Gasztronómia, főzőcske & jó helyek (kocsmák, éttermek)

Started by Ramiz, 2005-05-23, 17:01:58

Previous topic - Next topic

Nakedape

Görögországban (talán krétán? )olcsó volt a piros paradicsom, mert az "már romlott". zölden vették
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

szpeter

:lol:

Kvikveg: Zöld paradicsom lekvár ügyben ajánlom ezt a két linket.Biztos hogy nem rossz,vagy legalábbis egy próbát megér. Recept 1 Recept 2

Darkstar

Ma ismét szabadjára engedtem a konyhában a weaboo énemet és csináltam omurice-t. Egész jó lett, gyorsan felzabálta a család ahhoz képest, hogy mennyi lett. :D
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

NLZ

[reserved]

Cloud

Darkstar

小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Nakedape

ezek nagyon slowpokeok az itteni ázsiai kajásoknak? http://www.diningguide.hu/toplistak/etterem-informacio-7640
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

noriko

az 1-est és 4-est gyakran nézegetem. már próbáltam több receptet is tőlük :)

a többit nem ismertem még, köszi!
"I wish I could, but I don't want to."

noriko

Figyelem figyelem! Az alábbi ajánlattal szeretnénk-e élni? Kit érdekel a dolog?

Az érdeklődőknek a hétfői vagy a keddi vacsora időpont lenne-e jobb? 
Quote from: Étterem HétAz Étterem Hét ideje alatt (2012. március 26. – április 1.) minden résztvevő étterem egységesen 3 fogásos menü(ke)t kínál FIX 3.000 Ft-ért!

A Bambuszliget étterem az alábbi menüvel várja a Vendégeket az Étterem Héten:

Előétel + leves:
- 1 csésze miso leves (selyemtofuval, wakamével és újhagymával)
- 3 db házilag készült gyoza (húsos zöldségpástétommal töltött, kézzel gyúrt sült tésztabatyu)

Főétel:
- Sushi válogatás: 1 db lazac nigiri; 1 db tonhal nigiri; 1 db japán tojáslepény nigiri; 1 db avokádó nigiri; 3 db dragon kifordított maki (tempurázott tigrisrák a közepén, repülő hal ikra a külsején); 2 db Morita sushi sandwich (lazac, avokádó, japán majonéz belül, fehér szezámmag a külsején)

Desszert:
- Manjyu (japán rizslisztből készült édesség, édesbab pürével töltve)

Max 8 főre tudok foglalni.
Ma 6-ig lehet jelezni hogy hétfő (március 26.) vagy keddi (március 27.) nap a jobb-e valakinek.
Utólag is lehet módosítani a foglalást, ha még maradt hely, de először azért befoglalok valamit ma 6-ig, biztos ami biztos.

Március 26-án 19:00-kor szusizás a Bambuszligetben, 3000 Ft értékben.
6 (azaz hat) fő jelentkezését várom!  ^^

.Attila

Kötelező a sushi vagy lehet mást is? Pl. yakisoba, karaage stb.

noriko

.Attila

kikuchiyo

Failure is the default option

noriko

1. Lythis
2. kikuchiyo
3. Darkstar (?)
4. Zsiga (?)
5. ?
6. ?

Darkstar

Van dolgom pont akkor, de próbálok intézkedni. Szóval még nem 100%.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Zsiga

Quote from: Darkstar on 2012-02-28, 21:26:09
Van dolgom pont akkor, de próbálok intézkedni. Szóval még nem 100%.
+1
Illetve nekem pont (fél)hétig van aznap dolgom, de oda is kell érni, meg lehet hogy nem is végzek időben.

.Attila

Mivel fix helyekről van szó, gyanúm szerint olyanoknak kéne jelentkezni, akik biztosan mennek.

