Offtopic

Started by Lt. Simoan Blarke, 2006-10-23, 21:38:47

Previous topic - Next topic

Member

Quote from: Kvikveg on 2012-07-08, 02:09:59
Ma voltam majalison. Es eletemben eloszor rendes brutal hullamvasuton. Elegge cikkcakkban mentem utana. XD
Azt hiszem maradok az oriaskereknel, es hasonlo artalmatlan szerkezeteknel.
Beultem valami harmadik joszagba is, na ott a vegen oklendeztem. Pont ket perccel tartott tovabb, mint ami meg jo volt. XD
Majális júliusban? Lehet szólni a fizikusoknak, a téridő megszakadt!

Én is megtapasztaltam, milyen jó gyermekházak működéséről előadást hallgatni kis szobában 40 fokban, levegőmozgás nélkül.

Kvikveg

Quote from: Member on 2012-07-08, 10:59:28
Quote from: Kvikveg on 2012-07-08, 02:09:59
Ma voltam majalison. Es eletemben eloszor rendes brutal hullamvasuton. Elegge cikkcakkban mentem utana. XD
Azt hiszem maradok az oriaskereknel, es hasonlo artalmatlan szerkezeteknel.
Beultem valami harmadik joszagba is, na ott a vegen oklendeztem. Pont ket perccel tartott tovabb, mint ami meg jo volt. XD
Majális júliusban? Lehet szólni a fizikusoknak, a téridő megszakadt!

...
Jolvanna, a julialis eleg hulyen hangzik. Hannover Schutzenfest
Ez volt a hullamvasut
http://www.youtube.com/watch?v=0BrJnBBye6s Olympia-Looping kivulrol
http://www.youtube.com/watch?v=MZXyRB4aUbY  Olympia-Looping belulrol
Ez volt a hanyatos:
http://www.youtube.com/watch?v=RCYZBOVjuZs Voodoo Jumper

Meg sok kinzogep volt, megtekinthetoek itt:
http://www.youtube.com/user/adrenalinefunfairs
A legdurvabbat viszont nem talalom, az egy nagy femszerkezetes labda volt, ketten fertek bele. ket nagy rudrol logott ket bungee jumping kotel, ahhoz volt rogzitve.
A ket delikvenst egy kamera tarsasagaban beszijazzak, aztan fellovik az egbe, lent meg a tomeg nezheti a kivetiton a torzulo fejuket. Aztan persze meg egy ideig pattog.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Lythis

Quote from: Kvikveg on 2012-07-08, 15:49:25
A legdurvabbat viszont nem talalom, az egy nagy femszerkezetes labda volt, ketten fertek bele. ket nagy rudrol logott ket bungee jumping kotel, ahhoz volt rogzitve.
A ket delikvenst egy kamera tarsasagaban beszijazzak, aztan fellovik az egbe, lent meg a tomeg nezheti a kivetiton a torzulo fejuket. Aztan persze meg egy ideig pattog.
Ilyen szigeten is volt anno. És azt hiszem egyszer láttam egy videót, ahol a két delikvensből az egyik úgy dönt, hogy menet közben orálisan üríti a gyomortartalmát. Milyen jó, hogy van a cuccon kamera. :D

Selmo

Halmozottan hátrányos helyzetű macskánk ma eltávozott. :(

A tökéletesség unalmas.

Cobra

Hide and fear, Cobra Commander is here !

Kvikveg

Quote from: Selmo on 2012-07-08, 23:40:16
Halmozottan hátrányos helyzetű macskánk ma eltávozott. :(
RIP
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Darkstar

http://index.hu/kulfold/2012/07/10/a_puskazas_kiiktatasa_okozta_az_erettsegi_botranyt/

"A rendkívül rossz eredményt nem a túlságosan nehéz feladatok okozták"

A kedves cikkíróval megiratnám a matek sorokat, aztán megnézném, hogy mennyire volt "nem túlságosan nehéz".

De most komolyan, EZ érettségiben?
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

.Attila

Huh, most megnéztem én is.
Itthon műegyetemisták véreznének el ezen.

