Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Acchan

Ramiz

Egy ilyen jellegű galériából hogy lehet minden képet letölteni? Illetve igazából ebből. :D (Vigyázat, NSFW!)
http://4lols.com/gallery/v/Steamy/

A legegyszerűbb Firefox plugin is elég lenne, de nem találtam jót. Úgy emlékeztem, hogy a DownThemAll! megcsinálja ezt, de vagy képet, vagy hiperhivatkozást kezel, itt pedig a képek thumbnail-ek, a hiperhivatkozások meg html-ek, nekem pedig a hiperhivatkozásokon megtalálható nagy felbontású képek kellenének.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Member

Te nem úgy vagy vele, hogy egyszer csitt-csatt, aztán törlöd?

NLZ

Az úgy nem járja, hogy egyesével?

Esetleg valami ilyesmi programmal:
http://www.httrack.com/
http://www.metaproducts.com/OE.html

Csak jól be kell állítani, hogy minnél kevesebb felesleget szedjen le.
[reserved]

kikuchiyo

Az is elég, hogy
wget -r -l 1 -A.jpg http://4lols.com/gallery/v/Steamy/4GIFsDotCom01.jpg.html

Szépen végigmegy a next linkeken és leszedi a képeket. Sajnos nem egy kupacba, hanem mindet külön könyvtárba, de onnan már relatíve egyszerű összemásolgatni (vagy egyes képnézegetők megeszik úgy is).
Failure is the default option

NLZ

Biztos? Windózos wget-tel próbálom, de csak az első képet szedi le.
[reserved]

kikuchiyo

Lehet, hogy elnéztem, és nem kell a -l 1.
Failure is the default option

NLZ

Na így már megy (bár nem vártam ki a végét). Csak így benne vannak a kisképek is. De ez már könnyen leszűrhető, mert a "-2" -re végződő könyvtárak tartalmazzák a kisképeket, a "-1" pedig a normált.
[reserved]

chilip

nos a gépen behalt
[spoiler]R.I.P.[/spoiler]
el se akar indulni, sztem alaplap lesz

NODE! régóta tervezek gépújítást így most lehet elérkezett a várva várt időm! alaplap + proci + vidkari kombót szeretnék beújítani 100-110e -ért nagyából (felső határ). hozzáértő emberektől javaslatokat elfogadok ^^

Kuroi Tenshi

Quote from: chilip on 2011-04-26, 13:15:08
nos a gépen behalt

Biztos, hogy teljesen? Lehet, hogy még helyrehozható. Attól még
cserélhetsz, de jól jöhet még tartalék-gépnek, vagy akár eladni és
az ebből befolyó pénzt felhasználni az újhoz.

Quote from: chilip on 2011-04-26, 13:15:08
alaplap + proci + vidkari kombót szeretnék beújítani 100-110e -ért nagyából (felső határ).

Hmm és milyen tudás-szintet vársz el tőle, milyen típusú játékokat milyen
felbontással és grafikával, használod-e pl. videó-átkódolásra, mennyire
legyen később is fejleszthető, mennyire vagy érzékeny hangra, fogyasztásra,
szeretnél-e később tuningolni, stb?

Első nekifutásra azt mondtanám, hogy i5-5x0 21-23k, hozzá H55 lap 15-18k,
2*2GB RAM 8k, 500GB egytányéros HDD 10k, ház 10k, minőségi 400W táp 10k,
és akkor még belefér egy 5770 vagy egy akciós 5850, ha sikerül elcsípni.

Cloud

Van most 5850 32ezer környékén, mindenképp arra érdemes rávetni magad.

chilip

van 2x 2 giga Kingstone RAM-om (sztem DDR2-es) meg egy 30k-s gépház monstrumom fémből és kurva nagy (+táp is jött vele) + majd 1 terra 2 vinyón szóval az se köll. nem új gépet szeretnék hanem azt a 3at cserélni már ha megoldható.

van kártyabeolvasó drive is rajta, az kap áramot szóval sztem táp még mindig fasza benne csak nem indul el a gép :P BIOS se.

Quote from: Kuroi Tenshi on 2011-04-26, 19:42:03

Hmm és milyen tudás-szintet vársz el tőle, milyen típusú játékokat milyen
felbontással és grafikával, használod-e pl. videó-átkódolásra, mennyire
legyen később is fejleszthető, mennyire vagy érzékeny hangra, fogyasztásra,
szeretnél-e később tuningolni, stb?

Első nekifutásra azt mondtanám, hogy i5-5x0 21-23k, hozzá H55 lap 15-18k,
2*2GB RAM 8k, 500GB egytányéros HDD 10k, ház 10k, minőségi 400W táp 10k,
és akkor még belefér egy 5770 vagy egy akciós 5850, ha sikerül elcsípni.

videót nem szoktam átkódolni csak nagyritkán, ne üvöltsön, azért ne zabálja az áramot de annyira nem érdekel a fogyasztás csak ha drasztikusan nő. fejleszthetőség most nem izgat, sztem később egész gépet cserélek majd.

tudás szint meg: ami most van egy dual core ~2.66 Ghz -es proci + 8800 GT + 4 giga RAM kombó volt és ezzel még futottak a mai játékok simán elfogadható szinten (élsimítás ki + 1024x768-on a kis 17 colos monitoromon full textúra és közepes effektbeállítások) de pl haverom már 82k-ért komplett gépet vett és jobb az övé mint az enyim (mondjuk az nem nehéz lévén jó öreg a gépem)

szóval így ez lenne, holnap viszem apám testvéréhez a gépet, ő szokott gépösszeszerelésekkel is foglalkozni meg jobban vágja nálam csak jó lenne ha valami képem is lenne a dologról mert nagyon nem követem már évek óta épp mi a jó, mit lenne érdemes venni stb. meg azért legyen valami elképzelésem mikor odamegyek.

Cobra

Intel vonalon i5+H55 ahogy előbb írták, AMD vonalon meg AthlonII X4+870-es chipsetes lap, lehetőleg olyan, amire ráírták, hogy am3+ ready.  Ramból mindkettőhöz DDR3 kell. Videókártya 5850/6850/5770 (ebben a sorrendben).
Hide and fear, Cobra Commander is here !

NLZ

Vagy ha mindenáron ragaszkodsz ahhoz a ddr2 ramhoz, akkor vehetsz egy am2+-os lapot is az athlonII mellé, de nem ajánlott. Köv alaplaphoz már úgyis kelleni fog ddr3, de addigra meg tuti felmennek a ram árak megint.
[reserved]

chilip

Cloud

775-be amúgy sem érdemes szerintem beinvesztálni.

Ha olcsóbban akarsz kijönni akkor egy időre elég lehet az ami nekem van. i3-540 mellé egy H55-ös lap, meg 4giga kingston ram.

chilip

elnéztem ezeknek a "szörnyetegeknek" új táp is kell majd, mert az enyim kicsi lesz alájuk :( akkor hát.... csak a ház marad meg  :comp:

ed.: tápot milyet ajánlotok ami viszi ezeket is csak ne zabálja az áramot

ed.2.: most jut eszembe a DVD író is elromlott (2 hónapja :D azért nem jutott eszembe, olvasni még tud a kicsike) szóval abból is kéne egy occó de azért megbízható

NLZ

Tápra csak az itt felsoroltakat tudom ajánlani:
http://logout.hu/tema/melyik_tapegyseget_vegyem_mielott_kerdezel_olvasd/hsz_1-50.html
Ha nem akarod, nem kell az egész első hozzászólást végignézned, csak szemezgetni a neked hozzáférhető tápok közül a felsorolásból.
Érdemes azért vmi 500-as körülit venni, hogy ne legyen belőle később se gond. Lehet kisebb is, konkrétan a rendszeredre méretezve, csak a lényeg, hogy a névleges teljesítmény 85-90%-a alatt legyél legalább, akkor jó a hatásfok.

Ám én elgondolkoznék azon, hogy ne legyen-e legalább 8 giga ram. Bár ha minden fillér számít, akkor ráér ez később is, inkább legyen meg most egy valami hd5850 szint.
[reserved]

chilip

megvan a konfig  :lazza:

Intel Core i5 2500K            47488
ASUS P8H67 Rev 3.0          30406
ASUS 6850 16B DDR5        41414
Seagate 1 terrás SATA3      12550
valami 4 giga RAM :D         14375
                                       ---------
                                       146233

szóval.... túlköltekeztem  ^^" szüleim gépe sokkal szarabb mint a mostani enyim szóval a hiányzó összeg csere alapon onnan jön majd  ^^" remélhetőleg... tárgyalások folynak még az ügyben :D

Cloud

Proci mehet fel kapásból majd 4700mhz-re. :D  :whoah:

Jó gépnek tűnik amúgy.  :jee:

Fazék

eh. most jut eszembe, apámnak össze kéne raknom egy gépet otthonra.

böngészésre, stb egyszerű irodai használatszerűségre kell.
sztem monitorral együtt 60k-nál többet nem lenne hajlandó rá költeni. (persze leginkább tippre egy fabatkát sem költene rá, de ennyi kiadásra talán még rá tudom kényszeríteni észérvekkel)
szinte 0 használható alkatrészem van, amin spórolni lehetne.

erről az árlistáról a C2D-s konfig-ok közül ti melyiket vennétek?
(nettó árak számítanak és lehet hogy még abból is tudok faragni)
oprdsz ilyesmi nem fontos legális, otthonra lesz és úgyis xp kerül rá, hogy apunak ne legyen különösebb gondja a kezelésével.

elgondolkodtam rajta, hogy esetleg rásózom az én gépem egy részét, és veszek magamnak egy új alaplapot, procit, memóriát de aztán belenéztem a tárcámba és szembesültem a keserű valósággal...

mert gépházat + tápot mindenképpen kéne venni pluszba, illetve dvd-írót is, monitort is...

illetve nem tudom... ti mit tennétek? max 60k nettóm lenne a fenti 60k mellé és ennyi pénzből kéne megoldani, hogy két gép legyen végül és ne feledkezzünk meg róla, hogy egy minimum 19"-os monitor is bele kell férjen az árba...
mostani gépem:

Gigabyte GA-P35DS3
C2D E6750
4x1GB DDR2 RAM
Corsair 450 VX táp - ez úgy érzem még jó ideig elég lehet nekem, 2 videókártyás rendszerem sztem soha nem lesz
Leadtek 8800 GTS 512 MB - van mellé egy 8600GT 256MB-os kártyám, amit csak tartaléknak vettem, szóval ezt végülis el lehet "spórolni", mehetne apám gépébe, és később (vagy akár most túladva rajta (15-20k-ért?) és) lecserélni csak a 8800GTS-t a saját gépből...
Chieftec BH02B ház - ezt szeretném megtartani
vmilyen dvd író
6db vinyó

apámat gépzúgás ilyesmi nem különösebben zavarja, szóval nem kéne rágyúrni feltétlenül a halk alkatrészekre, és elég lenne bele rendszervinyónak egy alap párszáz GB-os vinyó 10k alatti áron.

amennyiben így költenék 120k-t (60-at saját zsebből) az új gépre, célom az lenne vele, hogy 3 évig megint ne nagyon kelljen rá költeni. ezt a konfigot azt hiszem vmikor 2007 év végén vettem és máig hibátlanul elégségesnek bizonyult.

Cobra

Szerintem inkább add apádnak a mostani alaplapot, processzort meg a 8600GT-t (esetleg vegyél rá egy normális hűtőt), vegyél mellé valami olcsó házat meg egy FSP 350-APN tápot. Használt monitort kapsz 15-20e-ért, merevlemeznek meg ott az egyik 500-as, ha még megvan, amit el akartál adni (mondjuk ne a Green-t rakd rendszerlemeznek).
Magadnak meg veszel valami AM3-as konfigot és megmutatod chilipnek, hogy fele annyiból kihoztad ugyanazt a teljesítményt :D

chilip

Cobra

Mit wut? 870 chipsetes lap 20-22e Ft, AthlonII X4 640 (3Ghz-es) 23e Ft, Phenom II X4 965BE meg 35e. Az i5 2500 meg nem sokkal gyorsabb a 965-nél, de a 640-es is szinte mindenhez elég (jó, 100e Ft-os videókártya alá már kevés).

Cloud

Na jó de 2500k feltolva 5ghz-re, már sokkal gyorsabb mint az amd. (csak szorzót meg maximum feszt kell állítani és 24/7ben mehet is)

Fazék

Quote from: Cloud on 2011-04-27, 20:36:20
Na jó de 2500k feltolva 5ghz-re, már sokkal gyorsabb mint az amd. (csak szorzót meg maximum feszt kell állítani és 24/7ben mehet is)
igen, de abban igaza van Cobra-nak, hogy nekem ebből a szempontból az amd a nyerő, mert soha az életbe nem kísérleteztem tuningolással és nem is tervezem. én már csak ilyen állatfajta vagyok :)

Kuroi Tenshi

Quote from: chilip on 2011-04-27, 18:13:23
wut?wut?wutwutwut?

Kicsit sarkít, de valamelyest igaza van. Bőven elég lett volna procinak
2300 vagy 2400 is, egy olcsóbb P67-es lap, és olcsóbb RAM (14k? Azért
majd' 6GB-ot is kapni...). Ami játékokban leginkább számít, az a vidkari,
a proci is csak addig kell, hogy ki tudja szolgálni a vidkarit, utána már
mindegy, hogy 100 vagy 120 FPS 800*600-on (normál felbontáson meg
szinte semennyi).

Quote from: Fazék on 2011-04-27, 14:58:40
sztem monitorral együtt 60k

erről az árlistáról

elgondolkodtam rajta, hogy esetleg rásózom az én gépem egy részét

Egen, ha monitorral 60k, akkor ez a két választás van. Egy új gépet
összerakni (alacsony fogyasztásra és lájtos használatra pl. AMD Brazos
mITX 25k, mITX ház táppal 10k, 2GB RAM 5k, notiwinyó 8k, ODD 4k)
önmagában majdnem annyi (ez így 52k).

Én inkább a gép-becserélési akciót választanám, az E6750 cseréjén már
úgyis gondolkoztál, s az tényleg gyenge láncszem. Egy 2300 vagy 2400,
egy P67 vagy akár csak H67 lap, 2×2 vagy 2×4GB RAM. A 8800GTS az
erősebb procival lehet minimálisan gyorsul, ha a C2D már nagyon vissza-
fogta valahol; vagy eladod és veszel egy akciós 5850-est.

Fazék

ok, köszi a tippeket mindenkinek, apámmal letárgyalom a dolgot és megpróbálkozom egy ilyen gépbecserélési akcióval :)

Ramiz

Quote from: kikuchiyo on 2011-04-25, 20:45:37
Az is elég, hogy

Szépen végigmegy a next linkeken és leszedi a képeket. Sajnos nem egy kupacba, hanem mindet külön könyvtárba, de onnan már relatíve egyszerű összemásolgatni (vagy egyes képnézegetők megeszik úgy is).
Nem hallottam erről a wget-ről, köszi! :merci:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Kvikveg

Quote from: Ramiz on 2011-04-28, 12:10:06
Quote from: kikuchiyo on 2011-04-25, 20:45:37
Az is elég, hogy

Nem hallottam erről a wget-ről, köszi! :merci:
Ilyenkor oregnek erzem magam. XD
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.