Animációs filmek/sorozatok (minden, ami nem japán)

Started by Fazék, 2007-06-25, 21:23:22

Previous topic - Next topic

Nakedape

Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

LiaLia

Quote from: Cloud on 2010-06-25, 13:42:00
Despicable Me :lul:
A gyerekek aranyosak. Rózsaszín űrruhát felvenni  :facepalm: és amikor a papa rákapcsol szupergyorsaságra a motorjával  :zomg:  :smile:

Quote from: Nakedape on 2010-07-05, 21:59:20
story of blue
http://www.youtube.com/watch?v=x1ZMr8S95Pk

Edith Piaf hangja volt benne érdekes.

motifator

Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Cloud

NLZ

Jónak igérkezik, lássuk-lássuk.

Milyen mozifilm? Nem tudok én semmiféle olyasmiről. Soha nem is létezett. Haladjunk tovább.
[spoiler][/spoiler]
:D
[reserved]

Cloud

:ayay:

Uram értettem. Nincs mozifilm. Nem is volt, nem is lesz.

NLZ

Azért lehet, hogy lesz, ki tudja még mit hoz a jövő. A sötét erők nagyon leárnyékolják a jövőbe látást, de azért reménykedek. Bár egy ilyen meg nem történt mozifilm után nem túl sanszos.
[reserved]

Kraivan

Quote from: NLZ on 2010-07-23, 21:01:27

Milyen mozifilm? Nem tudok én semmiféle olyasmiről. Soha nem is létezett. Haladjunk tovább.
[spoiler][/spoiler]
Ezek szerint az Avatar mozifilmet is elbaszarintották? (értelemszerűen Aang legendájára gondolok, nem a bigbluenekomanekre)

NLZ

Egy jó véleményt nem hallottam róla, úgyhogy nem mertem megnézni moziban, majd talán a dvdripről nyilatkozok. De bízom a többség szavában, hogy nem véletlenül kapott Rottenen 8%-ot.
[reserved]

Nakedape

Quote from: LiaLia on 2010-07-30, 23:08:40
Zenehallgatás közben bukkantam rá:
Bossa Astoria animáció, Zagar: Bossa Astoria/Erik Sumo feldolgozás
jaja nagy pályázat volt erre meg egy kispál számra is, és ez valóban nagyon jól sikerült!  :cool:

LiaLia

Quote from: Nakedape on 2010-07-30, 23:14:26
Quote from: LiaLia on 2010-07-30, 23:08:40
Zenehallgatás közben bukkantam rá:
Bossa Astoria animáció, Zagar: Bossa Astoria/Erik Sumo feldolgozás
jaja nagy pályázat volt erre meg egy kispál számra is, és ez valóban nagyon jól sikerült!  :cool:
milyen az a kispál számos animáció?  :smile:

Cloud

Quote from: Kraivan on 2010-07-29, 15:49:15
Quote from: NLZ on 2010-07-23, 21:01:27

[spoiler][/spoiler]
Ezek szerint az Avatar mozifilmet is elbaszarintották? (értelemszerűen Aang legendájára gondolok, nem a bigbluenekomanekre)
Eddig bárki aki megnézte és ismerte a sorozatot, azt mondta hogy rakás szar lett a film...

motifator

Szombaton megnéztük mi is, és tényleg egy rakás szar. Full gagyi, olcsó b kategóriás fantasy, olyan amit rögtön DVD-re kellett volna nyomni, vagy nem is tudom, Hallmarkon esetleg elmegy. Á, visszavonom, még a Hallmarkon is szinvonalasabb fantasy TV filmek vannak.
A sztorit leegyszerűsítették, itt-ott átírták és lebutították, de még talán a történet emlékeztet leginkább a sorozatra. Mert semmi más nem. A karaktereket kiherélték, egytől egyig minden szereplő szánalmas. A párbeszédek gyermetegek, a színészi játék nulla. 1-2 karakter olyan, mintha a paródia részből mintázták volna őket a tűz könyve végéről (mondjuk Katara vagy Zuko). Ja, a szinkronhangok is elég gyengék. Amikor Katarát először meghallottam, nem tudtam, hogy azért sírjak, mert a hangja kb. egy 7 éves gyereké, vagy azon sírjak, amit mondott. Á, de ez is igaz volt az összes párbeszédre. Minden elmondott mondat után kínosan éreztem magam, komolyan, próbáltam minél kisebbre összehúzódni a székemben, annyira szégyelltem magam a készítők helyett.
Esküszöm az akció részek voltak a legjobbak, de azok is csak azért, mert akkor legalább nem nagyon beszéltek. És akció az volt bőven, minden egyes mozdulat belassítva, nyolcszor körberepülve a kamerával, egészen az utolsó percig. Komolyan, az elején még azt mondtam, hogy na, legalább a vízhajlítás látványos. Aztán láttam még vagy 80-szor ugyanazt a hatásvadász jelenetsort, és már ezt is kezdtem unni. A földhajlítás szánalmas volt, a levegőből meg nem sok látszott, de kb mind a 4 elemre igaz volt, hogy a rajzfilmmel ellentétben itt legalább egy percig kell hatásvadász módon kalimpálni a levegőben, mire az a kurva vízcsepp, kavics, láng vagy szellő hajlandó megmozdulni. Ezért kb. úgy néz ki egy akciójelenet, hogy mondjuk Katara hadonászik a levegőben vagy egy jó percet, addig a kamera körberepüli vagy 10szer, majd a végén erőlködő fejet vág, csap egyet a levegőbe, és na, talán elrepül végre az a vödör víz. Mindez persze 3D-ben, amiből semmi, de semmi se látszik. Ha ez lett volna életem első 3D-s vetítése, akkor azt hittem volna, hogy nincs térlátásom. De mivel tudom, hogy van, ezért csak meglepetten ültem a film alatt, hogy ehhez mi a faszért adtak szemüveget, amikor semmi se látszódik a 3D-ből, amit elvileg utólag hegesztettek rá. Persze, ha leveszed a szemüveget, akkor szétesik az egyébként teljesen 2D-s sík kép. Na mindegy, tényleg ez a legkevesebb, bár nem bántam volna, ha adják itt Debrecenben a sima 2D-s változatot is, legalább spórolok párszáz forintot.

Az egyetlen pozitívum a filmben, hogy Yue hercegnőnek Christina Aguilera szája van, de persze jobb, amikor ő is inkább csukva tartja.

Nem ajánlom a filmet senkinek, ez tényleg az "elvesztegettem két órát az életemből" kategória. Semmi jó nincs benne, még az "annyira szar, hogy jó" szintet se éri el. Ez épp csak annyira szar, hogy szar is maradjon, de nagyon.
Ha nagyon érdekel, torrentezzétek le, vagy valami, még jobban is jártok, mert én moziban végül nem tudtam rászánni magam, hogy kijöjjek a felénél, ha otthon nézem, akkor biztos kikapcsolom olyan 15 perc után.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.

.Attila

Hát igen, a Last Airbender movie tényleg gyengére sikeredett és gyakorlatilag mindennel egyetértek, amit motifator írt.
Amit hiányoltam a leírásból: hogy a francba lett a tűz népe indiai? Vagy pakisztáni vagy fene tudja milyen hasonló sandnigger etnikumú. Amikor megláttam Zuko-t, azt hittem, elsírom magamat. A tűz népe uralkodónál detto. Rövid göndör haj, félbarna bőr, miközben az eredetiben fehér bőr és hosszú, dús, egyenes haj.
Katara hangja meg tényleg egy vinnyogó kölöké.
Sakka választásával voltam valamelyest elégedett. De hogy az ő neve meg hogyan lett "Szokka"... Nagyon rosszul válogatták össze a színészeket.
Aztán, amit szintén nem olvastam motifátornál: a vágások. Borzalmasak. Most vagy nagyon sok jelenetet kivágtak, hogy elviselhető hosszú legyen a mozi, vagy tényleg kritikán aluli az egész.
Egy haverommal voltam megnézni, mondtam neki, hogy inkább nézze meg a rajzfilmet. Tudom, rajzfilm, de mégis...

Most azt tervezem, hogy megnézem újra a sorozatot. Csak lenne belőle fullHD változat, de mivel ez egy TV sorozat volt, valahogy kétlem, hogy valaha is lesz.

szerk.: obligatory: http://www.southparkstudios.com/clips/155700

motifator

A Shyamalan-féle racebendinget lehetett tudni előre a trailerek meg IMDB alapján, így azon meg se lepődtem, ezért nem írtam a kritikámban. De tény, hogy kb. a teljes Fire Nation indiai vagy pakisztáni vagy hasonló. Ez amúgy nem is zavart volna, ha Dev Patel nem úgy játsza Zukot, mintha minden jelenet előtt felpofozták volna (indexről loptam a megfogalmazást, szerintem nagyon találó)
Azon, hogy megvágták a sztorit, szintén nem lepődtem meg, lehetetlen lett volna mindent beletenni egy mozifilmbe, ezért nem írtam ezt se, de alapvetően igazad van.
Ja, és Sakka (?) meg azért lett Szokka, mert ő valójában Sokka. Már a eredeti sorozat magyar szinkronjában is magyar kiejtés szerint voltak a nevek, nem az angolos "Szakka" meg "Taf" meg "Eeng", hanem Szokka, Tof és Aang. Igen, amikor a Kyoshi gyerekek becézik Aangot, az nem Aangie (vagyis "Eengi"), hanem Angi, mint Angéla. Hmm, vicces volt másodjára szinkronosan látni a sorozatot, de megszokható :)
Gondolom azt, hogy Sokka választásával valamelyest elégedett voltál azt úgy értetted, hogy a szinészben lett volna talán valami potenciál. Mert a karakterben nem volt, az biztos.
Amiket én kiemeltem, azok inkább azok a részek, amiket basszus, jól is meg lehetett volna csinálni. Persze, nem lesz mindenki ázsiai, elfogadható. Ki kell vágni ezt-azt a sztoriból, hát érthető, nem fér bele az időbe. Ettől még nem lesz kötelezően szar a film. Viszont hogy a karakterek nullák, a dialógusok gyermetegek, és az egész film összességében unalmas, gagyi hatásvadászat, na attól lesz szar a film.

Na mindegy, túl sok szót fecséreltünk a filmre, most lehet csendben várni az új sorozatot, ami jövőre jön.

.Attila

Nyilván nem lehet mindent belesűríteni a filmbe, de nem ez volt a gond a vágásnál, önmagában véve szar volt, főleg az elején.
Sakka meg kinézetre és valamelyest karakterre nézve volt jó választás. A többiekhez képest biztosan.

Nekem ezután nincs kedvem megnézni a másik két könyvet. Inkább még egyszer a sorozatot.
Új sorozat alatt a föld könyvéből készült mozira gondolsz?

NLZ

Ezek után hagyják az illetékesek, hogy elkészüljön még két ilyen film? :D
[reserved]

motifator

Quote from: .Attila on 2010-08-12, 17:36:05
Quote from: motifator on 2010-07-23, 10:40:52
Wall Street Journal interjú Bryan Konietzkoval és Michael Dante DiMartinoval a következő Avatar rajzfilmsorozatról
A címe Avatar: The Legend of Korra és jövőre itt lesz!  :hopp: :hopp: :hopp:

Quote from: NLZ on 2010-08-12, 17:45:23
Ezek után hagyják az illetékesek, hogy elkészüljön még két ilyen film? :D
Szerintem nem lesznek további filmek, max új rendezővel és forgatókönyvíróval, de valószínű, hogy még úgy se.

Cloud

Quote from: .Attila on 2010-08-12, 17:36:05
Nyilván nem lehet mindent belesűríteni a filmbe, de nem ez volt a gond a vágásnál, önmagában véve szar volt, főleg az elején.
Sakka meg kinézetre és valamelyest karakterre nézve volt jó választás. A többiekhez képest biztosan.

Nekem ezután nincs kedvem megnézni a másik két könyvet. Inkább még egyszer a sorozatot.

Jövőre lesz egy új rajzfilmsorozat, ami 70 évvel később játszódik, és női avatar lesz a főszereplő.

Leara

Hétvégén végre megnéztem a Halott menyasszonyt, ha már úgyis adta a TV  :D.
Nagyon szeretem Tim Burton filmjeit, bár ez nem került be a kedvenceim közé. Azonban ettől függetlenül is nagyon bejött, a képi világ és a hangulat itt is megvolt  :jee:.

Meg ha már Tim Burton... pár hete meglestem a 9-et (bár ebben "csak" producer volt) és erre is érvényes, amit fentebb írtam. Még anno moziban láttam az előzetesét, azóta kíváncsi voltam rá már csak a hangulata miatt is. Megérte :).
MAL

Bütyök

Quote from: Leara on 2010-09-14, 21:50:13
Hétvégén végre megnéztem a Halott menyasszonyt, ha már úgyis adta a TV  :D.

Nekem ugyan nem a TV-ben, de szintén nem rég volt hozzá szerencsém. Ez volt az első Tim Burton, amit láttam, és maga a sztori tetszett, meg a zenék, de valahogy ez a sötét hangulat nem volt minden pillanatban az én világom. De összességében még így is azt mondom, hogy megéri meglesni.
Az vált jóvátehetetlenül felnőtté, aki már azon is bosszankodik, amin nevethetne.
/Vavyan Fable/

Blog

Nakedape

kikuchiyo

Leela: I'm going to remind Fry of his humanity the only way a woman can!
Professor: You're going to do his laundry?

:appl:
Failure is the default option

chilip