Melyik animet láttad legutóbb? Hogy tetszett? - Archive #1 - 2004-05 - 2006-03

Started by Moloko, 2004-05-15, 22:21:16

Previous topic - Next topic

sirtomi

Most néztem meg a Najica-t.
Nagyon tetszett. Az Agent Aika után nem gondoltam volna, hogy ez nagyon jó lesz.
Nagyon szépen van megrajzolva, nagyon jók az akció jelenetek, és a történet is egész jó. Az összhatás király.
Nagyon feldobja a hangulatot a zenéje, szerintem nagyon jó.
Az ecchi, akció rajongóknak mindenképpen ajánlom, de a drámai szál miatt másoknak is. :)

Fazék

Quote from: ItachiBocsi ,de Uchiyamada az az igazgatóhelyettes neve.... :rolleyes: Te szerintem Yoshikawa ra gondoltál.. ;)
hát igen ezt rendesen félrenéztem...  :o

Moha

Quote from: NokiMoha ajánlásával megnézetem ezt a fantasztikus filmet.
Aranyos a történet humorral fûszerezve és a zene is :cool:.
Akár reggelig is el tudtam volna nézni annyira teccett.
Számomra az egyetlen negatívum hogy olyan hirtelen vége lett.
Eddig ez a legjobb Ghibli film amit láttam, és mindenkinek tudom ajánlani.
Ja és Jiji :cool:. :)
Igen, tényleg kicsit hirtelen lett vége. Én az elején azt hittem, hogy végig fogja követni a történet az egész tanulóévét.
Amúgy Jiji is cool. Angol szinkronnal viszont inkább ne hallgasd meg. Jijinek kb olyan hangja van, mint Salemnek a Sabrina-ban.

Maron

Ma fejeztem be az 52 részt, és nagyon-nagyon tetszett  :zen: Ahol kellett, ott fogyott a pzs rendesen  :beken: , máskor meg  :lul:. Csak ajánlani tudom!  :whoah:

Az OVAba is belekezdtem, és hát... kezdem érteni, hogy miért utálják ennyire. Meg már párszor néztem is közben, hogy  :wtf: .

Fazék

Quote from: MaronMa fejeztem be az 52 részt, és nagyon-nagyon tetszett  :zen: Ahol kellett, ott fogyott a pzs rendesen  :beken: , máskor meg  :lul:. Csak ajánlani tudom!  :whoah:

Az OVAba is belekezdtem, és hát... kezdem érteni, hogy miért utálják ennyire. Meg már párszor néztem is közben, hogy  :wtf: .
hát igen, az OVA-k tényleg nagyon gyengék sajnos (és finom voltam)...
a TV sorozat még nagyon az elsõ anime-im között volt, anno nagyon tetszett! egyedüli bajom a sorozattal, hogy túl sokszor mondogatják egymás neveit, de amúgy mind érzelmileg, és poén szinten tökéletes volt :)

Mattanja

Egy könnyed kis romantikus történet, meglepõen értelmes gondolatokkal - mármint érzelmek szavakba öntésével. Ráadásul szép a zene és rajz is. Semmi korszakalkotó, de aki szereti ezt a stílust, az nézze meg, mert kellemes lesz rá visszagondolni! Én nem bántam meg!
Még valami: egyes site-okkal ellentétben szerintem nem dráma. Csak néhány fiatal barát szerelmi életérõl szóló rövid történet, néhány poénnal.
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

Moha

Quote from: ShiroiEgy könnyed kis romantikus történet, meglepõen értelmes gondolatokkal - mármint érzelmek szavakba öntésével.
Igen. Van mondanivalója, nem csak egy üres történet.
QuoteRáadásul szép a zene
De még mennyire!!! Én elõször a zenéjét hallottam, és amiatt töltöttem le az animét. ;)
Amúgy szerintem sem igazán dráma. Inkább egy könnyed romantikus történet. Vannak benne elgondolkodtató részek, de az még nem drámai.

Csak azt sajnálom, hogy elég gyenge minõségben van fent az ftp-n. Valaki megszánhatná a társaságot egy jobb verzióval. Bár én eddig DC-n is csak ezt a verziót találtam...

Mattanja

Quote from: MohaCsak azt sajnálom, hogy elég gyenge minõségben van fent az ftp-n. Valaki megszánhatná a társaságot egy jobb verzióval.
Hai, hai. Ezt elfelejtettem mondani ... mármint írni. Az elsõ hat rész valahogy nem az igazi. Kicsit sok a gamma...
8]]=((

Moha

Most fejeztem be. Tök jó! :cool:
Rengeteg lol jelenet van benne, no meg egy jó adag ecchi... :hehe:
A 3 perverz srác, akik állandóan meglesik a csajokat :lol: Meg a "zombi" srác, aki folyton unott képet vág... :D:D:D:D
Ergo a karakterek szerintem tök jól ki lettek dolgozva.
Viszont az utolsó 2 résznél  :eeek: így néztem ki a fejembõl, hogy mekkora fordulatot vett hirtelen az egész. Spoiler:Addig egy sima lol kategóriás ecchi volt, kis romantikával, aztán kiderül, hogy Midori a jövõbõl jött vissza.... Hát néztem egy nagyot!
Szóval befejezésnek egyáltalán nem erre számítottam. De ettõl függetlenül jó volt.

10 pontból 7
Ajánlom annak, aki szeretne kicsit röhögni és szereti az ecchi-t. Aki viszont 100% happy endet vár, az inkább ne nézze meg az utolsó 2 részt.

Még az OVA hátra van, majd utána lehet, hogy írok még egy összefoglalót.
Bár most néztem, az OVA korábban készült, mint a TV sorozat?

Mattanja

Quote from: MohaMost fejeztem be. Tök jó! :cool:
Mi a...? Összebeszéltél Feldinnel? Épp tegnap beszéltünk arról, hogy megnéztem-e már, ezért ma elkezdtem letölteni, és kb. 2 órája azon gondoldom, hogy végignézzem-e az Azumangát(9 rész van hátra), vagy elkezdjem a Green Green-t? Már tudom a választ...  ;)
8]]=((

Isi101

Nemrég néztem végig az Oh my goddesst, és nagyon kedves, aranyos a sorozat, a mozi pedig még jobban tetszett.
Utána a hack sorozatjait néztem végig,érdekes, ahogyan a párhuzamosan futó sorozatok - mint a tükör két oldala - mutatják a történéseket.
(jó tudom, ez nem egészen pontos...)
A görbe tükör(Gift) viszont nem túlzottan tetszett, talán a túl elvont rajzolási stílusa miatt.

Mattanja

Quote from: MohaBár most néztem, az OVA korábban készült, mint a TV sorozat?
Mármint melyik OVA? Az egyik 2002-es, a másik(Erolutions) 2004-es, a sorozat pedig 2003-as.
8]]=((

Moha

Quote from: ShiroiMármint melyik OVA? Az egyik 2002-es, a másik(Erolutions) 2004-es, a sorozat pedig 2003-as.
Szerintem a 2002-es. (legalább is az Erolutions szó nem szerepel benne) Mindenesetre a TV sorozathoz nem sok köze van a történetnek, csak a szereplõk maradtak.
És azt kell mondjam, a sorozathoz képest eléggé gyenguc. Az ecchi jelleg megvan, de a rajzolás... szegények eléggé hülyén néznek ki. De persze ez relatív. Ha ezt nézem elõször, akkor lehet, hogy nem tûnnének ilyennek.
Meg aztán elég rövid is ez az OVA, és nem sokminden történik benne. Mindegy.  1x meg lehet nézni...

Mattanja

Quote from: MohaMindenesetre a TV sorozathoz nem sok köze van a történetnek, csak a szereplõk maradtak.
Az elõzõ postod után megnéztem az elsõ részt, és az alapján úgy gondolom, hogy valaminek történnie kellett az elsõ OVA-ban.SpoilerVagy az majd késõbb derül ki, hogy Yuusuke-nek mire kellene emlékeznie Midorival kapcsolatban, és miért van ellentét a két lány(Midori és Reika) között?Spoiler vége
No matter, holnap végignézem az OVA-kkal együtt(már amennyiben a fent lévõ kettõ nem ugyanaz), aztán majd csak kiderül, mi a helyzet?
8]]=((

Feldin

Quote from: DrótmalacTöbben is írták, hogy jó, hát elkezdtem megnézni az Azumanga Daioh-t.
Soha nem gondoltam volna, hogy ilyesmi esetleg bejön(általában a leírása alapjánbiztosan nem töltöttem volna le), de sokaknak igaza volt tényleg jó, és tettszik.  :)

:D
Ugye ugye!!!

Quote from: Blimpja és köszönet Feldinnek, hogy véletlenül(?) ezt az anime-t is odaadta azok mellett, amiket kértem :D

Semmi se véletlen! Karma!
Majd én is megnézem :)

Quote from: roderickGTO FOREVER!!!!

Ha tudsz japánul olvasd el a mangát, hameg nem akkor meg fordíttasd le valakivel, mert az anime kb. 20 kötetet dolgoz fel és van még 5 és ahogy olvastam egy summaryban más a vége... csak sajna elég lassan halad csapat aki fordítja, asszem az 1-11 és 20 kötet van csak kész. (Legalább is amikor utoljra néztem.)

Érdemes belenézni amúgy a GTO live action feldolgozásába... annyira gáz, hogy ... már nem is vicces...
najó meggyöztem magam, hogy nem is érdemes belenézni, csak a bátraknak... (az eredeti történethez viszont nincs annyira sok köze)

edit: ja ök csinálják angolra: http://www.manga-underground.org/
most nézem még mindig eléggé összevissza fordítgatják...

Honnan tom beszerezni a japánt?????????????????

Quote from: Blimptanulok, tanulok, de azért még van min 1 év, hogy nekiugorjak egy manga végigolvasásának (és rohadtul optimista voltam a becsléssel... (nem is képzelem mennyire)) amúgy köszi a tippet, ráakartam kérdezni a manga-ra, de írás közben kiment a fejembõl... :rolleyes:

a LA változatokat pedig messze elkerülöm, mert enyhén szólva nem az én stílusom...

de ahogy már te is mondtad GTO FOREVER!!!  :D

Szerintem pusztán kandzsilag voltál elhamarkodott :D

Quote from: ShiroiAz elõzõ postod után megnéztem az elsõ részt, és az alapján úgy gondolom, hogy valaminek történnie kellett az elsõ OVA-ban.SpoilerVagy az majd késõbb derül ki, hogy Yuusuke-nek mire kellene emlékeznie Midorival kapcsolatban, és miért van ellentét a két lány(Midori és Reika) között?Spoiler vége
No matter, holnap végignézem az OVA-kkal együtt(már amennyiben a fent lévõ kettõ nem ugyanaz), aztán majd csak kiderül, mi a helyzet?
Késõbb biza.
2004-es ova? Az lehet nekem nincs. Hm. Majd csekkolom.
http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Feldin

Quote from: Blimpja és köszönet Feldinnek, hogy véletlenül(?) ezt az anime-t is odaadta azok mellett, amiket kértem :D

Semmi se véletlen! Karma!

topok:
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane

Feldin

Quote from: roderickGTO FOREVER!!!!

Ha tudsz japánul olvasd el a mangát, hameg nem akkor meg fordíttasd le valakivel, mert az anime kb. 20 kötetet dolgoz fel és van még 5 és ahogy olvastam egy summaryban más a vége... csak sajna elég lassan halad csapat aki fordítja, asszem az 1-11 és 20 kötet van csak kész. (Legalább is amikor utoljra néztem.)

Érdemes belenézni amúgy a GTO live action feldolgozásába... annyira gáz, hogy ... már nem is vicces...
najó meggyöztem magam, hogy nem is érdemes belenézni, csak a bátraknak... (az eredeti történethez viszont nincs annyira sok köze)

edit: ja ök csinálják angolra: http://www.manga-underground.org/
most nézem még mindig eléggé összevissza fordítgatják...

Honnan tom beszerezni a japánt?????????????????

topok:

Feldin

Quote from: Blimptanulok, tanulok, de azért még van min 1 év, hogy nekiugorjak egy manga végigolvasásának (és rohadtul optimista voltam a becsléssel... (nem is képzelem mennyire)) amúgy köszi a tippet, ráakartam kérdezni a manga-ra, de írás közben kiment a fejembõl... :rolleyes:

a LA változatokat pedig messze elkerülöm, mert enyhén szólva nem az én stílusom...

de ahogy már te is mondtad GTO FOREVER!!!  :D

Szerintem pusztán kandzsilag voltál elhamarkodott :D

topok:

Feldin

Quote from: ShiroiAz elõzõ postod után megnéztem az elsõ részt, és az alapján úgy gondolom, hogy valaminek történnie kellett az elsõ OVA-ban.SpoilerVagy az majd késõbb derül ki, hogy Yuusuke-nek mire kellene emlékeznie Midorival kapcsolatban, és miért van ellentét a két lány(Midori és Reika) között?Spoiler vége
Késõbb biza.
2004-es ova? Az lehet nekem nincs. Hm. Majd csekkolom.

topok:

Fazék

Quote from: FeldinSemmi se véletlen! Karma!
azért csak óvatosan az én ízlésemben való bizalommal... :rolleyes:

School Rumble
már nem emlékszem, hogy ki, de valaki ajánlotta, hogy úgy hallotta hogy ... szóval állítólag Azumanga utódként emlegetik sokan ezt a jelenleg is futó sorozatot. eddig 4 rész van fansub-olva, ezeket megnéztem és hááát... lehetséges, hogy az Azumanga-s hasonlítás miatt, de nekem nem jön be különösebben, a 4 rész alatt alig nevettem valamit, és azok se a fetrengõsek voltak. talán túlságosan is azt figyelem benne, hogy egyes poénokat, jeleneteket  honnan nyúltak, mennyire próbál hasonlítani az Azumanga-ra (ami utalás max a nyelvtani poénokból és néhány rajzolási stílushasonlóságból eredõen jutott volna csak az eszembe) stb. szóval én nem akarok elriasztani senkit, de én eddig nem vagyok elájulva tõle...

Shadowolf

Quote from: FeldinHonnan tom beszerezni a japánt?????????????????

Pl azokban a kötetekben is van GTO manga amiket az alapítványból hoztunk. ;)

Quote from: BlimpSchool Rumble
már nem emlékszem, hogy ki, de valaki ajánlotta, hogy úgy hallotta hogy ... szóval állítólag Azumanga utódként emlegetik sokan ezt a jelenleg is futó sorozatot.

Az a valaki én voltam. Mindenesetre ezek után asszem én is megnézem, és majd nyilatkozom róla. :)

Fazék

Quote from: ShadowolfAz a valaki én voltam. Mindenesetre ezek után asszem én is megnézem, és majd nyilatkozom róla. :)
gyanús volt, hogy te voltál, de nem mertem biztosra mondani :D
amúgy sztem is aki szereti a stílust, inkább nézze meg és döntse el maga. azt elfelejtettem mondani, hogy a záró dal viszont nagyon tetszik, a szöveg, a zene, az egész! :D mostanában sajnos nagyon kevés olyan opening/ending-el találkozom, amit hajlandó vagyok másodszor is végignézni...

Feldin

Quote from: ShadowolfPl azokban a kötetekben is van GTO manga amiket az alapítványból hoztunk. ;)

Az a valaki én voltam. Mindenesetre ezek után asszem én is megnézem, és majd nyilatkozom róla. :)

És teljes?

topok:

.Attila

Quote from: Shiroia másik(Erolutions) 2004-es
És ez meg is van neked? Nekem csak a trailer-e van meg. Ez már nem ecchi, hanem hentai is, és bevallom, engem nem érdekel a hentai, de ez azért igen :)

Damnatus

Hali!

Quote from: Trivibevallom, engem nem érdekel a hentai, de ez azért igen :)

Detto.

Manu

Quote from: Blimpazért csak óvatosan az én ízlésemben való bizalommal... :rolleyes:

School Rumble
már nem emlékszem, hogy ki, de valaki ajánlotta, hogy úgy hallotta hogy ... szóval állítólag Azumanga utódként emlegetik sokan ezt a jelenleg is futó sorozatot. eddig 4 rész van fansub-olva, ezeket megnéztem és hááát... lehetséges, hogy az Azumanga-s hasonlítás miatt, de nekem nem jön be különösebben, a 4 rész alatt alig nevettem valamit, és azok se a fetrengõsek voltak. talán túlságosan is azt figyelem benne, hogy egyes poénokat, jeleneteket  honnan nyúltak, mennyire próbál hasonlítani az Azumanga-ra (ami utalás max a nyelvtani poénokból és néhány rajzolási stílushasonlóságból eredõen jutott volna csak az eszembe) stb. szóval én nem akarok elriasztani senkit, de én eddig nem vagyok elájulva tõle...

Én is pont így ugrottam rá és pont ez a véleményem, kár volt azért az azu-s hasonlatért, (de kérlek Shadowolf magadra ne vedd). Ha egyébként nem azt keresed benne, a maga nemében egész kedves, pihentetõ :). Egy azu-clone rosszabb lenne.

Mattanja

Quote from: TriviÉs ez meg is van neked?
Ha az ftp-n ez van fennt, akkor amint be tudok lépni a saját gépemrõl (elvileg az axelero-nak köszönhetem, hogy ma délutántól megint nem megy a usteam) kiderítem, hogy az az-e? Úgy emlékszem, hogy olyan 230 mega körüli, tehát pont egy OVA-nyi a mérete. Ha viszont neked is onnan van...
8]]=((

.Attila

Látom fent van, már jön is lefele :)
A sorozatot és a másik OVA-t is már régen raktam fek, tehát akkor minden megvan.

Moha

Most töltöm torrenten. Na, ha már ennyien emlegetitek, akkor kénytelen leszek én is belenézni és majd véleményezem.

Edit: Na, az elsõ részt megnéztem. Azumanga-klón? Hát nem is tudom. Engem speciel Tenma sokkal inkább Maharo-ra emlékeztet. (Ecchi nanoha... :D)
De majd meglátjuk.

Feldin

Quote from: TriviLátom fent van, már jön is lefele :)
A sorozatot és a másik OVA-t is már régen raktam fek, tehát akkor minden megvan.
Trivi! Ezt hozd ha jössz majd a géppel! Mikor végzel a zh-zással?

topok: