Mivel játszottál legutóbb, hogy tetszett?

Started by Fazék, 2004-11-22, 02:38:44

Previous topic - Next topic

roderick

Hûû, ezt a Rei-es dolgot honnan szerezted be? És angolul?
Már egy ideje kerestem...
Tiszta Princess Maker amúgy:)
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Mattanja

Quote from: roderickÉs angolul?
Quote from: bpka000Kár, hogy egy full japán verzió van meg
Quote from: bpka000Látjátok milyen csinos rucit találtam neki?
:eeek: :jee:
Quote from: roderickhonnan szerezted be?
Csatlakozom! Honnan?
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

Damnatus

Hali!

Én a Hearts Of Iron-nal játszottam, s eddig nem boldogultam vele. Amint rájövök a nyitjára, könnyebb lesz!
Egyébként jó kis game.

roderick

Quote from: DamnatusHali!

Én a Hearts Of Iron-nal játszottam, s eddig nem boldogultam vele. Amint rájövök a nyitjára, könnyebb lesz!
Egyébként jó kis game.

Váháháháááá végre valaki megtalálta a jó kis Paradox entertainment játékát!
Igaz én csak az 1.0 verzóval játszottam sokat és ott még Magyarországgal is Indiáig nyúló birodalmat tudtam összehozni, de tény hogy a patchekkel csak nehezítettek a játékon... annyit tudok javasolni tanulj a történelembol (ez amúgy minden paradox játékhoz hasznos, pl. nem célszerü nagyhatalmi ábrándokat dédelgetni ha Albániával játszol:) ) és mindig rakj vezetöt az éppen támadó egységeidhez. Amúgy most készül a második része... mondjuk remélem több dolgot javítanak, mint ez Europa Universalis két része között :)

Edit: azért egy hasznosnak tûnõ link:
http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?threadid=53837
pár hasznos infó azért van itt
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Damnatus

Dragon

Quote from: roderickHûû, ezt a Rei-es dolgot honnan szerezted be?
Quote from: ShiroiCsatlakozom! Honnan?

Hát INNEN
egyébként, amint látjátok, ez DreamCast verzió.
DreamCast EMU-ként én a Chankast-ot ajánlom, ha jól tudom a 0.25 alpha a legújabb verzió, de szépen megy vele a játék.
A szokásos hozzávalókat meg keressétek google-el ;)
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

katz

Quote from: MeskeMost éppen a Thief-el játszanék, de sajnos a training-nél nem jutottam tovább, mert nem akarja lejátszani a videót a gép, s fogja magát és kilép a játékból. :(
De azért még próbálkozok! :)
Próbálkozz csak. Ez egy hatalmas játék. Nincs is izgalmasabb, mint 1 gyenge kis tolvajjal a sötétben lopózni az õrök háta mögött
Ha akarod tudok adni 1 tört verziót...

katz

Quote from: RouninPanzers (ja igen, Codename: )
Vacak
A demoja nekem is tetszett, de maga a játék már nagyon nem jött be. Leginkább azért mert elõtte játstottam a Desert Rats vs. Afrika Korps-al. Lényegében ugyan az, mint a Panzers csak sokkal jobban megvalósítva. Sajnos mind a kettõt egy nagyon bugyuta történet szövi át :ejj:
Ha igazán jóval akarsz játszani próbáld ki a Soldiers - Heroes of WW II-t. Lehet nyilakkal irányítani benne 1 egységet. Nincs is jobb annál, mint 1 Tigrissel legázolni egy egész várost :__devil: és persze itt is el tudod foglalni az ellenséges Tankokat. A szövetségesekkel én mindig lecsréltem a Shörmiket Tigrisre :) A megsemmisülések animációi meg egyszerûen fantasztikusak.

Ha elsõsorban a gyalogsággal szeretsz nyomulni, akkor meg ajánlom a DR vs. AK második részét a D-Day-t (szintén magyarul)
Quote from: RouninPainkiller:

Fun. Elsõre ez jutott eszembe. Másodikra már semmi, csak az eszelõs mészárlás maradt meg bennem, és a falra tûzött ellenfelek halálhörgése :) Nem rajongok az ilyen agyatlan játékokért, de ez most kivétel... talán a sátánista környezet miatt :bsd: Karóvetõ rulz ^^ Nem szabad tõle sokat várni, de a gebac nagy fõellenfelek, és a pörgõs zene, na meg a tömegével rohamozó pokolkatonák kellemes órákat szerezhetnek (szigorúan agymentes )
A lot of fun. Én a dárdavetõ mellet még a darálót bírtam nagyon :bsd:

Feldin

Quote from: NokiSok jó tulajdonságot  :rolleyes: hát én az elsõ résszel nagyon nem voltam megelégedve elején még bejött de azaz ugrabugra már az agyamrament nem egyszer kaptam idegbajt tõle és gondolom ez a 2ben is megmaradt de azért biztos jó lehet ez csak az én egyéni véleményem.
Pedig a Prince errõl szól.
http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Feldin

Quote from: DamnatusHali!

Egyébként jó kis game.
Az szupi játék!!!!
Majd elkérném!
Én annak az elõzõ részét tolom. Néha :)

topok:
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane

Feldin

Quote from: bpka000Hát INNEN
egyébként, amint látjátok, ez DreamCast verzió.
DreamCast EMU-ként én a Chankast-ot ajánlom, ha jól tudom a 0.25 alpha a legújabb verzió, de szépen megy vele a játék.
A szokásos hozzávalókat meg keressétek google-el ;)
Nekem azok a hozzávalók kellenének és LÁMA vagyok!!!!
Akkor tudnék végre Soul Caliburozni!!!!!!!

topok:

.Attila

Quote from: FeldinNekem azok a hozzávalók kellenének és LÁMA vagyok!!!!
:_off: lesz
Egyszer össze kéne számolni Feldin felkiáltó jel/post stat-ját :D

Dragon

Quote from: FeldinNekem azok a hozzávalók kellenének és LÁMA vagyok!!!!
khmm.....
szóval  :G -be "Dreamcast BIOS"
 :rolleyes:
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

Fazék

Quote from: Trivi:_off: lesz
Egyszer össze kéne számolni Feldin felkiáltó jel/post stat-ját :D
azt hiszem Terry Pratchett-tõl olvastam, hogy ha valaki 3 vagy több felkiáltójelet használ, az már egyértelmûen az õrültség jele :D

amúgy most a Broken Sword 1. részével játszom végre - hála neked DosBox, imába foglalom a neved! - és valami átkozottul hangulatos a játék, már értem miért voltak csalódottak a 2. résszel kapcsolatosan az emberek. tele van ötletes párbeszédekkel, pár esetben dönthetsz, hogy igazat mondasz vagy sem, és ez általtában elõ is jön késõbb (gondolom ez egész játék alatt benne lesz), rengeteg poénos beszólás van benne. pl: hõsünk menne el, francia járõr pisztolyt fog rá
járõr    - Freeze! Hold it right there!
hõsünk - I'm innocent, I'm an american!
járõr    - Can't make up your mind, eh? :rotflol:

Damnatus

Hali!

Quote from: FeldinAz szupi játék!!!!
Majd elkérném!
Én annak az elõzõ részét tolom. Néha :)

Én az elsõ részével játszom!

Meske

Quote from: Blimpamúgy most a Broken Sword 1. részével játszom végre - hála neked DosBox, imába foglalom a neved! - és valami átkozottul hangulatos a játék, már értem miért voltak csalódottak a 2. résszel kapcsolatosan az emberek. tele van ötletes párbeszédekkel, pár esetben dönthetsz, hogy igazat mondasz vagy sem, és ez általtában elõ is jön késõbb (gondolom ez egész játék alatt benne lesz), rengeteg poénos beszólás van benne. pl: hõsünk menne el, francia járõr pisztolyt fog rá
járõr    - Freeze! Hold it right there!
hõsünk - I'm innocent, I'm an american!
járõr    - Can't make up your mind, eh? :rotflol:
Bizony, bizony! Ez jó kis játék! Én már a 2-vel játszok! (Bár még csak az elején tartok, mert velem párhuzamosan Moha is játszik vele...)

Quote from: katzPróbálkozz csak. Ez egy hatalmas játék. Nincs is izgalmasabb, mint 1 gyenge kis tolvajjal a sötétben lopózni az õrök háta mögött
Ha akarod tudok adni 1 tört verziót...
Köszi, de már megoldottam, hogy kihagyom a tréninget s rögtön az elsõ küldetéssel kezdtem.
Könnyû volt bejutni a várba, az biztos, de hála a tökéletes térképnek, gõzöm sincs, hogy hol vagyok mert az egész alagsort csak egy téglalappal jelöli, s most én próbáljak azon eligazodni. :wtf: Na mind1. Majd megyek vaktában, s hátha kijukadok valahol... :)

The secret to concentration is the acceptance of endless distractions.

Phoeneix

per pill ezzel jatszom, ha van 1 kis szabadidom vizsgara keszules melett
hat vegig meg nem jatszottam, de eddig is nagyon tetszik
"A mesterseges inteligencia nem foghato a termeszetes hulyeseghez"
(Anonymus)

katz

Quote from: MeskeKönnyû volt bejutni a várba, az biztos, de hála a tökéletes térképnek, gõzöm sincs, hogy hol vagyok mert az egész alagsort csak egy téglalappal jelöli, s most én próbáljak azon eligazodni. :wtf: Na mind1. Majd megyek vaktában, s hátha kijukadok valahol... :)
:) Ez azért van mert az egész alagsor 1 kicsiny téglalap alakú helyiség :) Te feltehetõleg a földszinten vagy
1 Tipp: Ha végigjátszottál már 2-3 pályát, akkor egyszer hagyd hogy elkapjanak az õrök a nyílt utcán. Csak így nézheted meg a börtönt belülrõl, ami egy elég kemény és izgalmas pálya.

Moha

Quote from: Blimpamúgy most a Broken Sword 1. részével játszom végre - hála neked DosBox, imába foglalom a neved! - és valami átkozottul hangulatos a játék, már értem miért voltak csalódottak a 2. résszel kapcsolatosan az emberek.
Miért kell hozzá DosBox? Van egy winsword.exe is, ami ugyanaz, csak windows-os exe. Vagy valami tört verziód van (én megvettem eredetiben mindkettõt). A 2. rész amúgy szerintem is gyengébbre sikerült: pl. nem tudsz megmutatni minden tárgyat az embereknek, ill. legtöbbször sablonosak a válaszok, míg az 1.-ben mindenre mondtak valamit.
Amúgy te a 2-vel játszottál elõbb?

.Attila

Mikori játék az, hogy fut rendesen DosBox-on? DosBox-on elvileg a max P66 MHz-es játékok futnak.

Suszi

Egy hete, hogy megkaptam ezt a játékot egy haveromtól, és azóta fel sem tudok kelni a gép elõl. Nekem rettentõen tetszik az egész game, de a legjobban a single player rész lett a legjobb. Itt végigkisérhetjük a gyûrû útját, vagy megpróbálhatjuk megakadályozni, hogy megsemmisitsék (attól függ, hogy gonoszokkal, vagy jókkal játszunk)

A grafika remek, a játszhatóság szintúgy, az élvezhetõség pedig szvsz frenetikusan nagy.
Szóval mindenkinek csak ajánlani tudom.  :)

Bruce

Quote from: Phoeneixper pill ezzel jatszom, ha van 1 kis szabadidom vizsgara keszules melett
hat vegig meg nem jatszottam, de eddig is nagyon tetszik
Én dettó, de már vagy október óta nyúzom, és még mindig csak elsõ CD... hiába, nem sok az idõm :(

And my soul from out that shadow that lies floating on the floor
Shall be lifted - nevermore!

Moha

Quote from: TriviMikori játék az, hogy fut rendesen DosBox-on? DosBox-on elvileg a max P66 MHz-es játékok futnak.
1997-es, szóval nem egy mai darab, de én eddig nem láttam olyan kalandjátékot, ami lekörözné. A 3. része valami borzalmas: erõltetett 3D-s környezet, egyszerûen hülyén néz ki.
Az 1 és a 2 viszont full 2D rajz, és baromi jó a hangulatuk. Szerintem az efféle logika-kaland játékoknak "nem tesz jót" a 3D felület.
Éppen ezért játszottam végig a Runaway - a road adventure-t (az is rajzos), de az meg egyrészt a 3 CD-hez képest nagyon rövid volt, másrészt sok helyen túl egyértelmû volt a szitu. Szóval hangulatban nem érte utól a Broken Sword-ot.

Shadowolf

Quote from: MohaRunaway - a road adventure-t (az is rajzos), de az meg egyrészt a 3 CD-hez képest nagyon rövid volt, másrészt sok helyen túl egyértelmû volt a szitu. Szóval hangulatban nem érte utól a Broken Sword-ot.

Engem inkább az zavart benne hogy a legegyértelmûbb dolgokat se lehetett benne addig megcsinálni, míg a fejlesztõk nem akarták. Legjobb példa erre már egybõl a kórház: egyértelmû hogy tûzet kellett rakni, de amíg nem kattintottál minden tárgyat ötször végig, addig nem lehetett megcsinálni. És ilyenekkel tele volt a játék...

Moha

Quote from: ShadowolfEngem inkább az zavart benne hogy a legegyértelmûbb dolgokat se lehetett benne addig megcsinálni, míg a fejlesztõk nem akarták.
Igen, ez is igaz. A kávészacskót sem hajlandó felvenni a múzeumban addig, amíg nem szedsz össze mindent... Egy szóval: jó próbálkozás a játék, de nem igazán hozza a várt színvonalt....

Fazék

Quote from: MohaMiért kell hozzá DosBox? Van egy winsword.exe is, ami ugyanaz, csak windows-os exe. Vagy valami tört verziód van (én megvettem eredetiben mindkettõt). A 2. rész amúgy szerintem is gyengébbre sikerült: pl. nem tudsz megmutatni minden tárgyat az embereknek, ill. legtöbbször sablonosak a válaszok, míg az 1.-ben mindenre mondtak valamit.
Amúgy te a 2-vel játszottál elõbb?
Shadowolf barátunk adta kölcsön egy idõre az eredeti változatot, de az istennek nem volt hajlandó elindulni, akármilyen kompatibilitás-módot választottam, vdmsound, stb, semmi se segített, az akkori gépem meg kevés volt a dosbox-hoz sajna... most tény hogy az eredeti cd image verziójával játszom, de mivel külföldi rendelésbe lusta vagyok belemenni, Mo-n meg nem lehet beszerezni, maradt ez a megoldás, tudom gyenge kifogás, de ez van
edit: igen a 2-vel játszottam elõbb, mert nálunk sajna csak az volt kapható... :(

Quote from: TriviMikori játék az, hogy fut rendesen DosBox-on? DosBox-on elvileg a max P66 MHz-es játékok futnak.
följebb kell rakni a CPU cycle-t, és közben nézni a géped terhelését, én olyan 70%-os terhelésnél megálltam 15000-es beállításon (az alap azt hiszem 3000)
amúgy ajánlom a DosBox mellé ezt a programot, ami egy frontend, és nagyon egyszerûen minden játékhoz beállíthatsz egy profile-t és nem kell folyton bepötyögnöd, vagy máshogy szórakoznod vele: D-Fend v2

a BS3 demo-ját nem olyan rég kipróbáltam és nekem kifejezetten tetszett, (bár elsõre elég furcsa volt,) ez az egyszerûsített csak billentyûzetes irányítás, és egész hangulatos is volt a demo, annyire, hogy most meg is akartam venni a már csak 4e-be kerülõ játékot, de pont elfogyott, mikor mentem volna érte, de hátha találok még valahol...

a Runaway-el szemben pedig bármelyik 3D-s kalandjátékot elõnyben részesítem, inkább szenvedek a kamerával, mint hogy azzal a játékkal mégegyszer szembekerüljek... ahogy Shadowolf is írta, nagyon sok rettentõen idegesítõ hihetetlenül logikátlan feladvány van benne, egy mérhetetlenül antipatikus fõhõs, és egy borzalmasan rossz történet-vezetés jellemzi, mindez persze csupán az én véleményem. röviden összefoglalva, én egy borzalmas kalandjátéknak tartom, azt meg végképp érthetetlen számomra, hogy 'év kalandjátéka' lett sok helyen...

.Attila

Quote from: Blimpföljebb kell rakni a CPU cycle-t, és közben nézni a géped terhelését, én olyan 70%-os terhelésnél megálltam 15000-es beállításon (az alap azt hiszem 3000)
amúgy ajánlom a DosBox mellé ezt a programot, ami egy frontend, és nagyon egyszerûen minden játékhoz beállíthatsz egy profile-t és nem kell folyton bepötyögnöd, vagy máshogy szórakoznod vele: D-Fend v2
Tudom, ismerem, próbálkoztam már vele, de hidd el, pl. a Crusader: No Remorse nem fut rajta. Próbálkoztam én mindennel, nem ment, pedig annyira szeretnék már vele játszani :(

Fazék

Quote from: TriviTudom, ismerem, próbálkoztam már vele, de hidd el, pl. a Crusader: No Remorse nem fut rajta. Próbálkoztam én mindennel, nem ment, pedig annyira szeretnék már vele játszani :(
nekem pedig pont azt sikerült elõször futtatni :)
annál mértem be a 15ezres CPU cycle beállítást, itt még néhány résznél szaggat egy picit, de már abszolút nem zavaróan :)

Moha

Quote from: Blimpedit: igen a 2-vel játszottam elõbb, mert nálunk sajna csak az volt kapható... :(
Kapható volt az 1 itthon is korábban, ugyanúgy az EVM sorozatban, mint a 2. Én még akkor vettem meg. Csak gondolom, kifogytak a készletekbõl és nem akartak újakat gyártatni. Nekem a telepítés után 2 exe is volt a játékhoz. Egy game.exe (dos-os) és egy winsword.exe (windows-os). A dos ver nekem sem ment normálisan XP-bõl viszont a windows verzió prímán. Ha esetleg kellene az exe, csak szólj.

A Runaway-rõl meg: hát, egyszer végig lehet éppen játszani, de slussz. Én bánom, hogy egyáltalán kiírtam...

Marfy

Quote from: SusziSzóval mindenkinek csak ajánlani tudom.  :)
Bizony bizony nagyon jó kis játék.
Ma fejelztem be a jó oldalon a Single player részt és meg kell cáfoljam önmagam mert elhamarkodottan ítéltem. Egyszerûen :cool: ez gém  :hopp: .
Legjobban az teccik mikor Rohan lovasaival eltaposom kicsi kis orkokat :D.