Mit tanultam a legutóbbi animéböl?

Started by VASH, 2003-09-25, 22:36:37

Previous topic - Next topic

Te mit tanultál a legutóbbi animéböl?

Ezen még nem gondolkodtam...
4 (4.1%)
Nem a mondanivalója miatt nézek animét...
6 (6.2%)
Volt benne valami ami megfogott...
74 (76.3%)
Az anime tíz parancsolata szerint élek...
13 (13.4%)

Total Members Voted: 67

Voting closed: 2007-01-07, 21:39:38

Assassin

Quote from: RamizTúl rövid ez az élet ahhoz, hogy sz*rokra pazaroljuk. Én inkább elhiszem, hogy az Elfen Lied egy sz*r.  :rolleyes:

Az Elfen Liedrõl annyit, hogy láthattunk egy olyan sorozatot, amiben egy "csöppet" betegesen(rosszul) vannak kifejezve az  emberi érzelmek, ez végülis objektív, de nekem ez a véleményem róla, tanulság meg számomra az: már néhányan csak a  "tömeggyártásra" törekednek, nem minõségre, és színvonalra :( ....(mintha természetes lenne, hogy egy kislány rezzenéstelen arccal beszélget és segít egy kissé megcsonkított kommandóson...a srác ölelgeti a családja gyilkosát, miután megtudta hogy valójában kicsoda, és mit tett...(inkább nem sorolom)...a szereplõk hétköznapi eseményekként kezelték a nem mindennapos helyzeteket, korosztálytól függetlenül :eeek: ...brrr, ijesztõ..)
" There is no sin to know their sins."

SaiyaGin

Ugyan nem az utolsó animémbõl tanultam, de a You're under arrest és a Detective Conan tanulsága számomra az volt, hogy a rendõrnõk két férfitípusra buknak: 1. a laza, vagány csávóra, vagy 2. a kétbalkezes, félénk fiatalemberre. Esetenként az egyik után következhet az illetõ férfi szöges ellentéte,  a másik típus is.

Manu

Ha elég éles a kard vagy vágóeszköz, akkor bármilyen állagú és a penge hosszúságánál akár kétszer-háromszor vastagabb matériát is átvághatunk vele.

Ramiz

Quote from: ManuHa elég éles a kard vagy vágóeszköz, akkor bármilyen állagú és a penge hosszúságánál akár kétszer-háromszor vastagabb matériát is átvághatunk vele.

Ichi the Killer... :D
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Ramiz

Akkor már: a vámpírhölgyeknek folyamatosan nõ a keblük, akkor is, ha nem isznak vért. :D
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

.Attila

Quote from: RamizAkkor már: a vámpírhölgyeknek folyamatosan nõ a keblük, akkor is, ha nem isznak vért. :D
Érdekes... akkor Narusegawa Naru is vámpír? :rolleyes: Bár tény, hogy neki visszacsökkent az eredetire :)

Moha

Quote from: White SeeDEgy jó könyv száz emberélettel is felér. (A szó szoros értelmében:D)
Amolyan "Nem állítom át a váltót, éppen olvasok!" kategória? :hehe:

Titkos

Quote from: MohaAmolyan "Nem állítom át a váltót, éppen olvasok!" kategória? :hehe:

:lol:
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 

Aidan

.hack//sign: játék, az játék...belekeverni a valóságot butaság és felesleges...meg veszélyes is
nehogy megkérdezze valaki mibõl jöttem rá erre, mert lelki harmóniám megtörne, és úgyse értené senki az érvelésem (vagy nem szimpatizálna :D)...
He, who hopes not to win, has already lost.

I believe in karma, do good things and good things happen.

.Attila

Quote from: Aidan.hack//sign: játék, az játék...belekeverni a valóságot butaság és felesleges...meg veszélyes is
nehogy megkérdezze valaki mibõl jöttem rá erre, mert lelki harmóniám megtörne, és úgyse értené senki az érvelésem (vagy nem szimpatizálna :D)...
Itt nem egyszerûen belekeverõdött a valóság, szóval nem értem, mit akarsz mondani :)

Aidan

most komolyan :)
úgy értem, hogy gondoljunk bele tsukasa helyzetébe...õ beletörõdött, sõtt boldog is volt addig a helyzetével, amig a a crimson knights el nem fogta õt...amig meg nem mondták neki, vagy legalábbis céloztak rá, hogy "nem jó, ha nem tudsz kilogolni...mond, nem akarsz te véletlenül kilogolni?" õ ezt elfogadta, és ha hagyták volna a valós életben az egész nagy hercehurcát, akkor õ is sokkal boldogabb lett volna...szerintem...
tehát felesleges belekeverni a valóságot a játékba...fogadták volna el tsukasat mint a Világ egy újabb furcsa elemét...that is all I can say...

.Attila

Az a boldogság csupán egy Morgana (ha jól emlékszem a nevére) által keltett illúzió. Mint ahogy láthattad, Tsukasa valójában ki akart kerülni ebbõl (amikor kezdte érzékelni, hogy boldogsága csupán illúzió, sõt, nem is boldog, csak azt hiszi, hogy az), nem hiába kereste a kapcsolatot azzal az angyalszárnyas kiscsajjal, akinek elfelejtettem a nevét :)

Aidan

subaru az angyalszárnyas kiscsaj...
de miért kezdte el keresni a boldogságot? mert felhozták elõtte, hogy amiben õ létezik, az csak egy illúzió...ezután jó hogy menni akar...de ha hagyták volna, akkor élhetett volan tovább az illúzióban, anélkül, hogy tudta volna...az csak egy illúzió...és az a lényeg, hogy az ember boldog legyen, nem? az mindegy, hogy milyen körülmények közögtt vagy boldog...
hamlet mondta egyszer...csigahéjban ellaknám, és a mindenség királyának hinném magam...(valahogy igy volt :) ) ...nincs igaza?

.Attila

Szerintem nincs. De errõl már régebben volt vita. Én személy szerint nem élnék iilúzióban. Pl. szívesen élnél boldog házasságban, ahol a feleséged/férjed megcsal, csak te nem tudsz róla?
Visszatérve konkrétan a .hack//SIGN-ra: akiknek megfelel az illúzióban átélt boldogság, az úgysem hiszi el, hogy valójában õ nem boldog, szépen visszatér az illúzióba, és továbbra is "boldog" marad.

Aidan

de épp ez az...ki találta ki az illúzió szót? nem az aki benne él, mert az nem tud róla...nincs is döntése az ügyben, mivel õ azt hiszi, hogy az a valóság, az a normális...csak mások látják az "illúziót", ám ez pl. tsukasa szempontjából mindegy amig a körülötte lévõk ki nem rángatják a tekintetét át a saját szemléletmódjukba, miszerint morgana nem jó, neked pedig ki kell logolnod...
házasság ügye...ha megcsal a feleséged és te nem tudsz róla, az miért fáj? akkor fáj, ha tudsz róla...
erre van egy mondás: ha csináltál valamit amit nem látott senki, akkor nem csináltál semmit...

Djinn

Én azt tanultam, hogy ha bio-android vagy és véletlenül egy speckó ûrhajó navigációs rendszere is egyben, akkor tutira meztelenül kell dolgoznod (mármint az ûrhajón) :D
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

.Attila

Quote from: Aidanházasság ügye...ha megcsal a feleséged és te nem tudsz róla, az miért fáj? akkor fáj, ha tudsz róla...
Ez jól összefoglalja a dolgot, erre válaszolok.
Nem tudok róla, ezért nem fog fájni, de nem szeretnék így, becsapva élni. Mi van, ha a halálod után, egy más formájú életben megtudod?

Hoz_hun

Quote from: Aidan...erre van egy mondás: ha csináltál valamit amit nem látott senki, akkor nem csináltál semmit...

Ez így nem igaz. Ha csináltál valamit amit nem látott senki, és nincs is eredménye AKKOR nem csináltál semmit. Ergo az hogy nem látták, még nem jelenti azt hogy a tevékenység nem hagyott nyomot.
"Harcolni a békéért olyan, mint dugni a szüzességért."

Fazék

Quote from: DjinnÉn azt tanultam, hogy ha bio-android vagy és véletlenül egy speckó ûrhajó navigációs rendszere is egyben, akkor tutira meztelenül kell dolgoznod (mármint az ûrhajón) :D
Ömm nem mintha érdekelne, csak úgy gondoltam rákérdezek a címre :D

Relunx

Azt tanultam hogy sokaknak elege van a világ mocskából, az elkorrupt-osodott emberekbõl (és az adott világra jellemzõ fajokból) és mindenki maga akar rendet teremteni, csakhogy ez szubjektív dolog hogy kinek mi a "rend" - és ez már káosz!

Relunx

Aidan

Quote from: Hoz_hunEz így nem igaz. Ha csináltál valamit amit nem látott senki, és nincs is eredménye AKKOR nem csináltál semmit. Ergo az hogy nem látták, még nem jelenti azt hogy a tevékenység nem hagyott nyomot.

igaz, ez igy jobb is...köszi
bonci, ha már tudsz a dologról az illúzió, és én nem mondtam, hogy az jó...abban teljesen igazad van, ha rájönne valaki, hogy egy illúzióban élt...nos, az kellemetlen következményekkel járhat...hjujj
de az eredeti gondolat, a .hack//sign-ban ez nem volt igy...fõhõsünk mit sem tudott az illúzióról, õ csak egyszerûen boldog volt...az most mindegy, hogy a végén minden jól alakult, de a külsõ szemlélõk az õ boldogságát veszéyeztették anélkül, hogy a legkisebb sejtelmük is lett volna róla mivel is állnak szemben...tehát nem garantálhatták, hogy tsukasa élete boldog lesz, miután õk megfosztották az illúziójától, amiben viszont boldog volt...és szerintem egy része a dolgoknak ezzel a témával is kapcsolatban amit nem mondanak el...
masik jó dolog: mi az illúzió...pl. a .hack//sign esetében, ha már felhoztam a sorozatot :D a nézõk azt gondolják, meg a szereplõk többsége is, hogy amiben tsukasa él az az illúzió...de mi a garancia arra, hogy õk nem egy illúzióban élnek e...hamis világból, a hamis világba...melyik az igazi? tehát mindig a tömeg dönti el mi az illúzió, mi pedig nem az... a .hack//sign esetében is...
(bocsánat, ez kezd nagyon filozofikus, zagyva, offtopicos lenni...felszólitásra abbahagyom  :zen: )

Aidan

Quote from: RelunxAzt tanultam hogy sokaknak elege van a világ mocskából, az elkorrupt-osodott emberekbõl (és az adott világra jellemzõ fajokból) és mindenki maga akar rendet teremteni, csakhogy ez szubjektív dolog hogy kinek mi a "rend" - és ez már káosz!

Relunx

a rendre ugyan az igaz mint amit fent emlitettem...mindig a többség dönti el mi a rend...a többiek pedig számkivetettek, különcök, elmebetegek...és minden más, amit csak a tömeg ki tud találni ezekre az egyénekre...

.Attila

Quote from: Aidanigaz, ez igy jobb is...köszi
bonci, ha már tudsz a dologról az illúzió, és én nem mondtam, hogy az jó...abban teljesen igazad van, ha rájönne valaki, hogy egy illúzióban élt...nos, az kellemetlen következményekkel járhat...hjujj
de az eredeti gondolat, a .hack//sign-ban ez nem volt igy...fõhõsünk mit sem tudott az illúzióról, õ csak egyszerûen boldog volt...az most mindegy, hogy a végén minden jól alakult, de a külsõ szemlélõk az õ boldogságát veszéyeztették anélkül, hogy a legkisebb sejtelmük is lett volna róla mivel is állnak szemben...tehát nem garantálhatták, hogy tsukasa élete boldog lesz, miután õk megfosztották az illúziójától, amiben viszont boldog volt...és szerintem egy része a dolgoknak ezzel a témával is kapcsolatban amit nem mondanak el...
masik jó dolog: mi az illúzió...pl. a .hack//sign esetében, ha már felhoztam a sorozatot :D a nézõk azt gondolják, meg a szereplõk többsége is, hogy amiben tsukasa él az az illúzió...de mi a garancia arra, hogy õk nem egy illúzióban élnek e...hamis világból, a hamis világba...melyik az igazi? tehát mindig a tömeg dönti el mi az illúzió, mi pedig nem az... a .hack//sign esetében is...
(bocsánat, ez kezd nagyon filozofikus, zagyva, offtopicos lenni...felszólitásra abbahagyom  :zen: )
Remélem mindeközben nem felejtetted el, hogy Tsukasa teste a valódi világban kómába esett. Mi van a szülõkkel, ismerõsökkel? Õk le vannak tojva? Amikor egy ember életérõl beszélünk, nem csak róla van szó.
Az illúzió nem attól létezik, mert felismerik. Vagy illúzió, vagy nem, legfeljebb nem ismerik fel. Ha én illúzióban élek, és ezt vki felismeri, akkor örülnék neki, ha kirángatna belõle, bármilyen megrázó is lenne a valóság.
Illúzióból illúzióba... nem lehet tudni persze, hogy amit valóságnak hiszünk, az illúzió-e vagy sem. Törekedni, küzdeni kell, nem beletörõdni, hogy csinálhatunk akármit, úgyse jutunk sehova, mert így tényleg nem jutunk sehova.

Djinn

Quote from: FazékÖmm nem mintha érdekelne, csak úgy gondoltam rákérdezek a címre :D
Outlaw Star a címe. Az említett személy pedig Melfina :)
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

Aidan

Quote from: BonciRemélem mindeközben nem felejtetted el, hogy Tsukasa teste a valódi világban kómába esett. Mi van a szülõkkel, ismerõsökkel? Õk le vannak tojva? Amikor egy ember életérõl beszélünk, nem csak róla van szó.
Az illúzió nem attól létezik, mert felismerik. Vagy illúzió, vagy nem, legfeljebb nem ismerik fel. Ha én illúzióban élek, és ezt vki felismeri, akkor örülnék neki, ha kirángatna belõle, bármilyen megrázó is lenne a valóság.
Illúzióból illúzióba... nem lehet tudni persze, hogy amit valóságnak hiszünk, az illúzió-e vagy sem. Törekedni, küzdeni kell, nem beletörõdni, hogy csinálhatunk akármit, úgyse jutunk sehova, mert így tényleg nem jutunk sehova.

Tsukasa-t a végén is elveszik a családjából, amikor elküldik abba a magániskolába...tehát ez mindegy is...mellesleg az egész anime arra koncentrál, hogy tsukását megmentse, és nem a hozzátartozói miatt...legalábbis ez nem hangzik el, de a történet szempontjából persze nem is birt volna fontossággal...
beletörõdni a kellemesbe, ahol boldog vagy...szerinted van valakiben annyi erõ ezen a kis bolygón, aki ebbõl igyekszik kitörni, még ha valótlan is (amit persze õ nem tud)? lehet...lehet, hogy van...ha még tudna is az illetõ arról, hogy boldogsága csupán egy máz, a többség ennek ellenére is szerintem a mázon belüli világot választaná...sajnos...(persze a filmekben az ellenkezõjé dolgozzák fel mindig, mert hát mi lenne az érdekes egy olyan valakiben, aki beletörõdik a sorsába...még ha jó is az...semmi...)

.Attila

Többség mázban élne -> feltételezés, aminek semmiféle alapja sincs, igaz, az ellenkezõjének sem. Szerintem itt kútbafulladt a vita.
Szerintem Tsukasa ki akart törni, innentõl meg meddõ a vita.

Aidan

Quote from: BonciTöbbség mázban élne -> feltételezés, aminek semmiféle alapja sincs, igaz, az ellenkezõjének sem. Szerintem itt kútbafulladt a vita.
Szerintem Tsukasa ki akart törni, innentõl meg meddõ a vita.

ahogy óhajtod :)
feltételezni szabad, és szerintem még alapot is lehetne találni a dolgoknak...de mindegy...nincsenek érveim, fáradt vagyok, éhes vagyok, és azt tanultam a legutóbbi animebõl, hogy...áhhh, haggyuk...  :haha:
úgyis csak a készitõ tudja pontosan mit akart...

Rounin

Quote from: FazékÖmm nem mintha érdekelne, csak úgy gondoltam rákérdezek a címre :D

Na letöltötted már azóta? :D :p :haha:

Tanulság (ill. megerõsítés, mert durva lenne, ha innen tanultam volna^^) :

A fiatal lányok többsége érzelmileg még instabil, könnyen sodródnak egyik oldalról a másikra. "Az asszony ingatag, úgy hajlik, mint a nád..."  :__devil: (Escaflowne)

olin

mit tanultam? röhögni és pörögni sosem késõõõõõ *pörög ezerrel*
és hogy isteníteni kell ILPALAZZO-SAMAAAAAAAT...  :D
na vajon mi volt az ;)
Excel Saga.... no comment... bár még végig se néztem

Relunx

Legutobi tanulságom:
Ha tethetnék akkor halálra zabálnák magukat egyesek - így szép a halál! (És minden más ami nem evéssel kapcsolatos az uncsi és...hol van az ebédem?)