White SeeD

:zomg:
3. feladatsor 2. feladat: Gyűrű :he:
Leérettégiztem, 2 év szakképző +1. éves egyetemi matekkal még csak nem is halottam erről :eek:
meg mátrix. 3 ismeretlenes egyenletrendszer
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

Én

Ja, én is meglepődtem. Középsulis tudással azért karcos lenne, lineáris algebrát egyáltalán nem tanultunk.

Darkstar

Ha egy szimpla 3ismeretlenes egyenletrendszer lenne, azzal nem is lenne para, de ilyen determinánsos/igazolós csavarásokkal szerintem azért fölötte van egy középiskolai tudásszintnek.

Ed.: némá, hát nem törölte?  :__devil:
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

kada

Quote from: Darkstar on 2012-07-11, 17:48:01
Ha egy szimpla 3ismeretlenes egyenletrendszer lenne, azzal nem is lenne para, de ilyen determinánsos/igazolós csavarásokkal szerintem azért fölötte van egy középiskolai tudásszintnek.

Ed.: némá, hát nem törölte?  :__devil:
Ejj, ki ilyen szemét, hogy a válaszod elött törli?  :angyali:
Lehet hogy gondolt egyet, és inkább elolvasta maga is a feladatsorokat alaposabban és nem csak úgy belesandítva.

A töri érettségi meglepett, szinte több volt benne a nyelvtani (mondatelemzős) kérdés számomra, mint a lexikális történelmi.
Bezzeg az én időmben kaptál egy tételt, meg X percet hogy regélj róla. Aztán lett amilyen, ez sokkal kedvezőbbnek tűnik.

Magyarról a német nyelvvizsgám jut eszembe, homályos volt hogy az ilyen levélstílus meg az olyan fenetudjami hogyan megy, de amint eljutottam a szóbelihez ahol csak véleményezni és beszélni kellett, valami 15%-ot javítottam a kettő átlagán? ...

Föci oké, most már nem menne valami fényesen, de anno csak-csak.

Matek...
Egyik ismerősöm mondja mindíg, hogy anyukájának még alap volt az érettségin az integrálás deriválás, most meg hogy sírnak miatta az elsős egyetemisták...
A tételsorról annyit, hogy inkább emlékeztet némely egyetemi feladatsorra, mint amilyen még nekem volt a matek érettségi:
Mintha meglenne hogy mit kell teljesíteni a kettesért/hármasért/ötösért, ahelyett hogy lenne X db egymáshoz nem igazított nehézségű feladat.
Ponthatárokra kiváncsi lennék, hogy a relatív könnyebbeknél alacsony hibázással vajon mit lehet elérni.
Persze a könnyebbről alkotott fogalmaim lehet (biztos) hogy enyén befolyásoltak.

.Attila

Quote from: kada on 2012-07-11, 18:08:56
Egyik ismerősöm mondja mindíg, hogy anyukájának még alap volt az érettségin az integrálás deriválás, most meg hogy sírnak miatta az elsős egyetemisták...

Mert régebben minden nehezebb/jobb/stb. volt.
Abszolút irreleváns igazából, a lényeg az, hogy a többségnek a büdös életben nem lesz rá szüksége.
Akinek meg kell, az tanulja meg matek fakultáción vagy az egyetemen. A többieket teljesen felesleges kínozni vele.

kada

Quote from: .Attila on 2012-07-11, 18:31:00Mert régebben minden nehezebb/jobb/stb. volt.
Abszolút irreleváns igazából, a lényeg az, hogy a többségnek a büdös életben nem lesz rá szüksége.
Akinek meg kell, az tanulja meg matek fakultáción vagy az egyetemen. A többieket teljesen felesleges kínozni vele.
Ezzel kb egyetértek valamennyire.

Viszont mivel kéne kínozni az embereket, hogy elolvassák az apróbetűt vásárláskor, meg belegondoljanak mit is jelent egy adott akármi, pl hitel?
Lévén egy ideje téma a dolog, lehetett hallani "érdekesebb" eseteket is.
Persze ez már inkább offtopic az eredetihez képest, csak a felesleges kínozniról jutott eszembe.

.Attila

Hát nem deriválássál fogják ezt megtanulni.
Pl. alap közgazdaságtant taníthatnának, elmagyarázhatnák a hozam-kockázat kettőst, ill. a nincs ingyen ebéd elméletet.

kada

Nem a deriválást akartam védeni persze.
Alap közgáz... nem rossz ötlet.
Személy szerint spec közgáz tanulmányaimból "legfrissebb" élményem (és ezért még rémlik is), hogy bemegyek egy vizsgára, a tanárnő kérdez tőlem valamit hogy ezen és azon az órán miért nem mondtam ezt és azt. Persze fogalmam se volt hogy Ő a tanárnő akihez "jártam"... De ezzel biztos egyedül vagyok, és másoknak sokminden megmaradt a minőségi oktatásból.

Fölösleges a deriválás? Vagdaljuk meg a tananyagot, szedjünk ki minden más fölöslegeset is!
Történelemből a középiskolai 4 év nekem az ált isk 4 évének ismétlése volt, egy idő után nem is tanultam, csak előkapartam a 4 évvel elöbbi homályos emlékeket. Bioszból kb fogalmam sincs mit tanultunk (egy lány füzetében a rajz rémlik egy virág keresztmetszetéről mert vörösre pirult ahogy rájött hogy őt mire emlékezteti, féregboncolás is volt de a puhatestűek anatómiája valahogy nem releváns számomra, az emberboncolás meg inkább volt alkohol és dohányzás elleni sokkterápia volt mint oktatás), a föci hasznos, ha TV-ben valami (akár természeti vagy politikai/gazdasági) katasztrófa van, egész jó közelítéssel tudom merre van, irodalom és nyelvtan... irodalom a kulturális lebőgéstől védhetne ha az emberek többsége akár egy évvel késöbb is emlékezne bármire (vagy némely osztálytársam esetén akár másnap aznap hazafelé menet dolgozat után két szünettel késöbb), a nyelvtan sikeres tanulása meg szintén valami hasonló csak általánosabb és gyakoribb, hogy egy volt közjogi méltóságra ne utaljak...
Nyelvek... különösebb készülés nélkül elmentem és letettem a felsőfokú német nyelvvizsgát (akkoriban instant 5-ös és érettségi volt), mert egyébként a sok hülye névelős doga miatt közel álltam a bukáshoz...   ^^" vagy ::)?
Tesi hasznos volt, amikor "szabad foglalkozás" foci volt azt különösebben nem szerettem, de a közelező és utált feladatoknál legalább megvolt az illúzió hogy valami kis extra izom is rakódik le (igen, fura voltam rég is). Kémia... nagyon jó és érdekes volt hogy tanították, leszámítva hogy az előadásmód miatt kevésbé volt érdekes, és persze mivel azóta sose használtam tudatosan, felejtettem ezerrel, bár meglepő mód a szerves kémiából többminden megmaradt ahogy "legózni" kellett a molekulákat - na ez pont biztos a hasznosabb része... Társadalomtudomány és konfliktuskezelés vagy mi volt a neve órák nagyrészt tanulságos kis sztorizgatással és fegyelmezéssel mentek el a tanár részéről, aztán évvégi nagydogának (téma: egy velem megtörtént konfliktus és kezelése) leadtam egy tanulmányt (témája egy az iskolában velem - igazából az egész osztály benne volt - történt eset, melynek a vége egy igazgatói lett), a tanár aki ez után jött hozzánk tán óra után külön félrevont, hogy ...nem is tudom, kissé nem hitte el hogy az iskolában így "rendeznek" problémát, aztán azt mondta hogy legszivesebben menne ofömöz és igazgatóhoz erről beszélgetni, de úgy döntött inkább nem...

Egyébként szerettem a középsulit, amikor épp nem volt valami nem tanulmányi gáz. (Ha csak simán hülye voltam és nem tanultam, azt elfogadtam mint az én hibám, és korrigáltam.)

TL;DR: Aha, nem kell integrálni, ha mindent kivágunk minden tárgyból, ami nem kell, mi marad?

