Melyik animét láttad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Feldin, 2006-03-09, 09:10:16

Previous topic - Next topic

via_mala

Szánom-bánom, de a mohóság újra erõtt vett rajtam. Befaltam még 10 részt a Monster-bõl, tehát már 57 részen vagyok túl. Annak ellenére, hogy nem könnyû étek, nem érzem, hogy megfeküdte volna a gyomromat, sõt az események gyorsuló üteme még jobban meghozta az étvágyamat. Alig bírom visszafogni magamat, hogy ne nézzek meg további részeket!
SPOILER:
[COLOR="LemonChiffon"]Annyira logikus, és várható volt már, hogy végre elkapják a zsaruk Tenma-t, és mégis annyira rosszul esett. A lecsukásakor jó volt látni a feltámadó szimpátiamozgalmat, majd a beismerõ vallomásakor és a szökésekor a döbbenetet az arcokon. Ez a sorozat amellett hogy kimagaslóan jó pszichothriller, még kriminek is remek. Az 57. részben azok a Franz Bonaparta által írt kifordult mesék egész egyszerûen hátborzongatóak. Duplaspoiler: szerintem ez a Franz Bonaparta is valami pszichopata kell legyen, hogy ilyeneket írt, és olvasott fel a gyerekeknek. Ne mondjátok, meg, hogy jól gondolom-e, saját szememmel akarom látni.[/COLOR]
Jajj, mit fogok nézni, ha a végére érek ennek a frenetikus sorozatnak?
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács

Lazzaret

Hú ez baromi jó egy anime. Nagyon jó a története és a karakterek is nagyon jól ki vannak dolgozva. Szép graf. Egyszerüen király :D

www.arkangyalok.uw.hu

Ramiz

Quote from: via_malaMár hogyne lenne vér benne!
Jó, de nem olyan vadul van. Érted, na! :)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

RE@L

Quote from: via_malaSzánom-bánom, de a mohóság újra erõtt vett rajtam. Befaltam még 10 részt a Monster-bõl, tehát már 57 részen vagyok túl. Annak ellenére, hogy nem könnyû étek, nem érzem, hogy megfeküdte volna a gyomromat, sõt az események gyorsuló üteme még jobban meghozta az étvágyamat. Alig bírom visszafogni magamat, hogy ne nézzek meg további részeket!
SPOILER:
[COLOR="LemonChiffon"]Annyira logikus, és várható volt már, hogy végre elkapják a zsaruk Tenma-t, és mégis annyira rosszul esett. A lecsukásakor jó volt látni a feltámadó szimpátiamozgalmat, majd a beismerõ vallomásakor és a szökésekor a döbbenetet az arcokon. Ez a sorozat amellett hogy kimagaslóan jó pszichothriller, még kriminek is remek. Az 57. részben azok a Franz Bonaparta által írt kifordult mesék egész egyszerûen hátborzongatóak. Duplaspoiler: szerintem ez a Franz Bonaparta is valami pszichopata kell legyen, hogy ilyeneket írt, és olvasott fel a gyerekeknek. Ne mondjátok, meg, hogy jól gondolom-e, saját szememmel akarom látni.[/COLOR]
Jajj, mit fogok nézni, ha a végére érek ennek a frenetikus sorozatnak?
Erre csak azt mondom hogy az igazi utolsó rész a 74. egész epilógus lesz, tehát tulajdonképpen a sorozatnak már a 73. részben vége lesz :)

"The past is the past... and the future is the future. A man is a man, and a woman is a woman. I am who I am, and you are who you are. Like it really matters anyway....
" - Faye Valentine (Cowboy Bebop)
Van ami kell van ami nem / újra itt, újra ott  remélem nem elkapkodott.

Kazenokizu

Tegnap befejeztem. Végre. A vége igazi kínszenvedés volt... Régen láttam már ilyen semmitmondó, minden valós alapot nélkülözõ és gagyi animét... A történet nagyon erõltetett, igazából végig nem értettem igazán, hogy miért úgy oldottak meg sok mindent, ahogy... A szereplõk karaktere egyáltalán nincs kidolgozva, feljõdésen nem mennek keresztül. Az érzelmek annyira el vannak túlozva, hogy azt még egy csöpögõs, huszadrangú hálivúdi melodráma is megirigyelhetné... Az egyedüli pozitivum az animében a grafikája volt, bár azt sem mondanám hiper-szuper jónak. A zenéje közepes. Nem nagyon akarok spoilerkedni, hátha van, aki még meg akarja nézni (Ne tegye!!!), úgyhogy röviden ennyi.
Összesen nálam jóindulattal 5/10. (De CSAK a grafikája miatt!!!)

... mert boldogság nincsen, hiszen minden vágyad a megvalósulás pillanatában eltorzul, s inkább nyűg már, mint öröm. Ilyen az ember.

Fazék

Fura. Az életemre meg mernék esküdni, hogy miután láttam ezt a sorozatot, jól lehordtam itt, de a keresõ az istennek se akar találni olyan hozzászólást, amiben akár csak megemlítettem volna a sorozatot... fura. szóval hasonló véleményen vagyunk kazenokizu, sztem is egy teljesen fölösleges 5/10-es (a grafika miatt) sorozat.

szerk: megvan! nem ide írtam, hanem a hardwired.hu manga-anime topic-jába :D
és ott 6/10-et adtam rá, mert a kezdetekben még nem voltam ennyire szõrösszívû :haha:

szerk2: a régi értékelésem

Lazzaret

Hát erre annyit tudok mondani hogy ez nem nektek készült. Én nekem pl tetszet. Mondjuk szeretem is az ilyen animekat. Sztem vicces és jó pofa volt. De nem tetszhet minden mindenkinek. Egy + elõnye viszont volt ennek az animenak hogy akik itthon megnézték azota nem zavarja õket ha kint a DVD-n is animet nézek, hanem õk is leülnek animet nézni.

www.arkangyalok.uw.hu

RE@L

Hehe vicces épp most nézem és poén. Egyszerûen nulla agyat igénylõ szórakoztató kis anime. Mint a Shuffle!

"The past is the past... and the future is the future. A man is a man, and a woman is a woman. I am who I am, and you are who you are. Like it really matters anyway....

Lazzaret

Quote from: RE@LHehe vicces épp most nézem és poén. Egyszerûen nulla agyat igénylõ szórakoztató kis anime. Mint a Shuffle!

Nagyon egyszerü és nagyon kawai. Mondjuk az is igaz hogy olyan beállítottság kell is hozzá hogy tetszen is az anime.

www.arkangyalok.uw.hu

RE@L

Quote from: LazzaretNagyon egyszerü és nagyon kawai. Mondjuk az is igaz hogy olyan beállítottság kell is hozzá hogy tetszen is az anime.
Sztemis, szimplán hozzáállás kérdése hogy az embernek mirez van szüksége. Ilyen semmitmondó megmosolyogtató szívmelengetõ cuccokra. Nekem most nagyon jóljön ez a kis kikapcsolódás és legalább felvidítja a kedvem.

Lazzaret

Quote from: RE@LSztemis, szimplán hozzáállás kérdése hogy az embernek mirez van szüksége. Ilyen semmitmondó megmosolyogtató szívmelengetõ cuccokra. Nekem most nagyon jóljön ez a kis kikapcsolódás és legalább felvidítja a kedvem.

Ez pontosan arra való hogy az embert ha olyan hangulatban van felvidítsa.

www.arkangyalok.uw.hu

deaththief

Ekkora ökörséget még nem nagyon láttam :D Komoly részek,ellentétben az elsõ sorozattal nem nagyon találhatók benne,viszont tele van poénnal.Vígjáték kategóriában eddig 2. helyen áll nálam Azumanga után.Csak ajánlani tudom mindenkinek.

Fazék

ahhoz képest hogy egy játék alapján készült, egész korrekt lett. Persze amennyi erõvel végignéztem ezt, annyi erõvel végezhettem volna a Bastard! sorozatot is, de ezt folytattam, mert volt benne cicanéni, akinek még csak szõrzetre is alig telt, nemhogy vmi ruhára :D hogy vmihez hasonlítsam az animét, a Mortal Kombat filmet tudom megemlíteni. kb mindegyik szereplõre szánnak 5-10 percet, akiket jobban kedvelt a nép, azokra többet is, megmentik a világot, közben filozofálgatnak egy keveset a maguk szintjén és sokat harcolnak, olyan videójáték stílusú mozdulatokkal. :) az anime szépen néz ki, az akciók is egész szépen animáltak, változatos mozdulatokban robbanásokban, stb-ben nincsen hiány, nézõ székbe ragasztása viszont nem sikerült. többször is lekicsinyített ablakba ontop opcióval nekiálltam fórumozni. :)
6/10, mert végülis lehetett volna sokkal rosszabb is. és ha figyelembe veszem, hogy egy verekedõs játék alapján készült ez a 4x40 perces OVA, és az ilyenekkel szemben milyen reális elvárásokat lehet támasztani, akkor akár még egy 7/10-et is megadhatnék rá. de nem veszem figyelembe :D

szerk: és immár ezen sorozattal végre elfogytak az olyan sorozatok, amiket másoknak töltöttem le, és fölöslegesen foglalták a helyet a vinyómon, következõ alkalommal talán már vmi tényleg jobb sorozatról lesz alkalmam beszámolni :)

kikuchiyo

Az aoin (ami szerencsére visszatért haló porából) van egy értékelés egy bizonyos "Hotori - Tada saiwai o koinegau" c. animérõl, eléggé dícsérik.
Ezzel találkozott valaki? Érdemes megnézni? [SIZE="1"]És ha igen, /r/ sauce ^_^[/SIZE]
Failure is the default option

L.Mole

Aishiteruze Baby

Azt nem értem, hogy vannak igen jófajta ifjúsági komédiák (pl. Onizuka, School Rumble) amik azért elég magasra teszik a lécet, és akkor jön egy ilyen sorozat ami meg sem próbálja megugorni, csak beleszalad leveri, és akkor azthiszi, hogy ez vicces; Miért? Megismétli az elcsépelt tanulságokat, elõadja a már ismert poénok árnyjátékát, és indokolatlanul érzeleg orrba-szájba. A sorozat azért nem egy kupac trágya, inkább gyenge közepes; De ennyi kiváló anime után miért érné valaki be egy közepessel? Nem néztem végig, meguntam.

GTO

Még mindig nem értem a végére, de ez egyértelmûen olyasmi amitõl az amcsi cenzorok a hajukat téphetnék: Az ivás, a cigizés, az erõszak, és az illegális autóversenyzés favorizálása egy ifjúsági sorozatban. :whoah: És hogy mit lehet mindebbõl tanulni? Emberséget, felelõsségvállalást, és tiszteletet. Aki nem hiszi járjon utána, és okuljon Onizuka tanár úr óráin. :D

RE@L

Quote from: L.MoleGTO

Még mindig nem értem a végére, de ez egyértelmûen olyasmi amitõl az amcsi cenzorok a hajukat téphetnék: Az ivás, a cigizés, az erõszak, és az illegális autóversenyzés favorizálása egy ifjúsági sorozatban. :whoah: És hogy mit lehet mindebbõl tanulni? Emberséget, felelõsségvállalást, és tiszteletet. Aki nem hiszi járjon utána, és okuljon Onizuka tanár úr óráin. :D

Abból a sokból ami meg van tartva? :D Én inkább megyek a gyengélkedõre ^^
még mindig nemtudok kedvenc jelenetet idézni belõle :)
De egyedül azt sajnálom [COLOR="LemonChiffon"]h szüzen hagyták Onizuka karakterét[/COLOR]

L.Mole

Quote from: RE@LDe egyedül azt sajnálom[COLOR="PaleTurquoise"] h szüzen hagyták Onizuka karakterét[/COLOR]

Ne már! Én úgy bíztam benne! :(

via_mala

Quote from: L.MoleGTO

Még mindig nem értem a végére, de ez egyértelmûen olyasmi amitõl az amcsi cenzorok a hajukat téphetnék: Az ivás, a cigizés, az erõszak, és az illegális autóversenyzés favorizálása egy ifjúsági sorozatban. :whoah:
Már rég lement az USA-ban is a sorozat, és semmit nem cenzúráztak benne szerintem, viszont jópár dolgot félrefordítottak.
Ezért sajnálom, hogy már csak az OGM-es verzió van fent, mert a fansub-bolt feliratok sokkal jobbak, mint azok, amiket a DVD kiadáshoz gyárilag készítettek.
Ez persze minden más animére is igaz, úgyhogy eljutottam oda, hogy újabban a gyengébb képminõség ellenére a fansub AVI verziókat preferálom minden sorozatból az OGM/MKV változatokkal szemben.
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.

L.Mole

Quote from: via_malaMár rég lement az USA-ban is a sorozat, és semmit nem cenzúráztak benne szerintem

De a hajukat csak tépték egy kicsit. Ez csak azért jutott eszembe mert náluk kezdõdött a közelmúltban az a fajta cenzúra ami erõs korhatárra emel bármilyen filmet melyben valaki dohányzik, sõt ha jól tudom néhány régebbi alkotásból egyszerûen kitakarták a cigarettát, és hát Onizuka elég jól teljesít nikotinbevitel szempontjából végig a sorozatban. :)

RE@L

Onegai Teacher

Jó volt. Hangulatjavítónak :) mindjárt megnézzük a Twins-t is.

@Onizuka

Nekem volt olyan zsebhamutálam mint neki, de vki behúzta 1 szórakozóhelyen mert véletlen kinttfelejtettem az asztalon :(

Kazenokizu

Quote from: RE@LOnegai Teacher

Jó volt. Hangulatjavítónak :) mindjárt megnézzük a Twins-t is.
Nem tudom, nekem nem jó hangulatjavítónak az olyan, amiben nem sok értelmet látok. Azaz hogy jó, ha eredendõen is annak szánták. (Pl. a Jungle wa .... tetszik, de azt egyébként is agyleszívónak szánták, és alapvetõen semmilyen elvárásom nem volt, mielõtt leültem elé...)De szerintem az Onegai teacher romantikus stílusúnak indult, nem hangulatjavítónak. Viszont egyszerûen nem tudtam magam belelélni, mert hülyeségnek tartom, hogy ilyen kapcsolatból szerelem szövõdjön... (Még mielõtt megköveznétek, leszögezném, hogy egyébként és mellékesen NAGYON is szeretem a romantikus animéket!!! A JÓ romantikus animéket... :D)
Mindegy, a lényeg, szerintem, hogy semmi komolyabb mondanivalót és tanulságot ne várjon tõle senki. Akinek meg tetszett, örülök, hogy jól szórakozott. ;)

... mert boldogság nincsen, hiszen minden vágyad a megvalósulás pillanatában eltorzul, s inkább nyűg már, mint öröm. Ilyen az ember.

RE@L

Máskérdés h énsem tudtam azonosulni 1 ik szereplõvel sem, de attól még azért zusammen szvsz nem volt olyan rossz és úgyhallotam 1ik barátomtól h a Twins az sokkal jobb szal azt nézzük mostanság :)

Kazenokizu

Quote from: RE@LMáskérdés h énsem tudtam azonosulni 1 ik szereplõvel sem, de attól még azért zusammen szvsz nem volt olyan rossz és úgyhallotam 1ik barátomtól h a Twins az sokkal jobb szal azt nézzük mostanság :)
Én is hallottam, hogy az jobb, úgyhogy nekem is szándékomban áll leszedni! ;) Aztán majd meglátjuk... :D

Fazék

[SIZE="1"]azért jólesõ érzés lenne, ha egyszer tényleg visszakerülne oda ez a topic ahova való... richtig az Anime résznél keresem elõször...

nu mindegy.[/SIZE]

szóval belekezdtem a Texhnolyze-ba és :eek: :whoah:
azt hiszem ma lefekvés elõtt megnézem a 2., a 3. és ha lejön addigra akkor a 4. részt is :)
a grafikája valami eszméletlenül bejön, az intro-ban lévõ zenefélét nem igazán kedvelem, de itt a képpel együtt nagyon jól hat, és és és már nézem is tovább :D

szerk: ,,Houston, van egy kis problémánk."
gyorsabban jön le az anime, mint ahogy nézni tudnám :eek: pedig tényleg jó lenne ma aludni :o

szerk2: szerencsére az alvásigény elég erõs inger nálam, hát most a 4. rész után tartok egy hunyásnyi szünetet és reggel majd folytatom :)
viszont nagyon örülök, hogy végre vettem az erõt és belevágtam ebbe az anime-be, mert eddig nagyon ígéretes :) másoknak is ajánlom, akik Lain és társai féle lassan fokozatosan kibontakozó, gondolkodásra kényszerítõ anime-ktõl nem riadnak vissza :)

via_mala

Quote from: Fazék[SIZE="1"]azért jólesõ érzés lenne, ha egyszer tényleg visszakerülne oda ez a topic ahova való... richtig az Anime résznél keresem elõször...

nu mindegy.[/SIZE]

szóval belekezdtem a Texhnolyze-ba és :eek: :whoah:
azt hiszem ma lefekvés elõtt megnézem a 2., a 3. és ha lejön addigra akkor a 4. részt is :)
a grafikája valami eszméletlenül bejön, az intro-ban lévõ zenefélét nem igazán kedvelem, de itt a képpel együtt nagyon jól hat, és és és már nézem is tovább :D

szerk: ,,Houston, van egy kis problémánk."
gyorsabban jön le az anime, mint ahogy nézni tudnám :eek: pedig tényleg jó lenne ma aludni :o

szerk2: szerencsére az alvásigény elég erõs inger nálam, hát most a 4. rész után tartok egy hunyásnyi szünetet és reggel majd folytatom :)
viszont nagyon örülök, hogy végre vettem az erõt és belevágtam ebbe az anime-be, mert eddig nagyon ígéretes :) másoknak is ajánlom, akik Lain és társai féle lassan fokozatosan kibontakozó, gondolkodásra kényszerítõ anime-ktõl nem riadnak vissza :)
Üdv a klubban! A visszariasztó nem a gondolkodásra késztetés lehet benne, hanem a nyomasztó képek, színvilág, és történet. Ha ezzel sikerül megbírkózni, akkor már könnyebben megy az anime megemésztése. Sok sikert hozzá!

Egyébként tedd be a topicot a Subscribed-ek közé (Thread Tools), és akkor könnyen megtalálod, ráadásul e-mail értesítõ is jön róla.

Hiei-sama

Ez nem volt nagy szam 3 rovid kis film osszvissz talan van 20perc...
Egyenlore csak raw van,de hat ezek annyira nem lenyegesek ezek ilyen kis poenok semmi tobbet nem nyujt szamomra.

Ramiz

Quote from: Fazékszóval belekezdtem a Texhnolyze-ba és :eek: :whoah:
:tezsvir:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

SaiyaGin

Quote from: RE@LMáskérdés h énsem tudtam azonosulni 1 ik szereplõvel sem, de attól még azért zusammen szvsz nem volt olyan rossz és úgyhallotam 1ik barátomtól h a Twins az sokkal jobb szal azt nézzük mostanság :)

Ha nem zavarnak az unalomig ismételt poénok... :rolleyes:

Lazzaret

Most néztem végig és nagyon jó egy anime lett a szemeben ez a 6 részes sorozat. Ez egy elég komoly romantikus dráma. Fõleg a drámán van a hangsúly. Minden benne volt ebben a rövid animeban ami kellett. Szép és izgalmas. A story nagyon tetszet. Ez egy olyan alkotás amit egyszer érdemes végignézni.

www.arkangyalok.uw.hu

via_mala

Elõrebocsájtom, hogy ez egy olyan sorozat, amit csak és kizárólag hardcore ABe Yoshitoshi rajongóknak ajánlanék, és még azoknak sem szívesen. Az egy dolog, hogy lassú, vagy még inkább komótos ritmusú, mert ezt valahogy már mexoktam ABe-nál. A karakterdizájnok is a szokásos színvonalat nyújtják, illetve a háttérképek is olyan elmosottak, fakó színûek, mint az eddig ABe animékben. De sajnos a történet az érdekes alaphelyzetbõl kiindulva nem jut sehova. A végefelé érzõdik egy drámai kicsúcsosodási lehetõség, de abszolút kihasználatlan marad, semmilyen katarzisélményt nem nyújt. Komoly csalódás ez számomra, mert az utolsó pillanatig vártam a fordulatot, amitõl hanyatteshetnék, vagy legalább elszomoradhatnék, de semmi nem történt. A sorozatban az ABe-tól szokatlan SD ábrázolás is gyakran szerepet kap, ami tekintve a komédia jelleget annyira nem is baj, csak nem ezt vártam. A mellékszereplõk egyébként egész érdekesek, és van is közöttük jónéhány kidolgozásra érdemesebb, de sajnos a 13 epizódban igazán egyik sem kap elegendõ szerepet, és valójában a Mayuko, a fõszereplõ ugyanolyan magányos és szánandó marad, mint a sorozat elején volt.
Jellemábrázolás és fejlõdés terén a sorozat gyenge osztályzatot kap tõlem, sajnos nincsenek meg benne azok a Haibane Renmei-ben látott mélységek, és csak gyenge mentség, hogy ez most itt egy komédia, és nem kõkemény dráma, mert komédiának is túlságosan melankólikus. A jellemekrõl és kapcsolatokról: [COLOR="LemonChiffon"]Mayuko és Genzo kapcsolata nem tisztázódik, maximum ha fél lépéssel kerülnek elõrébb, pedig az ilyen gyerekkori, de elfeledett barátságok kedvelt anime témának számítanak, hatalmas potenciált rejtenek. Mayuko és NieA viszonya nincs elég alaposan feltárva, leginkább azért, mert NieA-ról és a többi alien-rõl sem lehet megtudni semmi igazán fontos és érdekes dolgot. Mayuko UFO-buzi osztálytársnõje is egy igen érdekes karakter lenne, de gyakorlatilag kiaknázatlan marad. Egyedül a vendéglõs kislányának jellemét érzem kereknek, õ az, akirõl pont annyi derül ki, amennyi alapján meg tudom ítélni, szimpatizálni, és együttérezni tudok vele[/COLOR].
A történetben rengeteg kitörési pontot láttam, pl. [COLOR="LemonChiffon"]amikor kiderül, hogy Mayuko gyerekkorában fura mesetörténeteket írt, és azzal szórakoztatta/fárasztotta/vígasztalta a folyton pityergõ Genzót, viszont amikor Mayu végre megkapja anyjától a csomagot, nincs benne a gyerekkori füzet, mert anyci nem találta meg[/COLOR]. :lame: Ez pl. egy hatalmas ziccer, amit nem értem, hogy miért is hagyott ki ABe.
Ezzel együtt, és hatalmas jóindulattal kap tõlem egy 5/10-et, az intro zenéjét pedig hallgassa meg egyszer mindenki, mert egészen egyedi.