtam a gyönyörûségtõl, viszont távoli képeket karakterekrõl, dolgokról, tájakról igencsak szkeccs-szerûre sikeredtek. Ugyanakkor ezt ellensúlyozták a csaták pörgössége és kivitelezése.
Akárcsak az Elfen Lied esetében a végén valahogy így érzem pont jónak az egészet...
Akik a szép érzelmekkel keveredõ drámai fordulatokat és véres csatákat bemutató elemeket nehezen bírják azok kerüljék. Nem egye könnyû anime... de nálam felkerült a kedvencek közül az Elfen Lied mellé. Nem a véres jelenetei miatt, hanem elsõsorban a benne lévõ drámai szépség mögött meghúzódó gondolatok miatt.

Ramiz

Quote from: Fazékmegnyugtatlak a pozitív jellemzéseket is elolvasta, és valahogy azok még kevésbé gyõzték meg...
Így van. Eleinte csak a hype és az rémísztett el, hogy mirõl is olyan híres, azután láttam egykét jelenetet (való igaz, hogy nem álltam neki rendesen) a rajzstílusa meg a hûdevéres jelenetek sem tetszettek, végül az taszít a leginkább, hogy aki szereti, az miért szereti. Na ilyen véleménybõl sokat olvastam. Az a baj, hogy ha megnézném, nagyon valószínû, hogy nem tetszene. (99%. A maradék 1% az, hogy poénból azt mondom, hogy tetszik, majd rögzítem Zoli reakcióját. :haha: ) És ha elmondanám, immár "jogosan", hogy miért alapjaiban nem tetszik az anime jellege (kibõvítve a "nagyon" mélynek öszetettnek tûnõ karakterekkel), akkor azt kapnám, hogy "persze, úgy ültél neki, hogy nem fog tetszeni..." Meg ellenkezne azon szokásommal is, hogy ami vacak, azt nem nézem végig, akkor sem, ha az a hatalmas mély megrázó tanulság csak utólag derül ki. Emiatt se a FMA-t, se az EL-t nem hiszem hogy érdemes lenne átrágni...vannak SOKKAL érdemesebb animék (amiket most nézek).
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Alkyra

Quote from: RamizÍgy van. Eleinte csak a hype és az rémísztett el, hogy mirõl is olyan híres, azután láttam egykét jelenetet (való igaz, hogy nem álltam neki rendesen) a rajzstílusa meg a hûdevéres jelenetek sem tetszettek, végül az taszít a leginkább, hogy aki szereti, az miért szereti. Na ilyen véleménybõl sokat olvastam. Az a baj, hogy ha megnézném, nagyon valószínû, hogy nem tetszene. (99%. A maradék 1% az, hogy poénból azt mondom, hogy tetszik, majd rögzítem Zoli reakcióját. :haha: ) És ha elmondanám, immár "jogosan", hogy miért alapjaiban nem tetszik az anime jellege (kibõvítve a "nagyon" mélynek öszetettnek tûnõ karakterekkel), akkor azt kapnám, hogy "persze, úgy ültél neki, hogy nem fog tetszeni..." Meg ellenkezne azon szokásommal is, hogy ami vacak, azt nem nézem végig, akkor sem, ha az a hatalmas mély megrázó tanulság csak utólag derül ki. Emiatt se a FMA-t, se az EL-t nem hiszem hogy érdemes lenne átrágni...vannak SOKKAL érdemesebb animék (amiket most nézek).

Ne magadból indulj ki. Sokan vannak akiknek pont ezek jönnek be.(bár az EL-t én a 2. rész elején abbahagytam)
Ahogy a mondás tartja: Kinek a pap, kinek a papné.:)

RE@L

Quote from: AlkyraNe magadból indulj ki. Sokan vannak akiknek pont ezek jönnek be.(bár az EL-t én a 2. rész elején abbahagytam)
Ahogy a mondás tartja: Kinek a pap, kinek a papné.:)

Szerintem ez nem igaz, Elfen Lied-re ugyanis sokan már csak a hype miatt nézik/ték meg és áltatták mert az olyan jó... Nehéz kérdés mert mondom még1x, nemvolt rosz anime de mégis én túlzott Hype ot érzek körülötte bár szvsz igaz EL re is hogy kinek a pap kinek a pappné, neadjisten a pappné kabátja  :)
Maradjunk békességben de szerintem néha egyes esetekben már-már belemagyarázunk dolgokat, pl én most Shuffle nél részben címe alapján részben az alapján amiket modntatok h átm1 drámába stb. Nem ódzkodtam 1általán hiszen Shuffle mit is jelent? Keverés, céloz rá hogy keveri a stílusokat sõt a történetet is hiszen love comedy, aztán most kezd sci-fi-s magic es mistery lenni egyszóval turmix.

"The past is the past... and the future is the future. A man is a man, and a woman is a woman. I am who I am, and you are who you are. Like it really matters anyway....
" - Faye Valentine (Cowboy Bebop)
Van ami kell van ami nem / újra itt, újra ott  remélem nem elkapkodott.

Member

Hát, hogy õszinte legyek, nemigen értettem meg a kis Lucy reakciókészletét (Inger (random) >> KILL!!!!), dehát üsse kõ. És még blarke mester azt mondta, hogy a 12.-ig nem lesz durva. Úristen, mi lesz még ez után? :rolleyes:
[COLOR="PaleTurquoise"]Egyszer amúgy vki kérdezte anno a "Legrosszabb animében" (már megen), hogy az a három srác megérdemelte e a halált. Szerintem igen! Aki embert öl, kapjon életfogytiglant. Aki kutyát, az viszont dögöljön meg!!![/COLOR]

Kuroi Tenshi

Quote from: Member(Inger (random) >> KILL!!!!)
:3x3: Ha ennyire leegyszerûsíted a képet, akkor nem is érted meg. Meg hát nem csak ennyi történt.

Necrid^

megéri megnézni a "Mahou sensei Nagima!" aki már végig nézte? most akarok majd neki szálni..gondoltam megkérdezem a népet elõszõr.
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

Member

Quote from: Kuro_Tenshi:3x3: Ha ennyire leegyszerûsíted a képet, akkor nem is érted meg. Meg hát nem csak ennyi történt.
[COLOR="PaleTurquoise"]Nem értem meg, minek ment be családokhoz irtani? Lehet, hogy késõbb kiderül, de ez nekem magas. Tudom, az emberek utálják õt, de ha körbegyilkol mindenkit, nem javít a helyzetén (azon gondolkodám, miért nem töri le azokat a szarokat a fejérõl, egyszerûbb megoldás és csak egyszer fáj)[/COLOR] Ahogyan az elõzõ spoilerben írtam, egyesek megérdemlik a halált, de nem mindenki.
Ettõl függetlenül még mindig tetszik, de a 10/10 egyet romlott.

Ready2

Quote from: Necridmegéri megnézni a "Mahou sensei Nagima!" aki már végig nézte? most akarok majd neki szálni..gondoltam megkérdezem a népet elõszõr.

szerintem egyszer meglehet nezni. konnyed kikapcsolodas. ha a stilus bejon (school comedy nagyon kis ecchivel) akkor szerintem nyugodtan nekivaghatsz.

Necrid^

Quote from: Ready2szerintem egyszer meglehet nezni. konnyed kikapcsolodas. ha a stilus bejon (school comedy nagyon kis ecchivel) akkor szerintem nyugodtan nekivaghatsz.
thx az info-t.

