Offtopic

Started by Lt. Simoan Blarke, 2006-10-23, 21:38:47

Previous topic - Next topic

sirtomi

Discovery csatorna Mythbusters, egy golyóállómellényre lőnek különböző fegyverekkel.

Pisztoly után jön az MP5-ös.
Angolul azt mondják: A következő egy lövés az MP5-ösből.
Ez magyarul: A következő egy lövés az üres 5-ösből

Kész, lefordultam a székről.

Xzone

Quote from: sirtomi on 2009-04-04, 22:50:37
Discovery csatorna Mythbusters, egy golyóállómellényre lőnek különböző fegyverekkel.

Omg...

Én

Hmm, ma amíg a pizzámra vártam, bementem egy állatkereskedésbe, és azzal szóraoztam, hogy megtalálom e a dögöket a terráriumokban. Azok a tetvedékek direkt rejtőszínben rendezik be a terráriumokat, de így legalább szórakoztató a keresgélés :haha:
Meg volt benn egy szlovák turistacsalád, a kisgyerek mellől elmentek a szülők, az meg az én karomat kezdte cibálni, mert nem nézett fel, és azt hitte, én vagyok az apja.
Érdekes kérdés még, hogy mit kerestek turisták az europarki kisállatboltban? Egyáltalán mit kerestek Kispesten? Lehet, hogy a Hotel Ibisbe szálltak meg, bár érdekes lehet turistaként minden nap a Határ úton kelni :haha:

sirtomi: :rotfl:

Cloud

Quote from: Én on 2009-04-04, 22:56:25
Hmm, ma amíg a pizzámra vártam, bementem egy állatkereskedésbe, és azzal szóraoztam, hogy megtalálom e a dögöket a terráriumokban. Azok a tetvedékek direkt rejtőszínben rendezik be a terráriumokat, de így legalább szórakoztató a keresgélés :haha:
Meg volt benn egy szlovák turistacsalád, a kisgyerek mellől elmentek a szülők, az meg az én karomat kezdte cibálni, mert nem nézett fel, és azt hitte, én vagyok az apja.
Érdekes kérdés még, hogy mit kerestek turisták az europarki kisállatboltban? Egyáltalán mit kerestek Kispesten? Lehet, hogy a Hotel Ibisbe szálltak meg, bár érdekes lehet turistaként minden nap a Határ úton kelni :haha:

sirtomi: :rotfl:
Az a kemény hogy az apjának hitt.  Tipikusan apa kinézetű vagy. :D

Én

Mondom, hogy nem nézett fel, te :D

Member

És amikor elkezdte cibálni a karod, hogy-hogy nem sérültél meg? :eek:

Én

Mert kemény vagyok, mint a hántolt fagyökér.

Bruce

Quote from: Member on 2009-04-04, 23:03:36
Honnan tudod, hogy nem a kórházból írt, mert most varrták vissza a leszakadt karját? :D

And my soul from out that shadow that lies floating on the floor
Shall be lifted - nevermore!

Én

Quote from: Bruce on 2009-04-04, 23:21:29
Quote from: Member on 2009-04-04, 23:03:36
Honnan tudod, hogy nem a kórházból írt, mert most varrták vissza a leszakadt karját? :D
PSSSSSSSSSSSSZT! :D

Moha

Fordítani tudnak néha. Olyan bődületes baromságok tudnak születni, hogy csak na.

Példának mindjárt a Heroes III. CD-m borítójáról:

Angol:
"Lead the fiercest creatures among over 70 within 9 races and different towns."
Magyar:
"Vezesd a brutális teremtmények seregeit 9 hadjáraton és 70 városon át."

Angol:
"Total replayability with a random scenario generator and multiplayer modes."
Magyar:
"A véletlenszerű jelenetalkotóval visszajátszhatod az egyes jeleneteket is és többjátékos módban is játszhatsz."

Hát :lol:

.Attila

Quote from: Moha on 2009-04-04, 23:28:48
Angol:
"Total replayability with a random scenario generator and multiplayer modes."
Magyar:
"A véletlenszerű jelenetalkotóval visszajátszhatod az egyes jeleneteket is és többjátékos módban is játszhatsz."

Az igen, sikerült kvázi az ellenkezőjére fordítani.

Kuroi Tenshi

:appl: az szép. Az a fordító se látott még fegyvert életében.

a mértékegységeket (láb - méter, mérföld - km, font - kg, stb) is
folyamatosan kavarják, még egy egyszerű átváltást sem tudnak
elvégezni

Rounin

Nincs valami ÍROTT FORMA, ami alapján fordítanának...? Akkor nem lenne ilyen MP-empty balfaszság még véletlenül sem...

kikuchiyo

Quote from: Rounin on 2009-04-04, 23:43:06
Nincs valami ÍROTT FORMA, ami alapján fordítanának...? Akkor nem lenne ilyen MP-empty balfaszság még véletlenül sem...

Filmfordítófag* here:
Tipikusan megkapja a fordító a szövegkönyvet. Ami nem mindig egyezik meg azzal, ami tényleg elhangzik.