Zsiga

Quote from: .Attila on 2012-02-28, 21:30:45
Mivel fix helyekről van szó, gyanúm szerint olyanoknak kéne jelentkezni, akik biztosan mennek.
De mi ilyen köcsögök vagyunk hogy inkább jól elfoglaljuk mások elől a helyet hogy aztán végül utolsó utáni nap visszamondhassuk. Fel se merül bennünk hogy átengedjük a helyünket az esetleges fix jelentkezőknek.
::)

.Attila

Quote from: Zsiga on 2012-02-28, 21:46:10
Quote from: .Attila on 2012-02-28, 21:30:45
De mi ilyen köcsögök vagyunk hogy inkább jól elfoglaljuk mások elől a helyet hogy aztán végül utolsó utáni nap visszamondhassuk. Fel se merül bennünk hogy átengedjük a helyünket az esetleges fix jelentkezőknek.
::)

Tudom, azért szóltam.

Kvikveg

WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

szpeter

Hmm életem legromantikusabb lépése lenne egy lazacfilés (általam készítve), borozgatós estére meghívni egy hölgyet  :smile: De komolyan fontolgatom  :szemuveges:
Csak az a baj, hogy effélét soha sem készítettem. Hogy érdemes? Terveim közt szerepel a filé mellé többfajta sajtot, diót, pisztáciát, olívás kenyeret köríteni. De nem tudom hogy készítésem el a lazacot, párolva vagy sütve? és egyáltalán. Valaki tippeket, recepteket tudna szolgáltatni? :D

.Attila

Első körben megpróbálnám kideríteni, hogy szereti-e egyáltalán a halat.

szpeter

Hát igen.. ::) [spoiler=Zárójeles megjegyzés]Aludtam rá egyet, már nem ragaszkodom hozzá annyira. Egyébként a friendzone elkeseredett megtörésében segédkezett volna ez a kis vacsora. Sosem adom fel  :ejj:[/spoiler]
Inkább Browniet csinálok. Nem az ötlet helyett, csak úgy.

noriko

Quote from: noriko on 2012-02-28, 18:26:32
Figyelem figyelem! Az alábbi ajánlattal szeretnénk-e élni? Kit érdekel a dolog?

Quote from: Étterem HétAz Étterem Hét ideje alatt (2012. március 26. – április 1.) minden résztvevő étterem egységesen 3 fogásos menü(ke)t kínál FIX 3.000 Ft-ért!

A Bambuszliget étterem az alábbi menüvel várja a Vendégeket az Étterem Héten:

Előétel + leves:
- 1 csésze miso leves (selyemtofuval, wakamével és újhagymával)
- 3 db házilag készült gyoza (húsos zöldségpástétommal töltött, kézzel gyúrt sült tésztabatyu)

Főétel:
- Sushi válogatás: 1 db lazac nigiri; 1 db tonhal nigiri; 1 db japán tojáslepény nigiri; 1 db avokádó nigiri; 3 db dragon kifordított maki (tempurázott tigrisrák a közepén, repülő hal ikra a külsején); 2 db Morita sushi sandwich (lazac, avokádó, japán majonéz belül, fehér szezámmag a külsején)

Desszert:
- Manjyu (japán rizslisztből készült édesség, édesbab pürével töltve)

Március 26-án 19:00-kor szusizás a Bambuszligetben, 3000 Ft értékben.
6 (azaz hat) fő jelentkezését várom!  ^^
...
1. Lythis
2. Mariko
3. Darkstar (?)
4. Zsiga (?)
5. ?
6. ?
BUMP

kikuchiyo

Jó hogy szólsz, mert közben kiderült, hogy én is külföldön leszek akkor.
Failure is the default option

.Attila

Rám jött, hogy meg akarok tanulni főzni.

Párolt zöldségkörethez milyen fűszert ajánlotok? Most oregánót adtam hozzá, nem rossz.

Darkstar

Bors, koriander, kakukkfű, bazsalikom.
A zöldségektől függ.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

.Attila

Mexikói mix, azaz zöldborsó, kukorica, répa.
Vajban párolva próbáltam, mert már unalmas volt, hogy állandóan csak főtt köretet csinálok. Egy ici-picit talán sok lett a vaj.

Darkstar

Ahhoz akkor inkább bors, kis só, őrölt chili.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん