Offtopic - Archive #1 - 2003-09 - 2006-03

Started by Shock12, 2003-09-25, 01:10:44

Previous topic - Next topic

Shadowolf

Quote from: KiltehEz honnan is jött?! Elolvastam és azóta forog a gyomrom, és ráz a hideg... Brrrr.... :eek:

Lorenor sztem arra a jó magyar szokásra célzott, hogy férfi karaktereknek női szinkronhangot adnak...

Cobra

Még szerencse, hogy a magyar nyelvben nem különböztetik meg a női Ő-t és a férfi Ő-t (he/she hogy érthetőbb legyen), mert Shippo-ról egy jó darbig nem derül ki, hogy fiú vagy lány. Érdekes lenne, ha egyik részben fiúnak, egy másikban lánynak írnák. :)
Én nem várok túl sokat a szinkrontól, a Yu-Gi-Oh-t is eléggé elszúrták.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Shadowolf

Quote from: CobraMég szerencse, hogy a magyar nyelvben nem különböztetik meg a női Ő-t és a férfi Ő-t (he/she hogy érthetőbb legyen), mert Shippo-ról egy jó darbig nem derül ki, hogy fiú vagy lány. Érdekes lenne, ha egyik részben fiúnak, egy másikban lánynak írnák. :)
Én nem várok túl sokat a szinkrontól, a Yu-Gi-Oh-t is eléggé elszúrták.

Volt olyan az utóbbi időben, amit nem szúrtak el? :rolleyes:

noriko

Quote from: ShadowolfLorenor sztem arra a jó magyar szokásra célzott, hogy férfi karaktereknek női szinkronhangot adnak...
:rolleyes: ez amúgy a japánoknál is gyakori jelenség...legalábbis már nem egyszer találkoztam ilyennel ;)
"I wish I could, but I don't want to."

Itachi

Quote from: ShadowolfLorenor sztem arra a jó magyar szokásra célzott, hogy férfi karaktereknek női szinkronhangot adnak...
Én inkább arra gondoltam ,hogy Sesshoumaru nál ha kinézetet nézem, NAGYON nehéz megmondani,hogy fiú e vagy lány. És ha már Mokuba t elxarták (meg Dodoriát..stb. ) Akikről azért jobban meg lehet mondani, hogy hímneműek,akkor szegény Sessh nél mit fognak csinálni..??? :rolleyes:  :wtf:  :zen:
And then the Mighty Dragon said: "lol noob"

Feldin

Quote from: LorenorÉn inkább arra gondoltam ,hogy Sesshoumaru nál ha kinézetet nézem, NAGYON nehéz megmondani,hogy fiú e vagy lány. És ha már Mokuba t elxarták (meg Dodoriát..stb. ) Akikről azért jobban meg lehet mondani, hogy hímneműek,akkor szegény Sessh nél mit fognak csinálni..??? :rolleyes:  :wtf:  :zen:

3-at találhatsz...
http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Shadowolf

Quote from: LorenorÉn inkább arra gondoltam ,hogy Sesshoumaru nál ha kinézetet nézem, NAGYON nehéz megmondani,hogy fiú e vagy lány. És ha már Mokuba t elxarták (meg Dodoriát..stb. ) Akikről azért jobban meg lehet mondani, hogy hímneműek,akkor szegény Sessh nél mit fognak csinálni..??? :rolleyes:  :wtf:  :zen:

Mondjuk ha nem csak kinézet alapján adnák a hangokat, hanem néhanapján elolvasnák a sztorit is, akkor esetleg valami félig-meddig elfogadható dolgot is képesek lennének összehozni a tisztelt stúdiósok...:rolleyes:

Feldin

Quote from: ShadowolfMondjuk ha nem csak kinézet alapján adnák a hangokat, hanem néhanapján elolvasnák a sztorit is, akkor esetleg valami félig-meddig elfogadható dolgot is képesek lennének összehozni a tisztelt stúdiósok...:rolleyes:
DE nem olvassák el a sztorit...
Azt majd a szinkronszínész aki mondja fel a szöveget.
De akkor már...
http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Bruce

Quote from: ShadowolfVolt olyan az utóbbi időben, amit nem szúrtak el? :rolleyes:
Chihiro. Épp a htvégén néztem meg. Szerintem nem lett olyn vészes.
Yuginál még jó, hogy nem láttam se az eredetit, se a németet... így nincs mihez viszoynítani a magyart, és Mokubával sincs semmi bajom. (még...)

And my soul from out that shadow that lies floating on the floor
Shall be lifted - nevermore!

Soridan

Quote from: FeldinDE nem olvassák el a sztorit...
Azt majd a szinkronszínész aki mondja fel a szöveget.
De akkor már...

