Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Cloud

Kuroi Tenshi

Quote from: Cobra on 2012-09-16, 23:20:31
Mint írtam az nem működik. Egyébként most találtam egy működő linket a Hardverheavenes moddolt driverhez, talán az jó lesz.

Az rettentő furcsa.
Esetleg valami alapos driver nyomait is törlő programot ráereszteni, hátha
beragadt a régi driverből valami? Asszem a driver-cleaner ilyesmi, de még
sose használtam.

Cobra

A gyári drivert kicsomagoltam és úgy is próbáltam indítani, akkor bejön a Catalyst install manager, custom installra meg felajánlja az install managert és ennyi. Mondjuk eleve a Sony saját updatere leszedte, de hibaüzenettel elszállt a telepítés.
Mindegy, valahogy megoldom, de továbbra is azt mondom, hogy Sony, Panasonic és Toshiba laptopot nem érdemes venni. Nem elég, hogy nincs gyári support, de még a hardvergyártók driverei se mennek fel (illetve wlan drivert tudtam frissíteni)
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Dreamcleaver

Quote from: Kuroi Tenshi on 2012-09-12, 22:28:41
Quote from: Dreamcleaver on 2012-09-12, 10:35:26
Egy i5-ös proci mellé milyen alaplapot érdemes venni? Nekem nem sokat mond rajta an intel chip kódneve.  :confused:
Írd meg a pontos típusát, mert i5 is már 3 különböző generációs procit takarhat,
amik nem mind kompatibilisek.

Hát megfogtál. Utoljára kb 3 éve vettem gépet. Melyikek a legújabbak? 50k körül kéne valami, amivel el tudok lenni újabb pár évig. Játékra kéne főleg.

LGA 1155 socketeseket néztem eddig.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

NLZ

ha a típusszám 3 jegyű, akkor első generációs, ha 4 jegyű, akkor az első jegy a generáció (2 vagy 3).
[reserved]

Dreamcleaver

Quote from: NLZ on 2012-09-17, 20:43:33
ha a típusszám 3 jegyű, akkor első generációs, ha 4 jegyű, akkor az első jegy a generáció (2 vagy 3).

Kösz. akkor pl egy

i5-3550 3.30 GHz és egy i5-2500 3.30GHz mi a különbség? Azonos frekvencia, cache, magszám, integrált GPU, még az áruk is ugyanannyi? 3-ik generáció jobb?

over every mistake
You just keep on trying
- GLaDOS

NLZ

3550 kicsit gyorsabb és kevesebbet fogyaszt, meg az integrált videója erősebb.
[reserved]

chilip

nu beműtöttem a tápot, és gyorsabb lett a gép  :3x3: :haha: lehet az előző már haldoklott?  ^^"

viszont most hogy a proci venti és a táp le lett cserélve, most a vidkari ventije hangoskodik egy kicsit  ^^" most már hallom, eddig a másik kettő elnyomta

Cloud

Tessék kitakarítani, ha így is hangos, akkor vga hűtőcsere. Sőt jobbat mondok, komplett vga csere. :D

Kuroi Tenshi

Quote from: Dreamcleaver on 2012-09-17, 20:13:33
Hát megfogtál. Utoljára kb 3 éve vettem gépet. Melyikek a legújabbak? 50k körül kéne valami, amivel el tudok lenni újabb pár évig. Játékra kéne főleg.

50k mire keret? Csak proci, vagy proci és lap?
Az újabb széria kicsivel gyorsabb, kicsivel kevesebbet fogyaszt; viszont
játékban úgyis a videókártya fog számítani.
Én ha most vennék, vennék tőle egy oem i5-2300-ast (4 mag, 2.8-3.1)
33k-ért, maradékból egy H61 vagy akár olcsóbb H67-es lap kijön (USB3
és SATA6Gbps legyen alap), még 2×4GB RAM, egy HDD vagy SSD vagy
mindkettő, s maradék meg VGA, mondjuk 6850/70 vagy 7850, amennyid
van rá.

Quote from: chilip on 2012-09-17, 23:45:51
nu beműtöttem a tápot, és gyorsabb lett a gép  :3x3: :haha: lehet az előző már haldoklott?  ^^"

viszont most hogy a proci venti és a táp le lett cserélve, most a vidkari ventije hangoskodik egy kicsit  ^^" most már hallom, eddig a másik kettő elnyomta

Just as planned :lazza:
Ja, ez egy ördögi kör, a jót könnyű megszokni. Aztán a vga hűtés után
már a winyókat is kihallani, annak zajcsillapítása és egy jobb, halkabb
házra cserélése jön ;D

Cloud

LeC nagyon jó arc, már bizniszeltünk, merem ajánlani...

chilip

Quote from: Cloud on 2012-09-17, 23:48:20
Tessék kitakarítani, ha így is hangos, akkor vga hűtőcsere. Sőt jobbat mondok, komplett vga csere. :D

hmm, ki fogom és megolajozom  ^^ de nem ma

Dreamcleaver

Quote from: Kuroi Tenshi on 2012-09-18, 00:04:16
Quote from: Dreamcleaver on 2012-09-17, 20:13:33

50k mire keret? Csak proci, vagy proci és lap?
Az újabb széria kicsivel gyorsabb, kicsivel kevesebbet fogyaszt; viszont
játékban úgyis a videókártya fog számítani.
Én ha most vennék, vennék tőle egy oem i5-2300-ast (4 mag, 2.8-3.1)
33k-ért, maradékból egy H61 vagy akár olcsóbb H67-es lap kijön (USB3
és SATA6Gbps legyen alap), még 2×4GB RAM, egy HDD vagy SSD vagy
mindkettő, s maradék meg VGA, mondjuk 6850/70 vagy 7850, amennyid
van rá.

