Offtopic

Started by Lt. Simoan Blarke, 2006-10-23, 21:38:47

Previous topic - Next topic

Makos

Épp ez volt az átverés :D

Én

FUCK YEAH! Vettünk új serpenyőt, ebben már nem ragad le a rántotta! :whoah:

Moha

Quote from: .Attila on 2009-04-01, 18:58:16
Részemről egyértelműen albérlet. Nagyon jól megvagyok kocsi/motor nélkül, viszont egy saját hely, ahol nyugodtan meglehetek, az kellemes lenne.
Mondjuk Budapesten elég durva közlekedni kocsival/motorral. Dugó dugó hátán, balra kanyarodni sehol nem lehet, parkolni meg pláne.

Itt Debrecenben dugó ugyan akad, de nincs ez az őrült balrakanyar-tilalom és pl a mélygarázsok (amik még olcsóbbak is a felszíni parkolóknál) rendszerint konganak az ürességtől. A debreceni tömegközlekedés viszont csapnivaló. Ettől milliószor szervezettebb és átgondoltabb a BKV, bár drágább is. De tulajdonképpen Budapesten bárhova eljutsz BKV-vel, itt Debrecenben néhány hely eléggé necces, ráadásul éjszakai tömegközlekedés sincs.

Személy szerint én annyira hozzászoktam már a kocsihoz, hogy a buszozásra visszaszokni nehéz lenne. :rolleyes:

Cloud

Quote from: Én on 2009-04-01, 20:08:11
Majd fog.   :D

Rounin

Quote from: Moha on 2009-04-01, 20:11:39
balra kanyarodni sehol nem lehet

:confused: Alulinformált vagyok, hogy is van ez?

@Én: az élet apró örömei, eh...?

Én

Quote from: Cloud on 2009-04-01, 20:13:27
Quote from: Én on 2009-04-01, 20:08:11
Majd fog.   :D
You STFU. :hehe:
Quote from: Rounin on 2009-04-01, 20:14:13
@Én: az élet apró örömei, eh...?
Ja, meg éhes vagyok.

Rounin

Én

6 tojás után, fo' sho'.

.Attila

Ha mondjuk a körúttól belül laksz, nem tudsz csak úgy egyszerűen befordulni egy utcába, mert a körúton mindenhol tilos a balra kanyar, kivéve a nagyobb kereszteződéseket (ha jól láttam, de én még nem autóztam). Tehát tkp. le kell kanyarodni egy kis utcába jobbra, ott elkanyarodni olyan irányba, hogy visszafele jövet a körutat keresztezd és át tudj menni szembe arra, ahol laksz.

Zsiga

Quote from: .Attila on 2009-04-01, 20:23:23

Ha mondjuk a körúttól belül laksz, nem tudsz csak úgy egyszerűen befordulni egy utcába, mert a körúton mindenhol tilos a balra kanyar, kivéve a nagyobb kereszteződéseket (ha jól láttam, de én még nem autóztam). Tehát tkp. le kell kanyarodni egy kis utcába jobbra, ott elkanyarodni olyan irányba, hogy visszafele jövet a körutat keresztezd és át tudj menni szembe arra, ahol laksz.
Jó, Rákóczi út, ez eddig egy darab. Persze, van máshol is, de nem jellemző egyébként. Egy 4-6 sávos úton ahol még éjjel is van forgalom ne is lehessen balra kanyarodni külön lámpás kanyarodósáv nélkül egyébként, ez teljesen normális, minden nagyvárosban így működik az egész világon. Képzeld el mi lenne ha bárhol mehetnél balra, bejön a vidéki mazsola aki sose látott még négy sávot leállósáv nélkül, megkapja a telizöldet és befordul balra a Blahán, kész a tömeges baleset.

.Attila

Én nem mondtam, hogy ez nem normális, csak mondtam egy példát, hogy hol van ilyen.

Nakedape

help :D

[spoiler]Spam spam spam[/spoiler]
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

NLZ

Topic: Offtopic  (Read 239000 times)  :eek:
[reserved]

Nakedape

Quote from: NLZ on 2009-04-01, 21:03:58
Topic: Offtopic  (Read 239000 times)  :eek:
jja..

üres napom volt...

Moha

Quote from: .Attila on 2009-04-01, 20:54:04
Én nem mondtam, hogy ez nem normális, csak mondtam egy példát, hogy hol van ilyen.
Lehet, hogy én nem vagyok hozzászokva, de Budapesten elég kevés olyan kereszteződést látam, ahol nincs tiltva a balkanyar. Egy nagyforgamú úton meg lehet érteni, hogy a kisebb utcákba nem lehet balra bekanyarodni, de Budapesten - amennyire én láttam - még sokszor a nagyobb helyeken sem lehet.

Nakedape

Quote from: Moha on 2009-04-01, 21:33:55
Lehet, hogy én nem vagyok hozzászokva, de Budapesten elég kevés olyan kereszteződést látam, ahol nincs tiltva a balkanyar. Egy nagyforgamú úton meg lehet érteni, hogy a kisebb utcákba nem lehet balra bekanyarodni, de Budapesten - amennyire én láttam - még sokszor a nagyobb helyeken sem lehet.
ez azért van mert budapest nagyváros,  balra meg nagy ívben kell kanyarodni.. nagy*nagy= túl nagy (nagy  a négyzeten), nem férne el ebben a kis országban, így budapesten csak jobbra kis íven lehet kanyarodni. kis  városokban, és kis településeken nincs gond a nagy  ívvel se.

Fazék

sztem tök jól hozzá lehet szokni ehhez a balra tilalomhoz. mellesleg azért közel sem ennyire tilos balra kanyarodni, mint írod, csak tényleg az olyan forgalmasabb utakon, ahol gondot okozhatna pár idióta :)
a jobbra kanyarodási tilalom már nagyobb köcsögség, pl Király utca Duna felé a körutat keresztezve  :ejj:
egyszer késő este, mikor először találkoztam ezzel a kereszteződéssel, hogy ott nem lehet jobbra kanyarodni és kb gőzöm sem volt, hogy hova jutok, ha egyenesen megyek tovább, lányos zavaromban megkockáztattam egy jobbra kanyart és egy sarokkal odébb már integetett is a kedves rendőrnő  :haha:
ezt még szerencsére megúsztam egy dorgálással :angyali:

Kuroi Tenshi

Lehet, hogy én nem vagyok hozzászokva, de Budapesten elég kevés olyan kereszteződést látam, ahol nincs tiltva a balkanyar.

Akkor még nem voltál sokat budapesten :hehe:
Van bőven balrakanyar nagyobb utakon is, lámpával kombinálva.
Néhány főbb forgalmi úton tényleg sokáig vagy egyáltalán nincs,
de ott is egy-két kisutcával megoldható; a többségen azonban
van.

Zsiga

Quote from: Fazék on 2009-04-01, 21:49:41
a jobbra kanyarodási tilalom már nagyobb köcsögség, pl Király utca Duna felé a körutat keresztezve  :ejj:
Én azt rendszeresen leszarom és még sose kaptak el. :) Mint ahogy a bal kanyar tilost is ha a forgalom engedi.

Fazék

Quote from: Zsiga on 2009-04-01, 21:57:30
Quote from: Fazék on 2009-04-01, 21:49:41
Én azt rendszeresen leszarom és még sose kaptak el. :) Mint ahogy a bal kanyar tilost is ha a forgalom engedi.
igen, én sajnos tapasztalatból kell mondjam, hogy a pechesebb emberek közé tartozom ebből a szempontból, vagyis engem azonnal rajtakapnak a szabálytalankodáson, szóval maradok a lehetőleg maximálisan szabálybetartó magaviseletnél vezetés közben :redface:
ezért is kerülgetett különösen a frász azon 1-2 alkalommal, mikor titeket kellett a csomagtérben szállítani :haha:

Moha

A mentős munka ártalma?  :angyali:

Quote from: Fazék on 2009-04-01, 22:07:34
igen, én sajnos tapasztalatból kell mondjam, hogy a pechesebb emberek közé tartozom ebből a szempontból, vagyis engem azonnal rajtakapnak a szabálytalankodáson, szóval maradok a lehetőleg maximálisan szabálybetartó magaviseletnél vezetés közben :redface:
Ez ismerős: anyámmal vittük volna műszakira a sajnos 2 napja lejárt műszakis kocsit. Úgy volt, hogy "menjünk a kisebb úton, ne a városon keresztül". Naná, hogy pont ott voltak a szürkebarátok...  ^^"

Kuroi Tenshi

Quote from: Fazék on 2009-04-01, 22:07:34
ezért is kerülgetett különösen a frász azon 1-2 alkalommal, mikor titeket kellett a csomagtérben szállítani :haha:

Miért, történt valami? Na ugye.
Igaz, hogy amikor elindultunk és pont ezt emlegettük, láttuk, hogy egy
FBY rendszámú autó parkolt mögöttünk; na meg az egyik pirosnál pont
mögénk állt be egy rendőrautó, és pár háztömbig jött utánunk... de
ez mellékes :haha:

Zsiga

Quote from: Moha on 2009-04-01, 22:22:57
A mentős munka ártalma?  :angyali:
Fenét. :) Feleslegesen nem szopatom magam csak azért hogy a kresz szabályainak megfeleljek. Már az oktatóm is úgy tanított hogy a záróvonal nem fal. :D Szóval az éjszaka közepén egy töküres úton nem fogok bemenni háromszor jobbra hanem bemegyek balra. Még a pirosat is leszarom ha csak zebra nincs keresztutca és nincs gyalogos (vagy rendőr) a közelben.
Viszont én vagyok az egyetlen aki betartja a 30-at azon a környéken ahol lakom (30-as zóna az egész, jobbkezes minden sarok, kisgyerekek rohangálnak mindenfelé, stb).

Próféta

Quote from: Ramiz on 2009-04-01, 13:08:49
Használtok olyan progit, ami egyszerre sok fájlban tud search and replace-elni?
Nem azt mondtad, hogy fent van a gépeden az Eclipse? :D Persze csak ezért nem érdemes projektet csinálni és belepakolni a fájlokat, szóval szerintem is Notepad++

Mondjuk van egy érzésem, hogy azóta megoldottad, de ha nem, akkor még annyit:
Quote from: Ramiz on 2009-04-01, 14:03:43
Nem jó... az ékezetes betűket akartam kicserélni, de a Search motor nem találja meg se " Ĺ' ", se " ┼Ĺ ", se a többi krikszkraksz formátumban...
Rohadt gyanús, mintha utf8 fájlokat akarnál megnézni egy olyan programmal, ami iso8859 karakterkódolásra számít. Nem lehetne béna, óvodás szívás helyett az illető programnak megmondani, hogy öcsi, ez itt Unicode / utf-8 fájl? Hátha úgy már szeretni fogja.
Persze ha nem érti unikódul, akkor pech, vannak még ilyen programok.

Fazék

Quote from: Zsiga on 2009-04-01, 22:48:06Már az oktatóm is úgy tanított hogy a záróvonal nem fal. :D
én úgy ismertem, hogy "nem szúrja ki a gumit" :D

Kvikveg

Quote from: Ramiz on 2009-04-01, 13:08:49
Használtok olyan progit, ami egyszerre sok fájlban tud search and replace-elni?

Meglepett, de a Total commanderben nem találtam ilyen funciót.
vim *.*
linux alatt van parancssoros megoldasa is akkor egy sima bena shellscripttel kombinalva tud kivaloan mukodni.
Ilyen horror-betukkel meg nem probaltam.

Quote from: Zsiga on 2009-04-01, 17:58:38
Oh teh lulz.
Hülye tesóm felhívott hogy elesett, fáj a lába, nem tud ráállni, stb. Mondom akkor felhívod a 104-et, elmondod ugyanezt a diszpécsernek oszt küldenek érted egy autót, de én most mentem sörözni szal haggyábékén csá. Lenyomom, fél perc múlva hív megint hogy csak áprilisi tréfa, de azért kapjam be amiért ilyen együttérző vagyok. :D
Jajj.  :lul:

Nalunk meg a nemet ceges kollega reggel olvassa a neten a ceges tajekoztato hireket, es kerdezi kisse sokkolt allapotban a kollegajat, hogy olvasta-e?! Valami olyasmi volt benne, hogyha ketten utaznak valahova, akkor mostantol nem ket egyagyas szobat kapnak, hanem duplaagyasat, ha harman akkor a potagy is jatszik, ja es nagyobb csoportoknal a Jugendherberge.
Mire a kollegaja celozgatott ra, hogy milyen nap van... Ekkora csoportos nevetest meg nem hallottam nemetektol.  :lol:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Ramiz

Quote from: Próféta on 2009-04-01, 22:48:28
Mondjuk van egy érzésem, hogy azóta megoldottad, de ha nem, akkor még annyit:
Quote from: Ramiz on 2009-04-01, 14:03:43
Nem jó... az ékezetes betűket akartam kicserélni, de a Search motor nem találja meg se " Ĺ' ", se " ┼Ĺ ", se a többi krikszkraksz formátumban...
Rohadt gyanús, mintha utf8 fájlokat akarnál megnézni egy olyan programmal, ami iso8859 karakterkódolásra számít. Nem lehetne béna, óvodás szívás helyett az illető programnak megmondani, hogy öcsi, ez itt Unicode / utf-8 fájl? Hátha úgy már szeretni fogja.
Persze ha nem érti unikódul, akkor pech, vannak még ilyen programok.

Igen, ilyesmi volt a probléma, fájlonként elmentettem a másik kódolásra Notepad-ben és jó. Mégiscsak ékezet nélkül boldog az élet! Gyanús is volt, hogy nem kéne, mikor elkezdtem önfeledten hosszú ő-ket szórni a kódba a másik fejl. körny. alatt... :D

Quote from: Zsiga on 2009-04-01, 17:58:38
Oh teh lulz.
Hülye tesóm felhívott hogy elesett, fáj a lába, nem tud ráállni, stb. Mondom akkor felhívod a 104-et, elmondod ugyanezt a diszpécsernek oszt küldenek érted egy autót, de én most mentem sörözni szal haggyábékén csá. Lenyomom, fél perc múlva hív megint hogy csak áprilisi tréfa, de azért kapjam be amiért ilyen együttérző vagyok. :D

Azért megnyugtató látni, hogy vannak dolgok, amik nem változnak. :__devil:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Tycho

drink & post, ti kurva banda! :Kiraly:

ui.: szikkadó kenyeret eszek pácolt heringgel, így, teljesen szét alkoholizált fejjel :jee: :kocc:

Rounin

Nédd mán a fűzfapoétát... >_>

Draconire