Offtopic - Archive #1 - 2003-09 - 2006-03

Started by Shock12, 2003-09-25, 01:10:44

Previous topic - Next topic

Ramiz

Quote from: PirulaA híres-neves egyujj-tízujj-huszonegyujj módszer!
Jó is volt az... A tökéletlen katonában volt még külön használati útmutató is ennek az alkalmazásához, meg lehetett Jackson-Livingstone pontokat gyûjteni, amik ugyan nem voltak jók semmire, de jól mutattak a kalandlapon. :D
Azokat a pontokat azért vezették be, hogy legalább valamit húzogassanak a játékosok a karakterlapon (az életpontokat senki nem számolta, de speciel én a karakterlapok létezésérõl is csak másoktól tudok, mert a másodkézbõl szerzett könyveimben azok már rég nem voltak benne...).
A másik kedvencem a házilag preparált Gyíkkirály Szigete (best lapozgatós könyv evör! a vaskos irodalom-szöveggyûjtemények után, aminek minden sarkában pálcikaemberek egy-egy kalandját lehetett lepörgetni, amik általában rövidek, véresek és/vagy sikamlósak voltak (bár arra már annyi idõsen is rájöttünk, hogy pálcikaembernek nehéz passzoló mellet rajzolni, míg férfiasságot annál könnyebb), de mindenképpen szerepelt bennük lerepülõ fej, Petõfi verseitõl kezdve az Arany balladákig piros csíkokat húzva a lap szélére, ami a végén bepattant egy kosárlabda-kosárba vagy egy focikapuba)), amiben minden olyan megszámozott jelenet, ahol meghalt a tisztelt játékos, át volt irányítva egy sokkal békésebb részhez, úgyhogy gyakorlatilag a legbénábbak sem halhattak meg (kivéve, ha elfelejtettek csalni a harcnál vagy ha lehúzták az életpontokat a mérgezõ növény miatt).
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Lazzaret

Hát igen szépek is voltak azok az idõk. Igazábol az egész haszna az volt a játéknak, hogy a legnagyobb nyomik is, akik ha fogtak is könyvet a kezükben, amik csak tankönyvek lehettek, és azt is csak akkor fogtak a kezükben, amikor az iskola elsõ napján megkapták õket,utána soha, azok is ilyenkor legalább használták azt a tudást, amit ha egyálltalán sikerült megszerezniük elsõ osztályban, hogy olvasás írás. Emlékszem egyik osztálytársam szakközépben nem tudott hangosan olvasni, de szerintem még magában sem ment neki, kapott tölem egy ilyen csodajátékot. Annyira megtetszet a srácnak, hogy a kb 15-20 kötetbõl álló akkori gyüjteményemet mind elolvasta:). Utánuk olyan szépen ment neki a felovasás.


www.arkangyalok.uw.hu

Ramiz

Quote from: LazzaretAnnyira megtetszett a srácnak, hogy a kb 15-20 kötetbõl álló akkori gyüjteményemet mind elolvasta:). Utánuk olyan szépen ment neki a felovasás.
:cool: Az ilyeneken tényleg segít egy olyan kötelezõ olvasmánylista, hogy "Steve Jackson és Ian Livingstone összes".
Tényleg, ti melyiküket bírjátok jobban? Tudom, hogy a legtöbb könyvet ketten csinálták, de az én kedvencemet Ian csinálta, és van egy horror-könyv, amit a Jackson írt, és nem tetszett nagyon. (Mert volt benne parapont.)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Lazzaret

Nekem mindketõ tetszet (mondjuk azért is birom õket mert megalapítottáka Games Workshop nevü céget :D Imádom a WH40K-t :whoah: ). Egyébként Ian jobban tetszet. Fõleg a "Bajnokok próbája". Az király volt. Fõleg hogy szabályosan sosem tudtam végig vinni :D


www.arkangyalok.uw.hu

Pirula

Quote from: Ramiz:cool: Az ilyeneken tényleg segít egy olyan kötelezõ olvasmánylista, hogy "Steve Jackson és Ian Livingstone összes".
Tényleg, ti melyiküket bírjátok jobban? Tudom, hogy a legtöbb könyvet ketten csinálták, de az én kedvencemet Ian csinálta, és van egy horror-könyv, amit a Jackson írt, és nem tetszett nagyon. (Mert volt benne parapont.)
Már nem emlékszem mindre, de a Gyíkkirály szigete nekem is megvolt, aztán az Országút harcosa - igen jó Mad Max koppincs - Tûzvarázslõ hegye meg a Skorpiók mocsara az ami biztos. A Tûzvarázsló hegyét egy idõ után megutáltam mert nagyon eltévedtem benne még akkor is ha csaltam. :haha:
A bajnokok próbájának mi volt a sztorija? Ismerõsnek hangzik.

Ramiz

Quote from: Pirulaaztán az Országút harcosa - igen jó Mad Max koppincs -
MINDIG elfogyott a benzinem kábé a játék felénél... hörr... feladtam. És ügyesen volt megcsinálva, mert nem csak közölte, hogy "ha nincs több benzined, akkor megszívtad, öcsi" (illetve elvileg húzogatni is kellett), hanem zsákutca volt ("Kalandod itt véget ér..." - egyébként pontosan ugyanez az, amit év végén bepecsételnek azok indexébe, akiknek nincs meg 30 kredit). Egy egész csápos szörny-hadsereg csápjai nem lettek volna elegendõek megcsítelni azt a könyvet.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Lazzaret

A bajnokok probáján elrabolnak és egy szigeten kell küzdeni az életedért miután ott végeztél irány a nagyvilág egyik városába . Ott egy labirintuson kell átjutni. Baromi nehéz volt. Ha jól emlékszem valami gyürüt kellet összeszedni.


www.arkangyalok.uw.hu

Pirula

Quote from: RamizMINDIG elfogyott a benzinem kábé a játék felénél... hörr...
Én találtam többször is, de valami miatt még így sem sikerült végigvinnem. De a hangulata miatt imádtam.
Quote from: LazzaretA bajnokok probáján elrabolnak és egy szigeten kell küzdeni az életedért miután ott végeztél irány a nagyvilág egyik városába . Ott egy labirintuson kell átjutni. Baromi nehéz volt. Ha jól emlékszem valami gyürüt kellet összeszedni.
Még most is csak olyan mintha-érzésem van. Lehet hogy valamelyik haveromnak volt meg.

kisvirag

én csak egy ilyen kalandkönyvet olvastam, nem is olyan rég... persze én is csíteltem :D

valami olyasmirõl szólt, hogy meg kellett menteni a világot. valami gonosz varázslót vagy kit kellett megállitani.
el kellett menni egy városba, ott valami öreggel találkozni, aki azt monsta 3 dolgot össze kell szedni, és azzal meg lehet állitani, volt valami gyöngy, meg mittommi még....

na de aztán emg irt levelet (ha kijutott az ember a városbol :D )hogy igazábol csak 2 dolog kell, és nem emlékszik meik 2.
egyébként vicc, mert azt csítelés nélkül találtam el elsõre, h meik kettõ :)
Az emberek azért magányosak mert falakat építenek hidak helyett.

Lazzaret

Egy szép piros könyvecske volt az elején meg egy hülye sisakban egy gladiátor láncos buzogányt lóbál.


www.arkangyalok.uw.hu

Pirula

Megtaláltam a borítóját... Most már biztos vagyok benne hogy a közelemben sem volt, erre emlékeznék. :)

Ramiz

#19001
Quote from: PirulaMegtaláltam a borítóját... Most már biztos vagyok benne hogy a közelemben sem volt, erre emlékeznék. :)
Igen, ez az. Nagyon idegesítõ, nem tetszett. Tényleg csak egy labirintus, és még a Mad Max-esnél is több ujj kell hozzá. (Amúgy annak tényleg király hangulata volt...) Viszont a legvackabb a  Káosz valamilye. Persze újabb keltezésû is, mint a régi klasszikusok, mint a Gyíkkirály (ez esetben != Jim Morrison :) ) szigete meg a Félelem országútján. Abban már sztori sincsen, a Káosz kifejezés elõcitálgatása csak ürügy arra, hogy néha véletlenszerûen(!) elteleportáljon valahova a könyvön belül. Van 7-8 ilyen véletlenszerû "modul" és kész. Valamelyik végén irány a 400. pont és nyertél. Gagyi nagyon...
(Viszont az a jó, hogy ilyen lapozgatósat nagyon hamar össze lehet dobni házilag... Nekem egy évnyi énekóra eredménye lett egy szerepjáték, ahol a gimnáziumból kellett kilógni tanítás alatt, kocsmázni menni. De ehhez sok dolog kellett, nem utolsósorban nem beszólni a játékbeli nekem. :)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Mattanja

Quote from: Ramizés van egy horror-könyv, amit a Jackson írt, és nem tetszett nagyon. (Mert volt benne parapont.)
Az elátkozott ház? Csak ezt ismerem, amiben ez van.
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

Ramiz

Quote from: ShiroiAz elátkozott ház? Csak ezt ismerem, amiben ez van.
Igen, az az. Voltak benne hangulatos részek, de elég összefüggéstelen volt, igazából csak összedobált horror-sablonokból állt. Azért a két fõellenség elég durva volt a végén... [COLOR="LemonChiffon"]az egyik levetette emberi formáját, és valami démoni testben támadott meg[/COLOR]...
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Mattanja

Ennek persze nem nyitottál új thread-et. :(
Jó, hogy felhoztátok ezt a témát, vissza kell kérnem a KJK könyveimet...
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

Pirula

Nem lehet átplántálni a vonatkozó hozzászólásokat valami RPG-témába?

Mattanja

Quote from: PirulaNem lehet átplántálni a vonatkozó hozzászólásokat valami RPG-témába?
Ha igény van rá összeolvasztok mindent mindennel.
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

Raggie

Quote from: PirulaNem lehet átplántálni a vonatkozó hozzászólásokat valami RPG-témába?
Bázze! Az egészrõl lemaradtam... :( Énnekem még mindíg megvan(titokban) egy haveromtól kölcsönkért KJK könyve( A Tûzhegy varázslója). Azóta nem merek vele találkozni... Egyébként már vagy négyszer elkezdtem, de mindíg eltévedtem a közepén levõ labirintusban... nem jó. Ilyenkor jön a "hirtelena400adikszövegrészhezlapozok" rész és ott már egy halom kincs meg egy Ramiz által már elõzõleg említett típusú hölgy vár... király! :D

Egyébként volt valami veszternes is ebbõl nem? Én olvastam is asszem, de sajna már nem emlékszem...
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Rounin

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ! Nekem meg eddig rossz érzésem, lelkiismeretfurdalásom volt, hogy csaltam =/ Korábban is feljöhetett volna ez a téma ^^

Raggie

Quote from: RouninÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ! Nekem meg eddig rossz érzésem, lelkiismeretfurdalásom volt, hogy csaltam =/ Korábban is feljöhetett volna ez a téma ^^
Ehez a posthoz most illik az avatárod! :D ;)
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Ramiz

Szerintem mindenki vigye át a saját postjait. :D

Quote from: Raggie GordonEgyébként volt valami veszternes is ebbõl nem? Én olvastam is asszem, de sajna már nem emlékszem...
Volt, és egészen jó hangulatú lett! :) Anno ingyen osztogatták a Westendnél... :rolleyes:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Lythis

Szerintem én csak egy ilyen könyvvel találkoztam huzamosabb ideig. Ott valami nagyarc ezüstszerkós szuperhõsfazon voltál, vagy mi. Egyik oszttársamé volt általánosban, tõle lett kölcsönkérve pár napra. Valahol tudom, hogy elakadtam benne, és akkor megmondták, hogy hova kell lapozni, hogy átugorjam a nehéz részt, és mehessek a végjátékhoz, de az elvette az egésznek a varázsát...:S

Rounin

A Westernes... hmm, van nekem olyanom. Fekete a borítója és elfeledtem a címét O.o Elõkeresni sem tudom, a szobámban jelenleg cirka 1500 könyv fekszik szanaszéjjel. De lehet, hogy nem is az én szobámban van. Az még kétszer ennyi könyv minimum. Neeeeem, jó ez a boldog tudatlanság^^

Lythis

Quote from: RouninA Westernes... hmm, van nekem olyanom. Fekete a borítója és elfeledtem a címét O.o Elõkeresni sem tudom, a szobámban jelenleg cirka 1500 könyv fekszik szanaszéjjel. De lehet, hogy nem is az én szobámban van. Az még kétszer ennyi könyv minimum. Neeeeem, jó ez a boldog tudatlanság^^
Ha kicsit is rendezettebb életet élnél, hozzávetõlegesen tudnád, hogy mit melyik kupac alatt keress (kivéve azt, amit égetõen fontos AZONNAL megtalálni - de ez természetes). Ha kezdõ vagy is, legalább 2-3 kupacos szórással....:D

Mattanja

Quote from: RouninA Westernes... hmm, van nekem olyanom. Fekete a borítója és elfeledtem a címét O.o Elõkeresni sem tudom, a szobámban jelenleg cirka 1500 könyv fekszik szanaszéjjel. De lehet, hogy nem is az én szobámban van.
De határozott vagy... vagy nem is a lakásban, vagy nem is könyv, vagy nem is fekete, vagy nincs is olyanod... :P
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

Rounin

Quote from: LythisHa kicsit is rendezettebb életet élnél, hozzávetõlegesen tudnád, hogy mit melyik kupac alatt keress (kivéve azt, amit égetõen fontos AZONNAL megtalálni - de ez természetes). Ha kezdõ vagy is, legalább 2-3 kupacos szórással....:D

Alapvetõen Én kiismerem magam a káoszon. Éppen ez a gond. Hogy rendet raktak, míg nem voltam itthon!!!!!!!!!!! Érted?? REND! Az az átkozott, kusza összevisszaság, amit ÕK rendnek hívnak, felborítja az életem!

Rounin

Quote from: LythisHa kicsit is rendezettebb életet élnél, hozzávetõlegesen tudnád, hogy mit melyik kupac alatt keress (kivéve azt, amit égetõen fontos AZONNAL megtalálni - de ez természetes). Ha kezdõ vagy is, legalább 2-3 kupacos szórással....:D

Alapvetõen Én kiismerem magam a káoszon. Éppen ez a gond. Hogy rendet raktak, míg nem voltam itthon!!!!!!!!!!! Érted?? REND! Az az átkozott, kusza összevisszaság, amit ÕK rendnek hívnak, felborítja az életem!

Edit:

Kedves Shiroi, egész biztosan van. Legalább ebben a tényben biztos vagyok, ne akarj megingatni. :p

Más. Mûvelt proletárnak tituáltak. Bah..

Mattanja

Quote from: RouninMás. Mûvelt proletárnak tituáltak. Bah..
Hmmm... és hogyan mosod tisztára magad a vád alól?
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

Lythis

Quote from: RouninAlapvetõen Én kiismerem magam a káoszon. Éppen ez a gond. Hogy rendet raktak, míg nem voltam itthon!!!!!!!!!!! Érted?? REND! Az az átkozott, kusza összevisszaság, amit ÕK rendnek hívnak, felborítja az életem!
Arrgh!! A galád dögök:D
 Nekem ezt eddigi életem folyamán 2x voltak szívesek eljátszani... kész élmény volt. Olyan alapos munkát végeztek, hogy az utolsó alkalommal kemény 2 hónapomba telt, mire kb mindenrõl tudtam hogy mi hol/merre leledzik.
 Igazából az a gond szerintem, hogy mindenki más elvek alapján rak "rendet" a cuccai közt. Persze vannak általánosságban gyakran elõforduló rendezési elvek, amiket azért az emberek többsége követ (pl a távirányítót ált nem a frigóban tartod...), de ettõl függetlenül így is túl sok a személyes jelleg benne. Szal nincs annál roszabb, mint amikor más rak rendet a cuccaid között....

Rounin

Quote from: ShiroiHmmm... és hogyan mosod tisztára magad a vád alól?

A mûveltet vagy a proletárt tekintjük rágalomnak? Gyakorlatilag egyik ellen sincs kifogásom, szóval nem is tudom :rolleyes:

Lythis: keblemre! Mondjuk, ha magam is részt veszek az úgynevezett "rendrakásban", akkor nincs gond, felügyelem, mi hová került.