Tudomány és Technika

Started by Exo, 2004-07-08, 21:40:16

Previous topic - Next topic

Dragon

Quote from: BaldyAmugy egy kérdés nagy tudósok: Miért nem tudom kurblival felgyorsitani neten a letöltéseimet? :hopp:
Mert nem generálsz megfelelõen erõs bitáramlatot a kábelben.
Ezt feltehetõen a kurbli anyaga okozza.
Szerintem vegyél egy olyan kurblit, ami kellõ indukciót tud kelteni a szükséges bitlyukak kialakításához, de nem generál túl sok sztatikus zajt, amivel az azonos polaritású biteket inkább távoltartod.
Lehet, hogy egy szupravezetõ kurblira lenne szükséged, de ezek még igen drágák.
 :lol:
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

Baldy

Quote from: bpka000Mert nem generálsz megfelelõen erõs bitáramlatot a kábelben.
Ezt feltehetõen a kurbli anyaga okozza.
Szerintem vegyél egy olyan kurblit, ami kellõ indukciót tud kelteni a szükséges bitlyukak kialakításához, de nem generál túl sok sztatikus zajt, amivel az azonos polaritású biteket inkább távoltartod.
Lehet, hogy egy szupravezetõ kurblira lenne szükséged, de ezek még igen drágák.
 :lol:

Hmmm
Nem rossz ötlet, kipróbálom, csak félek attól, hogy mint szupravezetõ, el fog lebegni, mire hazahozom :lol:
Az emberek ritkán hiszik el az igazságot, amikor látják, és még kevésbé, amikor nem akarják látni

Öngyilkosság: fõnév: amikor azt mondod Istennek, hogy nem rúghat ki, mert felmondasz.

Xipe

Quote from: BaldyHmmm
Nem rossz ötlet, kipróbálom, csak félek attól, hogy mint szupravezetõ, el fog lebegni, mire hazahozom :lol:

en igazabol egy Quantum mechanikai reszecske gyorsitot hasznalok Baldy.
in principio creavit Deus caelum et metal
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

sirtomi

Quote from: DjinnNekem spec. egy LG csinálta ki a szemem.
Nem egy "szarszung".  :hehe:
De van itt egy Belinea is. Na az még annál is rosszabb volt nekem.  :eeek:

Egyébként másoktól is hallottam már, hogy a TFT-nek rosszab a színe. Úgy látszik a sas-szemek észreveszik. Én nem vagyok az.  :)
Belinea monitorhoz még nem volt szerencsém, de az LG -tõl nekem is kijön a szemem.
Nekem a Philips 107T5 monitorom van, szerintem teljesen jó.

Az LCD monitorok most még nekem nem tetszenek. Szerintem túl erõsek a színek, és a kontraszt sem tetszik. De gyorsan változik a technika, úgyhogy biztos nekem is meg fog tetszeni valamikor :rolleyes:

Baldy

Quote from: Xipeen igazabol egy Quantum mechanikai reszecske gyorsitot hasznalok Baldy.

Hmmm... És hogyan gátolod meg azt, hogy ne tegye tönkre a vezetékeket, mert nálam azokat rendszeresen kell cserélni sajna :D

Quote from: XipeBelinea monitorhoz még nem volt szerencsém

Isten ezért megérdemli, hogy elmondj neki pár Miatyánkot, mert annál rosszabb nem hiszem, hogy létezik még a világon...
Az emberek ritkán hiszik el az igazságot, amikor látják, és még kevésbé, amikor nem akarják látni

Öngyilkosság: fõnév: amikor azt mondod Istennek, hogy nem rúghat ki, mert felmondasz.

Xipe

Quote from: BaldyHmmm... És hogyan gátolod meg azt, hogy ne tegye tönkre a vezetékeket, mert nálam azokat rendszeresen kell cserélni sajna :D

Isten ezért megérdemli, hogy elmondj neki pár Miatyánkot, mert annál rosszabb nem hiszem, hogy létezik még a világon...

a masodik idezet nem az enyem Baldy.

es altalaban friss macskabellel szoktam megvedeni oket.
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

Moha

Juuuj, néztetek ti már filmet TFT monitoron? Az, hogy ráírják, hogy 12ms a válaszidõ, nagyon csalóka! Ugyanis az a feketébõl fehérbe való váltás átlagideje, ami a leggyorsabb átmenet. Tehát, ha 2 eltérõ szín között változik a pixel, akkor sokkal több is lehet a válaszidõ, ezáltal gyors mozgásnál elkenõdik a kép.
Még egy hátránya a TFT monitoroknak, hogy csak panel alapfelbontásával érdemes használni õket, különben szar a kép rajtuk (mivel interpolálnia kell a képet) Jelenleg egy normálisabbnak mondható TFT monitor 140e-nél kezdõdik, szóval szerintem baromira nem éri meg még.
Különben nekem a 6 éves 85hz-es CRT monitor se bántja a szememet.

Djinn

Quote from: MohaJuuuj, néztetek ti már filmet TFT monitoron? Az, hogy ráírják, hogy 12ms a válaszidõ, nagyon csalóka! Ugyanis az a feketébõl fehérbe való váltás átlagideje, ami a leggyorsabb átmenet. Tehát, ha 2 eltérõ szín között változik a pixel, akkor sokkal több is lehet a válaszidõ, ezáltal gyors mozgásnál elkenõdik a kép.
Még egy hátránya a TFT monitoroknak, hogy csak panel alapfelbontásával érdemes használni õket, különben szar a kép rajtuk (mivel interpolálnia kell a képet) Jelenleg egy normálisabbnak mondható TFT monitor 140e-nél kezdõdik, szóval szerintem baromira nem éri meg még.
Különben nekem a 6 éves 85hz-es CRT monitor se bántja a szememet.
Mi mindig azon nézzük a filmet. Lévén, hogy a TV itt 31 cm-es...
Nekem semmi bajom vele  :hehe: Még sosem volt baj a képpel sem a színnel sem.
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

.Attila

Quote from: DjinnMi mindíg azon nézzük a filmet. Lévén, hogy a TV itt 31 cm-es...
Nekem semmi bajom vele  :hehe: Még sosem volt baj a képpel sem a színnel sem.
Detto (kivéve a TV-t). Szebb a TFT-n nézni, és a szememnek is jobb.

Moha

Quote from: TriviSzebb a TFT-n nézni, és a szememnek is jobb.
Már amelyiken. Én láttam olyan TFT-t, ami elõtt fél óra alatt kivolt a szemem...

.Attila

Kanyarodjunk el egy kicsit a számítógépektõl, itt egy digitális videokamerás kérdés:
Melyik kamera képe jobb:
Panasonic NV-GS200: 3x800.000 pixel CCD (kevesebb pixel, viszont mindhárom színre külön CCD)
Sony DCR-PC350: 3 MP CCD (több pixel)?

Dragon

Quote from: TriviKanyarodjunk el egy kicsit a számítógépektõl, itt egy digitális videokamerás kérdés:
Melyik kamera képe jobb:
Panasonic NV-GS200: 3x800.000 pixel CCD (kevesebb pixel, viszont mindhárom színre külön CCD)
Nem csak a felbontás számít, hanem pl. a lencse minõsége is, annak is nézz utánna
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,

Xipe

Quote from: TriviKanyarodjunk el egy kicsit a számítógépektõl, itt egy digitális videokamerás kérdés:
Melyik kamera képe jobb:

hat, eddig csak a Panasonichoz volt szerencsem.
kifejezett velemenyem nincs rola igazabol mert kb 3 percig volt a mancsomban.
megnezem hatha kolcson tudom kerni holnapra es akkor leteszteled.
_(๏̯͡๏)_

.Attila

Quote from: bpka000Nem csak a felbontás számít, hanem pl. a lencse minõsége is, annak is nézz utánna
Panasonicban Leica Dicomar, Sonyban Carl Zeiss Vario-Sonnar T.
Quote from: Xipemegnezem hatha kolcson tudom kerni holnapra es akkor leteszteled.
Oh, domo. Vki kölcsön mer adni ilyen cuccot? Persze nem magamból kéne kiinduljak :) Igazából vhogy a képminõséget kéne összehasonlítani, ahhoz meg mindkettõvel felvételt kéne készíteni, de nemtom, hol lehet ilyet csinálni.

Xipe

Quote from: TriviPanasonicban Leica Dicomar, Sonyban Carl Zeiss Vario-Sonnar T.

Oh, domo. Vki kölcsön mer adni ilyen cuccot? Persze nem magamból kéne kiinduljak :) Igazából vhogy a képminõséget kéne összehasonlítani, ahhoz meg mindkettõvel felvételt kéne készíteni, de nemtom, hol lehet ilyet csinálni.

persze, valamiert a csalad megbizik bennem.
es ha mar vettek kettot akkor az egyik elromolhat.
_(๏̯͡๏)_

Dragon

Quote from: TriviPanasonicban Leica Dicomar, Sonyban Carl Zeiss Vario-Sonnar T.
Hát, nem vagyok egy optikus, de a Zeiss lencsék híresek a kiváló minõségükrõl szerintem. Mindazonáltal a Leica Dicomar-t is csúcsminõségûnek mondják.
A Panasonic NV-GS200 2.3 megapixel állítólag
http://www.terminal.hu/newsread.php?id=09203104040508

Ezt találtam a Sonyról:
http://www.axico.hu/prod/sony/sony_term061.html

Ügyesek ezek a honlapok, hogy olyan adatokat tesznek közzé, amivel véletlenül sem lehet összehasonlítani a kettõt. :D

Laikusként azt mondanám, hogy a Panasonic jobbnak tûnik, de hát ki kell próbálni. Még véletlenül sem lehet ugyanabban a boltban megkapni mindkettõt, hogy ott helyben tudd összehasonlítani, mi?

.Attila

Az adatokat már én is megnéztem korábban, de:
- Panasonic 2.3 MP-nek mondják, dehát az nem egészen ugyanaz, mint a Sony 3 MP-e, hisz az 3 CCD-bõl áll, és lehet, hogy emiatt szebb színeket produkál
- Nekem olyan adatok, hogy F1.8(WIDE)-F2.7(TELE) nem mondanak semmit, csak annyit, hogy minél kisebb, annál jobb, de hogy mennyivel jobb :confused: Meg mondhatnék még párat, pl. záridõ.

Assassin

Sziasztok! Mit tudtok mondani milyen a HIS Radeon kártya, jobb mint az ATI, vagy nincs sok különbség?
" There is no sin to know their sins."

Xipe

Quote from: AssassinSziasztok! Mit tudtok mondani milyen a HIS Radeon kártya, jobb mint az ATI, vagy nincs sok különbség?

minek neked egy clockolhato videokartya.
ajanlok egy oldalt.
//www.google.hu

kerdesedre itt talalsz valaszt.
_(๏̯͡๏)_

Assassin

Quote from: Xipeminek neked egy clockolhato videokartya.
ajanlok egy oldalt.
//www.google.hu

Harigato, Xipe-san!
" There is no sin to know their sins."

Dragon

Quote from: AssassinSziasztok! Mit tudtok mondani milyen a HIS Radeon kártya, jobb mint az ATI, vagy nincs sok különbség?
Eredeti Built-By-ATI -t picit nehézkes itthon beszerezni.
Egyébként a Sapphire, HIS, GigaByte, satöbbi mind-mind megpróbál rárakni egy lapáttal, például bunkó nagy hûtõk, meg ilyenek, van, amelyik nagyon jól sikerül.

Xipe

Tud valaki kodmentes DVD lejatszot ajanlani?
a mostanink mar nem szereti az irott DVD-ket.
_(๏̯͡๏)_

Ramiz

Quote from: XipeTud valaki kodmentes DVD lejatszot ajanlani?
a mostanink mar nem szereti az irott DVD-ket.

ajanlok egy oldalt.
//www.google.hu

:lul:  :hehe:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Xipe

Quote from: Ramizajanlok egy oldalt.
//www.google.hu

:lul:  :hehe:

tudom, megneztem.
speciel olyanok velemenyere voltam kivancsi akinek VAN.

egy hivatalos reviewval kitorolhetem a hatso feltekem.
_(๏̯͡๏)_

Cobra

Hide and fear, Cobra Commander is here !

Xipe

_(๏̯͡๏)_

Ramiz

Na látod, ez sem egy olyan vélemény, akinek már van. :hehe:

Ajánlom figyelmedbe ezt. :D
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Xipe

Quote from: RamizNa látod, ez sem egy olyan vélemény, akinek már van. :hehe:

Ajánlom figyelmedbe ezt. :D

Ramiz, ne, kerlek.
nem kell belinkelni nekem a google-t.
be van epitve a bongeszombe.
_(๏̯͡๏)_

.Attila

Úgy tûnik, az üres Princo-im sorba adják be a kulcsot... ki tud olcsón megbízható üres dvd-t? Akár hengerest is.

Raggie

Szombat, vasárnap délelõtt a pecsában( jobb minél elõbb menni mivel elkapkodják):
Verbatim 160-180/db,
Arita 120-130/db,
Princo 100/ db.
Sztem elég olcsó, csak leesett a kamionról(de puhára :D ). Az árak naponta változnak(olcsóbbak lesznek) ezek pár hetesek.
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"