Mivel játszottál legutóbb, hogy tetszett?

Started by Fazék, 2004-11-22, 02:38:44

Previous topic - Next topic

Damnatus

Hali!

Végigvittem a CoDot. Az orosz rész volt, ami megmentette a játékot. Nagyon bejött. A MoHAA-val végigjátszottam a Ryan közlegényt, A CoD-dal meg az Ellenség a kaspuknált.
Nagyon bejött az orosz rész. Nyomja a propagandát a politikai tiszt a csónakban. Nem kaptam fegyvert, csak lõszert. A Reichstag elfoglalása. A tankozás mind bejött! (az angol, amcsi részek már uncsik voltak).

roderick

Quote from: NokiHa már SimCity4 akkor én ajánlom a Sims2 ez mekkora játék számomra teljes kikapcsolódást nyújt nagyon szép a karakterek kidolgozása és a mozgásuk is, hát amikot tácolnak  :lol: .
Próbáljátok ki megére és rengeteg új lehetõség van benne ami az 1ben nem volt.

Azt is szeretem, az egy egy nagyon nagy ötlet volt, a 2. meg nagyon igényesen van megcsinálva... csak az a bajom, hogy egy csomó dolgot kihagytak belöle, hogy tudják nyomatni a kiegészítöket... még hálisten, hogy lopok csalok és nem kerül pénzembe (meg idióta növérem úgyis megveszi).
Asszem tavasszal jön az elsö kiegje, ahol lehetsz egyetemista is, meg lakhatsz koleszban stb.stb.
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Fazék

Quote from: DamnatusVégigvittem a CoDot. Az orosz rész volt, ami megmentette a játékot. Nagyon bejött. A MoHAA-val végigjátszottam a Ryan közlegényt, A CoD-dal meg az Ellenség a kaspuknált.
Nagyon bejött az orosz rész. Nyomja a propagandát a politikai tiszt a csónakban. Nem kaptam fegyvert, csak lõszert. A Reichstag elfoglalása. A tankozás mind bejött! (az angol, amcsi részek már uncsik voltak).
nekem újdonság volt az egész, vagyis szerencsére az egész játékot élveztem. legutóbb... fogalmam sincs, milyen FPS-el játszottam (vittem végig), de az biztos, hogy még egy háborús témájúvalt se, mert az FPS-ek nem az én világom, de az alapjátékban az összes küldetés újdonságot hozott stílusban (bár tény, hogy nekem is az orosz rész jött be a legjobban a Pavlov pályával meg pláne :D), most a kiegészítõnél érzek már egy kis erõltetett játékot a részemrõl, de azért még itt is tudnak meglepetést okozni, a bombázós rész pl átkozottul hangulatos volt! de most már tervbe van véve a MohAA is, mint már azt hiszem lejjebb is írtam :)

Quote from: RoderickRambózásnak én azt értettem, amikor egyedül kidobanak valahol messze a front mögött, ahol valamit meg kell semmisíteni, ellopni meg ilyesmik, MohAA-ban normaindián kívül szinte csak ilyen volt, CoD-ban meg az angol szál volt erösen ilyen, nemtom kiváncsi lennék arra a vezérkarra aki ilyen akciókat szervez...
ja igen, az tényleg egy kicsit fura, de én pl pont örültem a gátrobbantgatós küldetésnek, hogy végre egy kicsit sunyi sniper-ezgethetek :D , ill. most még ilyen egyedül mentél küldetés a hajós ugrik be, de az elején ott se voltál teljesen egyedül, de az alacsony létszám azért ott megérthetõ sztem :)

Marfy

Quote from: roderickAzt is szeretem, az egy egy nagyon nagy ötlet volt, a 2. meg nagyon igényesen van megcsinálva... csak az a bajom, hogy egy csomó dolgot kihagytak belöle, hogy tudják nyomatni a kiegészítöket... még hálisten, hogy lopok csalok és nem kerül pénzembe (meg idióta növérem úgyis megveszi).
Asszem tavasszal jön az elsö kiegje, ahol lehetsz egyetemista is, meg lakhatsz koleszban stb.stb.
Aszem 7 lesz hozzá és azt is meg kell venni micsoda üzleti fogás :).
Most is koleszban lakom úgyhogy az nem lesz ismeretlen számomra:D, de biztos jó lesz a kiegészítõ.

Damnatus

Hali!

Tényleg, mi a CoD kiegészítõjének a címe?

Dragon

Quote from: DamnatusHali!

Tényleg, mi a CoD kiegészítõjének a címe?
United Offensive
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

Damnatus

Hali!

Én azt hittem azzal játszottam  :wtf: . Na mindegy, akkor utánanézek. És a MoHAA-nak mi a kiegjének a címe?

Dragon

Hát van ugye a MOHAA
meg a MOHPA

a kiegek pedig megtekinthetõk az EA Games honlapján a Game FInder-bõl
van egy Breakthrough, meg egy Spearhead, illetve egy az alapjátékot és a két kieget tartalmazó War Chest nevû cucc.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,

Damnatus

roderick

Quote from: NokiAszem 7 lesz hozzá és azt is meg kell venni micsoda üzleti fogás :).
Mondjuk eléggé félek a dologtól... mert az alap Sims ugyebár 300 mega volt... Nos mikor 3 óra instalálgatás után felraktam minden kieget hozzá már 8 giga körül járt, erre nõvérem megjegyezte, hogy az semmi, hisznetröl még semmit se tölöttem le hozá... És a 2-nél az alapjáték 4 Giga.... félek külön winchster kell majd neki, csak azért mert havonta egy nap rámjön a játszhatnék...

QuoteMost is koleszban lakom úgyhogy az nem lesz ismeretlen számomra:D, de biztos jó lesz a kiegészítõ.
Mondjuk az egész játékról el lehetne mondani valami ilyesmit...

Amúgy még midnig Simcity4-et játszom, azóta folyamatosan... asszem lassan orvos kell...

Rounin

Spellforce... és most még nem tudom mit gondoljak róla. Elsõre tetszik. :) (megint rövid vagyok :( )

Bruce

Quote from: RouninSpellforce... és most még nem tudom mit gondoljak róla. Elsõre tetszik. :) (megint rövid vagyok :( )
Nekem másodszorra is tetszett, de amíg be nem fejeztem a Final Fantasy 7-et, szó sem lehet róla, de utána meg valszeg a 9 jön, szóval Spellforce még várat... De az biztos hogy jó játék, mert haveromnál láttam... nagyon durván tolta, de figyelmeztetett, hogy a varázslókasztokkal vigyázni kell, mert nem eccerû velük az élet ;) nehezebb, mint más játékokban... De az biztos, hogy sort kerítek rá én is.

And my soul from out that shadow that lies floating on the floor
Shall be lifted - nevermore!

Rounin

Quote from: BruceNekem másodszorra is tetszett, de amíg be nem fejeztem a Final Fantasy 7-et, szó sem lehet róla, de utána meg valszeg a 9 jön, szóval Spellforce még várat... De az biztos hogy jó játék, mert haveromnál láttam... nagyon durván tolta, de figyelmeztetett, hogy a varázslókasztokkal vigyázni kell, mert nem eccerû velük az élet ;) nehezebb, mint más játékokban... De az biztos, hogy sort kerítek rá én is.

Hümm hümm. Az biztos, hogy több rpg-elem van benne, mint a warcraft3-ban. Kellemesen látványos is, az intro bár nem blizzard-szintû, de nagyon hangulatos (a két fõmágus nagyon eltalált figura), viszont a játékban szvsz csapnivaló a szinkronmunka :(

Damnatus

Hali!

Kipróbáltam a Battle for Middleearth-öt. Vajon jó lett az erõegyensúly? Mordornál a troll és az olifánt nagyon erõsnek tûnik!

roderick

Kipróbáltam a Battle for Middleearth-öt. Vajon jó lett az erõegyensúly? Mordornál a troll és az olifánt nagyon erõsnek tûnik!

Igazából elvileg sokadik szintre felfejlesztett ijászokkal le lehet öket simán szedni, állítólag... én is szenvedtem velük, föleg a fekete kapunál szinte az egész seregem megölték az olifántok, még szerencse, hogy annyira anti-feelinges a játék, hogy volt ott 2 bázisom így újratelmeltem a seregem, meg a hösöket:eeeek:... de ha orkokkal vagy akkor az entek hasonló problémát okkoznak és nincs gyógyítás náluk:(

Damnatus

Hali!

Rohan a legerõsebb, a hõsök beaprítanak mindent. 3 hobbit + Legolas lelõtte az ellent, mielõtt odaért volna. Igaz, hogy a kezdõáruk magas, de 50 az újravétel, és magas szinten egy-egy hõs egy fél sereggel felér.

Dragon

Rohan a legerõsebb, a hõsök beaprítanak mindent. 3 hobbit + Legolas lelõtte az ellent, mielõtt odaért volna. Igaz, hogy a kezdõáruk magas, de 50 az újravétel, és magas szinten egy-egy hõs egy fél sereggel felér.
Ez az amit nem bírok az ilyen játékokban.
A 12-egytucat katonákat lehessen "újratermelni" de a hõsök azok legyenek már pótolhatatlanok, különben túl vagányan lehet kihasználni az elõnyüket. Starcraftban még jó volt.

Másrészt meg nem tudod eléggé lebénítani és demoralizálni az ellenfelet, ha egy cseles lépéssel megszabadulsz a hõstõl. Pedig az lenne az igazi.
Gondoljatok csak bele, jön a hõs a marha nagy seregével, aztán egy hegytetõrõl lesnipeolod, a bátor serege meg fejét vesztve fut vissza...

Damnatus

Hali!

Starcraftban hõs halála esetén vége volt a küldetésnek.
Nálam rts-ben egyébként a Starcraft a csúcs. Azóta se csináltak jobbat.

Marfy

Quote from: roderickén is szenvedtem velük, föleg a fekete kapunál szinte az egész seregem megölték az olifántok
Nekem nem volt különös gondom velük, mert nálam a bevált csapat az íjászokhoz hozzárakom a toronyõröket és felvejlesztem õket maxra és 3-4 ilyen csapat gyorsan szétszed egy 10-es olifántot is.
Amúgy elsõre nekem is úgy tûnt hogy a naszgul az legyõzhetetlen de a nyilasok szépen azt is elintézik, ja és a fekete kapunál segítségemere volt Gandalf 10-es szinten elérhetõ varázslata ami viszont már kicsit túlzás volt.
Damnatus: Jók a Rohan lovasai de viszont ha a ládzsásokba beleszaladnak akkor õk is fekszenek :(.

Damnatus

Hali!

Én nem is gyártottam lovasokat, csak a hõsökkel mentem!

roderick

Quote from: NokiAmúgy elsõre nekem is úgy tûnt hogy a naszgul az legyõzhetetlen de a nyilasok szépen azt is elintézik.

egy jó pont a játéknak, hogy a Nazgult Eowyn spec. támadása egyböl kinyírja... hamár Bormir mindent túlél és szimplán besétál Mordorba:)

Dragon

Quote from: DamnatusStarcraftban hõs halála esetén vége volt a küldetésnek.
És pont ez a volt lényeg, nem küldted be a tömegbe gyakni, mint az egyszerû parasztokat.

Fazék

Quote from: bpka000És pont ez a volt lényeg, nem küldted be a tömegbe gyakni, mint az egyszerû parasztokat.
vagy legalábbis beküldted, de elég gyorsan rá is jöttél, hogy talán ezt nem kéne :D

Marfy

Fantasy stílusó stratégiai játék, szerintem egy Warcraft3 és egy AOE2 keveréke de ennek ellenére nagyon jóra sikeredett bár a Bfme után itt a fejlesztési rendszer már kicsit bonyolultnak tûnt. Pozitívuma még hogy teljesen magyar kivéve a szinkront. Próbáljátok ki szerintem megéri.

Dragon

Jeeee, ez igen, ez jó kis cucc volt!
Fõleg a repülõs, meg a tankos rész!
De miért csak egy napig tartott? Azért 2 CD-re kicsit több is felférhetett volna.
Asszem meg kell próbálni Veteran-on, mert így Regular-on nem anyáztam eleget.
Azért volt pár olyan szitu itt is, ami ugyan elõfordul egy igazi háborúban, de játékosként csak az idegeimre ment.
A kedvencem, amikor dobom a gránátot, a csapattársam meg pont akkor ugrik be elém, és természetesen a suta fejérõl felém pattan vissza a gránát....
Juteszembe, nem hangzik hülyén, amikor a németek azt kiabálják, hogy "feindliche Granate!"??? Egy élesített gránát repül feléd, lehet freundlich?
És úgy látom, a háború ezen szakaszában virágzott a szovjet gazdaság, ugyanis a lõszer mellé fegyvert is kaptam!!! :D
Amit viszont utáltam, hogy az LMG-ket csak fekve lehetett használni... na ez az ami esélytelen.

Fazék

Quote from: bpka000Jeeee, ez igen, ez jó kis cucc volt!
Fõleg a repülõs, meg a tankos rész!
a repülõs engem is megfogott, nem semmi amit kihoztak a Q3 motorjából :jee:
Quote from: bpka000De miért csak egy napig tartott? Azért 2 CD-re kicsit több is felférhetett volna.
Asszem meg kell próbálni Veteran-on, mert így Regular-on nem anyáztam eleget.
hát igen, egy picit én is keveselltem, de majd egyszer én is nekiugrom veteran-on, bár nekem regular-on is elég komoly kihívás volt néhány pálya... :)
Quote from: bpka000És úgy látom, a háború ezen szakaszában virágzott a szovjet gazdaság, ugyanis a lõszer mellé fegyvert is kaptam!!! :D
de mindig max 1-et és egy pisztolyt :) néha még a gránáttal is spóroltak :D
Quote from: bpka000Amit viszont utáltam, hogy az LMG-ket csak fekve lehetett használni... na ez az ami esélytelen.
hát igen, én is csak két küldetésben használtam... amúgy az nagyon tetszett, hogy általában egy ilyen gépfegyver-tüzbe nem vetették bele magukat az ellenfelek, hanem sokkal rejtõzködõbbek lettek, amikor ilyennel lõttem - vajon miért? :D

Damnatus

Hali!

Nekem is a repülõs rész hozott újdonságot. A tankos is jó volt persze.
Az orsz pályák zenéje beszerezhetõ valahonnan?

roderick

Wohh! az elmult egy hét jó kör volt
egyrészt játszottam a Hearts of Iron 2-vel ami valami zseniális, lett, habár nagyrészt csak az 1 hibáit javíatja ki, de így valami fenomenális lett, aki szereti a kicsit komplexebb stratégiai játékokat, vagy a II. világháborút annak meleg szívvel tudom ajánlani. Új rendszer van támadásra (nem mint a régi paradox játékokban odamész az ellenfél területére és támadsz, hanem elöször támadsz és ha gyözöl akkor vonulhatsz be), így lehet kombinált támadásokat csinálni, söt akár több fegyvernemmel is, pl. hajók fedezik az elörenyomulást. És nincs az a baromság, hogy németország elbukásával vége a játéknak, uh. lehet Red Alert-esdit is játszani végre. (mondjuk sajna már annyira reális lett a játék, hogy Magyarországgal nem tudok hatalmas birodalmat csinálni, mint az elsö részben)

Másik meg, igaz Pc-re még nem jött ki, de Ps2-esen játszottam a GTA-San Andreassal és nagyon nagy királyság, rengeteg újítás van benne, hatalmas a térkép, a környezet szinte él: vehetsz ruhákat és ha a bandád szinébe öltözöl akkor srácokat gyüjthetsz magad mellé h. bandaháborúzzatok, játszhatsz a szobádban egy korabeli, nagyon iiinteligens videojátékkal és lehet BMX-en száguldani a rendörök elöl, persze elötte nem árt konditeremben endzeni magad, hogy sokáig bírd stb.stb. szóval negyon igényesen átdolgozták az egészet... és a hangulatról még nem is szóltam... azzal egyik GTA-ban se volt baj, de itt annyira jól eltalálták, hogy csak na. (Habár a filmekböl való lopás (mármint tiszteletadás a klasszikusoknak) még mindig megvan. Viszont egyik szereplö hangja Samuel L. Jackson :) )
Szóval aki kicsit is szereti a stílust és van Ps2-e az gyorsan szerezze be, akinek meg nics az sasolja a pc-s megjelenés idöpontját, mert nem hétköznapi móka...

Damnatus

Hali!

Én még várok HOI2-re, de amint vége a vizsgaidõszaknak nekiesek!
(ha elõbb látom az Elit alakulatot a CoD még jobban tetszett volna)

Karma XXL

Az új Sid Meier's Pirates!-el játszott már valaki? Nemrég olvastam róla egy cikket, jelenleg tûnik az egyetlen játéknak, ami érdekel :) De csak ha jó. Szerintetek. Vagy ha nem ismeritek :)