Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Member

Halika,
Araki most írta, hogy a windowsban nem látszik a 80 gigás vinyóm (azt nem írta, hogy biosban igen vagy nem). Szóval a kérdésem az lenne, hogy mivel lehet kinyerni az adatokat, ha esetleg kihalt volna a cucc? Van rá mód?

Zsiga

Quote from: Member on 2007-05-14, 14:56:10
Halika,
Araki most írta, hogy a windowsban nem látszik a 80 gigás vinyóm (azt nem írta, hogy biosban igen vagy nem). Szóval a kérdésem az lenne, hogy mivel lehet kinyerni az adatokat, ha esetleg kihalt volna a cucc? Van rá mód?
Előszöris, más gép látja? Vagy másik kábelre, másik csatornára kötve látszik? Windowsban csak a Sajátgépből hiányzik, vagy az Eszközkezelőben sincs, illetve valami diagnosztikai program (pl. Everest) se látja? Ha eddig nem a válasz akkor gáz van. :(
Ha a bios látja akkor szoftveres a hiba, meg kell nézni mit mond rá a Getdataback. Ha a bios se látja akkor csak szakember tudja menteni, de az 40-50k legalább... (Van mechanikai hibára utaló jel, pl. furcsa zaj, égésnyom az elektronikán?)
Ha van rajta olyan adat ami fontos és megér 40-50k-t (gondolom nincs, de hátha :) ) akkor viszont semmit ne próbálkozzatok vele, egyből szakemberhez, sokkal nagyobb eséllyel tudnak úgy adatot visszaállítani ha még senki nem piszkálta.

Member

Hát ha ezeket a kérdéseket átküldöm Araki-nak, lefordul a székről. :) Elég sík nulla hardware-s téren. :lame:
Hááát, rajta van egy csomó Death Note, az összes PPG Z, az összes metál zeném, meg ilyenek.

EDIT: Hangulatos lenne, ha a 8 éves Qvantum Fireball-om még most is szolgálna, egy 1,5 éves Maxtor pedig meghalna... :ejj:

Kuroi Tenshi

Quote from: Member on 2007-05-14, 15:30:43
1,5 éves Maxtor
Hangulatos? Talán. De nem meglepő. Sajnos.
A HDD-k néha fogyóeszközök. A Maxtor főleg az tud lenni.

Member

Araki most azt írta, hogy megint van (D:) meghajtó. Szerintem veszek vagy 20 DVD-t a Media-ban és kiírok magamnak mindent, ami kellhet, még a végén pár "életművem"/elkövetkezendő célom dől romba.

Selmo

Jó döntés, de nem ártana megmozgatni kicsit a kábeleket, hátha ott a bűnös.

A tökéletesség unalmas.

thrall

meg vegyél egy másikat maxtor helyett :D

Member

Quote from: Selmo on 2007-05-14, 19:32:10
Jó döntés, de nem ártana megmozgatni kicsit a kábeleket, hátha ott a bűnös.
Elég fosul tudtam csak berakni, szóval lehet, hogy tényleg. :/
Quote from: thrall on 2007-05-14, 21:31:04
meg vegyél egy másikat maxtor helyett :D
Ha állod a költségeket, akár. De most erre nincs felesen. :)

Selmo

Gondoltam tesztelgetek, módosítok kicsit, ezért feltettem egy szervert, és elindítottam, létrehoztam az SQL adatbázist is, azonban a fórum telepítője a php. ini fájlban meghatározott session.save_path nem megfelelő! üzenettel fogad. A kérdéses érték: session.save_path = "/tmp" Valaki felhomályosítana, hogy ide mit írjak?

A tökéletesség unalmas.

Kuroi Tenshi

cd /
md tmp

mármint, van-e /tmp?
Bár gondolom nyilvánvaló...
... és mielőtt bárki is megsértődne, nem len00bozásból írtam, csak
biztos ami biztos, én is szoktam elfelejteni dolgokat.

Selmo

Nade hol kellene lennie? :D Mindegy feltettem az atw-re, ott megy.