Darkstar

Az alapvető lexikális tudáson kívül valóban ki lehetne gyomlálni sokmindent.
Hogy mik kellenének: alapvető pénzügyi ismeretek. Alepvető közgazdaságtani ismeretek. Megtanítani az embereket "tanulni". Valami mellett/ellen érveli, normálisan vitázni (nem, amit irodalomérettségin számonkérnek, az nem ez). Alapvető "életvitellel" kapcsolatos ismeretek (akér főzés/háztartástan/egészséges táplálkozás/etc). Mindenkit érintő jogi kérdések/"esettanulmányok". Tesi leglalább heti 3*. Legalább 2 idegen nyelv gimi végére. Esetleg jogosítvány (aminek a megszerzése nem kenne kötelező a végzettség megszerzéséhez). És még lehet sorolni, hogy hány fontosabb dolog van (a mindennapi élethez kapcsolódóan), mint a lineáris algebra.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Selmo

Először meg kéne tanítani az embereket olvasni, írni és hogy értelmezzék a leírtakat. Mert tök jó, hogy sokan elolvassák a leírtakat, de nem értik. Senkit sem szabadna kegyelemkettessel, meg szülői nyomásra átengedni, mert majd kinövi a nyökögve olvasást. Valahol itt kéne elkezdeni.

A tökéletesség unalmas.

Lythis

http://theoatmeal.com/comics/senior_year

A "legalább 2 idegen nyelv gimi végére" meg szerintem halva született ötlet. Van, akibe egyet sem lehet beleerőszakolni négy év alatt, nemhogy kettőt.

Darkstar

" A "legalább 2 idegen nyelv gimi végére" meg szerintem halva született ötlet. Van, akibe egyet sem lehet beleerőszakolni négy év alatt, nemhogy kettőt."

Általános végére 1, gimi végére 2. Szerintem nem túl durva. Vagy ha mégis, akkor meg menjen az illető szakmunkásképzőbe, az is kell. :p
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Lythis

Szóval azt mondod, hogy szabaduljunk meg minden haszontalan vacaktól, de legyen kötelező két nyelv gimi végére. Mert az minden esetben hasznos, illetve úgy is olyasmi, amit az illető tanulni akar. Egy kezemen meg tudnám neked számolni, hogy hányszor vettem eddig elő a gimnáziumi éveim alatt kötelezően tanult olasz-t, vagy hogy mennyire van kedvem belőle nyelvvizsgázni a közeljövőben. Illetve kérlek mesélj arról a két nyelvről, amikből papírod volt, mielőtt egyetemre mentél, és nem szakmunkásképzőbe. :P
Nyilván a jogsit azért nem tennéd kötelezővé, mert vannak emberek, akik egyszerűen képtelenek normálisan vezetni. A nyelvekkel ugyan ez a szitu. Van, akinek rohadtul nincs érzéke hozzájuk. Arról nem is beszélve, hogy a többség csak azért nyomja át magát egy nyelvvizsgán, mert többletpontot ér, a nyelvvizsgája meg többre vitte volna vécépapírként.

kada

Quote from: Darkstar on 2012-07-11, 22:21:52
" A "legalább 2 idegen nyelv gimi végére" meg szerintem halva született ötlet. Van, akibe egyet sem lehet beleerőszakolni négy év alatt, nemhogy kettőt."
Általános végére 1, gimi végére 2. Szerintem nem túl durva. Vagy ha mégis, akkor meg menjen az illető szakmunkásképzőbe, az is kell. :p
Megvolt gimi végére a két nyelvvizsga, de ismerek olyat, akinek a BME diplomához csak a nyelvvizsga hiányzott jódarabig.
Van, aki csak egy nyelvet szedett össze sikeresen, és a másodikkal szenved (és az angol a második, csak hogy furcsább legyen számomra).

edit:
Quote from: Lythis on 2012-07-11, 23:00:34
Illetve kérlek mesélj arról a két nyelvről, amikből papírod volt, mielőtt egyetemre mentél, és nem szakmunkásképzőbe. :P
[...]
Arról nem is beszélve, hogy a többség csak azért nyomja át magát egy nyelvvizsgán, mert többletpontot ér
Felsőfok német (meg volt angol) hogy ne halál pocsék jegyeket kapjak, de már írtam. Pluszpontok FTW megvoltak :D

Mondjuk olyan suliba mentem, aminek a nyelvei érdekeltek is, nem olaszosba, te miért?

A nyelvérzékre már "előre" reagáltam kb veled egyetértve.

Darkstar

Illetve kérlek mesélj arról a két nyelvről, amikből papírod volt, mielőtt egyetemre mentél, és nem szakmunkásképzőbe. :P
Nagy összegben mertem volna fogadni, hogy ezt felhozod.  :lazza:  Gimi végén, ha nem vagyok egy spúr köcsög, simán lenyelvvizsgázhattam volna németből is. Azóta nyilván kopott, mert nem használom. Lehet fel kéne frisíteni, de nem akarom. Illetve egy ideje meg ugye ott a japán.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Cobra

Teljes vezetői engedély szerintem túlzás, de általános 7-ben a KRESZ már kötelező kellene, hogy legyen. 8-ban meg az EÜ oktatás.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Lythis

Quote from: Darkstar on 2012-07-11, 23:19:50
Nagy összegben mertem volna fogadni, hogy ezt felhozod.  :lazza:  Gimi végén, ha nem vagyok egy spúr köcsög, simán lenyelvvizsgázhattam volna németből is. Azóta nyilván kopott, mert nem használom. Lehet fel kéne frisíteni, de nem akarom. Illetve egy ideje meg ugye ott a japán.
Azt mondom, hogy az általad felvázoltak alapján te is szakmunkásképzőbe mennél. Így már rögtön nem olyan szimpatikus az egész, mi? :P

@Kada: Volt x nyelv a suliban, csak éppen nem választhattunk. Töri/Közgáz osztályba jártam, mi az olaszt kaptuk (az angol mellé).

Darkstar

FYI szakmunkásképző nem a gimi UTÁN van.  ::)
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Lythis

Quote from: Darkstar on 2012-07-11, 23:45:13
FYI szakmunkásképző nem a gimi UTÁN van.  ::)
Ott a pont, de a lényegen nem változtat: szerinted reális lenne nyelvtehetség alapján szelektálni, amo nonszensz.
Ahogy ráerőltetni a gyerekre egy nyelvvizsgát szintén nem az. Egy dolog, ha tanulod, mert érdekel/szükséged van rá/rád ragadt, és akkor már miért ne, és egy teljesen másik az, hogy tanulod, mert KELL. Mert nem feltétlen fogod minden nyelvnek hasznát venni (ismerek olyat, akinek megvan az esperanto, és BAROMI SOKAT HASZNÁT VESZI ÁM... ::) ). Persze mondhatod, hogy akkor ez és ez a nyelv, de azzal már majdnem ott vagyunk, mint a kötelező orosszal anno.

Darkstar

Took you long enough. :p

Egyébként sokan mondják, hogy a nyelvtanulásnak egyéb kedvező mellékhatásai is vannak (baromira fejleszti a memóriát meg még pár dolgot állítólag) de ehhez nem értek.
És még így is több értelmét látom, mint pl a sztochasztikus integrálásnak.

Egyébként meg dörgést hallok.  :hopp:
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Lythis

Quote from: Darkstar on 2012-07-12, 00:31:52
Took you long enough. :p

was busy enjoying the storm, sry :P

Ha azért kell nyelvet tanulnom, mert xyz tanáraim szerint marha hasznos, és amúgy marhára nem érdekel, akkor nem fogom érdekesebbnek tartani a sztochasztikus integrálásnál. Ezzel az erővel legyen kötelező fps-ekben halomragyilkolni egymást, mert javítja a koncentrálóképességet, a reakcióidőt, és a szem-kéz koordinációt is. :D

Lásd első sor btw: itt már esik - bár ahogy elnézem nem tart majd sokáig :/

Darkstar

QuoteEzzel az erővel legyen kötelező fps-ekben halomragyilkolni egymást, mert javítja a koncentrálóképességet, a reakcióidőt, és a szem-kéz koordinációt is.

Szerintem ezt mindenki örömmel fogadná. :D

Egyébként itt is elvonulóban van (nahát, ki hitte volna, amilyen messze vagyok). Fuck
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん