Mit tanultam a legutóbbi animéböl?

Started by VASH, 2003-09-25, 22:36:37

Previous topic - Next topic

Te mit tanultál a legutóbbi animéböl?

Ezen még nem gondolkodtam...
4 (4.1%)
Nem a mondanivalója miatt nézek animét...
6 (6.2%)
Volt benne valami ami megfogott...
74 (76.3%)
Az anime tíz parancsolata szerint élek...
13 (13.4%)

Total Members Voted: 67

Voting closed: 2007-01-07, 21:39:38

Marfy

Quote from: zsozsoGyerekek nekeljen mar enis szoljak, hogy fejezzetek be az offtopic hozzaszolasokat.
Gomen Zsozso-sama!

Mattanja

Nem a legutóbbiból, de akkor is:
Ha a jó oldalon állsz, és rendesen elvernek, de még van erõd félig-meddig felállni, és lehajtott fejjel mondani valamit, akkor biztos, hogy utána szinte legyõzhetetlen leszel!
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

Rounin

Szintén nem a legutóbbiból.

Ha görcsösen ragaszkodsz álmaidhoz, maguk alá temetnek. Ha csak az álmaid lebegnek elõtted, minden más szépet eltaposol akaratlanul is. Nem éri meg álmaidért bármit megtenni.

.Attila

Ezt az egyet tanultam az utóbbi anime-bõl, mert ez tényleg jól volt ábrázolva:
Az emberek egy része inkább él illúzióban, csak hogy könnyebben el tudja viselni a dolgokat, mintsem hogy a valóság érdekelné.

Mattanja

Detto! Bár úgyis tudod, hogy én mazochista vagyok...
8]]=((

Ramiz

Quote from: TriviEzt az egyet tanultam az utóbbi anime-bõl, mert ez tényleg jól volt ábrázolva:
Az emberek egy része inkább él illúzióban, csak hogy könnyebben el tudja viselni a dolgokat, mintsem hogy a valóság érdekelné.
Fel is tennék egy kérdést:
Ha lehetne választási lehetõséged, hogy a rendkívül fájdalmas valóság helyett inkább illúzióban éljél, méghozzá úgy, hogy ne legyen tudomások a valóságról, mit választanál? Valóság vagy illúzió? Legyetek õszinték!
Én a valóságot választom, mert habár amirõl nem tudok, az nem fáj, én akkor is a valóságot szeretném tudni, és nem akarok hazugságok közt élni.

Én biztosan az illúziót választanám, ha tényleg el tudnám hinni. Csak sajnos nem vagyok elég hiszékeny.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

.Attila

Én úgy értettem, hogy az illúzió teljesen hihetõ, a valóságról meg nem tudsz semmit ;)
Azért ilyen szélsõséges a kérdés, mert ha árnyalnám, akkor már nem lehetne konkrét választ adni rá :)

Ramiz

Hát akkor még szép, hogy az illúziót! Minek csalódni? Minek küzdeni?
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

katz

Quote from: TriviEzt az egyet tanultam az utóbbi anime-bõl, mert ez tényleg jól volt ábrázolva:
Fel is tennék egy kérdést:
Ha lehetne választási lehetõséged, hogy a rendkívül fájdalmas valóság helyett inkább illúzióban éljél, méghozzá úgy, hogy ne legyen tudomások a valóságról, mit választanál? Valóság vagy illúzió? Legyetek õszinték!
Én a valóságot választom, mert habár amirõl nem tudok, az nem fáj, én akkor is a valóságot szeretném tudni, és nem akarok hazugságok közt élni.

Asszem te egy kicsit túl sokszor láttak a Mátrixot :rotflol:

Természetesen a valóságot válsztanám. Imádok küzdeni :__devil:  :uzi:

.Attila

Quote from: katzAsszem te egy kicsit túl sokszor láttak a Mátrixot :rotflol:
:ejnye:
Egyébként csak egyszer láttam :)
Viccet félretéve, ez a kérdés néhány éve érlelõdik bennem, nézve és hallgatva az embereket. Sajnos az a gyanúm, hogy az emberek inkább élnek illúzióban, választva a könnyebb utat, mintsem hogy szembenézzenek az adott esetben akár nagyon kemény valósággal, és azt oldják meg. Mondjuk meg tudom érteni õket sokszor.

Fazék

Tisztelt Moderátor Úr! Át lehetne helyezni ezt a pár komment-et valami hozzá jobban illõ témába?

Quote from: Trivi:ejnye:
Egyébként csak egyszer láttam :)
Viccet félretéve, ez a kérdés néhány éve érlelõdik bennem, nézve és hallgatva az embereket. Sajnos az a gyanúm, hogy az emberek inkább élnek illúzióban, választva a könnyebb utat, mintsem hogy szembenézzenek az adott esetben akár nagyon kemény valósággal, és azt oldják meg. Mondjuk meg tudom érteni õket sokszor.
ha már ennyire filozofálgatunk, akkor mit értesz valóság alatt? :)
én abban hiszek, hogy nincs olyan hogy "biztosan". még abban a kijelentésben is kételkedem, hogy "Egy dolog biztos, a halál."
Olyat hogy kijelented, hogy "én most valóságban élek" sztem teljesen értelmetlen komolyan venni. ha mondjuk kijutsz tudatosan egy illúzióvilágból, kint vagy a valóságban, hurrá. mibõl gondolod, hogy tényleg a valóságban vagy és nem csak egy újabb szimulációban? egyszerûen fölösleges ilyen témakörrel foglalkozni. mert soha sem tudsz eljutni a végére, legalábbis számomra úgy tûnik, hogy a korlátolt emberi képességek miatt ez egy teljesen elérhetetlen cél. inkább próbáljuk felfedezni ezt a világot, amit látunk (mert arra is épphogycsak képesek vagyunk...) :)

én például teljesen nyugodtan választanám az illúzió-világot, amennyiben úgy látom, hogy nem káromra történik a dolog (nem annyira egyszerû sztem ezt eldönteni). persze a Mátrix esetében nem fogadtam volna el, mert ahhoz túl bizalmatlan vagyok, hogy elhiggyem megéri nekik azzal szórakozni, hogy visszavigyenek gond nélkül abba a világba... de amint úgy látszik, hogy szabad akaratom van abban a világban, megtehetem amit az intelligenciám megenged, akkor nem tökölnék, mennék az illúzióba.

Shadowolf

Quote from: BlimpTisztelt Moderátor Úr! Át lehetne helyezni ezt a pár komment-et valami hozzá jobban illõ témába?

Nem, de szívesen törlöm az offokat...

Emberek az egy dolog hogy engem le se ****tok de hogy még zsozso figyelmeztetése ellenére is tovább offoltok az azért elképesztõ. Mindenesetre ezzel csak azt értétek el, hogy bezárom ezt a topicot egy idõre...

Shadowolf

Nos a thread újra nyitva. Remélem tanultatok ebbõl az esetbõl...
(ismételten mondom: a további offtopic hozzászólások szó nélkül törölve lesznek)

Fazék

ha lassan is de tanulok :) - jaj nem, a piros - áááááá

szóval: Japánban minden férfira kb 5-6 nõ jut (legalábbis a fõszereplõkre biztosan), akik közül egy biztosan tetszeni fog, mert az egész palettát képviselik. :)

kicsit komolyabb: még mindig erõs hierarchikus berögzõdések lehetnek Japánban, hiába falják teljes erejükbõl a nyugati kultúrát, csak még jobban szükségét érzik a hagyományok tiszteletének egyes nagy múltú családok, de az anime-kben is inkább a nyugati gondolkodás felé hajlanak - most hogy ez jó vagy rossz, mindenki döntse el maga... (hogy milyen kuszán fogalmazok így h1-kor :rolleyes: na mindegy, bocsi)

anime: Ai Yori Aoshi (majd értékelést is írok, csak elõbb megnézem a 2. sorozatot, kár hogy ilyen unalmas...)

Feldin

Quote from: Blimpha lassan is de tanulok :) - jaj nem, a piros - áááááá

szóval: Japánban minden férfira kb 5-6 nõ jut (legalábbis a fõszereplõkre biztosan), akik közül egy biztosan tetszeni fog, mert az egész palettát képviselik. :)

kicsit komolyabb: még mindig erõs hierarchikus berögzõdések lehetnek Japánban, hiába falják teljes erejükbõl a nyugati kultúrát, csak még jobban szükségét érzik a hagyományok tiszteletének egyes nagy múltú családok, de az anime-kben is inkább a nyugati gondolkodás felé hajlanak - most hogy ez jó vagy rossz, mindenki döntse el maga... (hogy milyen kuszán fogalmazok így h1-kor :rolleyes: na mindegy, bocsi)

anime: Ai Yori Aoshi (majd értékelést is írok, csak elõbb megnézem a 2. sorozatot, kár hogy ilyen unalmas...)