Relunx

Mután ma este befogom fejezni a Grenadier-t, elkezdem a Get Backers-t <-- benne is a Szöszi csaj RULZ!!! :D (yeah, I'm truly sick minded...:p)

Relunx

Lt. Simoan Blarke

Member:
1. ne hívj mesternek :p
2. mert ha sz@r kedved van és mindenki bánt, akkor azt akarod, hogy másnak se legyen jó kedve. azoknak a családoknak jó kedve volt. Lucy elborult és mellette eléggé be is depressziózott.
3. igen, nálam ekkor volt kb. 10/7-en. a végén lett 10/11. ;)

Member

Quote from: blarkeMember:
1. ne hívj mesternek :p
2. mert ha sz@r kedved van és mindenki bánt, akkor azt akarod, hogy másnak se legyen jó kedve. azoknak a családoknak jó kedve volt. Lucy elborult és mellette eléggé be is depressziózott.
3. igen, nálam ekkor volt kb. 10/7-en. a végén lett 10/11. ;)

1. Igenis, szolga :)
2. Ez hülyeség. Van, akiben még akkor sem tennék kárt, ha levágnák a végtagjaimat (ez még illik is ide :rolleyes: )
3. Oké, meglátjuk. Nana majd csak rendberak mindent. :D

Amúgy behánytam az EL rovatba, ott folytassuk. :)

via_mala

Quote from: Relunxelkezdem a Get Backers-t <-- benne is a Szöszi csaj RULZ!!! :D (yeah, I'm truly sick minded...:p)
Azért ne várjál tõle túl sokat, alapvetõen csak mega-nõstény fan-service szereplõ, viszont a személyisége eléggé kétdimenziós. Sokkal érdekesebb Ginji múltja, és igazából csak a mangából lehetne mindenféle fontos részletet megtudni, de engem annyira nem sikerült magával rántania. Ismertetõmet a #6331. hozzászólásban olvashatod.
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács

Fazék

végignézve :)
a manga vszleg tényleg jobb, néha már nekem is túl sok elõreugrás volt az anime-ben, és érezhetõen hanyagoltak pár szálat/embert, de még így is kiemelkedik a mostani anime mezõnybõl, és aki nem szeret manga-t olvasni, annak ajánlom a megtekintését. az angol kiejtés eléggé zavaró volt idõnként, de szerencsére túl tudtam tenni magam rajta :) viszont most belevetem magam a mangába, mert többet akarok megtudni a szereplõkrõl :)

mondjuk 8/10 és egy kicsit lágyszívû voltam ;)

ja és Chiba-kun :whoah: :D

szerk: izé és ne zavarjon senkit se, hogy kevés pozitívumot írtam, egyszerûen a negatívumokat könnyebb kiemelni a többi meg csak érzésre megy :D szóval tényleg jó a sorozat :)

Rage

Quote from: RE@LMivel tudtommal ugyanaz a rendezõ ezért mindenképp megnézem Texhnolyze-t is majd :)
Na azt nezd bizony, ha jot akarsz magadnak. ;]
(Mindenkinek csak ajanlani tudom egyebkent, igazi 10/10 stuff.)
痛みを感じる方向に、出口がある!

Dreamcleaver

Quote from: Necridmegéri megnézni a "Mahou sensei Nagima!" aki már végig nézte? most akarok majd neki szálni..gondoltam megkérdezem a népet elõszõr.

Bátran ess csak neki, nagyon jó kis anime. :)

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Necrid^

Quote from: DreamcleaverBátran ess csak neki, nagyon jó kis anime. :)
Vettem, megerõsitve :)

Nevl

Ma egész nap a tegnap esti bulizás fáradalmait hevertem ki, ezen küldetés keretében végignéztem a sorozatot és nagyon bejött :D
Aranyos egy anime, az eleje nagyon kis lightos tiszta gyerekmese, az utolsó 3 rész viszont már sokkal komolyabb, abból tuti semmit se értenének a csemeték. Nagyon tetszett, hogy ebben is azért kifejezték a fõhõsök egymás iránti érzelmeiket. A 2 lány nagyon kawai(így írják?!) lett :) A vége picit túl idealisztikus, de ettõl függetlenül szép...  
Ja egyébként lehet csak én tévedek, de néha nem ugyan az a zenéje mint a Noir-nak????
Edit: idõ közben megnéztem és nem, csak hasonló a stílus.

Asszem hétvégén a Mahou Sensei Negima lesz soron :)
The stench of the air!
The smell of the gore!
The carnage greater than any war!

Fear the Pony!

Próféta

Quote from: RE@LMivel tudtommal ugyanaz a rendezõ ezért mindenképp megnézem Texhnolyze-t is majd :)
Az író ugyanaz (Chiaki Konaka), meg közös nagy név még a Yoshitoshi ABe-féle karakterdizájn. Nem ugyanaz viszont a rendezõ, de ez ne rendítsen meg. Sõt, a Texhnolyze-nak szerintem tízszer jobb rendezése van, mint a Lain-nek, szóval nézzed, nézzed, nézzed!! Utána szeretettel várunk a sorozat topikjában, hogy Te mit szûrtél le belõle.

(Indoklás a merész kijelentésre: mindkettõben vannak akciószegény részek, a Texhnolyze-ban több is. De nálam ezeket az idõszakokat unatkozás tölötte ki a Lain esetében (van kivétel, pl. a 6. epizód zseniális), a Texhnolyze nézése közben meg valahogy éreztem a lappangó feszültséget, a lepukkant tónust, a titokzatosságot... az elsõ epizódot, amiben tényleg szinte két mondat hangzik csak el, újranéztem, mert annyire jó volt... nagyon egyéni szempont, sorry)

RE@L

Köszönöm a javítást, tegnap lusta voltam megnézni ANN-en :/

"The past is the past... and the future is the future. A man is a man, and a woman is a woman. I am who I am, and you are who you are. Like it really matters anyway....
" - Faye Valentine (Cowboy Bebop)
Van ami kell van ami nem / újra itt, újra ott  remélem nem elkapkodott.

Prof. William

Shuffle!

Érdekes a sztori...
Nem kicsit rázott ki a a hideg amikor az ep 13 vagy 14 ben...

A lány belenéz a tükörbe és az arca... huh...

Kiváncsi leszek mit jelent ez...

Asa-chan meg csak simán aranyos! Reméllem vele jön össze Rin.

Groven

Quote from: Prof. WilliamShuffle!

Érdekes a sztori...
Nem kicsit rázott ki a a hideg amikor az ep 13 vagy 14 ben...

A lány belenéz a tükörbe és az arca... huh...

Kiváncsi leszek mit jelent ez...

Asa-chan meg csak simán aranyos! Reméllem vele jön össze Rin.

Nagyon jóó! Egyik kedvenc ez is. Azért Sia-chan is ott van ám a toppon.:)
Ha még a közepén jársz akkor lesz még részed meglepetésben.:)

kikuchiyo

[SIZE="1"]Ájm bekk. Lehet izzítani az ignore-listákat.[/SIZE]

Megnéztem a Crying Freeman OVA 2. részét, egy kicsit kezd gárgyulni a történet, ezekkel a maszkos ál-maffiavezérekkel meg az öreg fõmaffiózók elefánt méretû unokájával... viszont volt egy hatalmas flash: régen, még tán a Dragon Ball elõtt az akkor még friss TV2 egyik "tényfeltáró" gagyimûsorában volt egy riport az animékrõl, hogy ezek az elkorcsosult távol-keleti perverzió hú-de-milyen-szörnyûséges kondenzátumai, és illusztrációnak mutattak egy jelenetet asszem az Urutsukidoji-ból ("Gyengébb idegzetû nézõink kérem, most forduljanak el! A most következõ jelenetben a kikötözött lányt 8 szörny fogja megerõszakolni."), és egy másikat, ahol a tetovált testû fõhõs egy késpengét szorított a lábujjai közé, és egy akrobatikus gyakorlatot bemutatva lekaszabolt vagy 10 thugot. A mûsorvezetõ iszonyodott, hogy vér meg erõszak meg minden egy rajzfilmben, hát ez hallatlan.
Most megnézve ezt a Crying Freemant, újból találkoztam ezzel a jelenettel!
Történelmi jelentõségû klasszikussal állunk szemben tehát. :)
Failure is the default option

Member

Ezek a szemetek mindig csak a legdurvábbakat hozzák fel, így könnyebb legyalázni a nép szemében... Ugyanez megy a filmekben, úgyhogy kuss nekik...