Offtopic - Archive #1 - 2003-09 - 2006-03

Started by Shock12, 2003-09-25, 01:10:44

Previous topic - Next topic

Lt. Simoan Blarke

Quote from: MemberAsszem a Fókuszban mondta az Anikó, de lehet, hogy nem.
Én például nem igazán bírom az animékben lévõ lányok hátsórészét, olyan valótlan... Elsõre az EL (bocs, Blarke :D) elsõ része ugrik be, na, ott szerintem nagyon elbénázták...
én elismerem, hogy az EL grafiája nincs a topon, szóval ne kérj bocsánatot :) a Sátánnal meg az lenne a gond, hogy szegénynek sok a dolga, és nem érne rá vicceket mesélni... de pl. a tinédzseres sátánista szertartásokról ha adna pár kazit, tuti szétröhögném az agyam :D
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

"It's easy to kill someone. Just forget the taste of sugar." - Monster

kikuchiyo

Quote from: MemberMi történt? Kifejtenéd bõvebben? Ez kicsit sem OFF... (OFF topicban OFF?)

Csak a szokásos...

Most konkrétan azon vagyok kiakadva, hogy egy hét múlva államvizsgázom, és egy jó ideje nyaggatok már régebben vizsgázott embereket, hogy adják kölcsön a kidolgozott tételeiket.

Mindegyik levizsgázott jelesre annak idején, de hármonapi könyörgés után voltak képesek kinyögni egy nevet, hogy "hát nem is tudom, én is az X. Y.-tól kértem kölcsön...". Megkerestem X. Y.-t, õ nem találja, nem tudja, hogy kinek adta.
Egy másik, akinek írtam, nem is válaszolt, ilyenkor mindig elkezdek kételkedni az egyetemi levelezõrendszerben meg a saját szellemi épségemben, aztán véletlenül találkoztam vele, és "ja igen, tényleg, olvastam, hát nem is tudom, majd megnézem" aztán azóta semmi.

EGyszerûen nem érzem azt, hogy bármi értelme lenne annak, amit csinálok, és ha valamihez hozzákezdenék, akkor triviális szarságok és mások megbízhatatlansága miatt állandóan akadályoztatva vagyok.

Ehh, mindegy.

Suxx az egész.

Gyógyszert kéne szednem, attól heppi lennék és rózsaszín lenne a világ.
Failure is the default option

Member

Quote from: blarkeén elismerem, hogy az EL grafiája nincs a topon, szóval ne kérj bocsánatot :) a Sátánnal meg az lenne a gond, hogy szegénynek sok a dolga, és nem érne rá vicceket mesélni... de pl. a tinédzseres sátánista szertartásokról ha adna pár kazit, tuti szétröhögném az agyam :D

Szerencsétlenek, szánalmas teremtmények. Ahelyett, hogy fórumoznának :)
Remélem, hogy a fia még nem dolgozik (Sátánka), vele tudnánk kezdeni vmit. Hoppá, hisz az már összeházasodott egy földi halandóval :)!

Lt. Simoan Blarke

Quote from: MemberSzerencsétlenek, szánalmas teremtmények. Ahelyett, hogy fórumoznának :)
Remélem, hogy a fia még nem dolgozik (Sátánka), vele tudnánk kezdeni vmit. Hoppá, hisz az már összeházasodott egy földi halandóval :)!
úgy van! :D

kikuchiyo: arra még nem gondoltál, hogy kidolgozod magadnak? :confused: az a leghatékonyabb a tapasztalataim szerint... de most ilyesmin elkenõdéshez azért szerintem jellem kell... (nem akarlak megbántani, de azon, hogy akadályoznak mások, hogy tanuljak, az egy dolog, hogy mindenki rohadtul kiakad, de nem veszti el a létezésébe vetett hitét :eeek: )
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

Member

Quote from: kikuchiyoCsak a szokásos...
Bocs, nem akartam az egészer "bequiotézni".
Az emberek csak önmagukkal foglalkoznak, szarnak mindenkire, csõlátással mennek elõre egy értelmetlen úton. Én azt mondom, hogy senki se azzal foglalkozzon, ami hasznot hoz, hanem azzal, ami örömet okoz. (Inkább leszek hajléktalan mangaka, mint milliomos közgazdász programozó)
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy hagyd a vizsgát a fenébe, de... nem is tudom... Tanácsot nem tudok adni, mert még nem államvizsgáztam és nem is tudom, hogy milyen az. Hátha van valaki itt, aki tud segíteni ebben-abban. Bízom bennük.

Xaga

Quote from: blarkeúgy van! :D

kikuchiyo: arra még nem gondoltál, hogy kidolgozod magadnak? :confused: az a leghatékonyabb a tapasztalataim szerint... de most ilyesmin elkenõdéshez azért szerintem jellem kell... (nem akarlak megbántani, de azon, hogy akadályoznak mások, hogy tanuljak, az egy dolog, hogy mindenki rohadtul kiakad, de nem veszti el a létezésébe vetett hitét :eeek: )
Hiányolom a mérnöki gondolkodásmódot írásodból, amit már egyszer megcsináltak és bevált azt újra fel lehet használni és fölösleges újból elkészíteni.

Ramiz

Quote from: kikuchiyoGyógyszert kéne szednem, attól heppi lennék és rózsaszín lenne a világ.
Azt ne...
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Lt. Simoan Blarke

Quote from: XagaHiányolom a mérnöki gondolkodásmódot írásodból, amit már egyszer megcsináltak és bevált azt újra fel lehet használni és fölösleges újból elkészíteni.
mondtam én, hogy mérnök vagyok? majd leszek. de az egy dolog, hogy egyszer megcsinálták - de rosszul. lásd pl. a BME VIK info siteján a tételkidolgozásokat. ha nincs kegyetlen nagy szerencsém, számításelméletbõl talán 3-4 körüli jeggyel megyek át. a precizitás és maximalizmus is mérnöki gondolkodásmód...

sirtomi

Quote from: RamizAzt ne...
Pedig jó az, Xanax+Sör :D
[SIZE="1"](Csak viccelek :) )[/SIZE]

Member

Álladék :).
Én a bombapezsgõre esküszöm, az talán annyira nem károsít. De ebbõl tényleg, ne csináljunk viccet.

Lt. Simoan Blarke

ilyenkor kellene meditálni. de persze ilyen lelkiállapotban az ember rendszerint zaklatott, és nem tudja lecsendesíteni az agyát... pedig pont ilyenkor lenne a legjobb egy kis elmekiürítõs akció... :/

Xaga

Quote from: blarkemondtam én, hogy mérnök vagyok? majd leszek. de az egy dolog, hogy egyszer megcsinálták - de rosszul. lásd pl. a BME VIK info siteján a tételkidolgozásokat. ha nincs kegyetlen nagy szerencsém, számításelméletbõl talán 3-4 körüli jeggyel megyek át. a precizitás és maximalizmus is mérnöki gondolkodásmód...
kikuchiyo azt írta hogy akiktõl a tételeket akarja +szerezni azok mind jelesre vizsgáztak tehát nagy a valószínûsége hogy a kidolgozott tételek jók. Az hogy a BME-n a hallgatóknak rosszúl kidolgozott tételeket adnak az egy dolog át kell õket konvertálni jóra :)

Member

Kedveled a buddhizmust, Blarke? Ha ebben az évben a Tan kapuja indítana japánt (csak kínai van :(), akkor oda mennék. Elvégre a Belga és Sick is ott végzett, akkor nem lehet olyan nehéz ;).

sirtomi

Quote from: blarkeilyenkor kellene meditálni. de persze ilyen lelkiállapotban az ember rendszerint zaklatott, és nem tudja lecsendesíteni az agyát... pedig pont ilyenkor lenne a legjobb egy kis elmekiürítõs akció... :/
Most készülök valami relaxációs technikát elsajátítani, nekem jót tenne néha valami agykiürítés.

Lt. Simoan Blarke

Quote from: Xagakikuchiyo azt írta hogy akiktõl a tételeket akarja +szerezni azok mind jelesre vizsgáztak tehát nagy a valószínûsége hogy a kidolgozott tételek jók. Az hogy a BME-n a hallgatóknak rosszúl kidolgozott tételeket adnak az egy dolog át kell õket konvertálni jóra :)
jogos, ezt elfelejtettem :D

Quote from: MemberKedveled a buddhizmust, Blarke?
van pár érdekes mozzanata, de a meditáció nem buddhista ötlet. sõt. :) az egy dolog, hogy indiai, de a buddhizmus késõbb volt, mint a meditáció... és tény és való, de ennél jobb agy-, elme- és testfrissítõ dolgot az ember a mai napig nem talált fel... (persze, ha valaki tudja csinálni.)

sirtomi: nem egy nagy dolog... leülsz és befókuszálsz a tudatod egy sötét pontjára, minden más /ignore, és úgy maradsz. aztán a végére mintegy beljebb és egyben kívülebb kerülsz magadból... bár ezt az érzést nem lehet megfogalmazni :) és úgy kell maradni, kellõ odafigyeléssel elemezheted az összes érzésed, gondolatod, átrendezheted vagy megváltoztathatod õket... nagyon fain dolog az ilyen meditatív önkontroll :D

sirtomi

Quote from: blarkesirtomi: nem egy nagy dolog... leülsz és befókuszálsz a tudatod egy sötét pontjára, minden más /ignore, és úgy maradsz. aztán a végére mintegy beljebb és egyben kívülebb kerülsz magadból... bár ezt az érzést nem lehet megfogalmazni :) és úgy kell maradni, kellõ odafigyeléssel elemezheted az összes érzésed, gondolatod, átrendezheted vagy megváltoztathatod õket... nagyon fain dolog az ilyen meditatív önkontroll :D
Ezt nekem tanulnom kellene, de azért próbálkozom magamtól is, csak nehogy úgymaradjak :)

Lt. Simoan Blarke

Quote from: sirtomiEzt nekem tanulnom kellene, de azért próbálkozom magamtól is, csak nehogy úgymaradjak :)
na igen, az kellemetlen, amikor bealszik az ember :D mert üres aggyal könnyû elaludni is :)

Member

Szerintem úgy járnék, mint ált. az animehõsök. Megjelenne egy buborék az orromban és lehajtanám a fejem ;). Sohasem tudtam egy helyben maradni, most mindig a cerkához nyúlok, ha meg akarok nyugodni.

sirtomi

Quote from: blarkena igen, az kellemetlen, amikor bealszik az ember :D mert üres aggyal könnyû elaludni is :)
Nem baj csak térjek magamhoz utána :D

Member

Quote from: sirtomiNem baj csak térjek magamhoz utána :D
Lehet, hogy tökjó egy self-mátrixban leélni az életed. (Nem sokan jöttek vissza)

Lt. Simoan Blarke

Quote from: MemberSzerintem úgy járnék, mint ált. az animehõsök. Megjelenne egy buborék az orromban és lehajtanám a fejem ;). Sohasem tudtam egy helyben maradni, most mindig a cerkához nyúlok, ha meg akarok nyugodni.
jó dolog is az, amikor az ember kreatívan éli ki magát :) bennem is van teremtõ erõ... de amíg régen novellákat írtam belõle, nemisolyanrégen meg saját szerepjátékot, mostanában inkább a saját belsõm rendezgetésére fordítom. én is utálok egy helyben maradni, ha unatkozok, de meditatívan én full nem szoktam unatkozni :D (mondjuk ez elég kontrasztos, mert amíg én meditálok, effektíve az agyam nem is nagyon dolgozik, mert az pont hogy kizökkentene :rolleyes: de mindegy, ne bonyolítsuk tovább a témát:D)

Feldin

Quote from: MemberKedveled a buddhizmust, Blarke? Ha ebben az évben a Tan kapuja indítana japánt (csak kínai van :(), akkor oda mennék. Elvégre a Belga és Sick is ott végzett, akkor nem lehet olyan nehéz ;).
és mit csinálnál a diplomáddal?
http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Member

Quote from: blarkede mindegy, ne bonyolítsuk tovább a témát:D)
Miért nekem tetszik :D.
Jobb, mint az idõjárás. Vagy beszélgessünk sajtokról, esetleg a dunaújvárosi
Vasmû jövõjérõl? :)
A novelláid fenn vannak valahol? (Lehet, hogy már leírtad) Remélem, hogy nem hosszúak (ugye nem a novella eredeti angol jelentését vetted alapul? :)).
Ha elkezdenék önmagamban kutatni, el is vesznék mindörökre. Túl bonyolult vagyok még saját magam számára is. :)

Member

Quote from: Feldinés mit csinálnál a diplomáddal?
Móka Rap együttest alakítanék és mi lennénk a Members. :D
Amúgy szívesen lennék szerzetes, csakhát a Sors nem hagyja.

Xaga

Quote from: MemberTúl bonyolult vagyok még saját magam számára is. :)

Olyan bonyolult  vagy hogyha gráfba rendeznéd magad találnál magadban Euler-kört :) (én meg fáradt vagyok de nagyon:))

Member

Quote from: XagaOlyan bonyolult  vagy hogyha gráfba rendeznéd magad találnál magadban Euler-kört :) (én meg fáradt vagyok de nagyon:))

Jó dolog lehet az Euler kör. Ez Kalkulus XIII. vagy mi?! Szerintem egy jópár nem/és-kapu és gyorsítótár vagyok, néhol megfejelve néhány B/K-val.

Lt. Simoan Blarke

Xaga: fájsz :D
Quote from: MemberMiért nekem tetszik :D.
Jobb, mint az idõjárás. Vagy beszélgessünk sajtokról, esetleg a dunaújvárosi
Vasmû jövõjérõl? :)
jaja, very educational topic :D
Quote from: MemberA novelláid fenn vannak valahol? (Lehet, hogy már leírtad) Remélem, hogy nem hosszúak (ugye nem a novella eredeti angol jelentését vetted alapul? :)).
ja, fent vannak honlapomon itt. nem olyan hosszúak, bár az egyik nagyobb lélegzetvételû és még közel sincs kész.
Quote from: MemberHa elkezdenék önmagamban kutatni, el is vesznék mindörökre. Túl bonyolult vagyok még saját magam számára is. :)
csak egyszer kell elkezdeni. és módszeresen haladni. :)

Xaga

Quote from: MemberJó dolog lehet az Euler kör. Ez Kalkulus XIII. vagy mi?! Szerintem egy jópár nem/és-kapu és gyorsítótár vagyok, néhol megfejelve néhány B/K-val.
Szerintem elöször is fejleszd tovább az agyad úgy hogy a 2 agyféltek külön külön tudjon müködni mint 1 2 magos proci, majd növeld az egysejtek nyulványait 64 bit szélességüre ;)

Member

Quote from: XagaSzerintem elöször is fejleszd tovább az agyad úgy hogy a 2 agyféltek külön külön tudjon müködni mint 1 2 magos proci, majd növeld az egysejtek nyulványait 64 bit szélességüre ;)

A hímnemûeknél állítólag az a gáz, hogy nem mûködik a kettõ együtt. Biztos csak frissíteni kéne a BIOS-unkat. De lehet, hogy csak a katódcsövek száma magas vagy elakadt a lyukkártyaszaggató. Esetleg álljunk át a bináris aritmetikára... Huh... De utálom az Architektúrát. De az assembly jó, sokkal érthetõbb, mint a C++. (most kövezzetek meg, muhahaha!)

BLARKE: Jöv. hét folyamán letöltöm õket ;) (Akkor mégsem olvasunk EL mangát :()

Lt. Simoan Blarke

Quote from: XagaSzerintem elöször is fejleszd tovább az agyad úgy hogy a 2 agyféltek külön külön tudjon müködni mint 1 2 magos proci, majd növeld az egysejtek nyulványait 64 bit szélességüre ;)
áh... kezdésnek elég, ha az rs flipflopokat kicseréled jk flipflopokra. rs ugyebár elég kaotikus amikor 11 vezérlést kap, ezt a faktort kiküszöbölheted... kezdésnek ez is megtenné :D:D:D