Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Gewin

Kösz a tippeket, elolvastam az mplayeres linket, hasznos volt.
Viszont pl. a felirat pozícióját(mert így is egymáson van az égetett és a ass) hiába nyomkodom a gombot, ki is írja, a pozíció változik(x/100)csak maga a feliart nem kerül lejjebb, feljebb :(
szerk.: a feliratokhoz való semmilyen parancsra nem reagál, csak kiírja, hogy mit nyomtam, de a fleiratot nem módosítja :(((

Selmo

Mivel ASS esetén nem működik az átpozícionálás. Próbáld ki -ass kapcsoló nélkül.

A tökéletesség unalmas.

NLZ

Jah, ass pozicióját VSFilter sem állítja. Sajna az ass az egy ilyen jószág, fixen kezeli a dolgokat. Azt lehetne esetleg, hogy magát az ass filet írod át, és akkor úgy lesz, ahogy te szeretnéd. :D
[reserved]

Próféta

Nézd meg az mplayer kapcsolóit, biztos van olyan -vf szűrő, ami adott koordinátákra egy fekete lapot rak le, és azzal kitakarhatod a ráégett feliratot. Ha más megoldással nem tudod kielégítően megoldani.

Selmo

sub-bg-alpha=1 a rendes neve, nem vf kapcsolós. :)

A tökéletesség unalmas.

Cloud

Laptophoz lehet venni valami olyan kiegészítőt hogy tudjam használni a "ZALMAN Theatre 6 ZM-RS6F" fejhallgatómat?
Ugye notin csak fejhallgató meg mikrofon kimenet van, de én örülnék neki ha tudnám használni az 5.1-es fülesemet.
(mondjuk nem nagyon értek hozzá.Hogy lehet 5.1-es, amikor csak 3 jack dugója van: front, rear, center)

Flaser

Quote from: Cloud on 2008-12-20, 15:16:12
Laptophoz lehet venni valami olyan kiegészítőt hogy tudjam használni a "ZALMAN Theatre 6 ZM-RS6F" fejhallgatómat?
Ugye notin csak fejhallgató meg mikrofon kimenet van, de én örülnék neki ha tudnám használni az 5.1-es fülesemet.
(mondjuk nem nagyon értek hozzá.Hogy lehet 5.1-es, amikor csak 3 jack dugója van: front, rear, center)

A csodás átviteli eszköz neve: stereo jack. 5.1 hangkártyára van szűkséged.
(Igaz, hogy én az egész 5.1 füli dolgot erős szkepticizmussal kezelnem. Kíváncsi vagyok, hogy az a pár miliméter tér ami a hangszorók közt rendelkezésre áll milyen térhangzást produkál).

Más. Többen kérdezték hogy, hogy a fenébe van türelmem "kiszínezni" a Hentai Upload listáimat? Hát nincs türelmem. Helyette ezt használom:
-A rohadt informatika órákon pl. ezt oktatnám (meg, hogy hogyan KELL szöveg szerkeszteni, nem, hogy hogyan lehet): Find and Replace using Wildcards
-Ez a lista meg nagyon fontos, ha ugyanezt a neten/nem Word környezetben kell reprodukálni: ALT Codes / Alt Key Codes, ill. egy kicsit átláthatóbban ‹Alt Codes›

"Logically sound? How laughable. The only thing that people use logic for is to see what they want to see and disregard what they do not."

Zsiga

A 6 csatorna 3 csatlakozó dilemmát Flaser már megoldotta, 5.1-es kimenetet pedig úgy tudsz varázsolni a notebookodra ha veszel bele egy PCMCIA/Cardbus vagy ExpressCard (attól függően hogy melyik csatlakozó van a notebookodban) 5.1-es hangkártyát.

motifator

De USB vagy FireWire portosakat is találsz tonnaszám.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Cloud

Köszi. Nézek usb portosat.

Moha

Korábban említett Sata hdd vs XP install probléma...

Asszem srácok feladom.

Régebbi gép, első generációs SATA vezérlővel és egy 320-as Samsung SATA HDD.
Cseréltem memóriát, cseréltem SATA kábelt, frissítettem a BIOS-t, átjumpereltem a HDD-t SATA1-re, HUTIL-al próbáltam visszafogni ATA133-ra is, átvizsgáltam a HDD felületét és a memóriát memtest-el, betöltöttem a SATA drivert a windows telepítőnél, próbáltam 3 különböző XP verziót, állítgattam a BIOS-t is.
A BIOS és a win telepítő látja a HDD-t, a particionálás/formázás és telepítés első szakasza végigmegy, a következőnél viszont leáll "inaccessible boot device" hibával és kész. :frown:

Több ötletem nincs. Megy bele PATA winyó...  :comp:

Kvikveg

Quote from: Moha on 2008-12-20, 18:31:58
Korábban említett Sata hdd vs XP install probléma...
...
A titkarno gemkapcsat kiszedni az alaplapbol?
(Nem vicc, lattam mar ilyet.)
(Najo, vicc. De tenyleg lattam mar ilyet.)
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Kuroi Tenshi

5.1-es füles

FAIL.
5.1 füles = marketing

használd normál sztereó módban.

Ha ragaszkodsz hozzá, hogy "5.1", ahhoz venned kell egy külső
hangkártyát (mint már említették: usb, picimaci vagy expresscard
csatlakozóval), ami kb 10-15k -- ennyit sztem nem ér.

;D mintha nem evvel kezdtem volna :hehe:

Cloud

Quote from: Kuroi Tenshi on 2008-12-20, 19:44:03
5.1-es füles

FAIL.
5.1 füles = marketing

használd normál sztereó módban.

Eddig úgy használtam hogy notiba csak a Rear-t dugtam be. Asszem ezek után is úgy fogom...
De azért kíváncsi lennék hogy szólna ha mind3 dugó be lenne dugva a megfelelő helyre.  :rotfl:

Moha

Quote from: Kuroi Tenshi on 2008-12-20, 19:44:03
;D mintha nem evvel kezdtem volna :hehe:
Valld be, hogy te raktad rám a rontást! :haha:
Sajna a PATA HDD jóval drágább és ráadásul már alig kapni. Csak 400-ast kaptam belőle.
És most lesz egy 320-as SATA winyóm, amivel nem tudok mit kezdeni...  :ejj:

Selmo

Az a problémám, hogy 2 napja állandóan eldobja a netet a win. :comp: Kerestem vírust/spyt, semmi. Tettem be másik hálókártyát, azzal is ugyanez. Alapra állítottam a winsock-ot és semmi. Volt registry tisztítás meg egyéb próbálkozásom is. Csak akkor jön vissza a net, ha kihúzom a hálókábelt és vissza. És miközben net nincs, a routert gond nélkül elérem és a hálózatot is, szóval most már halvány lila ötletem sincs, hogy mi a rák lehet. :grrr:

Szerk: Leszedtem az új μtorrent alfát és visszatettem a stabilt; most jó, remélem télleg ez a baja csak. :ejj:

A tökéletesség unalmas.

Moha

Quote from: Selmo on 2008-12-20, 22:00:31
Szerk: Leszedtem az új μtorrent alfát és visszatettem a stabilt; most jó, remélem télleg ez a baja csak. :ejj:
Hmm... lehet, hogy valami ördög bújt a μtorrent-be? Nekem sima 1.8 verzió csinált olyat, hogy marhára belassult tőle a net ill. néhány oldalon nem jöttek be a képek. Amint kikapcsoltam jó lett a net.

Gewin

Üdv!

Köszönöm a segítségeteket!
Sajnos azonban a felirattal nem boldogulok. Ha kiszedem mplayerből a -ass -t akkor ugyanúgy nincsnek ékezetes betűk, ha benthagyom, nem tudom mozgatni ugye a feliratot. (egyébként ha kiveszem, és mozgatom, akkor sem tudom levinni az alul lévő fekete csík-ra :( )Próbáltam úgy, hogy átkonvertálom srt-ben, és úgy nyitom meg, de úgysincs ékezet -ass nélkül, -ass-el pedig nem lehet szintén mozgatni.
Szóval annyit szeretnék még kérdezni, hogy mindezek mellett esetleg van e még valami ötlet, vagy hagyjam ?

Kvikveg

Ooo, ez nem az mplayerhq-s mplayer, vagy igen?
Ott en ezt hasznalom pozicionalasra:
-fs -subfont-text-scale 24 -subpos 100 -subalign 0 -vf expand=0:-70:0:0
vagy valami ilyesmi. De most nem vagyok kepben igazan teljesen.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

TurboK

Tudtok mondani olyan egeret ami kb. olyan mint az a4tech wop-35? Nagyon szeretem ezt a modellt de már nem lehet kapni sehol és a jelenlegi példányom a használhatatlanság határát súrolja.
Ami számít:
- optikai
- görgős
- 5 gombos (de minimum 4)
- át lehet variálni a gomb funkciokat. Konkrétan: bal oldalso gombra a middle clicket, jobb oldalsora egy Ctrl-t (ez nagyon meggyorsitja a mappamuveleteket és a bongészést is), a görgőt meg inverzre tenni.

Az sem árt ha kábel nélkuli. Ha így belegondolok, nem ártana egy komplett uj klaviatura a kábelnélkuli fajtábol, de csak olyat láttam eddig ami szupergagyi laptopbillentyus numpad-mentes, esetleg mér ergonomikus is. IBM Model M meg gondolom nincs kábel nélkuli változatban.

Quote from: Moha on 2008-12-20, 23:24:05
Quote from: Selmo on 2008-12-20, 22:00:31
Hmm... lehet, hogy valami ördög bújt a μtorrent-be? Nekem sima 1.8 verzió csinált olyat, hogy marhára belassult tőle a net ill. néhány oldalon nem jöttek be a képek. Amint kikapcsoltam jó lett a net.
Nem csak az a baja hogy lefogja a feltöltési sávszélt és emiatt nem megy a normál net sem? Főleg adslnél szokott ez iszonyu gond lenni.

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Selmo

A tökéletesség unalmas.

Zen

Az mitől lehet h bekapcsolom a gépet és a képernyő kb fele akkora mint eddig volt, pedig nem változtattam a felbontáson?
Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

NLZ

Próbáld meg a monitoron állítani a pozicionálást, lehet resetelődott. :D
[reserved]

TurboK

Quote from: Selmo on 2008-12-22, 04:55:37
http://a4tech.com/ennew/product.asp?cid=1&scid=5&id=128 esetleg?
A4 egeret mégegyszer nem veszek. Logitech vagy Microsoft.

Vagy esetleg valami htpc billentyű/egér kombót. Csak amit azokból láttam, az egyik egy rakás kaki (Genius media cruiser), a másik meg angol billkiosztással volt - és mindkettő numpad nélkuli, laptopbillentyűs fika volt.
Nem akarom elhinni hogy ilyen probléma a billentyűzet/egér keresés, tisztára mintha már nem gyártanának normálisat egyikból sem.

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Cobra

Sajnos tényleg nem nagyon kapni, ráadásul a legtöbb wireless billentyűhöz meg kell venni egy olyan egeret, ami utána megy a fiók aljába, mert max irodába jó szövegszerkesztéshez.
Billentyűzetból egyébként Fujitsu-Siemens vagy Microsoft. Nekem egy jó régi (már legalább 5 éves) Wireless Multimedia Keyboard-om van, ezt még mindig kapni, igaz fekete színben (enyém sötétszürke-ezüst). Az egere viszont nagyon béna volt. MS Wireless Laser Mouset viszont ne vegyél, nagyon megbántam, hogy ilyet vettem, rosszabb minden szempontból, mint a Wireless Explorer.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Moha

Quote from: TurboK on 2008-12-22, 03:56:10
Tudtok mondani olyan egeret ami kb. olyan mint az a4tech wop-35?
Szerintem: http://a4tech.com/ennew/product.asp?cid=1&scid=124&id=408
Egy az egyben úgy néz ki, mint a WOP35 (jó, van rajta egy plusz gomb). A WOP-35 egyébként tényleg egy nagyon jó model. Én már a második példányomat nyúzom (az első sajna 3 év után megadta magát), de mára már teljesen kifutott a piacról. Szerencsére van utánpótlás. :)
Quote from: TurboK on 2008-12-22, 19:35:02
A4 egeret mégegyszer nem veszek.
Ezt nem értem annak tükrében, hogy a WOP-35-öt szereted...

Ja, egyébként nem a feltöltési sávszéllel volt baj, mert az 1Mbitből alig 400 kbitet használtunk fel összesen a router szerint. UPC-s kábelnet van.

White SeeD

Adott ez a monitor, aminek tegnap még semmi baja sem volt:
http://prohardver.hu/teszt/belinea_monitorok_jo_idoben_jo_aron/belinea_10_19_20.html
(Alig 2 éves, napi átlag 10-12 órát mehetett)

Este mint mindig mikor kikapcsolom a tunert, átvált sárgára azaz készenléti üzemmódba.
Reggel kapcsolnám be a TV-t, készenlétről kikapcsol és vége. Nem lehet bekapcsolni. Nyomkodom a gombokat, igazítom a vezetékeket, a tápkábel szikrázik (a monitornál, de ha készenléti üzemmód ment, akkor tuti kapott áramot)
Kihúzom az elosztónál, vissza, az elosztónál szikrázik.

20 percet szenvedtem vele, de nem sikerült bekapcsolni. 5letek?
Vagy itt van vége, ennyi volt? Ráadásúl a legjobbkor. :bruhuhu:
Helyszíni garancia már tuti nincsen rá (mintha 3 év lenne a garancia monitorokra), ráadásúl neten vettem, nem lesz egyszerű garanciáztatni. Cseremonitort 99% hogy nem biztosítanának...
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

Fazék

Quote from: White SeeD on 2008-12-23, 09:15:39

Helyszíni garancia már tuti nincsen rá (mintha 3 év lenne a garancia monitorokra), ráadásúl neten vettem, nem lesz egyszerű garanciáztatni. Cseremonitort 99% hogy nem biztosítanának...
időzítőt kikapcsoltad? fogadjunk, hogy nem... van benne egy belső elemről működtetett kapcsoló, mely amennyiben túllépted a garanciális időt, azonnal megöli a monitort...

White SeeD

Quote from: Fazék on 2008-12-23, 09:48:55
Quote from: White SeeD on 2008-12-23, 09:15:39

időzítőt kikapcsoltad? fogadjunk, hogy nem... van benne egy belső elemről működtetett kapcsoló, mely amennyiben túllépted a garanciális időt, azonnal megöli a monitort...

Heh? Hol? Hogyan? :zomg: Akkor ennek vége? Még elvileg 1 év hátravan a garanciából.
Ha most kiiktatnám már úgy is vége?
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

Fazék

próba érdemi válaszra:
szikrázás könnyedén jelenthet kábelproblémát, kérdéses, hogy sikerült-e már a hibának megölnie a monitort, szóval hogy egyáltalán van-e esély kábelcserével a normális újbóli működésre.
a helyedben amit tennék: monitor kihúz, elvisz másik 100%-osan jó konnektorhoz, számítógép tápkábel kölcsönvesz, monitorét (ideiglenesen?) eldobni, monitort kipróbálni a szgép tápkábelével. ha működik akkor elosztó/konnektor ellenőrzése, régi monitor tápkábel elhajítása. ha nem, akkor vszleg viheted garanciára
mondjuk ezeken már úgyis túl vagy gondolom, de ártani nem árthat nagyon ha le is írtam. azt hiszem legalábbis :)

egyéb: kicsit próbálod összezavarni az embert, de ugye egyetlen monitorról van szó? csak mert akkor se nem tv, se nem tuneres :)