Mit tanultam a legutóbbi animéböl?

Started by VASH, 2003-09-25, 22:36:37

Previous topic - Next topic

Te mit tanultál a legutóbbi animéböl?

Ezen még nem gondolkodtam...
4 (4.1%)
Nem a mondanivalója miatt nézek animét...
6 (6.2%)
Volt benne valami ami megfogott...
74 (76.3%)
Az anime tíz parancsolata szerint élek...
13 (13.4%)

Total Members Voted: 67

Voting closed: 2007-01-07, 21:39:38

Sky

Teljes mértékben egyetértek !
Mess with the best,
Die like the rest...

Zelmor

QuoteOriginally posted by via_mala
Hát a Vandread-et nem ismerem, de a .hack//SIGN -t azt végignéztem. Az elejént tetszett, és a zenéje is jó volt, de a végére már marha nyomottnak és vontatottnak tûnt (27 rész):o , csak az utolsó 4-5 részben pörgött fel egy kicsit. Az is nehezíti a dolgot, hogy csak angol felirattal láttam (magyar felirat amúgy is csak az elsõ 3 részhez van). Szóval húzós.;)
De csak bátran!

.hack//SIGN: Igaz, hogy lassú a sorozat, de így van meg a varázsa. Tipikusan olyan anime, ahol az igazi cselekmény a szereplők párbeszédeiből alakul ki, és az az elsődleges, nem a tényleges akció. Szerintem minden idők egyik leghangulatosabb animéje. És nagyon tetszik, ahogy az IRL jeleneteket ábrázolták (fakó kép, rossz hangminőség), mintha nem is lenne annyira igazi az igazi világ... Sajnos ezt hagták ki a .hack//Tasogare no Udewa Densetsu -ből, amit nagyon sajnálok, szerintem az túlzottan is happy lett, és kissé gyerekes poénokat sütnek el benne egymás után, ami nem javítja sokkal az összképet. Vissza .hack//SIGN-hoz:A zenéje... No az aztán olyan, hogy arra nem lehet rosszat mondani. Vagy ha mégis megpróbálsz, AutoDetect-en küldöm atomkokit.:hehe:

Drótmalac

QuoteOriginally posted by phr0zen
Az a bökkenõ h. ez nem csak a Kenshinre igaz,hanem az animék túlnyomó részére... Pl. Battle Angel Alita:Animében nem rossz,de mangában a Berserk manga színvonalán mozog,ami azért tisztességes...:)
Ja az ALita Manga rulez, sokkal több és jobb, mint az anime.
És amennyi mangát eddig láttam, az mind lekörözi és fényévekkel előzi a belőle készült animét.:)

Itachi

QuoteOriginally posted by Drótmalac
És amennyi mangát eddig láttam, az mind lekörözi és fényévekkel előzi a belőle készült animét.:)
Ez törvényszerûség.....;)
And then the Mighty Dragon said: "lol noob"

Sky

Reméljük azért hogy ez még változik
Mess with the best,
Die like the rest...

via_mala

QuoteOriginally posted by Zelmor
.hack//SIGN: Igaz, hogy lassú a sorozat, de így van meg a varázsa. Tipikusan olyan anime, ahol az igazi cselekmény a szereplők párbeszédeiből alakul ki, és az az elsődleges, nem a tényleges akció.
...
Vissza .hack//SIGN-hoz:A zenéje... No az aztán olyan, hogy arra nem lehet rosszat mondani. Vagy ha mégis megpróbálsz, AutoDetect-en küldöm atomkokit.:hehe:

A zenéjével én is nagyon meg voltam elégedve, nagyon illeszkedik a "World" gótikus világához. Az ending, és késõbb az intro zenét is lementettem magamnak.

A párbeszédekrõl meg annyit, hogy van esetleg olyan is, aki jobban szereti, ha a sok szövegelést néhány pörgõs akciójelenet is tarkítja. Ez ízlés kérdése.:hopp:
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács

Zelmor

Legutóbbi animébõl azt tanultam, hogy nem is annyira borzasztó feleségül venni a suli harmadik napján a tanárnõdet, fõleg ha az Kazami Mizuho... *__*   Ja, és hogy ilyen nõt az életben el nem szabad engedni, mert akkor HÜLYE VAGY!!

phr0zen

QuoteOriginally posted by Drótmalac

Pedig van olyan,mégha valóban kevé is.Példának okáért Narutóból vagy Trigunból mérföldekkel jobb a mozgóképes verzió.:)

SlEePwAlKeR

na nekem az jött le legutóbbi animémbõl hogy ha monostorban élsz tizen akárhány évet, akkor is tod használni a legújabb technikát+ jogsit is leteheted robogóra:D
"Put a stake through my heart!
And drag me into sunlight
So awake for your greed
As you're slaying the dreamer"

VASH

Sárkány ellen sárkányfû,
cigány ellen bõrfejû,
Knives ellen Vash-fejû,:D
Angyal ellen EVAkat,
a többit meg bízd Spikera:D

Röviden ennyi;)
You can't stop me
I love the world with all its lies
You can't stop me
I'm close enough to kiss the sky
keep it to myself
keep it to myself

Zodd

QuoteOriginally posted by VASH
Sárkány ellen sárkányfû,
cigány ellen bõrfejû,
Knives ellen Vash-fejû,:D
Angyal ellen EVAkat,
a többit meg bízd Spikera:D

Röviden ennyi;)
A Gatsu-t jól kihagytad :D
:bsd:

roderick

QuoteOriginally posted by Zodd
A Gatsu-t jól kihagytad :D

Mondjuk ?t nyomathatnánk a sárkány ellen... két másodpervet adok a gyíknak... (mármint a sárkány):hopp:
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Zodd

QuoteOriginally posted by roderick
Mondjuk ?t nyomathatnánk a sárkány ellen... két másodpervet adok a gyíknak... (mármint a sárkány):hopp:
Főleg ha a manga alapján döntünk a sárkány sorsáról :D
:bsd:

Itachi

Nos énegy elég abszurd dolgot tanultam a legutóbbi animéból...A legjobb idõpont ,hogy egy hímnemû egyed önkielégítsen az az mikor az illetõ nõnemû harcostársa/barátja/szerelme feltépett kórházi hálóinggel kómában fexik..... :ejj:

Sky

Örülök hogy végre beláttad ...
(Ha mást nem is akkor azt hogy végülis megérte megnézni az End Of Evangelion-t)
Mess with the best,
Die like the rest...

Itachi

QuoteOriginally posted by Sky
Örülök hogy végre beláttad ...
(Ha mást nem is akkor azt hogy végülis megérte megnézni az End Of Evangelion-t)
Tudtam ,hogymegéri csak naaaaaaagyon mély nyomokat hagyott bennem...Mással is így volt????? :confused:

Sky

Tényleg nem volt könnyen emészthetõ, és még mindíg nem értem egészen, de a legjobb úton haladok a megvilágosodás felé !:D :D
Mess with the best,
Die like the rest...

deyo

QuoteOriginally posted by Lorenor
Tudtam ,hogymegéri csak naaaaaaagyon mély nyomokat hagyott bennem...Mással is így volt????? :confused:
Hogy mély nyomokat? Sztem én az élteben nem fogom megemészteni:-((
Nekem pont a kedvenc karakterem(Asuka) miatt nem jött be a mozi (amúgy nem rossz) /Aki látta tudhatja mire gondolok/

Hogy miket tanultam? Álljon itt néhány idézet:
"I am pathetic. I am uncool. But I am sick and tired of that kind of me!"
"Don't depend on others' strengths. One has to get over her own weaknesses by herself!"
"I wanna be strong. I want a strength that can never be... hurt by anything."
"It makes me sick to think a guy like you is a man like me!"
"There's no need to hold back. Cry as much as you want.
  Tears you shed for others are not something to be ashamed of."
"Love and pain, both are reflections of one another that
revolve around the same point in space and time."
"I must'nt run away!"

Ezek azok amelyekkel ha nem is teljesen de igen nagy mértékben egyet értek:-))
Egyenlőre ennyi jutott eszembe:-))

Sky

Hát igen...
A legtöbb embert lehangolja ha élõben darabokra szedik(szószerint) a kedvenc karakterét...
Ez csökkenti számára a dolog eszmei ...
Mess with the best,
Die like the rest...

roderick

Bennem még mélyebb nyomokat hagyott, mert tudatlanságom folytán a filmet néztem meg el?ször... Nem tudtam ki-kicsoda, csak azt éreztem, hogy ROHADTJÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ!!!

Amúgy az említett jelenetet tényleg kivágták a 3rd rendez?i változatban (vagy mi a neve), vagy csak én nem láttam...:rolleyes:
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

deyo

QuoteOriginally posted by roderick
Amúgy az említett jelenetet tényleg kivágták a 3rd rendez?i változatban (vagy mi a neve), vagy csak én nem láttam...:rolleyes:
Remélem is, hogy kivágták (én még nem láttam az új változatot), mert engem is a hányinger keringetett... no meg sírtam is volna:-(((
De azért jól kűzdött és még az utolsó pillanatban se adta fel a harcot:-)))

Sky

De ez sajnos egy dekát sem változtat a tényen hogy meghalt ...
Mess with the best,
Die like the rest...

deyo

De ez sajnos egy dekát sem változtat a tényen hogy meghalt ...
Jóvanna...most szándékosan cukkolsz?
Ezért mondtam, hogy nem tetszik a mozi... én inkább maradok a sorozatbeli befejezésnél:-))

Sky

Igen...:D
Szerintem a sorozatbeli befejezés túlságosan lapos és túl sok nyitott kérdést hagy magaután.
Annak viszont aminek szánták tökéletes, mert a fõszereplõ szempontjából teljes megoldást nyújt a történtekre(lezárja a fõhõs jellemfejlõdését)...
Ez is egy lehetséges bef. viszont én az EOE-t favorizálom.
Mess with the best,
Die like the rest...

deyo

Igen...:D
Szerintem a sorozatbeli befejezés túlságosan lapos és túl sok nyitott kérdést hagy magaután.
Annak viszont aminek szánták tökéletes, mert a fõszereplõ szempontjából teljes megoldást nyújt a történtekre(lezárja a fõhõs jellemfejlõdését)...
Ez is egy lehetséges bef. viszont én az EOE-t favorizálom.
Azért az EOE is hagy jónéhány nyitott kérdést... a sorozat meg jó befejezés, mert ugyebár nem tudtunk meg pár dolgot, de a sorozatbeli befejezés szerint nincs is azokra szükség:-))
Asszem én az NGE-ből tanultam meg, hogy van olyan anime amit az ember soha se érthet meg telejsen... egyszerűen nem lehet:-)) Éppen ezért olyan jó:-))

Sky

Mess with the best,
Die like the rest...

.Attila

Helloooooooo!

A thread címére reagálnék:

A legutóbbi anime-k, amiket láttam: Excel Saga, Puni Puni Poemi

Tanulság: vannak még betegek ebben a világban :D

Az Excel Saga jó volt, de a Puni Puni Poemi egy kicsit már túlzás. Vannak benne jó poénok, de már nagyon beteg.

Sky

Szerintem a beteg anime-k egyik etalonja a "Those who hunt elves" lehetne...
Aki látta tudja miért...:D
Mess with the best,
Die like the rest...

SlEePwAlKeR

huh..hát igen...eléggé odavágott....és nekem is Asuka a kedvencem:(

és a deyo által említett ídézetek hol depis hangulatba vágnak, hol a problémáimra jelentenek megoldást..egyszóval qrva jó!!!

és én még Rei egyik mondatát is hozzátenném:

'I am myself.' Na ez az ami valahogy ráébresztett arra hogy fölösleges hülyeségeken keseregni..ja és a másik:

'Others make the person which is me.' ( vagy vmi ilyesmi már nem emléxem pontosan)
"Put a stake through my heart!
And drag me into sunlight
So awake for your greed
As you're slaying the dreamer"

Chronos

QuoteOriginally posted by Trivi
Az Excel Saga jó volt, de a Puni Puni Poemi egy kicsit már túlzás. Vannak benne jó poénok, de már nagyon beteg.
Éppen ezért jó a Puni Puni...;)

CHRONOS