Van, hogy nincs szövegkönyv, de az olyan munkákat eleve úgy adják és több pénz is jár érte.

Ezt a konkrét esetet nem tudom, hogy nézhette be, ha volt szövegkönyv. Ha nem volt, akkor is hülye volt.

*csak egy darabig csináltam, mielőtt kérdeznétek.
Failure is the default option

Rounin

Quote from: kikuchiyo on 2009-04-04, 23:53:04
Filmfordítófag* here:
Tipikusan megkapja a fordító a szövegkönyvet. Ami nem mindig egyezik meg azzal, ami tényleg elhangzik.

Ah, értöm.
Akkor is már csak egy kis józan paraszti ész kellene (ha a nyelvtudás megvan, és miért bíznák olyanra, akinek nincs...?), hogy ne legyen facepalm.jpg értékű eredmény.

Kvikveg

:lol: :lol:
Talalkozunk majus 4.en.  :smile:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

kikuchiyo

Quote from: Rounin on 2009-04-04, 23:55:51
Quote from: kikuchiyo on 2009-04-04, 23:53:04
Filmfordítófag* here:

Ah, értöm.
Akkor is már csak egy kis józan paraszti ész kellene (ha a nyelvtudás megvan, és miért bíznák olyanra, akinek nincs...?), hogy ne legyen facepalm.jpg értékű eredmény.

Néha mindkettő hiányzik.
Mivel nincs hivatalos szabályozás, gyakorlatilag akárki fordíthat filmeket. A stúdiók pedig gyakran a legolcsóbb jelentkezőnek adják ki a filmeket.

Próféta

A témában:
http://leiterjakab.blog.hu/2009/03/19/brrr_es_sutty
http://leiterjakab.blog.hu/2009/03/30/kijavitom_a_rajzot
http://leiterjakab.blog.hu/2009/03/26/lejart_szavatossagu_vakcina
Meg úgy általában ez a blog, volt pár klasszikusuk. Itt még pár jobb darab.

Apám karrierjének egyik legnagyobb élménye egy kazán használati utasítása volt: "A berendezést a lerögzített mángorlók felemelése után lehet üzembe helyezni." De hol van a kazánban mángorló, és hogy lehet felemelni, ha egyszer le van rögzítve?
(eredetiben asszem "alle festgestellten Mängeln abgehoben werden" -> minden megállapított hibát elhárítva)

Draconire

Moha

Quote from: Draconire on 2009-04-05, 10:27:53

Kawaii!  :cool:

Btw: Topic: Offtopic  (Read 240000 times)  :D

motifator

Quote from: Kvikveg on 2009-04-04, 20:18:46
Quote from: kikuchiyo on 2009-04-04, 20:01:07
Quote from: motifator on 2009-04-04, 17:23:30
Quote from: Dreamcleaver on 2009-04-04, 05:04:54
Mi a francot keresel te hajnali 3-kor a munkahelyeden?  :he: Úgy tudtam programozó vagy.
Minden hónap első szombat hajnalát (kevés kivétellel) bent töltöm, mert ilyenkor van web release (péntek este 8-tól Austini idő szerint)

Meg lehet kérdezni, hogy konkrétan min dolgozol?
(In b4 kérdezni azt lehet, szóval: konkrétan min dolgozol?)
Most mar engem is erdekelne.  :haha:
Most éppen ezen. Így néz ki a cég új webshopja, a régi valami ilyesmiből indul, és ilyesmiben végződik, ennek a kettőnek az összeolvasztása adja ki az új koncepciót, mármint hogy egy helyen vannak a termékek, és az adott product family-t, form factort, vagy product line-t, esetleg ezek kombinációját leíró infók (az első linkelt oldalon a "Learn more..." linkre kattintva jön ez).
Ez most a projektem már vagy bő fél éve, eleinte a CMS oldalról csináltam csak, azt sajnos nem tudom megmutatni, mert a CMS rendszerünk nyilvánvalóan csak a belső userek felé látható. Kb. 2 hónapja szálltam be a delivery alkalmazás fejlesztésébe (amit a linkeken is látsz, gyakorlatilag az az alkalmazás, ami kifelé néz az ni.com-ot látogató userek felé). Ebben még olyan túl sok minden látványosat nem csináltam, inkább csak a logikát kellett cseszegetni, random bugfixing meg kisebb HTML változtatások, de most már megjaptam az első nagyobb feature fejlesztést, amitől fosok is rendesen, mert nem igazán értek még a JSF-hez, ennek meg ráadásul ajaxosnak is kell majd lennie. Ha májusban már láttok "Save for later" linkeket a fenti oldalon, akkor sikerült megcsinálnom, ha nem, akkor I failed miserably :D
Amúgy meg jó munkahely, csipázom, és főleg nagy mákos vagyok, hogy a webes csapatba kerültem, így legalább programozni is lehet, nem csak többszáz soros bugos selecteket javítgatni vagy ne adj' Isten Lotus Notes-ozni.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Lythis

Quote from: Kvikveg on 2009-04-05, 00:03:13

:lol: :lol:
Talalkozunk majus 4.en.  :smile:
:uzi: :uzi: :uzi: :uzi: :uzi: :uzi:
az NEM történt meg -.-

kikuchiyo

Fuck yeah, ma se csináltam semmit.

Lythis

én se sokkal többmindent. Habár de, rá fogom fogni, hogy mégis.

Rounin

Megtanultam savat köpni.
Már csak el kéne jutni odáig, hogy ébren is sikerüljön.
(nem, nem álmomban történt, csak alvás közben :angyali: )

Moha

Kvikveg

Most, hogy 5 orat meloztam a kertben, szeretnem kifejezni azon velemenyemet, hogy ha ekkora kertem lesz, akkor majd lesz hozza lancos kertesz, vagy ugy lesz kialakitva, hogy minimalis munkabefektetessel lehessen karbantartani. Kutya nem teheti be a mancsat, hogy szetassa/szettapossa a fuvet. A szel pedig a szomszedok fele fuj majd. :__devil:
De legalabb szep ido volt.  :smile:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

sirtomi

Quote from: Rounin on 2009-04-04, 23:43:06
Sikerült belefutnom a műsor ismétlésébe. Kb 5 perccel korábban a használt fegyverek felsorolásánál még MP5 volt magyarul is a fegyver :D

Fazék

Quote from: Kvikveg on 2009-04-05, 21:54:54
Most, hogy 5 orat meloztam a kertben, szeretnem kifejezni azon velemenyemet, hogy ha ekkora kertem lesz, akkor majd lesz hozza lancos kertesz, vagy ugy lesz kialakitva, hogy minimalis munkabefektetessel lehessen karbantartani. Kutya nem teheti be a mancsat, hogy szetassa/szettapossa a fuvet. A szel pedig a szomszedok fele fuj majd. :__devil:
De legalabb szep ido volt.  :smile:
én bármikor a nagyjából karbantartott, de a kutya által felásott, terrorizált kert mellett döntenék, egy agyonszépített kerttel szemben. itthon is legszívesebben lazán hátraereszteném Bendegúzt, de szüleim ragaszkodnak a szép gyephez, kerthez...

Kvikveg

Bizonyos esetekben en is tennek ra magasrol, de a lehet, hogy majd valamikor eladjuk eset miatt nem. Es sajnos a kertet nem lehet egy het alatt ugy rendbetenni, hogy utana ki is nezzen valahogy.
Amig egy oreg kutyank volt addig meg kezelheto volt a helyzet, max neha asott egy kicsit, de a mostani ketto szabalyosan ledongolte a foldet a futoutvonalon. Meg egy-ket nagy krater is keletkezett (ertsd: ha vizzel feltoltenem, egy kisebb kacsa korbeuszkalhatna benne). Es egy nagyobb helyen nagy fupamacsok vannak, kozte meg kemeny fold. Szerencsere a nagyja a kertnek meguszta, de a fenti "aprosagok" kijavitasa is tobbnapi asasba fog kerulni. Meg fuvezes, meg locsolgatas, meg mittudomen, a szokasos karbantartassal egyutt áááá. Szoval agyonszepites (viragocskacicomazas, a sovenybol egy centire kiallo gallyacskak levagdosasa, novenyeknek enekelgetes) nem nagyon van, most is a brutal borzalmakat probaljuk rendbetenni.
A sima funyiras ehhez kepest kellemes delutani setagalopp.
Ha valami osfas telek lenne, akkor engem sem zavarna, de itt per pillanat a gyep meg nehany kozepes meretu fa, meg a ket mutyur kertito az ami miatt kinez az egesz valahogy.
Amit ma csinaltam: a kerites es a jarda kozotti savon szep sarga viragok nonek. Vissza kellett a tavalyi agakat vagni, ki kellett kozule a tavalyi leveleket szedni.* Ez igy nem sok, de ennyi ido elment a vagdosassal meg a levelkikaparassal, meg a jarda szethullo reszeinek kipucolasaval. Meg ugyanott a lonc levagasaval.
*kozben odebbhajigalni a csigakat, gilisztakat es pokokat. Az egyik haromcentis peldany a karomon maszott felfele.  :zomg:

A borzsonyi szomszedunk csinalta jol: volt egy harom pingpongasztalnyi karbantartott resz, a tobbi erdo maradt, semmit sem csinaltak vele. Csak ugye itt nalunk szantofold volt elotte. :/

Viszont aki fuvezni akar: mi nem a szokasosan kaphato fukevereket vettuk, hanem lehet kapni kifejezetten szarazsagturo fufajtat, gyk alig kell locsolni. Nagyon jol bevalt. Persze nem elenkzold golfgyepnek nez ki, de en teszek ra. Egy olyan karbantartasa foleg ekkora teruleten maniakus orultet igenyel.

edit: persze ha lenne kutya nem tiltanam ki, ennyire nem vagyok szoros szivu. Csak sajnalnam utana a kertet. XD