Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Cobra

Fazék, ne felejtsd el, hogy idén január 1-től adóköteles a használt cikkek eladása is :)
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Fazék

Quote from: Cobra on 2012-02-10, 17:18:13
Fazék, ne felejtsd el, hogy idén január 1-től adóköteles a használt cikkek eladása is :)
most már 1 Ft-tól is, vagy mi?
csak mert ez eddig is így volt tudtommal, csak olyan 100e Ft-os évi összeladás alatt nem szórakoztak vele.

Cobra

Pár napja volt egy cikk, ha nincs meg az eredeti számlád, amivel bizonyítani tudod, hogy olcsóbban adod, mint vetted, akkor a teljes ár 90%-a után kell fizetni 16+27% adót (szja+tb). Vagy kiváltasz adószámot és akkor évi 800e Ft-ig lehet kérni adómentességet.

Nakedape

was? forrás cikk?
ezt így nézik majd már?  vatera beáldozva vagy mi?
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Fazék

Quote from: Cobra on 2012-02-10, 19:39:38
Pár napja volt egy cikk, ha nincs meg az eredeti számlád, amivel bizonyítani tudod, hogy olcsóbban adod, mint vetted, akkor a teljes ár 90%-a után kell fizetni 16+27% adót (szja+tb). Vagy kiváltasz adószámot és akkor évi 800e Ft-ig lehet kérni adómentességet.
ezt az utolsó mondatot nem értem. mi azt hogy kiváltok adószámot? bizonyos kor fölött mindenkinek van adószáma, nem? vagy ez egy másik adószám? tényleg mutass már valami cikket, mert ez így egyelőre nagyon misztikus

kikuchiyo

Quote from: Fazék on 2012-02-10, 21:44:55
mi azt hogy kiváltok adószámot? bizonyos kor fölött mindenkinek van adószáma, nem? vagy ez egy másik adószám?

Az, ami mindenkinek van, az adóazonosító jel, ami 10 számjegyű. Az adószám más, egyrészt 11 jegyű és xxxxxxxx-y-zz alakú, másrészt (magánszemélyek közül) csak azoknak van, akik külön kiváltották. Bármiféle vállalkozói tevékenységet csak adószámmal lehet űzni. Hogy a fenti dologhoz miért kell, azt én sem értem.

SZerk: tök más téma:

akarunk venni TV-t. 90-100 cm képarány, 3D nem kell. Plazma/LCD/LED? Melyik gyártó?
Failure is the default option

Cobra

http://penzcentrum.hu/adozas/reszkessetek_adozok_fenyeget_az_uj_alkotmany_reme.1031497.html
TV: ebben a méretben LCD. A 2011-es modellek nagyrésze már LED világítású. 37-42" mind FHD és a középkategóriában is alap már a 100-200Hz frissítés. Elsősorban Samsung, de jó az LG is, ha sok pénzetek van akkor Philips, Panasonic, Sony (ebben a sorrendben) Illetve vannak drágábbak is :)

Fazék

Samsung LED háttérvilágítású (oldalvilágítású) tv sztem fos. C6000-es szériából van otthon szülőknél kettő, nem tetszik a képük.
SD adásokat meg vmi rémálom ezeken nézni, én képtelen lennék 32" fölött.

LG LD750 LCD tv van nálam, ez ugyan több áramot zabál, de tisztességes is a képe.

TurboK

Ha plazmát veszel akkor Panasonic.

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

chilip

mkv elejéből és végéből akarok pár mp-et levágni hogy ráférjen 1 DVD-re, mi a legjobb és legegyszerűbb program erre ami lehetőleg ingyenes és pár kattintásból megvan ez?

NLZ

Vagyis újrakódolás nélkül akarsz filmet vágni? Ilyen érdekel engem is. :)
[reserved]

Flaser

Quote from: chilip on 2012-02-11, 17:36:17
mkv elejéből és végéből akarok pár mp-et levágni hogy ráférjen 1 DVD-re, mi a legjobb és legegyszerűbb program erre ami lehetőleg ingyenes és pár kattintásból megvan ez?

Pl. Virtualdub Mod vagy Avidemux. Direct Strem Copy módban csak keyframe-től, keyframe-ig vághatsz.
"Logically sound? How laughable. The only thing that people use logic for is to see what they want to see and disregard what they do not."

chilip

[spoiler]virtualdub mkv pluginnal (tegnap próbáltam) többszáz gigás végterméket basz elém ha nem direkt stream copy, ha meg az hibaüzenetek
"The decompression codec cannot decompress to an RGB format. This is very unusual. Check that any "Force YUY2" options are not enabled in the codec's properties."

:) és nem értem miért csinálja

ed.: megpróbálom a codec frissítést

ed.2.: nem jó, a probléma megoldódott de most más a baja

Quotethe source video is uses a compression algorithm wich is not compatible with AVI files blablabla

és ahogy látom csak AVI ként lehet menteni, nincs valami opció benne amivel el lehet menteni rendesen?[/spoiler]
ed.3.: :facepalm: de hülye vagyok, google-özve a "splitting mkv video files"-t első linken kiadta a megfejtést, mkvmerge simán megcsinálta azt amit akartam

Flaser

Quote from: chilip on 2012-02-11, 19:09:35
[spoiler]virtualdub mkv pluginnal (tegnap próbáltam) többszáz gigás végterméket basz elém ha nem direkt stream copy, ha meg az hibaüzenetek
"The decompression codec cannot decompress to an RGB format. This is very unusual. Check that any "Force YUY2" options are not enabled in the codec's properties."

Quotethe source video is uses a compression algorithm wich is not compatible with AVI files blablabla

és ahogy látom csak AVI ként lehet menteni, nincs valami opció benne amivel el lehet menteni rendesen?[/spoiler]
ed.3.: :facepalm: de hülye vagyok, google-özve a "splitting mkv video files"-t első linken kiadta a megfejtést, mkvmerge simán megcsinálta azt amit akartam

Én nem véletlen írtam VirtualDub Mod-ot, a sima csak avi-t tud kezelni, a mod ogm-et és mkv-t is.
"Logically sound? How laughable. The only thing that people use logic for is to see what they want to see and disregard what they do not."

chilip

Quote from: Flaser on 2012-02-12, 00:32:26

Én nem véletlen írtam VirtualDub Mod-ot, a sima csak avi-t tud kezelni, a mod ogm-et és mkv-t is.

.... virtualdub mkv pluginnal (tegnap próbáltam) ....

Flaser

Quote from: chilip on 2012-02-12, 01:01:55
Quote from: Flaser on 2012-02-12, 00:32:26

.... virtualdub mkv pluginnal (tegnap próbáltam) ....

Nem tudom mit használtál, de én erre gondoltam, ami biztos, hogy tud menteni mkv-be.

Selmo

A VDM sajnos nem támogatja a 2.0+ MKVToolnix-os muxokat. Bár ha kikapcsolod a header compressiont, talán megy, de nem próbáltam.

A tökéletesség unalmas.

chilip

mind1 már megoldottam másik progival :) 2 perc alatt megvágott egy 4,7 gigás file-t

NLZ

[reserved]

chilip

ennyire nem olvassa senki azt amit írok? :)

NLZ

Minek olvasni, amikor lehet anélkül is postolni? :D
[reserved]

kikuchiyo

Megvettük a lapostevét.

Némi probléma adódott a meglévő eszközökkel való összekapcsolással: ezen ugyanis csak egy SCART-csalatkozó van, az is egy átalakítón keresztül. Viszont az UPC beltéri egységet és a doovd-játékost is össze kéne kötni vele. Egyelőre a beltérit kötöttem rá a SCART-on keresztül.
Van még a TV-hez egy átalakító izé, amivel az AV in bemenetre komponens videót és sztereó hangot lehet kötni.
Mi a célszerűbb?

a) venni egy átalakítót, ami SCART-ból RCA audió + komponens videó kimeneteket gyárt,
b) van a doovd-játékoson kompozit kimenet, és azokat RCA-kábelekkel összekötögetni a TV bemeneteivel (a mellékelt átalakítón keresztül).

szerk: tárgytalan. A SCART-tal láncba lehet fűzni az eszközöket. Így ha a beltéri ki van kapcsolva, akkor simán átjátssza a mögé kötött doovd-játékos jelét.

Most már csak egy blu-ray-lejátszó kéne, meg lemezek hozzá, hogy tényleg lássunk is HD-tartalmat.
Egyébként egész erős ez a Samsung TV, az 1080p H264 videót is lejátssza a rádugott USB-ről. Sajnos eléggé válogatós, az ismert x264_killa_sample.mkv-t pl. nem játssza le kodekhibára hivatkozva, ahogy a 10 bites weeaboo videókat sem (utóbbin mondjuk nem csodálkozom).

Kuroi Tenshi

Nem tiszta.
Min van mi?
Mit mivel?

kikuchiyo

Quote from: Kuroi Tenshi on 2012-02-12, 15:56:47
Mit mivel?

magas_labda.jpg

De mindegy, megoldottam. TV ext. RGB csatlakozó <- ext. RGB/SCART átalakító <- SCART <- UPC beltéri <- SCART <- DVD-játékos.

Cloud

"Egyébként egész erős ez a Samsung TV, az 1080p H264 videót is lejátssza a rádugott USB-ről. Sajnos eléggé válogatós, az ismert x264_killa_sample.mkv-t pl. nem játssza le kodekhibára hivatkozva, ahogy a 10 bites weeaboo videókat sem (utóbbin mondjuk nem csodálkozom)."

A mienk is ezt csinálja, killa samplet visszadobja, de minden más full hd tartalmat lejátszik.(teljes estés filmeket)

Cobra

Hogyhogy csak 1 SCART van rajta?? Egyébként ha a UPC digitális, akkor kérjetek olyan beltérit, amin van HDMI.

kikuchiyo

Ezen 1 van, ilyen modell.

UPC direct van, szerintem nincs is HDMI-s beltérijük.

TurboK

A killer samplet asszem azért nem viszi semmi mert nem szabványos kódolású (dxva-val se megy).

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Cloud

Quote from: TurboK on 2012-02-12, 19:57:17
A killer samplet asszem azért nem viszi semmi mert nem szabványos kódolású (dxva-val se megy).

Akkor rossz samplet szedtem le? Mert MPCHC-vel kiírja hogy dxva lejátszás:

http://img192.imageshack.us/img192/7840/kpkivgsh.jpg

Fazék

Quote from: Cobra on 2012-02-12, 18:25:06
Hogyhogy csak 1 SCART van rajta??
apámék tv-jén scart csatlakozó sincs, csak egy átalakító hozzá :)