Rossz.
http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Fazék

Quote from: FeldinRossz.
he? a sorozat, vagy a hosszászólásom?  :confused: és hogy ne legyek annyira off

tanulság: a jó szamuráj onnan ismerkszik meg, hogy mindig komoly a pofikája és hunyorogva néz mindenhova, a komoly küzdelmek kellõs közepén pedig, addigi küzdelmét látva, minden érthetõ októl mentesen, hirtelen segítségre szorul, ezt persze megvárja a fõcsúnya, hogy megérkezzen, ha ordítva-lassan is jön :)

Feldin

Quote from: Blimphe? a sorozat, vagy a hosszászólásom?  :confused: és hogy ne legyek annyira off

tanulság: a jó szamuráj onnan ismerkszik meg, hogy mindig komoly a pofikája és hunyorogva néz mindenhova, a komoly küzdelmek kellõs közepén pedig, addigi küzdelmét látva, minden érthetõ októl mentesen, hirtelen segítségre szorul, ezt persze megvárja a fõcsúnya, hogy megérkezzen, ha ordítva-lassan is jön :)
Quote from: Blimpkicsit komolyabb: még mindig erõs hierarchikus berögzõdések lehetnek Japánban, hiába falják teljes erejükbõl a nyugati kultúrát, csak még jobban szükségét érzik a hagyományok tiszteletének egyes nagy múltú családok, de az anime-kben is inkább a nyugati gondolkodás felé hajlanak - most hogy ez jó vagy rossz, mindenki döntse el maga...
Erre írtam.
http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Ramiz

Mit tanultam:

Ha túl sokat akarnak egy animébe préselni (úgy érzelem, mint sztori-szál), akkor egyre zagyvább lesz, és a "szálak találkoznak" befejezés helyett egy olyasféle kulimász lesz, amit - kis túlzással - nézni is rossz. (Wolf's Rain)

SaiyaGin

[/QUOTE]A lényeg viszont hogy mindig horjunk magunkkal fényképezõgépet, mert sosem tudhatjuk hogy mikor bukkan fel egy bögyös mecha pilótanõ nyugtatóktól bekómáltan és igencsak alulöltözötten. :D (FMP)[/QUOTE]

Kurz rulz!  :)

Én azt döntöttem el a Full Metal Panic megnézése után, hogyha egy távoli, elhagyatott tájra küldenének, mint zsoldost, mindenképpen vinnék magammal óvszert.

Ramiz

Ez utóbbit illetõen lásd még: Dr Strangelove, az amerikai pilóták túlélõ csomaga: kajacsomagok, pisztoly, szótár mellett harisnya (csereáru), óvszerek... ("Mekkora bulit csaphatnánk ebbõl Denverben!" :D )

Marfy

A fõhõsök akár egy hétig is bírják kaja nélkül de utánna 20x annyit esznek mint egy normális ember :D.

Mattanja

Egyes mellékszereplõk képtelenek pusztán az idõ múlásával meghalni.
8]]=((

Chronos

Én már elõre megmondtam, de ami késik nem múlik...:)

Íme:

BEST DRAMA ANIME

1. Elfen Lied

Link itt: Animereactor fórum

Érdemes megnézni a többi szavazást is, itt...

Egyik jobb mint a másik...:)

És hogy ONTOPIC legyek: Azt tanultam legutóbb az animékbõl, hogy egyesek képesek azért 10/10-es értékeléseket osztogatni egy animének, mert véres, gusztustalan és értelmetlen...(lásd. Elfen Lied)
És egyesek képesek értelmes, normális, jó hangultatú animékre 1/10-es vagy 3/10, 5/10 stb...értékeléseket osztogatni...(lásd. ezer más anime)

Aki ezek után sem lett annyira dühös, hogy utálja ezt a sorozatot, annak ajánlom megtekintésre az AnimeNfo-t és a menüben a "read reviews" link megnyomását... :rolleyes:
Ott aztán a fanboyok/fangirl-ök szépen elmagyarázzák, hogy miért is 8. helyezett ez a [Ide lehet beilleszteni mindenféle káromkodást] anime... :eeek:

Csak ennyit akartam, többet nem írok az Elfen Liedrõl...

CHRONOS

Fazék

Quote from: ChronosÉn már elõre megmondtam, de ami késik nem múlik...:)

Íme:

BEST DRAMA ANIME

1. Elfen Lied

...

Aki ezek után sem lett annyira dühös, hogy utálja ezt a sorozatot, annak ajánlom megtekintésre az AnimeNfo-t és a menüben a "read reviews" link megnyomását... :rolleyes:
Ott aztán a fanboyok/fangirl-ök szépen elmagyarázzák, hogy miért is 8. helyezett ez a [Ide lehet beilleszteni mindenféle káromkodást] anime... :eeek:

Csak ennyit akartam, többet nem írok az Elfen Liedrõl...

CHRONOS
azért örülök, hogy nem csak engem borított ki az Elfen Lied és a hype körülötte :) továbbra is tökéletesen egyetértek veled, szánalmas amit mûvelnek... :ejj:  (persze nem örülök, hogy téged is kiborított, de legalább nem vagyok egyedül vele :))

edit: hogy ON is legyek
az ember nõvérénél nincs félelmetesebb dolog a világon, inkább szembeszállok  a világot elpusztítani vágyó gonosszal, semmint hogy ellene forduljak (tök mázli hogy nekem húgom van csak :D)
hint: most kezdtem bele az utolsó sorozatba belõle, utána jönnek OVA-k, Movie-k :)

.Attila

"The censors in the USA could certainly have a field day with this one." :)
Egyik értékelésnél olvastam, hogy nagyon jó, meg szuper stb. csak egy hibája van blablabla nem lényeges. A lényeg az, hogy emelett az egy hiba mellett is full 10-est adott :wtf: Most van benne hiba vagy nincs?
Na majd én is megnézem, és már sejtem melyik oldalon fogok állni, mivel nem szeretem az olyan mûsorokat, ahol értelmetlenül folyik a vér nagy mennyiségben.

Titkos

Quote from: Blimpedit: hogy ON is legyek
az ember nõvérénél nincs félelmetesebb dolog a világon, inkább szembeszállok  a világot elpusztítani vágyó gonosszal, semmint hogy ellene forduljak (tök mázli hogy nekem húgom van csak :D)
hint: most kezdtem bele az utolsó sorozatba belõle, utána jönnek OVA-k, Movie-k :)

Ó igen, az egy emlékezetes mondat volt. :D  
Az Elfen Lied meg szerintem sem valami nagy durranás, brutális és (negatív értelemeben) perverz anime, amivel önmagában talán még nem is lenne baj, ha nem játszaná el a sok fan, hogy megszületett az animék királya. :ejj:  (Egy részt bírtam, a bepisilõs résznél már félig kínomban röhögtem, a "kemény kommandós csávó megmutatja, hogy kell bánni a satnya fehérnéppel" résznél pedig enyhe hányingerrel kapcsoltam ki. De az endingje egész jó. :) )
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 

Manu

Quote from: BonciNa majd én is megnézem, és már sejtem melyik oldalon fogok állni, mivel nem szeretem az olyan mûsorokat, ahol értelmetlenül folyik a vér nagy mennyiségben.

Én is azért néztem végig, mert érdekelt, mi lehet olyan rossz benne, hogy ennyire felbolygatja a kedélyeket és végül teljesen értelmetlen idõtöltésnek estem áldozatul. Szerintem kíméld meg magad tõle és fogadd el, hogy CSAK EGYSZERÛEN rossz... (Nem hallgatsz gondolom Romantikot Gyõzikével csak azért mert sokan imádják, de többeket meg véresen felháborít az az együttes)

ON: A magic mushroom tényleg mágikus tulajdonságokkal bír :D (Cowboy Bebop 17., Samurai Champloo 22.)

Titkos

Quote from: ManuÉn is azért néztem végig, mert érdekelt, mi lehet olyan rossz benne, hogy ennyire felbolygatja a kedélyeket és végül teljesen értelmetlen idõtöltésnek estem áldozatul. Szerintem kíméld meg magad tõle és fogadd el, hogy CSAK EGYSZERÛEN rossz... (Nem hallgatsz gondolom Romantikot Gyõzikével csak azért mert sokan imádják, de többeket meg véresen felháborít az az együttes)

Vagy csak nézze meg az elsõ részt, már ott is látszik, hogy milyen. ;)
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 

Mattanja

Quote from: White SeeDEngem ami legutoljára meghatott az a Saikano.
És mit is mond el? Egy mondatban meg tudom fogalmazni:
True Love.

(Amúgy két olyan animeról tudok, amihez iszonyat illik az alcíme:
Saikano: The last love song on this litle planet.
:tezsvir: Egyetértek!
8]]=((

Ramiz

Quote from: ManuÉn is azért néztem végig, mert érdekelt, mi lehet olyan rossz benne, hogy ennyire felbolygatja a kedélyeket és végül teljesen értelmetlen idõtöltésnek estem áldozatul. Szerintem kíméld meg magad tõle és fogadd el, hogy CSAK EGYSZERÛEN rossz...

Túl rövid ez az élet ahhoz, hogy sz*rokra pazaroljuk. Én inkább elhiszem, hogy az Elfen Lied egy sz*r.  :rolleyes: