Melyik animet láttad legutóbb? Hogy tetszett? - Archive #1 - 2004-05 - 2006-03

Started by Moloko, 2004-05-15, 22:21:16

Previous topic - Next topic

Dragon

Quote from: BruceMi van csak azért? És mit értesz az alatt, hogy szimplán "letudtam"? Ezt nem értem :confused:

Hát az van csak azért, hogy nem annyira tetszett.
Ne vedd zokon, csak a szóhasználatból (márminthogy "végigértem... akkor is végigértem") én ezt vettem ki.

És most hogy érzel az EoE után? Még sokkal :confused:-abb vagy?
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

Moha

Quote from: ShiroiEdit: bocs Moha, 18 perccel kicsúsztam - hozzáteszem: önhibámon kívül álló okok miatt. Úgyhogy mégegyszer:
Lehet, hogy hülye vagyok, de most nem igazán vágom, mire célzol...

Fazék

bevallom én sem vagyok egy nagy NGE fan... megértem, hogy kiváló anime-nek tekinti a nagy többség, de nekem pl nem jött be jópár eleme miatt. természetesen végleges véleménnyel csak egy második megtekintés után jövök elõ, most talán máshogy tekintek rá, hogy min. 20x annyi anime-t láttam azóta, mint az NGE megtekintése elõtt... talán nyáron szakítok majd rá idõt.

kisvirag

Ha már itt vagyok, és nincs jobb dolgom, had szoljak hozzá :)

Sajnos én álltalában AMV-ken élem ki magam, és igen kevés idõm van animéket nézni, de az elmúlt 2-3 hétben 2höz is szerencsém volt, amik nagyon tetszettek!

Az egyik a Ragnarok Animation (elég sokat játszottam a játékkal, igy jo hogy rákattantam. )a rajzolása nekem nagyon bejött, leszámítva egy-két karaktert, és bár eleinte nem volt valami hatalmas sztorija, a karakterek nagyon jól kivoltak személyiség ügyében találva.
(nem tom h volt e róla korábban szó, lusta voltam visszaolvasni...)

A másik pedig a Mahou Senshi Riui. ezt anno ilyen "melléktermékként" hoztam el egyik ismerõsömtõl, aki a Shaman Kinget írta ki nekem, meg a InuYasha soundtrackeket, és még sok hely maradt DVD-n, amire ez pont kifért. Mondtam jolvan, tedd oda.
Sokáig nem néztem meg, mert szolva lett, h "elborult" anime, most ezt ismerõsbõl kiindulva (aki Azumanga, meg Excel Saga rajongó) féltem tõle igencsak, zárójelben emlegetettek ugyanis nem nyerték el a tetszésemet, sõt, bevallom, én falra mászok tõlük (nem láttam sokat belõlük, de az is elég volt...)

Naaa, szóval ez megint az, hogy gyönyörû a rajzolása (ami nálam rendkívül fontos), és bár kicsit tényleg elborult, számomra élvezhetõ szinten, sõt!
Riui, a föszereplõ a 2. anime srác, akibe InuYasha után "beleszerettem". pedig InuYasha óta is jópár animét láttam már...
Az más kérdés, hogy szegényke (már Riui) nagyon baka.... bár én inkább azt mondanám... "egyszerû" :)
Még nem sikerült végignéznem, szóval folyamatban van :) de már nincs sok :)
Az emberek azért magányosak mert falakat építenek hidak helyett.

Dragon

Quote from: kisviragAz egyik a Ragnarok Animation (elég sokat játszottam a játékkal, igy jo hogy rákattantam. )a rajzolása nekem nagyon bejött, leszámítva egy-két karaktert, és bár eleinte nem volt valami hatalmas sztorija, a karakterek nagyon jól kivoltak személyiség ügyében találva.
(nem tom h volt e róla korábban szó, lusta voltam visszaolvasni...)
Hát ezt nézegetem, de az én ízlésemhez kissé gyerekesnek tûnik.
Persze azért aranyos.
Viszont neked, mint játékosnak nem volt zavaró, hogy
[SPOILER]
a nagy komoly lovagunknak:
1. komoly segítség kellett egy Clock Tower keeper lenyomásához, ennek ellenére
2. egyedül levert egy Golden Thief Bug-ot (MVP!!), mégis
3. a Whisperekkel nem tudott mit kezdeni, és egy nyamvadt pókicával is erõlködött
ezenkívül a Baphomet itt egy lomha dög, bunkó nagy kalapáccsal, míg a játékban olyan gyors, hogy észre sem vetted, már ledarál a kaszájával
és ami különösen fáj: még egyetlen Grimtooth -rohamot sem láttam az Iruga nevû Sin Cross-tól
[/SPOILER]
?
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,

Bruce

Quote from: bpka000Hát az van csak azért, hogy nem annyira tetszett.
Ne vedd zokon, csak a szóhasználatból (márminthogy "végigértem... akkor is végigértem") én ezt vettem ki.

És most hogy érzel az EoE után? Még sokkal :confused:-abb vagy?
Nem vettem zokon, télleg eléggé így lehet értelmezni... Nem tehetek róla, fogalmazásgátlót kell szednem, orvosi utasításra... :hehe:
Tetszett, nagyon is, csak van ami sokkal jobban.
Az EoE pedig még letöltés alatt áll, szóval arra még várnom kell... :beken: Szerda-csütörtök környékén talán meg is tudom nézni. Hiába, a kolesz eléggé... hogy is fogalmazzak... korlátolt.

And my soul from out that shadow that lies floating on the floor
Shall be lifted - nevermore!

gyroscope

en sem vagyok NGE fan, probaltam, de nem jott ossze. ellenben a junni kokki-t mar haromszor lattam ;-). (most neztem meg vegre a end of evangeliont. nem tudom, talan az NGE sokaknak tul elvont.)
a legutobbi meglepetes az Armitage III volt. amikor japanul neztem annyira nem fogott meg, de most, hogy felkerult az angol verzio, beleszerettem. nem is tudom miert, de tetszik. a foszereplok hangja, meg amikor a vegen feljonnek a betuk, hozza az a jo kis retro zene... cool.
the sun rises and sets. feelings go with the wind.

Marfy

Quote from: ShiroiNem mondjátok, hogy minden Ghibli ennyire szép ?

Szerintem mindegyik ennyire jó bár még nem láttam mindet de az eddigiek mind teccettek, remélem nem kell bennük csalódnom.

kisvirag

bpka000:

Nos... kh... furcsálltam, ja.
spoiler
ami a Baphometet illeti, egyébként is igencsak furán viselkedett... agr. MVP monsta, aztán életben hagyja õket...
különben volt más furcsálni való is, pl arra kíváncsi lennék,hogy Yuufa hogy lett second job, mikor soha nem láttam verekedni, azt meg kétlem, h Xp megoszto partiban lehettek volna...
whisper tekintetében: nem feltétlen kellett tisztában lennie avval, hogy nem hat rá a fizikai sebzés.
/spoiler
De asszem említettem is, hogy sztori szintjén nem tartom túl nagyra. a késõbbiekben értelmesedik valamit.
Bevallom, Irugánál azért nem tûnt fel, mert assassinig nem jutottam, annak nem ismerem a spelljeit.
Az emberek azért magányosak mert falakat építenek hidak helyett.

via_mala

Quote from: Shiroi?
P-Ü-F-Ö-L-I-K! Kézéllel, tálcával, egymást, macskát ütik. Hadd ne keressem ki, hogy melyik részben ki csinálja kivel és pontosan hogyan :)
Ez a püfölés leginkább csak Tomo-chan-ra jellemzõ, a többiek mind sokkal nyugisabbak. Az a dög macska meg - hidd el - megérdemli.  :lol:
Kedvencem Sakaki-chan volt, de Tomo-chan-on kívül mindenkiben lehet valami szeretnivalót találni. (Na jó Tomo-chan-ban is, de ahhoz már nagy jóindulat kell!)  :rolleyes:

Egyébként most néztem utána, a Love Hina-ban a kevenc Motoko Aoyama hangja ugyanaz volt, mint az Azumanga Daioh-ban Sakaki-é: Yuu Asakawa!
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács

via_mala

Quote from: Shiroi:beken:
...
 :cool:
Nem mondjátok, hogy minden Ghibli ennyire szép ?
Én már kevés híjján az összes Ghibli - Miyzaki - Takahata filmet láttam, és a bátran merem állítani, hogy kivétel nélkül maximális igényességgel animált mûvek, ráadásul a renkívül alaposan kidolgozott történetekhez általában nagyon jó zene is tartozik. The Hayao Miyazaki Web - Nausicaa.net
(Kevencem közülük a Mononoke Hime.)  :)
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács

Feldin

Quote from: ShiroiHa az Azumanga Daioh-ban Tomo, és a Da Capo-ban Mako, akkor ebben vagy Reika, vagy Futaba(inkább).
Ha nem talált, akkor vagy eddig hazudtál, vagy most teszed azt... :)

Futaba, már ha jól emlékszem a névre :D
A pulcsis csaj, akinek a húga a kaktuszos.
De kiismerhetõ vagyok...:rolleyes:

Blimp:
Készítsd nekem a Planets-et!!!

On: Megnéztem a Hanaukyo Maid tai címû animeot.
Egyszer nézõs. Néhol jó poénokkal. De ami nagyon idegesített hogy nincs vége!!!!!!!! egyszerûen el van vágva!

Quote from: ShiroiHogy ezt eddig miért nem néztem meg...
:jee:
Szép az animáció (de még mennyire!), van mondanivalója, az akciójelenetek is jók - csak sajnos rövid (2 OVA)! Minimum 13 rész kellett volna, mert sokmindent ki lehetett volna még hozni belõle! Így viszont marad a manga, mint utolsó remény (kétlem, hogy a '93-as animét folytatnák).
Egyetlen hibája: a rövidsége!
Én ezt a mangával kezdtem. És azután az anime nem is tetszett annyira megvágott volt. Ha meg lesz a teljes mangája akkor majd elkérném.

Quote from: TriviFeldin, ugye megmondtam! :D
Rajzstílusról ordít, hogy ugyanaz a csapat :)
Bizony bizony! Tanusítom, ez a megállapítás Trivi érdeme!

...

Azon a néhány szinti-pop-os zenei részen kívül egyelõre nem találok benne kivetni valót! Alapmû!

Edit: bocs Moha, 18 perccel kicsúsztam - hozzáteszem: önhibámon kívül álló okok miatt. Úgyhogy mégegyszer:  Nausicaa!

Shiroi! Minden Ghibli ilyen szép és szuper!!!! (és nekem még nincs meg mind... Asszem még 2 hiányzik... :()

Quote from: kisviragSokáig nem néztem meg, mert szolva lett, h "elborult" anime, most ezt ismerõsbõl kiindulva (aki Azumanga, meg Excel Saga rajongó) féltem tõle igencsak, zárójelben emlegetettek ugyanis nem nyerték el a tetszésemet, sõt, bevallom, én falra mászok tõlük (nem láttam sokat belõlük, de az is elég volt...)
Nem is tudom mit mondhatnék... :(

Quote from: via_malaEz a püfölés leginkább csak Tomo-chan-ra jellemzõ, a többiek mind sokkal nyugisabbak. Az a dög macska meg - hidd el - megérdemli.  
Kedvencem Sakaki-chan volt, de Tomo-chan-on kívül mindenkiben lehet valami szeretnivalót találni. (Na jó Tomo-chan-ban is, de ahhoz már nagy jóindulat kell!)  

Egyébként most néztem utána, a Love Hina-ban a kevenc Motoko Aoyama hangja ugyanaz volt, mint az Azumanga Daioh-ban Sakaki-é: Yuu Asakawa!
Nem vagyok pár napig és már mindenki engem povokál :)
Tomo chan a leglegleglegleg!!!!
http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Feldin

Quote from: Blimpoké, bocsánat, most próbáltam egy kicsit reálisan osztályozni, de oda is írtam hogy ha szigorúan tekintem, akkor annyi, különben kategóriájában és szórakoztatás szinten talán igazságosabb lenne a 8-8.5/10 csak valahogy a Planetes most annyira bejött nekem, hogy sztem annak rontotta volna az értékelését, ha adok a Tenchi OVA-ra egy 8.5-öt...  (amúgy amikor szigorúan értékelek, akkor az 5 az átlagos, a 6-os már érdemes az egyszeri megtekintésre, , a 7 a már ajánlott, 8 a kiemelkedõ 9 a kiváló 10 a tökéletes. 5 és az alatta levõkkel már nem szívesen foglalkozom (pl Elfen Lied)) meg hát az igazsághoz tényleg hozzátartozik, hogy tetszett, tetszett, csak valahogy mégse volt az igazi... ez van, ilyen vagyok  :)
Készítsd nekem a Planets-et!!! :)
On: Megnéztem a Hanaukyo Maid tai címû animeot.
Egyszer nézõs. Néhol jó poénokkal. De ami nagyon idegesített hogy nincs vége!!!!!!!! egyszerûen el van vágva!

topok:
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane

Feldin

Quote from: ShiroiHogy ezt eddig miért nem néztem meg...
:jee:
Szép az animáció (de még mennyire!), van mondanivalója, az akciójelenetek is jók - csak sajnos rövid (2 OVA)! Minimum 13 rész kellett volna, mert sokmindent ki lehetett volna még hozni belõle! Így viszont marad a manga, mint utolsó remény (kétlem, hogy a '93-as animét folytatnák).
Egyetlen hibája: a rövidsége!
Én ezt a mangával kezdtem. És azután az anime nem is tetszett annyira megvágott volt. Ha meg lesz a teljes mangája akkor majd elkérném.

topok:

Feldin

Quote from: TriviFeldin, ugye megmondtam! :D
Rajzstílusról ordít, hogy ugyanaz a csapat :)
Bizony bizony! Tanusítom, ez a megállapítás Trivi érdeme :)

topok:

Feldin

...
 :cool:
Azon a néhány szinti-pop-os zenei részen kívül egyelõre nem találok benne kivetni valót! Alapmû!
 :hail:

Edit: bocs Moha, 18 perccel kicsúsztam - hozzáteszem: önhibámon kívül álló okok miatt. Úgyhogy mégegyszer: :hail: Nausicaa!

Shiroi! Minden Ghibli ilyen szép és szuper!!!! (és nekem még nincs meg mind... Asszem még 2 hiányzik... :()

topok:

Feldin

Quote from: kisviragSokáig nem néztem meg, mert szolva lett, h "elborult" anime, most ezt ismerõsbõl kiindulva (aki Azumanga, meg Excel Saga rajongó) féltem tõle igencsak, zárójelben emlegetettek ugyanis nem nyerték el a tetszésemet, sõt, bevallom, én falra mászok tõlük (nem láttam sokat belõlük, de az is elég volt...)
Nem is tudom mit mondhatnék... :(

topok:

Feldin

Quote from: via_malaEz a püfölés leginkább csak Tomo-chan-ra jellemzõ, a többiek mind sokkal nyugisabbak. Az a dög macska meg - hidd el - megérdemli.  :lol:
Kedvencem Sakaki-chan volt, de Tomo-chan-on kívül mindenkiben lehet valami szeretnivalót találni. (Na jó Tomo-chan-ban is, de ahhoz már nagy jóindulat kell!)  :rolleyes:

Nem vagyok pár napig és már mindenki engem povokál :)
Tomo chan a leglegleglegleg!!!!

topok:

.Attila

Quote from: via_malaEgyébként most néztem utána, a Love Hina-ban a kevenc Motoko Aoyama hangja ugyanaz volt, mint az Azumanga Daioh-ban Sakaki-é: Yuu Asakawa!
Heh, pont õk a kedvenceim mindkettõben :)

sirtomi

Sikerült a hétvégén befejezni a Haibane Renmei címû fantasztikus sorozatot. Teljesen odaszögezett a képernyõ elé.
Nagyon nagy élmény volt végig nézni. A grafika megint fantasztikus volt, mint a Lain-ben. A történet pedig zseniális.
Férfiasan bevallom az utolsó részen el is sírtam magam.  :)

Örök hála SysOP-nak hogy ajánlotta.
Én is ajánlom mindenkinek.

Damnatus

Hali!

Nekem benne van a top 5-ben. Nagyon jó a Haibane Renmei hangulata van.

sirtomi

Quote from: DamnatusHali!

Nekem benne van a top 5-ben. Nagyon jó a Haibane Renmei hangulata van.
Nálam is bent van a Top5 -ben. Talán az élre is felkerülhet, bár még nem láttam túl sok anime-t, de igyekszem :)

Damnatus

Hali!

Nekem is van mit néznem még, úgyhogy lehet, hogy ki fogkerülni a top5-bõl, de akkor top10-em lesz.

Moha

Quote from: via_malaEgyébként most néztem utána, a Love Hina-ban a kevenc Motoko Aoyama hangja ugyanaz volt, mint az Azumanga Daioh-ban Sakaki-é: Yuu Asakawa!
Én már eddig is tudtam. Eleve hallani, hogy ugyanaz a hang. Én legalább is már az elején "gyanakodtam", aztán utánanéztem, és igazam lett. :D

Amúgy Ghibli ügyben:
Nemrég néztem meg az Umi ga Kikoeru-t, és háát, nem tûnt nagy számnak. Az animáció az szép, bár néhol nagyon látszik, hogy fényképbõl csinálták. Mindenesetre meg fogom nézni még egyszer "tiszta fejjel", mert eléggé kómás voltam, és ha Meske nincs mellettem, talán el is alszok. Mentségemre legyen szólva: elõtte való nap alig aludtam 4 órát, szóval nem a film volt unalmas...
Addig inkább nem is mondok róla többet.

Dragon

Quote from: kisviragDe asszem említettem is, hogy sztori szintjén nem tartom túl nagyra. a késõbbiekben értelmesedik valamit.

Hát igen, eléggé zavaros a történet, alig bírom követni, hogy melyik jelenet mikor történik. Ráadásul sok helyen logikátlanul történnek a dolgok (olyanok is vannak, mint amikor a filmekben a jelenetet két napon veszik fel, de a második nap már elfelejtik odatenni a hamutartót, meg ilyenek)
De azért annak, aki játszik és kicsit megszállott, tetszhet, hogy viszontlát egy csomó ismerõs dolgot.

Marfy

Quote from: Moha"tiszta fejjel", mert eléggé kómás voltam

Kicsit becsicssentettél? :_piszka:  :hopp:

Pirula

Átestem az elsõ Full Metal Panic-omon, nem szotyi az a sorozat. Jó, sztori szinten nem értek olyan meglepetések hogy kapkodnom kellett a fejemet hogy: "Húúú, ez most hogy, miért történt, ki-kivel is van éppen?", de hogy lelazítsam az agyamat, na arra pont jó volt. Szép kivitelezés, zúzós akciójelenetek, jó zene, jópofa karakterek, románcos részek sem voltak túlcukrozva. A poénok nálam nagyon ültek, mondjuk hülyén nézhettem ki amint fejhallgatóval a buksimon majdnem sírva röhögök az egyébként csendes szobában a monitor elõtt.
Ma este belecsapok a második sorozatba. Rakkendroll.

Crassus

Sziasztok! bocs ,hogy itt kérdezem meg,de valaki nem tud helyet ahonnan a ROBOTECH MACROSS SAGA-t letudom szedni?? vagy ha valakinek meglenne és volna kedve lemásolni nekem azt nagyon megköszönném!

Drótmalac

Quote from: CrassusSziasztok! bocs ,hogy itt kérdezem meg,de valaki nem tud helyet ahonnan a ROBOTECH MACROSS SAGA-t letudom szedni?? vagy ha valakinek meglenne és volna kedve lemásolni nekem azt nagyon megköszönném!
A macross Saga-t keresd az ftp-n Super Dimenfional Fortress Macross-címen :)

Crassus

KIRÁÁÁÁÁLY!!!!!! 13v14 éve nem láttam kb:)akkor a 2. privát üzim már tárgytalan!:)