Hja. Érdekes, de amit magyar adón animét láttam, abból a Dragonball szinkronja volt a legjobb :] Talán az tetszett a stúdiós bácsiknak is :D
Ehavi bölcsesség: Három út vezet a mennyországba. Milyen kár, hogy senki nem jár rajtuk.

Bruce

Quote from: SoridanHja. Érdekes, de amit magyar adón animét láttam, abból a Dragonball szinkronja volt a legjobb :] Talán az tetszett a stúdiós bácsiknak is :D
Na, mondjuk Gohan hangjától még most is rámjön a sírógörcs... De amúgy Piccolo hangja magyarban teccett a legjobban :)

Soridan

Quote from: Bruce579Chihiro. Épp a htvégén néztem meg. Szerintem nem lett olyn vészes.

Szerintem meg jó lett, nekem nagyon tetszik. Bár eredetiben nem hallottam még.

Lehet, hogy Gohan hangja sírógörcsös volt, de még mindig jobb, mint a most futó Yu-gi-oh, Digimon, meg a Beyblade (ez megy még?) szinkronja :D
Ehavi bölcsesség: Három út vezet a mennyországba. Milyen kár, hogy senki nem jár rajtuk.

Bruce

Quote from: SoridanSzerintem meg jó lett, nekem nagyon tetszik. Bár eredetiben nem hallottam még.

Lehet, hogy Gohan hangja sírógörcsös volt, de még mindig jobb, mint a most futó Yu-gi-oh, Digimon, meg a Beyblade (ez megy még?) szinkronja :D
Megy megint... na az is egy blöeh... az intro zenéje azért tetszik :) Látszik, hogy nem magyar.
Yugiról no komment. Nem ismerem a többit, és tényleg elég... hogy is fogalmazzak... talán a gyerekes rá a legjobb szó, szóval elég gyerekes, de legalább értem hogy mit beszélnek :D

Soridan

Quote from: Bruce579Megy megint... na az is egy blöeh... az intro zenéje azért tetszik :) Látszik, hogy nem magyar.
Yugiról no komment. Nem ismerem a többit, és tényleg elég... hogy is fogalmazzak... talán a gyerekes rá a legjobb szó, szóval elég gyerekes, de legalább értem hogy mit beszélnek :D

Hja, ezért érdemes (ezért is) nyelvet tanulni - nem kell elszenvedni az érdektelenségből fakadó silány szinkront ;)

Más:
Hétfőn otthon maradtam, és megnéztem egy részt a Do Re Mi-ből (RTLII). Hát ez nagyon kawaii! Ugye nem beteg dolog, ha férfilétem csalhatatlanul valós mivolta ellenére ilyeneket nézek, és még tetszik is? :eek:

Bruce

Quote from: SoridanHja, ezért érdemes (ezért is) nyelvet tanulni - nem kell elszenvedni az érdektelenségből fakadó silány szinkront ;)

Más:
Hétfőn otthon maradtam, és megnéztem egy részt a Do Re Mi-ből (RTLII). Hát ez nagyon kawaii! Ugye nem beteg dolog, ha férfilétem csalhatatlanul valós mivolta ellenére ilyeneket nézek, és még tetszik is? :eek:
Felvilágosítást kérek! Mivel nekem csak a három alapcsatorna van meg, nem tudom miról van szó :(

Itachi

Quote from: SoridanHja, ezért érdemes (ezért is) nyelvet tanulni - nem kell elszenvedni az érdektelenségből fakadó silány szinkront ;)

Más:
Nem ,én is néztem anno. :rolleyes:  Tényleg halálian baba. :)  :zen:

Soridan

Quote from: LorenorNem ,én is néztem anno. :rolleyes:  Tényleg halálian baba. :)  :zen:

Phew :) Micsoda megkönnyebbülés :D

Bruce: passz, ezt nem tudom elmagyarázni (illetve krónikus lustaságom végett ezt másra bízom : //www.animenfo.com  ;) sulinet nem kifogás :/ )

Vóbert

Quote from: FeldinLátod látod!
Az anime-osok jól értesültek! :)

Van benne valami :) De legalább így most már én is jól értesült lettem ;) Köszike :D
Only true with the Laughing Cat and Smoke Kills[/color][/color][/font]

Vóbert

A dragonball-ban volt egy halom ilyesmi... és tudjátok, hogy miért? Mert nem az eredeti japánt vették meg, hanem a franciáktól vették át... többek között onnan is érzékelhető volt, mert francia volt az intro és az outro...

Vóbert

Quote from: SoridanHja. Érdekes, de amit magyar adón animét láttam, abból a Dragonball szinkronja volt a legjobb :] Talán az tetszett a stúdiós bácsiknak is :D

Tudod kinek a hangját cseszték el a Dragonballban? Freeza két segédjéét, az egyik egy pufók rózsaszín, a másik meg a kékeszöld hosszú hajú copfos... mindkettőnek női hangja volt... ráadásul idegesítően női... kb Liptai Klaudia féle...

Itachi

Quote from: VóbertA dragonball-ban volt egy halom ilyesmi... és tudjátok, hogy miért? Mert nem az eredeti japánt vették meg, hanem a franciáktól vették át... többek között onnan is érzékelhető volt, mert francia volt az intro és az outro...
Meg még onnan ,hogy Piccolo t " Ifjú Sátán" nak nevezték. Az pedig a francia direkte leforditása mivel ott Piccolo nak " Petit Goer" t mondanak ami kis ördögöt jelent. :zen:

Vóbert

Quote from: LorenorMeg még onnan ,hogy Piccolo t " Ifjú Sátán" nak nevezték. Az pedig a francia direkte leforditása mivel ott Piccolo nak " Petit Goer" t mondanak ami kis ördögöt jelent. :zen:

Jaja :) Elég durva volt... mondjuk én a Dragonball-t először németül láttam...

Soridan

Quote from: LorenorMeg még onnan ,hogy Piccolo t " Ifjú Sátán" nak nevezték. Az pedig a francia direkte leforditása mivel ott Piccolo nak " Petit Goer" t mondanak ami kis ördögöt jelent. :zen:

Pffff... na igen. Sailor Moont is valószínűleg ezért nem néztem többet, elvégre ki szeretné a 'Maszkos Ember' bekiabálásokat :)
Jó ideig azt is hittem, hogy ezek bizony francia rajzfilmek...azért pár dolog gyanús volt :)
Azért a neveket még el tudtam volna viselni, csak a hangok bántottak (most nem azok :D )

Shadowolf

Más:

Sztem abszolút nem beteg (vagy ha az akkor már ketten vagyunk :D). Én spéci a második szezon uccsó részétől kivoltam egy hétig, amikor anno először megnéztem. (de azért másodjára is rendesen betett nekem) :(

EDIT: javítok: hárman vagyunk. :D

Shadowolf

Quote from: SoridanAzért a neveket még el tudtam volna viselni, csak a hangok bántottak (most nem azok :D )

Hát persze, hogy nem...:rolleyes: Ok srácok, én megpróbálom szóval tartani, ti addig hívjátok a diliházat. :D

Soridan

Quote from: ShadowolfHát persze, hogy nem...:rolleyes: Ok srácok, én megpróbálom szóval tartani, ti addig hívjátok a diliházat. :D

S szívességet tennél? Hiszen ott benn szeretnének, mindig törődnének velem, enni adnának, érdeklődnének folyton, hogy hogy vagyok, öltöztetnének... szipp... nem tudtam, hogy ennyire szeretsz :D

Javítok, legyünk négyen, mert öcsém is bírja az ilyeneket :)

S mégis hogyan tartanál szóval? Ez azért érdekelne :confused:

Shadowolf

Quote from: SoridanS szívességet tennél? Hiszen ott benn szeretnének, mindig törődnének velem, enni adnának, érdeklődnének folyton, hogy hogy vagyok, öltöztetnének... szipp... nem tudtam, hogy ennyire szeretsz :D

^^" You're welcome...I think...^^""""

QuoteJavítok, legyünk négyen, mert öcsém is bírja az ilyeneket :)

Velem rendben. :D

QuoteS mégis hogyan tartanál szóval? Ez azért érdekelne :confused:

Beszélgethetnénk mondjuk a Do-Re-Mi-ről...:hopp:

Soridan

Quote from: Shadowolf^^" You're welcome...I think...^^""""

Kucc... kezdesz gyanús lenni... :gyanakvósmiley: MIért izzadsz drága felebarátom? :)

QuoteBeszélgethetnénk mondjuk a Do-Re-Mi-ről...:hopp:

Jóóóól van. *Tücsökcirpelés* Ehhe... egy részt láttam. Mégis mit bezsélhetnék én erről? Ez nem jött be :uzi:

Shadowolf

Quote from: SoridanKucc... kezdesz gyanús lenni... :gyanakvósmiley: MIért izzadsz drága felebarátom? :)

Mert melegem van? ^^"""

QuoteJóóóól van. *Tücsökcirpelés* Ehhe... egy részt láttam. Mégis mit bezsélhetnék én erről? Ez nem jött be :uzi:

:eek: Meneküljön ki merre lát! :D

Soridan

Quote from: Shadowolf:eek: Meneküljön ki merre lát! :D

:bsd:  :hogyaza:  :nagyere:  :morci: Hmm... fuss csak kicsi farkas, messzire úgysem jutsz. Hallottál már a csúf, gonosz nyílvesszőről? /me prezentálja mire is gondolt by előveving íját és egy marék nyilat :D