Main Menu

Mass Effect

Started by Puru², 2008-06-04, 12:04:02

Previous topic - Next topic

Tycho

Quote from: Fazék on 2008-07-29, 21:08:32
izé, mielőtt túlságosan örülne a nép, törést még nem találtam hozzá és külön cd-kulcsot kér ez a kiegészítő, továbbá a magyar kiadvánnyal nem is kompatibilis, ahhoz meg kell majd várni a CDProjekt-es magyarítást... ami azért számomra gyanús, hogy nem fogják elkapkodni...

Túl kedves vagy, te, az eredeti szoftverek bajnoka :angyali:

Fazék

Quote from: Tycho on 2008-07-29, 23:29:26Túl kedves vagy, te, az eredeti szoftverek bajnoka :angyali:
szerencsére nekem az angol változat van meg és azzal megy ez a kiegészítő gond nélkül, csak még mindig az a bajom, hogy valahogy furán néz ki a játék, szóval mintha szemcsésen elmosódott lenne, vagy nemtom hogy mondjam. nem igazán volt még kedvem így nekiállni a játéknak. most is inkább filmet nézek. sok értelme volt megvennem megjelenés után 1 hónappal  ^^"

Én

Én nagyon szívesen játszanék ezzel a játékkal, de én is kénytelen leszek törvényes úton beszerezni (pfuj) mivel semmilyen verzió semmilyen crackje sem fut el (pedig bírnia kéne a gépemnek). A GTA 2 mellett a 2. eredeti játékom lesz. :haha:

Tycho

Quote from: Fazék on 2008-07-30, 00:11:16
Quote from: Tycho on 2008-07-29, 23:29:26Túl kedves vagy, te, az eredeti szoftverek bajnoka :angyali:
szerencsére nekem az angol változat van meg és azzal megy ez a kiegészítő gond nélkül, csak még mindig az a bajom, hogy valahogy furán néz ki a játék, szóval mintha szemcsésen elmosódott lenne, vagy nemtom hogy mondjam. nem igazán volt még kedvem így nekiállni a játéknak. most is inkább filmet nézek. sok értelme volt megvennem megjelenés után 1 hónappal  ^^"

az olyan is sajna... ezek a fókusz és dinamic light effektek olyan magasrol köpnek az anti-aliasingra, hogy menetközben megfagy és feltöri a betont érkezéskor... :mad:

Dreamcleaver

? :confused: Nálam nincs elmosódás, szépek az élek. Talán kapcsold ki a film graint, ha szemcsés. ^^

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

chilip

:D igen, attól kicsit csúnya lesz

Fazék

Quote from: Dreamcleaver on 2008-07-30, 15:26:06
? :confused: Nálam nincs elmosódás, szépek az élek. Talán kapcsold ki a film graint, ha szemcsés. ^^
na erre ránézek ha hazaértem. nem emlékszem hirtelen ilyen beállításra, de a nevéből igencsak gyanús, hogy ez okozza és csak nem szúrtam ki...
köszönöm.

Tycho

nálam ki van :_piszka:

chilip

Quote from: Tycho on 2008-07-30, 16:36:11

kapcsold ki mégegyszer :D

Dreamcleaver

Jó most akkor erre mit mondjak? Told fel kintről videokártya control panelből az AA-t vagy állítsd magasabbra felbontást. Tény, hogy ezek a mindenféle speckó effektek nincsenek túl jó viszonyban az AA-val, de azért az ME nálam elég jól néz ki.

over every mistake
You just keep on trying
- GLaDOS

Tycho

Quote from: Dreamcleaver on 2008-07-30, 16:39:09

Jó most akkor erre mit mondjak? Told fel kintről videokártya control panelből az AA-t vagy állítsd magasabbra felbontást. Tény, hogy ezek a mindenféle speckó effektek nincsenek túl jó viszonyban az AA-val, de azért az ME nálam elég jól néz ki.

Nem mondtam, hogy nagyon rossz, csak hogy szarik rá, mindenhol éles minden, kivéve ott ahol világít valami ::)

Fazék

nem gondoltam, hogy van egyetlen extra vacak opció a külső setup-hoz képest a játékon belül...  ::)
de igen, így már eltűnt ez az elmosódás, korrekt lett  :merci:

már csak a "képtöréssel" / frissítéssel kell megbírkóznom.
vagy a monitorom egy hulladék, vagy a gépem nem bírja 1280x1024-ben high-on, ami azért kicsit fájna és kétlem...

Dreamcleaver

A játékon belüli optionsben általában (és logikusan) több lehetőség van, mint a kintiben (már ha van egyáltalán kinti). Amúgy ha jól emlékszem, akkor a Motion Blur is csak belsős.

over every mistake
You just keep on trying
- GLaDOS

Fazék

Quote from: Dreamcleaver on 2008-07-30, 20:55:21
A játékon belüli optionsben általában (és logikusan) több lehetőség van
kár hogy erre jópár ellenpéldával találkoztam, szóval ezt így általánosságban sztem nem lehet kijelenteni :)

Dreamcleaver

Quote from: Fazék on 2008-07-30, 21:09:11
kár hogy erre jópár ellenpéldával találkoztam, szóval ezt így általánosságban sztem nem lehet kijelenteni :)

Attól még nem az ME hibája, hogy te nem nézted meg a belső konfigot. Amúgy meddig erősködünk még itt?  :szemuveges:

over every mistake
You just keep on trying
- GLaDOS

Fazék

Quote from: Dreamcleaver on 2008-07-30, 22:00:27
Quote from: Fazék on 2008-07-30, 21:09:11

Attól még nem az ME hibája, hogy te nem nézted meg a belső konfigot. Amúgy meddig erősködünk még itt?  :szemuveges:
ameddig valamelyikőnk folytatja ;)
amúgy kíváncsi lennék mitől logikus szted, hogy a külső beállításokból kihagyták ezt a kettő opciót :)
hozzászoktam, hogy azon játékoknál, ahol külső setup is engedélyezi a videóbeállításokat ilyen részletesen, azoknál általában nem kell a játékon belül körülnézni, mert max a gamma-t kapod meg, mint extra beállítást, itt is csak bepillantottam játékon belül a video setup-ba, úgy láttam, hogy ugyanaz és ugrottam. ennyi.
elismertem, hogy nem szúrtam ki, megköszöntem, hogy felhívtátok rá a figyelmemet, aztán nekiállsz kötözködni egy vacak smiley miatt, amit a fejlesztőknek szántam, de te képes vagy és magadra veszed... ha ez neked jó... tégy belátásod szerint :)

Dreamcleaver

Nem tudom. Lehet hogy az engine-hez vagy a kódolsához van köze, nem értek hozzá. A külső setup általában arra szolgál, hogy előre be tudod állítani a felbontást meg egy-két dolgot, hogy az első belépéskor nem b@sszon pofán valami ocsmány (értsd neked nem megfelelő) setuppal a program. De a legtöbb játéknál nincs is.

Én külső setupnál is egyből megnézem a belsőt is tapasztalat alapján. Poén, hogy ezt te is megtetted, csak nem vetted észre a 2 extra dolgot. Mondjuk az a film grain effekt sztem elég feltünő, szal körbenézhettél volna mégegyszer.

De amúgy igazad van, ha ennyire részletes egy külső setup, akkor én sem látom értelmét ezt a két funkciót kihagyni.

A szemfelhúzós smiley-t nem vettem magamra, csak nem szeretem, mert valamiért számomra begépzeltséget sugároz. Vannak bizonyos fórumiták, akik szeretik gyakran használni, hogy nyomatékot adjanak mondanivalójuknak. Egyszerűen herótom van attól a smileytól, mert mindig beugri kegy elképzelt kép az egyén arcáról (mivel nem tudom igazából hogy néz ki az esetek többségében), ahogy grimaszol, és legszívesebben bepancsolnám a monitort. Még akkor is, ha nem nekem szólt, amit írt.  :D

Ja és létszi erre a posztra írja valamit, mert nem akarom, hogy enyém legyen az utolsó szó ebben a mélyreszántó disputában.  :D

over every mistake
You just keep on trying
- GLaDOS

Fazék

Quote from: Dreamcleaver on 2008-07-30, 23:16:59A szemfelhúzós smiley-t nem vettem magamra, csak nem szeretem, mert valamiért számomra begépzeltséget sugároz. Vannak bizonyos fórumiták, akik szeretik gyakran használni, hogy nyomatékot adjanak mondanivalójuknak. Egyszerűen herótom van attól a smileytól, mert mindig beugri kegy elképzelt kép az egyén arcáról (mivel nem tudom igazából hogy néz ki az esetek többségében), ahogy grimaszol, és legszívesebben bepancsolnám a monitort. Még akkor is, ha nem nekem szólt, amit írt.  :D
ezt tökéletesen megértem. én sem szeretem ezt a smiley-t. igyekszem csak egyértelmű esetekben használni, de persze nem mindig sül el jól :)

Dreamcleaver

Valakinek tipje, hogy harcore-on mit lehet kezdeni egy Adepttal (úgy lv13-14 asszem) azellen a Krogan Battlemaster ellen, aki Liara kiszabadítása után jelenik meg? Gyak a Stasis-on kívül rezisztál minden biotikus erőt (legalábbis ahogy most állok, ide jöttem először a Citadel után, szal még nincsenek über cuccaim), ezért, ha elkezd charge-olni, akkor rövid úton elintéz közelharcaban mindhármunkat (1 ütés neki minden egyes tag). Lefutni meg nem tudom mert kifáradok. Throw, és Singularity lepattanak róla. Liftem még nincs. Barrier melee ellen semmit sem ér (bónusz featem meg Electronics, ami szintén pajzsot ad). Egyedül a Stasis, Warp és Overload használ ellene de a charge-át nem tudom megállítani. :/

over every mistake
You just keep on trying
- GLaDOS

chilip

próbáld úgy, hogy singularity a csicskáira és egyszerre rámentek, először fedezékbe húzódik. rögtön overload és többiek lőjjék (jó ha sniper van a csapatban), megpróbálhatod széthúzni a csapatot is jó messze egymástól és ha van unityd, akkor is le lehet szedni sztem. én is adeptal megyek hardcore-on :D de még nem járok ott, kicsit pihentetem a dolgot, előbb BG

Dreamcleaver

Az a baj, hogy azt hittem jó ötlet Assault Riflet használni úgy Adepttel, hogy nincs rá talentem, mert még úgy is elég erős lesz és legalább az összes pontot Electronicsba meg Biotikus erőkbe fektethetem. De így azért elég gagyi az AR. Szal asszem inkább indítok egy Soldiert hardcore-on. Legalább kinyitom vele az AR-t, bónusz talentnek meg kap valami biotikus erőt azt csá.

Más: Ezt már annó én is leírtam az elemzésemben, de ebbe na formában sokkal viccesebb:

-It would be really great if Liara could have been a little bit more flirtatious.

-Yes, because she possessed all the subtlety of a cow on a yacht.

"Hey there, how are you holding up?"
"THIS IS HOW WE MATE."
"Um, I was just wondering about your mo-"
"IT DOESN'T NEED TO BE PHYSICAL, BUT IT CAN BE."
"I'm... I'm gonna go talk to Ashley now..."

over every mistake
You just keep on trying
- GLaDOS

Dreamcleaver

Na ez a Soldier meg a másik véglet. Harcore-on is elég könnyű.

over every mistake
You just keep on trying
- GLaDOS

Cloud

Csak egy  gyors kérdés.
Haver gépén:P4 2800mhz, 2giga ram, radeon 9600(128mb) elindul  game? (kb közepes beállításon,vagy vmivel lejjebb)

bimanc

Szerintem a vidkártya miatt nem fog. Meg a proci is gyenge kicsit.

kelvor

Minimum System Requirements for Mass Effect on the PC

Operating System:
Windows XP or Vista

Processor:
2.4+GHZ Intel or 2.0+GHZ AMD

Memory:
1 Gigabyte Ram (XP)
2 Gigabyte Ram (Vista)

Video Card:
NVIDIA GeForce 6 series(6800GT or better)
ATI 1300XT or better (X1550, X1600 Pro and HD2400 are below minimum system requirements)

Hard Drive Space:
12 Gigabytes

Sound Card:
DirectX 9.0c compatible sound card and drivers

Cloud

na akkor ezzel se fogok játszani. :szemuveges:

Fazék

54 óra 10 perc.
höhh

éreztem, hogy sokat játszottam vele, de nem gondoltam volna, hogy ennyit. na jó mondjuk ebből le lehet vonni minimum 5 órát, mert volt hogy itt hagytam ebédnél a játékot, és lehet hogy azt is számolta, vagy kimentem teát főzni és ott ragadtam egy rövid időre a tv előtt, stb. de a lényeg, hogy színtisztán minimum 45 óráig lekötött a játék, ami azért sztem nem olyan rossz eredmény.
mondjuk ez a max, amit el lehet tölteni egy végigjátszással, szóval minden utolsó bolygó utolsó nyersanyagát, poi-jét bejártam, fölfedeztem. még szépen papíron rögzítettem is, hogy merre hol mi van még hátra. és persze az összes lehetséges mellékküldetést megcsináltam. (háttér miatt pár kimaradt ugyebár) :)

a történet, a világ tetszett, a háttérinformációk (codex) kicsit unalmasak voltak, egy idő után már el se olvastam őket, de azért értékelem, hogy dolgoztak velük.

a játékmenet viszont sajnos nem igazán jött be. a harc rész egyszerűen nem tudott lekötni, pedig ez igencsak szerves részét teszi ki a játéknak, minimum az 50-60%-a harcból áll. szerencsére eléggé le lehetett venni a nehézségi szintet, hogy még én is átvergődjek rajtuk.
sajnos azon túl, hogy a mellékküldetések bejárásánál teljes szabadságot kaptál, a fő szál eléggé "végiggördülök a sínen" érzést nyújtott, de azért el lehetett viselni.
a mellékküldetéseknél nehogy vmi komolyat várjatok, legtöbbjük helyben megoldós, de amihez utazni kell, se nyújt túl sok kihívást, élvezetet, szóval lényegében csak azért szenvedtem a végigtolásukkal, hogy "teljesen végigjátsszam" a játékot...

azért összességében jó kis játék volt, mondjuk megérdemel egy 81%-ot

újrajátszási esélye ellenben sajnos eléggé a 0-hoz közelít. max egy női renegad karakter jöhet szóba pár év múlva.

a folyamatos kifagyások is rontottak a játékélményen, de ez lehet hogy elmúlt volna, ha kicsit játszom a videókártya driver-ének frissítésével, de ezzel egyéb fontosabb okokból kifolyólag nem szórakoztam.

szerk: a párbeszédek néha igencsak bárgyúra sikeredtek, a paragon/renegade felosztás se mindig volt egyértelműen jogos számomra, de ezt a két véglet mániát már megszokhattuk sajnos...

a karakterek kedvelhetőek voltak, de sajnos a játék 90%-ban Tali volt mellettem a tech skill-jei miatt, illetve Ashley mint a nyers erő képviselője (én magam adept voltam), szóval a többi karaktert szinte csak a hajón lezajló párbeszédekből ismertem meg és így egy kicsit fura volt, de azért látszik, hogy a karakter interakcióknál is igyekeztek a készítők, de persze jócskán elmarad pár igazi rpg címtől a végeredmény.

smash++

Most tettem fel a Mass Effectet és olyan problémám van, hogy leszálltam az első bolygón konkrétan Liara megszerzése miatt és a textúrák színe a bolygón fekete. Semmi más nem jelenít meg csak a feketeséget néhol helyen.
Máshol eddig nem volt gond.

De lehet más játéknél is felmerülhet
ATI kártyám van. Lehetséges, hogy a játék nem preferálja?
Új driver és dx9 is fent van.

Vagy újra kell tenni a játékot?
Eredeti hun verzióm van: ez a gyémánt kiadás

Zen

http://meforums.bioware.com/forums/viewtopic.html?bShowUCP=true&topic=643333&forum=127
QuoteThe fix at that link is incomplete. You also need to delete the appropriate file (maybe back it up!) from your Mass Effect directory (e.g. C:\Games\Mass Effect or whatever)
Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

Cloud

Hm. Felraktam notira játékot. Jó lenne meg minden. Csak eléggé akadozik közepes grafon. Minimumon meg naon csúnya.  :D