Metal, rock és hasonlók...

Started by TurboK, 2004-11-12, 15:13:18

Previous topic - Next topic

Xipe

Quotede ezzel a populáris rock izével (ahogy Orion is mondta: Tankcsapda)...

Tankcsapda,regen nagyon jo volt.
fejlodtek a korral.
ennyi.
in principio creavit Deus caelum et metal
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

Orion

Quote from: XipeTankcsapda,regen nagyon jo volt.
fejlodtek a korral.
Fejlõdtek, de szerintem visszafelé. Régen sokkal hallgathatóbbak voltak.
Liberate tuteme ex infrenis!

Dragon

Quote from: ShiroiA "Raabjorn Speiler Draugheimens Skodde" For all tid-es változata a jobb szerintem.
Nekem pont az nem tetszik, kicsit nyersebb, vagy rosszabb a stúdiótechnika vagy nemtudom... ez valahogy szebben cseng számomra
Quote from: ShiroiEzért kár volt fölé írni azt a három sort. Fõleg mivel majdnem igaz is. :)
Najó, szóval az igazság az, hogy ha rosszat nem is, de olyat biztosan, amibõl nem fogja megtudni milyen a Cradle, pl. Iscariot
Szóval ha gyanúsan rövid egy szám, akkor az csak átvezetõ.
Ez persze fordítva is elsülhet, Burzumból például ezen felbuzdulva leszedi a leghosszabb számot, végighallgatja, és lefordul a székrõl (Rundgang um die transzendentale Säule der Singularität), de ami a legrosszab, azt hiszi, hogy a Burzum csak ebbõl áll.
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

Pirula

Quote from: bpka000Hát én mindig is rossz voltam ezzel a mûfaj-meghatározással, de ezek között szerintem akad egypár grindcore vagy micsoda is, nem?
Fenetudja, nálam ezek mind beleférnek a death/black kategóriába. Igaz hogy a Panzer Division Mardukon végig grind ütemeket nyom a dobos, de attól az még kõ blekmetál. Grindcore nekem az, amikor egy lemezen van 40-60 darab fél percnél nem hosszabb szám, és azok javarésze a "hogyan tegyünk magunkévá egy döglött kisrókát a kishúgunk rózsaszín babaházának tetején" jellegû témák körül forognak. :rolleyes: Lásd pl.: Koprofaagia, Din-Addict, Radikális Amputáció, Neural Booster(<-nagyon jóóó!) és társaik.
Quote from: XipeTankcsapda,regen nagyon jo volt.
fejlodtek a korral.
ennyi.
Amellett hogy populáris, a Tankcsapda élõben még ma is nagyon jó, sõt mivel profi a személyzetük a hangzás meg show is korrektül megvan. Tavaly Volton odatoltam a képemet a koncertre, aztán keresgélhettem az államat a többezer ugrabugráló ember között.
Orionnal nem értek egyet, ma sokkal hallgathatóbbak, mivel rádióbarátabb a zene. Viszont nincs benne az a punkos kosz, meg dög ami az elsõ lemezekben benne volt.

Dragon

Quote from: PirulaFenetudja, nálam ezek mind beleférnek a death/black kategóriába. Igaz hogy a Panzer Division Mardukon végig grind ütemeket nyom a dobos, de attól az még kõ blekmetál. Grindcore nekem az, amikor egy lemezen van 40-60 darab fél percnél nem hosszabb szám, és azok javarésze a "hogyan tegyünk magunkévá egy döglött kisrókát a kishúgunk rózsaszín babaházának tetején" jellegû témák körül forognak. :rolleyes: Lásd pl.: Koprofaagia, Din-Addict, Radikális Amputáció, Neural Booster(<-nagyon jóóó!) és társaik.
Nekem valahogy a grind olyan kategória, ahol már szövegkönyvvel sem lehet megérteni hogy mit "énekel", és már én is inkább a zaj kategóriába sorolom.
Ami még nem lenne rossz, 1-2 szám erejéig, de hogy a teljes album errõl szól, sõt az egész életmûve a bandának... és minden szám pontosan ugyanolyan.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,

Pirula

Quote from: bpka000Nekem valahogy a grind olyan kategória, ahol már szövegkönyvvel sem lehet megérteni hogy mit "énekel", és már én is inkább a zaj kategóriába sorolom.
Ami még nem lenne rossz, 1-2 szám erejéig, de hogy a teljes album errõl szól, sõt az egész életmûve a bandának... és minden szám pontosan ugyanolyan.
Neural Boosterrel szerintem azért tégy egy próbát, mert õk jóval változatosabbak az átlagnál. Asszem Ignorant Indifference az albumuk címe.
A többieket meg koncerten érdemes megnézni, én mindig hülyére röhögöm magam a konferálószövegeken, meg a mûsoron amit zenélés közben mûvelnek.
Egy ilyen bulin esett meg hogy haverom kiment csillapítani hólyagjának feszülésén, és mire visszaért 3 számról maradt le. :D És ezek között volt egy Beatles (!) feldolgozás is. Képzelheted. :)

Dragon

Quote from: PirulaNeural Boosterrel szerintem azért tégy egy próbát, mert õk jóval változatosabbak az átlagnál. Asszem Ignorant Indifference az albumuk címe.
A többieket meg koncerten érdemes megnézni, én mindig hülyére röhögöm magam a konferálószövegeken, meg a mûsoron amit zenélés közben mûvelnek.
Egy ilyen bulin esett meg hogy haverom kiment csillapítani hólyagjának feszülésén, és mire visszaért 3 számról maradt le. :D És ezek között volt egy Beatles (!) feldolgozás is. Képzelheted. :)
Hát, de legalább kiment könnyíteni magán, és nem a helyszínen végezte el a dolgot, talán nem is érhettek annyit azok a számok.  :D

Manitu

Quote from: PirulaOrionnal nem értek egyet, ma sokkal hallgathatóbbak, mivel rádióbarátabb a zene. Viszont nincs benne az a punkos kosz, meg dög ami az elsõ lemezekben benne volt.
Nekem pont az a "punkos kosz, meg dög" hiányzik az újabb albumaikból. Bár azért még mindig hallgathatóak.

Pirula

Quote from: ManituNekem pont az a "punkos kosz, meg dög" hiányzik az újabb albumaikból. Bár azért még mindig hallgathatóak.
Ezzel én is így vagyok. A hallgathatóság itt nem személyesen rám vonatkozott, hanem nagy általánosságban azt mondhatjuk hogy ilyen irányba változott a zenéjük. Más kérdés hogy ez nekem nem jön be.

Dragon

Quote from: PirulaEzzel én is így vagyok. A hallgathatóság itt nem személyesen rám vonatkozott, hanem nagy általánosságban azt mondhatjuk hogy ilyen irányba változott a zenéjük. Más kérdés hogy ez nekem nem jön be.
Hát, van, akinek sikerül a stílusváltás (Lake of Tears), és van, akinek nem (Metallica) :D

Manitu

Quote from: bpka000és van, akinek nem (Metallica) :D
Na igen, bár a St. Anger-el csak annyi bajom van, hogy Metallica névvel adták ki. Bárki mástól egy igen jól sikerült album lett volna... Jól csinálják igazándiból ezzel az új stílussal, meg tetszik is, csak éppen a régi stílusuk 1000x jobb volt... és a Metallica nekem a régi bandát jelenti.

Manitu

Quote from: ShiroiEgyetértek. Jó album lehetne, csak nem a régiekhez képest.
Nálam a sorrend valami ilyesmi:
1. Ride the lightning
2. Master of puppets
3. Metallica
4. ...and justice for all
A Load, Reload és a S&M pedig bizonytalan sorrendben ezek után.
Nálam egyértelmû No1 a black album, utána a Reload, S&M, Master of puppets bizonytalan sorrendben, bár elég nehéz megmondani, mert szvsz nincs olyan számuk, ami ne lenne úgy tökéletes, ahogy van.

Dragon

Szerintem meg:
1. ...And justice for all
2. Master of puppets
3. Ride the lightning
4. Kill 'em all
(habár az utóbbi kettõ sorrendjében bizonytalan vagyok)

a Reload-ot még egyszer sem tudtam végighallgatni, annyira nem tetszik, a Metallica címûvel meg az törént, amikor megvettem, hogy beraktam a magnóba, majd pár perc után kivettem megnézni, hogy "ez most tényleg Metallica? nem csak elcserélték a borítót?". Ettõl függetlenül az még nem olyan rossz.

Manitu

Quote from: bpka000Ettõl függetlenül az még nem olyan rossz.
Én a tökéletes jelzõt használnám rá  ;) , nálam legalábbis a top10 albumban benne van.

Orion

Quote from: ShiroiDe nem számít, a többi metal irányzatban is vannak gyenge eresztések pofátlanul nagy hírnévvel/sikerrel. Miért lenne ez másképpen egy olyan bandával, akik eleve a pénznyelõ irányból jönnek?

Lásd Depresszió?  :)  Amúgy csatlakozom az elöttem szólóhoz. Miért kell egy vonalat húzni, hogy ez elött "true" metál, utána meg minden nu-metál? Attól, hogy nem a "régi" idökben alakult a banda, még játszhat jó zenét. (Shiroinak üzenem, hogy jelenleg nincs hosszú ö a gépen, mielött megjegyzi.  :)  Bocs az offért.  :) )

Orion

Nah, ha valaki temetõben, vagy valami hasonló hangulatos helyen akar Cthulhut játszani és nem tudja mit hallgasson közben, akkor annak ajánlom az Amaka Hahina- Aheah Saergathan címû albumát. Naggyon hangulatos!!! #1 Trophy

RedPriest

"Egyet lépünk elõre, kettõt hátra..!" (HT)

Berobbanva ide hi!

Mhh..hogy is kezdjem.. Na, akkor. Haverommal, Andrissal alkottunk egy punk együttest. Nem valami schoolpunk, nem is "dallamos" punk, inkább mondjuk rá azt: igénytelen punk. Néha öszzedöglünk és "józan" fejjel alkotunk. Szöveget meg az adja, ami baromkodás közben beugrik. Ezeket levéssük, dallamot találunk ki rá és írunk hozzá kottát. Igazából két állandó tagú az együttesünk: én és a barátom. Sajna, nincs állandó dobos és basszeros. Esetleg tud valaki dobolni, vagy basszus gittyón játszani?? Az az együttesünk honlapján megtalálja elérhetõségeinket! Még most csináljuk elsõ albumunk dalait. A honlapon mindig elõször a dalok szövegei, majd a dalok, és végül az album lesz fenn. Persze, ingyenes, hisz nem pénzért csináljuk, hanem szórakozásért! Asszem, ide ennyi, a honlapon ott a többi, akit érdekel. Ja, az együttes neve a Degeneráció. A honlap címe: http://www.degeneracio.tk

Kb ennyi, bye!
"Egyet lépünk elõre, kettõt hátra..!" (HT)

Hail to Degeneráció!  :__devil:
"I thought what I'd do was, I'd pretend I was one of those deaf-mutes."
「耳と目を閉じ、口をつぐんだ
 人間になろうと考えたんだ。」

Dragon

Quote from: ShiroiTudnátok ajánlani jóféle doom-ot dark beütéssel? Olyat, ami úgy igazán meghozza az ember kedvét ahhoz, hogy leugorjon a ház tetejérõl (mondjuk 30 emeletesrõl). Pl.:
My Dying Bride - The Light at the End of the World (azonos címû albumról)
ajánlom a szövegkönyvet is hozzá

Dragon

Még egy picit visszatérve a korábbi mi-micsoda témához:

Rock
Heavy metal
Trash metal
Speed metal
Black metal
Death metal

Edit: tessék megtekinteni az oldalak alján levõ "List of notable ..... bands" ajánlást!

mellesleg megnézegettem ennek a Dying Fetus-nak az egyik dalszövegét, LOL, hát egészséges egy darab: pl. ez itt

Aephidon

Cradle of Filth-et black metálnak nevezni... Gyalázat! :bruhuhu: (A régi még ok, de az újak...) Amúgy az ajánlott zenekarok listája egészen korrekt, bár nem értem, hogy a Marduk miért maradt ki. :rolleyes:
Reggel ránéztem a cigisdobozra és megláttam a feliratot: a dohányzás halált okozhat! Halált megvetô bátorsággal gyújtottam rá!

,,Their wives are raped upon their dead children"
Deathspell Omega - Sacrilegious Terror

Pirula

Quote from: AephidonCradle of Filth-et black metálnak nevezni... Gyalázat! :bruhuhu: (A régi még ok, de az újak...) Amúgy az ajánlott zenekarok listája egészen korrekt, bár nem értem, hogy a Marduk miért maradt ki. :rolleyes:
Figyelmesen olvasni. ;)
A mi-micsoda témát meg szvsz nem kell túlzásba vinni. Úgyse amiatt fog tetszeni egy zene hogy milyen statulyába tuszkolják.

Dragon

Quote from: AephidonCradle of Filth-et black metálnak nevezni... Gyalázat! :bruhuhu: (A régi még ok, de az újak...) Amúgy az ajánlott zenekarok listája egészen korrekt, bár nem értem, hogy a Marduk miért maradt ki. :rolleyes:
A mostanit már nem igen lehet kategóriába sorolni. Kicsit olyan new-age-gothic stílust ölt manapság.
A legújabb albumon viszont inkább elõtérbe kerül a zúzás, és valahogy elveszett az a régi dalszöveg-stílus. Van egy pár jó szám, de össze sem hasonlítható a Principle, Cruelty, meg a Dusk albumokkal.
A Principle szerintem a leg black-esebb, de tény, hogy nem tisztán black egyik album sem (végül is pont ez a lényeg).

Xipe

Quote from: bpka000A mostanit már nem igen lehet kategóriába sorolni. Kicsit olyan new-age-gothic stílust ölt manapság.
A legújabb albumon viszont inkább elõtérbe kerül a zúzás, és valahogy elveszett az a régi dalszöveg-stílus. Van egy pár jó szám, de össze sem hasonlítható a Principle, Cruelty, meg a Dusk albumokkal.
A Principle szerintem a leg black-esebb, de tény, hogy nem tisztán black egyik album sem (végül is pont ez a lényeg).

kit erdekel.
a Cradle az Cradle.
es egyben METAL.
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

Aephidon

Oh... Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy a black metállal szemben meglehetôsen elfogult vagyok :rolleyes: Szóval bocsánat, ha szúrta valakinek a szemét a fenti hozzászólásom.
Reggel ránéztem a cigisdobozra és megláttam a feliratot: a dohányzás halált okozhat! Halált megvetô bátorsággal gyújtottam rá!

Xipe

Quote from: AephidonOh... Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy a black metállal szemben meglehetôsen elfogult vagyok :rolleyes: Szóval bocsánat, ha szúrta valakinek a szemét a fenti hozzászólásom.

szurta is.
Cradle leszolni.
meg ilyet.
_(๏̯͡๏)_

Pirula

Quote from: Xipeszurta is.
Cradle leszolni.
meg ilyet.
Én sem szeressem a Cradle-t.
Nem is lettem Metal God a teszten. :D
Quote from: AephidonOh... Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy a black metállal szemben meglehetôsen elfogult vagyok
Akkor te ilyen Burzum/Bathory/Venom/Mayhem/Darkthrone/CForest/Marduk dolgokra zizzensz inkább?

Xipe

Quote from: PirulaÉn sem szeressem a Cradle-t.
Nem is lettem Metal God a teszten. :D

Pedig Cradle tipusu kerdes nem is volt.
viszont az osszes metalos kozul csak en lettem 100%-os. hat ez gaz.
_(๏̯͡๏)_

Aephidon

Quote from: PirulaAkkor te ilyen Burzum/Bathory/Venom/Mayhem/Darkthrone/CForest/Marduk dolgokra zizzensz inkább?
Igen, bár pontosabban szólva, az ezeknél ,,undergroundabb" bandákra mozdulok igazából (pl. Deathspell Omega, Moonblood, Vermeth, stb).

TurboK

Quote from: Shiroi...nincs valamelyikõtöknek? Szeretném végre magaménak tudni a "The Real Thing" albumot...
Egy Faith no More albumot ismerek, a "Who cares a lot? the greatest hits" címût, de azon nagyon ütõs zenék vannak. Persze az válogatás.

Más. Linkin Park Reanimation DVD Audio lemez megéri e 3000 ft-ért? 5.1 megy az Intervideo winDVDben, de nem lehet rippelni (ami nagyon negatív hatással van a zene hallgatásának számára). Videoklippek nem érdekelnek (van rajta valami, egyik egy CG baromság, másik egy brake táncos röhej, többit meg sem néztem).

Az a baj hogy a Reanimation a legszarabb albumuk, kb 2-3 jó zene van rajta, de azok a legjobb számok közé tartoznak amit úgy összesen csináltak (Pushing Me Away és Crawling remixek). sima CD már megvan bitperfekt másolatban. És valószinûleg nem fogom ilyen olcsón látni már ezt a lemezt.

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Kekonu

Fúúúú... itt tudta vki h a cradle csinált egy amatõr filmet? (Cradle of Fear).. naggyon gááááz  :lul:  áll. horror akar lenni de sztem egy vígjáték.. ilyet h az ember feje egy szivacs azt azt tépi szét.. és kláccik a sárga szivacs.. meg madzaggal megoldott láthatatlan levél..  vagy a "nyelõcsõ kitépõ szám" .. röhögés a javából.. . moondjuk annyira nem jó h 2X megnézd..
  :lul:  :lul:
"Õ nem ismer félelmet... bár még sok szó van amit    
nem ismer... "