Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Selmo

Az új monitor még pár k-ba fog fájni. :hehe:

A tökéletesség unalmas.

Kuroi Tenshi

Quote from: Liquid Snake on 2009-06-10, 18:36:13
De nekem csak D-Sub bemenet van a monitoron :S

FAIL
Legalább CRT? :hehe:

hdmi + hdmi-dvi + dvi-dsub. epic combo.
péesháromra telik, rendes monitorra nem? :hehe:

Liquid Snake

Ilyen monitorom van csak fekete :) : http://www.lord.hu/product/3023/

Illetve PS3om még nincs de előre készülök, épp az ilyen komplikációk miatt xD Van egy HDTV a házban kint a nappaliban, lehet azt kéne inkább becsórizni :S Mellesleg a PS3hoz nem kapok HDMI kábelt? :O

Kuroi Tenshi

Quote from: Liquid Snake on 2009-06-10, 18:53:27
Illetve PS3om még nincs de előre készülök [...] Mellesleg a PS3hoz nem kapok HDMI kábelt? :O

Ha tényleg készülnél, tudnád :hehe:
Engem viszont nem érdekel, ezért nem tudom.

Liquid Snake

Hát készülök de sajnos még olyan állapotban van, hogy ha a munka bejönne az lenne az első lépés. Az meg végülis mind1, hogy van-e vagy nincs, a pénz az első aztán majd meglátom ha megveszem.

Egy utolsó kérdés, ez a kábelkombó amit fentebb írtál ugye nem ront semmit a képminőségen?

Kuroi Tenshi

Helyesbítek: nem fog működni.
HDMI ugyan DVI+hang, de csak digitális (DVI-D).
DVI-ból meg csak DVI-I és DVI-A-ra lehet dsubot
kötni. Ha jól értelmezem. Tehát megszoptad.

Liquid Snake

Quote from: Kuroi Tenshi on 2009-06-10, 19:37:42
Helyesbítek: nem fog működni.
HDMI ugyan DVI+hang, de csak digitális (DVI-D).
DVI-ból meg csak DVI-I és DVI-A-ra lehet dsubot
kötni. Ha jól értelmezem. Tehát megszoptad.

Hmm, akkor majd kitalálok vmit :S Köszi a kitartásodat :D

TurboK

Meg nem tudom érteni, hogy hogyan képesek dvi nélkül adni ki LCD monitort.

Quote from: Puru² on 2009-06-10, 13:20:26
Tudtok ajánlani ház hűtő ventiket 12cm és 9,2cm kategóriában ?
12cm-ben Nexus és Scythe az etalon én úgy tudom, de elég drágák.

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Cobra

Olcsóbb kategóriában a Glacialtech is jó, meg van valami új ( majdnem) magyar termék, Ph-n írtak róla.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Kuroi Tenshi

Quote from: TurboK on 2009-06-10, 23:53:23
Meg nem tudom érteni, hogy hogyan képesek dvi nélkül adni ki LCD monitort.

Könnyen: dvi-porttal rendelkező monitort valami hülye eu-
rendelet miatt úgy vámolják, mint lcd-tv, míg csak d-subost
sokkal alacsonyabb vámtétellel. Samunak most is fut
párhuzamosan csak d-sub és dvi-vel is rendelkező szériája
(-nw ill. -bw), a kettő között ált. 8-15k különbség van --
ennek a nagyrésze a vám különbsége...

Quote from: TurboK on 2009-06-10, 23:53:23
12cm-ben Nexus és Scythe az etalon én úgy tudom, de elég drágák.

Mint mondtam, Yate Loon gyártja a Nexust, a matrica
nélkül (vagy más matricájával) féláron megkapod.
Scythe is jó, de elég drága. EBM Papst is jó, az is
drága. Panaflo is jó, az is drága. Adda is jó, az is
drága. Soroljam még?

Quote from: Cobra on 2009-06-10, 23:57:57
Olcsóbb kategóriában a Glacialtech is jó, meg van valami új ( majdnem) magyar termék, Ph-n írtak róla.

Egyik sem olcsóbb azoknál, amiket korábban írtam.
Amúgy Englide.

Moha

Quote from: Cobra on 2009-06-10, 23:57:57
Olcsóbb kategóriában a Glacialtech is jó
Jaja, pl. Glacialtech Silentblade. Régi modell, de nem túl drága, csendes és strapabíró.

Cloud

Quote from: Liquid Snake on 2009-06-10, 18:53:27
Ilyen monitorom van csak fekete :) : http://www.lord.hu/product/3023/

Illetve PS3om még nincs de előre készülök, épp az ilyen komplikációk miatt xD Van egy HDTV a házban kint a nappaliban, lehet azt kéne inkább becsórizni :S Mellesleg a PS3hoz nem kapok HDMI kábelt? :O
PS3-hoz elvileg kapsz HDMI kábelt. A linkelt monitort sajna nem fogod tudni rákötni majd konzolra. Így marad majd a játék a nappaliban vagy beszerzel egyet magadnak is szobádba, vagy ha igénytelenkedni akarsz akkor egy sima CRT-s tv-t. (de ki az a balek aki ps3-at sima tv-n akar játszani, szal marad első megoldás: go to nappali. :D )

Ramiz

Miért lehet, hogy hirtelen a Mozilla nem játssza le a flash és javascript cuccokat, pedig nem uninstalláltam semmit? Ráadásul a felajánlott installálás ("... you can download the plugin from here ...") sem segít. Nincs youtube-om! :zomg:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Selmo

Amennyiben nem tiltottad le őket és nincs noscript sem feltelepítve, egy reinstall megoldhatja.

A tökéletesség unalmas.

Flaser

Quote from: Ramiz on 2009-06-11, 15:05:58
Miért lehet, hogy hirtelen a Mozilla nem játssza le a flash és javascript cuccokat, pedig nem uninstalláltam semmit? Ráadásul a felajánlott installálás ("... you can download the plugin from here ...") sem segít. Nincs youtube-om! :zomg:

Űrítsd ki a cache-t az néha segít.
"Logically sound? How laughable. The only thing that people use logic for is to see what they want to see and disregard what they do not."

Próféta

Quote from: Selmo on 2009-06-11, 15:35:07
egy reinstall megoldhatja.
Azt is próbáld ki, hogy új profillal indítod:
firefox.exe -profilemanager

De én is arra szavazok, hogy NoScript extension vagy hasonló szívat.
http://thedailywtf.com/Articles/The_Great_Google_Banner_Ad_Conspiracy_.aspx

kikuchiyo

A közeljövőben megyek egy bizonyos közeli országba. Szeretném, hogy a navigációs kütyüm működjön ott is, azaz kéne térkép arról a bizonyos országról.
[spoiler]Nagy Testvér révén megkerült a bizonyos országhoz tartozó .fbl fájl, csak az a gond, hogy az amúgy legális, készülékkel együtt kapott iGo 8 nem foglalkozik vele.

Meg lehet oldani a dolgot anélkül, hogy egy khm, biztonsági másolt teljes iGo-t khm, eltárolnék?

In b4 "vedd meg": Ausztriával és Németországgal együtt árulják (amik már megvannak) 40 euróért, annyiért meg bestiál-szodómia nekik.[/spoiler]
Failure is the default option

Cobra

Típus? Egyébként szerintem itt senki nincs benne ebben a témában.

motifator

Bazz, pont tegnap este szoptam ugyanezzel! Szedj le különböző torrenteket, és nagyon figyelj a verziószámra. Nekem egy iGo 8.3.akármi verzióval telepített PDA-t sikerült kölcsöncigánykodni, de nem volt rajta semmi, csak Magyarországtérkép. Amit először leszedtem torrentet, annak a címében iGo 8 volt, én meg barom el is hittem, de a térképfájlokkal nem tudott mit kezdeni. Bemásoltam, de továbbra is csak Magyarország. Aztán észrevettem, hogy a POI fájlokat felismerte, ha a világtérképen odaböktem Olaszországra, akkor megmondta, hogy hol van a közelben benzinkút, de útvonalat rendes térkép híján nem tudott tervezni. Aztán valahogy megsejtettem, hogy ez a torrent nem is iGo 8, hanem iGo 2008, vagy valami ilyesmi. A lényeg, hogy találtam még vagy 2-3 torrentet tele térképekkel, odaraktam, beállítottam Albánia térképét high priority-ra (lévén csak pár kilobájt volt, nem úgy, mint Olaszország a maga 120 megájával), aztán egyszer csak az egyik torrent jó lett, felmásolás után Magyarország mellett választható lett Albánia is, na akkor odaraktam még abból Olaszországot meg Ausztriát, lejött, felmásoltam, működött, fasza.

tl;dr: azt tapasztaltam, hogy a különböző verziójú térképek nem feltétlenül kompatibilisak, így érdemes több torrenttel próbálkozni, először csak a legkisebb térképpel, és előbb-utóbb találsz olyat, ami működik. Most sehol se találom azt a torrentet, amit én szedtem, de ha hazaérek, és nem felejtem el, akkor elküldöm valahogy. Remélem nem mondok hülyeséget, nem értek hozzá, de én ezt tapasztaltam. Ha elfelejtem, akkor keresgélj tovább, mert meló után rohanok haza, összepakolok, aztán irány Pest, holnap reggel meg indulunk Olaszországba egy hétre :)
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

kikuchiyo

Kösz az infót!

A verziószámokkal való szívásra már rájöttem - az enyém ráadásul 8.0.whatever, a talált térképek meg 8.3-hoz vannak. De mindegy is, mert úgyis licenszfájl kéne hozzájuk, és amúgy sem akarom elbarmolni a legális változatomat. Tehát uninstall, eredeti kártya ki, új be, újított iGo felmásol, és itt már csak azzal lehet a baj, hogy az Omnia 240×400-as képernyőfelbontásába belehalhat.

Szerk: worx! Amerikába nem készülök, de ha már van, legyen meg az is...
Jól látom, hogy Japánról egyáltalán nincs térkép az iGo-hoz? (Bár sajnos oda sem készülök)
Failure is the default option

Makos

Akkor amint látom nem csak én szívtam mostanában gps-el :D
Én csak natúran térképet akartam frissíteni, de sehol sem találtam normális térképfájlt...
Úgyhogy meguntam ::)

Fazék

szomszéd Athlon XP 1.8Ghz-es 512 MB-os gépében kifeküdt a már hosszú ideje hűségesen szolgáló radeon9600-as videókártya.
szomszéd kérdése: mennyiért és mit érdemes rakni bele pótlásként?

(én kérdésem: van-e egyáltalán értelme pótolni, vagy inkább menjen bele egy elfekvő voodoo3-as és jó lesz tartalék akárminek a gép elrakva a padlásra?)

NLZ

Radeon 4770, 4830, vagy 4850. Ezekkel ellesz olyan jól, mint a 9600zal.
[reserved]

TurboK

Quote from: NLZ on 2009-06-15, 20:55:48

Kizárt dolog, ezek a kártyák bele se mennek a gépébe.

Én pótlásra valami Geforce 7600 kártyát ajánlanék, ha még tudsz venni ilyet valahol. Asszem olyan három éves darab, Athlon XP mellé jól elpöfög (talán egy kicsit lassú is neki a proci).

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Kuroi Tenshi

Quote from: Fazék on 2009-06-15, 20:20:46
vagy inkább menjen bele egy elfekvő voodoo3-as és jó lesz

Ez. Ha 9600-as volt benne, akkor a tulaja úgyse játékra használja --
akkor meg már a bármilyen random AGP-s vagy akár PCI-os régi kártya
is mehet bele, a legolcsóbb, amit talál. (Valamint még egy fél giga
ram se ártana belé, használtan olcsón vesztegetik).

Ha viszont szeretne játszani is a géppel, akkor egy kb 60-75k-ból
össze lehet klasszisokkal jobb új gépet rakni. Vagy keresni
használtan egy kevésbé elavult konfigot.

Barton A XP-m volt 2,4G-n, még egy 6800GS-t sem tudott kihajtani.

Quote from: NLZ on 2009-06-15, 20:55:48

::)

Fazék

Quote from: Kuroi Tenshi on 2009-06-15, 23:04:02Ez. Ha 9600-as volt benne, akkor a tulaja úgyse játékra használja --
akkor meg már a bármilyen random AGP-s vagy akár PCI-os régi kártya
is mehet bele, a legolcsóbb, amit talál. (Valamint még egy fél giga
ram se ártana belé, használtan olcsón vesztegetik).
még játszott vele, pont elég volt neki azokhoz a játékokhoz, amiket szeretett :)
Quote from: Kuroi Tenshi on 2009-06-15, 23:04:02Ha viszont szeretne játszani is a géppel, akkor egy kb 60-75k-ból
össze lehet klasszisokkal jobb új gépet rakni. Vagy keresni
használtan egy kevésbé elavult konfigot.
ha össze kéne rakni egy ilyen gépet, úgy hogy nem kell bele videókártya (vagyok olyan balek, hogy kölcsönadjam neki használatra a 8600GT-met, míg nem lesz igénye/pénze jobbra), akkor mikből állítanád össze?
(a későbbi bővítési lehetőség nem számít. az elmúlt 7 évben kb egy fillért sem költött a gépre. ha jól rémlik 17"-os monitora van, 1280x1024-nél komolyabb felbontásban sosem fog játszani, kétlem hogy valaha költene monitorra)
szóval nem kell dvd-író, monitor se, videókártya se, perifériák se, de ezeken túl azt hiszem minden egyébre szükség van, vagyis táp+ház+alaplap+proci+memória+vinyó. elő kéne állnom neki egy még ma is elfogadhatónak számító konfig ajánlattal, amin mondjuk megy egy gothic 3 ill oblivion mondjuk, mert ezt a vonalat komálja a srác. előre is köszi.

Kuroi Tenshi

- Giga G31-es lap kb 10k
- Intel E5200 kb 15k
- 2GB 800-as RAM kb 6k
- Corsair CX400 kb 13k vagy OEM FSP 350PNF 5-6k
- szimaptikus olcsó ház 5-8k (pl. mATX CM Elite 341
vagy normál ATX CM Elite 331 -- elöl-hátul 12cm)
- valami újabb 250GB-os winyó kb 12k

Stabil olcsó és jó, G31 IGP-s, de G3, TES4-hez kelleni
fog 8600GT, azok pont elfutnak vele; vagy ha vesz
bele egy 4770-est kb 25k ha épp kapható, akkor új
játékok is menni fognak rajta.
Sajna nincs időm depózni/árgépezni, holnap japán
vizsga és még van munkám is, masemalszom :Đ

Fazék

Quote from: Kuroi Tenshi on 2009-06-15, 23:31:10
- Giga G31-es lap kb 10k
- Intel E5200 kb 15k
- 2GB 800-as RAM kb 6k
- Corsair CX400 kb 13k vagy OEM FSP 350PNF 5-6k
- szimaptikus olcsó ház 5-8k (pl. mATX CM Elite 341
vagy normál ATX CM Elite 331 -- elöl-hátul 12cm)
- valami újabb 250GB-os winyó kb 12k

Stabil olcsó és jó, G31 IGP-s, de G3, TES4-hez kelleni
fog 8600GT, azok pont elfutnak vele; vagy ha vesz
bele egy 4770-est kb 25k ha épp kapható, akkor új
játékok is menni fognak rajta.
Sajna nincs időm depózni/árgépezni, holnap japán
vizsga és még van munkám is, masemalszom :Đ
ok, ennyit is kösz, holnap felvázolom a srácnak a lehetőségeket és sok sikert holnapra :)

Cobra

Esetleg használtan valamit, persze S775 vagy AM2, esetleg S939. Lehet még a dupla mag sem kell.