A tökéletesség unalmas.

sirtomi

Quote from: Selmo on 2007-05-16, 02:00:31
Nade hol kellene lennie? :D Mindegy feltettem az atw-re, ott megy.
Szerintem a gyökérben kellett volna lenni ennek a tmp-nek, vagy amit a motor a saját gyökerének használ. Na ezt jól leírtam :)

Szerk:
Vettem tdk dvd lemezeket, de az íróm (NEC 2500A -> 2510A) csak 2-szeresen írhatónak ismeri fel és nem is hajlandó megírni. Egy ugyanilyen henger tdk lemezt már megírtam, gondolom valami a lemez alapanyagában változhatott, mert más íróval sikerült megírni.

Honnan tudok leszedni újabb firmware-t az írómhoz? Van egyáltalán? Nem nagyon találok egyenlőre.

Selmo

A tökéletesség unalmas.

Gregory

Mostanság elkezdett rendetlenkedni a hangszóróm.
Egy [pár] Genius SP-Q10-es van, és az utóbbi időben egyre hangosabban zúg, függetlenül attól, h ki vagy be van-e kapcsolva [hha nem jut áramhoz, akkor természetesen abbahagyja]. Volt már valakinek hasonló gondja/hallott-e már róla...

A másik problémám pedig, h mi lehet az oka annak, h a gépem nem hajlandó használni/kezelni a videókártyát, és csak a ráintegrálttal müxik? Az alaplap viszonylag új [február környékén lett beszerelve, de már újonnan se müxött], ASRock, több videókártyával is próbálkoztam, a hozzá hasonló, közel ugyanakkor beszerzett másik alaplapon pedig kifogástalanul müxik minden.

Kvikveg

Alapzugas: nem tudom mennyire hangos, en az osregi sony CD/kazetta/radio kutyumnel vettem eszre, hogy ha aram alatt van, mindig zug egy kicsit. De alig-alig. Csak nalunk olyan siri csend van, hogy azt is hallom ejjel.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Selmo

Quote from: Gregory on 2007-05-16, 14:58:18
A másik problémám pedig, h mi lehet az oka annak, h a gépem nem hajlandó használni/kezelni a videókártyát, és csak a ráintegrálttal müxik? Az alaplap viszonylag új [február környékén lett beszerelve, de már újonnan se müxött], ASRock, több videókártyával is próbálkoztam, a hozzá hasonló, közel ugyanakkor beszerzett másik alaplapon pedig kifogástalanul müxik minden.
Ha minden jól van beállítva, vidd vissza a boltba, hogy nézzék meg.

A tökéletesség unalmas.

Zsiga

BIOS-ban be van állítva hogy használja a külső VGA-t? Gépkönyv mit ír róla? Nem lehet hogy csak akkor megy ha előtte letiltod az integráltat?

Gregory

Quote from: Kvikveg on 2007-05-16, 15:20:39
Alapzugas: nem tudom mennyire hangos, en az osregi sony CD/kazetta/radio kutyumnel vettem eszre, hogy ha aram alatt van, mindig zug egy kicsit. De alig-alig. Csak nalunk olyan siri csend van, hogy azt is hallom ejjel.
Gyakran anime nézés közben a beszédet/háttérzenét elnyomja a zúgás, valamint rosszabb pillanataiban a halknak korántsem mondható metal zenéimet is. Aludni semmiképp se lehet mellette...

Quote from: Zsiga on 2007-05-16, 16:15:42
BIOS-ban be van állítva hogy használja a külső VGA-t? Gépkönyv mit ír róla? Nem lehet hogy csak akkor megy ha előtte letiltod az integráltat?
A BIOS-t még nem nagyon nézegettem, egyrészt időhiány miatt, ma este sztem megnézem őket.

Kuroi Tenshi

Alaplap - gari. Asrock. Olcsó húsnak rövid a lejárati ideje
(estenként negatív...). Ha eddig működött vele.
Ha eddig se, akkor lehet, hogy BIOSban alapértelmezettre az
alaplapi van beállítva.

Hangszóró: kh, törött vezeték és sérült árnyékolás. Saccra.
Mozgasd meg a vezetéket, recseg-e.

Cobra

Másik tápegységgel is meg kellene nézni (valami univerzális), lehet hogy az haldoklik. Persze a kábelezéssel is lehet gond, mitn ahogy KT írta.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Zsiga

Hol lehet Pesten (esetleg Budán) 4 SATA-porttal rendelkező PCI kártyát szerezni? És nagyjából mennyiért?
Alternatív megoldásként egy kétcsatornás változat is megteszi, PCI-E 1x csatolóval az alján.

Cobra

Nézd meg a Pcland-et, vagy keress rá Depo-n.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Kuroi Tenshi

Depon nincs, de itt van még pár fajta:
http://kiskerarak.hu/hardver/prices/cat?c=51.2&Vez%E9rl%F5k%E1rtya
Kouwell, STLab, SIL van jó árban

Kvikveg

Ilyen kiemelkedo betuket mint a csikokon tud valaki? Photoshop trukk vagy siman fontkeszlet?! hogy hivjak az ilyet angolul?
Egyszer mar kerdeztem, jott is egy megoldas.
Kep
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Kuroi Tenshi

Kicsivel több önállóságot :o :)
Kiemelkedő betű, de nem teljesen ilyen: szöveg kijelölés majd jobbklikk -
betűtípus - domború - megadod neki a színt (meg háttérszínt). Pl olyat:
vörös háttér, fehér betű (a domború-hatás árnyéka fekete)

Lehet WordArttal is kísérletezni.

Tudom, ez megint nem a 100%-os megoldás, de gyors és egyszerű; az
eredeti pedig biztos vmi specko betűkészlet/WordArt v hasonló amúgy.

Fazék

van egy szép táblázatom egy szép papíron. kicsit fakó betűkkel
tökéletesen be lehet szkennelni, de a szövegfelismertetése egy rémálom, szóval nem akarnék vele szórakozni. szeretném a beszkennelt képet bináris képpé konvertálni. milyen kedves programmal tudom ezt megtenni, mert a jelenlegiekkel csak a drágalátos szürkeárnyalatúságot tudom előhozni, szimplán egy fekete-fehér képet nem sikerül az istennek se... előre is köszi a segítséget, mert magamtól kezdek már egy kicsit dühbe gurulni, hogy nem találok ilyen funkciót sehol se a gépemen lévő képszerkesztő programokban...

Draconire

Fazék: IrfanView -> save as -> portable bitmap

Kvikveg

Quote from: Kuroi Tenshi on 2007-05-20, 23:13:19
Kicsivel több önállóságot :o :)
Kiemelkedő betű, de nem teljesen ilyen: szöveg kijelölés majd jobbklikk -
betűtípus - domború - megadod neki a színt (meg háttérszínt). Pl olyat:
vörös háttér, fehér betű (a domború-hatás árnyéka fekete)

Lehet WordArttal is kísérletezni.

Tudom, ez megint nem a 100%-os megoldás, de gyors és egyszerű; az
eredeti pedig biztos vmi specko betűkészlet/WordArt v hasonló amúgy.
Az egeszseges lustasag es a lehetoseg megadasa valami standard jo modszerre ugye...
Koszi.

Fazek: Photoshop Image/Adjust(?)/ Posterize - 2 szin. Nyilvan Grayscale-ban. Akkor ket szin lesz fekete es feher. Hogy utana mit csinalsz vele es hogyan mented...

Fazék

Quote from: Gmer on 2007-05-20, 23:35:30
Fazék: IrfanView -> save as -> portable bitmap
ez nem nyert. egy szép fehér képet kapok alapbeállításokkal.
ezzel a képpel szenvedek... (1,3 MB)

Kvikveg: egy félmilliós program kellene egy ilyen (átlagfelhasználói szemmel) egyszerű(nek látott) feladat végrehajtásához? biztos egyéb programok is képesek rá, de én egyszerűen nem találom ezt az opciót bennük. irfanview meg nem szeret engem úgy néz ki...

szerk: meglett, tök egyértelmű helyen volt, csak én voltam a pancser... de ez se vált be... image/decrease color depth - 2 colors

pedig valamiért azt hittem, hogy ez frankón fog működni...

szerk2: inkább hagyjuk, kinyomtatom így egy kicsit sötétítve, hadd fogyjon csak a tinta... :)

Draconire

Quote from: Fazék on 2007-05-20, 23:40:40
ez nem nyert. egy szép fehér képet kapok alapbeállításokkal.
ezzel a képpel szenvedek... (1,3 MB)
shift+g ->itt elszórakozni a beállításokkal (contrast, gamma correction, etc) -> eredmény