Procira van az 50k-s keret. Magára a gépre kb 140-150k (monitor nélkül, de új ház az kell).

Úgyhogy akkor ahhoz az i5-3550 vagy hasonló kategriás procihoz kéne valami megbízható alaplap 20k körül. Max 30k, ha olcsóbba nincs megfelelő.

H67-esek akkor megbízhatóak, jó ár-teljesítmény arány? Márka?

H77 pl miben tud többet?

over every mistake
You just keep on trying
- GLaDOS

NLZ

usb3-at gyárilag kezel, egyébként nem sok különbség.
[reserved]

Cloud

Hoztak hozzám egy notit, hogy nem megy nézzem meg. Elindítva jelszót kér. Van valami lehetőség hogy bios jelszót eltávolítsuk a gépről? Vagy kuka?

(hp 6820s)

Selmo

Leszeded a hátulját, az alaplapról kiveszed a gombelemet, vársz 10 percet és visszarakod. Vagy felhívod a tulajt, hogy árulja már el a jelszót.

A tökéletesség unalmas.

Cloud

Beszéltem vele, nem tudja, azért küldte nekem hogy nézzem meg.  ::)

Kuroi Tenshi

Quote from: Selmo on 2012-09-24, 17:49:16
Leszeded a hátulját, az alaplapról kiveszed a gombelemet, vársz 10 percet és visszarakod. Vagy felhívod a tulajt, hogy árulja már el a jelszót.

Nem mindig ilyen egyszerű. Volt már olyan, hogy a notiban a biosban be lett
a hdd-re egy jelszó állítva, amit így se lehetett kiütni, a lemezt csak újra-
formázni lehetett.

kikuchiyo

Felmerül a kérdés, hogy egyáltalán miért akarja az ismerős, hogy a laptopról el legyen távolítva a jelszó, és miért nem tudja ő a jelszót.

Van egy szó, valami orgazmus, de nem jut eszembe pontosan...
Failure is the default option

Cloud

Na igen valamire gondoltam én is.

http://gepembernaploja.blog.hu/2010/07/20/amikor_a_hp_nal_elmennek_otthonrol_6820s

Egy szaros elemért nem szedem atomjaira a gépet. Foglalkozzon vele akinek hat anyja van.   

(most jutott eszembe hogy egyszer volt már ilyen gépem, és bár erős volt, inkább lecseréltem.)

Kvikveg

Quote from: Cloud on 2012-09-25, 00:02:26
Na igen valamire gondoltam én is.

http://gepembernaploja.blog.hu/2010/07/20/amikor_a_hp_nal_elmennek_otthonrol_6820s

Egy szaros elemért nem szedem atomjaira a gépet. Foglalkozzon vele akinek hat anyja van.   

(most jutott eszembe hogy egyszer volt már ilyen gépem, és bár erős volt, inkább lecseréltem.)
Ez a cikk kiutott. Aaaa...
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Nakedape

hát, ha hp 6735 b a laptop, akkor egy gyártási számot nézz meg rajta :angyali:
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Cloud

6820s de ezt írtam is.

Fazék

Quote from: Cloud on 2012-09-25, 07:15:37
6820s de ezt írtam is.
igen, ő is tud olvasni, a jövőre való tekintettel írta "poénból", mert ugye jelezte itt a fórumon is, hogy tőle egy olyat loptak el

Cloud

Nakedape

- laptop/ netbook témában mik a minőségi típusok? dell-en lonovon belül, vagy mit érdemes  megnézni?
apple nem érint asszem

- illetve netbookban, vagy méretében van megfizethető ami mondjuk heroes 5 / CS source esetleg picit több játékot visz?

Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Fazék

dell vostro vagy latitude sztem. a többi nem izgalmas. netbook-on meg felejtsd el a heroes 5-öt sztem.

motifator

Pedig ha minőségi netbookot keresel, akkor a MacBook Air-nél nem nagyon találsz jobb vételt.
De ha nem kell annyira kicsi, a legolcsóbb 13 colos MacBook Pro ugyanannyiba kerül, mint az olcsóbbik 13-as MacBook Air, és izmosabb egy fokkal, csak hát nem annyira pici.
Internet azt mondja egy Air simán viszi a CS:S-t.
Persze ha nem kell Apple, akkor ez van. De ha gondolod, menj el egy Apple boltba és nézz meg egy Air-t közelről, próbáld ki, fogdosd meg, hogy legalább tudd, hogy milyen, és úgy döntsd el, hogy kell-e vagy sem.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Darkstar

Az a baj, hogy errefelé sokkal inkább elszálltak az árak csodás kormányunknak köszönhetően, mint kint.
A legolcsóbb 11-es Air 330k.

[spoiler]Igazán jöhetne már egy iMac frissítés[/spoiler]
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

motifator

Hú, az tényleg jó sok. Hát, nemtom. Keress valakit, aki jár az USÁban a közeljövőben, és visz egyet haza neked kb. egy százassal olcsóbban :)
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.