AMV = Anime Music Video

Started by VASH, 2003-09-10, 20:27:57

Previous topic - Next topic

AMV?

HAGGYÁ BÉKIBEN:D
9 (9.5%)
AMV=Megnézem, de ennyi...
29 (30.5%)
AMV for Prezident
57 (60%)

Total Members Voted: 94

.Attila

A válasz egyszerű:
Némely anime-hez iszonyatnehéz megfelelő zenét találni. Te mondjuk a Chobits-hez mit ajánlanál?
És pl. a Love Hina nagyon kedvelt téma, csak én még nem láttam olyan LH AMV-t, ami jó lett volna. Némelyeknek tetszik a Wheatus - Teenage Dirtbag LH AMV, de nekem nagyon nem. Néztem pár Love Hina-sat, de egyik sem jó.
Én általában a vegyes témájúakat szeretem, pl. Come On Sing Along, Odorikuruu.
De ha az egytémájúakat nézzük, akkor véleményem szerint a Play Excel Play viszi a pálmát, messze megelőzi a többieket. :cool: :jee:

Isi101

Chobitshoz ? Ákost.
Vagy
edit: Del
edit: Del

Van pár szép lírai száma. szerintem passzolna.
De még kicsit gondolkodom rajta, szóval, nem végleges a véleményem.

Moha

Quote from: Isi101Tudom, nem lehet könnyű egy AMVt összehozni,tisztelem is a munkát amit ráfordítottak, de azért némely próbálkozás talán inkább ne is készült volna el :(
Mint mindenből, ezekből is vannak "silány" darabok. Szerintem itt senki nem fog leszólni, ha lehúzol egy AMV-t. Szvsz az AMV készítők is azt várják, hogy minél többen véleményezzék a munkájukat és mindíg van olyan, akinek egy adott dolog nem tetszik. Ez természetes.
Én is tudnék átlagon aluli AMV-t mondani. Pl:
blumchen_-_bicycle_race_(golden_boy).mpg - Ezt csak a Golden Boy miatt töltöttem le, de eléggé harmatgyenge. Tul. képpen csak alárakta a zenét az egyik rész befejező jelenetsora alá. Szerkesztés az nem sok van benne. Ez az a kategória, hogy: - na, én is csináltam már valami AMV félét.

Isi101

Éreztétek már egy AMVt megnézve, hogy igen, ezt a(z) filmet/ovat meg kell nézni, mert annyira jó volt az amv?

Én most megnéztem a Wild Wings c.AMVt ami a Cardcaptor Sakura c.animét dolgozza fel, és úgy érzem az animét is meg kell néznem.
Pedig az amv igen rossz minőségű (4.12min,3.2Mb wmv)
De a zene és a jelenetek nagyon jól eltaláltak, és az egész AMV szinte nézeti magát. Ez az az AMV, amit (az odorikuruu után) rengetegszer végignéztem :)
Csak azt nem tudom, hohy a zenéjét ki csinálhatta...pedig azt is érdemes lenne végighallgatni.

Isi101

Két újabb került fel a kedvenceim közé :

Vlad_Pohnert-Memories_Dance.mpg
Escaflowne-Souls.mpg

Az első egyszerűen szép.kellemes zene, hozzá hangulatban jól eltalált jelenetek. Csak ajánlani tudom mindenkinek

A másodiknak az Apocalyptica - souls a zenéje.
Nem is tudtam, hogy csupán akusztikus hangszerekkel ilyet lehet alkotni!
A hegedű egyszerűen magával ragadja az embert, itt inkább a képsorok az aláfestései a zenének. Vad, és gyönyörű.

Remélem nem írkálok túl sok értelmetlen dolgot itt össze, lehet, hogy egy Gösser megártott volna?
 :bsd:

Moha

Quote from: Isi101Az első egyszerűen szép.kellemes zene, hozzá hangulatban jól eltalált jelenetek. Csak ajánlani tudom mindenkinek
Jaja, nem hiába van az AMV.ORG élmezőnyében.
Nekem különösen tetszik, már csak a Ghibli és McKennitt párosítás miatt is (mindkettőt szeretem :) ). Tényleg :cool:

A másodikat még most keresem...

Isi101

Ha nagyon nem találod, valahova felrakhatom.
Ui :ezer bocs mindenkitől de a multkori hozzászólásomban elírtam :
nem Wild Wings, hanem Wild_Winds. Tényleg nem találkozott senki jobb verzióval belőle?

.Attila

Quote from: MohaJaja, nem hiába van az AMV.ORG élmezőnyében.
Akkor nézd meg az első helyezettet. Már régebben felraktam az ftp-re. Tény és való, hogy abszolút profi munka a video, minőség és effektek tekintetében egyaránt, de mint AMV, hááát... nem fogott meg egyáltalán.
Hogy tiszta legyen, miről van szó: Euphoria
Ha jól emlékszem, akkor a Rahxephon-ból csinálta.

edit: viszont a Top 30-ban sehol sincs a Play Excel Play :beken:, ez nem igazság :(

Moha

Quote from: TriviAkkor nézd meg az első helyezettet. Már régebben felraktam az ftp-re. Tény és való, hogy abszolút profi munka a video, minőség és effektek tekintetében egyaránt, de mint AMV, hááát... nem fogott meg egyáltalán.
Hogy tiszta legyen, miről van szó: Euphoria
Ha jól emlékszem, akkor a Rahxephon-ból csinálta.
Már láttam. Az biztos, hogy rendesen tele van effektekkel. Nekem soknak is tűnt, elnyomja az animét. Szóval nekem sincs a kedvenceim között.
De azért az élmezőny legtöbbje tényleg jó. Pl. Kusoyaro(HsienLee) - Slappy Self Indulgence Valami eszméletlen benne a lipsync, és a snittek is nagyon jól lettek kiválogatva, illenek a szöveghez.

Cobra

Ti ezeket honnan szeditek le ? A www.amv.org címen valami zeneiskola jön be nekem   :confused:
Hide and fear, Cobra Commander is here !

.Attila

Quote from: CobraTi ezeket honnan szeditek le ? A //www.amv.org címen valami zeneiskola jön be nekem   :confused:
:) http://www.animemusicvideos.org/
Megnéztem én is a Memory Dance-t. Tényleg nagyon kellemes és hangulatos, de ismerni kéne először hozzá Hayao Miyazaki anime-it, mert ez az AMV az előtte, ill. munkái előtt való tisztelgés.

.Attila

Jelentem, megint meg kellett néznem a Play Excel Play-t, és jól tettem :D
Nálam még mindig ez a no.1 :jee:
Ez az, ami a legjobban fel tud dobni, de azért az Odorikuruu és a Come On Sing Along is :cool:

.Attila

Objektíven értékelve: csillagos ötös. Nagyon jó zeneválasztás, a video jól van összevágva, a zene ritmusára van igazítva, jó effektekkel.
Ha valakit rá akarunk venni a Hellsing nézésére, ezt mutassuk meg neki. Ha vámpírfanatikus, azonnal rácuppan.

Szubjektív értékelés: nem az én stílusom, ezért nem fogom sokszor megnézni, Play Excel Play-nek és Odorikuruu-nak nyomába sem ér. Szubjektív vélemény volt, az objektív a lényeg.

.Attila

Objektív értékelés: zeneválasztás nem igazán jó, de nem is túl rossz. Az NGE-hez nem illik ez a zene, akármennyire is Engel a címe. Egy ilyen stílusú zenénél pedig nem lehet humorizálni, márpedig több humoros jelenetet is belevett. Igaz, egy-kettő találó volt. A férfi énekhez pedig Asuka-t szinkronizálta, ami elsőre mosolyt csal az ember arcára, de másodikra, és a sokadikra meg pláne nagyon nem jó. Jó indulattal is csak hármast kaphat tőlem maximum. Nagyon elüt az NGE-től a zene, imho. A zene közepén pedig van egy rész, ahol gyakorlatilag kötelező lett volna a képek gyors váltogatása, erre csak egy jelenetsort rakott be, egy-két képpel kiegészítve.

Nem nézem meg többet. Törölve...

Moha

Quote from: CobraTi ezeket honnan szeditek le ? A //www.amv.org címen valami zeneiskola jön be nekem   :confused:
Bocsi, Cobra, ez az én bűnöm. :o Lusta voltam kiírni teljesen a címet...

.Attila

Imbolyog a 4-5 között, de hajlik az 5 felé. Az eleje MEGA:lol:, aztán lecsillapodik, hosszabb ideig komolyabb, aztán megint egy kicsit vicces, a vége komoly, és itt-ott megható jelentek vannak benne.
Érdemes megnézni. Én megtartom, és később újra megtekintésre fog kerülni :)

.Attila

Huhh... legfeljebb Naruto rajongóknak. 2 gyerek ökörködött egyet, egyszer megnéztem, nem szenvedtem tőle, de elég volt egyszer... törlés.

Moha

Quote from: TriviImbolyog a 4-5 között, de hajlik az 5 felé. Az eleje MEGA:lol:, aztán lecsillapodik, hosszabb ideig komolyabb, aztán megint egy kicsit vicces, a vége komoly, és itt-ott megható jelentek vannak benne.
Érdemes megnézni. Én megtartom, és később újra megtekintésre fog kerülni :)
Rendesen összehozták benne a szájmozgást. És ez a musical betétdal is illik hozzá. Ja, és van mondanivalója is. Nálam stabil 5 pontot kapott.

Amúgy most fel akartod sorolni a teljes AMV állományukat? Hosszú lesz! :p

.Attila

Nincs benne semmi különleges vagy újszerű, de jó. Ajánlom főleg Drótmalacnak, mert a Macross-ból van összevágdosva.
Eredmény: 4 (bár kicsit jóindulatú vagyok, de nem annyira, mint az Engel-nél), megtartom, és még a Macross-hoz is kedvet kaptam :)

.Attila

Az AMG movie-ra készült japán zenével. Az akcióra és a drámára helyezte a hangsúlyt, és jól is sikerült. Ajánlom az AMG-t kedvelőknek.
Egy picit zavart, hogy egyes jeleneteket mesterségesen felgyorsított, ami néha talán nem rossz, de amikor a sebét fertőtleníti a nőnek, akkor azt ne gyorsítsa fel, mert elég hülyén néz ki. 4+ lett volna, de emiatt csak 4.
Ezt is megtartom.

.Attila

Quote from: MohaRendesen összehozták benne a szájmozgást. És ez a musical betétdal is illik hozzá. Ja, és van mondanivalója is. Nálam stabil 5 pontot kapott.

Amúgy most fel akartod sorolni a teljes AMV állományukat? Hosszú lesz! :p
Nem, csak értékelem azokat, amiket most szedtem le.
5-öst nálam az kap, aki nagyon megmozgat, vagy nagyon megnevettet, vagy ha objektíven nézve szép munka (ilyenkor mondjuk a szubjektív értékelésem nem 5-ös, lásd: Hellsing-Pompeii).
Ilyenek: Play Excel Play, Odorikuruu -> ezek nagyon felpörgetnek. Come On Sing Along -> nagyon megnevettet. Right Now... -> kellemes zene, megnevetett, és komoly tartalma is van.
Kusoyaro műve pedig a közepén kicsit leeresztett, ezért nem egészen ötös.

Karma XXL

Quote from: TriviNem, csak értékelem azokat, amiket most szedtem le.
5-öst nálam az kap, aki nagyon megmozgat, vagy nagyon megnevettet, vagy ha objektíven nézve szép munka (ilyenkor mondjuk a szubjektív értékelésem nem 5-ös, lásd: Hellsing-Pompeii).

:cool:

BTW most már én is megnéztem az Odorikuruu-t, és hát nem is tudok újat mondani róla  :whoah:

Moha

Na, most néztem meg a Play Excel! Play!-t. Nahát ez valami überség! :kiraly:
Egyszerűen ettől jobban már nem lehetett volna megcsinálni az actionsync-et. A zene is egész érdekes, nem "sablon". És amellett mega :lol: Kapásból 2x egymás után megnéztem (és még fogom 1 csomószor). Nem csoda, Trivi, hogy a kedvenced.
10 pontból 11! :jee:

Cobra

Nézd meg az Excel pop-up-ot is   ;)
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Relunx

Még néhány nap és vége az AMV versenynek...
Kiváncsi leszek ki milyen helyezést ér el...mivel 30-nál is több amv érkezett be...

Relunx

.Attila

Quote from: MohaNa, most néztem meg a Play Excel! Play!-t. Nahát ez valami überség! :kiraly:
Egyszerűen ettől jobban már nem lehetett volna megcsinálni az actionsync-et. A zene is egész érdekes, nem "sablon". És amellett mega :lol: Kapásból 2x egymás után megnéztem (és még fogom 1 csomószor). Nem csoda, Trivi, hogy a kedvenced.
10 pontból 11! :jee:
Ugye-ugye! :hopp: ;) :jee: :cool: Play Excel Play! is the best!!!

Karma XXL

Quote from: TriviUgye-ugye! :hopp: ;) :jee: :cool: Play Excel Play! is the best!!!

Nekem a Pop-Up-os jobban tetszett  :hehe: de biztos ízlések és pofonok!

Moha

Quote from: CobraNézd meg az Excel pop-up-ot is ;)
A Pop Up-ot most töltöm. Kíváncsi vagyok, milyen lesz...
Quote from: RelunxMég néhány nap és vége az AMV versenynek...
Kiváncsi leszek ki milyen helyezést ér el...mivel 30-nál is több amv érkezett be...
Na erre én is kíváncsi leszek. Bár nem hiszem, hogy szerény kis első próbálkozásom jó helyezést fog elérni...

Moha

Na, megnéztem az Excel Popup-ot is. Nem rossz! A lipsync egész jó benne és van története. A zenéje pedig király! :kiraly:
Viszont összhatásban jobban tetszik a Play Excel Play. De azért egy 9 pontot ez is lazán megérdemel.

Hmmm, most már muszáj lesz megméznem az animét is. :)
Nem is tudtam, hogy ebben véresebb jelenetek is vannak...

Apropó, a Popup végén nem a Lain-ből lett berakva az egyik szereplő? (bocsi, még azt sem láttam)

Edit: Viszont most mérgelődök, mert egy másik AMV, amit most töltöttem le meg szőrén-szálán eltűnt. Lehet, hogy a DC++ bug miatt... :grrr:
Edit2: Nem tűnt el, csak az eredeti dátummal jött le, én meg maival kerestem. Látszik, hogy fél 3 van...
Amúgy az is egész jó AMV. Sőt, a zenéje egy olyan szám, amit már régóta kerestem...