Offtopic

Started by Lt. Simoan Blarke, 2006-10-23, 21:38:47

Previous topic - Next topic

Member

De a balkezes nem drágább kissé?

Volt egy ismerősöm, aki jobbkezes gitárral nyomta balkezesként, mert így ki tudja használni, hogy reflexből jobban pörög a nyakon az ujja. Egy kőarc meg nem akart balkezest venni, inkább fordítva húrozta fel. :lol:

Kuroi Tenshi

Nem csak drágább, de sokkal ritkább is :(
Vannak, amikből egyáltalán nincsenek balkezesek...

Member

Én industrial Death Metalban akarok egy szál dobot fejelgetni, miközben egyetlen szót hörgök végig. :D

.Attila

Én meg nem tudom, hogy ebből a szempontból bal- vagy jobbkezes vagyok. Nálam mindig az adott tevékenységtől függ, hogy melyik kezemet használom. Balkezesnek azért mondanak, mert balkézzel írok.

Manitu

Quote from: Member on 2007-08-04, 23:50:42
Én industrial Death Metalban akarok egy szál dobot fejelgetni, miközben egyetlen szót hörgök végig. :D
Kreatív... :3x3:

Gitározásnál kizáró tényező, ha az embernek botfüle van? Nem mintha mostanában ilyenekre lenne időm, meg különben is öreg vagyok én már az ilyesmikhez. Bár régebben egy haver tanítgatott egy kicsit, a Nothing else matters elejét el tudtam játszani... kábé negyed sebességgel :lazza:

Fazék

ha már ennyire szóba jött a zene, és a botfül, ím pár nagyon jó kis gyors teszt:

http://jakemandell.com/tonedeaf/ - dallamok
eredményhirdetéskor ne felejtsetek el lapozni a flashen belüli more... gombbal a statisztikák miatt

http://tonometric.com/adaptivepitch/ - hangmagasság
van replay gomb!

http://tonometric.com/rhythmdeaf/ - ritmus
korlátozott replay gomb
szintén more... mögött statisztikák

kíváncsi vagyok az eredményeitekre :)

Kuroi Tenshi

Nekem pedig nagyon rossz ritmusérzékem volt :)
Gyakorlás -> fejlődés. Senki sem születik tökéletes zenei hallással.
Öreg? Ne viccelj már. Azt mondják, van egy optimális életkor; na és?
Az, hogy valami nem optimális, még nem rossz. Lassabban fejlődik az
ember, kevésbé lazák az izületek és emiatt többet kell gyakorolni; de
attól még semmi más akadály. A lényeg még mindig az, hogy szeresse
az ember csinálni, és jól érezze magát. :)

.Attila: mondom, ezt csak érezni lehet, akkor amikor egymás után egy
jobb és egy balkezes hangszert kipróbálsz. Egyből érezni fogod, hogy
melyik kényelmesebb, melyik esik jobban kézre.

Selmo

Átrakjam a gitár topicba a témát?

A tökéletesség unalmas.

Member

Selmo, már megint túlaktiváltad magad. :rolleyes:

Amúgy szted a basszergitárt inkább pengetve vagy úgy húrokat tépve éri meg jobban használni? Az az egy hangszer még talán érdekel. :)

.Attila

tonedeaf: hát így fél 12 fele 69,4%. Lehet, hogy nem fél 12kor kéne ezt csinálni :redface:

Manitu

Quote from: Fazék on 2007-08-05, 00:06:48
http://jakemandell.com/tonedeaf/ - dallamok
eredményhirdetéskor ne felejtsetek el lapozni a flashen belüli more... gombbal a statisztikák miatt
58,3% Mondtam, hogy bot fülem van. :D Érdekes, hogy egy csomó olyat rontottam el, amit az átlag 70-90%-ban eltalál, amiket pedig általában eltévesztenek, azokat jól hallottam.

Selmo

Quote from: Member on 2007-08-05, 00:14:10
Selmo, már megint túlaktiváltad magad. :rolleyes:
:confused: Csak kérdeztem.

A tökéletesség unalmas.

Kazenokizu

Az elsőn: 61.5%
Második 8.7 Hz
Harmadik:80 %

Na eldőlt: ritmusérzékem van, más nincs. :D

Mentségemre: kiskori betegségem miatt tényleg elég rosszul hallok...

... mert boldogság nincsen, hiszen minden vágyad a megvalósulás pillanatában eltorzul, s inkább nyűg már, mint öröm. Ilyen az ember.

Fazék

Quote from: Selmo on 2007-08-05, 00:12:22
Átrakjam a gitár topicba a témát?
én is gondolkodtam rajta, hogy oda írjam a link-eket, de vhogy még pont off-nak éreztem oda őket :)

szerk: ja a saját eredmények:
dallam 83,3%
hangmagasság 1.275
ritmus 72%
hát igen, sajnos a ritmusérzékem az kritikán aluli, táncolni se igazán tudok :)

szerk2: kicsit komolyabban töltsétek ki a tesztet, ne csak átrohanjatok rajta, és használjátok a replay gombot, mert hasznos! azért mondom mert Kazenokizu az a 8.7 Hz lehetetlen, kb félsüket lennél ezzel, nem botfülű...

szerk3: szóval tessék előkapni egy tisztességes fülhallgatót és azzal rendesen végigmenni újból a teszten, aki anélkül csinálta! :3x3:

Kazenokizu

Quote from: Fazék on 2007-08-05, 00:34:25
szerk3: szóval tessék előkapni egy tisztességes fülhallgatót és azzal rendesen végigmenni újból a teszten, aki anélkül csinálta! :3x3:
Megcsináltam 2x, másodjára 9 lett. Komolyan, pedig vagy 5x replayeltem mindet... De mondom, engem ne vegyél alapul, a mumpsz elintézte a hallóidegemet rendesen. Mondjuk a hétköznapi életben nincs vele gondom, de ilyenkor nagyon kijön. :redface:

... mert boldogság nincsen, hiszen minden vágyad a megvalósulás pillanatában eltorzul, s inkább nyűg már, mint öröm. Ilyen az ember.

Fazék

Quote from: Kazenokizu on 2007-08-05, 00:40:36
Megcsináltam 2x, másodjára 9 lett. Komolyan, pedig vagy 5x replayeltem mindet... De mondom, engem ne vegyél alapul, a mumpsz elintézte a hallóidegemet rendesen. Mondjuk a hétköznapi életben nincs vele gondom, de ilyenkor nagyon kijön. :redface:
uh, akkor sorry :(

noriko

első 86,1% (de közben benyitott anyukám egyszer...:P )
második 0,9 Hz (néhánynál sok replay-el)
harmadik 76% (ennyit a dobos tervekről?  :redface: )

K_T: már egy oktató videót végig vittem, tudtam akkordokat és örültem, csak túlságosan hasították a húrok az ujjaim, és annyira nem voltam elszánt, hogy leküzdjem a fájdalmat :P Aztán meg eltört az egyik kis hangoló tekercs (nem tudom a szakzsargont ^^"), és itt abba is maradt a gitár project. Azóta is csak ott tartok, hogy el kéne vinni megjavíttatni...:rolleyes:
"I wish I could, but I don't want to."

Kazenokizu

Hehhe, húgommal is megcsináltattam: neki 0,825 Hz lett, szóval a fülhallgatóval nincs gond. :)

Manitu

szerk2: kicsit komolyabban töltsétek ki a tesztet, ne csak átrohanjatok rajta, és használjátok a replay gombot, mert hasznos! azért mondom mert Kazenokizu az a 8.7 Hz lehetetlen, kb félsüket lennél ezzel, nem botfülű...
Erre varjatok gombot:
Hangmagasság 43,2Hz :eek: 5. nekifutásra, ez lett a legjobb. Mondjuk 3x az jött ki, hogy értékelhetetlen. Vagy a hangcuccom szar, vagy a fülem... Ez durva... Mondjuk ez magyarázat arra, hogy mért nem hallok semmi különbséget a 192kbps mp3 és a loseless között :redface:

Ritmusérzék: 64%, átlagos. A 64%-on nem is lepődtem meg, csak azon, hogy ez az átlagos.

Yup, mostmár hivatalosan is zenei antitalentum vagyok.

Kazenokizu

Quote from: Manitu on 2007-08-05, 01:02:35
Yup, mostmár hivatalosan is zenei antitalentum vagyok.
Üdv a klubban!  :D

Egyébként hihetetlen: megcsináltam harmadjára, a legjobb fülhallgatóval (pssszt, apum nehogy megtudja, hogy elcsórtam!), és azzal 5.4-re javultam. :eek: :eek:

Kuroi Tenshi

Tonedeaf:
Elsőre nem figyeltem és rossz gombot nyomtam :o
Másodikra 86.1% :)
(Elég szemét volt különben)

Pitch:
durva... 6Hz-en fog ez szőrözgetni?  :3x3: Az már "hangolási hibahatáron" belül van
Hmm, most már 3Hz  :eek: :D
1.5Hz  :lul:
0.75  :eek:
0.375  :rotfl:
na jó, innentől csomó rontás, úgyhogy 1.65Hz lett..

Rhytm:
80.0%

Ezek végülis arról szólnak, hogy mennyire jó az embernek a (zenei) memóriája,
hogy meg tudja-e jegyezni, amit hallott, és vissza tudja-e játszani és közben
összahasonlítani avval, amit másodjára hall.

Asszem holnap kipihentebben, jobb fülessel mégegyszer kipróbálom...

Zsiga

Az első 91,4%.
A második 1,2Hz.
A harmadik 82%.

noriko

Quote from: .Attila on 2007-08-05, 00:01:01
Én meg nem tudom, hogy ebből a szempontból bal- vagy jobbkezes vagyok. Nálam mindig az adott tevékenységtől függ, hogy melyik kezemet használom. Balkezesnek azért mondanak, mert balkézzel írok.
ezzel én is így vagyok :)
írni balkézzel írok, meg pálcikát is azzal fogom, balkezes ütővel floorballoztam, de pl. minigolf a jobbkezes ütővel ment jobban és a gitárral sem volt gondom ilyen szempontból.
Régebben, amikor tanultam teniszezni, azzal zavartam össze a teniszpartneremet, hogy balkézből jobbkézbe kaptam át az ütőt, amikor nagyon jobbfelé tartott a labda. :D

Fazék

más: Alonso a hatodik helyről indul
alapvetően nem nézem a forma 1-et, de ma pont az időmérő közben volt ebéd, és nagyon vártam ezt a döntést, mert nem kicsit volt tapló ez a jóember...
szerk: most olvasom, hogy a csapatával is jól kiszúrt, nem kaphatnak konstruktőri pontot... most nagyon szerethetik :haha:

Damnatus

55,6%
9,6 Hz
72.0%

Nem használtam replay gombot

Dreamcleaver

76,8%
3 hz
80%

No replay. De nekem a ritmus nagyon csalóka volt, bár az lett a legjobb. Nem tudom, hogy ott csak a ritmust kellett e nézni, vagy esetleg néha a ritmus ua volt, de más hangszínen picit. Na mindegy.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Kazenokizu

Na ez azért már túlzás. Lehetne humorosan írni róla, de ez nem az. :mad: Most csak én vagyok túl érzékeny, vagy ez tényleg merő ócsárolás vicces elemek nélkül? Pfff...

Kuroi Tenshi

Quote from: Member on 2007-08-05, 00:14:10
Amúgy szted a basszergitárt inkább pengetve vagy úgy húrokat tépve éri meg jobban használni? Az az egy hangszer még talán érdekel. :)

Úgy éri meg, hogy mindegyik technikát kigyakorlod és a megfelelő helyén használod.
Vannak ugyan olyanok, akik elég végletesen szinte csak a slap/pop technikát (azaz
csapás/tépés) használják, pl Marcus Miller vagy Mark King
pl Marcus Miller Power, Scoop, Stanley, Vic és Marcus jam
Mark King pl

De gondolom nem az ilyen stílusok érdekelnek; deathben viszont ritka. Pl Opeth -
Grand conjuration elég csonkolt videója 2:30 körül
(egy Fender Marcus Miller signature Jazz bass-en :D);
vagy nem death, de agyament és jó: Mudvayne: Dig

Ha már elborult és slap: Primus! Tommy the cat, My name is mud  :rotfl:
  :muhahah: agyf@$z az az ember

Rage

Zenés CUCC:

58,3% :frown:
8,4 Hz (igen, valóban *khm* nem a legjobb a hallásom :/) EDIT: Másodjára, replay használatával 3,6 Hz... "Jó" kis teszt ez. :p
84%

Replayt én sem használtam.
痛みを感じる方向に、出口がある!

noriko

Quote from: Kazenokizu on 2007-08-05, 02:27:56
Most csak én vagyok túl érzékeny, vagy ez tényleg merő ócsárolás vicces elemek nélkül? Pfff...
lehet, hogy én is túl érzékeny vagyok, de szerintem a második.
:lame: