Kötetlen beszélgetés játékokról

Started by SlEePwAlKeR, 2003-08-03, 19:11:50

Previous topic - Next topic

Fubenalvo

Állítólag ugyanolyan randa mint az elődei :P

Lythis

aki esetleg játszott vele: az earth 2160 van olyan jó, mint a 2150 volt?

Fubenalvo

Szerintem elég lapos lett, vagy nemtom... igaz régen játszottam vele de akkor nem fogott meg hűdenagyon. 2140el még sokat játszottam anno, de inkább ajánlom a World in Conflictot ha RTSezni akarsz az aztán igen. :)

Soldier

Quote from: Fubenalvo on 2007-12-15, 00:13:07
Szerintem elég lapos lett, vagy nemtom... igaz régen játszottam vele de akkor nem fogott meg hűdenagyon. 2140el még sokat játszottam anno, de inkább ajánlom a World in Conflictot ha RTSezni akarsz az aztán igen. :)

az telleg nem rosz, de egy idö utan elég monoton o.O

Fubenalvo

Single-ben elismerem a végére már kicsit sablonos volt, de multiban durván üthet. Nem eszetlen gyártás vagy lerusholjuk az ellenfelet hanem durván gondolkogni kell. :)
Remélem RO2-höz is minél több magyar fogja "adni a hangulatot"  :haha:

Én

oh lawd
Valaki próbálja ki és mondja el, hogy milyen... csak ne én legyek az. :D

Fubenalvo

Sztem ha már ilyen 2D MMORPG akkor Ragnarok, szebb szeirntem ennél, és 99,9% hogy jobb a játékrendszer. :)
Ilyen noname mmo-k sajna max 1-2 hétíg jók de nállam addíg se szokták húzni.

thrall

Quote from: Fubenalvo on 2007-12-16, 00:58:37
Sztem ha már ilyen 2D MMORPG akkor Ragnarok, szebb szeirntem ennél, és 99,9% hogy jobb a játékrendszer. :)
Ilyen noname mmo-k sajna max 1-2 hétíg jók de nállam addíg se szokták húzni.

őőő...izé. Tudod a RO-t is hívták sz.tem noname-nek amikor kijött :D nem a játékot nevezik noname-nek, hanem a gyártót/kiadót :D (egyébként RO is the best, szal nem a RO-val van bajom :D )

hargharg

athozva a "Hirek" topikbol:

warcraft 1, kemenyen 4 iranyithato egyseggel, es akkor az mar sok volt... : D

RA meg TA az nem emlek, haverokkal manapsag is toljuk, raadasul TA-szerut nem nagyon alkottak azota sem, ugysmint annyira osszetett parancssorokat kiadni nem lehet gyaraknak.
RA meg jo moka, ha 10 percet akarunk csak jatszani. : D
rofl

Zen

Quote from: Én on 2007-12-15, 21:55:43
oh lawd
Valaki próbálja ki és mondja el, hogy milyen... csak ne én legyek az. :D

Mengéztem a videót, a Mechacica mindent visz, főleg amikor támad! :muhahah:
Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

Én

Quote from: hargharg on 2007-12-20, 08:10:44
RA meg jo moka, ha 10 percet akarunk csak jatszani. : D
Hehe, ott aztán lehet rusholni rendesen :P
Zen: videót még meg se néztem, majd ha hazajövök megtekintem... ha megéri :D

Fubenalvo

Feltettem a gépemre az Xfire-t viszont azt vettem észre hogy egyik kis kedvencem a Track Mania Nations, és akkor se számolja ha az Xfire-n keresztül indítom el... :O
Ennek tudja valaki mi lehet az oka?

Lythis

Quote from: Fubenalvo on 2007-12-24, 11:21:27
Feltettem a gépemre az Xfire-t viszont azt vettem észre hogy egyik kis kedvencem a Track Mania Nations, és akkor se számolja ha az Xfire-n keresztül indítom el... :O
Ennek tudja valaki mi lehet az oka?
passz, írj nekik levelet (vagy a fórumon nézz szét, hátha van valakinek hasonló gondja... Nekem az bökte a csőrömet, hogy az Earth2150-et nem tudom indítani belőle, meg nem is látja...

Fazék

Vampire the Masquerade: Bloodlines -nak ugranék nékije és érdekelnének a tapasztalataitok, hogy mely képességek teljesen haszontalanok, melyekre érdemes rágyúrni.
a kérdések megválaszolásával malkávot ajánlott be nekem, amit örömmel el is fogadtam :D
a csávó bénán nézett ki, szóval a csajt választottam inkább, legalább végig lesz mit bámulni a játékban :haha: (és még csak föl se raktam a malkáv nude patch-eket hozzá :D)

alapvetően szeretem pofázással megoldani a helyzeteket, vagyis persuasion föltápra gondoltam, intimidation/seduction nem tudom mennyire játszanak szerepet a játékban.
harccal kapcsolatban viszont teljesen tanácstalan vagyok. azt tudom hogy mindenképpen harcolnom kell, amikor nem tudom kidumálni majd magamat, mert a lopakodást rühellem az összes számítógépes rpg-ben :)

előre is köszi a tippekért  :merci:

hargharg

[spoiler=VtM:BL]en spec az osszes klannal kozelharcost csinaltam, siman teljesitheto minden kuldi, esetleg rasegitve a colthoz szukseges 5os firearmsszal, meg a langszoroval. jah, meg hat persze a diszciplinakkal.
intimidation, seduction, inspection, haggle felesleges, keves pluszt vagy egyaltalan semmit nem adnak, ennek megfeleloen a social pontok kozul csak a karizmat kell novelni, mentalban meg fizikaiban mindre lehet rakni 2-2 pontot, intelligenciara 3at is.
eloterbe he*eznem az unarmed kepesseget, emberhordat szarazra szivni nagyon mokas, de a meleet se tessek hanyagolni, meg az ingyen firearmsot se tessek kihagyni, 2 pontot meg elejen tudsz vasarolni magadnak Tripnel, harmadikat meg majd hollywoodban adja Romero, tobb nem is kell ra sztem.
stealthre malkavnak nincs szuksege, lathatatlanna tud valni, ugyhogy minek?
lockpicket sem kell tulzasba vinni, de azert legyen azon is par pont majd.
csakhogy egyszerusitsunk: - maxolni celszeru: unarmed, melee, scholarship.
- tobb pontot is erdemes rarakni: intelligence, charisma, strength, dexterity.
- par pontos: a tobbi, a feleslegeseken kivul.

mindig legyen felreteve par pontod, ha a he*zet azt kivanja, tudj alkalmazkodni.
tessek keresni a konyveket, amiket nem szabad egybol elhasznalni, hanem elvinni boltba, eladni, aztan ujra megvenni, es megnezni, hogy tudod-e meg egyszer hasznalni.

diszciplinak kozul lathatatlansag, meg dementation maxra siman, auspexet nem kell eroltetni.

harcra pedig: emberek ellen nem nagyin lehet problema, sima okolharccal be lehet zuzni 5-6 fos csapatokat, eloholtak ellen meg katanat tessek hasznalni, vagy ha nagyon necces a harc, a kesobbiekben langszorot.

asszem ennyi, majd meg tessek kerdezni. ^_^[/spoiler]
valamint leszogezem, hogy celszeru kiprobalni masodjara koddal is, maxra nyomott kepessegekkel az elejetol, mert rengeteg moka van benne, amirol amugy lemaradsz...
rofl

Tycho

Azt mondjátok érdemes kipróbálni? Milyen klánok meg küldetés fajták vannak benne... szóval kb mivel telik el a játékmenet?

Lythis

Afaik csak Kamarillás klánokkal lehetsz benne. Hogy mivel telik a játékmenet, arról meg fogalmam sincs, mert hozzá sem nyúltam, mivel anno a kritikusok nagyon lehúzták (béna karaktermozgás, ratyi meelee fegyverek, és hasonló dolgokat hallottam).

thrall

Quote from: Lythis on 2007-12-25, 21:28:17
ratyi meelee fegyverek
Na igen, kivéve, ha csak a karmaidat használod ( Gangrel FTW )

Próféta

A harcrendszer nem volt a legtökéletesebb, illetve volt benne néhány idegesítő bug.
Viszont nagyon jó NJK karakterek, párbeszédek, remek történet, és valamennyire azért lehet benne szerepjátékolni is (naná, a Troika csinálta, vagyis többé-kevésbé a Fallout gárda).

Én mondjuk nem malkáv voltam, hanem talán Toreádor (régen volt...), és úgy nagyon bejött, hogy nem izompacsirtának gyúrtam magam, hanem beszédre, karizmára, ilyesmikre.

Küldetéstípusok: alig emlékszem már a részletekre, de a küldetések elég változatosak voltak, pl. elmész valahova, és elhozol valamit, amihez vagy nagyon jól kellett lopakodni / betörni, vagy le kellet győzni valami monsztát, vagy valakit meg kellett valamiről győzni jó beszéddel vagy Dominationnel vagy bizonyíték találásával, illetve megszerzett tárgyakat felszedni, valakinek odaadni (többször van választási lehetőség). Szóval a szokásos cucmó.

Lythis

NPC jellem dologban és küldetésekben nekem még mindíg a Bladur's Gate 2 viszi a pálmát mondjuk. Bloodlines nekem már kicsit leírás alapján kilőtte magát, mint mondtam - azzal meg pláne, hogy csak Kamarillás klánból való karim lehet benne (legalább unlockolhatónak betehették volna a többit, vagy nemtom). Ez persze kicsit ferde nézőpont azután, hogy a Redemption viszont tetszett anno a maga "menj és zúzz le mindenkit" történetével együtt...

thrall

Quote from: Lythis on 2007-12-25, 23:22:07
NPC jellem dologban és küldetésekben nekem még mindíg a Bladur's Gate 2 viszi a pálmát mondjuk. Bloodlines nekem már kicsit leírás alapján kilőtte magát, mint mondtam - azzal meg pláne, hogy csak Kamarillás klánból való karim lehet benne (legalább unlockolhatónak betehették volna a többit, vagy nemtom). Ez persze kicsit ferde nézőpont azután, hogy a Redemption viszont tetszett anno a maga "menj és zúzz le mindenkit" történetével együtt...

az unlockolást támogattam volna (hisz vannak olyan szabbatosok akik átálltak a kamarill aoldalára, akik kimaradtak meg guye a függetlenek)

a redemption meg azért volt jó, mert abban az időben még nem akartak mindent ennyire tökéletesen megcsinálni, és ezzel együtt elrontani az egészet

hargharg

Quote from: Próféta on 2007-12-25, 22:48:55
...Én mondjuk nem malkáv voltam, hanem talán Toreádor (régen volt...), és úgy nagyon bejött, hogy nem izompacsirtának gyúrtam magam, hanem beszédre, karizmára, ilyesmikre.
...

azert azt megneztem volna, hogyan dumalod ki magad zombik meg o*an tzimisce remsegek kozul... : D
mellesleg malkavoknak "beszedre" ott van a dementation, kiegeszitonek meg en is ajanlottam a persuasiont(karizma+scholarship). : D
[spoiler]jo eg, mar a tonhalas viccre sem emlekszem, annyira regen toltam vegig malkavval. : DDD[/spoiler]
jah es en sem izompacsirtanak szoktam magam gyurni, egyszeruen csak "ertek a fegyverekhez". mindig a "mental" reszen van a legtobb pont a tulajdonsagok kozul. ; )
Quote from: Lythis
...

mindezek ellenere kultjatek lett igy par evvel a megjelenes utan, es nem veletlenul...
az en egyetlen bajom vele az, hogy marha gyorsan vegig lehet porgetni, ha nekiul az ember, igazan csinalhattak volna nagyobbra a varosreszeket... : DDD
eh, telhetetlen vagyok. ^_^

ui: mellesleg miert ratyik a melee fegyverek? pl. bozotvago osszevisszadobalo "stealthkill"-je sztem tok vicces. : D
rofl

Lythis

Fegyverekről valahol valami olyan review-t olvastam, hogy semmi normális henteseszköz nincs, csak kések, meg vascsövek, semmi pallos és tsai.
Kultjátéknak meg persze, hogy kultjáték lett belőle. Nem kevés WoD-mániás rohangál szanaszét a világban (bár az új WoD világot annyira nem ismerem, de afaik ez még a "régi"ben játszódik).
Ehh... na igen. Rövid is állítólag. Sajnos vagyok olyan elborult, hogy egy RPG-től valahol elvárom, hogy legyen magávalragadó, élvezetes, és kibeb*sz*ttul hosszú ^^'

Fazék

Quote from: Lythis on 2007-12-27, 14:31:54Sajnos vagyok olyan elborult, hogy egy RPG-től valahol elvárom, hogy legyen magávalragadó, élvezetes, és kibeb*sz*ttul hosszú ^^'[/color]
és emiatt nem is vagy hajlandó kipróbálni a játékot :) te tudod. engem speciel már a beavatásnál magával ragadott a játék. a csávó, aki elmagyarázza neked mi a fene is folyik a világban, amit eddig nem észleltél, állatijól adja elő a szövegét sztem, és az én válaszaim is hibátlanul malkávhoz illőek  :Kiraly: és ugyan még csak fél órát toltam a játékot, vagyis ki se jutottam még a szobámból, de számomra egy marhára igényes játéknak tűnik így első pillantásra, hogy a hibák már ki vannak küszöbölve. your loss.
bár mondjuk könnyen elképzelhető, hogy alapból lehetetlen elvárásokkal ülnél le a játék elé és elégedetten törölnéd két óra után, hogy igazad volt :) ebben az esetben tényleg nincs értelme belevágnod, azt hiszem én is csináltam már ezt pár játékkal :) pl Gothic játékokat hiába isteníti a szomszédom, akinek az ízlésében tökéletesen megbízom amúgy, fél óránál tovább még egyik Gothic játékot sem voltam képes tolni :redface:

btw: megérkezett az Orange Box-om és az alap HL2 és Episode 1 is benne van :cool: vmiért tök azt hittem, hogy csak ep2, portal, és tf2 vannak benne, ep1-et majd külön meg kell vennem :D

Fubenalvo

Lythis azért... én meg egyszerűen azért mert ronda. Mindenkinek megvannak a rigojái! :D

Tycho

Quote from: Fazék on 2007-12-27, 14:51:48
Quote from: Lythis on 2007-12-27, 14:31:54Sajnos vagyok olyan elborult, hogy egy RPG-től valahol elvárom, hogy legyen magávalragadó, élvezetes, és kibeb*sz*ttul hosszú ^^'[/color]
és emiatt nem is vagy hajlandó kipróbálni a játékot :) te tudod. engem speciel már a beavatásnál magával ragadott a játék. a csávó, aki elmagyarázza neked mi a fene is folyik a világban, amit eddig nem észleltél, állatijól adja elő a szövegét sztem, és az én válaszaim is hibátlanul malkávhoz illőek  :Kiraly: és ugyan még csak fél órát toltam a játékot, vagyis ki se jutottam még a szobámból, de számomra egy marhára igényes játéknak tűnik így első pillantásra, hogy a hibák már ki vannak küszöbölve...

Na, te győztél meg arról, hogy érdemes kipróbálni :hehe: Melyik patchet tetted fel, melyik érdemes?

thrall

Quote from: Fazék on 2007-12-27, 14:51:48
és emiatt nem is vagy hajlandó kipróbálni a játékot :) te tudod. engem speciel már a beavatásnál magával ragadott a játék. a csávó, aki elmagyarázza neked mi a fene is folyik a világban, amit eddig nem észleltél, állatijól adja elő a szövegét sztem, és az én válaszaim is hibátlanul malkávhoz illőek  :Kiraly: és ugyan még csak fél órát toltam a játékot, vagyis ki se jutottam még a szobámból, de számomra egy marhára igényes játéknak tűnik így első pillantásra, hogy a hibák már ki vannak küszöbölve. your loss.
bár mondjuk könnyen elképzelhető, hogy alapból lehetetlen elvárásokkal ülnél le a játék elé és elégedetten törölnéd két óra után, hogy igazad volt :) ebben az esetben tényleg nincs értelme belevágnod, azt hiszem én is csináltam már ezt pár játékkal :) pl Gothic játékokat hiába isteníti a szomszédom, akinek az ízlésében tökéletesen megbízom amúgy, fél óránál tovább még egyik Gothic játékot sem voltam képes tolni :redface:

ha még csak ott jársz és nem játszottál még vana: [spoiler=tudom, hogy tese szereted az ijesztős részeket]ha bemséz a szellemkastélyba nappal és felkapcsolt lámpánál... nem ilyesztős annyira, de én mondjuk jól végigparáztam azt a részt :D [/spoiler]. Ja meg ha ott van a két csajnál (tudni fogod :D ) akkor próbáld elérni azt, hogy egyikénje se haljon meg

Fazék

Quote from: Tycho on 2007-12-27, 15:01:55Melyik patchet tetted fel, melyik érdemes?
pár hozzászólással korábban link-eltem egy oldalt a nude patch-ekkel, ahol fönt van a legújabb patch is, ami nem változtat a játékon, vagyis olyan marad, amilyennek a készítői szánták, csak a hibákat küszöböli ki. a legtöbb egyéb patch durva játékmeneti módosításokat is végrehajt a játékon, amik nem feltétlenül szerencsések :)

szerk: link: http://209.160.3.227/downloads/index.htm
és a patch közvetlen link-je: http://www.tessmage.com/downloads/True_VTMB_504AT.zip
a patch-en túl még ezt raktam föl én: Hi-Res NPC Skin Pack #1
a többi talán vonzza a szemet, de úgy döntöttem inkább passzolok :)
Velvet Velour ("V.V.") Hi-Res Semi-Nude Mod -ot raktam föl próbaképpen és nem győzött meg, az eredeti ruhája sztem sokkal khmm szóval jobb :D

Lythis

Fazék: ezt célzottan azért nem próbáltam még ki, mert egyrészt mindenhol lehúzták, és ti vagytok az elsők, akiktől bármi pozitívumot hallok a játék felől, és igen, sajna voltam/vagyok(?) akkora Vampire fan, hogy ha csinálnak belőle egy RPG-nek készült cumót, akkor támaszak vele szemben bizonyos elvárásokat (intrikák, háttérben meghúzódó érdekek - jihad - diszciplinák, és igen, akkor már vérvonalak, és minden szar, ami belefér). Abban igazad van, hogy azért maradtam távol tőle, mint a rosszpénztől, mert nem akartam csalódni a játékban. Lehet, hogy majd teszek vele egy próbát, de előbb kíváncsi leszek a véleményedre :) (és megnéznék végre egy Vampire adaptációt, amiben SZÉP Tzimisce-k vannak... sheesh...)

thrall

Quote from: Lythis on 2007-12-27, 15:32:05
Fazék: ezt célzottan azért nem próbáltam még ki, mert egyrészt mindenhol lehúzták, és ti vagytok az elsők, akiktől bármi pozitívumot hallok a játék felől, és igen, sajna voltam/vagyok(?) akkora Vampire fan, hogy ha csinálnak belőle egy RPG-nek készült cumót, akkor támaszak vele szemben bizonyos elvárásokat (intrikák, háttérben meghúzódó érdekek - jihad - diszciplinák, és igen, akkor már vérvonalak, és minden szar, ami belefér). Abban igazad van, hogy azért maradtam távol tőle, mint a rosszpénztől, mert nem akartam csalódni a játékban. Lehet, hogy majd teszek vele egy próbát, de előbb kíváncsi leszek a véleményedre :) (és megnéznék végre egy Vampire adaptációt, amiben SZÉP Tzimisce-k vannak... sheesh...)
személyszerint énis nagy Vampire fan vagyok, és szerintem sikerült jól megcsinálni